Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquesta discussió

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Obro un altre fil per respondre un missatge d'en Kippelboy sense embolicar amb el tema del fil d'on era. <mode iaio rondinaire on>Als meus temps que les discussions eren amb viquitext aquestes coses eren més fàcils d'arreglar.<mode iaio rondinaire off>

El missatge d'en Kippelboy:

Ei @Pere prlpz: has vist això? L'IGC ha canviat la llicència del seu web i ara és CC-BY 4.0. Potser ho podem aprofitar per millorar encara més temes de coordenades no?

La meva resposta:

Afecta poc a les coordenades, perquè fora del Regne Unit la informació no es copyrightable i els mapes de l'ICC (ara ICGC) han estat una de les fonts que més hem fet servir per agafar coordenades. Sobre això, els de l'Open Street Maps estan més contents perquè ells tenen els servidors a Anglaterra i sota la legislació britànica i ara podran copiar coordenades de l'ICC que abans no podien.

Sí que ens afecta amb les imatges dels mapes. Estaria bé buscar tots els mapes de l'ICC que han estat esborrats a Commons i recuperar-los. De fet, ara podríem carregar a Commons tots els mapes de l'ICC i també fer-los servir de base per fer qualsevol mapa que ens interessi.

El que sí que ens podria ajudar amb les coordenades és poder enllaçar els mapes de l'ICGC amb un fitxer de coordenades, com fem amb OSM i Bing. Això crec que, a més, hauria de ser interessant per ells.

Una altra possibilitat és incloure dinàmicament als articles mapes de l'ICGC, tot i que això és un tema més de polítiques nostres que de l'ICGC, que ja permet incrustar els seus mapes. No sé si el motiu de no permetre-ho canvia ara que els mapes són lliures ni si tècnicament és difícil canviar les limitacions del MediaWiki que ens impedeixen incrustar coses a la Viquipèdia. Idealment, un mapa ICC podria compartir el lloc del minimapa i el mapa OSM dels articles.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Més a c:Commons:Undeletion_requests/Current_requests#File:Mapa_Norfeu.JPG_and_other_ICC_maps

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Una altra utilitat és la d'il·lustrar amb fotos aèries els articles. En alguns articles i llistes sense foto la foto aèria no tindrà interès, però en d'altres pot ser una foto molt adient.

Resposta a «Canvi de llicència de l'ICGC»

Lliurament de Premis Wiki Loves Earth "Catalan Areas 2015"

1
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bones! Us convidem a l’acte de lliurament dels premis Wiki Loves Earth 2015, que tindrà lloc el 15 de juliol de 2015, a les 19.00 hores, al Museu Blau de Barcelona . Dimecres 15 de juliol a les set del vespre, coneixerem les fotografies premiades al concurs Wiki Loves Earth 2015. En el decurs de l’acte de lliurament gaudirem de les fotografies finalistes i guanyadores, escollides entre les 2.194 instantànies de 297 espais protegits i elements del patrimoni natural català.

Tothom hi és convidat. Us hi esperem a tots!

Resposta a «Lliurament de Premis Wiki Loves Earth "Catalan Areas 2015"»
Ssola (Discussiócontribucions)

Acabo de llegir un article que fa alguns anàlisis amb la informació de Wikidata. Hi ha un gràfic del percentatge de dones en les biografies, que mostra que a la Viquipèdia en català estem força endarrerits en aquest sentit. Un motiu més per treballar-hi.

Llumeureka (Discussiócontribucions)

@Ssola: d'acord amb tu. La situació és força dolenta. Només per sobre de les viquipèdies en eslovè, llatí, bielorús i grec. Com dius, un motiu més per treballar-hi i per tenir-ho en compte.

Barcelona (Discussiócontribucions)

No és el primer cop que apareix aquesta diferència, caldrà que tots plegats fem més biografies de dones de diferents àrees. Recordo que a Xucladors teniu teca al respecte (adaptant el que calgui). De cara als 500 mil , podem sumar esforços

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

D'acord que està bé fer articles de dones notables, i treballar perquè les dones actuals assoleixin coses que les facin ser notables. Ara bé, llegint l'estudi part de la diferència amb els que estan millor és per la menor proporció de "celebrities" entre les nostres biografies. Probablement, hi ha més dones notables entre els actors de cinema que entre els ciclistes o els escriptors hel·lenístics, per exemple, i les diferències d'interessos entre els editors actius en diferents viquipèdies poden traduir-se en diferents proporcions entre homes i dones.

