Viquipèdia:La taverna/Arxius/2006/Octubre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler d'octubre

Viquiprojecte Consultes

Booones, que us sembla iniciar un Viquiprojecte anomenat "Consultes"? La idea m'ha vingut de la Wiki en castellà, i sembla que a la Wiki en francès i la Wiki en alemany ho tenen. Fàcil: Usuaris que busquen alguna cosa molt puntual la escriuen a la pàgina de dit Viquiprojecte, i qui s'hi apunti li respon. Qui s'hi apunta? Albertsab (Tu diràs) 20:35, 9 oct 2006 (UTC)

No m'acaba d'agradar la idea. La gent demana coses molt concretes de temes rebuscats, i segurament el 90% de les preguntes no tindran resposta. Ens convertirem una mica en el programa aquell que feia la Mari Pau Huget....--SMP (d·+) 12:33, 10 oct 2006 (UTC)
Ja tenim Viquipèdia:Plantejament de preguntes enllaçat des del Portal Viquipedista. --VRiullop (parlem-ne) 14:56, 10 oct 2006 (UTC)
No, però ell no es refereix a preguntes sobre la Viquipèdia, sinó a preguntes de qualsevol temàtica (mira la pàgina d'exemple).--SMP (d·+) 15:45, 10 oct 2006 (UTC)
Un consultori enciclopèdic? Uf, ja tenim prou feina i un munt d'articles demanats. Jo passo. --VRiullop (parlem-ne) 16:14, 10 oct 2006 (UTC)
:( Bé, ho tornaré a proposar quan tinguem una Viquipèdia mes gran.Albertsab (Tu diràs) 13:36, 11 oct 2006 (UTC)º


Molt bones, estava afegint etiquetes a la meva pàgina d'usuari i m'he trobat que no n'hi ha cap per dir que s'és jugador/a de Rugby. He estat mirant Plantilla:Esport-p però no em queda gens clar com he de crear la variant de la plantilla. Algú podria aclarir-ne una mica l'explicació? Hi ha algun inconvenient que alternativament crei l'etiqueta Plantilla:Jugador_de_Rugby?

Moltes mercès, --mamut 16:14, 10 oct 2006 (UTC)

Crea-la a {{esport-p/rugbi}} i ja t'ho arreglaré jo.--SMP (d·+) 16:32, 10 oct 2006 (UTC)

Viquiprojecte:Anatomia

He creat un nou viquiprojecte per tal de poder indexar, clasificar i estandaritzar tots els articles relacionats amb l'anatomia humana o de la resta d'éssers vius. Si esteu interessats en el projecte no dubteu en ajudar-nos a la següent direcció:

Viquiprojecte:Anatomia

Gràcies a tots i totes!

--Grieret 21:32, 11 oct 2006 (UTC)

Plantilla d'illes

Hola companys,

he creat una plantilla per a les descripccions d'illes o arxipèlags, similar al model que existeix en anglès. Podeu trobar-la a Plantilla:Illa i per usar-la heu de copiar el codi d'aquí sota, omplir els camps que us interessi i esborrar els que no volgueu usar.

Recordeu que per usar alguns camps, hi ha unes plantilles que van força bé. P.ex., per al país podeu usar {{ESP}} (surt això, Espanya Espanya) en comptes d'Espanya o per les coordenades la plantilla de coordenades (exemple: {{coordenades|39_55_0_N_0_40_0_E|39°55'0"N, 0°40'0"E}} ).

{{Illa |
  nom_de_l_illa = | 
  mapa = | 
  imatge = | 
  país = |
  entitat_territorial = |
  arxipèlag = |
  lloc = | 
  lloc_opc = |
  coordenades = |
  superfície = |
  llargada_màxima = |
  amplada_màxima = |
  altitud_màxima = |
  perímetre = |
  orígen = |
  població = |
  gentilici = |
  capital = |
  altres = |
  altres_opc = |
}}

Plantilla YouTube

He creat la plantilla {{youTube}}: que es mostra així: La taverna/Arxius/2006/Octubre a YouTube.

S'adjunta perfectament amb les "Projectes germans", però amb diferent color per no confondre's. Considero que serà de molta utilitat i farà més atractiu l'apartat d'"enllaços externs". Em sembla que cap altre Viquipèdia ho té. Abans de començar a utilitzar-lo volia saber que en penseu. Com a mostra l'he posat a la pàgian de Port Aventura.--Aljullu (discussió) 11:36, 22 oct 2006 (UTC)

Però això no és com posar un enllaç indicant que al Google s'hi trobarà més informació sobre el mateix tema? Nihonjin 13:27, 22 oct 2006 (UTC)
No m'agrada la idea de destacar un EE sobre els altres. Podem acabar amb una guerra de plantilles d'EE. --VRiullop (parlem-ne) 18:10, 22 oct 2006 (UTC)
A mi tampoc em sembla bé. A en: tenen una plantilla per a youtube però que insereix un enllaç en format text com la resta d'enllaços externs, cosa que em sembla bé ja que és còmode per a fer, però no m'agrada que quedin destacats ja que gairebé ho equipara a un projecte germà de Wikimedia.--SMP (d·+) 18:18, 22 oct 2006 (UTC)
Quan fem servir el Google per cercar faltes d'ortografia ens és de profit, però crear un enllaç extern així no s'ha de permetre, no és informació el que hi trobarem allí. –Pasqual · bústia 13:43, 26 oct 2006 (CEST)[respon]

Teniu raó, ara després de la modificació queda millor... És cert que serà molt més còmode i pràctica u_u--Aljullu (discussió) 20:07, 26 oct 2006 (CEST)[respon]

Sobre la conveniència de bandejar la paraula xat en favor de chat.

[edició posterior] A l'article hom assumeix (jo també) que xat ha sigut acceptat pel Termcat. Això no és així. El fet és que ningú (jo també) no s'havia molestat a comprovar aquest fet. Així doncs, hi ha un motiu de pes per a eliminar l'entrada xat. És una paraula que no existeix en cap norma.[fi del comentari afegit]

Aquest és un cas semblant a la famosa qüestió bloc/blog, encara que en aquell cas la cosa estava claríssima, ço és, no té cap sentit tranduir la paraula anglesa blog com a bloc, sinó que cal deixar-la igual per tal de mantenir la diferència de significats entre blog i bloc, i perquè blog ortogràficament pot ser perfectament catalana, de la mateixa manera que mag o càstig o tantes d'altres que acaben amb G.

Per començar us poso un fragment d'una entrevista feta a Matthew Tree per tal que vegeu que no sóc l'únic que pensa que "xat" hauria de desapareixer: "(E.g How do you feel about the politically incorrect word ‘Xat(s)’ used on some Catalan web sites for ‘Chat’?)"

