Viquipèdia:La taverna/Arxius/2013/Juny

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Contingut

Definició del pla estratègic d'Amical Wikimedia[modifica]

Amical Wikimedia, l'organització que treballa per la promoció de la llengua i cultura catalanes dels projectes de Wikimedia, vol treballar en un nou pla estratègic de cara als dos propers anys. Des d'Amical fem una crida per tal que aquest pla sigui elaborat de forma col·laborativa, com s'escau a una organització que treballa segons la filosofia wiki. Per això volem fer una convocatòria pública per recollir idees, suggeriments, queixes o comentaris de tots els editors i lectors dels projectes Wikimedia en català, siguin membres o no de l'associació.

Us convidem a respondre les preguntes que trobareu en aquesta pàgina o a deixar-hi comentaris generals. Comptem amb la vostra ajuda per seguir construint el nostre futur!

Aprofito l'avinentesa per presentar-me com a nou president de l'associació, rellevant a en Joan Gomà, al qual voldria agrair públicament la feina feta. Per qualsevol cosa no dubteu a contactar-me! --Arnaugir (discussió) 22:36, 13 maig 2013 (CEST)

Bon vespre,
Acabe de veure que s'ha canviat el nom a la pàgina de suport que ja no és diu Wikimedia CAT sinó Amical Wikimedia. Vejam, si heu decidir de canviar el nom del que s'ha demanat com a organització temàtica és perfectament legítim, i supose que respon a una estratègia que vol fer progressar el català tot i no aparéixer-hi la paraula "català"; ara bé canviar el nom de la pàgina suposa canviar la història al meu parer entre altres coses. Si per casualitat la pàgina es quedara amb aquest nom, vos pregaria de llevar el meu suport ja que personalment estime que, tot i el respecte que tinc envers Amical i els seus membres (cosa que probablement no funciona en sentit invers), no vaig donar mai suport a una organització temàtica anomenada Amical Wikimedia; gràcies per endavant. Que vos vaja tot molt bé, Claudi/Capsot (disc.) 00:09, 20 maig 2013 (CEST)
PD: Per mor de ser coherents hauríeu de canviar el logo i alhora la pàgina Facebook.
La pàgina de suports segueix existint a Meta com a "llista de suports a Wikimedia CAT" amb 733 adhesions, i si algú vol encara hi pot firmar. Amical Wikimedia és el nou nom proposat per l'organització que ha estat aprovat pels membres d'Amical. El canvi no és qüestió de segons, m'estic encarregant de fer tots els canvis de nom a Meta i altres llocs juntament amb els companys, però comprendràs que el nostre temps i mans són limitats. --Arnaugir (discussió) 00:14, 20 maig 2013 (CEST)
Bon dia Arnau, i gràcies per les respostes. Amb tot si no vaig errat el títol actual de la pàgina és: "Amical Wikimedia/Members and Supporters" tot i que s'hi esmente Wikimedia CAT. Només volia dir que la pàgina és una cosa "històrica" i que almenys ací s'hauria de preservar "Wikimedia CAT" (els noms són importants...) ja que va ser per aquella proposta que la gent va signar. Pel que fa a la resta, no sé si ho he entés bé, però el que he entés és que a poquet a poquet s'anirà esborrant tot el que tinga escrit "Wikimedia CAT" (començant doncs pel logo) per a canviar-ho per "Amical Wikimedia", aneu amb compte que no vos demanen més "sacrificis" sobre "uns altres noms" (perdó no vull ser més explícit per a no donar ales als que ens van en contra)... Que vos vaja tot molt bé. Claudi/Capsot (disc.) 14:13, 20 maig 2013 (CEST)
Està en una subpàgina perquè s'ha mogut tot per no tenir-ho dispersat, si et fixes en la categoria veuràs que està a "Wikimedia CAT proposal". A la història d'Amical Wikimedia s'esmenten els diferents intents que s'han anat fet al llarg del temps. Pel que fa a la resta, dir-te que s'ha debatut i votat dins el si de l'associació i que aquí no és el lloc per parlar-ne. Si tens aportacions a fer sobre el pla estratègic tens l'enllaç més amunt, et convido a aportar les teves idees!--Arnaugir (discussió) 14:25, 20 maig 2013 (CEST)
Gràcies, bona nit i fins aviat, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 22:25, 20 maig 2013 (CEST)
Recupero el fil, perquè seguiu aportant idees i la vostra visió sobre com hauríem de tirar endavant l'associació.--KRLS , (disc.) 21:21, 2 juny 2013 (CEST)

Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions[modifica]

Tech news prepared by tech ambassadors and posted by Global message deliveryContributeTranslateGet helpGive feedbackUnsubscribe • 22:17, 20 maig 2013 (CEST)
Important note: This is the first edition of the Tech News weekly summaries, which help you monitor recent software changes likely to impact you and your fellow Wikimedians.

If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.

You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 22:17, 20 maig 2013 (CEST)


Hi he subscrit aquesta pàgina. Aquest butlletí condensa les novetats tècniques més rellevants. Si algú té preguntes sobre algun projecte o el significat d'algun detall només heu de preguntar. Amb una mica de sort aquesta dosi setmanal de notícies servirà per a apropar més perfil tècnics a la maquinària que opera la Viquipèdia. Si trobeu que fa més nosa que servei només cal treure la línia corresponent aquí.--QuimGil (disc.) 01:48, 1 juny 2013 (CEST)
A mi no em sembla malament, però potser hi ha força gent que no està gens interessada i seria millor que qui ho estigui se subscrigui per rebre el butlletí a la seva discussió d'usuari igual que passa amb el butlletí del GLAM o de Viquidata. Com vulgueu--Arnaugir (discussió) 08:17, 1 juny 2013 (CEST)
també crec que ha d'aparèixer a les pàgines dels usuaris interessats --barcelona (disc.) 10:37, 1 juny 2013 (CEST)
En aquest cas la trec. La idea va venir quan vaig veure tantes tavernes subscrites. El problema per a "la gent interessada" és que molts ni s'adonaran que aquest butlletí existeix, però bé, és un problema comú.--QuimGil (disc.) 09:05, 2 juny 2013 (CEST)

Eleccions al Board, sisplau voteu (a partir del 8)!!!![modifica]

Bon dia a tots, Torne per a emprenyar de bell nou... ja que sé que alguns m'enyoren... Només volia informar-vos que les eleccions al Board començaran ben prompte/prest/aviat (el 8, han estat endarrerides per manca de traduccions) i que he deixat una pregunteta que crec interessant i a la qual ja ha respost un dels candidats (per a mi un dels millors...). Espere que votareu massivament (com ja ho vau fer l'altra vegada, gràcies!) ja que aquesta mena d'eleccions té conseqüències molt importants per al conjunt del món viquimèdic i més encara per a les minories com la nostra que fins ara no s'accepten als Chapters. Espere també que sabreu triar els candidats que ens són els més favorables i que fareu fora el(s) més hostil(s), que no cal que vos diga qui és(/són), haurien de ser bastant obvis... Que vos vaja tot molt bé, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 10:46, 1 juny 2013 (CEST) PD: Per assabentar-vos de qui són els candidats pitgeu l'enllaç més amuntet!!!

Infotaula V2[modifica]

Hola, no sé si coneixeu el tema, tot i que he vist que aquí hi ha una cosa similar en els articles de cinema (Star Wars episodi V: L'Imperi contraataca o George Lucas, per exemple): la Viquipèdia francesa va començar un projecte per a classificar, ordenar i estandaritzar les taules i altres plantilles de formatació i d'informació Projet:Infobox/V2 - en castellà (Wikiproyecto:Plantillas/Cabeceras) i en d'altres idiomes també s'està fent. Vaig llegir a la Viquipèdia anglesa i a la castellana que havien estat important i adaptant la programació de la Viquipèdia francesa, i que, per a fer-la servir, s'havia d'afegir class="infobox_v2" a les infotaules. Ho he provat aquí amb alguna plantilla (que no era de cinema) i no m'ha funcionat, així que dedueixo que no existeix ni s'ha importat res. La meva proposta és que també es faci aquí, ja que a part de millorar l'estètica i l'aparença general dels articles, em sembla molt gràfic i pràctic per a qualsevol tema. Què en penseu? --Luna92 (disc.) 13:56, 1 juny 2013 (CEST)

Categories de dones[modifica]

Recordeu que alguns cops hem tingut per aquí presumptes feministes queixant-se de que no tenim categories de dones, d'escriptores o d'actius, i que som uns masclistes que en no acceptar categoritzar la gent per sexe estem invisibilitzant la contribució de les dones a la cultura mundial? Sembla que a la viquipèdia en anglès van fer cas a aquesta mena de gent i van fer una categoria d'escriptores, i, ara a la premsa i el twitter els estan deixant verds per masclistes per tenir-la: http://www.huffingtonpost.com/2013/04/24/women-novelists-wikipedia-female-authors-american_n_3149345.html --Pere prlpz (disc.) 18:19, 7 maig 2013 (CEST)

totalment d'acord en no tenir categories de dones. I torno a cridar l'atenció sobre les de raça i religió: s'havia acordat no tenir-les i recentment es va argumentar en contra del consens a les pàgines d'esborrat: crec que s'han d'eliminar totes pels mateixos motius que les categories de dones --barcelona (disc.) 14:52, 8 maig 2013 (CEST)
D'acord amb tu. Només a Categoria:Jueus per origen ja n'hi ha moltes.--Salvi "Ssola" (discussió) 18:08, 9 maig 2013 (CEST)
Mai plou a gust de tothom. Es faci el que es faci sempre hi ha algú al que no li agrada el que s'ha fet. El que si que seria pertinent és redactar articles relatius al feminisme i també millorar els que ja tenim a aquests assumptes més que no pas afegir una altra línia de categories. En aquest sentit crec que Kippelboy ha escrit alguns articles sobre dones, no sé si en col·laboració amb l'Institut Català de la Dona (bé ara se'n diu de les Dones). No veig que hi hagi premis rellevants per a escriptores i d'altres per a “escriptoros”. Tampoc percebo que els mitjans diferenciïn els professionals per raó de gènere. Òbviament hi ha una diferència de tractament social, especialment en l'àmbit laboral (en sociologia s'ha parlat del "sostre de vidre"). En definitiva que veig diferències entre homes i dones, però que no veig que aquestes diferències hagin de ser incloses en un sistema de categories que classifica "essencialment", al meu entendre, pels mèrits, més que no pas pels orígens. Pel que fa als de raça o religió els veig en la línia del que he dit. Tanmateix en el cas de religiosos (persones que han tingut influència dins de les comunitats religioses) potser és interessant poder separar-los (p.ex.: [categoria:bisbes protestants] o [categoria:rabins]); per bé que m'oposo a la categorització per religió en persones que són conegudes per altra cosa (sinó hauríem de complicar molt la cosa amb categories, per mi, poc útils com p.ex.: [categoria:futbolistes catòlics] o [categoria:científics sikhs]). --Bestiasonica (disc.) 23:05, 24 maig 2013 (CEST)
Jo estic d'acord amb la Barcelona.--Kippelboy (disc.) 05:20, 25 maig 2013 (CEST)
A tall informatiu: tenim Categoria:Conversos, Categoria:Biografies per grup humà, Categoria:Biografies per ideologia i Categoria:Biografies per religió. Pau Cabot · Discussió 07:18, 25 maig 2013 (CEST)
Si Viquipèdia fos web semàntica (no ho és tot i que la tecnologia, SMW, ja existeix) podríem fer qualsevol consulta a partir de, per exemple, les dades d'una infotaula o el que s'etiquetés semànticament dins el text. Així podríem consultar "dones artistes del segle XVII" combinant 3 dades. O bé "dones jueves alemanyes amb carrera universitària mortes en camps d'extermini entre el 1933 i el 1945" combinant-ne unes quantes més. Però com que Viquipèdia no és semàntica ens hem de conformar en trobar la informació a cegues pel contingut del text al buscador (amb molts resultats errònis a seleccionar) o confiar en les categories on es van posant manualment les pàgines. És una llàstima, tot aquest coneixement i tant difícil d'extreure. Per tant ara per ara les categories són una eina una mica més fiable que la cerca en brut. A diferència de la semàntica s'estructuren en arbre i algunes combinacions són més complexes (calen moltes subcategories pel que seria una simple combinació). Però tot el que no posem en una categoria serà més difícil de buscar. En el cas dels col·lectius humans minoritzats i invisibilitzats negar-los una categoria és mantenir-los en la invisibilitat. Un criteri seria que les categories que ho han estat d'opressió en la enciclopèdia es poden veure, al contrari, com un recurs per identificar i donar visibilitat a les víctimes d'aquesta. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 11:29, 3 juny 2013 (CEST)
Wikidata va en aquesta direcció, i abans potser serà possible fer aquestes cerques utilitzant un MediaWiki data browser. Però sí, avui per avui aquesta funcionalitat es troba a faltar.--QuimGil (disc.) 16:08, 3 juny 2013 (CEST)
Jo no tinc clar en el cas de categorització de gènere. A mi no hem molesta, però no m'oposo al què hi digui la majoria. Respecte a les categories de religió, només he d'apuntar que hi ha casos, com el dels jueus, que no responen als membres que creuen en una confessió religiosa, si no als membres d'un grup humà nacional o ètnic. Per a exemple, hi ha jueus que són laics i no per això es deixen de considerar jueus; i així consten en moltes obres de referència. El tema de les categories de grups humans és molt complex, però crec que abandonar-les és invisivilitzar els col·lectius dels què en formen part. No tota la realitat social, ni molt menys, és la estatal.--Pitxiquin (disc.) 20:55, 3 juny 2013 (CEST)

Especial:A prop[modifica]

Ja heu provat Especial:A prop? Què us sembla? No només mostra articles propers a la vostra posició (si el servidor té alguna manera de deduir-la), també mostra els articles que necessiten una imatge. Així us hi podeu apropar i fer una foto per a publicar-la.--QuimGil (disc.) 22:05, 3 juny 2013 (CEST)

Noves interfícies de registre i identificació[modifica]

Les noves interfícies per a creació de comptes i inici de sessió que han aterrat a un grapat de projectes, inclosa la Viquipèdia. Aquesta és una de les diverses iniciatives que la Fundació Wikimedia està desenvolupant per a engrescar editors. He vist que hi havia algunes cadenes encara en anglès i les he traduïdes, tot i que no estic familiaritzat amb l'estil utilitzat aquí. Per exemple, no estic segur sobre el temps verbal preferit. Ara es barregen "crea", "introduïu" i "recorda'm". Bé, ho deixo a les mans dels traductors habituals (moltes gràcies per la feina discreta a can Translatewiki!).--QuimGil (disc.) 01:35, 1 juny 2013 (CEST)

Des d'ahir les noves interfícies són mostrades per defecte. Les noves traduccions ja són visibles. Moltes gràcies per l'ajuda.--QuimGil (disc.) 00:32, 7 juny 2013 (CEST)

Trademark discussion[modifica]

Hi, apologies for posting this in English, but I wanted to alert your community to a discussion on Meta about potential changes to the Wikimedia Trademark Policy. Please translate this statement if you can. We hope that you will all participate in the discussion; we also welcome translations of the legal team’s statement into as many languages as possible and encourage you to voice your thoughts there. Please see the Trademark practices discussion (on Meta-Wiki) for more information. Thank you! --Mdennis (WMF) (talk)

el comentari anterior sense signar és fet per EdwardsBot (disc.contr.) 03:17, 4 juny 2013 (CEST)

Reconeixement d'Amical Wikimedia[modifica]

Fa unes hores s'ha fet pública la resolució del Board de la Wikimedia Foundation de reconèixer oficlament l'associació catalana. A partir d'ara podrem fer servir el nom "Amical Wikimedia" i podrem seguir donant suport a la Viquipèdia i els projectes germans en català, com sempre, però ara tindrem accés a les mateixes eines que tenen les llengües que tenen una associació estatal. Vull agrair a tota la gent que ens ha donat suport tot aquest temps. En especial als que no són catalanoparlants amb particular esment als aragonesos, occitans, bascos, sards, sicilians, ucraïnesos... i parlants d'altres llengües minoritzades que tot i estar en situació molt pitjor que la nostra han tingut la generositat d'ajudar-nos.
Aquest reconeixement implica però un nivell de responsabilitat molt important. Ara ja tenim les eines. Ara, som-hi! A fer feina més que mai. --Gomà (disc.) 09:13, 7 juny 2013 (CEST)

Moltíssimes felicitats!! --Solde (disc.) 10:24, 7 juny 2013 (CEST)
Felicitats. De totes formes m'agradaria matitzar "el català" ja tenia accés a eixes eines, però millor quatre associacions que no tres, clar. Tant de bo es puga treballar junts en algun projecte i que les rel·lacions entre totes aquestes associacions siguen cada vegada millors. --Millars (disc.) 15:35, 7 juny 2013 (CEST)
Matisa, matisa, que potser així perd lluïssor. Per cert no s'havia convingut que una cosa eren els Capítols orientats a una cobertura geogràfica genèrica i un altre les Organitzacions Temàtiques orientades a un subjecte enciclopèdic?. L'accés a les eines restà palès amb el tema Iberocoop. Per sort, tots anem madurant, Amical és la primera d'un possible seguit d'associacions d'usuaris orientades a projectes. De segur que si ens centrem en el que ens ocupa la col·laboració anirà a millor ... i fins i tot algun dia eixes ditxoses eines seran a l'abast de qualsevol usuari. A pencar! --Mafoso (Mani'm?) 16:57, 7 juny 2013 (CEST)
La meva enhorabona! --Judesba (digues...) 16:52, 7 juny 2013 (CEST)
Enhorabona! --MarisaLR (disc.) 16:54, 7 juny 2013 (CEST)
Moltíssimes felicitacions a tots vosaltres i en especial a tu Joan que has anat lluitant valentment i incessant durant tant de temps! Enhorabona i endavant per als vertaders i únics defensors de la llengua a Wikimedia a desgrat del que puguen declarar alguns altres. Records, Claudi aka Spam-man/Capsot (disc.) 21:08, 7 juny 2013 (CEST)

Visca! --Davidpar (disc.) 21:35, 7 juny 2013 (CEST)

Moltes felicitats! Com diu el Yijing, i com bé sabeu els promotors d'Amical, la perseverància porta bona fortuna. Vegeu també el fil de l'anunci a wikimedia-l.--QuimGil (disc.) 22:23, 7 juny 2013 (CEST)
Ben Fet Fet!! --Mezod (disc.) 09:53, 8 juny 2013 (CEST)

[URGENT] Doodle nou[modifica]

Hola! Algú ha de crear com abans millor l'article Maurice Sendak. És l'enllaç al nou Doodle i no tenim un article al respecte. Ràpid!!--KRLS , (disc.) 02:05, 10 juny 2013 (CEST)

I ja posats s'hauria d'ampliar Allà on viuen els monstres (llibre) i crear l'adaptació cinematogràfica: Where the Wild Things Are (pel·lícula).--KRLS , (disc.) 02:06, 10 juny 2013 (CEST)
Fet Fet! L'he creat i l'estic fent; si algú vol rellevar-me, és ben lliure de fer-ho. --Judesba (digues...) 03:40, 10 juny 2013 (CEST)
Aquí el sol s'està ponent i puc enllaçar fins que per a d'altres sigui el sol ixent.--QuimGil (disc.) 04:19, 10 juny 2013 (CEST)
Bones. L'article ja està fet. Si algú el vol completar queda molta cosa per escriure. Jo no he llegit el llibre ni vist la pel·lícula, i no m'agrada escriure de temes que desconec. :-) Salut! --Judesba (digues...) 04:33, 10 juny 2013 (CEST)
He traduït / adaptat la versió anglesa a Maurice Sendak. Queda per afegir les referències, però. Si algú s'hi anima...--QuimGil (disc.) 07:14, 10 juny 2013 (CEST)

Bon vespre Panotxa![modifica]

Bon vespre Panotxa, Bé, poca cosa, espere que veuràs el missatge (t'hauria escrit a la pàgina però ja no en tens cap...) i que alguns companys afegiran alguna cosa positiva (som massa sovint negatius dissortadament...). Tot i que tinc ganes de fer comentaris sobre la situació actual ho evitaré... només volia dir-te que em sap molt de greu que te'n vages, ho lamente molt ja que pel que he pogut veure i apreciar durant uns quants anys has fet una faena constant i molt bona ací, en conclusió ets (en present tot i el "departiment") un dels pilars de la comunitat... i trobe que la viqui et necessita. Espere que la cosa siga temporal i que tornes ben aviat/prompte/prest. Una abraçada ben bona, que et vaja tot molt bé! Claudi/Capsot (disc.) 22:20, 11 juny 2013 (CEST)

Subscric tot el que diu en Capsot i espero que el teu usuari vermell torni a ser blau aviat. No hi ha cap tema ni cap color més important que les persones. Vinga, espero que tot plegat sigui un parell de clics i que et tornem a tenir per aquí sense haver tingut ni temps de trobar-te a faltar. Ànims, i personalment aniré molt amb compte de mantenir una bona relació.--QuimGil (disc.) 22:41, 11 juny 2013 (CEST)
No he marxat, he usat el meu legítim dret de protesta perquè fins ara no s'ha atès pràcticament res de les meves opinions, que altres usuaris comparteixen en el tot o en part, en una presa de decisió que s'ha treballat de manera absolutament unilateral, i que espero que es recondueixi de manera que pugui atendre totes les opinions. He deixat una nota en la pàgina de discussió que espero sigui ben analitzada i atesa, per passar a la següent etapa, de vot/opinio, i valoració de resultats. --Panotxa (disc.) 10:51, 12 juny 2013 (CEST)
Panotxa et daré la meva opinió tant prompte pugi. Exhorto a altres a fer el mateix--Mafoso (Mani'm?) 13:06, 12 juny 2013 (CEST)

Televisió pública grega[modifica]

Bon dia! S'hauria de crear aquest article, ja que és notícia avui: el govern grec ha tancat la ràdio i televisió públiques de cop i volta aquesta mitja nit, deixant al carrer a 2.600 empleats. He actualitzat les notícies de portada, però no tenim l'article ERT, encara. Deixo aquí els enllaços per si algú pot fer-lo. Merci! [16][17][18] --Judesba (digues...) 09:18, 12 juny 2013 (CEST)

Fet Fet! --Judesba (digues...) 00:57, 13 juny 2013 (CEST)

Universal Language Selector will be enabled on June 18, 2013[modifica]

On June 18, 2013, Universal Language Selector (ULS) will be enabled on this wiki. The ULS provides a flexible way to configure and deliver language settings like interface language, fonts, and input methods (keyboard mappings). Making it available here is part of Phase 2 of making ULS available in all Wikimedia wikis.