O sigui, crec que està per veure que la diferència en el nombre d'homes i dones amb article reflecteixi un biaix de la cobertura de la Viquipèdia que hàgim d'esmenar i no una conseqüència del nombre d'homes i dones notables existents, especialment en els camps que tenim més tractats.

Una altra cosa és que encara que aquest no sigui un biaix a esmenar, si volem podem treballar per buscar el biaix contrari.

QuimGil (Discussiócontribucions)

Cal tenir en compte que "especialment en els camps que tenim més tractats" no és un indicador neutre, sinó que també mostra un biaix basat en els interessos dels editors. Si hi ha camps on hi ha abundància de personalitats femenines, podem deudir que són camps que desperten l'interès de les dones de manera notable (i a vegades aquest interès es inversament proporcional a l'interès dels homes, tot això a nivell general). Per tant, i de nou a nivell general, trobar un balanç de gènere adequat en els nostres continguts possiblement passi per trobar un balanç de gènere adequat en la comunitat d'editors.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Potser sí però potser no. La relació entre quina proporció de dones hi ha entre les persones notables en un camp i la proporció de dones entre les persones interessades en aquest camp no té perquè ser directa. És veritat que hi ha camps amb poques dones notables i que segurament interessen relativament a menys dones, com ara la Fórmula 1, i també hi ha camps amb moltes dones notables i que interessen més a les dones, com el feminisme. Ara bé, també hi ha casos a l'inrevés. Per exemple, no crec que hi hagi més dones interessades en els els actors porno (entre els quals hi ha una gran proporció de dones) que en els polítics i els artistes anteriors al segle XX (entre els quals hi ha una gran proporció d'homes).

O sigui, i posant un altre exemple, si ara mateix convencéssim tots els editors que estan fent articles sobre cinema perquè deixessin de fer articles sobre pel·lícules, directors i productors i i dediquessin tot el seu temps a fer articles sobre actors, entre els quals hi ha moltes dones, segur que les estadístiques de la bretxa de gènere millorarien, però no veig gens clar que hagués millorat res més que les estadístiques.

I tot i que es pot investigar millor, aquesta bretxa present a la Viquipèdia no la veig tant com un problema de la Viquipèdia sinó com un problema de la realitat. El problema real que reflecteix aquest estudi és que hi ha hagut relativament poques dones notables al llarg de la història, i el problema que cal resoldre és el de que hi ha relativament poques dones notables en el present, i el que cal aconseguir és que en el futur siguin més.

Resposta a «Bretxa de gènere»
QuimGil (Discussiócontribucions)

Wikidata World Maps June 2015 és una total renovació de l'eina per a dibuixar mapes basats en les coordenades introduïdes en articles de Wikipedia. La imatge corresponent a la Viquipèdia en català és aquesta.

També hi ha disponible una imatge en alta resolució (2MB) amb tots els punts oferts per Wikidata. Allà veiem que la comunitat autònoma de Catalunya està molt ben coberta, visiblement més que la reste de territoris de parla catalana. Em pregunto si això és degut a que hi ha més densitat d'articles allà, o un percentatge més alt d'articles amb geocoordinades, o més articles amb geocoordinades a Wikidata, o una barreja de tot plegat. En qualsevol cas, molt interessant.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

La primera causa que la Catalunya estricta estigui molt ben coberta és que tenim una gran quantitat d'articles de topònims catalans, tot i que alguns són molt curts. Això inclou els monuments que hem xuclat de Patmapa, els microesborranys de muntanyes, i una pila d'articles que no són microesborranys però que són d'admissibilitat dubtosa, d'indrets del Moianès i la Conca de Tremp, sobretot.

Tot i això, també és cert que en general hem cuidat més les coordenades que d'altres viquipèdies més grans i aquí és més normal que tot el que pugui estar geolocalitzat ho estigui.

