Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Sobre submarins (dins els 1000 bàsics)

21
Resum per Davidpar

Consulta realitzada.

Aquest comentari va ser amagat per Pol VNG (historial)
Aquest comentari va ser amagat per Pol VNG (historial)
Aquest comentari va ser amagat per Pol VNG (historial)
Pol VNG (Discussiócontribucions)

Bé amics, ja tenim la traducció de l'apartat dels cascs completada i revisada. Ara passem a la de sistemes de propulsió.

Manlleus (Discussiócontribucions)

@Pol VNG: Molt bé! De moment tenim ja un article molt complet, endavant les teves edicions!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

Doncs mira que encara queda feina per traduïr... L'apartat de propulsió és el més complex, i és on es requereix més la supervisió d'especialistes en física, mecànica,... L'àmbit de les armes i sensors sí que el tinc controlat, ja que és el que té més bibliografia on veus situacions pràctiques que et poden fer entendre els sistemes encara que no vinguis de ciències.

Manlleus (Discussiócontribucions)

@Pol VNG: "Doncs mira que encara queda feina per traduïr..." doncs anirà com Article de Qualitat de cap en analogia a l'article de Tanc! Vés fent, i si hi ha algun tema en concret ens ho fas saber, especialistes en trobaràs pocs però entre tots i sabent específicament què falta segur que es soluciona.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

Bé, ja tenim la introducció de l'apartat de propulsió, les dièsel-elèctrica i anaeròbica. Anem a per la nuclear! Hooya!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Ja tenim l'apartat de propulsió complet. Cada cop queda menys!

Manlleus (Discussiócontribucions)

@Pol VNG: Perfecte! Quan acabis d'introduir informació i estiguis en la fase de correcció/revisió m'avises i puc traduir informació selectiva que falti de la wiki en alemany o addicionalment en italià d'on són articles de qualitat. Salutacions!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Molt bé. Igualment he anat revisant les referències i, de fet, i hi apareix algun dels llibres que tinc. Cosa que també fa il·lusió!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@manlleus He estat revisalt l'article en alemany i hi ha elements molt interessants. El qualsevol cas, pots traduïr i editar aquesta gràfica? És molt útil per explicar com funcionen les capes tèrmiques, un element vital en la guerra submarina i anti-submarina. Gràcies

Manlleus (Discussiócontribucions)

Dona-ho per fet!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@manlleus a tenim l'apartat d'armament acabat. En el cas del sonar, miraré de posar referències però crec que és millor treballar en l'article principal directament. Et sembla que ha quedat bé l'apartat?

Manlleus (Discussiócontribucions)

crec que un element tan important i característic d'aquest vehicle li cal més que dues línies, jo en faria un resum del seu funcionament i si el pots enllaçar dintre del context dels submarins i vehicles aquàtics, llavors òbviament en el seu article pertinent (dedicat) s'aprofundiria més però això ja és un altre tema. L'apartat d'armament em sembla molt correcte i complet.

PS: Ja tens la imatge traduïda en l'apartat Usos/Militar (2.1)

PS (2): He traduït totes les imatges de l'article.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus moltes gràcies, pensa que el tema de les capes (o ombres) tèrmiques és vital. Pots estar seguint un submarí amb bones marcacions i només que canviï 50 peus desapareix. Tot i tenir la mateixa signatura acústica.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Ja tenim l'apartat referent al sonar a punt. De de fet, se'n desprèn que l'article dedicat al sonar s'haurà d'ampliar. En qualsevol cas és una feina que ja vaig deixar apuntada al meu perfil. Creus que es veu prou entenedor? Ho procurat posar-hi referències específiques a cada element, però essent el un camp en el que estic familiaritzat (més ben dit, en la propagació subaquàtica del só, i les implicacions a nivell de tàctiques), no sé si alguna cosa haurà quedat poc comprensible.

Manlleus (Discussiócontribucions)

M'encanta com ha quedat, simplista i entenedor, ho he entès tot sense saber-n'he gaire prèviament. Com a punt extra, tot i que a lo millor tens pensat millorar més coses, es pot ampliar o reescriure millor l'apartat "El submarí en la cultura popular" (tema 4), com han fet en l'italià , com també falta un apartat de navegació i comunicacions https://de.wikipedia.org/wiki/U-Boot#Kommunikation i aqui https://en.wikipedia.org/wiki/Submarine#Communication

Pol VNG (Discussiócontribucions)

Perfecte! M'agrada el format en que ho han fet en la versió italiana. Ampliaré abans el de periscopi. Respecte al de comunicacions, miraré totes dues versions (anglesa i alemanya), doncs és un element que sempre ha condicionat molt la conducció d'operacions, així com el tipus de lideratges (prendre decisions amb poca o gens d'info, etc...). Hauré de repassar el rebost d'articles, ja que però bé, en qualsevol cas em deixes més tranquil si es veu entenedor.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Ja he completat els subapartats de periscopi i navegació. També he fet el de comunicacions, basant-me en la versió italiana. Algunes de les referències que hi apareixen les tenia en la meva col·lecció particular. En qualsevol cas, he repassat totes les referències com pertoca, substituint algun enllaç mort,

A nivell de lectura, es entenedor?