Els meus arguments són:
1- x catalana no sona com la ch anglesa. El so de la ch anglesa en català s'escriu tx, per tant en tot cas hauria de ser txat en comptes de xat.
2- La gran majoria de llengües amb alfabet llatí (o totes, excepte la catalana) han mantingut la forma original anglesa atès que és un neologisme provinent de l'anglès. Voldria fer notar que en català no hem convertit twist en tuist ni whisky en uisqui. Per què llavors convertir chat en xat (recordo que no manté la pronuncia)?
3- Hom podria argumentar que un so tx a inici de paraula no sona català, però només cal agafar un diccionari per a veure que de fet hi ha unes quantes paraules començades en tx, per exemple txec (de la república txeca).
4- Sospito que aquesta cosa d'eliminar la ch és conseqüència del fet que ch és una grafia existent en castellà. Només us voldria recordar que la ch de chat és anglesa, no pas castellana.

Voldria d'altra banda fer-vos notar un fet: si hi ha un idioma que NO pot tenir la paraula chat, aquest no és el català, sinó el castellà, ja que en castellà una T final és absolutament inexistent i presenta problemes de pronuncia per a molts dels parlants així com un problema a l'hora de fer el plural (chats? impronunciable per a un castellà, chates? podria ser...)

La Viquipèdia no normativitza ni fa tries o invents lingüístics. La Viquipèdia simplement aplica el que han dictaminat les autoritats lingüístiques. Si mires a la neoloteca del termcat veuràs que la traducció normativa de chat és xat o tertúlia. Nihonjin 13:25, 22 oct 2006 (UTC)
No és cap qüestió de fer cap invent lingüístic, sinó agafar la paraula original. Per invent ja tenim el que ha fet l'IEC que més que un invent és un nyap, em sembla a mi. Em sembla que tenir una mica de criteri propi no faria mal. Les autoritats també s'equivoquen, i no fem cap favor a ningú ni a res mantenint, propagant i perpetuant les equivocacions. (Nermal)
L'IEC és exactament una de els dues entitats normativitzadores de la llengua que he citat, i no és funció de la Viquipèdia posar-les en qüestió. Si hi estàs en contra dirigeix-te a ells. Jo, però, hi estic d'acord, ja que a on no apitxem (a on no diem txocolata) diem xat, no txat. Però això només és la meva opinió. La Viquipèdia no intenta corregir l'IEC. No és el seu paper. No té tasca normativitzadora al marge de les entitats encarregades. No va al seu aire. No es pren la "justícia lingüística" pel seu propi compte. No és el seu paper. Nihonjin 14:31, 22 oct 2006 (UTC)
Dono suport a tot el que diu en Nihonjin. L'IEC pot fer nyaps, però són els nostres nyaps normatius, hehe. I la viqui no pot fer d'IEC, ni molt menys! D'altra banda, per a mi els chats només fan miau-miau i m'agrada espantar-los. Vilallonga · (digui digui) 16:43, 22 oct 2006 (UTC)
Pobrets, sí que ets dolent fa l'ullet. Jo estic d'acord en què la nostra funció no és la normativització de la llengua.--SMP (d·+) 18:22, 22 oct 2006 (UTC)

estic d'acord amb els altres usuaris, nosaltres no som qui per decidir si una paraula s'accepta o es canvia i la viquipèdia ha de seguir la normativa catalana--barcelona 14:06, 23 oct 2006 (UTC)

Per als que posen l'argument de l'apitxat, dir-vos que aquest argument no és cap argument: -Una persona parlant d'apitxat simplement convertirà qualsevol x en tx. -Una persona que no parla apitxat dira tx tx i x x. Això no té res a veure amb la impossibilitat de tenir una paraula que comenci per tx. Us faré un quadre amb l'explicació. Faré servir dues paraules existents perquè no em pogueu retreure que no segueixo les normes. Les paraules són txec i xut. Dins dels quadres hi ha la pronúncia:

.......................................txec.........|.......xut....
............................-----------------------------------------
Parlant d'apitxat..........|.......tx...........|.......tx.....(no fa diferència, ja que confon els 2 sons)
Parlant de no apitxat...|.......tx...........|.......x......(fa diferència)

Tal com es pot veure, el parlant de no apitxat pot perfectament pronunciar tx. Per tant, pot pronunciar chat o xat. Els apitxats diran txat tant si ho escrivim xat com txat. En canvi, escriure xat ens obliga als parlants de no apitxat a dir xat quan hauriem de dir txat, atesa l'etimologia de la paraula i atesa la pronúncia de tots els parlants del món (o gairebé), àdhuc els alemanys que, com nosaltres, tenen poques paraules començades per tx (tsch) però moltes de començades per x (sch).
En resum: si escrivim xat, els paralnts d'apitxat ho diran com cal, però els parlants de no-apitxat no ho direm com cal.
Si, en canvi, escrivim chat o txat, tothom ho dirà com cal. Aquesta és una de les avantatges de fer les coses tal com cal. Nihonjin, tu que deies això de l'apitxament, t'ho dirè en poques paraules: QUE ELS APITXATS SEMPRE DIGUIN TX NO SIGNIFICA QUE ELS NO-APITXATS DIGUEM SEMPRE X, JA QUE PODEM DIR X I TX.

Si hem de convertir chat en xat convertim també txec en xec així almenys som conseqüents (deixeu-me avisar-vos que llavors no podriem diferenciar entre xec taló i xec persona de la república txeca.

Si realment el català no pot tenir un so tx a principi de paraula, doncs convertim totes les paraules que té el diccionari que comencen per tx en paraules que comencin per x, home. I no fotem parides.

Jo crec que els de l'IEC van mirar la gent com parlava als chats i van veure que escrivien xat de la mateixa manera que escriuen coxe per cotxe i de la mateixa manera que escriuen xke per perquè.

Amb blog/bloc passa exactament igual: des de quan una paraula catalana no pot acabar en G? Llavors què són reg, càstig i mag? paraules angleses?

Nois, si l'IEC la CAGA (perdó) el que hauriem de fer entre tots és passar d'ells. Si passem d'ells, pensaran que no ho estan fent bé i corregiran la qüestió.

Justament una enciclopèdia lliure com Viquipèdia és un bon lloc per a fer això. Per què hem de seguir les normes de l'IEC? També podriem seguir les normes de l'AVL no? i incloure unes quantes parauletes "blaveres".

Aquest usuari ha estat informat en moltes ocasions dels assumptes pels quals reclama l'atenció de la comunitat. Si us plau no us molesteu a dedicar-li el vostre temps.
més informació

Aprofito l'avinentesa per a informar d'una de les moltes errades de l'entorn de la Viquipèdia: "Aquest usuari ha estat informat en moltes ocasions dels assumptes pels que reclama l'atenció de la comunitat. Si us plau no us molesteu en dedicar-li el vostre temps."
Això té un error sintàctic greu.
assumptes pels que reclama ha de ser:
assumptes pels quals reclama o
assumptes per què reclama
Voleu donar moltes lliçons però no domineu la gramàtica catalana bàsica. I de pas aneu en contra de les especificacions de l'IEC :D Nihonjin, també va per tu. Recorda: combatir és combatre.
en fi... :D :D :D ric per no plorar...
Ai! ara que ho veig! no us molesteu en dedicar-li hauria de ser no us molesteu a dedicar-li
Acabareu per fer-me plorar de debò...