D'altra banda, la causa que globalment no destaquem és que d'altres viquipèdies estan plenes de sèries de municipis fets amb bot. Només cal veure com els colors del mapa molt sovint segueixen fronteres polítiques. En el nostre cas, només cal veure el salt de color a les fronteres entre els Estats Units (d'on tenim una bonica botopèdia) amb el Canadà i Mèxic on no en tenim.

També és curiós buscar al mapa aquest com s'hi veu clarament els articles de municipis de França d'en Walden69, els municipis d'Eslovàquia d'en Asfarer, els articles de geografia de Tunis i de geografia històrica de l'Índia d'en Jolle, els canals d'Hamburg d'en Flamenc i els pobles uruguaians que deuen ser d'en Góngora.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Si ho voleu veure amb més detall, a Usuari:PereBot/cobertura/Països Catalans/ca teniu un mapa amb la quantitat d'elements que hi ha a Wikidata (la mida dels punts) i la proporció d'aquests elements que tenen article a la Viquipèdia en català (el color dels punts), i clarament hi ha molts més elements al nostre àmbit que a les zones properes, especialment a la Catalunya estricta, i de la gran majoria en tenim article. A Usuari:PereBot/cobertura/Països Catalans/ranking hi ha la comparació amb les altres viquipèdies, i som la que en té més (moltíssims més a Catalunya, més a la major part del País Valencià i les Illes, i una mica menys a la Catalunya Nord i la Franja de Ponent).

A Especial:Cerca_per_prefix/User:PereBot/cobertura hi ha més mapes per altres zones (o més detall de les mateixes) i altres viquipèdies. En general, les úniques altres viquipèdies de llengües no estatals que estan en una situació comparable amb la nostra són la Viquipèdia en basc (segurament gràcies als articles de muntanyes d'Euskal Herria) i en algunes zones la Viquipèdia en gallec, però menys (vegeu per exemple Usuari:PereBot/cobertura/Espanya/ranking).

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Pere molt molt bona feina! Aquests mapes molen molt!

QuimGil (Discussiócontribucions)

... i la Lluna!

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Ei @Pere prlpz: has vist això? L'IGC ha canviat la llicència del seu web i ara és CC-BY 4.0. Potser ho podem aprofitar per millorar encara més temes de coordenades no?

Manlleus (Discussiócontribucions)

Uns mapes increïbles!! La feinada que deu portar això...

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

La feina va ser bàsicament la d'escriure el programa Usuari:PereBot/robot fa mapes cobertura viquipèdies. A partir d'aquí només és la paciència d'anar-lo executant, però la feina la fa el bot.

Resposta a «Mapes mundials de Wikidata - Juny 2015»
Quiddity (WMF) (Discussiócontribucions)

Hi. The Hovercards trial (discussed at Tema:Sfbszkzdf5bhj5q5) ended last week, and I was wondering if this community would like to have it turned back on permanently, whilst the data from analytics and the survey are examined? If so, it's a simple config change. Please let me know, so that I can pass the decision along. Thanks! (my apologies for writing in English. I've tried to keep this message short.)

QuimGil (Discussiócontribucions)

Traducció i adaptació casolana: la prova de Quadres Emergents (vegeu Tema:Sfbszkzdf5bhj5q5) va finalitzar la setmana passada. Voleu que aquest funcionalitat sigui revertida mentre que les dades de la prova són analitzades o preferiu que ho deixem tal com està i si de cas canviar quan veiem els resultats? Fer el canvi de configuració és senzill.

ESM (Discussiócontribucions)

CAT: A mi m'agrada força i no em molestaria continuar tenir-lo activat.

ENG: I like the tool and wouldn't bother to keep it as it is now.

Ssola (Discussiócontribucions)

A mi no m'agradava i el vaig desactivar. Penso que pot ser molest pels lectors, i a més ens manca control sobre el que hi apareix.

QuimGil (Discussiócontribucions)

Quan els vas desactivar, abans de la prova o més recentment?

Sobre si molesten als lectors o no, aviam què diuen els resultats del feedback rebut.

Pots explicar això de la manca de control sobre el que apareix?