Manlleus (Discussiócontribucions)

Està força bé, potser li cal una bona repassada ortogràfica i wikificar però crec que ho podrem deixar pel final.

Resposta a «Sobre submarins (dins els 1000 bàsics)»
Vriullop (Discussiócontribucions)

Des de l'1 de gener de 2016, les regions de França s'han reorganitzat. Està explicat a regió francesa, amb les velles, les noves i els canvis. He actualitzat les plantilles de les infotaules. Ara hi ha un bon grapat d'enllaços vermells de regions noves que caldrà crear. Els noms de les regions són provisionals, per agrupació dels vells, fins que cada regió no aprovi un nom diferent, però això només serà qüestió de reanomenament posterior. Les regions velles cal actualitzar-les com a antigues regions. A més, molts municipis i departaments tenen la regió en el text que caldrà actualitzar. Algun bot ho vol fer? També queda pendent d'un possible bot actualitzar la {{Infotaula cantó de França}}.

També caldrà reorganitzar categories.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

També caldria revisar l'apostrofat que es va fer en el seu moment (especialment per a la regió d'Illa de França i també Yonne, crec recordar) en els articles bot-born de municipis. També caldrà canviar els enllaços generats per plantilles de difícil localització que utilitzen per a generar el text automàticament a la corresponent infotaula i que també es van utilitzar en la redacció de la secció inicial d'aquests centenars (milers?) d'articles.

Aprofito l'avinentesa per comentar també temes de puntuació com el guió llarg que es fa servir a l'article sobre la regió de Nord-Pas de Calais i les categories derivades que em sembla estrany. Passa amb d'altres regions? És una excepció o bé una norma específica per a la França?

D'altra banda i seguint amb els tòpics francesos, el departament de la "Manche" sembla tenir un exònim català reconegut com a mínim per esadir.: La Mànega (la GEC no el fa servir per ara almenys pel que fa al departament). Tot i així ja s'ha canviat el redactat de la Manche (no he investigat excessivament l'historial). Si es considera mantenir aquest ús catalanitzat cal, com a mínim, valorar l'aptitud de revisar el redactat dels centenars d'articles dins de l'actual categoria:Manche i avaluar una potencial correcció dels títols dels articles i categories que continguin el topònim Manche si s'escau també robotitzada, després d'una mínima discussió humana i humanitzada.

Resposta a «Regions de França»

Rellançament agenda d'actes relacionats amb la Viquipèdia

1
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bones, us informo que a partir d'ara farem servir aquesta pàgina per anunciar tots els actes (tallers, Viquimaratons, trobades...) que tinguin lloc en el món físic i tinguin relació amb la Viquipèdia en català. La idea és que esdevinguin una agenda el més oberta possible on tothom que organitzi un acte al món físic relacionat amb la Viquipèdia en català hi pugui dir la seva. Us recomano també seguir la pàgina, així quan anem programant actes (tallers, viquimaratons...) podreu estar-hi al cas. Si teniu algun acte programat, ja sabeu, afegiu-lo!

Resposta a «Rellançament agenda d'actes relacionats amb la Viquipèdia»
Vriullop (Discussiócontribucions)

Hi ha hagut un problema seriós de seguretat en la gestió de les sessions d'usuari provocant que ocasionalment algun usuari estigués identificat amb un compte equivocat. Per exemple l'Usuari:Abc, en iniciar sessió o amb la sessió ja iniciada, de sobte apareix com l'Usuari:Xyz. Això va ser un problema de software, entre el 26 i 30 de gener. Si algun usuari ha notat algun problema així, pot veure la pàgina m:User:Johan (WMF)/Session pollution per comunicar-ho amb l'opció de fer-ho confidencialment.

Resposta a «Problema en sessions d'usuari»
Rubén Ojeda (WMES) (Discussiócontribucions)

Hola, des de Wikimedia Espanya us convidem a participar al concurs de llengües maternes, que es desenvoluparà del 7 al 21 de febrer de 2016, ambdós inclosos.