Please read the announcement on Meta-Wiki for more information. Siebrand Mazeland 15:00, 13 juny 2013 (CEST)

Nova extensió per a campanyes de registre de nous usuaris[modifica]

Extension:Campaigns està disponible per als projectes de Wikimedia, inclòs aquest. Amb aquesta extensió es pot fer una campanya demanat als usuaris que es registrin a una URL específica utilitzant el paràmetre &campaign= (exemple). Això pot ser interessant per a tallers de nous editors, wikiArs i activitats similars.--QuimGil (disc.) 20:28, 17 juny 2013 (CEST)

Està bé, però 1) com es pot accedir a les dades? i 2) es pot canviar el disseny/text/imatges de la pàgina de registre segons la campanya? Pel que veig a Mediawiki sembla que no.--Arnaugir (discussió) 21:16, 17 juny 2013 (CEST)
Les respostes de part del desenvolupador.--QuimGil (disc.) 22:38, 17 juny 2013 (CEST)
Moltes gràcies! Veig que hem pensat en les dues mateixes preguntes, perquè li has preguntat abans que jo ho preguntés aquí :-) Doncs per les respostes del desenvolupador, ara mateix no li veig una aplicació directa útil. Tenir una pàgina d'acollida amb un text personalitzat podria ser interessant (caldria pensar-hi), però, pel que fa al seguiment dels usuaris que aterren a la campanya, si aquest seguiment no es pot dur a terme perquè no podem accedir a les dades... localment no ens serveix gaire.--Arnaugir (discussió) 23:19, 17 juny 2013 (CEST)
És clar que podeu accedir a les dades, indirectament. Si arriba el dia que voleu fer una campanya podeu/m anar a analytics i avisar. Un cop finalitzada la campanya ens passen la llista d'usuaris i tan amics. No dic que tingui una aplicació immediata ni que sigui l'inici d'una nova era de res. És només una nova funcionalitat, senzilla i tendra, que igual algun/a organitzador/a trobarà útil en algun moment.--QuimGil (disc.) 23:55, 17 juny 2013 (CEST)
Si ja ho entenc, el que no comprenc del tot és perquè no permeten un accés més fàcil a la llista d'usuaris registrats per mitjà de la campanya (privacitat?). Però vaja, millor que res, segur :-) --Arnaugir (discussió) 17:21, 19 juny 2013 (CEST)
Interpretant la resposta sembla que el que passa és que, tal i com està implementat actualment, estan agafant més dades de les que la política de privacitat aconsella publicar. Sembla ser que això es podria resoldre amb Usertagging, però de tot això podem parlar si algú té una idea concreta per a una campanya.  :) --QuimGil (disc.) 17:32, 19 juny 2013 (CEST)
En principi sembla interessant però no entenc què aporta. Què és el que canvia? No canvien ni el missatge, ni les imatges, ni els camps que ha d'omplir l'usuari, no? Només canvia una identificació interna? Per què? Per comptar-los? Em semblaria interessant com a mínim canviar (o tenir una part per complementar la part comuna) el missatge. I també em semblaria interessant si permetés escollir userboxes que ja es possessin a la pàgina de l'usuari. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 17:15, 21 juny 2013 (CEST)
La idea és simplement aportar una dada sobre l'èxit de la teva campanya en quant a la creació de nous usuaris registrats. Exemple fictici: Amical organitza una campanya amb un grapat d'escoles per a què els estudiants millorin els articles del seu poble. Una pàgina a Viquipèdia:Escoles és utilitzada pels mestres com a punt d'aterratge. Allà troben la introducció, les instruccions i els enllaços a les pàgines rellevants, el banner de la campanya etc... i un botó ben gros que diu "Registra't a la Viquipèdia". (Podries fer exactament el mateix des de la web externa que sigui, sense necessitat que sigui un MediaWiki. Perfecte, els futurs usuaris que s'ho han mirat tot diuen Fantàstic!, clicquen el megabotó i van a parar a... https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Especial:Registre_i_entrada/signup&campaign=ca-escoles . Llavors quan arriba el moment d'avaluar la campanya pot saber exactament quants usuaris es van registrar gràcies a la pàgina amb el megabotó. Les idees sobre la creació d'una pàgina d'usuari són interessants i et convido a que les comentis la pàgina de discussió del projecte.--QuimGil (disc.) 18:33, 21 juny 2013 (CEST)
Un exemple concret. L'equip Editor Engagement està investigant com i per què la gent es registra a Wikipedia, especialment considerant que a en.wiki la majoria de nous usuaris subscrits no fan res amb els seus comptes... Gràcies a aquesta extensió ara estan registrant dades dels usuaris que es registren a les deu Wikipèdies més grans des d'Anoneditwarning i Protectedpagetext. Les gràfiques són interessants (en.wiki, top 10). Per tant aquests dos missatges poden teir una importància més gran de la que ens pensem per a aconseguir nous editors registrats. Aviam si aquest vespre tinc temps per a proposar noves versions per als nostres Anoneditwarning i Protectedpagetext, per si un cas serveix.
M'hi anava a posar però llavors he vist que apunten a w:Wikipedia:Why create an account?. No he trobat una pàgina equivalent a la Viquipèdia. Si ningú no hi està treballant m'hi poso demà.--QuimGil (disc.) 04:58, 4 jul 2013 (CEST)
El més semblant que tenim és Ajuda:Registrar-se#Raons per registrar-s'hi.--Arnaugir (discussió) 10:19, 4 jul 2013 (CEST)

10 anys de Fundació Wikimedia[modifica]

On éreu el 20 de juny del 2003? Avui fa 10 anys Jimmy Wales anunciava la creació de la Fundació Wikimedia per a assegurar que el projecte es mantingués sense ànim de lucre. Vegeu també: Ten years of supporting free knowledge (anglès).--QuimGil (disc.) 22:27, 20 juny 2013 (CEST)

Felicitats a la Fundació pel seu aniversari. Segurament aquella decisió va ser clau perquè Viquipèdia i Wikimedia fossin el que són.
Bona idea lo del "on éreu", responc. Jo llavors havia editat a Viquipèdia només puntualment i no hi estava registrat (em registraria poc menys d'un any després a WP-es), però estava en ple entusiasme amb els wikis. No sé on era el dia 20 però era l'any del "No a la guerra", teníem el cartell al balcó i estàvem molt mobilitzats. Al TAG havíem començat a tocar PHP i havíem fet la primera versió de Wikipool, el dia 18, dos dies abans, teníem una sessió de creació col·lectiva amb un grup de gent. També estàvem recollint fotos de cartells contra la guerra a la web "balcons que diuen". El meu fill tenia un 1 any i la meva filla 3, en aquelles dates acabava el seu primer curs escolar. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 17:08, 21 juny 2013 (CEST)

Els anys[modifica]

Hola a tothom. Després de diverses polèmiques no resoltes a les pàgines d'esborrat, s'ha encetat el Viquiprojecte:Anys per tal de definir els criteris que han de seguir tots aquests articles, per tal que puguin romandre sense qüestionaments a la Viquipèdia però amb una qualitat digna. Espero opinions per posar-nos a treballar. --barcelona (disc.) 19:47, 21 juny 2013 (CEST)

Lliurament de premis de Wiki Loves Public Art 2013 Barcelona[modifica]

Espai on es realitzarà el lliurament de premis

Us informem que ja tenim els finalistes del concurs Wiki loves Public Art de Barcelona i us convidem al lliurament de premis del concurs local el proper dia 25 de juny a Barcelona:

 • Data: 25 de juny de 2013 de 18 a 18:30 hores.
 • Lloc: Hall del Centre de Documentació del MACBA (Plaça dels Àngels, 1)

Us hi esperem a tots i totes!.--Kippelboy (disc.) 17:26, 17 juny 2013 (CEST)

Gràcies, Kippel! Allà hi seré, si no sorgeix ha cap imprevist. Salut! --Judesba (digues...) 00:33, 22 juny 2013 (CEST)

X!'s Edit Counter[modifica]

Wikimania 2013[modifica]

Sembla ser que hi haurà com a mínim 5 catalanoparlants a Wikimania 2013: Lilaroja, Micru, Pginer, Dvdgmz, Qgil (jo, currant). Algú més? Hem de quedar! --QuimGil (disc.) 18:44, 20 juny 2013 (CEST)

Sí, jo hi aniré. La WMF ens ho beca als qui tenim un IEG. Jo arribaré el dia 7 cap al migdia i marxaré el 12. El dia 11 a les 14h presentaré wikiArS. El dia 8 aniré al IdeaLab, els altres dies ja veuré, m'he de mirar tranquilament el programa encara. I els altres, quan hi estareu? què hi fareu? Per cert, també hi haurà en Góngora em sembla, per tant en som 6 al menys. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 16:47, 21 juny 2013 (CEST)
Ens veurem per aquelles terres :) Encara no tinc el billet però crec que estaré tots els dies per allí.--Micru (disc.) 01:31, 23 juny 2013 (CEST)
M'alegre de poder coincidir novament amb Micru i QuimGil, així com conèixer a la resta. Jo arribaré el dia 3, així que imagine que ja hauré superat el jet-lag quan ens vegem. Pginer (disc.) 13:15, 25 juny 2013 (CEST)

VisualEditor[modifica]

Salutacions,

La Fundació Viquimèdia publicarà pròximament la versió beta del VisualEditor per a totes les Viquipèdies i volem que n'estigueu al corrent.

Aquest projecte ja disposa d'una pàgina resum per al VisualEditor: Viquipèdia:VisualEditor. Estem organitzant i ampliant la guia de l'usuari i les FAQ que us ajudaran a explicar com utilitzar el VisualEditor aquí. També volem saber la vostra opinió: si no heu creat encara una pàgina de comentaris aquí a la vostra Viquipèdia, us animo a fer-ho. En aquesta pàgina podeu recollir els comentaris, idees i opinions sobre el VisualEditor. Al mateix temps és el lloc per a parlar dels errors que hagin de ser reportats Bugzilla. Una simple subpàgina de la vostra pàgina del VisualEditor seria un bon punt per a començar (hi ha exemples en anglès i en holandès). Si podeu expressar els temes d'interès de l'altra gent en anglès a la meta o localment, us animo a ajudar la vostra comunitat per a que estigui representada en aquest procés.

Si podeu ajudar a traduir la interfície d'usuari per al VisualEditor al vostre idioma, serà de gran utilitat també.

Si us plau, poseu-vos en contacte amb mi aquí en qualsevol moment: la meva pàgina de discussió meta o bé per correu electrònic si teniu cap pregunta sobre el VisualEditor. Keegan (WMF) (disc.) 19:33, 26 juny 2013 (CEST)

Mapa amb les coordinades geogràfiques de Wikidata[modifica]

En Wikidata han fet aquest mapa de coordenades geogràfiques (alta resolució). S'actualitza diariament amb 48h de retard. Hi ha algú que estiga important aquest tipus de dades de ca-wp a Wikidata? Crec que els territoris de parla catalana poden brillar molt més intensament :)--Micru (disc.) 01:33, 27 juny 2013 (CEST)

Viquiprojecte Nova Zelanda[modifica]

Bon dia a tothom. Anuncio avui la creació d'un nou viquiprojecte: el Viquiprojecte Nova Zelanda. En aquest viquiprojecte ens dedicarem a millorar el contingut d'aquest país a la Viquipèdia en català. Això ho farem a partir de traduccions d'articles de l'anglès o qualsevol altra llengua; el millorament d'articles que són esborranys fins a fer-los el que diria que és «acceptable»: diversos paràgrafs, una taula a la dreta, referències...; la creació de plantilles, etc. També ens dedicarem a millorar els articles sobre el poble indígena neozelandès: els maoris. Així que si us interessa Nova Zelanda i/o la cultura polinèsia, apunteu-vos-hi! JaumeBG (disc.) 16:40, 28 juny 2013 (CEST)

PrepWikiRef[modifica]

Sovint per afegir cites (ref-llibre, ref-publicació, etc) és un pèl farragós tot i la macro "Plantilles" afegida darrerament. Llavors (a rel d'una viquipedista novella) vaig decidir de fer un petit programa que facilités la tasca d'afegir-les. Només funciona per a Windows, i sempre es pot millorar. Esperant suggeriments i impressions (és una versió beta): A sourceforge

--Jmarchn (disc.) 20:08, 28 juny 2013 (CEST)

Banderetes clicables amb Plantilla:Banderes[modifica]

Si voleu icones de banderes clicables als vostres articles podeu provar la nova Plantilla:Banderes. Una manera senzilla de provar-ho és reanomenant {{Bandera|...}} per {{Banderes|...}} i veure què tal funciona. El pitjor que pot succeir és que us trobeu algun 20x22px o Flag of None.svg però si reporteu el problema ho podem arreglar ràpid i contribuireu a la millora del fons de banderes identificades.

Aquesta plantilla suporta:

 • Noms sencers, en català o anglès: {{Banderes|Andorra}} genera Flag of Andorra.svg
 • Codis de 2 lletres segons la ISO 3166-1 alpha-2: {{Banderes|AD}} genera Flag of Andorra.svg
 • Codis de 3 lletres segons la ISO 3166-1 alpha-3 (més localitzacions): {{Banderes|AND}} genera Flag of Andorra.svg
 • Any: {{Banderes|Andorra|1806}} o {{Banderes|Andorra|variant=1806}} genera Flag of Andorra 1806.svg / Flag of Andorra 1806.svg
 • Tipus: {{Banderes|Regne Unit|naval-RMAS}} genera British Royal Maritime Auxiliary Ensign.svg
 • Mida: {{Banderes|Andorra|size=44px}} Flag of Andorra.svg

Apart del fet d'enllaçar als articles corresponents, aquesta plantilla significa una millora d'eficiència en pàgines carregades de banderes (vegeu aquesta prova) i les dades de banderes relacionades són molt més senzilles de mantenir: tot es troba en dos mòduls, un locale per a noms en català i un altre master per a noms en anglès. El sistema actual requereix centenars de subplantilles.

Si aquesta plantilla interessa i voleu més funcionalitats, doncs endavant. Les vostres idees són benvingudes a la pàgina de discussió. Jo aniré fent, sol o en companyia, per a la Viquipèdia i per a qui s'apunti (per als projectes petits això de mantenir banderetes és un pal).

Rerefons

Fa unes setmanes sorgia la idea de que les icones de banderes fossin clicables, enllaçant al seu article corresponent. Un primer intent va proveir aquesta funcionalitat però va dur altres problemes, i vam fer enrere. Feia dies que buscava una bona excusa per a comença a aprendre a programar en Lua i m'hi vaig posar.--QuimGil (disc.) 03:17, 28 juny 2013 (CEST)

Hola! Els exemples 2 i 3 crec que no s'haurien de recomanar perquè no enllaça al país sinó a l'article AD o AND. El quart és molt bo, com puc saber quines "variants" estan disponibles? Salut! --Jey (disc.) 18:35, 28 juny 2013 (CEST)
Encara estic rumiant la millor manera de fer que els codis ISO de dues i tres lletres enllacin a l'article que toqui. En anglès és més senzill perquè tots aquests codis ISO tenen un fitxer a Commons "Flag_of_(territori).svg" on el territori coincideix amb el nom de l'article, però aquí hem de fer la connexió amb la corresponent traducció al llenguatge local. Andorra funciona  ;) però Catalonia/Catalunya i la majoria de casos no. Gràcies pel comentari, aquest vespre m'hi poso.
Les variants es poden trobar a Mòdul:Flags/MasterData, buscant "variant". Ara n'hi ha poques, només per a fer proves, però demaneu les que us calguin i les afegeixo.--QuimGil (disc.) 20:02, 28 juny 2013 (CEST)
AD = Flag of Andorra.svg AE = Flag of the United Arab Emirates.svg AF = Flag of Afghanistan.svg AFG = Flag of Afghanistan.svg ALA = Flag of Åland.svg ALB = Flag of Albania.svg... De fet no era tan complicat. Si la bandera està traduïda l'enllaç apunta a l'article correcte en català. Si no, no té altre remei que apuntar cap al nom del territori en anglès. Llavors poden passar tres coses, totes bones: el nom en català i en anglès és el mateix, el nom en anglès és diferent però hi ha un redireccionament a l'article amb el nom en català, ni el nom és el mateix ni hi ha cap redireccionament: un bon recordatori de que cal traduir la bandera o redireccionar-hi.  :) Què més hi podem fer?--QuimGil (disc.) 04:15, 29 juny 2013 (CEST)

Baixem al 16è lloc (i aviat al 18è)[modifica]

La Viquipèdia en cebuà (68 usuaris actius) ens ha sobrepassat al 15è lloc i, en breus, també ho farà la Viquipèdia en waray-waray (68 usuaris actius). Ho podeu veure al Portal viquipedista. El truc? igual que a la Viquipèdia en suec, la creació massiva d'articles amb bot com ceb:Tomopleura ischna.--Arnaugir (discussió) 14:56, 29 juny 2013 (CEST)

Addenda: a [19] podeu veure el percentatge d'articles creats amb bot per cada Viquipèdia. Exemple, a la Viquipèdia en holandès (1,6 milions d'articles) n'han creat 903.000 amb bot. A ca-wiki, 49.000 de 400.000. A ceb-wiki, 342k de 359k (95%).--Arnaugir (discussió) 14:58, 29 juny 2013 (CEST)

crec que hi ha acord sobre no esdevenir una botopèdia malgrat ens superin, això és puntual, podem remuntar amb bons articles. A les darreres discussions sobre robots ja es va dir de fixar uns % màxims. Els exemples citats no són gens bons --barcelona (disc.) 16:19, 29 juny 2013 (CEST)
Potser aviat sortirà un segell i una classificació Organic per a les wikipèdies amb articles procedents de cultius biològics, en contraposició a les industrials. ;) Com molts ja dieu explícitament a molts llocs, el que compta és satisfer la curiositat i les preguntes dels nostres lectors. Indexar la qualitat és més complex però també factible (per exemple els 1000 articles que tota enciclopèdia ha de tenir).--QuimGil (disc.) 16:34, 29 juny 2013 (CEST)
Ja som la 17a. –Cœt · mascletà · blablabla 12:13, 1 jul 2013 (CEST)
17a sobre total d'articles ... 13à en articles "manuals" (segons dades de l'addenda indicat per en Arnaugir). De les 20 primeres sobre total d'articles som la 12a en producció bot (12% al maig) i la 60a en el total per sota de la mitjana de totes les wikis (18,1%). Així mateix cal tenir en compte que l'estadística compta sols els articles creats per usuaris etiquetats com a bot i no les creacions elaborades seguint un algorisme (més o menys programat) que hom prepara fora línia i desprès puja a la Viquipèdia corresponent.--Mafoso (Mani'm?) 18:14, 1 jul 2013 (CEST)

Viquiprojecte:Fotografia[modifica]

Bona tarda! Us presento un nou viquiprojecte, per a estar distrets. Es necessiten mans en aquest viquiprojecte i s'ha de fer molta feina, així que animeu-vos! Hi ha concurs! ;-) Tota ajuda serà benvinguda. Salut! --Judesba (digues...) 19:34, 29 juny 2013 (CEST)

Tasteu VisualEditor, el nou editor visual[modifica]

Si aneu a final de les vostres preferències de Caixa d'edició veureu una nova opció: "Habilita l'editor visual (només en els espais de noms principal i d'usuari)". I si l'activeu veureu que el que era "Modifica" ara és "Modifica la font", i el nou "Modifica" és VisualEditor, la principal novetat tècnica per a editors enguany. Encara és una versió alfa, però usable. Ja fa setmanes que intento fer-lo servir per defecte a mediawiki.org i en.wiki per a contribuir al testeig. Els editors veterans pensaran que com el sistema de sempre no hi ha res, però la majoria d'usuaris novells s'hi llença de caps. De moment on sí trobo molt la diferència és editant taules grans: un plaer comparat amb la tortura que no cal que descrigui als qui us hi heu barallat.--QuimGil (disc.) 22:33, 11 juny 2013 (CEST)