Perdona per tanta pregunteta, de veritat que és interès genuí.  :)

Ssola (Discussiócontribucions)

Els vaig desactivar després d'intentar-m'hi acostumar durant un mes. Em molesta perquè són molt grossos i sovint tapen el que estic a punt de llegir. Potser el problema s'agreuja perquè no faig servir ratolí sinó touchpad, i no hi tinc la mà contínuament al damunt. Pel que fa a la manca de control sobre el que hi apareix, en Pere prlpz ho ha explicat molt bé. Hi afegiria que fins ara hem escrit els articles en un context en què no hi havia quadres emergents, i per tant ja es feien en el mateix text els aclariments que es consideraven necessaris per entendre l'article.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

La manca control sobre el que hi surt a mi també em sembla un problema, i més perquè la tria automàtica que fa el programari de vegades és força inadequada. Les dues coses pitjors per mi són l'omissió sistemàtica del contingut entre parèntesi i la tria de la foto. Ometre el contingut entre parèntesi de vegades és encertat (per exemple si són pronunciacions) però de vegades no perquè els parèntesis donen més context que tota la primera frase (per exemple, si hi ha les dates de naixement i mort). Per la foto s'hauria d'agafar la imatge de la infotaula però si el programari no sap distingir la foto del fons del mapa de localització se li hauria de poder dir. Per exemple, si hi hagués una paraula màgica per indicar la foto principal no costaria gaire que les plantilles més usades (o les més problemàtiques) la posessin sempre a la foto de la infotaula.

I en general diria que això és un símptoma d'un costum que semblen tenir els desenvolupadors de treballar deslligats de les comunitats, ignorant la feina feta fins ara i intentant llegir a màquina unes viquipèdies amb articles que no són dades estructurades i que estan fets per ser llegides a mà. Un altre cas semblant va passar amb l'app aquella que localitza articles sense foto al voltant d'on ets i que ignora la feina feta en moltes viquipèdies per identificar manualment milers d'articles que necessiten fotos fins a l'extrem que l'app confon els articles amb avisos de manca de foto amb articles amb foto (cosa que a més costaria molt poc d'arreglar).

Ara bé, en el que discrepo d'en Ssola és en que a mi m'agraden les finestres emergents i és per això que em sembla un problema que no funcionin prou bé.

QuimGil (Discussiócontribucions)

Pel que fa a definir quin contingut entre parèntesi sí hauria de ser mostrat: phab:T91344.

Pel que fa a la possibilitat de definir quina imatge ha de ser mostrada: phab:T91683.

No dic que aquesta desconnexió entre desenvolupadors i comunitats no succeeixi a vegades, però en aquest cas penso que és un simple tema de recursos i prioritats.

Si mencioneu altres problemes específics, seguiré buscant tasques relacionades a Phabricator i seguiré comentant-hi allà.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Jo ho els deixaria activats. És de les coses que trobo a faltar quan sóc en una altra viquipèdia.

Resposta a «Quadres emergents»
Davidpar (Discussiócontribucions)

Seguint amb el debat obert sobre la llibertat de panorama, a la Viquipèdia en suec han creat un gadget per substituir les imatges .jpg de la Viquipèdia alertant de la possible abolició de la llibertat de panorama. Crec que pot ser una molt bona acció a prendre també a la Viquipèdia en català ja que així els lectors se n'adonarien de l'impacte real de l'aprovació de l'esmena del Parlament Europeu, seguint l'exemple del blackout de la Viquipèdia en anglès per SOPA, però en aquest cas per les imatges i la llibertat de panorama. Aquí he fet una captura de com quedaria l'article Art públic de Barcelona; òbviament caldria traduir el missatge al català.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Pot ser una bona eina, però compte que a la mostra d'Art públic de Barcelona s'han amagat imatges d'escultures medievals que no tenen cap problema de llibertat de panorama.

Davidpar (Discussiócontribucions)

El gadget, tal com està definit a la Viquipèdia en suec, amaga totes les imatges .jpg, tinguin o no problema amb la llibertat de panorama. S'hauria de discutir aquí si la comunitat adapta el gadget i amb quines condicions: que afecti totes les fotos o només les que tinguin problemes amb la llibertat de panorama. Fer que el gadget amagui només les que tinguin problemes amb la llibertat de panorama suposo que ho sabrien fer els que dominen més el codi. Una altra cosa és per què el gadget es limita a les imatges JPG, pot haver-hi imatges d'art públic en altres formats.