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), organitzem un concurs per editar en aragonès, asturià, català, eusquera, extremeny, gallec i occità, la major quantitat possible dels articles que es presenten al llistat de partida, amb l' objectiu d'aconseguir la major quantitat de traduccions possibles.

Hi haurà tres premis a repartir entre els participants que més contribucions facen. Podeu trobar més informació [[:es:Wikipedia:Wikiconcurso/edición 27|ací]] i en la [[:meta:Concurso Lenguas Maternas 2016|pàgina de coordinació]] del concurs a Meta. Sort i que guanye el millor!

Resposta a «Concurs de llengües maternes»
Paucabot (Discussiócontribucions)

Crec que des de fa poc Wikistream està disponible en català: http://wikistream.wmflabs.org/#wiki=ca.wikipedia

Resposta a «Canvis recents a temps real»
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bones, ja queda poc pel 15è aniversari de la Viquipèdia en català. Per celebrar-ho, hem preparat un petit concurs de creació d'articles (els 15 dels 15) on es convida a tothom a crear 15 articles per les felicitar a la Viquipèdia. També s'està organitzant un dinar de germanor. Aquí teniu la pàgina des d'on anirem coordinant-ho tot plegat.

Resposta a «15è aniversari de la Viquipèdia en català»
F3RaN (Discussiócontribucions)

Finalitzat el viquiprojecte d'enguany, a continuació un petit resum a tota la comunitat:

Aquest són alguns dels mèrits més destacats aconseguits en els 5 dies que ha durat el curt viquiprojecte d’enguany:

Feedback dels participants i per tant temes a tenir en compte pel pròxim viquiprojecte 
  • Centrar-nos en transformar esborranys en articles.
  • Modificar el sistema de puntuació de les fotos : a Commons i nova (3 punts). A ca.wiki (ex. pòster de pel·lícula) o foto repetida a Commons (0,5 punts).
  • Incloure la "modalitat" de Wikidata per crear items de pel·lícules i els actors, amb tots els paràmetres pertinents
  • Omplir els enllaços vermells de les diferents categories dels Premis Oscar, que són molt consultats

Moltes gràcies per la vostra participació i fins a la pròxima Viquisetmana del Cinema Català en motiu de l’entrega dels Premis Gaudí!

@Pallares:, @Mbosch:, @Alzinous:, @Jordiventura96:, @Castellbo:, @Medol:, @Xavier Dengra:, @Kippelboy:, @RafelJuan:, @Panotxa:, @Davidpar:.

F3RaN (Discussiócontribucions)

Ah si, i se m'oblidava: sencillament un pas més cap a la consecució dels 500 mil ;-)

Resposta a «[[Viquiprojecte:Cinema|Viquiprojecte Cinema 2016]], resum per la comunitat»
Medol (Discussiócontribucions)

Tenim la sort que hi ha molts articles que han passat l'avaluació i que estan en votació per a ser Articles de Qualitat, Articles Bons o seguir essent articles sense més. Per això penso que és un bon moment per revisitar la pàgina de les votacions o visitar-la per primera vegada. Pels novells, recordo que poden votar gairebé tots els usuaris, només cal que faci més d'un mes que et vas donar d'alta i tinguis més de 100 edicions en els darrers tres mesos. Doncs això.

Resposta a «A votar!»

Amants dels castells, esglésies, gratacels, refugis i qualsevol mena d'edifici catalogat

3
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

He creat {{infotaula edifici}}, una infotaula base per a tractar totes les especialitats d'una forma homogènia i amb capacitat de compartir paràmetres (esglésies que són museus o pavellons esportius on es fan concerts). Recupera dades generals de Wikidata (foto, coordenades, dimensions, propietari, etc.), construeix un mapa de localització per defecte i recupera les proteccions patrimonials que hi hagi a Wikidata.

Per acabar-la de polir abans de canviar-la per les antigues, us demano que hi feu un cop d'ull als exemples que he preparat, que la proveu en algun article que en tingui alguna de les que acabarà substituint o que no tingui res. Proveu a posar-la sense cap paràmetre i us fareu una idea de quantes coses es poden obtenir amb poc esforç.

Si us plau, deixeu el vostres comentaris a la seva pàgina de discussió i aniré atenent-los. Gràcies

Paucabot (Discussiócontribucions)

Bona feina!

Arnaugir (Discussiócontribucions)

Mai et podrem agrair prou la feina que estàs fent amb les infotaules!

Resposta a «Amants dels castells, esglésies, gratacels, refugis i qualsevol mena d'edifici catalogat»