Un pas de gegant que facilita la tasca als novells. --Davidpar (disc.) 19:35, 12 juny 2013 (CEST)
Mmm... pot ser que hagi desaparegut? Només veig l'opció "Modifica" de sempre, tant a l'espai de nom principal com al d'Usuari. Ara es poden inserir imatges i vídeos de Commons, funciona a mediawiki.org i volia provar si aquí funciona bé també.--QuimGil (disc.) 22:18, 13 juny 2013 (CEST)
Si que fa coses rares. En Mozzila no funciona i en IE he hagut de tancar sessió i tornar a entrar (solució de l'informàtic, sense sentit en aquest cas) i m'ha aparegut, tot i que no he pogut fer-ho servir perquè trigava 5 min. en presentar la pàgina. Em sembla que és molt beta.--amador (disc.) 10:48, 14 juny 2013 (CEST)
Resulta que a la darrera versió hi havia un bug de neutrons amagat i tant punt l'han vist l'han desactivat de tots els wikis... No és molt beta, és explícitament una alfa. Tot i així hauria de funcionar amb una versió d/recent de Mozilla. Quina tens? L'Explorer és un altre tema però, de nou, versions r/decents funcionen millor que les èpiques. El temps de càrrega depèn de la pàgina (complexitat de taules, volum de referències...) i també del teu ordinador (com en moltes aplicacions web d'avui dia. No és perfecte però és un pas, i tingueu en compte que un nou usuari nrmal i corrent s'espanta quan clica "Modifica" i el primer que es troba és el codi d'infotaules, imatges i referències.--QuimGil (disc.) 18:17, 14 juny 2013 (CEST)
Crtament tenia un mozzila prehistòric. Amb la 21.0 ja em funciona aparentment bé. Vaig a practicar. Merci,--amador (disc.) 21:20, 14 juny 2013 (CEST)
... i com a curiositat, aquí podeu veure qui utilitza l'editor visual ("EditorVisual"?).--QuimGil (disc.) 19:12, 16 juny 2013 (CEST)
He reunit tota la informació de l'editor a Viquipèdia:VisualEditor. Pau Cabot · Discussió 19:21, 16 juny 2013 (CEST)
És molt útil per fer revisions ortogràfiques/gramaticals d'articles, ja que no s'ha de destriar el text entre el garbuix de referències. I, òbviament, pels nouvinguts i novells.--Arnaugir (discussió) 15:43, 17 juny 2013 (CEST)
Moltes gràcies, Pau! A vegades el VisualEditor afegeix una mica brossa a les pàgines, per exemple repetint alguna plantilla, i llavors cal anar de nou i treure el codi/text extra. Si us trobeu en aquesta situació si us plau compartiu-la aquí de manera que la poguem reproduir, i ja ens encarregarem de mirar si aquest tipus de problema ha estat reportat a Bugzilla. Els desenvolupadors reaccionen ràpid a la resolució de problemes. La causa és que Wikitext i el món de les seves plantilles és realment complex, i el pobre Parsoid és encara un jovenet que no sempre sap entrendre els dobles sentits d'aquests veterans...  :) --QuimGil (disc.) 16:30, 17 juny 2013 (CEST)
Després d'una llarga discussió a la llista de correu 'design' i al Bug 49666 - VisualEditor: Display a link to both VE and wikitext editor on every section header ara tenim un doble enllaç per a editar seccions. És una mesura provisional mentre VisualEditor entra en plena forma (està millorant visiblement gairebé a diari). Amb això puc recomanar als que encara no heu tastat el VisualEditor que l'activeu a les vostres preferències i l'aneu tastant de mica en mica. Seguiu tenint els enllaços de sempre a la vista, ara també els d'editar seccions com ho feien els nostres avis.--QuimGil (disc.) 08:24, 27 juny 2013 (CEST)

Go and test the Visual Editor. It’s meaningfully testable. descriu acuradament i amb bon humor el ràpid progrés de VisualEditor aquests dies, i per què és important que ens hi posem a provar-lo. Jo ja m'hi vaig acostumant, tant a utilitzar-lo com a veure per endavant les edicions en les que encara editar la font directament surt més a compte. D'altres l'estan tastant també.--QuimGil (disc.) 02:39, 29 juny 2013 (CEST)

Us heu trobat amb alguna edició on una infotaula o qualsevol altra plantilla ha aparegut duplicada? (per exemple) Si és així compartiu aquí la URL i ja m'encarregaré de passar-les al Bugzilla (si no ho voleu fer vosaltres directament, és clar). Aquest cas diria que pertany a Bug 49823 - Infobox is duplicated and duplicate is substed. Per als desenvolupadors aquests exemples són preciosos, donat que aquests problemes són difícils de reproduir (jo he editat moltes pàgines amb infotaules però encara no he vist cap duplicació). I si us trobeu amb problemes d'usabilitat o teniu idees de millora compartiu-les aqui també. No us les guardeu pensant que no tenen importància o ningú no en farà cas! Moltes gràcies.--QuimGil (disc.) 18:59, 30 juny 2013 (CEST)

El dia 1 VisualEditor ha estat activat a tots els usuaris registrats d'en.wiki, i si tot va com ha d'anar entre el 15 i el 29 passarà el mateix aquí.--QuimGil (disc.) 07:15, 2 jul 2013 (CEST)

4 anys, 2 mesos, 2 setmanes i un dia[modifica]

Apreciats companys viquipedistes:

Avui a les 19:14, l'Alvaro Vidal-Abarca ha acabat l'article "Núcula" i, en fer-ho, ha posat la cirera al pastís del que ha estat probablement el Viquiprojecte amb més èxit de la història de la Viquipèdia: el VP:Els 1000. La sensació que m'envaeix és una de tancament de cercle. El dia 7 d'abril del 2009, ja fa més de quatre anys, vaig crear el Viquiprojecte. Alguns dels que aleshores hi eren encara continuen treballant de valent. Altres han deixat la Viquipèdia per un motiu o altre. Tanmateix, tots han fet una valuosa contribució.

Quan vaig començar el Viquiprojecte, la Viquipèdia en català es trobava a anys llum de les posicions capdavanteres a la classificació de viquipèdies per mostra d'articles. A poc a poc vam anar pujant fins a arribar el primer lloc, cosa que és sens dubte una de les grans fites de la nostra edició lingüística. I avui hem aconseguit arribar a 1.000 punts, una puntuació "perfecta" que ningú no pot superar i que ens permet conservar el primer lloc gràcies al nostre avantatge alfabètic respecte als russos.

Tot i que caldrà estar atents per si hi ha canvis d'articles, l'essencial del Viquiprojecte ja està fet, i suposo que l'activitat al voltant seu disminuirà molt. Tanmateix, el gran talent no es perdrà: alguns continuaran amb pintors flamencs, altres amb missions espacials i altres amb elements químics. Jo mateix tinc una llista de mamífers per fer, així com la missió de reactivar el VP:UE, en el qual la MarisaLR porta mesos fent un treball descomunal. El talent que ha impulsat el VP:1000 fins a tal punt que els mitjans ens han descrit com a "la millor Viquipèdia en termes de qualitat" no desapareixerà, sinó que trobarà altres maneres d'expressar-se.

Desitjo agrair-vos a tots i totes els granets de sorra que heu anat aportant per fer gran aquest Viquiprojecte. Des dels que només van afegir una petita referència fins als que hem ampliat desenes d'articles per sobre de 30.000 octets, tothom ha fet una feina ben lloable. Ha estat i continuarà sent un plaer haver treballat juntament amb vosaltres en defensa d'un objectiu, el de promoure el coneixement lliure i accessible a tots en català, que adquireix especial rellevància en el context geopolític i sociocultural actual.

Gràcies a tots i prenem-nos un minut per aplaudir la Viquipèdia en català i tots els que l'han convertit en el que és avui en dia.– Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 19:32, 22 juny 2013 (CEST)

La meva càlida enhorabona a tot l'equip! --Judesba (digues...) 19:42, 22 juny 2013 (CEST)
Em sumo a les felicitacions. Molt bona feina! ESM (disc.) 20:31, 22 juny 2013 (CEST)
Està clar que quan els projectes es lideren amb treball i rigor, trobar seguidors entusiastes és més fàcil. Hem fet una bona feina perquè ens hem comportat com la Catalan Army, amb ganes i sense perdre energies en retrets. Prenguem bona nota per futurs projectes. Salut !.--amador (disc.) 20:38, 22 juny 2013 (CEST)
Enhorabona a tothom! I cal pensar ja el següent repte :) Si hem fet 1000 articles en 4 anys essent els primers del món, què no farem en 4 anys més si ara tenim més usuaris per aquí? --barcelona (disc.) 22:15, 22 juny 2013 (CEST)
Increíble! Enhorabona a tots! --Jey (disc.) 22:51, 22 juny 2013 (CEST)
Enhorabona! Açò mereix una entrada al bloc global de la wikimedia. L'article sobre el milió d'articles de la botopèdia sueca va crear molta amargor, però aquesta noticia es dolçor pura! :) --Micru (disc.) 01:35, 23 juny 2013 (CEST)
Enhorabona!! Lepti, potser podries explicar-ho en un Blogpost al blog de la Foundation no? --Kippelboy (disc.) 09:48, 23 juny 2013 (CEST)
Moltes felicitats a tots! Una fita històrica!! --Davidpar (disc.) 14:17, 23 juny 2013 (CEST)
Una gran notícia, certament. Moltes felicitats a tothom qui ha participat! Per si interessa, instruccions per a publicar un blog post a can Wikimedia: m:Wikimedia_Blog. Bàsicament: crees una pàgina wiki allà i vas fent, en solitari o amb l'ajuda d'altres. L'equip de comunicació de la WMF ajuda revisant la versió anglesa.--QuimGil (disc.) 07:18, 24 juny 2013 (CEST)

(molt tard) felicitats a tots! Ara cal seguir millorant la qualitat dels articles, encara hi ha moooolta feina a fer, però podem estar orgullosos del recorregut dut a terme fins ara.--Arnaugir (discussió) 18:32, 25 juny 2013 (CEST)

Els russos diuen que segons la foto-finish han guanyat ells. Jo sempre dic que el destí dels catalans és quedar segons (la qual cosa està molt bé menys en competicions de dos participants, i encara llavors hem de mirar les mides dels contrincants i què hi hem après)  ;) Sigui qui sigui, la victòria per a la Viquipèdia és molt clara: oferir més de 1000 articles fonamentals als nostres lectors. Només això ja és un llibre ben gruixut, en català i totalment gratuït. Moltes gràcies de nou! Aquesta iniciativa dels 1000 està però que molt bé. És de preveure que d'altres similars en sorgiran perquè els rànquings són motivadors per als editors, però els que estiguin basats en quantitat aniran a la baixa si els bots segueixen a l'alça. Per exemple, es podrien començar a fer llistes més especialitzades p.e. 100 articles d'economia que tota enciclopèdia hauria de tenir. Quin és el millor per a participar en els plans futurs?--QuimGil (disc.) 19:35, 30 juny 2013 (CEST)

Bé ja vam veure que ells els havien fet abans però quan s'actualitzi la pàgina d'aqui uns dies quedarem empatats. Molt encertat el comentari sobre els catalans però en aquest cas no és una competició de 2 sinó de 286. Bastant bé :) --Jey (disc.) 19:47, 30 juny 2013 (CEST)

Quines iniciatives han tingut impacte involucrant nous editors?[modifica]

Steven Walling pregunta a wikimedia-l:

 • Estan anant els projectes Wikimedia a la baixa?
 • Està anat la Wikipedia en anglès a la baixa?
 • Quins projectes de la Fundació Wikimedia han tingut èxit en termes de creixement?
 • Quins projectes comunitaris han portat creixement?
 • Com ens ajuda el mesurament de dades a créixer?
 • Quins canvis en el futur esperem que portin creixement?

Aquestes preguntes són per a una sessió que l'[[[wmf{User:Eloquence|Erik Möller]] i altres responsables de l'estratègia d'involucrar editors/es (Editor Engagement) faran el dia 11 de juliol al Metrics and activities meeting. Si ca.wiki* i Amical tenen bones lliçons i exemples a compartir aquesta és una molt bona ocasió perquè tothom se n'assebenti, compartint-ho a wikimedia-l i deixant que soni al Metrics meeting (la principal reunió periòdica de Wikimedia). A més aquesta gent busca dades i enllaços concrets, res de llargs emails o articles que calgui escriure. Si seguiu el fil veureu quina mena d'exemples estan donant en un parell de línies.--QuimGil (disc.) 23:03, 26 juny 2013 (CEST)

que mirin la categoria GLAM Categoria:Viquiprojectes GLAM, allà hi ha molts exemples d'èxit, nosaltres no anem a la baixa. --barcelona (disc.) 16:16, 29 juny 2013 (CEST)
N'hi ha uns quants... (bé!) Algun en concret que hagi portat un significant nombre de nous editors? D'altra banda he estat fent alguns números bàsics amb les estadístique de ca.wiki. Sí, és cert que no anem a la baixa... amb matisos. El nombre de nous editors més o menys es manté regular: cap a un centenar mensual, de mitjana anual donat que hi ha mesos regularment més i menys actius (més a l'hivern, menys a l'estiu - normal). El nombre de viquipedistes actius ( >10 edicions) està pujant: cap a 450 de mitjana en els darrers 12 mesos comparat amb cap a 425 dels 12 mesos anteriors... però veníem de 475 aprox en l'anterior període de 12 mesos. I el nombre d'editors molt actius ( >100 edicions ) és una altra història: 72 de mitjana en els darrers 12 mesos, venint de 76 i de 87 en els períodes anuals anteriors. Res d'alarmant, però en general es podria dir que l'actual creixement està anant a compte de recuperar els nivells que hi havia a l'època daurada del 2009-2010 i que cal tenir en compte que els novells es mantinguin agafant experiència, involucrant-se i nodrint el relleu generacional natural en aquesta mena de projectes.--QuimGil (disc.) 22:16, 30 juny 2013 (CEST)

Nous gràfics de wikiArS: animals, animacions, contes i retrats[modifica]

Hola, aquest final de curs els estudiants que participen a wikiArS segueixen publicant coses, hi ha novetats, que es poden fer servir en els articles de Viquipèdia. Us en faig la panoràmica a continuació.

Il·lustració científica d'animals extingits (o en perill) que han fet estudiants de Llotja i ha assessorat en Leptictidium:

Animacions en 3D que han fet estudiants de la UCA (Cádiz) amb Blender sobre qüestions científiques i de salut:

Animació sobre la Crisi de salinitat del Messinià que ha fet una estudiant de Cádiz partint d'imatges que l'any passat va fer un estudiant de Llotja (visca el copyleft i l'obra derivada!) assessorats pel geofísic Daniel García-Castellanos:

Així com dos estudiants d'edRa (Rubí) van fer infografies sobre la mina de Naica (vegeu l'explicació del procés de treball), dues companyes seves han fet dos viquillibres per a viquijúnior sobre la mateixa mina assessorades per la geòloga Àngels Canals:

I més retrats d'escriptores, d'una altra estudiant de Llotja:

I encara hi ha estudiants treballant que en els propers dies publicaran més coses, ja us n'informaré. D'altra banda, si teniu idees d'imatges que faltin i que podríem convertir en encàrrecs per al proper curs, sisplau feu-ho utilitzant: Ask for images. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 19:56, 27 juny 2013 (CEST)

Felicitats! genials les imatges pels adq. A nivell artístic, m'agrada especialment la del Mineopterus manavi!--Arnaugir (discussió) 20:20, 27 juny 2013 (CEST)
A mi m'agraden molt els retrats de les escriptores, i ja els he reciclat als articles corresponents (un de :ca, un altre d':es i un altre d':en). Jordi Roqué (Discussió) 09:21, 28 juny 2013 (CEST)
Molt bé! Si t'agraden felicita l'autora, les felicitacions sempre són de bon rebre :-) --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 10:00, 28 juny 2013 (CEST)
Enhorabona! Molt bones il·lustracions! He aprofitat per traduir Elena Quiroga :D --Davidpar (disc.) 11:47, 29 juny 2013 (CEST)
Ep, molt bé Davidpar; la publicació d'imatges pot ser una bona excusa/ocasió per traduir/millorar/crear articles relacionats. Qui més s'hi anima? Potser amb Rosa Chacel ? (vegeu també altres maneres d'ajudar) --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 19:58, 30 juny 2013 (CEST)
Molt bona feina!--Kippelboy (disc.) 08:37, 6 jul 2013 (CEST)

Patrullatge superflu[modifica]

He afegit al BotReversor la tasca de marcar com a patrullades les edicions dels usuaris que fan tant al seu espai d'usuari com a la discussió del seu espai d'usuari, és a dir que el BotReversor marcarà qualsevol pàgina que l'usuari X edite dins de "Usuari:X/..." i "Usuari Discussió:X/...". –Cœt · mascletà · blablabla 17:28, 30 juny 2013 (CEST)

Coet, potser no ho he entès bé, però em sembla que no hi estic d'acord. De vegades els usuaris vàndals responen als avisos del bot o de l'usuari que els col·loca els "stop" a la seva pròpia pàgina, amb insults o comentaris desagradables, fins i tot. Si aquestes edicions no són patrullades pel bot estaríem donant-les per bones i passant per alt comentaris que no s'haurien de publicar al projecte. --Judesba (digues...) 17:36, 30 juny 2013 (CEST)
Si l'usuari contesta a la seua pàg. de discussió, esta no és una subpàgina, llavors el bot la revisarà, no se la saltarà. Sí que potser caldria que no se saltara usuaris que han estat revertits, encara que editen en una subpàgina del seu espai o de la discussió del seu espai. Ho tindré en compte. –Cœt · mascletà · blablabla 10:38, 1 jul 2013 (CEST)
Val, ho havies entés perfectament perquè no havia dit que només afectaria a les subpàgines, tot i què havia assenyalat "Usuari(Discussió):X/...". Minúcies... –Cœt · mascletà · blablabla 12:00, 1 jul 2013 (CEST)

Viquipèdia:La taverna/Polítiques/Arxius/2013/06

Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2013/06

Llibre d'estil per a icones de banderes[modifica]

Malgrat la presa de decisions sobre qüestió de banderes del 2009, l'ús de banderes catalanes i espanyoles encara genera controvèrsia. Com a solució proposo que afegim una guia específica sobre icones de banderes al Llibre d'estil:

----------- Inici de la proposta -----------

Icones de banderes

Les icones de banderes poden ser utilitzades en:

 • Llistes o taules amb persones, ciutats o altres territoris.
 • Infotaules d'enfrontaments entre seleccions esportives o bàndols militars.

El criteri utilitzat en les banderes d'una llista ha de ser clar, fent-lo explícit allà on presenti risc de confusió. En llistes internacionals els noms de persones o ciutats es poden identificar amb una bandera addicional més específica al costat. Les dades històriques s'han d'identificar amb les corresponents banderes històriques.

Les icones de banderes no poden ser utilitzades en:

 • Resta d'infotaules (biografies, organitzacions, obres, indrets...)
 • Identificació d'entitats (p.e. clubs esportius) amb banderes territorials.

----------- Fi de la proposta -----------

Aquest text ha estat redactat, millorat i polit sota uns principis a Viquipèdia:La taverna/Propostes/Icones de banderes, passant per una primera ronda de comentaris de gran utilitat. A continuació teniu alguns exemples per a iŀlustrar la controvèrsia i les solucions proposades:

Possible aplicació de la proposta a equips esportius amb jugadors internacionals (la nota apareixeria també a l'article, integrada a la plantilla d'equips):

Nota: les banderes regionals són utilitzades per l'àmbit catalanoparlant i la resta segons les normes de la FIFA.

Núm. Nac. Posició Jugador
3 Flag of Brazil.svg MIG João Victor
4 Flag of the Balearic Islands.svg DEF Iván Ramis
5 Flag of Spain.svg DEF Rubén González
Núm. Nac Posició Jugador
20 Flag of the Netherlands.svg MIG Jonathan de Guzman
21 Flag of the Balearic Islands.svg DEF Martí Crespí
27 Flag of Catalonia.svg MIG Sergio Tejera

Possible aplicació de la proposta a llistes internacionals de ciutats:

Nota: les banderes regionals són utilitzades per l'àmbit catalanoparlant i la resta segons les normes de la FIFA.