El que va dir en Nihonjin és a on sí que es distingeix, sí que es diu "xat" i no "txat". Potser no en sap tant de gramàtica com vós, però a més de ser força més educat (a què ve aquest bel·licisme infatiloide?) sap llegir. Vós en canvi pregunteu insistentment el mateix quan ja se us han donat múltiples respostes a les mateixes preguntes a més de no entendre cap argument i prendre'l pel contrari. La conclusió és que tan gran gramàtic com vós no sap llegir. No us preocupeu, diuen que l'Einstein anava fluix en matemàtiques. 81.33.126.193 23:06, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

En Nihonjin també va tenir un to bastant "repelent" i autosuficient. A banda d'això, confio que no deixareu de corregir els errors de què us informo pel sol fet que sóc jo qui informa. I si els no apitxats diuen xat i no txat és perquè fan un esforç conscient per a seguir la norma de l'IEC, en pots estar ben segur. I també perquè tenen mentalitzat el tòpic (perquè no és res més que un tòpic) que una paraula catalana no pot començar amb tx. T'agraeixo la comparació amb l'Einstein. Voldria deixar clar que no faig tot això per a molestar sinó per al bé de l'idioma.

Per cert, tinc un gran respecte per la institució de l'IEC, sincerament; encara que tinc seriosos dubtes sobre la competència o la lucidesa mental d'alguns dels seus membres actuals.

Per escriure català normatiu s'ha de seguir les normes de l'IEC o de l'AVL, ens agradi o no. Si no ens agrada podem anar a queixar-nos, però mentre aquesta gent governi la llengua, nosaltres no tenim res a dir. La Viquipèdia no és ningú per prendre part d'una discussió filològica i vós mateix n'heu donat la raó, i és que a la majoria de nosaltres, malauradament, se'ns escapen tal fotralada d'errors ortogràfics, gramaticals i sintàctics que no tenim prou talla com per poder enfrontar-nos amb tals disquisicions.
Tanmateix, trobo de bastant mal gust que les vostres aportacions consisteixin en venir a fotre-se'n d'aquesta gent que procurem anar posant mica a mica el nostre gra de sorra a aquest projecte per tal de proporcionar una eina útil a la llengua catalana. L'esperança que tenim és que darrere nostre vindrà gent amb més domini lingüístic -com vós- que aportaran un altre gra de sorra corregint aquests errors que tant us exasperen (i quan les correccions són normatives, vinguin de qui vinguin són benvingudes, àdhuc si feu vós mateix tals modificacions).
Voldria afegir també que em provoca un extrem escepticisme la vostra afirmació referent a l'esforç conscient que fa la gent per seguir la norma de l'IEC quan és ben sabut que la plebs no dominem la gramàtica catalana bàsica (sic) i parlem com parlem perquè, a diferència de vós, no ens preocupem d'aquestes coses.
Esperant no haver-vos fet plorar gaire amb la meva prosa inculta m'acomiado desitjant no tornar a marejar la perdiu amb aquest tema i encoratjant-vos a que il·lumineu els nostres foscos ulls amb les vostres col·laboracions i correccions per tal de reduir aquest fotral d'errades que heu notat a la Viquipèdia.
P.S.: la primera persona del plural del condicional dels verbs poder i haver s'accentuen. I a sisè de bàsica em van dir que les paraules planes que acaben en vocal -com ara anglesa- no s'accentuen, tot el contrari de les agudes -com ara dirà. I sense voler ser repel·lent us diré per tal que ho que pugueu corregir, que desaparèixer també porta accent. Ara, potser podem anar també a queixar-nos als senyors de l'IEC...--Xtv (que dius que què?) 06:06, 26 oct 2006 (CEST)[respon]
De vegades em deixo accents, però és perquè no m'hi esforço, com passa en aquest text, atès que és un text "no oficial". En un article no acostumo a deixar-me'ls. Et puc assegurar que em sé les normes de l'accentuació. Sobre allò de l'esforç conscient, em vaig equivocar. No volia dir que la gent sabés que està seguint una norma de l'IEC sinó que en veure xat escrit i en saber que aquesta és la manera correcta, intenten pronunciar-ho tal com correspon per a una paraula que s'escriu així. PS: vos no porta accent.
  • vos pron. Forma que revesteixen l'acusatiu i el datiu del pronom vosaltres i de vós quan va immediatament darrere un verb terminat en consonant o u. Renteu-vos les mans. Escoltar-vos.
  • vós pron. Pronom personal de segona persona, fórmula de tractament emprada en adreçar-se a algú que hom no tracta de tu o de vostè; quan és subjecte, exigeix el verb en segona persona del plural. Vós m'ho heu dit. Beneita sou Vós entre totes les dones.
DIEC dixit.--Xtv (que dius que què?) 16:12, 26 oct 2006 (CEST)[respon]
D'acord, m'he colat, però no ho aprofitis per a deixar de banda les altres qüestions.
Sí, si ho aprofitem per a deixar de banda les altres qüestions; sembla que no entens el sarcasme: si ni tan sols coneixes les regles bàsiques de la gramàtica catalana (anglèsa, repelent, pogueu, desapareixer, podriem, etc.), llavors no ets cap autoritat en la matèria com per demanar-nos que ignorem els que sí ho són. La nostra postura és més clara que l'aigua: només seguirem les normes que estableixin l'IEC i l'AVL no les normes d'un anònim. --Alonso 22:45, 26 oct 2006 (CEST)[respon]
no ets cap autoritat com per...-->no ets cap autoritat per a... Aquest com és un castellanisme. T'ho dic per si tens pensat escriure cap article en una enciclopèdia.

L'expressió chat s'ha adaptat al català, s'ha integrat dins de la llengua perquè hi ha un munt d'usuaris del català que l'empren en el seu dia a dia. Comptant amb això i amb què el dígraf CH no té cap valor com a tal en la llengua catalana (només en manlleus no adaptats, que li atribueixen el so de "prepalatal africada sorda" o el de "prepalatal fricatica sorda"), la defensa de la grafia CH tan sols és un fre en el procés de normalització de la llengua catalana. --ebrenc sí? 07:02, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

justament, l'adaptació d'una CH anglesa correspon a una TX en català, i no pas a una X.

Hola a tots|totes. Em sembla que estem oblidant que chat no és una paraula castellana sino anglesa. I per tant hem d'adaptarla al català des de la pronunciació anglesa [tʃæt](tsæt). Xat, amb la xeix (X) és la grafia i fonema més correcte. Oblideu-vos de la grafia CH castellana, no té res a veure en aquest assumpte. Si utilitzem chat tal qual es converteix en un anglicisme. S'ha de procurar el mínim de contaminació lingüística.Així que si és possible catalanitzar la paraula, millor. Només és una opinió.--Eglantina 21:44, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

la grafia catalana per a representar el so de la CH anglesa és TX i no pas X, atès que X correspon a la SH anglesa.

Link Ajuda del menú de navegació

Doncs que l'enllaç ajuda del menú de navegació porta a una pàgina que no existeix. ¿? Si ja esta comentat borro el comentari. --JordiMarine 00:16, 26 oct 2006 (CEST)[respon]

Jo el veig bé... però potser algú ja ho ha arreglat... --Joanjoc (discussió) 11:46, 29 oct 2006 (CET)[respon]

No sé que està passant però no es pot editar res a la secció del Tauler.

