Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Quan tindrem la "infotaula geografia política" ?

6
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Alguns companys s'estan "infotaulejant a sobre" i volen començar JA a millorar els tradicionals articles de geografia.

Arrel d'unes converses (i algunes reversions) on han participat @Iarik, CarlesMartin, Jey, Docosong, Pcm:@Walden69, Dafne07: i algú més que segur que em deixo, us situo a tots plegats on som i quan queda.

L'estat actual d'aquesta plantilla és el següent:

 • Estable en tot allò que fa; pendent d'incorporar la gestió de codis estadístics (IDESCAT, INSEE, etc..); pendent d'arreglar 3-4 peticions (complexes) de la discussió ; no recupera -perquè no existeixen- certes dades que són habituals al nostre entorn com és el patró, l'estructura de càrrecs polítics (si recupera el cap d'estat i de govern).
 • Que falta per començar a migrar?. Estic preparant una pre-infotaula que anirà substituint les 135 actuals plantilles per adaptar els noms dels paràmetres antics als nous. A diferència d'altres cops que una pre-infotaula és una tirallonga deI nom_nou = nom_antic, aquesta farà servir l'esquema de migració descrit a la pàgina del projecte. D'aquesta forma només es traspassaran aquelles dades que no existeixen a WD i que han de ser manuals. Quan la tingui, l'aplicarem -una a una- a les 135 plantilles actuals. Amb tot, com que aquesta pre-infotaula no canvia el contingut dels articles antics, ni aprofita els contingut vàlids per carregar-los a WD (tal com preveu l'esquema de migració), caldrà passar un bot que ho faci. L'amic @Joutbis ja hi treballa en el tema.
 • Per què tan a poc a poc? Perquè dins de cadascuna de les infotaules actuals hi ha tractament específic de dades locals que cal determinar si l'incorporem a la nova plantilla o si el tractem com a dada manual, i com ha d'actuar la pre-infotaula en cada cas específic.
 • Mentre tot això és fa, ON PODEM APLICAR actualment la nova infotaula?
  • Es pot posar a qualsevol article de geografia política que NO tingui infotaula
  • Es pot posar a canvi d'una de les antigues sempre que es compari amb el resultat actual i les dades que teníem i ara no apareguin s'introdueixin -per tal de no perdre-les-, bé sigui a WD, bé sigui com a paràmetre manual. És una feina molt artesanal que consumeix temps i que farà tard o d'hora el bot que està preparant el @Joutbis.
 • Que podem fer amb les dades que no existeixen com a property a WD ?. Fer servir els paràmetres manuals de tota la vida. El procés de petició d'una nova property a WD és llarg i ha d'estar molt justificat i ben argumentat. Si algú vol fer-ho, endavant, però aviso perquè gestioneu les vostres expectatives.
 • Que podem fer amb les dades que no hi són informades a WD ?. Anar a WD i emplenar-les.

Bé, jo crec que no m'he deixat res. Si algú està neguitós, sempre pot passar per la pàgina del projecte i fer alguna de les coses que s'hi descriuen i estan pendents; o pot fer un petscan per cercar poblacions sense infotaula i posar-li, etc. però no cal fer un "triple salt", si ens deixem pel camí coses que ens obligaran a tirar enrere i fer la feina dos cops.

Salut i keep calm !

Joutbis (Discussiócontribucions)

Espero tenir un primer prototipus aviat, però aquesta vegada no vull repetir els errors d'altres vegades i he estat rumiant més en el disseny. L'objectiu és que sigui més fàcil fer modificacions i adaptar-se als nous requisits que segur que aniran sortint sobre la marxa. Però hi estic a sobre.

Iarik (Discussiócontribucions)

Una cosa. No vaig trobar la manera per afegir a WikiData el nom (o els noms) antic(s) d'una ciutat. Algú sap com fer-ho?

Joutbis (Discussiócontribucions)

Pels qui s'infotaulegin a sobre, aquí i aquí hi ha llistes d'articles amb els tags <big> i <font>, molts dels quals són d'entitats geogràfiques amb infotaula "patillera", que demana a crits ser substituïda per una com Déu mana.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Iarik Observo que continues posant la infotaula geografia política tot i que et vaig demanar que DEIXESSIS DE FER-HO fins que estigui operativa. El @CarlesMartin també t'ha advertit a la teva pàgina de discussió i tu, com si sentissis ploure. De veritat que no et pots reprimir ?. Has tornat a canviar Girona després que ho parléssim a la discussió i en Carles ho revertís.