Davidpar (Discussiócontribucions)

Per trencar el gel. Crec que posar aquest gadget per defecte a tota la Viquipèdia durant un curt període de temps abans de la votació (la setmana abans, per exemple), podria ser un molt bon cop d'efecte i tindria ressò.

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

El que no entenc és perquè només jpgs i no tots els formats. També no acabo de veure el tema de amagar totes les imatges si no totes sortiran afectades per la llei, pot funcionar com un tipus de "vaga", però caldria explicar-ho bé perquè la gent ho entengui.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

D'acord amb en Gerardduenas que amagar arbitràriament totes les imatges no condueix a res i fins i tot és fer demagògia i enredar sobre el que és la llibertat de panorama. Fer el mateix amb les imatges marcades amb la plantilla FOP a Commons seria més real, tot i que no tinc clar que sigui útil.

Barcelona (Discussiócontribucions)

Jo no faria un gagdet automàtic, sinó que seleccionaria imatges per amagar si així es decideix

Davidpar (Discussiócontribucions)

Com a proposta de consens, proposo amagar només les imatges afectades per la llibertat de panorama (marcades amb la plantilla FOP a Commons) durant la darrera setmana abans de la votació. Si hi esteu d'acord, caldria que algú que domini el codi adapti el gadget :)

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Veient la llista de mostra que hi ha a :es:Wikipedia:Café/Archivo/Noticias/Actual#Algunas_categor.C3.ADas_de_Commons_se_van_a_quedar_a_cero (no especialment ben feta) gairebé cap foto de les potencialment afectada té l'etiqueta FOP. Aleshores, no crec que el giny pugui fer gran cosa. Més aviat, si es vol aconseguir el mateix efecte, es poden fer versions d'articles triats amb les fotos censurades o amagades. Per exemple, una versió censurada de Ciutat de les Arts i les Ciències quedaria espectacular, i el mateix amb la secció Temple_Expiatori_de_la_Sagrada_Família#Façana_de_la_Passió. Ara bé, tot plegat és més una cosa per fer a mà, si es vol fer, que amb un giny.

Vriullop (Discussiócontribucions)

(conflicte, responen al penúltim missatge) Més que estar d'acord o no caldria fer propostes viables. Fer una selecció? Qui, quina? Com substituir els fitxers seleccionats? Llegir la pàgina de descripció de Commons ho veig d'entrada inviable. Tot i que fos possible la gran majoria no té la plantilla FoP. D'Espanya només n'hi ha poques més de 6.000, i fent una ullada l'he vist per la Casa Batlló o la Catedral de Tarragona. L'efecte real seria molt limitat. A falta d'alternatives, estic més per l'efecte impactant i demagògic.

Manlleus (Discussiócontribucions)

És una llàstima haver de recórrer a això..

Davidpar (Discussiócontribucions)

Entenc que la possibilitat d'amagar totes les fotografies, realment impactant i extraordinària, podria no agradar tothom. Tanmateix, amb la voluntat d'intentar arribar a un consens, crec que ho podríem reservar només pel dia anterior a la votació, durant 24 hores, com a "traca final" i última acció de pressió de la campanya.

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

I si ho fessim durant un període curt? Com a substitut del blackout

Resposta a «Gadget per amagar imatges»

Dues setmanes per salvar la llibertat de panorama a Europa

29
Romaine (Discussiócontribucions)
The current situation of freedom of panorama in the countries of Europe.
The current report text would turn the map red or yellow for all EU countries.
 •  OK, including works of art
 •  OK for buildings only
 •  OK for non-commercial use only
 •  Not OK
 •  Unknown
 • Now photos of the European Parliament are not allowed to be on Wikipedia...
  ...as well is pictures of the Belgian national monument the Atomium, but then...
  also London Eye (England), ...
  ...also Rotterdam Central trainstation (Netherlands), ...
  ...also El Hemisférico (Valencia, Spain) and many more...
  Feel free to translate this message into Catalan.

  Hi all,

  What is going on?