He intentat escriure un missatge al tauler utilitzant els botó [edita] de la dreta però no es fa correctament. –Pasqual · bústia 13:39, 26 oct 2006 (CEST)[respon]

A mi em va bé :-) Encara et passa? --Joanjoc (discussió) 11:47, 29 oct 2006 (CET)[respon]
Nops, no sé què podrà ser. –Pasqual · bústia 11:52, 29 oct 2006 (CET)[respon]

No apareix l'enllaç "edita" al costat dret dels títols de les discussions

Hola a tots. Estic intentant participar en una discussió, concretament a l'assumpte del xat, i no m'és possible.

Al costat dret del títol no m'apareix l'enllaç EDITAR. No sé si és un problema tècnic o què. L'únic que he pogut fer és obrir un tema nou per fer-ho saber.

Salutacions, --Eglantina 21:33, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

Oblideu-ho. Ja funciona. ;-)--Eglantina 21:44, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

A mi algunes vegades també m'ha passat.--Xtv (que dius que què?) 05:02, 29 oct 2006 (CET)[respon]
Si us referiu a la pàgina principal de la taverna, això passa sempre als que no són administradors perquè està bloquejada.--SMP (d·+) 18:12, 30 oct 2006 (CET)[respon]

Quinzena de les imatges

Hola :-) Tinc dues propostes, per anar-nos preparant per arribar als 50.000 articles amb la Viqui ben lluent!

  1. Avançar la Viquipèdia:Gran Quinzena Anual de la Qualitat (que l'any passat va començar el 18 de desembre) i fer-la del 4 al 18 de desembre, per a arribar als 50.000 amb la viqui més en forma :-)
  2. Fer una Viquipèdia:Quinzena de les imatges prèvia a la de la qualitat (per exemple del 20 de novembre al 4 de desembre) on concentraríem esforços només en el tema d'imatges (vegeu tasques possibles a Viquiprojecte:Manteniment de la Viquipèdia#Imatges).

Com ho veieu ? --Joanjoc (discussió) 11:58, 29 oct 2006 (CET)[respon]

Jo no tocaria les dates de la quinzena de qualitat, es pot anar fent cosetes abans dels 50000 com a projecte independent. Em sembla bé la quizena de les imatges. Però abans de proposar noves iniciatives, per què no recuperem les que ja tenim? la quinzena per millorar un article està parada des del maig i hi ha molts articles que necessiten atenció --barcelona 12:11, 29 oct 2006 (CET)[respon]

Tertúlia d'octubre

Filosofia i finalitat de les categories

Crec que les categories estan per ajudar a la gent a trobar informació de forma ordenada i que per això han de ser navegables i estar ben estructurades des de la més genèrica fins a la més específica amb no massa articles per categoria. Em sembla que altra gent ho enfoca més com una manera d'acumular informació en grans compartiments. Em demanava que n'opineu de la proposta de fer una categoria com Categoria:Flora de Catalunya en la que es vol que hi hagi més de 3.000 articles. Jo crec que una categoria com aquesta serveix de poca cosa ja que no és navegable. Què n'opineu? No seria millor que es fes una sola pàgina amb una llista de totes les plantes de Catalunya? Cabraboc 15:14, 1 oct 2006 (UTC)

Viccionari

Hola companys,

Permeteu-me que faci aquí referència al Viccionari, però és que a la Taverna d'allà sembla que no hi hagi ningú.

  1. Se sap alguna cosa definitiva referent al tema de nomenar els articles en majúscula o en minúscula?
  2. He editat les ajudes i el llibre d'estil. Ara he vist que aquest darrer a la Viquipèdia exigeix cert debat i consens que allà no ha tingut. Esteu tots convidats a revisar-lo i editar-lo (o a revertir-lo fins assolir consens).
  3. En Llull (admin. del Viccio) volverá por Navidad?

Una cordial salutació. Aleator 19:02, 5 oct 2006 (UTC)

Plantilla Cromel

M'agradaria obtindre una participació de tots aquells que coneguen el cas que vaig a escriure a continuació.

Es tracta de l'usuari Cromelnordic que contínuament, i incansablement ataca la Viquipèdia demanant una inconcebible propaganda del seu web.

Hui, precipitadament he creat una plantilla, la qual ja vaig anunciar el setembre passat, que adverteix a qualsevol usuari de les pretensions i les mesures que s'han de prendre amb aquest personatge, per evitar que s'afronte a ell inútilment.

Cromel no atén a ningú i en més d'una ocasió ha estat infringint les normes de convivència bàsiques i el sentit comú.

El que demane als usuaris de la Viquipèdia és decidir de l'utilitat d'aquesta plantilla i si es deuen prendre altres mesures contra aquest inhòspit usuari.

Deixe ací este missatge per el fet que siga clarament una qüestió de la Comunitat i no un assumpte personal, o d'un determinat grup d'usuaris com es podria desprendre pels esdeveniments, ja que personalment he sigut atacat per ell, encara que no m'afecta el més mínim, i el que vull és evitar que li puga passar a gent que sí es podria veure seriosament ofesa. –Pasqual · bústia 22:35, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

D'entrada crec que ha sigut inoportú ja que no hi havia motiu per tornar a obrir el tema. Per mi seria més acceptable si fos genèric i no personalitzat en un usuari. --VRiullop (parlem-ne) 23:11, 24 oct 2006 (CEST)[respon]
D'acord amb Vriullop. Millor una plantilla generica com la que hi ha pels trolls. Si algu sent que realment ha de fer un comentari personal sobre un cas concret, sempre pot fer-ho p.ex. a la seva pagina de discussio personal i enllassar cap alla. Xevi 23:17, 24 oct 2006 (CEST)[respon]
Que es faci com es vulgui, però que no es torni a discutir de nou el sexe dels àngels, sobretot amb algú que no entén la filosofia de la viquipèdia i que al darrer comentari exigia "rebre alguna cosa a canvi de les seves aportacions". Aposto per una plantilla d'avís, sigui personalitzada o no. :::
Vilallonga · (digui digui) 23:50, 24 oct 2006 (CEST)[respon]
Sembla ser que la plantilla canviarà de nom. Quin creieu que seria el més adient. Plantilla:Reincident, Plantilla:NoFagesCas, Plantilla:EsPregaNoRespondre?
A mi em sembla bé tot el que es faci per aturar que aquest usuari ens segueixi prenent el pel com sembla que ha fet a altres llocs. La plantilla em sembla molt apropiada per tallar només això. Varem acordar que no entraríem més en el seu joc i la plantilla em sembla una bona solució per als nouvinguts.--Lohen11 10:04, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Crec que m'agrada l'idea que sia genèrica, però em guarde les meues raons, diguem-ne que és viquipèdic i conforme a les normes, normal doncs? El seu nom podria ser {{pregunta ja contestada}} i podríem afegir un paràmetre en cas de dispondre informació sobre l'usuari pel qual s'ha pactat no entrar en el seu joc. –Pasqual · bústia 11:15, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
D'acord amb en Pasqual Vilallonga · (digui digui) 11:31, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Què tal {{interpel·lació impròpia}} o {{interpel·lació desestimable}}? –Pasqual · bústia 15:38, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Demà intentaré respondre amb més exactitud (sempre dic el mateix fa l'ullet) però no m'acaba d'agradar que es personalitzi el tema en un usuari concret. Potser convindria més crear una plantilla que recordi que la política de la Viquipèdia no permet aquest tipus d'enllaç extern del mateix tipus que {{no-fòrum}}. A més, podríem crear una pàgina d'una política específica sobre enllaços externs on s'hi llistin aquests precedents (lastoa, em sembla que últimament s'eliminava una d'auques...)--SMP (d·+) 17:14, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Em pense que mentre ho has llegit i ho has escrit he canviat el redactat i el nom de la plantilla. Ja no fa referència a ningú i pot servir per altres aspectes que l'ús inapropiat dels EE. –Pasqual · bústia 18:16, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Feu el que vulgueu.