No. Estadi Capacitat Ciutat País Equip(s)
1 Camp Nou 99.354 Barcelona Catalunya Catalunya FC Barcelona, Selecció de futbol de Catalunya
2 Estadi de Wembley 90.000 Londres ENG Anglaterra Selecció de futbol d'Anglaterra
3 Estadi Santiago Bernabéu 85.454 Madrid Espanya Espanya Real Madrid CF, Selecció de futbol d'Espanya

Possible aplicació de la proposta a llistes internacionals de persones, sense nota i amb bandera addicional:

Num. Nom Estat Període
6 Michael Morris Killanin Irlanda Irlanda 1972-1980
7 Joan Antoni Samaranch Catalunya Espanya Espanya 1980-2001
8 Jacques Rogge Bèlgica Bèlgica en el càrrec des de 2001


--QuimGil (disc.) 23:15, 27 maig 2013 (CEST)

M'agradaria puntualitzar algun punt, en base al que entenc de la proposta:
Estem parlant només de banderetes, limitant el seu ús a determinats casos i que l'ús sigui consistent sense provocar confusions.
 • L'aplicació afecta a qualsevol bandera (exemplifico: A la taula de seus dels JJOO pinta lo mateix la Senyera que la Creu de Sant Jordi)
 • El criteri d'utilització de les banderes ha de ser igual al llarg d'una "seriació" (llista, taula,...) (exemplifico: A la taula de seus dels JJOO es fa un "salt" entre banderes de països sobirans i altres que no com Anglaterra)
 • Cal ser respectuós amb el Punt de vista neutral i el context de l'article marca molts cops quin criteri seguir (exemplifico: en els JJOO la seu d'aquests es atorgada a una "ciutat" es pot fer la taula sense indicar estat sobirà puig parlem dels Jocs de Londres i no dels de Regne Unit, en canvi el medaller com que n'hi ha un bon grapat d'esportitstes poc coneguts és útil emprar una bandereta per "situar-los" i aquesta ve determinada per la federació que representen els esportistes)--Mafoso (Mani'm?) 09:31, 28 maig 2013 (CEST)
La d'en QuimGil és posició difícil perquè l'estiren per les dues bandes. Jo estic d'acord amb la seva proposta perquè és una discussió endèmica. Per tant, si sempre porta "problemes", traiem les banderes del màxim de llocs possible: fora problemes.. A més, com deia l'Arnaugir més amunt, si volem ser una enciclopèdia "potent" i de prestigi com ho és l'anglesa, no podem barrejar la bandera de Catalunya a la mateixa llista que hi ha la de França o EUA, des del meu punt de vista. --Davidpar (disc.) 10:01, 28 maig 2013 (CEST)
A mi em sembla bé la proposta. Caldria incidir en que quan es posin banderes en una llista s'indiqui quin criteri s'ha seguit, ja sigui en forma de referència, nota al peu o en lletra petita, com a l'exemple de més amunt, ja sigui criteri de membres de la FIFA, etc etc. Afegeixo que m'agrada el concepte de "bandera addicional" quan es tracti de subjectes dels territoris catalanoparlants. --Arnaugir (discussió) 14:21, 28 maig 2013 (CEST)
Efectivament, el criteri per defecte és no utilitzar icones de banderes i en cas de dubte aquesta és l'opció més segura. L'article dels Jocs Olímpics ha estat analitzat amb detall a la discussió prèvia. Podria anar sense banderes (com a la web del COI) tot i que serveixen d'ajuda per a ubicar Jocs d'Hivern. Al moviment olímpic Anglaterra participa en el context del Regne Unit. En la majoria de casos el criteri de la llista és obvi, però allà on hi hagi dubte o controvèrsia (Jocs Olímpics, equips de futbol...) es pot afegir explícitament i llestos.--QuimGil (disc.) 16:37, 28 maig 2013 (CEST)
Cal indicar-ho perquè no sempre està tan clar. Per exemple, a Llista d'estadis de futbol europeus amb més aforament quin exemple se seguiria? Membres de la FIFA? Estats?--Arnaugir (discussió) 16:41, 28 maig 2013 (CEST)
Indiquem-ho, doncs. Ara la proposta especifica que el criteri ha de ser "explicitat a l'article". Pel que fa a Llista d'estadis de futbol europeus amb més aforament, es pot seguir el criteri de la FIFA mantenint la consistència futbolera, com fan també les versions d'aquest article en altres idiomes.--QuimGil (disc.) 17:31, 28 maig 2013 (CEST)
dos punts:
 • En general, penso que el criteri no cal que sigui explicitat "per se" , no l'inclouria en el llibre d'estil.
 • En particular, Llista d'estadis de futbol europeus amb més aforament i la FIFA tenen relació, però els estadis de la llista no son sols de futbol, i fins i tot s'hi fan concerts i festes dels supers. És més "coherent" (per allò de la controvèrsia) treure la columna país i si algú no sap on és l'estadi que cliqui l'enllaç. --Mafoso (Mani'm?) 18:18, 28 maig 2013 (CEST)
  • D'acord en treure la columna del país en aquest article. --Davidpar (disc.) 18:28, 28 maig 2013 (CEST)
Penso que es podria posar que "s'ha d'indicar el criteri si aquest no és obvi", com en el cas dels estadis. Per cert jo no estic d'acord en treure la columna del país on està l'estadi, ni les banderes, ja que dóna una informació ràpida; lo de clicar l'enllaç no em val ja que no vull haver de clicar 20 cops quan puc tenir tota la informació de cop a la vista en el mateix article. En tot cas aquest és un cas concret (com molts d'altres que sorgiran) que es pot discutir a la pàgina de discussió de l'article, aquí centrem-nos en desenvolupar i acabar la política.--Arnaugir (discussió) 18:52, 28 maig 2013 (CEST)
La proposta només requereix consistència i no pretén dictaminar cap criteri en concret. Ara diu "Quan el criteri no sigui obvi cal explicitar-lo". D'acord en centrar-nos aquí en la proposta, i debatre detalls d'implementació en articles concrets a les seves planes de discussió.--QuimGil (disc.) 19:12, 28 maig 2013 (CEST)
Bona feina companys! M'agrada la proposta feta, per fi podrem tenir un cert consens en aquest àmbit.--Àlex (Discussió) 20:44, 28 maig 2013 (CEST)

┌────────────────────────────────────┘
Ningú més vol donar la seva opinió?--Arnaugir (discussió) 19:00, 29 maig 2013 (CEST)

És interessant l'exemple de la Llista d'estadis de futbol europeus amb més aforament i el fet que hi hagi companys que proposin treure la columna país, perquè trobo que remarca el punt feble de la proposta. Com que tot ha de ser coherent, llavors en qualsevol article on hi hagi "estrangers" i "locals" o bé només podem posar banderes espanyoles (o no posar-ne cap), perquè la immensa majoria de marcs de referència estrangers als articles són estatals, i per tant el nostre també ho ha de ser, per "coherència", o bé no n'hi hem de posar cap, per "evitar controvèrsies". Diria que no és "coherent" si se'm permet la broma, estar d'acord amb la proposta i en canvi proposar treure la columna "país" en un article com aquest, on per exemple al costat del Camp Nou hi aniria clarament la bandera d'Espanya, perquè la proposta va d'això, de ser coherents, i si el Bernabéu és a Espanya i duu bandera espanyola, llavors el Camp Nou també és a Espanya, i ha de dur bandera espanyola. Tot i que valoro molt la proposta, i felicito els qui l'heu treballada per la feina feta, no hi estic d'acord, (i per això no he fet cap aportació a la redacció) i si hi ha una votació, hi votaré en contra. A mi m'agrada molt més la situació actual, tan suposadament incoherent però en canvi tan informativa.--Carles (enraonem) 20:02, 29 maig 2013 (CEST)

En el cas de la Llista d'estadis de futbol europeus amb més aforament, semblaria que és igual que el cas de les seus dels Jocs Olímpics de més amunt, tot i que la proposta no ho diu gaire, i que per tant hauria de portar la bandera estatal en un camp "país" més les banderes regionals al costat de les ciutats del nostre àmbit. És així o només valia pels Jocs Olímpics?
Per altra banda, tenint en compte que l'objectiu de la proposta és satisfer els que no són lectors, posar banderes espanyoles en una columna "país" pot entendre's (i s'entendrà) com una afirmació que tots els països han de ser estats independents i la tornarem a tenir.--Pere prlpz (disc.) 20:53, 29 maig 2013 (CEST)
Jo crec que sí que és com el cas dels Jocs Olímpics. Al costat de Barcelona es pot (i s'hauria de) posar la senyera. I sí, és com s'ha d'entendre la columna de país: malauradament Catalunya encara no és independent.
@Carles: jo ja he dit que estic en desacord amb treure la columna simplement per evitar problemes, això és desinformar al lector. El que cal fer és desenvolupar una política consistent com la que estem proposant. La situació actual és incoherent ja que barreja banderes diferents, això ho sabem tots, ens agradi o no; informativa pot ser-ho per alguns lectors, però som la Viquipèdia en català, no la Viquipèdia pels catalans, i fóra bo mantenir un punt de vista extern i neutral. --Arnaugir (discussió) 21:24, 29 maig 2013 (CEST)
La proposta diu que es poden posar banderes d'icones en llistes de ciutats i Llista d'estadis de futbol europeus amb més aforament és un cas clar on aquestes icones són útils. Si la paraula "País" és problemàtica es pot utilitzar el molt correcte, neutral, precís i referenciat terme "Estat" enllaçant a la llista d'estats reconeguts per l'ONU i problema resolt. I un detall més: ara és el moment d'opinar sobre aquesta proposta. Si us plau, digueu la vostra estigueu a favor o no.--QuimGil (disc.) 23:31, 29 maig 2013 (CEST)
Aplicant la proposta a Llista d'estadis de futbol europeus amb més aforament. El resultat és visualment tan informatiu com la llista actual però guanya consistència i perd possibilitats de controvèrsia.--QuimGil (disc.) 23:45, 29 maig 2013 (CEST)
Ah, perdó, ara recordo que déiem que el criteri per a llistes relacionades amb futbol podria ser sempre el de la FIFA, com fan en altres idiomes. Vaig a actualitzar l'exemple (que ara és incorrecte perquè Anglaterra no és cap estat).--QuimGil (disc.) 23:53, 29 maig 2013 (CEST)

Exemple per a llistes utilitzant el criteri de la FIFA. La nota s'inclouria a l'article.

Nota: la columna de països segueix el criteri de la FIFA.

No. Estadi Capacitat Ciutat País Equip(s)
1 Camp Nou 99.354 Barcelona Catalunya Espanya Espanya FC Barcelona, Selecció de futbol de Catalunya
2 Estadi de Wembley 90.000 Londres ENG Anglaterra Selecció de futbol d'Anglaterra
3 Estadi Santiago Bernabéu 85.454 Madrid Espanya Espanya Real Madrid CF, Selecció de futbol d'Espanya

Exemple per a llistes utilitzant el criteri d'Estats reconeguts per l'ONU. Aquest és el criteri per defecte en llistes internacionals i en la meva opinió personal no requeriria cap nota explícita, amb l'enllaç n'hi ha prou.--QuimGil (disc.) 00:10, 30 maig 2013 (CEST)

No. Estadi Capacitat Ciutat Estat Equip(s)
1 Camp Nou 99.354 Barcelona Catalunya Espanya Espanya FC Barcelona, Selecció de futbol de Catalunya
2 Estadi de Wembley 90.000 Londres UK Regne Unit Selecció de futbol d'Anglaterra
3 Estadi Santiago Bernabéu 85.454 Madrid Espanya Espanya Real Madrid CF, Selecció de futbol d'Espanya

Si es tracta de ser informatius, com diu el Carles, dues banderes ho són més que una. Si es tracta de marcar amb senyeres els llocs d'àmbit catalanoparlant, amb aquest exemple queden més destacades. Si es tracta d'evitar la bandera espanyola prioritzant nació per sobre d'estat, amb això hi ha diferents sensibilitats i és un dels pilars presentar tots els punts de vista, principi inamovible encara que hi hagi puntualment consens en contra. Si no se'n possés cap tampoc passaria res, ni trencaríem cap política ni es perdria cap informació. --V.Riullop (parlem-ne) 11:30, 30 maig 2013 (CEST)

Així sembla que la bandera catalana sigui un afegitó, no se sap a què es refereix. Algú que no fos català es podria pensar que és la bandera de Barcelona. I posats a ser coherents, també hauriem de posar la bandera d'Anglaterra amb Londres. Crec que s'hauria de deixar el nom de Catalunya i la bandera a la columna de país, i en tot cas posar Espanya entre parèntesis o en una nota. Sóc del parer d'en Carles Martin, crec que aquesta proposta només busca fer desaparèixer la catalanitat d'arreu.--Salvi "Ssola" (discussió) 12:14, 30 maig 2013 (CEST)
Hi poden haver diferents impressions, totes legítimes, de voler destacar/ocultar la catalanitat/espanyolitat. En això estem, cercant una fórmula assumible pels diferents punts de vista. Tornar al via lliure i veure qui té més paciència en les guerres de banderes sense un argumentari basat en PVN, per mi no és assumible. --V.Riullop (parlem-ne) 16:00, 30 maig 2013 (CEST)
L'argument de "disminuir la catalanitat¨ (o fer-la desaparéixer) sembla ser explícitament o implícita el principal motiu de rebuig d'aquesta proposta per part dels qui defensen l'actual sistema. Aquest sistema ofereix un efecte visual on Catalunya apareix al mateix nivell que entitats estatals i de passada el nombre de banderes espanyoles disminueix, no tocant mai cap persona o territori d'origen o parla catalana. La feina de la Viquipèdia no és la d'incrementar o disminuir la "catalanitat" de res. La nostra feina és documentar fets contrastats, no la d'oferir efectes visuals o aspiracions polítiques. Ssola, imaginant que algun lector de la Viquipèdia pogués confondre el significat de la bandera catalana al costat de "Barcelona", és evident que el risc de confusió és menor comparat amb utilitzar la mateixa bandera en la columna de països al costat de banderes d'entitats estatals o seleccions esportives amb reconeixement oficial.--QuimGil (disc.) 16:28, 30 maig 2013 (CEST)
Coŀlateral al tema d'evitar la confusió del lector, fa uns dies vaig proposar una millora a Plantilla Discussió:Bandera per a fer que les icones de bandera tinguin per defecte un enllaç al seu article relacionat, amb el benefici addicional d'oferir automàticament un indicador de funció que estavia extra clics. Exemple visual: passeu el ratolí per sobre de Flag of Baden-Württemberg.svg i Baden-Württemberg per a veure la diferència. La implementació tècnica es pot debatre a la pàgina de discussió per a no barrejar-la amb la proposta.--QuimGil (disc.) 17:55, 30 maig 2013 (CEST)
En V.Riullop ho ha solucionat i ara Plantilla:Bandera inclou l'indicador de funció i l'enllaç a l'article relacionat. Moltes gràcies!--QuimGil (disc.) 04:04, 31 maig 2013 (CEST)

Amb permís o sense us portarè cap el cap del carrer:

 • Quant servidor proposa treure una columna s'el titlla d'incoherent i "desinformador". Primant-se l'aspecte "Util" de l'estecicitat de la bandereta, tot obviant que això es un Wiki i que una de les principals gracies "tecniques" d'aquest és el fet d'Hiperenllaçar facilment
 • Davant d'un raonament en un sentit apareix un altre en l'altre.

L'arrel del problema és l'utilitat de les banderes. La utilitat es defineix entorn d'un benefici. Ara cal que vingui el Sant Pare i em convençi que el benefici estetic d'un article (o milers) és més important que la "tensió" (eufemisme) que provoca entre els editors del projecte (quatre centenars de miler d'articles), la informació donada al lector i el vandalisme ideologic.

Pot ser que s'us hagui escapat el fet que a la espoleta d'aquest ultim intent d'arribar a un consens raonat un toix clami al cel per quina bandereta ha d'estar o no en l'article Exposició Universal de Barcelona (1888) i als JJOO gran part passem per alt que Exposició universal no segueix ni el criteri Estatal ni el criteri Àmbit catalanoparlant?--Mafoso (Mani'm?) 13:17, 30 maig 2013 (CEST)

No veig la necessitat de destacar en gran part de la Viquipèdia si un individu (o el que sigui) és català o balear o el que sigui quant a totes les altres Viquipèdies indica que és espanyol. Això no compleix amb els criteris de neutralitat de la Viquipèdia; especialment quan hi ha un article d'un equip esportiu i hi ha (per exemple) un noruec, un suec, un rus, un japonès... i un català. En aquest cas estem parlant de nacionalitats reconegudes per la FIFA i no pas de nacionalitats reconegudes pels editors de la Viquipèdia en català. No hi ha neutralitat. JaumeBG (disc.) 15:07, 30 maig 2013 (CEST)

Mafoso i JaumeBG, pel que sembla la proposta actual és més propera als vostres respectius escenaris ideals que la pràctica actual que aquesta proposta intenta esmenar. Si és així, considereu donar-li suport deixant al costat preferències personals secundàries, o proposeu esmenes concretes que ajudin a progressar en el camí del consens. Per als humans és més senzill crear camps de batalla que consens, i per això en un debat sensible i sofisticat com aquest és benvinguda una mica de flexibilitat per part de tothom. Jo mateix estic defensant una proposta que no encaixa completament amb la meva opinió personal (a la Quimipèdia posaria encara menys banderes i a la meva vida personal reconec no ser neutral amb la bandera espanyola) però aquí intento promoure allò que respon als pilars de la Viquipèdia i als diferents punts de vista en aquest debat.
Mafoso, efectivament, l'arrel del problema és l'utilitat de les banderes. Si un article com Jocs Olímpics està mostrant banderes en la gran majoria de wikipèdias (o totes?) llavors hi ha una base per a pensar que el consens en aquest cas és fer servir banderes. JaumeBG, efectivament totes les altres Viquipèdies posen una bandera espanyola a tot allò que estigui ubicat/relacionat amb l'Estat Espanyol i punt. Tot i així penso que la proposta actual satisfà dos criteris importants: informació addicional rellevant per als lectors d'aquesta Viquipèdia i també inclusió d'un altre punt de vista completament fiable i contrastat (seguim parlant de banderes oficialment reconegudes).
De fet penso que aquesta pràctica pot ser una bona solució per altres wikipèdies amb situacions lingüístiques/territorials similars, per exemple altres llengües a l'Estat Espanyol, la majoria de llengües a l'Índia més enllà de l'Anglès i el Hindi i un llarg etc. La Viquipèdia en català és un referent clar dins d'aquest grup i penso que ens podem permetre una innovació que beneficiï no només el nostre cas sino també d'altres similars. No m'estranyaria que aquesta pràctica s'estengui i s'estandarditzi, donat que per a aquest tipus de wikipèdies incrementa la informació i disminueix el risc de debats polaritzants.--QuimGil (disc.) 17:04, 30 maig 2013 (CEST)
Bon dia a tots. Sempre em sorprendrà la capacitat que té l'ésser humà per a endinsar-se en debats diversos (sovint estèrils dissortadament...) quan hi ha coses molt més importants al voltant. Per a usar un exemple concret, és com decidir del color de la paret d'una casa a la qual han treballat molts obrers quan encara no s'ha posat la teulada. Entenc molt bé el problema de les banderes, però vejam d'on vé la iniciativa? D'una persona que no ha fet cap edició constructiva que podríem considerar una mena de trol educat i d'un anònim, canviador perpetu d'IP, trol maliciós (i al capdavall sospite que són només una persona...)... Resulta estrany que els hi donem tanta importància, oi???? Trobe que hi ha poca solució i de fet per a mi el millor seria llevar gran part de les banderes, ara bé, alhora és un aspecte visual molt important per a la identificació... i supose que hi perdríem més que el que guanyaríem. Posar banderes espanyoles... argh... només crearà més conflictes per part de la majoria dels lectors que no acceptaran aquestes (supose que hi haurà més vandalisme encara...) tot i que puguen semblar adequar-se a la lògica administrativopolítica (aquesta imposaria també "nacionalitat espanyola" i "Comunitat Valenciana" i esborrar la gran majoria de "Països Catalans")... i no hem d'oblidar que l'enciclopèdia existeix bàsicament per a tindre lectors, i aquest són catalanoparlants, o siga gent provinent dels Països Catalans, la qual cosa val a dir que contràriament a la Viquipèdia anglosaxona, hispana o francòfona, la nostra sí que és la Viquipèdia dels Països Catalans (tot i que no agrade a alguns... de fet el nostre "nacionalisme" és nociu i el dels altres es veu que no tant...). Em sembla que lo nostre és tenir cert nivell de masoquisme per a provar de ser els més políticament correctes, neutres o el que siga (l'aprehensió o fins i tot la por ens acabarà "matant"...), i això pot arribar a ser una malaltia... que alguns definirien com a autoodi.
Quim, no crec que es puguen aplicar conceptes anglosaxons (o de llengües dominants) a la realitat catalana (trobe que sempre hi deu haver una adequació a la realitat local de fet, no totes les tècniques i/o solucions es poden generalitzat de pertot...); tots els catalanoparlants són bilingües, així doncs triar una llengua és en si una tria més o menys política tot i que ho siga menys ara que fa trenta anys. Escriure una viquipèdia en català també és una cosa política (més encara), mai neutra...
La il.legalitat, que no sempre és reprensible, també ha estat una cosa que ha portat a la situació actual, les llengües petites no poden sobreviure en front de les grans si no es fa servir alguna argúcia... Qué s'hauria fet sense l'enciclopèdia catalana (que es critica tant...) a desgrat de les seues aproximacions o biaixos? A més a més, quina cultura o enciclopèdia no té els seus biaixos? Es igual la versió en espanyol sobre Francis Drake que l'article anglés? Simon de Montfort en francés o en occità? Cada cultura té la seua història més o menys mitologitzada; si reivindicar una objectivitat i una imparcialitat em sembla normal i un objectiu molt honorable no ha d'esdevenir una cosa neuròtica que només ens dividirà entre nosaltres i no ens ajudarà a anar més endavant.
Dit de manera resumida, els canvis de bandera que s'han dut a terme fins ara són bàsicament el fet d'una persona (que domina molt bé el tema d'IPs, probablement treballa a Teléfonica) o potser dues, tot lo més, i doncs val la pena posar a la pràctica tants debats? i una política nova (si s'afegeixen les banderes espanyoles) que podria alienar el lectorat, qué hi guanyarem? A més no oblidem que els casos següents seran 1) País Valencià que passarà a dir-se "comunitat valenciana" (L'Esplanada ja ha fet alguns comentaris en aquest sentit...) 2) l'esborrament de "Països Catalans" i 3) posar sistemàticament la nacionalitat (espanyola) a tota la gent del Principat entre més coses probablement (podria ser Jorge Pujol també... al cap de cert temps qui sap?). Si de debò a l'Esplanada l'interessa la justícia i les coses no esbiaixades, llavors li aconselle que pegue una volteta per la viqui espanyola a demanar-los que posen "Sant Boi" en lloc d'aquell "Baudilio" que no existeix enlloc! Ja sé que no ho farà, amb la falsa pretesa de ser catalanista, el seu objectiu és anar emprenyant, no hi ha res a les seues actuacions que siga constructiu, no ens n'oblidem...
Bé, ja no vos emprenyaré més i no alimentaré més el debat, ja que no crec que valga la pena perdre tant de temps i d'energia per una cosa que no portarà beneficis a la viquipèdia, al català i tampoc a "les altres viquipèdies de llengües minoritzades"... Em sap molt de greu per la cruesa dels meus arguments però "algú ho havia de dir"... Fins ben aviat, records, Claudi/Capsot (disc.) 18:15, 30 maig 2013 (CEST)
Poca cosa més a dir, Capsot. Aquesta proposta és òbviament una trampa, un primer pas per canviar completament el marc de referència ("neutralitzar", en diuen), com ja es veu en canvint en la pròpia proposta Països Catalans per "territoris catalanoparlants". Òbviament, un cop tretes les senyeres, ja sigui sent substituïdes per altres banderes o deixades en la marginalitat de la complementarietat, els següents passos son demanar la redenominació del País Valencià i altres iniciatives per l'estil. Tot en la línia Wert. --Panotxa (disc.) 22:04, 30 maig 2013 (CEST)
És que la Viquipèdia en català no és pels catalans, com ens han dit més amunt. Pels catalans (i suposo que pels valencians i balears) deu ser la viqui en anglès, en castellà o en swahili, o l'Enciclopèdia Catalana, que així ajudem una empresa en crisi. La Viquipèdia deu ser pels que no saben que la senyera és la bandera d'una comunitat autònoma espanyola i llegeixen la Viquipèdia amb el Google translator, i que flipen (sic) quan hi veuen banderes regionals que no saben de quin estat són. Ara la canviem en atenció a aquests, amb l'esperança que els que no distingeixen la senyera coronada de l'estelada deixin de queixar-se.--Pere prlpz (disc.) 22:32, 30 maig 2013 (CEST)
Aquesta no és una discussió estètica. La seva importància queda reflectida pel volum, densitat i diversitat de participació. Els qui hi donen suport no són trolls ni anònims, aquí tothom ha signat i està aportant arguments constructius, acceptant crítiques i millores. Que posar banderes espanyoles on toquin (llistes d'estats, de la FIFA etc clarament identificades) generarà més conflictes és una suposició personal amb la qual no hi estic d'acord. Països Catalans és explícitament mencionat com un exemple d'article compatible amb la proposta. La proposta parla de "territoris catalanoparlants" perquè això és la Viquipèdia en català. Les mencions al nacionalisme espanyol, la Comunitat Valenciana, Jorge Pujol, la trampa i el Wert no contribueixen res constructiu al debat. El que sí trobo que és una trampa és identificar aquesta proposta i els que hi donen suport com a anticatalanistes. Si us plau, tornem a tenir un bon nivell de debat viquipedista.--QuimGil (disc.) 01:46, 31 maig 2013 (CEST)