  In the European Parliament a proposal (amendment) has been submitted to limit the Freedom of panorama in Europe. The proposal is part of a larger plan to harmonize the copyright law in the various countries of the European Union.
  If this proposal is adopted and implemented, it will mean that users on Wikipedia are no longer allowed to upload photographs of modern buildings or public works of art and use them in Wikipedia.
  Even if freedom of panorama is allowed only for non-commercial purposes, this is an issue for Wikipedia. The current license under what we write Wikipedia, CC-BY-SA, is not compatible with non-commercial licenses, as they would restrict the re-use of the content.

  Freedom of panorama?

  Photos of modern buildings and public art currently may be uploaded on Commons / Wikipedia and used in articles, only if those pictures were taken in a country that currently has freedom of panorama (FoP), at this moment 16 of the 28 EU countries.
  • EU countries with freedom of panorama: Austria, Croatia, Czech Republic, Denmark*, Finland*, Germany, Ireland, Hungary, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Slovakia, Spain, Sweden, and United Kingdom. (* = only for buildings)
  • EU countries without freedom of panorama: Belgium, Bulgaria, Cyprus, Estonia, France, Greece, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Romania, and Slovenia.
  In countries without freedom of panorama, the creator of a creative work (permanently placed in the public space, like buildings, public art, etc.) needs to authorize the release of the photo, also if you have taken the photo yourself.

  Which proposal involved?

  It concerns amendment AM421 proposed by Cavada.

  When is the vote on this amendment?

  Thursday 9 July.

  Can we do something against it?

  Yes! By making known what impact this amendment has to Wikipedia and what damage it can cause to Wikipedia. In recent years it has come to our attention that many politicians do not even know that it is forbidden to publish on their website a photo of the European Parliament in Strasbourg, without the prior permission of the architect. So in the first place creating awareness is important.
  Therefore a CentralNotice banner is prepared and a landing page. If you like, you can create a landing page, just like sv:Wikipedia:Panoramafrihet or de:Wikipedia:Initiative für die Panoramafreiheit.

  What can I do?

  • Send an e-mail to one or more Members of the European Parliament from your country/area (list of members on Wikipedia and list of the members on the site of the European Parliament (on the page of each member is the e-mail address linked)).
  • Send a tweet to one or more Members of the European Parliament from your country/area (or re-tweet) in your language. Ask them for example if they really want Wikipedia to be backed-out or stripped of thousands of images. Or send a tweet to political groups in the parliament or a general tweet about the subject. Examples: 1, 2, 3.


  Where is the coordination?

  Commons:Freedom of Panorama 2015
  Here, press releases, media reports, and more matters can be reported / added / suggested.
  Feedback for the suggested banner text and landing page can be provided here: c:Commons:Freedom of Panorama 2015/Proposed messages.


  Where can I read more information?

  Read the article in the Signpost at: Three weeks to save freedom of panorama in Europe
  Davidpar (Discussiócontribucions)

  Hola. Aquí també podeu trobar informació en català. A Commons s'està estudiant un bàner alertant de l'assumpte. Crec que la comunitat viquipedista catalana hauria de plantejar-se si està d'acord a establir aquest bàner.

  Jey (Discussiócontribucions)

  OK en posar un bàner. Tanquem el tema i ho discutim a l'altra pàgina?

  Davidpar (Discussiócontribucions)

  La pàgina de Commons és per discutir el contingut del bàner i el seu estil. El lloc on la comunitat viquipedista catalana hauria de decidir si vol posar un bàner alertant que la llibertat de panorama està en perill crec que hauria de ser a La taverna.

  Pere prlpz (Discussiócontribucions)

  D'acord amb posar el banner, però algú hauria de preparar la pàgina d'aterrage pel banner, com s'explica al missatge.

  KRLS (Discussiócontribucions)

  D'acord amb en @Pere prlpz:.

  Davidpar (Discussiócontribucions)

  Podeu dirigir-vos a Viquipèdia:Llibertat de panorama d'Europa per revisar la llengua. Mancaria traduir Més informació i PMF. Algú sabria catalanitzar el logo de dalt al centre i que posés "Viquipèdia"?

  Unapersona (Discussiócontribucions)

  Per mi perfecte.

  Mikicat (Discussiócontribucions)

  Endavant.

  Coentor (Discussiócontribucions)

  Sí al bànner. Sí al que siga i ja. Si cal canviar-lo més endavant ja ho farem, però com abans millor.