Cadascú és grandet per a fer el que vulgui. Jo no vull explicar moral a ningú. --cromelnordic 23:02, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

Problemes al Commons

(Copiat de l'Arxiu de la Taverna del mes d'Agost 2006)

Darrerament hi ha hagut problemes al Commons sobre els noms de les categories de Catalunya i el País Valencià i sobre si a França hi ha o no algun territori de parla o cultura catalanes. Necessitem gent amb coneixements d'anglès que ens ajudi. Ho podeu fer aquí. Gràcies Pere(Digueu-me) 07:42, 4 ag 2006 (UTC).

He hagut de bloquejar al xovinista eixe... però em sembla que no he fet bé :( Això es podria interpretar allà com un abús de poder... --Joanot Martorell 14:09, 4 ag 2006 (UTC)
Han obert un procés d'arbitri a commons:User:NielsF/Arbitration. Jo ja he deixat les meues raons en la meua secció, i l'altre xovinista ho ha fet també ja.... Podeu participar a la seua pàgina de discussió (no a la pàgina d'arbitri). --Joanot Martorell 03:02, 3 set 2006 (UTC)
L'encarregat de l'arbitri ha deixat aquest missatge al Commons:
L'arbitri té lloc a la pàgina de commons:User:NielsF/Arbitration. Vegeu també un tema discutit al "Village pump" per a més informació. M'agradaria convidar a qualsevol persona perquè dòne el seu punt de vista extern sobre les declaracions fetes per les parts implicades. Gràcies en avant. El termini per a les preguntes i opinions és al setembre 13th 00:00 UTC). NielsF 22:33, 9 September 2006 (UTC). Ho he traduit del missatge original publicat al Village pump --Joanot Martorell 01:26, 11 September 2006 (UTC)
Els que sovint col·laboreu a Commons, si en teniu ganes i temps per dir-hi quelcom, ja sabeu a on anar!. Salut!. --Joanot Martorell 01:29, 11 set 2006 (UTC)
L'usuari User:Juiced lemon de commons: hi està tocant una altra vegada els pebrots amb els continguts relacionats amb la Catalunya Nord. No sè què passa amb l'arbitri però sembla aturat, i aquest usuari (que és francés) està una altra vegada fent guerra amb tot allò relacionat amb Catalunya, dient que això de la categoria de commons:Category:Northern Catalonia és propaganda d'un invent i coses per l'estil. I fa coses com no ficar la categoria de França dins de Catalunya (igual que Espanya hi és), o coses com que Catalunya és només la comunitat autònoma, i coses per l'estil. Podeu vore les seues perles a pàgines de discussió com ara commons:Category talk:Cities and villages in Catalonia, commons:Category_talk:Roussillon o a la seua pàgina de discussió.
Potser, si hi editeu o revertiu els canvis els usuaris que sovint participeu a Commons, no semblarà que siga un problema personal entre ell i jo, sino ún problema ideològic (negacionisme català i xovinisme) per part seua. Més valdria que de tant en tant participarem més a Commons si no volem que a poc a poc tot allò relacionat amb la nostra cultura i la nostra llengua es veja bandejat irremisiblement.
Em vindria genial si alguns em féreu companyia allà. --Joanot Martorell 15:59, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

Demanem el trasllat de commons:Category:Dunkerque cap a commons:Category:Dunkirk amb la plantilla Plantilla:Move-category! Per fotre'ls!--81.36.150.100 19:11, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

Realment, és com hauria de ser (i també commons:Category:Seville, commons:Category:Saragossa, commons:Category:Rome, commons:Category:Prague, commons:Category:The Hague, commons:Category:Munich, commons:Category:Andalusia, commons:Category:Navarre i una infinitat més) però si els reanomenem perdem la possibilitat que mai es reanomeni commons:Category:Catalonia a Catalunya.--SMP (d·+) 16:32, 30 oct 2006 (CET)[respon]

Cafetera d'octubre

Mostra la barra d'eines d'edició

Hola companys,

Fa uns poquets dies que quan intentava editar qualsevol article, de vegades es quedava "pillat" i ja no tenia accés a cap pàgina de Wikipedia, ni catalana ni de cap altra llengua, ni viccionari ni wiktionary, ni previsualitzar ni res de res, fins al cap d'uns minuts o en reconnectar.

Pensava que era cosa dels servidors, motiu no infreqüent. Avui m'ha tornat a passar. Tots els "cuelgues" tenien en comú que la barra d'eines d'edició quedava a mitjes (les imatges dels botons no acabaven de carregar-se), he provat a desactivar de "preferències" la opció " Mostra la barra d'eines d'edició" de la "caixa d'edició". Ara tot funciona molt bé i ràpid. Si algú té un problema similar pot probar a desactivar opcions a les preferències.

Per cert, ja tenim el Viquitexts traslladat del wikisource 100%. Bieeeen... Salutacions Aleator 19:50, 10 oct 2006 (UTC)

Ho ratifico: els botons amb javascript em pengen la connexió a llocs de Wikimedia. Curiós. Tinc IE v6.0. Salutacions. Aleator 22:47, 31 oct 2006 (CET)[respon]

MediaWiki mal traduït

a la finestra de preferències a sota de tot hi diu "Notau: Després de desar, heu de posar..." algu ho pot canviar per nota? --Albertsab-La meva discussió - Missatge nou a aquesta - Correu-E 18:00, 18 oct 2006 (UTC)

No es troba mal traduït, es troba en imperatiu. 81.32.208.229 18:02, 18 oct 2006 (UTC)
Aleshores no hauria de ser "noteu"? :S --Albertsab-La meva discussió - Missatge nou a aquesta - Correu-E 06:17, 19 oct 2006 (UTC)

Els teus dubtes respostos a Flexió verbal del català. 161.116.222.47 09:44, 19 oct 2006 (UTC)

Notau és correcte segons l'estàndard balear.--SMP (d·+) 14:22, 19 oct 2006 (UTC)

Hora CEST a les signatures

Per a tenir la zona horària CET/CEST en les signatures (la franja horària compartida en tots els territoris de parla catalana, ja que és la oficial en l'Espanya i la França continentals i a les Balears i Sardenya) s'ha de demanar a bugzilla. Jo ja ho tinc preparat i si ningú no s'hi oposa ho demanaré demà (trigaran a concedir-m'ho, suposo). De manera que qualsevol que estigui en contra d'aquest canvi hauria de protestar quan abans millor.--SMP (d·+) 12:21, 20 oct 2006 (UTC)