Sincerament, estic decebut de la qualitat del debat. És de manual. Em sento com un estrany, no constructiu, trampós i queixós, entre d'altres coses. Si els principis fundacionals ja no estan en vigor, no em puc sentir copartícip. --V.Riullop (parlem-ne) 23:26, 30 maig 2013 (CEST)

Completament d'acord, tot i tinguem opinions molt diferents sobre la relació entre els principis i aquest cas concret.--Pere prlpz (disc.) 00:11, 31 maig 2013 (CEST)
Abans no he sigut constructiu, però volia assenyalar incoherències. Per mi la importància rau en que des de la Viquipèdia podem remeiar el que l'oficialitat amaga, que és que l'adscripció natural i més important de moltes coses no són els estats. No es tracta de ser incoherents ni de perdre els principis d'objectivitat. Proposo que allà on s'hi trobi una classificació per estat hi pugui haver, al costat i al mateix nivell de visibilitat, una indicació del país o nació:
No. Estadi Capacitat Ciutat Estat Equip(s)
1 Camp Nou 99.354 Barcelona (Catalunya Catalunya) Espanya Espanya FC Barcelona, Selecció de futbol de Catalunya
2 Estadi de Wembley 90.000 Londres (Anglaterra Anglaterra) UK Regne Unit Selecció de futbol d'Anglaterra
3 Estadi Santiago Bernabéu 85.454 Madrid Espanya Espanya Real Madrid CF, Selecció de futbol d'Espanya
Això significa modificar la proposta d'en QuimGil en dos punts, en la part de llistes amb banderes:
 • no limitar-se només a una bandera adicional pels territoris catalanoparlants, sinó que hi puguin aparèixer els noms al mateix nivell de visibilitat que els dels estats (crec que això pot tenir prou consens).
 • no limitar-se als Països Catalans, sinó estendre's a casos com el d'Anglaterra i altres països o nacions. (No sé si aquest punt tindrà gaire consens, perquè generarà discussió a alguns articles sobre quines nacions incloure i quines no, però penso que s'ha de fer per coherència. Si es pot amb el País Valencià, per què no amb Escòcia?)
D'altra banda, estic a favor de mantenir les banderes en enfrontaments militars i de seleccions esportives. Però no només en aquests casos: trauria aquest només de la proposta, perquè mai se sap en quins articles pot convenir posar-les. Estic també d'acord a esborrar les banderes de les infotaules de biografies, organitzacions, obres i indrets, així com d'eliminar-ne l'ús per a la identificació d'entitats, en general.--Salvi "Ssola" (discussió) 09:44, 31 maig 2013 (CEST)
Ep gent, no seria millor tenir una pàgina amb la proposta i aquest debat a la pàgina de discussió? em sembla una mica llarg ja per estar a la Taverna. Dir que la proposta em sembla una bona aportació i un esforç per trobar una solució a una qüestió controvertida. Dir que les banderes (i elements visuals) són útils i informatius molt sovint, però que quan no ho són no calen. I dir que les "banderes adicionals" jo no les restringiria a l'àmbit de parla catalana; quan hi ha entitats subestatals o territoris amb una bandera pròpia i això pugui ser informatiu trobo útil posar-les (comunitats espanyoles, landers alemanys, entitats autònomes italianes, ...)--Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 09:59, 31 maig 2013 (CEST)
Moltes gràcies Ssola per les bones idees i el canvi de to! Afegiré que tinc un gran respecte i admiració pel volum i qualitat de la feina feta per editors com en Panotxa i en Pere prlpz. La seva divergència d'opinions sobre aquesta proposta és de gran utilitat i està servint per a aconseguir un text molt millor que el que vaig començar a escriure la setmana passada. Mantinguem la serenitat amb una dosi de paciència i estic convençut que arribarem a bon port.
La proposta no defineix el format exacte de les banderes addicionals. Com tota guia del Llibre d'Estil, penso que ha de donar flexibilitat als editors per a decidir la implantació més adient per a un article o una plantilla específics. El format de l'exemple proveït per en Ssola és plenament compatible amb la proposta.
Trobo bona la idea de no restringir les banderes addicionals als territoris catalanoparlants. Podem dir que els lectors de la Viquipèdia tendeixen a tenir un interès en precisar, identificar i aprendre sobre altres territoris no visibles en llistes estàndards de caire estatal com l'ISO 3166-1. Satisfer aquest interés és adient. Ara la proposta diu "Les entrades es poden identificar amb una bandera addicional per a la seva demarcació (Catalunya, País Basc, Quebec, etc) a continuació del nom de persona o ciutat.", eliminant l'exclusivitat catalanoparlant i afegint exemples diversos. Com diu en Ssola, hi un risc de controvèrsia en decidir quines banderes s'inclouen i quines no, i penso que el principi bàsic és el d'evitar guerres de banderes, el principal motiu pel qual estem debatint aquesta proposta. La condició mínima seria utilitzar banderes oficials o amb un ampli reconeixement (tot territori històric en té una).
També he tret el "només", tot i que la Viquipèdia i el propi Llibre d'estil assumeixen que totes les normes són flexibles, i encoratgen els editors a què "siguin agosarats, confiant en la bona fe i l'acceptació del consens. Ningú no hauria de posar el crit al cel si algú troba que les icones de banderes poden ser útils en infotaules d'eliminatòries de concursos internacionals de música rap (exemple inventat). Fins i tot si això succeeix es pot debatre a la pàgina de discussió o aquí com qualsevol altre tema, sense necessitat de remoure el Llibre d'estil.
Sobre el que diu en Dvdgmz, si trobeu més adient moure la discussió a la pàgina pròpia que tenia la proposta ho podem fer, per mi cap problema.
I una idea: com veieu afegir a la proposta que "Les icones de banderes han de ser proveïdes amb plantilles, sense utilitzar directament imatges"? Actualment no costa trobar crides directes a imatges al costat de plantilles de banderes, i la diferència es nota més ara que la plantilla incorpora l'enllaç a l'article automàticament. Això pot ajudar els nous editors a conéixer aquestes plantilles i pot limitar el risc de disbauxa en les banderes addicionals. Si manca una plantilla es pot crear, la qual cosa requereix identificar-la per escrit i relacionar-la amb els articles corresponents en altres idiomes.--QuimGil (disc.) 17:19, 31 maig 2013 (CEST)

Després de tres dies de reflexió... com ho veieu si fem una ronda d'opinions sobre l'actual redactat de la proposta? Des que el text va ser proposat aquí ha estat modificat amb diverses millores basades en els vostres comentaris. Per a mi ja és a punt per a ser incorporat al Llibre d'estil, però si encara hi ha alguna idea de millora ara és el moment de compartir-la. La menció que feia a l'ús de plantilles és força obvi, i ben pensat l'estalviaria aplicant el mateix criteri de simplificació que hem utilitzat per a treure altres detallets. O sigui que el text ja està bé com està.--QuimGil (disc.) 16:17, 3 juny 2013 (CEST)

Com ja t'he dit altres vegades, si creus que la proposta ja la tens madura, ara has de proposar com penses dur la teva proposta a una presa de decisió, perquè està clar que la proposta no es acceptable per mi i per altres que ja s'han manifestat en aquest sentit, i pertant no participem en un debat que només serveix per donar forma a una proposta que ens és aliena, de manera que encara has de proposar quines son les alternatives, com es vota, quant temps, qui pot votar, com es pren la decisió final, etc. --Panotxa (disc.) 20:34, 3 juny 2013 (CEST)
Ja he dit que per a mi aquest és el debat per a prendre una decisió. Viquipèdia:Sistema de presa de decisions deixa clar que la norma oficial és el consens. A Wikimedia les votacions sobre temes de debat, si es fan, no haurien de ser més un sondeig d'opinió per a ajudar a prendre una decisió. Els motius pels quals la Viquipèdia insisteix que no és una democràcia quedarien ben plasmats en una votació com aquesta: un tema complex que ens està portant pàgines de debat (amb progrés en l'esborrany, però) tindria el risc de ser reduïda a una campanya per a votar més banderes catalanes o més banderes espanyoles. Com s'explica a meta:Les votacions són malèfiques, en un tema com aquest una votació dissuadiria el consens, fomentaria una falsa dicotomia, fomentaria els bàndols, tampoc no seria justa, i podria ser enganyosa, fomentant la confusió. De fet, aquesta confusió la podem veure en referència al resultat de la votació del 2009, on "suport=13|assumible=1|indiferent=0|consentible=|rebuig=9" és avui dia presentat com "l'actual consens".
Una cosa que es podria fer és començar aprovant on van i on no van les icones banderes, donat que en això sí que sembla que tenim consens. Llavors ens podríem centrar en si fem llistes consistents per estats o no en combinació amb les banderes addicionals. Si trobeu adient fer un sondeig d'opinió sobre això, podria presentar les diferents opcions.--QuimGil (disc.) 21:35, 3 juny 2013 (CEST)
Reduir el resultat del 2009 a la linia de vots de forma parcial un xic ofensiu. Vull recordar que segons un estudi (que ara no ubico per manca de temps, si algú l'enllaça ho agrairè) aquest és un dels projectes Wikipèdia menys nacionalistes de tots els que es fan i es desfan. No ens costa gens trobar consensos en altres wikis que son un sense fi de preses de decisions solucionades amb votacions o com ha remarcat en Quim en sondejos d'opinió.
L'ús d'una bandera com a dada no és una questió de consens d'una decisió és quelcom que afecta als Pilars. La proposta tal i com està ara redactada entenc que recull practicament tots els punts de vista. No és el que personalment m'agradaria, és respectuosa amb els principis funamentals i premet destacar el nostre àmbit proper.
Recupero el comentari d'en Vriullop del 30 de maig: «Si es tracta de ser informatius, com diu el Carles, dues banderes ho són més que una. Si es tracta de marcar amb senyeres els llocs d'àmbit catalanoparlant, amb aquest exemple queden més destacades. Si es tracta d'evitar la bandera espanyola prioritzant nació per sobre d'estat, amb això hi ha diferents sensibilitats i és un dels pilars presentar tots els punts de vista, principi inamovible encara que hi hagi puntualment consens en contra. Si no se'n possés cap tampoc passaria res, ni trencaríem cap política ni es perdria cap informació.»
La proposta restringueix l'ús de les banderes (com a dada) en infotaules d'un sol subjecte, però no obliga a cap "criteri", sols diu que aquest ha de ser únic i en cas de no obvi que cal explicitar-lo.--Mafoso (Mani'm?) 10:19, 4 juny 2013 (CEST)

Trobo totalment innecessari un canvi del llibre d'estil sobre les banderes. És un tema discutit anteriorment, que suposarà una gran càrrega de feina per a tots els articles ja creats fins ara a la història de la Viquipèdia. A més a més, tota persona ha de saber que les banderes representen nacions (ja siguin subjectives/polítiques o objectives/culturals), i tota nació en tant que expressió d'identitat col·lectiva es construeix a partir de la negació d'una altra identitat. Per tant, trobo inapropiat posar dues banderes perquè amb tota seguretat s'oposaran des d'un punt de vista identitari, malgrat que s'hi pugui establir una prelació jeràrquica de tall jurídic (ex: Estat-estat federat-província).--Jove (disc.) 16:49, 4 juny 2013 (CEST)

Les normes de la Viquipèdia (com ara el llibre d'estil) són una orientació per a incrementar la qualitat dels articles i per a resoldre conflictes d'edicions. Sembla objectiu dir que aquesta proposta no disminueix la qualitat dels articles i deixa marge als editors per a incrementar-la afegint més nivell de detall. També dóna menys marge a interpretacions subjectives o ideològiques oferint solucions clares en cas de controvèrsia. Si la proposta s'aprova ningú no estarà obligat a fer la feina de cap article. Els editors que vulguin aplicar-la ho podran fer, com qui es vol dedicar a qualsevol altra millora d'estil. Pel que fa a identitats i negacions, efectivament rera una petita icona poden haver molts significats i emocions. Però també rera totes les icones de banderes que estem debatent aquí hi ha un significat tant objectiu i discret com l'article al qual enllaça. Posar les banderes de Catalunya i Espanya de costat pot confondre a qui vol buscar confusió. Posar la bandera catalana al mateix nivell que banderes estatals és tant o més procliu a la confusió. La feina de la Viquipèdia és donar prioritat a continguts objectius i discrets amb un punt de vista neutral, fent referència a altres punts de vista quan siguin rellevants. Aquesta proposta recull tots aquests punts molt millor que la pràctica actual.--QuimGil (disc.) 18:04, 4 juny 2013 (CEST)

Hola! Jo crec que cal deixar el tema banderes tal com estava al acord del 2009, no entenc el perquè de tanta i tant discusió amb el tema banderes, estic en contra de treure banderes ja que són molt explicatives i molt intuitives, i també estic en contra de la proposta de posar dues banderes ajuda a crear confusió, estic d'acord amb Jove. Si hi ha una nova votació votaré per no tocar res de banderes --Miquel Girones (disc.) 17:16, 4 juny 2013 (CEST)

Ara que Catalunya vol la Independència ens hem de baixar els pantalons?. Pregunto?.--Vulcano (disc.) 17:23, 4 juny 2013 (CEST)

O aixecar les faldilles?  :) Gràcies per posar en paraules l'exemple d'un sentiment ideològic i subjectiu que no hauria de guiar cap presa de decisions a la Viquipèdia. Deixa'm només afegir que si Catalunya obtingués la independència avui, demà la proposta d'icones de banderes seria igualment correcta sense necessitat de canviar una coma. Perquè és una proposta objectiva, i no pro/anti catalana.--QuimGil (disc.) 18:18, 4 juny 2013 (CEST)
Jo estic d'acord en continuar utilitzant el llibre d'estil del 2009. Per a mi una realitat nacional té la mateixa importància que una realitat estatal. Potser, el que caldria, però, és indicar país o nació a on posa estat, per a poder utilitzar les dues en el mateix pla. La realitat nacional, malgrat no estigui reconeguda en pla d'igualtat per l'Organització de les Nacions Unides, això no significa que a nivell social sigui menys important. Per tant, jo no tocaria res. --Pitxiquin (disc.) 22:38, 4 juny 2013 (CEST)
Bon vespre, només unes quantes paraules Quim tot i que no volia intervindre més. Em sembla curiós el fet de posicionar-se(/te) sistemàticament com la persona més neutral del món i que els altres no ho són quan de fet l'actuació respon sobretot a comentaris fets per part d'alguna gent (no gosaré dir-ne "senyorets") de Wikimedia (que no tenen cap interès per la Viquipèdia catalana ben probablement) molestos de veure banderes catalanes on estimen no haurien de ser... (supose que és el crim més ignominiós de l'univers, molt més dramàtic que la guerra a Síria, els problemes dels tibetans o de totes les altres minories oprimides, la gent que se suicida quan els desnonen, la crisi i l'atur, les declaracions neofeixistes del govern espanyol (bé, com que ells tenen estat poden ser barroers i saltar-se les lleis..., nosaltres ens toca ser sempre educats i demostrar que som cosmopolites quan parlem català)), les viquipèdies que malviuen o els noms surrealistes o impressionistes "San Baudilio de Llobregat" o "Montblanch". No resulta ser doncs una resposta emocional? vinguda de cert sentiment de vergonya, una reacció feta per a retrobar certa confiança de cara a la gent de Wikimedia ja que et sents, com a català, jutjat com a persona parcial i no imparcial... No pots salvar el món ni representar tots els catalans ni tampoc tots els viquipedistes, és un fet. L'altra cosa, més emprenyadora, és que s'està perdent molt de temps i d'energua ja que la resposta també es deu al vandalisme sistemàtic d'una o dues persones i francament és un punt de partida molt dolent per a canviar coses, donar pes o credibilitat a un trol vaja... Finalment supose/espere que ja t'has adonat que no podia haver-hi consens abans i tampoc ara; ja t'han respost diverses persones i tot i que puga ser veritat que no som imparcials (almenys es té la gosadia d'admetre-ho), continuar amb el tema més fotut de la Viqui només crearà més crispacions entre tots els que miren de fer progressar i nodreixen el projecte i n'hi hauran més que et respondran... Ara bé si et veus amb ganes i/o ànims de dir a tota aquesta gent que treballa ací de valent i d'ençà molt de temps que ells no entenen d'objectivitat i que tu sí doncs malament... Em sap molt de greu que es torne amb el tema, que es tornen a obrir les antigues ferides i espere que durant aquests debats (o discussions massa llargues ja) no hagem perdut un viquipedista tant valuós com Vicenç Riullop pel camí ja tot i que puc no compartir certes posicions aprecie molt la seua eficiència i faena de gran qualitat... Bona nit, Claudi/Capsot (disc.) 23:12, 4 juny 2013 (CEST)

Mireu companys, la funció de la Viquipèdia, és la difusió cultural us agradi o no. La Wikipedia castellana, difon i recolza la cultura castellana, i l'arpitana la cultura arpitana. Si voleu posar banderes espanyoles, podeu posar-les a la wiki castellana, però tot i així us trituraran l'article canviant Lleida per Lérida i altres delícies mesetàries. La nostra és catalana, valenciana, balear, algueresa o "lapaoana", i si ens tenim de contenir de posar els nostres símbols d'identitat a la nostra Viquipèdia, anem fotuts. Per qui vulgui un criteri menys visceral, és pot justificar per la proximitat, és a dir, el que cau a prop nostre (gent de casa), la bandera local, regional o "autonòmica" (com volgueu dir-lia). El que cau lluny, la nacional del país "oficial" acompanyada de la pròpia de llocs "especials" com ara Escòcia, Quebec o similar. Tampoc cal que els hi fem la feina de descafeïnar la nostra identitat, que prou be que se'n surten sols. Si no fos perquè crec que és una bona manera de defensar i protegir la nostra cultura, no escriuria ni una lletra a la Viquipèdia. No ho dubteu, i com jo molts, n'estic segur. Ja n'hi ha prou de voler quedar com uns senyors, perquè mai ens acceptaran.--Moises (disc.) 23:11, 4 juny 2013 (CEST)

"...Tampoc cal que els hi fem la feina de descafeïnar la nostra identitat,..." "...El que cau lluny, la (bandera) nacional del país 'oficial'..." "...us trituraran l'article canviant Lleida per Lérida..."
¿la "nostra identitat"?¿? ¿"cau lluny"?¿? ¿"us trituraran"?¿? WTF...
 • 1.- No sé la teva, però jo sóc de la COMUNITAT VALENCIANA i la """meva identitat""" no me la has de triar tu.
A mi m'agradaria que la meva identitat fos la de Raticulín, perquè sóc seguidor de Zoltan. Però en el meu DNI posa que sóc espanyol.
 • 2.- El que cau Lluny és a dir que una BANDERA OFICIAL "cau lluny" d'un projecte de Wikimedia Foundation.
 • y 3.- Segons la Llei 2/1992, de 28 de febrer, per la qual passen a denominar-se oficialment Girona i Lleida les Províncies de Gerona i Lérida, no hi ha res a objectar. Són noms "oficials". En aquest cas sí que ens referim a l'oficial, en canvi negar l'oficialitat per ser uns ignorants davant de totes les altres wikipedias censurant l'existència i l'oficialitat d'Espanya, aquí si neguem l'oficialitat. Això no sembla una web de wikimedia per a tots els territoris de parla catalana al món. sembla una wiki nacionalista catalana. el comentari anterior sense signar és fet per 79.141.164.13 (disc.contr.) 06:18, 6 juny 2013 (CEST)

Gràcies QuimGil per convidar-me a opinar: Quin sentit té la vida? Esgotau fins als darrers extrems la pregunta i finalment quedarà un buit insondable. El mateix podeu fer amb el punt de vista neutral. Així que tanmateix acceptam unes convencions útils que no deixen de ser una taula de salvació, per una cosa i per l’altre. Jo voldria que el punt de vista neutral tengués un límit, el límit de no sentir-me vençut, per això el millor d’aquest debat és la referència de que nosaltres servim a la comunitat internàutica global que d’una manera o altra accedeix a la informació a una o altra viqui. Aquesta veritat té, per jo, només dues respostes:

 • Treballar tots en una sola versió, assegurant-nos-en que el traductor de Google fa bé la seva feina i tanquem la barraqueta aquesta de barretina i rebossillo, i s’ha acabat la beneitura aquesta de la bandereta.
 • Salvar els mots i el coneixement de cada llengua i de cada cultura, i guaitem per aquí i per allà, gaudim de veure com apliquen el punt de vista neutral a part i a banda.