  Amadalvarez (Discussiócontribucions)

  Total suport al banner i a la campanya

  Dvdgmz (Discussiócontribucions)

  També estic a favor de posar el banner i fer les accions que calgui.

  Amadalvarez (Discussiócontribucions)

  Per cert, alguna idea per vincular "Princesa d'Astúries" i "Freedom of Panorama"?.

  Per exemple, demanar suport explicit de la corona espanyola. Si no ho dóna, es renuncia al premi. Òbviament, podem preparar-ho, però ho ha de fer la Foundation.

  Pere prlpz (Discussiócontribucions)

  Del premi "a la Viquipèdia" caldria veure a qui s'atorga realment i qui el rebrà. Aquest és qui pot fer-ne alguna cosa, tot i que renunciar al premi no és l'única possibilitat.

  Toniher (Discussiócontribucions)

  +1 amb el bàner!

  Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

  +1 al que s'ha comentat aquests dies

  Leptictidium (Discussiócontribucions)

  Constitucionalment, la Corona no es pot posicionar políticament, i menys encara de manera explícita. Dono suport al bànner i la resta d'idees.

  Pere prlpz (Discussiócontribucions)

  D'acord amb en Leptictidium. Aquí el que sí que es pot posicionar és qui reculli el premi, sobretot si ha de fer un discurs d'acceptació. Per això preguntava si se sabia qui seria. La WMF? WM-es?

  Romaine (Discussiócontribucions)

  Status update:

  • The international landing page about this issue is ready at: Freedom of Panorama in Europe in 2015.
  • The page with an overview of the Members of the European Parliament (MEP) in Catalonia/Spain is at Freedom of Panorama in Europe in 2015/Contact your MEP/ES. There you can easily find an MEP, his/her e-mail and Twitter-account.
  • In the evening of today 25 June, a CentralNotice banner will be set up for Spain with approval of WMF. For this banner translations are needed. if you want to translate the texts of the banner from English into your language, add your name, language and how we can reach you at m:Talk:Freedom of Panorama in Europe in 2015/Banner and we will let you know when you can translate.
  • If you communicate to an MEP from your area/country, you can link to: http://meta.wikipedia/wiki/saveFoP
  • If you tweet about this subject you can use the hashtag: #saveFoP
  • If you send an e-mail to an MEP, please write it in your own language in your own words. Sending a the same identical message to multiple MEPs, they will notice that and then it does not work any more.

  Thank you!

  Davidpar (Discussiócontribucions)

  Hi Romaine! Thanks, it seems we are ready too. Here's the Catalan landing page and we adopted the overview of MEPs representing Catalan areas here. :-)

  Romaine (Discussiócontribucions)

  PS: Please make sure the text of Viquipèdia:Llibertat de panorama d'Europa is up-to-date with m:Freedom of Panorama in Europe in 2015.

  Romaine (Discussiócontribucions)

  Update 25 June:

  • This evening we had a meeting to evaluate the political situation in Brussels and to determine if setting up a banner today would be effective. In these two weeks there are two critical points in the political process to get to a text that is safe for Wikipedia: before 1 July an MEP need to take action to get the text changed with sufficient support from other MEPs, and on 9 July the plenary voting in the European Parliament. We determined today that as a result of all our actions Wikimedia wide, we have generated enough attention to get the first step done. Congratulations! But this was the small step, the large one is the plenary voting.
  • The question we asked ourselves is if we should already show a banner today. A banner on top of every Wikipedia page is a very powerful and sensitive instrument we should be carefully in using it, in timing and wording, certainly if it concerns a subject in the field of advocacy. Also it should be used as last resort. As said, we have arranged enough attention for point one. We also consider two weeks before the voting as too long, because when the banner is seen this week, it likely will be forgotten two weeks later. Therefore we consider it better to start with the banner on 2 July, after assessing how the situation has developed.
  • We advice you not to set up a banner in this week already, but this is an advice. If your local community decides otherwise, this will be respected.
  What is the plan now?
  • We will asses the situation on 2 July, then we will set up a banner that day. This gives us also more time to get all the translations in the various European languages.
  • We have asked the Wikimedia Foundation to come with an official statement. They have indicated that they will work on this and will come with an official statement and/or blog post on 2 July.
  • But in the mean while just waiting? - No!
  Let's do this! Thank you for all the work!!
  Pere prlpz (Discussiócontribucions)

  Com a referència, els alemanys ja tenen el banner posat, com a mínim des d'ahir. Les altres viquipèdies grans que he mirat no l'hi tenen.