Ja està demanat. La pàgina del bug és bugzilla:7656--SMP (d·+) 15:14, 21 oct 2006 (UTC)
Segons el brion, ja està fet. Aveure si ara a la firma hi diu que son sos quarts d'onze... Albertsab - Llibre de queixes i reclamacions 22:35, 27 oct 2006 (CEST)[respon]
Sembla que sí ;)
Ara només falta que demà funcioni bé el canvi horari i que del "CEST" passem al "CET"--SMP (d·+) 13:52, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

REDIRECT que no funciona

Hola companys. Permeteu-me que plantegi aquí un dubte que m'ocorre a Viquitexts. Vull fer redirect de http://ca.wikisource.org/wiki/Viquitexts:All%C3%B2_que_els_Viquitexts_no_s%C3%B3n, cap a http://ca.wikisource.org/wiki/Viquitexts:Qu%C3%A8_%C3%A9s_Viquitexts%3F#Qu.C3.A8_NO_s.27hi_pot_incloure.3F. No obstant, no fa la redirecció. Sabeu que pot estar malament?. Gràcies. Aleator 22:47, 31 oct 2006 (CET)[respon]

No pots fer un Redirect a una secció d'una pàgina. —Albertsab - Llibre de queixes i reclamacions 15:33, 15 nov 2006 (CET)[respon]

Pluja d'idees d'octubre

Fotos amb la data als articles anuals

(Copiada la conversa del mes passat)

Trobo que estaria bé que els articles dels anys estessin ilustrats amb una fotografia on aparegués la data. Les més indicades són les inscripcions que hi ha a moltes cases amb l'any de construcció. Jo ho he fet ja amb l'any 1503 i si a ningú li sembla malament ho aniré fent amb d'altres anys. Suposo que el format es podria millorar (jo no en sé més) i fins i tot incorporar-ho a la plantilla i al llibre d'estil.--Pere prlpz 12:34, 21 set 2006 (UTC)

En teniu una altra mostra a l'any 1862.--Pere prlpz 10:21, 22 set 2006 (UTC)

hola, ho trobo bona idea però els anys més allunyats en el temps no poden tenir plaques similars, llavors posaríem imatges sobre els esdeveniments que van passar, sobre el calendari o el temps en general o què? --barcelona 18:25, 23 set 2006 (UTC)
Les imatges sobre els esdeveniments solen anar a la secció d'esdeveniments (això ja ho han fet en algun any) o a la secció de naixements i morts, a la dreta del text. Pels anys reculats es poden fer servir inscripcions en d'altres sistemes cronològics, sobretot per quan el nostre encara no existia (per exemple, hi ha d'haver inscripcions romanes datades). No sé si quedaria bé si posar-hi inscripcions commemoratives posteriors (per exemple, una placa actual que recordi un fet de fa mil anys, amb la data), i no m'acaba de convèncer. Jo aniria buscant plaques, i d'aquí un temps veurem per quins anys són difícils d'omplir i què en fem. A més, els anys més allunyats en el temps, de moment, estan gairebé tots en blanc (l'article existeix, però sense contingut), i de moment potser és més urgent posar-hi esdeveniments que posar-hi ilustracions.--Pere prlpz 21:51, 24 set 2006 (UTC)

He afegit la imatge amb la data a l'any 1928. Ha estat més complicat que els altres dos anys perquè aquest article ja té força contingut i fotos, però em penso que he aconseguit fer-ho sense que la meva imatge "ornamental" tregui lloc a les imatges importants, que són les que il·lustren el contingut.--Pere prlpz 17:44, 6 oct 2006 (UTC)

una idea de la viqui anglesa

Mireu això: és un bot que suggereix articles per editar segons els teus interessos passats http://en.wikipedia.org/wiki/User:SuggestBot , què en penseu? --barcelona 16:56, 7 oct 2006 (UTC)

Em sembla una molt bona idea. --Alonso 02:55, 9 oct 2006 (UTC)

M'agradaria proposar Joana d'Arc com a article de qualitat. Quin es el procés a seguir? Albertsab - Llibre de queixes i reclamacions 23:14, 27 oct 2006 (CEST)[respon]

En teoria, primer l'has de proposar per a ser avaluat. Un cop fet això segueixes el procediment indicat a Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article.--SMP (d·+) 13:50, 28 oct 2006 (CEST)[respon]
Li cal una bona repassada ortogràfica i un nou apartat sobre la simbologia de Joana d'Arc en èpoques posteriors. Vilallonga · (digui digui) 13:59, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

Barra d'octubre

Etiquetes

Algú sabria dir-me com es creen etiquetes? Del estil {{Ateu}}, {{Antitabac}}, etc. Moltes gràcies!--Esv 22:30, 11 oct 2006 (UTC)

Llegeix-te Etiquetes d'usuari. Albertsab -=- 12:57, 13 oct 2006 (UTC)

Dubte gramatical

Un dubte gramatical. Com es diu, oferir-los ajuda o oferir-lis ajuda? donar-lis informació o donar-los informació? dir-los quelcom o dir-lis quelcom? --Alonso 20:59, 13 oct 2006 (UTC)

  • Alonso, tinc la resposta al teu dubte: donar-lis no és correcte en català. És un error molt comú per còpia del castellà. Quan en català diem li, en castellà diem le, llavors quan fem el plural, com que en castellà és les, en català tendim a dir lis. Quan substituim un complement indirecte per un pronom posem el o la, i en plural les o els (LOS al final de paraula).


Depén. Ara ho busco al GREC Albertsab -=- 21:45, 13 oct 2006 (UTC)
Oferir-los ajuda, en infinitiu. Una frase en present seria "Els oferim ajuda" (*oferim ajuda(CD) a ells(CI)), o "busquem professionals per oferir-los llocs de treball" (*busquem professionals per oferir llocs de treball (CD) als professionals(CI)) --Oersted (parlem-ne) 21:56, 13 oct 2006 (UTC)

En català (estàndard), "lis", és una flor, no un pronom. 81.34.184.82 22:56, 13 oct 2006 (UTC)

Gràcies. --Alonso 02:39, 14 oct 2006 (UTC)

Afegir l'enllaç a les altres viquipèdies

He creat un article nou. Aquest article ja existeix a 29 viquipèdies mès. Com afegeixo l'enllaç ca:nom_de_l'article a totes. S'ha de fer manualment? --Margacst 14:05, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Jo ho vaig preguntar a la cafetera de setembre (em penso) i allà m'ho van explicar més extensament, però la conclusió que en vaig treure és que si poses els interwikis del teu article cap a les altres wikipedies (o a algunes) i en alguna de les altres hi poses un interwiki cap al teu article, hi ha robots que posen els altres. Això si, si hi ha interwikis erronis en una altra wikipèdia, pot ser que els robots els copiïn igualment.--Pere prlpz 19:17, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Com a mínim posa-ho a l'anglesa que és la que té més bots que ja ho aniran actualitzant a les altres. --VRiullop (parlem-ne) 19:42, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Més informació a; Ajuda:Enllaços entre viquipèdies --Joanjoc (discussió) 20:53, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Vandalisme