Voldria seguir vegent, com s’ha dit, a la viqui occitana i francesa que diuen sobre Simó de Montfort, o flipar en veure que Sant Boi és San Baudilio a cals veïnats... tot m’informa de quin és el punt de vista neutral, consensuat i majoritari com també m’agrada veure que aquí a la vora en Lluís Llah té una bona bandereta espanyola i que per no ofendre una determinada concepció del punt de vista neutral nosaltres ens plantejam treure-li. En Dalí tres, per cert, però es ver que ell era molt espanyol i se les mereix. Tot plegat no deixa de ser idiosincràtic i ens toca perfeccionar el punt de vista neutral per no ofendre als que troben que s’ha de posar San Baudilio (no ens enganyem). En canvi no considerarem punt de vista neutral explicar al mon que hi ha una opció neutral d’aplicar criteris d’assignació nacional perquè hi ha fonts solvents que així ho avalen. Per això m’agrada veure banderetes kurdes a la seva viqui i m’espantarà veure-les turques (on me resultin neutralment incomprensibles, es clar). Per mi el punt de vista neutral no pot ser el pensament únic, i si, crec que defensar-ho no és sobrer, ni pot ser neutral, es clar.--Lliura (disc.) 23:27, 4 juny 2013 (CEST)

Demano als participants que no es desviïn de la discussió i ens centrem en el tema que estem tractant. No demano als participants que es llegeixin tota la discussió abans de comentar (malgrat que ho recomano), però com a mínim llegiu-vos la proposta del principi, perquè hi ha intervencions que directament o no s'ho han llegit o no han entès el contingut de la proposta. Recomano la 2a intervenció de'n Ssola que exemplifica com es podria visualitzar l'aplicació d'aquesta proposta sense perdre el punt de vista local i que crec que podríem arribar a un consens. Com s'ha comentat la Viquipèdia es basa en el consens i no en les votacions (només són consultives). Com que a vegades hi ha punts de vista que són irreconciliables seria interessant que es presentes una proposta alternativa (crec que es pot elaborar) a la proposada aquí amunt, però que tingués uns criteris més o menys clars i que reduís la disparitat de criteris actual. Per cert, en la proposta d'aquí amunt es parla que no hi ha d'haver banderes en les infotaules de biografies de persones (cosa que personalment comparteixo), fet que afectaria entre d'altres a l'ús de les banderes en la fila "Nacionalitat" (segona mare dels ous). Jo aprofitaria per eliminar directament la fila Nacionalitat de totes aquestes infotaules de biografies (amb i sense bandera). La fila "Nacionalitat" no aporta res a la infotaula tenint en compte que totes les plantilles de biografies ja inclouen el lloc de naixença i a més la nacionalitat ja queda definida en la primera línia de l'article: "Jordi pujol és un polític català...". Podria tenir un cert interès per aquelles persones amb una doble nacionalitat, però no crec que sigui una dada indispensable per estar a la infotaula de l'article, sinó més aviat en el cos de l'article.--KRLS , (disc.) 02:15, 5 juny 2013 (CEST)
Bon dia. Vejam si ho he entés bé, bàsicament es lleven gran part de les banderes catalanes excepte potser a algun concurs de calçotada o de sardana (o siga el que s'anomena sovint folklore) per a satisfer l'orgull "local" i en canvi s'afegeixen banderes espanyoles en primer nivell a molts indrets (bàsicament competicions internacionals abans d'arribar a un pas següent molt probable) i es penja una bandereta més xicoteta al costat de la ciutat o el que siga (de fet s'hauria de posar la bandera de la ciutat per a que no siguen tant ofensius els colorets nostres). Crec que tothom ho ha comprés (de fet és allò que passa als ajuntaments que la bandera espanyola ha de ser-hi, ser més gran o més alta que la catalana no?), ara bé si voleu saltar-vos la via de les votacions i fer el que no agrada a gran part dels que han participat ací, endavant, ja veurem qué hi guanyeu... Però al meu parer s'hi perdrà més que s'hi guanyarà... Bona sort, Claudi/Capsot (disc.) 08:13, 5 juny 2013 (CEST)

He fet una modificació clau a la proposta: treure el requeriment de llistes de banderes consistents. Per tant "Utilitzar banderes regionals per l'àmbit catalanoparlant, i banderes estatals per la resta del món" seria compatible amb la proposta sempre i quan estigui explicitat a la llista. He modificat els exemples per a recollir això. He mantingut l'opció de les banderes addicionals i l'exemple dels Jocs Olímpics com a mostra de flexibilitat de la proposta. Per què aquest marge de flexibilitat? El criteri del punt de vista neutral és intrínsec a la Viquipèdia, i no hi ha debat, votació, nació o IP que hi pugui passar per sobre. Per tant una llista rigurosa de banderes estatals no pot ser titllada per endavant d'incorrecta, ofensiva, etc, i això és veritat al marge del que facin els trolls o les altres Wikipèdies. Amb aquesta proposta acceptada com a norma, els editors de la Viquipèdia tindrien dues eines per a ressaltar visualment entrades relaciones amb l'àmbit catalanoparlant: l'ús de banderes addicionals o "utilitzar banderes regionals per l'àmbit catalanoparlant, i banderes estatals per la resta del món" amb la corresponent nota explicativa. Confiem en la bona fe dels editors per a trobar la solució que millor s'escaigui a cada cas. Al capdavall la proposta disminueix radicalment tant les plantilles i articles susceptibles de problemes amb banderes com el risc de polarització innegociable. I si tot i així encara hi ha alguna guerra de banderes en algun racó que ni tant sols La Taverna sap resoldre, sempre hi ha l'opció d'estalviar banderes en aquell article, i la terra amb el país petit continuarà girant com si res. Vinga, aviam si amb aquesta modificació hem trobat el punt raonable de compromís i consens.--QuimGil (disc.) 08:24, 5 juny 2013 (CEST)

Posats a ser neutrals, siguem els més neutrals de tots, i desprès de canviar totes les senyeres de la Viquipèdia (millor que amagar-les o tutelar-les amb la "oficialment reconeguda mundialment"), canviem la referència a "català" de tots els personatges, fets, invents i demés, perquè en definitiva Catalunya no és cap estat oficialment reconegut per ningú, i un cop fet això podem traduir tota la Viquipèdia al castellà, ja que el català tampoc és reconegut oficialment enlloc. I finalment, perquè no fos cas que algú es molesti, podríem posar una banderola a la pàgina inicial de la Viquipèdia demanat perdó per ser tan poc neutrals de ser de llocs amb una cultura comuna mil·lenària que no ha aconseguit ser reconeguda oficialment per manca de canons o per haver triat sempre el bàndol dels perdedors. Amb això seriem tan neutrals que fins i tot ens oblidarem de la nostra cultura petita i rústica, i els de fora que consultin la nostra Viquipèdia podran estar tranquils pensant que a la cultura i el coneixement no hi ha "particularismos trasnochados y pueblerinos". Quina pena.--Moises (disc.) 17:44, 5 juny 2013 (CEST)
Quant s'us passi la escalfada , recomano vos llegiu altre cop la proposta (tal i com esta ara). Servidor trigarà un parell de dies en baixar-la desprès de llegir els comentaris d'en Capsot i en Moises. Si l'argumentari és aquest realment si que és una pena--Mafoso (Mani'm?) 19:29, 5 juny 2013 (CEST)
Hola Moises. En aquest debat amb tantes opinions s'està fent el possible perquè la proposta presentada pugui ser acceptable per a tothom. Amb el darrer canvi he procurat que una opinió com la teva també hi tingui cabuda. Si us plau, pots mirar el text d'adalt entre "Inici de la proposta" i "Fi de la proposta" i explicar si tens alguna objecció o proposta de millora? De tot el que estem parlant, aquell text per al Llibre d'estil és l'única cosa que s'aprovaria. Gràcies.--QuimGil (disc.) 19:35, 5 juny 2013 (CEST)
Doncs la meva proposta és acceptar el que es va decidir (viquipèdicament i democràtica, oi?) a Viquipèdia:Presa de decisions/2009/Qüestió de banderes, i deixar-nos de refregir un cop més el tema. Tots aquests esforços estèrils són malmenats, ja que podrien ser emprats en redactar, revisar, corregir, augmentar i fer més útil la Viquipèdia en català. L'argumentari és aquest, perquè si alguna vegada intentes editar (cosa que ja no faig) alguna cosa de caire català a la wiki del país veí, podràs comprovar com t'ho planxen amb total "neutralitat" per molt curós que siguis en no ferir cap sensibilitat. I si, fa molta pena.--Moises (disc.) 20:24, 5 juny 2013 (CEST)
Després de més de dues setmanes de debat, bastants més usuaris s'han manifestat decantant-se per mantenir el criteri actual respecte els que s'han manifestat per la restricció de l'ús de la senyera, de manera que copsats els punts de vista, podem deixar uns dies més sentint opinions, però si les coses no canvien radicalment ja va sent hora de tancar aquest tema deixant les coses com estan i dedicar-nos a seguir millorant la viquipèdia, que hi ha molta feina a fer. --Panotxa (disc.) 21:41, 5 juny 2013 (CEST)
La proposta ha anat evolucionant gairebé a diari en base a *tots* els comentaris rebuts. Des d'ahir la proposta és compatible amb la pràctica actual de combinar banderes regionals i estatals. Quin és el problema ara? Limitar icones de banderes a llistes i enfrontaments? Explicitar el criteri utilitzat quan no sigui obvi? Aquestes mesures són millores objectives. Quina és la justificació per a no aplicar-les?--QuimGil (disc.) 22:00, 5 juny 2013 (CEST)

Disculpeu que m'incorpori tard, però això m'ha permès tenir més contingut sobre el que opinar. Tinc una pregunta que no ser deduir de la proposta, però que pot ser il·lustrativa: imaginem que acceptem la proposta i tenim banderes espanyoles allà on hi tocaria (ex. JJOO del 92), si algun dia Catalunya fos un estat, s'hauria de canviar per una senyera? o cal respectar la legalitat històrica ?. Igual que hi ha diverses banderes espanyoles i als reis del XVIII ni li posem l'actual, als esdeveniments (esportius o festius, tant se val) ocurreguts abans de ser un estat hauria d'estar l'espanyola per sempre. És correcta la interpretació de la proposta respecte a aquest punt?. A més de voler conèixer la resposta, voldria afegir que un ex-president espanyol va vaticinar fa poc un fet que em fa pensar que -tot i que no m'agradi- va ser transparent amb el seu ideari: "Antes se rompera Catalunya que Espanya". Siguem curosos amb el nostre debat no fos cas que les intervencions a JJOO i Expo'88 i els articles apareguts a La Razón no siguin una "estranya coincidència" que formi part del full de ruta del oracle de la FAES. Quim, no vull ser patrioter ni radical discutidor, però tampoc tinc ganes de que se'm quedi cara de tonto (un altre cop) amb el tractament asimètric que fan a la WP-ES amb els elements (símbols i noms) catalans "jurídicament reconeguts" fins i tot per les lleis orgàniques del Regne d'Espanya. Gràcies per la teva feina. --amador (disc.) 20:38, 5 juny 2013 (CEST)

La proposta no indica si a les llistes de banderes estatals s'ha de posar l'espanyola o la catalana, avui o l'endemà de la independència de Catalunya. L'únic que diu és que quan el criteri no sigui obvi cal explicitar-lo. La llista de banderes a l'article sobre els Jocs Olímpics no té un criteri obvi, i per tant si la senyera es manté caldria afegir la nota explicativa. Si Catalunya és un estat llavors el criteri torna a ser obvi i pots treure la nota.--QuimGil (disc.) 22:11, 5 juny 2013 (CEST)
He canviat l'exemple dels Jocs Olímpics pel del Comitè Olímpic Internacional per a iŀlustrar l'aplicació de la bandera addicional. Aviam si això contribueix a discutir la proposta més que els exemples.
Sembla benintencionat el que dius, però em pots assegurar que els mateixos que reclamen l'espanyolitat de la Barcelona de 1888, no la seguiran reclamant? El seu argument (actual) és el règim jurídic de 1888, un argument que serà igual per sempre. El que vull dir és que els arguments dels que han iniciat tot això (siguin o no certs i/o històricament sòlids) no permeten caminar més que en una direcció, sigui quin sigui els possibles estatus futurs de Catalunya. Ens seguirien acusant de manipuladors de la història si gosem dir, per exemple, que Girona era Catalunya el dia abans de ser independents, tal com fan ara amb la toponímia que, tot i ser oficial en català, ells fan prevaldre aquesta convenció que altera -per decisió wikipedista d'aplicació restringida al territori espanyol- la legalitat vigent.--amador (disc.) 23:03, 5 juny 2013 (CEST)
Això se'n va per les branques i l'únic que podem assegurar és que la Viquipèdia no té normes inamovibles més enllà dels cinc principis generals. La Viquipèdia dirà el que els seus editors vulguin dir. Si vols debatre el tema de la Barcelona del 1888 enllaça a la pàgina de discussió adient i jo encantat de participar-hi.--QuimGil (disc.) 23:47, 5 juny 2013 (CEST)
No era la meva intenció estendre'm en el tema Expo88, sinó contextualitzar els punts de vista (el meu en aquest cas) per a que tots aquells que llegeixin això i hagin de votar coneguin, i fins i tot puguin compartir, altres punts de vista (la riquesa de la democràcia i de la VP). L'asimetria en el tractament que rebem dels catalanòfobs no és un tema menor. Ara l'estem vivint cada dia en les lleis dels divendres, el finançament i els mitjans de comunicació. Si no hi hagués repressió continua no creixeria l'instint independentista. Parlo d'aquest tema no per parlar de política on no toca, sinó perquè moltes coses que avui són "normals i assumides" algun dia varen ser revolucionaries, trencadores i il·legals. Recordem el "prometo per imperatiu legal...." que tant revol va causar i ara és habitual. Però tornant a les banderes històriques: vols que provem a posar-li una bandera republicana als esdeveniments i als nascuts entre 1931 i 1939 ?. És més, ni a nosaltres mateixos ens faria gràcia que un nascut a Madrid entre 1941-1975 i manifestament demòcrata i antifeixista (no poso noms, trieu el que volgueu) tingués la bandera espanyola amb l'àliga, oi?. Doncs, ves per on, era la legal en aquell moment. Així doncs, jo seguiré sense posar cap bandera a les biografies que faig perquè em semblen innecessàries, però no perquè m'ho imposi una norma igualadora.--amador (disc.) 06:22, 6 juny 2013 (CEST)

Us heu fixat que la famosa Esplanada i l'IP (d'un ordinador de Diagonal 666? Qui sap...) ja no intervenen al debat? Ja no els hi cal.

El que sí que sé és que han aconseguit el que volien: generar crispació i enfrontament en un dels projectes catalans a la xarxa més exitosos i pel qual molts n'estan orgullosos. Aquesta gent està seguint el debat amb crispetes. Els hi posem en safata. Ja hem perdut temporalment a un editor molt prolífic; aquesta nit fan festa major a can Troll.

Si-us-plau, intentem mantenir un debat assenyat, amb arguments i contraarguments. Arribem a un consens (pilar de la Viquipèdia), a allò que més en comú tenim. Això significa que els dos "bàndols" hagin de renunciar a alguns dels seus postulats. La proposta d'en QuimGil ja ha anat evolucionant, fent concessions i incorporant les propostes d'altres. Jo aquesta proposta cada vegada la veig més factible. --Davidpar (disc.) 22:27, 5 juny 2013 (CEST)

David: 100% d'acord amb tu en tot (tema trolls i millora de la proposta cap al consens). No obstant això, mira el comentari que faig més amunt sobre la unidireccionalitat (regressiva, by the way) de les propostes que ens plantegem abordar (aquesta o la que sigui).--amador (disc.) 23:03, 5 juny 2013 (CEST)
A més, està molt bé paraules com "sensibilitat", "el nostre entorn", "realitat catalana", etc ... però escolti, això és la nostra enciclopèdia en idioma català, i no "la-nostra-wiki-nacionalista-que-es-fotin-els-espanyols". per "crispació i enfrontament" (com vostè diu), els nacionalismes.el comentari anterior sense signar és fet per 93.114.40.244 (disc.contr.) 00:37, 6 juny 2013 (CEST)
Responent a l'amador, suposo que no ens hauríem de preocupar per la possibilitat de veure la bandera amb l'àguila als nascuts durant el franquisme perquè interpreto que la proposta inclou no posar banderes a les biografies («Les icones de banderes no poden ser utilitzades en: *Resta d'infotaules (biografies, organitzacions, obres, indrets...)»), com tu defenses ;-) --Davidpar (disc.) 16:45, 6 juny 2013 (CEST)

Com això va de banderes tinc un petit "però"...
On posa:
Nota: les banderes regionals són utilitzades per l'àmbit catalanoparlant i la resta segons les normes de la FIFA.

Núm. Nac. Posició Jugador
3 Flag of Brazil.svg MIG João Victor
4 Flag of the Balearic Islands.svg DEF Iván Ramis
5 Flag of Spain.svg DEF Rubén González
Núm. Nac Posició Jugador
20 Flag of the Netherlands.svg MIG Jonathan de Guzman
21 Flag of the Balearic Islands.svg DEF Martí Crespí
27 Flag of Catalonia.svg MIG Sergio Tejera

La bandera d'Espanya i la de les seves autonomies no s'haurien de confrontar (tret que hi hagi algun partit Espanya-Catalunya, per exemple). Es podria posar:
Nota: Aquí sí que les banderes regionals són utilitzades per l'àmbit catalanoparlant i la resta segons les normes de la FIFA.

Núm. Nac. Posició Jugador
3 Flag of Brazil.svg MIG João Victor
4 Flag of Spain.svg DEF Iván Ramis Illes Balears
5 Flag of Spain.svg DEF Rubén González
Núm. Nac Posició Jugador
20 Flag of the Netherlands.svg MIG Jonathan de Guzman
21 Flag of Spain.svg DEF Martí Crespí Illes Balears
27 Flag of Spain.svg MIG Sergio Tejera Catalunya

On posa:
Nota: les banderes regionals són utilitzades per l'àmbit catalanoparlant i la resta segons les normes de la FIFA.

No. Estadi Capacitat Ciutat País Equip(s)
1 Camp Nou 99.354 Barcelona Catalunya Catalunya FC Barcelona, Selecció de futbol de Catalunya
2 Estadi de Wembley 90.000 Londres ENG Anglaterra Selecció de futbol d'Anglaterra
3 Estadi Santiago Bernabéu 85.454 Madrid Espanya Espanya Real Madrid CF, Selecció de futbol d'Espanya

La bandera d'Espanya i la de les seves autonomies no s'haurien de confrontar (tret que hi hagi algun partit Espanya-Catalunya, per exemple)
Canviaria els equips, a causa que la selecció espanyola (i la catalana també, crec) són itinerants, no tenen estadi oficial i exclusiu (l'anglesa sí perquè es van gastar una pastura a l'estadi, jeje, i es oficial). Si tan sols fossin equips es podria posar al Reial Madrid al Camp Nou, o el New York Giants al wembley, etc... i seria un excés. seguint criteris FIFA, es podria posar:
Nota: Aquí sí que les banderes regionals són utilitzades per l'àmbit catalanoparlant i la resta segons les normes de la FIFA.

No. Estadi Capacitat Ciutat País Equip(s)
1 Camp Nou 99.354 Barcelona Catalunya Espanya Espanya FC Barcelona
2 Estadi de Wembley 90.000 Londres ENG Anglaterra Selecció de futbol d'Anglaterra
3 Estadi Santiago Bernabéu 85.454 Madrid Espanya Espanya Real Madrid CF

També opino que el criteri FIFA per defecte en llistes internacionals no requeriria cap nota explícita (però ja no serien banderes sota criteri FIFA):

No. Estadi Capacitat Ciutat Estats Equip(s)
1 Camp Nou 99.354 Barcelona Catalunya Espanya Espanya FC Barcelona
2 Estadi de Wembley 90.000 Londres UK Regne Unit Selecció de futbol d'Anglaterra, (Regne Unit)
3 Estadi Santiago Bernabéu 85.454 Madrid Espanya Espanya Real Madrid CF
el comentari anterior sense signar és fet per 79.141.164.13 (disc.contr.) 07:50, 6 juny 2013 (CEST)

Bé, sembla que la ronda aquesta ja ha quedat prou esgotada. Anem a la següent, la qual inclou algunes novetats importants:

 • Publicada sota Presa de decisions: Viquipèdia:Presa de decisions/2013/Llibre d'estil sobre icones de banderes. Segueix fil per randa Viquipèdia:Sistema de presa de decisions. Potser ha quedat un xic llarga, però ara és tard i potser demà veuré millor on treure les tisores.
 • Ofereix una justificació més clara de per què aquesta és una proposta rellevant i per què la situació actual requereix una millora. És el meu punt de vista basat en les pàgines de la presa de decisions i relacionades, si els que vau viure el procés trobeu que no s'adiu als fets en el seu context o al punt de vista neutral feu les edicions necessàries. Moltes gràcies.
 • Dóna per força consensuada una part de la proposta, encara oberta a esmenes per la via habitual de debat.
 • Ofereix una votació de sondeig per a la part conflictiva (el criteri de banderes). Segons el procés ara comença la preparació de les propostes i l'acord sobre el sistema de votació. He afegit esborranys de les propostes més clarament identificades en aquest debat, incloent el total abandonament de la proposta.