Et pensaràs que fas una bona acció, però és una autèntica bretolada. Molta gent estem perdent el temps corregint el que tu fas, millor dit, desfàs.

Pensa que, com he explicat més amunt, canviarem els articles a centenars quan comencem a migrar. Per què perds el temps i les energies en una feina estèril ?. Si et fa il·lusió veure tot el que surt quan la fas servir, dedicat a posar-la als articles que no tinguin cap, perquè aquests no els tractarem en la migració. Això si que serà una bona acció.

De debò, si no pares, demanaré formalment que et bloquegin fins que tinguem la infotaula acabada.

Resposta a «Quan tindrem la "infotaula geografia política" ?»

Nova infotaula a Wikidata

7
Resum per Manlleus

nova plantilla, continua el fil en la pagina de discussio

Manlleus (Discussiócontribucions)

Hola bones, pel que es veu, la plantilla d'infotaula Plantilla:Infotaula telescopi sembla que ja és compatible (versió en anglès) a wikidata, de funcionament similar però no tan complex com la infotaula de persona. Què cal fer per tenir el mateix resultat a cawiki??

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Manlleus Opcions:

 1. Intentar posar WD a l'actual. Ni se't passi pel cap, perquè està fora de normes i seria com empastar les càries a un mort.
 2. Traslladar/traduir l'anglesa. Com a base és un bon principi, si bé t'haig de dir que les seves crides a WD i les nostres tenen sintaxis diferents, per tant, hauràs de cercar l'equivalència. També, òbviament, hauràs de posar els noms dels paràmetres nostres i no els que hi ha a la versió anglesa, per aconseguir que et funcionin els articles existents, etc...
 3. Apuntar-la a Usuari:Amadalvarez/proves/òpera i esperar a la cua.
Manlleus (Discussiócontribucions)

@Amadalvarez Crec que opto per la 2, posaré un nom diferent, la tradueixo i provo amb uns quants articles. Possiblement més endavant, si veiem que ha sigut fructuós, la plantilla de telescopi anterior podrà ser reanomenada o el codi traslladat. Déu n'hi do la feina que hi ha sobre les plantilles per WD... Salutacions

Jey (Discussiócontribucions)

Ànims! Apunta-la a Viquipèdia:PetScan i així la tenim controlada i et podem donar un cop de mà quan calgui. Salut!

Manlleus (Discussiócontribucions)

@Jey@Amadalvarez Bones! Estic provant amb Plantilla:Infotaula telescopiWD , de moment sembla que el problema que més salta la vista és el camp de coordenades geogràfiques, que encara que m'hi he estat barallant una mica no he sabut solucionar-ho. Teniu l'exemple a TRAPPIST o Telescopi de 40 peus

Jey (Discussiócontribucions)

Perfecte! Ho discutim millor a la pàgina de discussió de la plantilla?

Manlleus (Discussiócontribucions)

D'acord, ho discutim allà.

Davidpar (Discussiócontribucions)

Bon dia! He creat el Viquiprojecte:16 Dones Africanes per unir-nos a un projecte internacional que ja ha començat i que vol traduir a 16 idiomes 16 biografies de dones africanes. Ho aconseguirem?

Resposta a «16 Dones Africanes»
Rubén Ojeda (WMES) (Discussiócontribucions)

Hola,

Entre l'1 i el 28 de febrer arriba el concurs Intercultur, que consisteix en traduir articles de la Viquipèdia entre les diferents llengües que es parlen a Espanya.

A la península Ibèrica conviuen nombrosos idiomes que tenen la seua pròpia versió de la Viquipèdia, entre ells l'aragonés, l'asturià, el castellà, el català, l'eusquera, l'extremeny, el gallec i l'occità. El concurs consistirà, per la qual cosa, en traduir el màxim nombre possible d'articles a estes vuit llengües d'entre els suggerits en el llistat de partida.

Per participar en el concurs és necessari comptar amb un compte en la Viquipèdia i anotar-se en la pàgina del concurs. En esta també es poden trobar la llista d'articles proposats i les regles de puntuació. Una salutació cordial.

Manlleus (Discussiócontribucions)

Molt bon projecte, gràcies per la info

Resposta a «Intercultur»

Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.