He vist que l'article Cuba ha estat vandalitzat fa unes hores i no ho ha arreglat ningú (no es nota massa si no et mires els canvis). Qui es dedica a arreglar-ho i ja ho trobarà, o se suposa que ho pot arreglar qualsevol que s'ho troba (com jo)? Com ho hauria de fer? S'hauria d'avisar?--Pere prlpz 19:11, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Fet Fet! Ho pots arreglar tu mateix: a l'historial vas a l'última edició bona, l'edites, poses al resum "revertit per..." i la deses. En cas de reincidència pots avisar a VP:OBS o fer una petició als administradors. --VRiullop (parlem-ne) 19:35, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Com edito una imatge png

Vull editar un gràfic png per traduir-ne el text de la wikipedia alemanya, però no sé com (he provat d'obrir-lo amb Photoshop i amb Irfanview i diu que no entén el format). Com es fa?--Pere prlpz 21:02, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Quin gràfic és, potser et podem donar un cop de mà... --Joanjoc (discussió) 20:03, 27 oct 2006 (CEST)[respon]

La imatge és de:Bild:Kalkkreislauf.png.--Pere prlpz 22:19, 27 oct 2006 (CEST)[respon]

L'he aconseguit obrir amb el GIMP, tot i que la imatge queda fora de l'àrea de dibuix (que és buida) i s'ha de moure cap a dins. No m'havia trobat mai amb això. Si em poses la traducció de l'alemany al català puc mirar de retocar-ho quan pugui. --Puigalder (discussió) 20:23, 3 des 2006 (CEST)[respon]

Citar naixement i mort en persones

Molt bones, estic traduint el meu primer article i em comencen a sorgir tot de dubtes. El primer és: quina és la manera correcta de citar les dates de naixement i mort d'una persona? Cal posar també els llocs? No he trobat cap pàgina de l'ajuda que parli d'articles biogràfics, si no existeix puc crear-la jo o cal fer una petició a la comunitat VP? Moltes mercès! --mamut 02:39, 26 oct 2006 (CEST)[respon]

Hola Mamut i benvingut a la Viqui :-) Tens raó, crec que estaria molt bé tenir un Viquipèdia:Llibre d'estil de biografies, semblant al de la versió anglesa; en:Wikipedia:Manual of Style (biographies). --Joanjoc (discussió) 19:57, 27 oct 2006 (CEST)[respon]
Per ara jo m'he servit de en:Wikipedia:Manual_of_Style_(dates_and_numbers)#Dates_of_birth_and_death, però estaria realment bé tenir aquest llibre d'estil. Me'n vaig a la tertúlia a demanar com cal fer-ho. Moltes gràcies! --mamut 11:52, 30 oct 2006 (CET)[respon]

Citacions

Dues qüestions sobre les referències[1]:

  • Em trobo que si cito la mateixa referència en dos llocs de l'article[2] em surt dues vegades a la llista de referències. Hi ha manera que hi surti només un cop?
  • Tenim alguna plantilla de l'estil del Citation needed de la wikipedia anglesa? Perquè el que sí que tenim són articles que la necessiten.
  1. per exemple això
  2. per exemple això

--Pere prlpz 22:11, 26 oct 2006 (CEST)[respon]

1: Que jo sàpiga, no es pot fer.
2: {{falten referències|de que falten les referències}}.
Albertsab - Llibre de queixes i reclamacions 22:45, 27 oct 2006 (CEST)[respon]
Sí que és factible: una vegada està definida la citació, per exemple <ref name="citació">citació 1</ref> la segona vegada fiques <ref name="citació"/> (el mateix nom i una barra obliqua al final del tag.)
Exemple:
Això és la declariació a la citació[1]
Això és la segona crida a la mateixa citació[1]
I ara les notes: (les dues primeres són de l'exemple teu, Pere)
  1. 1,0 1,1 citació 1
L'informació està disponible a Ajuda:Notes i cites
–Pasqual · bústia 00:44, 28 oct 2006 (CEST)[respon]
De res. –Pasqual · bústia 00:57, 1 nov 2006 (CET)[respon]

Sobreratllat

Per acabar d'explicar com s'escriuen els números romans necessito sobreratllar caràcters (o sigui, com subratllar però per dalt). A la wiki anglesa ho fan amb una plantilla que és V però aquí no funciona.--Pere prlpz 17:29, 27 oct 2006 (CEST)[respon]

Ja va.--SMP (d·+) 19:20, 27 oct 2006 (CEST)[respon]
Ja l'he vista; {{Overline}}. Si no hi trobeu inconvenient, podríem usar per la plantilla un nom més català... per exemple {{Sobreratlla}} o {{Sobreratllat}} i fer a la plantilla Overline un redirecció a la catalana... --Joanjoc (discussió) 19:44, 27 oct 2006 (CEST)[respon]

utilitzar texts d'altres versions de la wikipedia

Hola,sóc nou ací i m'agradaria saber si editant i pegant és poden traslladar el contingut dels articles d'altres wikipedies (traduint-les és clar) per a omplir o augmentar articles de la vikipèdia.

Es pot, i es fa molt. Ara, personalment, recomano anar una mica amb compte amb el que es tradueix. Crec que el millor, si es vol traduir, és com a mínim llegir l'article a diferents wikipèdies i, si és possible, haver-ho confrontat amb alguna font independent, i si el que surt en comptes d'una traducció directa té una mica de tot, millor.
Per cert, tallant i enganxant el codi que conté una imatge, sovint la imatge apareix igual, (cal traduir la paraula Imatge si no està en català o anglès i que la imatge estigui pujada a commnons, que és el més usual).--Pere prlpz 16:56, 30 oct 2006 (CET)[respon]
M'he trobat amb un exemple del que deia: a l'article Svalbard hi teniem un paràgraf que un (cripto)vàndal havia posat a la wikipedia castellana i que aquí haviem traduït exactament.--Pere prlpz 20:53, 31 oct 2006 (CET)[respon]

hola

Hola, soc nou a la Viquipedia. Per a poder fer contribucions als articles he de registrar-me o no cal? Gracies

Benvingut/da! Tot i que pots col·laborar a la Viquipèdia sense usuari, es molt recomenat registrar-se. Es ràpid i gratuït! Albertsab - Llibre de queixes i reclamacions 21:55, 30 oct 2006 (CET)[respon]

Cal que et registris!


Hola sóc nou a la Viquipèdia i la setmana passada vaig escriure un article. Avui no apareix. Perquè? Soc l'Andreu Vaqué.

Per als que corregeixen faltes automàticament: Minnesota

Per als que corregeixen faltes a la vikipèdia fent servir bots, els suggereixo que es mirin totes les variants incorrectes de Minnesota, que crec que les tenim totes escampades per una pila d'articles.--Pere prlpz 19:09, 31 oct 2006 (CET)[respon]

Terrassa d'octubre

ja heu sentit això?