La Taverna es mereix un descans. Esteu convidats a millorar la pàgina i afegir opcions al sondeig. En els propers dies concentraria la discussió en la proposta, les opcions, el sistema de votació i l'anunci. El debat en si el podem deixar reposar una mica. Pel que fa a aquesta secció, ara aniré a clapar i si hi ha alguna cosa puntual a respondre aquí ho faré, però tret d'això em dedicaré als preparatius de la nova ronda. Si algú vol ajudar, perfecte!--QuimGil (disc.) 09:32, 6 juny 2013 (CEST)

Francament que trist haver de perdre tot aquest temps en aquesta qüestió perquè un "usuari" que amb prou feines ha editat res va arribar aquest mateix mes de maig amb ganes només de canviar una política. Continuo pensant que tots sabem que els balears, els valencians i els catalans tenim la ciutadania espanyola. Posant les nostres banderes objectives, a la nostra enciclopèdia, dedicada al nostre públic, puc afirmar que cap lector d'aquest públic confon cap informació com ara la ciutadania aplicable sobre la persona descrita (o estadi, o equip...). I a la vegada ens agrada molt més a la pràctica totalitat d'usuaris que sí aportem contingut enciclopèdic en aquest projecte del coneixement universal. No és manca de neutralitat, és coneixement autocentrat a la nostra societat. Molt trist d'haver de veure com una persona calmada i lúcida com sempre és en Vicenç acaba engegant a rodar la seva continuada i valuosa contribució d'anys i panys per culpa de les ànsies de polititzar que té el sobredit usuari a favor del seu particular estat (ai las, causalitats de la vida, Espanya) per omplir de rojijualdes l'enciclopèdia. Jo no vaig voler seguir el tema precisament per què tenia molts números que em passés el mateix. Queda clar que voto per la tercera última* opció, quan s'obre la votació?--Galazan (disc.) 20:28, 6 juny 2013 (CEST)
M'estas segur que el cansament ve per l'"acció" del "usuari"?.--Mafoso (Mani'm?) 10:58, 7 juny 2013 (CEST)
Estic segur que és per haver de tornar a debatre el tema de les banderetes.--Galazan (disc.) 13:06, 7 juny 2013 (CEST)
De cor espero que veieu que no és això, companys, no és això--Mafoso (Mani'm?) 15:48, 7 juny 2013 (CEST)
Espero que menysprear als usuaris pel seu nombre d'edicions (què sabrà de les meves edicions) tampoc sigui part del llibre d'estil de Viquipèdia. Diu: "... Les nostres banderes objectives, a la nostra enciclopèdia, dedicada a nostre públic ..." Ara mateix, jo no veig que Viquipèdia sigui "la nostra" ("país Valensia"??) I espero que les associacions que reben dinerets dels impostos serveixin a aquesta web de Wikimedia, i no al revés. La Nació del Fum (La Nación del Humo) el comentari anterior sense signar és fet per 79.141.173.62 (disc.contr.) 05:41, 11 juny 2013 (CEST)

Vista la proposta Viquipèdia:Presa de decisions/2013/Llibre d'estil sobre icones de banderes que està preparant en QuimGil, que trobo molt confusa, gens neutral en les exposicions, amb alternatives confuses que ningú ha defensat (El criteri utilitzat en les banderes d'una llista ha de ser clar, fent-lo explícit allà on presenti risc de confusió. Les entrades d'especial interès es poden identificar amb una bandera addicional per a la seva demarcació a continuació del nom.) i altres que no son vàlides (les polítiques no s'expliciten com a notes en els articles!), i sense incloure l'opció de no afegir banderes enlloc, que sí que han recolzat diversos usuaris, podeu donar un cop de vista a la meva alternativa Usuari:Panotxa/Llibre d'estil sobre icones de banderes, a veure si és prou clara i neutral? --Panotxa (disc.) 02:27, 10 juny 2013 (CEST)

La proposta té una pàgina de discussió on tots els comentaris són benvinguts. Com deia més a dalt, esteu convidats a millorar la pàgina i afegir opcions al sondeig. L'opció sobre no posar cap bandera s'està discutint a la secció sobre Les banderes de la discòrdia. Proposes una votació vinculant entre 3 opcions antagòniques: no és així com trobarem cap consens i no és així com es prenen decisions a la Viquipèdia. El sondeig ha de servir per a desbloquejar l'actual debat i per això és útil copsar quins matisos tenim entre aquestes dues posicions. Si trobes que la proposta és "confusa i gens neutral" t'agrairé que entris en detalls a la pàgina de discussió i ho parlem. També podem debatre allà si als nostres articles es pot explicar o no el criteri que segueix una llista.--QuimGil (disc.) 03:33, 10 juny 2013 (CEST)
QuimGil, el què estic proposant és una esmena a la totalitat. La proposta de presa de decisió que has fet és tant esbiaixada, plena de llenguatge no neutral, i confusa que no penso molestar-me en mirar de debatre punt a punt durant dies el què has fet, prefereixo fer una proposta alternativa i que els usuaris puguin comparar dues opcions de presa de decisions, i ens diguin quina prefereixen agafar de base, i si es creu que s'ha d'agafar coses d'una i de l'altra, es poden fer convergir. --Panotxa (disc.) 07:06, 10 juny 2013 (CEST)
He actualitzat la proposta intentant aproximar-la al teu redactat en els punts que crec que són aproximables. Ho sento però no puc combregar en altres punts com proposar una votació vinculant d'una durada de sis mesos. Sobre la resta, de veritat que a mi la proposta em sembla clara i respectuosa amb el punt de vista neutral. Segueixo tan obert com sempre a millorar textos si hi ha algun detall en concret a discutir.--QuimGil (disc.) 08:48, 10 juny 2013 (CEST)
Després d'uns retocs més penso el redactat de la presa de decisió sobre el llibre d'estil per a icones de banderes és a punt per a iniciar el procés aquest divendres. Si voleu dir alguna cosa abans de que el sondeig comenci ara és el moment. A la secció sobre el Procediment podeu veure l'estat dels preparatius. Els punts amb un rellotget esperen més comentaris, però si no hi ha res nou es poden considerar Fet Fet! el divendres, una setmana després de que la proposta de presa de decisió hagi estat anunciada. Panotxa tot just ha afegit la plantilla de neutralitat, però de moment no hi ha més informació a la pàgina de discussió. Més opinions sobre si aquesta proposta respecta o no el principi de neutralitat són benvingudes allà. I he fet una petició als administradors per a supervisar el procés.--QuimGil (disc.) 19:42, 10 juny 2013 (CEST)

Perdre's pel camí[modifica]

Diu en Capsot més amunt: "espere que durant aquests debats (o discussions massa llargues ja) no hagem perdut un viquipedista tant valuós com Vicenç Riullop pel camí". Bé, tampoc passaria res, ja en vindran d'altres amb més ganes. Després de 8 anys, 100.000 edicions i centenars de discussions, seria una estupidesa per la meva part enrabiar-me per una qüestió estètica, putes banderetes. Però, independentment del resultat d'aquesta proposta, ja no em sento amb forces per defensar un projecte que tingui els mateixos vicis que els veïns. El meu error ha estat pensar que les bases estaven consolidades. No tinc ganes de seguir explicant obvietats sobre els nouvinguts, els punts de vista o el consens quan són els mateixos administradors i veterans qui se suposa que ho haurien de saber fer. Aquí o en altres casos. Quan es perd el marc de referència tot s'hi val o, per mi, ja no val res. Que ningú se senti culpable, això no és cap acomiadament ni cap reacció en calent, simplement necessito recuperar la trempera. Flag of Catalunya indep.png --V.Riullop (parlem-ne) 20:42, 5 juny 2013 (CEST)

T'animo a seguir editant ja que el "virus wikipédico" mai se'n va, jeje... A més les banderes no porten res de bo. Nosaltres si. Flag of the Allied States of America (Jericho).svg el comentari anterior sense signar és fet per 79.141.164.13 (disc.contr.) 08:12, 6 juny 2013 (CEST) (per cert, si reconeixes la meva bandera, que sàpigues que s'està eliminant la censura a Estats Units, i hi haurà una tercera temporada per 2014). el comentari anterior sense signar és fet per 79.141.164.13 (disc.contr.) 08:29, 6 juny 2013 (CEST)
Bon dia Vicenç, espere que recuperes la "trempera" ben prompte. Que et vaja tot molt bé, molt bona setmana, Claudi/Capsot (disc.) 11:25, 6 juny 2013 (CEST)
Vicenç espero que et recuperis ràpid! per la meva banda em reitero en que és un absurt tornar a tocar el tema banderes, si surt a votació votaré perque tot quedi com estava--Miquel Girones (disc.) 13:51, 6 juny 2013 (CEST)
Vriullop: Descansa si vols. Seràs ben tornat i sempre necessitat. La teva paciència també ha tingut un límit, suposo. EL problema és que jo, quan no sabia què fer, dir o com actuar... sempre deia... i com ho faria en Vriullop? Ara estaré un pel més perdut. Sempre dic que la wiki és un reflex del món real. I queda demostrat que aquest tema afecta d'una manera no racional a tots plegats. No hem pogut arribar al consens i intentem fer votacions per fer guerra de majories, quan tampoc és la solució wiki. I hi ha hagut comentaris completament fora de to. Fora bo fer un pas enrera i pressupossar la bona fe (principis wiki bàsics). Tots plegats. No ens podem permetre el luxe de tenir al Vicenç gaire temps aussent, pel què us prego una mica de paciència i sobretot, etiqueta, a tots plegats. Intentem resoldre aquest tema com viquipedistes, i podrem demostrar que som una comunitat wiki madura. Sense ofendre'ns entre nosaltres ni pressuposar res. Vriullop: descansa... i torna aviat --Kippelboy (disc.) 17:52, 6 juny 2013 (CEST)
Val a dir que el sondeig que ara es proposa és una mesura per a intentar avançar, no amb càlcul de vots sinó amb la plasmació dels tipus de suport a diferent opcions. Després del sondeig la feina de consens ha de prosseguir, esperem que amb més i millors elements de valoració. A diferència de la votació que en V.Riullop es va trobar davant dels nassos, aquesta està seguint totes les recomanacions de Viquipèdia:Sistema de presa de decisions. A diferència també d'aquella votació, aquesta està clarament identificada com a sondeig no vinculant, amb notes i enllaços als principis de la Viquipèdia que cap votant pot ignorar. La primera de les opcions proposades està en línia amb la Proposta H que en V.Riullop va redactar com a proposta de consens després de la votació. Considero que la presa de decisions actual és una continuació de la bona feina que en V.Riullop va encetar i que va quedar arraconada per la simplificació numèrica d'una votació. I espero que aquesta continuació contribueixi a la recuperació de la seva trempera viquipedista.  :) --QuimGil (disc.) 19:01, 6 juny 2013 (CEST)
Vull fer palès el meu desencís amb la meva resposta visceral al tema. Ara m'he adonat que el tal Usuari:QuimGil és un usuari que només ha editat de manera significativa des de maig de 2013 (un cas similar a L'Esplanada) per enverinar els ànims amb un tema que sap "delicat" (la primera edició és de desembre de 2012). Agrairé als administradors que verifiquin si és un usuari amb dues comptes (registre d'usuari duplicat o no se ben be com es diu), i que prenguin les mesures adients al cas. Per la meva part no penso cedir en el meu esforç per que no ens matin el català, i seguiré editant fins que em bloquegin. No vull fer-los el joc. Ho sento companys, de debó.--Moises (disc.) 16:06, 7 juny 2013 (CEST)
(No hauríem de deixar el fil d'en V.Riullop en pau, o com a mínim centrat en el seu missatge? Em fa cosa respondre aquí però per aŀlusions) Vaig començar a utilitzar QuimGil en comptes de Qgil per a separar la meva activitat personal de la meva feina, tal i com es demana a tots els treballadors de la Fundació Wikimedia. Ja hi havia un enllaç de QuimGil a Qgil a la pàgina d'usuari, però justament ahir vaig decidir fer-ho tot més explícit per a evitar confusions. Espero que quedi clar. Encara que no tingui la gran trajectòria que teniu molts de vosaltres aquí tampoc sóc nou, i conec bé la marxa del projecte. Les meves primeres edicions a Wikimedia van ser a la Viquipèdia i Viquitexts el 2007, i des de llavors el meu temps de contribucions ha fluctuat entre diversos projectes de Wikimedia i altres projectes de coneixement / programari lliures basats en MediaWiki. Em dic realment Quim Gil, alguns coŀlaboradors habituals en poden donar fe, la meva trajectòria és pública i, per si algú li interessa l'anècdota, des del 2004-2006 la contribució catalana que més temps m'ocupa és fer pare de dos fills catalanoparlants a l'estranger que no han trepitjat Catalunya més de dues setmanes.--QuimGil (disc.) 16:30, 7 juny 2013 (CEST)

Ningú està "matant el català", si de cas el que va malament és la salut d'una web de Wikimedia afectada per la manca de neutralitat a causa del nacionalisme català dominant en una llengua que és de tots els catalanoparlants.el comentari anterior sense signar és fet per 93.114.44.59 (disc.contr.) 11:51, 11 juny 2013 (CEST)

Infotaula V2[modifica]

Hola, no sé si coneixeu el tema, tot i que he vist que aquí hi ha una cosa similar en els articles de cinema (Star Wars episodi V: L'Imperi contraataca o George Lucas, per exemple): la Viquipèdia francesa va començar un projecte per a classificar, ordenar i estandaritzar les taules i altres plantilles de formatació i d'informació Projet:Infobox/V2 - en castellà (Wikiproyecto:Plantillas/Cabeceras) i en d'altres idiomes també s'està fent. Vaig llegir a la Viquipèdia anglesa i a la castellana que havien estat important i adaptant la programació de la Viquipèdia francesa, i que, per a fer-la servir, s'havia d'afegir class="infobox_v2" a les infotaules. Ho he provat aquí amb alguna plantilla (que no era de cinema) i no m'ha funcionat, així que dedueixo que no existeix ni s'ha importat res. La meva proposta és que també es faci aquí, ja que a part de millorar l'estètica i l'aparença general dels articles, em sembla molt gràfic i pràctic per a qualsevol tema. Què en penseu? --Luna92 (disc.) 04:11, 3 juny 2013 (CEST)

Penso que el que s'hauria de fer primer de tot és adaptar les infotaules antigues a Plantilla:Infotaula (n'hi ha força que encara no ho estan, com per exemple la mateixa Plantilla:Infotaula pel·lícula). Llavors ens podríem plantejar fer això que dius, perquè tal com estan ara no sé si funcionaria.--Arnaugir (discussió) 16:12, 3 juny 2013 (CEST)

Edicions desades[modifica]

Hola tothom! M'he de canviar les ulleres, però em sembla que la font utilitzada en el missatge de registre d'edició és molt petita. També m'agradaria proposar el canvi del missatge per "s'ha desat la teva edició". - Al Lemos (disc.) 16:25, 15 juny 2013 (CEST)

Utilitzes per casualitat la skin Monobook? Si és així potser es tracta del Bug 41404 - PostEdit: Text unreadable in the Monobook Skin. No estic familiaritzat amb l'estil utilitzat a la Viquipèdia, però per si un cas el text es troba (i s'hi pot proposar una modificació) aquí: http://translatewiki.net/wiki/MediaWiki:Postedit-confirmation/ca --QuimGil (disc.) 23:39, 15 juny 2013 (CEST)
Sí, vaig utilitzar Monobook per defecte; però ara veig que en castellà i anglès, la skin ja era Vector. Llavors, potser el problema sigui aquest. Gràcies! - Al Lemos (disc.) 00:25, 16 juny 2013 (CEST)

Article Feedback Tool a la Viquipèdia?[modifica]

Article Feedback Tool permet als usuaris dir de manera ràpida si un article els hi ha agradat o no, i si troben alguna cosa a millorar. Aquest projecte de la WMF ha tingut una mica de controvèrsia perquè la Wikipèdia en anglès va acabar decidint que la tindrien només de manera opcional. Jo ho he fet en temes molt especialitzats on va bé tenir opinions per poques i breus que siguin: mireu per exemple al final dels articles w:Gaia hypothesis o w:Regina Martínez Pérez.

Les Wikipèdies en alemany i francés van decidir que volien fer un pilot, i després d'uns mesos d'utilitzar l'eina ara estan decidint les properes passes. El coordinador del projecte va explicar ahir que, depenent dels resultats, consideraran oferir AFT a altres projectes interessats.

Són molts condicionals encara i no estic proposant que s'adopti aquí (la meva opinió és NeutralNeutral Indiferent) però he pensat que potser trobaríeu el tema interessant.--QuimGil (disc.) 20:22, 20 juny 2013 (CEST) PS: Ah, resulta que hi ha una Checklist per a projectes considerant l'adopció d'AFT.--QuimGil (disc.) 22:15, 20 juny 2013 (CEST)

no és el primer cop que es parla això aquí. En principi, pel que he vist a l'anglesa, una total objecció, el feedback no garanteix millora de continguts, requereix molta feina de moderació de comentaris i aquí som poquets, les estrelletes no aporten més que ranquitis i no estan donades necessàriament per criteris de contingut.... Millor centrar-se en processos d'adq, que sí asseguren la qualitat--barcelona (disc.) 16:01, 21 juny 2013 (CEST)
En la meva opinió crec que podria ser una eina interessant usada correctament, tant en l'us en si mateix del Tool com de la informació recollida. Potser es podria utilitzar de manera exclusiva en els articles Adq. És a dir, valorar l'opinió que mereix un article Adq pot ser un plus de qualitat. --Xbosch (disc.) 18:15, 21 juny 2013 (CEST)

Canviar icona de Multimedia[modifica]

Proposo canviar la icona de la Taverna Multimedia perquè reflexi que no només va de fotos. Proposo aquesta icona: Camera-n--bluebrush-pd.svg I com alternativa aquesta: Camera-n--redbrush-pd.svg

Ja havia fet la proposta a Multimedia però no havia rebut resposta i veig que s'ha arxivat fins i tot abans d'acabar el juny. No sé si ser agosarat i seguint el pilar de sigues valent canviar-ho jo mateix. Si no hi ha opinions en contra potser ho faci i en tot cas ja es debatrà si revertir-ho. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 12:41, 24 juny 2013 (CEST)

Hi estic d'acord. L'actual imatge fa semblar que la Taverna Multimèdia és tant sols per a fotografies; aquesta nova imatge ho faria més clar. JaumeBG (disc.) 13:37, 24 juny 2013 (CEST)
És una millora, i per tant millor que cap canvi. Però amb el mateix raonament es podria dir que Multimèdia també recull audio i vídeo. Què tal aquesta icona? No només recull tots els mitjans, també està en línia amb la [Wikimedia Foundation Design/Agora Icon Set línia d'estil per a icones] que la WMF està impulsant. Si us interessa el tema, vegeu també en:Wikipedia:Iconathon 2013 & What might an icon for “encyclopedia-worthy” look like?.--QuimGil (disc.) 17:01, 24 juny 2013 (CEST)
La icona no és dolenta, però no lliga gaire amb la resta de les icones de les seccions de la taverna. No sé si les hauríem de canviar totes, però si canviem només aquesta em sembla un xic dissonant.
Per cert, canvio un dels enllaços del missatge anterior, que no funcionava. Suposo que l'he fet apuntar cap on havia d'anar.--79.157.74.238 (discussió) 20:58, 24 juny 2013 (CEST)
Quim, interssants els enllaços, no ho coneixia. Caldrà veure si plantejar-se un canvi a fons. Però fins ara la comunitat ha tirat sobretot d'icones lliures de Nuvola i Tango Project o de les seves modificacions. Mentre no es plantegi si fer un canvi d'aquesta magnitud, per aquest modest cas concret :-) podríem adoptar la càmera (de foto, de vídeo) i el pinzell, fets a partir de icones de Tango i OpenClipArt. D'altra banda trobo que l'ús del color, no exagerat, en les icones ajuda en la majoria de casos a diferenciar-les del text i a crear un recorregut de la vista per la pantalla. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 16:32, 25 juny 2013 (CEST)
D'acord amb tots. :) --QuimGil (disc.) 17:46, 25 juny 2013 (CEST)
Doncs en vistes als comentaris he posat ja la icona que proposava. Si cal fer una revisió general ja en parlarem. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 13:33, 27 juny 2013 (CEST)

Snuggle a la Viquipèdia?[modifica]

Snuggle logo.png

Snuggle és una eina útil per a distingir el gra de la palla entre nous editors. Aneu a http://snuggle.grouplens.org i veureu com nous usuaris són avaluats per altres. Cliqueu "start snuggle" i veureu una llista d'usuaris amb gràfiques i botonets. Cliqueu un usuari i veureu més dades sintetitzades. Mentors potencials poden centrar-se en contactar els que hi ha sota el "good-faith" tab, mentre que els admins poden anar mirant el "bad-faith" tab. La resta, poden ajudar observant si els que hi ha sota "ambiguous" tiren més cap a un cantó o cap a l'altre.

A la Wikipedia en anglès tenen un gran entrada de nous usuaris registrats, i aquesta eina (tot just en v1.0) vol ajudar retratant el que un usuari ha fet, de manera que possibles mentors puguin veure ràpidament de quin pal va cadascú. He anat seguint aquest projecte i després de l'anunci de la versió 1.0 li vaig preguntar si pensava oferir-lo a Other projects? Diu que ell encantat si algú hi vol enllaçar.

Pot interessar això a la Viquipèdia? La meva opinió és NeutralNeutral Indiferent. Ho trobo interessant però no sé si el nombre de nous usuaris aquí ho justifica (ni hi tinc cap dada). Si interessa no m'importaria fer d'enllaç amb el desenvolupador.--QuimGil (disc.) 20:53, 25 juny 2013 (CEST)

Com a eina la trobo interessant (i millorable) però crec que, com dius, aquí penso que no és necessària. Igualment gràcies per mostrar-la, no la coneixia.--Arnaugir (discussió) 20:21, 27 juny 2013 (CEST)

Utilitzar WatchlistNotice per a notificacions a la comunitat[modifica]

A través de MediaWiki:WatchlistNotice, MediaWiki ofereix la possibilitat de publicar notificacions per a tots els usuaris a través de les seves llistes de seguiment. És una manera efectiva d'arribar als / a les pencaires deixant en pau a la resta. Els usuaris tenen l'opció de "marcar com a llegit" l'anunci i tornar a tenir la seva Llista de seguiment exactament igual que abans, fins a la proper vegada.