  Mikicat (Discussiócontribucions)

  Hauríem de posar el nostre com més aviat millor

  Unapersona (Discussiócontribucions)

  Jo crec que Romaine té raó. Si esperem a la setmana que ve, potser tindrà més efecte.

  Pere prlpz (Discussiócontribucions)

  Jo també crec que en Romaine té raó, i a més crec que és important que totes les viquipèdies ho facin a la vegada per tenir més ressò, tot i que una viquipèdia gran podria anar pel seu compte si això lliga amb la campanya que estigui fent al món real a la seva àrea. Ara bé, si hi ha algú que estigui movent-se de veritat amb la premsa i els europarlamentaris per aquí estaria bé que si cal adaptéssim els tempos del banner a la campanya que s'estigui fent.

  Pere prlpz (Discussiócontribucions)

  Una cosa que seria fàcil de fer i poc disruptiva és posar a la imatge de la portada, des d'ara fins al dia de la votació, imatges d'aquestes censurades, que en tenim unes quantes.

  Unapersona (Discussiócontribucions)

  Bona idea. També es podrien posar articles amb les imatges censurades (No sé si hi han AdQs de paisatge urbà...)

  Resposta a «Dues setmanes per salvar la llibertat de panorama a Europa»

  La Viquipèdia guanya el Premi Princesa d'Astúries

  3
  Millars (Discussiócontribucions)

  Ahir la Viquipèdia va rebre el Premi Princesa d'Astúries de Cooperació Internacional, així que enhorabona a tots i a totes les que heu col·laborat en este projecte.

  Amadalvarez (Discussiócontribucions)

  Igualment. Totes les col·laboracions han aconseguit donar una imatge de com fer les coses de forma diferent.

  Manlleus (Discussiócontribucions)

  Enhorabona a tots els que visiten la Viquipèdia i com no tots els contribuïdors també!!

  New Wikipedia Library Accounts Available Now (June 2015)

  1
  MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

  Hello Wikimedians!

  The TWL OWL says sign up today!

  Today The Wikipedia Library announces signups for more free, full-access accounts to published research as part of our Publisher Donation Program. You can sign up for new accounts and research materials from:

  • Taylor & Francis — academic publisher of journals. The pilot includes two subject collections: Arts & Humanities and Biological, Environment & Earth Sciences. (30 accounts)
  • World Bank eLibrary — digital platform containing all books, working papers, and journal articles published by the World Bank from the 1990s to the present. (100 accounts)
  • AAAS — general interest science publisher, who publishes the journal Science among other sources (50 accounts)

  New French-Language Branch!

  • Érudit (en Francais) — Érudit is a French-Canadian scholarly aggregator primarily, humanities and social sciences, and contains sources in both English and French. Signups on both English and French Wikipedia (50 accounts).
  • Cairn.info (en Francais) — Cairn.info is a Switzerland based online web portal of scholarly materials in the humanities and social sciences. Most sources are in French, but some also in English. Signups on both English and French Wikipedia (100 accounts).
  • L'Harmattan — French language publisher across a wide range of non-fiction and fiction, with a strong selection of francophone African materials (1000 accounts).

  Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page, including an expansion of accounts for Royal Society journals and remaining accounts on Project MUSE, JSTOR, DeGruyter, Highbeam Newspapers.com and British Newspaper Archive. If you have suggestions for journals or databases we should seek access to make a request! Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
  --The Wikipedia Library Team 22:08, 15 June 2015 (UTC)

  We need your help! Help coordinate Wikipedia Library's account distribution and global development! Please join our team at our new coordinator signup.
  This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List
  MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)
  Jey (Discussiócontribucions)

  Entenc que el citoid cal instal·lar-lo localment, és així? No trobo la funcionalitat. Gràcies!

  Vriullop (Discussiócontribucions)

  No el tenim configurat. Es pot veure mw:VisualEditor/Citation tool.

  Resposta a «VisualEditor News #3—2015»