Sembla que abans d'emmerdar la Viquipèdia d'Spam, el Cromel ja va inundar el RacoCatalà, i remenant pel portal m'he trobat això... realment val la pena escoltar-ho Albertsab (Tu diràs) 06:14, 6 oct 2006 (UTC)

En Llull me'l va passar. –Pasqual · bústia 07:55, 6 oct 2006 (UTC)
Jo quan va començar a posar spam aquí, vaig mirar una mica qui és aquest paio, ja que ja havia vist publicitat seva en altres llocs, i la història d'aquest home és sorprenent. Si teniu curiositat i paciència, aquí hi ha una biografia seva força completa. Val la pena de llegir. Pel que he vist, també ha buscat problemes en molts altres fòrums. Es pot dir que domina la websfera catalana i part de la castellana. --Jordi_G (parlem-ne) 10:13, 8 oct 2006 (UTC)
Si us plau, no parleu d'ell, ignoreu-lo. No existeix. Vilallonga · (digui digui) 10:41, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Però tu saps el que dius??

"Sembla que abans d'emmerdar la Viquipèdia d'Spam...".

Doncs deus estar mal enterat, perquè, pels vincles que van posar (no arribaven a deu numèricament) ja me'ls vau borrar tots.

No la vaig omplir mai molt de merda, i la que vaig fer, que a mi em sembli, ja no existeix perquè ja va ser netejada. Ara la Viquipèdia està lliure de mi. És més, el nick de la meva web està a la Llista Negra, recordeu??

Em penso que les coses són així, vaja... --cromelnordic 22:28, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

Quant de merder, total per riure's del dèbil!!!

Perquè fer tant de merder??

A més, no deu ser Cromel, sinó Cromelnordic (tant costa posar el nom sencer?).

En fi, qui es pica alls menja. Espero que dintre d'un temps de no remenar tant fòrums i llocs se'ls hi passi la trampera als emprenyadors.

Tinc les meves teories de perquè els meus avorrits enemics m'ataquen tant, però me les callo. --cromelnordic 22:25, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

Jo quan he vist en Crom he pensat "Pobret que n'és de dèbil". 81.34.237.37 22:30, 24 oct 2006 (CEST)[respon]
Deixeu de dir bestieses, ja n'hi ha prou del vostre comportament. D'altra banda, hi havia gent com jo que no sabia res de vós i us vau guanyar la vostra mala fama a pols. Què voleu que us passi, essent tan maleducat? Vilallonga · (digui digui) 10:43, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
No es poden esborrar aquestes discussions de la Taverna? No serveixen de res pels Viquipedistes i només fan que molestar i carregar la pàgina fent-la més pesada per la gent que anem a ordinadors vells. A més, no estant discutint cap tema de la Viquipèdia ni projectes germans. Com aquest hi ha molts altres temes a munt, quasi la meitat de la llargada de la Taverna està ocupada per el Cromelnordic i discussions sobre que fer amb ell.--Aljullu (discussió) 22:13, 18 nov 2006 (CET)[respon]

+OP al IRC

algú em pot dir com aconseguir +OP al canal IRC de la Viquipèdia? Albertsab (Tu diràs) 07:37, 12 oct 2006 (UTC)

Has d'esperar a que hi sigui en Toniher o en Martorell--SMP (d·+) 13:45, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

Botó d'editar dins l'article

Companys,

De cop, aquesta tarda, el boto "edita" de les seccions d'un article m'apareix en gegant al costat del títol. És molt i molt lleig visualment i tampoc crec que sigui útil. No es podria optar per la solució de la viqui francesa, que el possant com a superíndex a la dreta del títol de secció?

Vilallonga · (digui digui) 16:57, 21 oct 2006 (UTC)

Jo el veig petit al costat del títol de la secció. Albertsab - Tu diràs - Tu ja m'has dit 07:15, 22 oct 2006 (UTC)

Títols pel·lícules en català

Algú sap on aconseguir els títols en català de les pel·lícules que s'hagin traduït? A part d'algunes de modernes, la majoria deuen ser les emeses per TV3. Sabeu si hi ha algun arxiu?--Lohen11 17:04, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

La web Totcinema.cat recull tot el que està doblat i editat en català. Tot i que fa més incís en les novetats, pots consultar títols antics oportunament traduïts al català atès que han estat doblats a la nostra llengua. A més a més, hi ha una acurada llista de les pel·lícules doblades al català i disponibles en DVD. Per contra, no hi he trobat les que també estan disponibles en VHS. Ho dic perquè n'hi ha que en el seu moment es van editar en aquest suport i que, incomprensiblement, després no s'han reeditat en català i en format DVD, com és el cas de El nom de la rosa (tot i que aquí se'n va vendre una reedició de col·leccionista traduïda a unes 8 llengües i subtitulada en 14 més!!! I en català, no. Al·lucinant, oi?).--Xadaga (digue'm) 01:44, 29 oct 2006 (CEST)[respon]

Avís sobre el Viquinotícies

Estan "vandalitzant" el Viquinotícies amb articles que no son notícies, ho han fet ja dos vegades. Hi he posat la plantilla de destrucció, però com que al Viquinotícies no hi entra ni 10, us aviso aquí. Albertsab - Tu diràs - Tu ja m'has dit 20:27, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

PD: M'agradaria ser admin del Viquinotícies... allo està abandonadíssim i no hi entra quasi ningú, i dubto que sigui la primera vegada que ho facin.

Ja que surt el tema, qui decideix quines notícies es posen a la portada? Fa un temps hi vaig entrar per primera vegada i en vaig escriure una, però ni sé on va anar a parar. --Jordi_G (parlem-ne) 23:38, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

No és veritat que estigui abandonadíssim. És molt normal que els administradors triguin una mica a esborrar el que s'ha de destruir. En aquest cas que comentes no s'ha trigat ni un dia, i a la Categoria:Viquipèdia:Elements a destruir de la Viquipèdia hi ha molts coses que fa més d'un dia que tenen la plantilla. No es pot pretendre que els administradors siguin arribin instantàniament. És cert que hi ha molt poca gent que s'animi a escriure notícies, però les tasques de manteniment sí que estan ben portades. Sobre això de les notícies a portada, totes han d'anar a la plantilla darreres notícies, però només les importants (a decisió del redactor) han d'anar a notícies destacades.--SMP (d·+) 16:38, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Em reafirmo, no és cert que estigui abandonadíssim, m'he mirat per sobre altres wikinews i estem en una força bona posició. Per a més informació vegeu la cantina de Viquinotícies.--SMP (d·+) 17:16, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Dóno la raó a l'SMP, des que va néixer el projecte no em fet més que escalar posicions en el rànquing de Viquinotícies. Sóc administrador de les Viquinotícies, i intento connectar-me un cop per dia, mirar els canvis recents i si s'ha de fer quelcom fer-ho; com a mínim em connecto un cop per setmana. Tot i això les Viquinotícies encara han de créixer molt, perquè, fins i tot els projecte Viquinotícies anglès no fan més de 20 notícies al dia. Crec que hem de ser humils i anar fent a poc a poc... --Aljullu (discussió) 22:03, 18 nov 2006 (CET)[respon]