Podeu veure aquesta funcionalitat en acció visitant commons:Special:Watchlist. Veureu el missatge ubicat a commons:MediaWiki:WatchlistNotice, editable només pels administradors. Si cliqueu "Mark as read" l'anunci marxarà.

Sembla que aquesta opció no ha estat mai utiŀlitzada aquí? Proposo que la provem. I quina millor ocasió que l'inici del sondeig del Llibre d'estil sobre icones de banderes?  :) Si no hi ha res d'inesperat hauria de començar l'1 de juliol, o sigui que en principi hi ha temps per a parlar-ho i provar-ho.--QuimGil (disc.) 06:08, 19 juny 2013 (CEST)

no sé si un tema tan polèmic i que ha ferit usuaris és la millor manera de provar una eina, però si la gent s'hi apunta de manera voluntària... --barcelona (disc.) 09:43, 19 juny 2013 (CEST)
A mi la idea d'incorporar el WatchlistNotice em sembla bona i tot un descobriment, però també, com diu BCN, no la faria servir per aquest tema pq A) És polèmic i ens pot portar al principi del debat de nou: nous usuaris que no han debatut certs temes vulguin tornar a començar a donar voltes B)Es barregen temes sensibles i podria provocar una primera mala experiència. Jo proposo fer-la servir si voleu 1) per properes eleccions o candidatures (admin, steward, checkuser, WMF,...) o per algun concurs proper. Si veiem que la comunitat respon bé, llavors podríem plantejar-ho per temes més pol·lèmics. Però les banderes aixequen baixes passions i pot girar-se'ns en contra.:-)--Kippelboy (disc.) 10:08, 19 juny 2013 (CEST)
Molt bé. La proposta és utilitzar aquesta eina que molts troben efectiva. Si el tema de les banderetes no és un bon tema pilot doncs ho provem amb un altre. @Barcelona, aquesta no és una eina d'apuntar-se sinó de desapuntarse: per defecte tots els usuaris que visiten la seva Llista de seguiment veuen el que hi ha anunciat allà. Llavors poden clicar per amagar l'anunci. *Crec* que també poden (ho he vist per algun lloc) amagar-ho completament, editant el seu CSS a les preferències. Si interessa puc buscar.--QuimGil (disc.) 20:25, 20 juny 2013 (CEST)
per defecte et surt un anunci? imagino que això s'ha de consensuar abans no? A mi justament no m'afectaria gaire però sense més ho trobo un spamejat--barcelona (disc.) 16:00, 21 juny 2013 (CEST)
És clar, caldria consensuar aquí en cada cas què s'hi anuncia a la resta de la comunitat. Normalment els anuncis són crides a la participació en assumptes de la comunitat. Estic segur que hi ha molts usuaris registrats que sí consulten la seva Llista de seguiment però no segueixen puntualment totes les actualitzacions de La taverna. Ni és spam o no, adequat o no, es pot decidir aquí. Per posar exemples, ara Commons té una nota sobre les eleccions del Board on conviden a votar i dues sobre discussions en marxa sobre temes de llicències en les que es crida a la participació. Mentrestant, en.wiki parla sobre VisualEditor disponible per a testejar i convidant a donar feedback.--QuimGil (disc.) 18:17, 21 juny 2013 (CEST)
Sembla una bona idea: donat que gran part consultem la nostra llista de seguiment ho veig molt útil com a complement de les propostes que apareixen i que deriven en Preses de decisions. Previ avís a la taverna d'un inici d'una presa de decisions i donat que es dona un arxivament automàtic d'aquesta cada X temps que un fil no té moviment, un avís d'aquest tipus podria evitar que alguna que altre Presa de decisions morís per inactivitat per manca de participació. --Mafoso (Mani'm?) 18:27, 21 juny 2013 (CEST)

Què tal fer una primera prova amb

 • VisualEditor es troba en període de proves i serà activat per defecte en un futur proper. Us demanem la vostra opinió.

Que ve a ser una traducció del que la Wikipèdia en anglès està dient als seus usuaris registrats aquests dies. És probable que la majoria d'editors no tingui ni idea que aquest canvi tan important està arribant. Si no els hi agafa per sorpresa i a més poden ajudar a la seva millora durant la fase beta, tant que millor.--QuimGil (disc.) 02:52, 29 juny 2013 (CEST)

Interwikis[modifica]

Bones! Veig que d'un temps ençà han desaparegut els interwikis, i ara (arran dels canvis a Isaac Becerra Alguacil) no sé com es fa per a enllaçar un article als seus corresponents en d'altres idiomes... Gràcies de bestreta! --92.56.65.225 (discussió) 17:58, 25 maig 2013 (CEST)

El primer és crear el subjecte a wikidata Fet Fet!
I després caldria clicar a "Afegeix enllaç" (a mi m'apareix en la caixa on haurien de ser els enllaços interwiki) i has de seguir les intruccions per completar les viquis quie falten enllaçar --Anskar (disc.) 18:36, 25 maig 2013 (CEST)
Gràcies! :-) --92.56.65.225 (discussió) 21:58, 25 maig 2013 (CEST)
Ho sento, no ho veig, com ho he de fer... :-( Necessitaria més detalls, o bé un exemple; sempre m'he guiat pel codi, però ara aquest truc no em funciona... M'ajudeu, si us plau, i així ho aprenc per la propera vegada? Potser està detallat en alguna pàgina d'ajuda, no sé. Merci! :-) --92.56.65.225 (discussió) 01:00, 27 maig 2013 (CEST)
Ara ja està arreglat perquè em sembla que l'Anskar ho ha fet mentre t'ho explicava. Bé, els passos quan tenim un article nou, encara sense IW:
 1. Per sota el nom de l'article veuràs que hi ha un enllaç a Wikidata. Si diu "Wikidata: un codi", vol dir que ja està creat a Wikidata", clica'l per anar a Wikidata i segueix les instruccions a 3.2. Si diu "No s'ha trobat l'element de Wikidata." Clica'l per crear-lo.
 2. Arribes a una pàgina a Wikidata amb un formulari mig ple on només falta la descripció.
 3. En aquest punt, abans de donar-lo d'alta, t'hauries d'assegurar que no existeix a Wikidata (creat per altra llengua) fent servir la cerca habitual, però en Wikidata.
 4. Si no existeix, pots acabar l'operació de "create" amb el formulari. No cal fer res més perquè, en ser el primer, no hi ha interwikis encara.
 5. Si existeix, no cal que acabis amb la creació, sinó que "has d'afegir" -en l'entrada que has trobat- l'enllaç cap al teu article en català. Veuràs que hi ha una llista de pàgines enllaçades. Al final de tot hi ha un "add" que quan el prems et demana llengua i nom article. Quan estigui escrit, prems el "save", al costat d'on estava el add.
Fi de l'operació. Quan tornis a l'article ja trobaràs els interwikis (potser triga uns minuts).
Sort !--amador (disc.) 07:28, 27 maig 2013 (CEST)
Moltes gràcies pel teu ajut, amador, però segueixo sense veure-ho... Les teves explicacions eren clares i detallades, però no sé si és cosa del navegador, de ser una IP, o què, però jo sota el nom de l'article només hi veig el text de l'article; i si vull editar-lo només veig el codi. No trobo enlloc això de Wikidata... I comparo articles que tenen "interwikis" visuals (però sense codi) amb articles que no en tenen i no hi veig la diferència... :-S No sé com es fa, així que procedeixo a afegir manualment els interwikis als articles que ha creat aquest usuari; ja ho canviarà algú altre, imagino... Gràcies novament, i salut! --92.56.65.225 (discussió) 12:59, 28 maig 2013 (CEST)
Bones, també s'hauria de fer el mateix amb Ustream. Segueixo sense veure la caixa de Wikidata que comenteu. He anat a la pàgina de Wikidata però crec que des d'allà no es pot afegir (o jo no veig la manera). Ho sento, no puc fer més; si algú pot acabar-ho... gràcies. Salutacions. --92.56.65.225 (discussió) 16:30, 31 maig 2013 (CEST)
Fet Fet! no entenc què no et funciona!--Arnaugir (discussió) 17:15, 31 maig 2013 (CEST)
No és que no em funcioni, Arnau, és que no veig això que comenteu. No m'apareix a la pantalla... No sé si és cosa del navegador, de ser una IP, o de què. No trobo cap opció visualment, i suposo que deu d'estar a la vista... No he vist cap captura de pantalla ni cap gràfic per a orientar-me, tampoc, i així no puc trobar què falla. :-( Però gràcies! --92.56.65.225 (discussió) 19:33, 31 maig 2013 (CEST)

És molt més fàcil. Quan es crea una pàgina que no està enllaçada a wikidata apareix a l'article al lloc on haurien d'anar els iw "En altres llengües" el text/enllaç "Afegeix enllaços". Busca el títol d'una pàgina homòloga en una altra wikipedia. Clica sobre aquest enllaç a la pàgina a la Viquipèdia i segueix les instruccions. --Bestiasonica (disc.) 20:08, 31 maig 2013 (CEST)

Moltes gràcies per la teva explicació, Bestiasonica, ara sí que ho he vist clar. O sigui, que primer s'ha de crear l'article i després, un cop publicat, ja es poden afegir els iw des de la columna esquerra ("En altres llengües"), no? Perque veig que en els articles que ja tenen iw apareix sota els altres idiomes el text "Modifica els enllaços"... Bé, ara sí que he vist com fer-ho la propera vegada, així que gràcies novament! --92.56.65.225 (discussió) 17:22, 1 juny 2013 (CEST)
No, tampoc. Ho he provat ara mateix amb l'article Hashtag: aquí la versió on he provat a afegir-hi les iw. O sigui, que segueixo igual que abans. --92.56.65.225 (discussió) 17:32, 1 juny 2013 (CEST)
Perdoneu tots, ara ja sí. A través del mateix article, però en una altra llengua, sí arribo a Wikidata i puc afegir el nom de l'article en català. Disculpeu les molèsties, i gràcies per la paciència! --92.56.65.225 (discussió) 17:38, 1 juny 2013 (CEST)

Municipis, comarques/estat, països?[modifica]

Hola, bona nit. Arran de les modificacions en aquest article ha sorgit el tema de les localitats, etc. amb l'usuari Jove. El cas és que jo recordo que hi havia una normativa fa temps (que desconec si ha canviat i que, a més, no trobo enlloc) sobre aquest aspecte, i que, si no m'equivoco, anava així: municipi + comarca per a tots els municipis dels Països Catalans, excepte les grans capitals (Barcelona, etc), i per la resta del món municipi + país o municipi + estat + país (EUA, etc.) És així o no? En qualsevol cas, em podríeu facilitar l'enllaç a la normativa/acords que versen sobre el tema per aquests casos? Així podria rellegir-ho i tenir-ho més clar. Gràcies de bestreta! --92.56.65.225 (discussió) 00:43, 31 maig 2013 (CEST)

Jo crec que hauríem de ser suficientment flexibles, però mantenint les comarques en els articles relatius as PPCC. Tanmateix no m'oposo a permetre que s'incloguin altres divisions administratives vigents sempre i quan s'adiguin amb la realitat administrativa. --Bestiasonica (disc.) 20:02, 31 maig 2013 (CEST)
Bestiasonica, gràcies per la teva opinió; però el que jo demanava era l'enllaç al text que parlava d'això. No recordo on era, i, és clar, no el trobo... Salutacions. --92.56.65.225 (discussió) 17:26, 1 juny 2013 (CEST)

Drets de copyright[modifica]

Benvolguts, voldria que algú em treies de dubtes respecte del copyright dels enllaços a web externes. A) Violem el copyright al posar un link a una web on hi ha informació rellevant relacionada amb l'article en qüestió? B) Ídem al posar una ref_llibre? C) Ídem al posar una ref_publicació? D) Ídem al posar un link a un document penjat en una web (x. e. un pdf)? En el ben entés que només citem l'enllaç a la documentació i no fem un plagi en l'article. És a dir, que només citem l'esmentada font com a confirmació del que posem a l'article (dades objectives), però no en copiem grollerament el contingut. El motiu és que es poden trobar multitud de webs amb dades objectives penjades (x.e. l'alçada de l'Everest i qui hi va pujar primer), però algunes fan esment d'un presumpte copyrigth que entenc que afecta només a la redacció, però no a les dades objectives. A mesura que faig més articles, la meva por a violar un copyright per posar un enllaç va augmentant, i em caldria que algú m'ho expliqués claret i que ho entengui. No voldria que la meva bona voluntat em porti a un ensurt. Segurament hi ha una pàgina que ho explica, però no ho he aclarit.--Moises (disc.) 22:39, 4 juny 2013 (CEST)

No violes pas cap copyright si afegeixes enllaços a webs externes, o referències, ni en cap dels casos que cites. Violaries un copyright d'un text si el copiessis literalment sense autorització. De tota manera, et pot resultar interessant llegir Viquipèdia:Parafrasejat similar.--Carles (enraonem) 00:56, 5 juny 2013 (CEST)

Hola![modifica]

En l'article sobre Lisa See he incorporat una foto que apareix en un altre idioma de la Viquipèdia i en prémer l'espai on hauria d'haver la seva imatge en surt un escrit que em parla de copright. Em pensava que utilitzar la foto on menciono l'origen això seria molt fàcil. ¿Algü em pot ajudar? Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Maco Dudua (disc.contr.)

Estava malament la sintaxi. Ja està arreglat. Fes un cop d'ull al format correcte de les imatges.--amador (disc.) 07:15, 9 juny 2013 (CEST)

nen o infantesa[modifica]

Hola fa temps aviem arribat a consens de fusionar nen dins infantesa ,i ara esta al reves?. bueno en realitat sa retallat el de infantesa i el de nen sa tornat a fer mes o menys igual, lo dolent es que no trobo la discursio per on sa arrivat a des-fer tot aixo. http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:La_taverna/Propostes/Arxius/2012/05#.28nen.2Finfant.29.3F --Nord oliver (disc.) 14:18, 12 juny 2013 (CEST)

Ampliació d'un tema, com citar les fonts ?[modifica]

Hola, m'estic estrenant amb el tema de la Vikipèdia i, per començar, he documentat la història del Servei Metereològic de Catalunya. El que desconec és com citar les fonts. He posat la citació al final del paràgraf però no sé si hi ha un lloc en especial on citar-ho. Si em podeu ajudar. Gràcies, el comentari anterior sense signar és fet per Gerardcabre (disc.contr.) 14:24, 22 juny 2013 (CEST)

He millorat una mica la manera de posar les referències, tot i que hi ha possibilitats diferents. Ara bé, el problema gros és que has copiat literalment unes quantes frases un web que, als seus termes d'ús, diu explícitament que no es pot copiar. Aleshores, el que falta per poder conservar l'ampliació és reescriure aquestes frases amb paraules pròpies.--83.56.148.242 (discussió) 18:08, 22 juny 2013 (CEST)

Cladograma[modifica]

Hola! En l'article sobre els pingüipèdids he inclòs un cladograma per mostrar-hi les relacions entre els gèneres i les espècies d'aquesta família de peixos, però m'hi he trobat un problema: tot i que el gènere Parapercis té 70 espècies, només se n'hi mostren 17... Els meus coneixements de programació no m'arriben per a saber on és el problema... Si us plau, no hi ha cap ànima caritativa que hi pugui fer-hi una ullada per subsanar la possible ficada de pota per part meua?--Panellet (disc.) 21:42, 25 juny 2013 (CEST)

A Plantilla:Clade s'indica "La plantilla permet incloure un arbre de relació de fins a 16 branques". Potser caldrà fer servir una altra eina de representació. Jordi Roqué (Discussió) 18:04, 5 jul 2013 (CEST)
Hola, Jordi! Gràcies a la teua informació vaig poder modificar la plantilla i, crec, millorar-la un xic. Mercès un altre cop per la teua aportació!--Panellet (disc.) 09:33, 7 jul 2013 (CEST)

Maneres d'ajudar a wikiArS[modifica]

Ahir vaig posar alguns nous resultats de la iniciativa wikiArS. Però també necessitem la vostra ajuda, podeu donar-la de diferents maneres:

 • Posant les imatges creades als articles de Viquipèdia
 • Completant, creant o traduint d'altres llengües els articles relacionats.
 • Identificant imatges que falten (especialment recreacions històriques, imatges d'animals i plantes, diagrames i infografia científica i retrats) i avisant perquè es puguin convertir en encàrrecs per al proper curs.
 • Oferint-te a ser tutor wikipedista d'estudiants d'art de la teva zona al proper curs.
 • Buscant experts, científics o persones coneixedores d'un tema (biòlegs, físics, químics, historiadors, estudiosos d'una temàtica...) perquè puguin col·laborar fent d'assessors als estudiants.
 • Traduint de l'anglès al català o del català a l'anglès, castellà i altres llengües els continguts relacionats amb la iniciativa, revisant que hi ha per traduir o apuntant-te per ser avisat/da quan hi hagi traduccions a fer.
 • Fent propostes de distinció de les imatges creades pels estudiants com a Imatge del dia o destacada a Viquipèdia, Quality Image, Valued Image o Featured Image a Commons, etc...
 • Donant la benvinguda als estudiants que es donen d'alta i ajudant-los a fer la seva pàgina personal, categoritzar les imatges, corregir o traduir les descripcions, etc...
 • Donant suport tècnic a la iniciativa en la creació de bots, plantilles o altres recursos per fer més fàcil la seva gestió i sostenibilitat
 • Fent difusió de l'activitat relacionada amb wikiArS als espais comunitaris de Viquipèdia i wikis germanes, a les xarxes socials, en blogs, als mitjans de comunicació.
 • Opinant sobre la iniciativa, donant idees, comentant els resultats, donant feedback.

La Viquipèdia i el coneixement lliure també són imatges, junts podem fer créixer aquest tipus d'aportacions en quantitat i qualitat. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 09:33, 28 juny 2013 (CEST)

Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2013/06

Proposta canvi icona[modifica]

La icona d'aquesta taverna desvia molt cap a la fotografia. Proposo canviar-la per aquesta Camera-n-brush-pd.svg que donaria un àmbit més ampli, que em sembla és el que correspon. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 18:13, 1 juny 2013 (CEST)

Variants de color Camera-n--redbrush-pd.svg Camera-n--bluebrush-pd.svg (crec que es veuen millor) --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 18:45, 1 juny 2013 (CEST)

Noves il·lustracions i infografies[modifica]

Hola, aquests dies diversos estudiants de la iniciativa wikiArS estan publicant la feina que han fet a Commons. Tenim doncs noves il·lustracions, infografies i animacions que poden ser utilitzades als articles de Viquipèdia, a continuació en poso alguns. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 18:33, 1 juny 2013 (CEST)

Infografies sobre la Mina de Naica de l'Albertvila1 i l'Andreu

Retrats d'escriptors de Nuria nml

Ex-consellers de la Generalitat de Catalunya de Di.Francitorra

Animacions de Damek, C.calvo i Danitor1

Bona feina, però hi ha alguns problemes amb l'animació de la sabata aïllada:
 • Les plaques d'encofrar tenen nervis per la cara exterior (com es veu l'animació) però són llises pel costat del formigó. El vídeo fa servir la mateixa imatge per les dues cares.
 • Els enllaços dels crèdits del final no van bé. Tots apunten a la pàgina d'usuari de l'autor del vídeo, no a les pàgines de les textures que s'han fet servir ni als seus autors.--79.159.212.198 (discussió) 22:37, 1 juny 2013 (CEST)
Gràcies pels comentaris. Miraré de fer-los arribar a l'estudiant a través dels seus professors a veure si ho pot millorar. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 10:57, 2 juny 2013 (CEST)

Una nova ajuda per a Wikimedia[modifica]

Per si és del vostre interès, he creat una nova pàgina d'ajuda a rel d'explicacions que he donat a alguns amics/amigues (no massa hàbils): Commons:Primers_passos/En_imatges_i_amb_exemples.

--Jmarchn (disc.) 00:05, 19 abr 2013 (CEST)

És una feina molt ben feta. Espero que ara sigui més fàcil seduir donants gràfics. Podries incorporar el contingut o referenciar la pàgina a Ajuda:Carregar un fitxer. Felicitacions i gràcies per l'ajuda. --amador (disc.) 06:28, 19 abr 2013 (CEST)
Gràcies pel suggeriment, Amadalvarez, ja he incorporat un enllaç al final de l'apartat El_que_es_pot_carregar_a_Wikimedia_Commons. --Jmarchn (disc.) 23:45, 19 abr 2013 (CEST)
Jmarchn: Gracies. Gran feina.--Mafoso (Mani'm?) 08:38, 19 abr 2013 (CEST)
Molt bona feina, gràcies Jmarchn!--Àlex (Discussió) 10:50, 19 abr 2013 (CEST)
Molt bona feina, ens anirà molt bé com a complement d'aquesta guia per als estudiants d'art que col·laboren creant imatges. Gràcies! --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 12:34, 24 juny 2013 (CEST)

Social media[modifica]

Hello, and sorry for not posting in Catalan.

I'm currently doing a quick survey about Wikipedia communities and social media. It would be awesome if someone can provide me answers for these questions.

 1. Does Catalan Wikipedia has an official Facebook Fan Page? If not, is there any unofficial Facebook Page or Group? (official here means community acknowledged)
 2. If there is such page, how many people became admin (manager, content creator, etc.) in that Page? How long has it existed?
 3. Does Catalan Wikipedia has an official Twitter handle?
 4. If yes, how many people have access to that handle? And how long has it existed?
 5. Does Catalan Wikipedia has any other social media presence (official or unofficial), such as G+, Identi.ca, etc.

Thanks beforehand! Bennylin (disc.) 13:45, 15 juny 2013 (CEST)

Dear Bennylin,
Catalan Wikipedia hasn't any social media presence. Amical Wikimedia has Twitter and Facebook, where they promote Catalan Wikipedia and sister projects. --Davidpar (disc.) 11:51, 16 juny 2013 (CEST)
Thankyou, David, for your answer. Gràcies. Bennylin (disc.) 17:49, 17 juny 2013 (CEST)