The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.

This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.

The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a review of the updates that have been sent so far:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 21:30, 15 feb 2017 (CET) • Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idiomaGet help

Resposta a «Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process»

Amics de les rutes, GR, coordenades i que tenen ganes de deixar petjada a la VP com al territori

36
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Gràcies a les genialitats de l'immarcescible @Vriullop, ja podeu documentar com es mereixen les rutes que tenim (o creareu) a la VP.

A Senda del Poeta trobareu un cas real de com és fa per pintar el seu recorregut al mapa de l'article. Penseu que el traç és la suma de segments rectes, per tant, quantes més coordenades intermèdies poseu, millor es veurà.

Una crida especial per @Pacopac que em va assegurar que quan "fóssim capaços d'implantar-ho, ell s'hi posaria". Doncs, ja saps amic Paco!.

Bé, la resta també el podeu ajudar.

Que sou més de llocs monumentals que de rutes ?. Cap problema. Tinc la solució per un cap de setmana plujós.

Com que aquesta funcionalitat està a plantilla:Indret, es pot aplicar a qualsevol dels elements que la fan servir. A més de línies, podeu també dibuixar àrees de, posem per cas, un jaciment. Algú s'anima a fer-ho al Jaciment arqueològic d'Atapuerca. Aquí teniu la imatge del perímetre, aquí les instruccions de com fer-ho i, uns quants exemples pels que encara no els hi pica la curiositat.

Qui ha dit por !!.

PD: Si algú ha tingut la temptació de voler pintar rius enlloc de GRs, que tingui una mica de paciència perquè encara no els sap tractar la plantilla:Indret, però falta poc.

Apa,

Pacopac (Discussiócontribucions)

Qué bons sou!

M'ho mire amb calma i m'hi pose ;-)

Gràcies!!

Paucabot (Discussiócontribucions)

Molt xulo, Amadalvarez, però me podries dir perquè no funciona a Ruta de la Pedra en Sec? És perquè he posat les coordenades a Wikidata?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Paucabot Efectivament. Varem tenir dificultats per tractar sèries de coordenades des de WD i es va optar per escriure-les (format decimal: lat, lon; lat, lon; lat, long...) directament a la crida a la plantilla. Això permet, de retruc, que puguis pintar la ruta amb independència del que tingui a WD i el mapa el centrarà depenent del que li dius, no del que marqui WD.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Paucabot Per si de cas, no esborris el que has posat a WD, perquè tot pot evolucionar !!.

Paucabot (Discussiócontribucions)

He posat les coordenades en local i ja funciona.

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Magnífica aplicació que fa temps desitjava. Un 10 per en @Vriullop i tots els que hi hagin col·laborat. He fet una prova a Pic de la Mainera i sembla quedar prou bé (també és mala sort que no estiguessin disponibles les icones de refugi i muntanya). Segons he entès, la funcionalitat només està a la plantilla indret. Teniu pensat ampliar-la a l'infotaula edifici? Ho dic pel tema dels monuments, en alguns dels quals, pel seu difícil accés, he recorregut a alguna aplicació externa: per exemple Sant Esteve de Peracolls

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Isidre blanc SI, en breu. Ara també està a plantilla:infotaula geografia política.

Molt bona idea fer-lo servir per les rutes d'aproximació. Certament hi ha ermites i jaciments que amb el que costa trobar-los, paga la pena apuntar-ho. T'avisaré.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Isidre blancQuan vulguis pots fer servir el nou paràmetre a plantilla:infotaula edifici. Bona feina, facis !.

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Ja funciona a Sant Esteve de Peracolls.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Espectacular !!.

@Kippelboy@Davidpar això s'ha de difondre.

Algú coneix si alguna altre WP fa alguna cosa similar ?. Jo, no.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Cap més. Es poden comprovar els interwikis de Categoria:Pàgines amb mapes o bé més exactament Special:PagesWithProp/kartographer_frames. Els russos són els que tenen més pàgines però quasi cap frame, simplement ho han enllaçat a les coordenades del títol. Els francesos ho usen bastant amb àrees d'OSM i sense plantilla, directament sintaxi json. En hebreu ho han inclòs en una infotaula, igual que aquí, per marcar un sol punt, sense àrea ni multipunts ni línies. En anglès només hi ha un centenar de pàgines, poca cosa relativament, amb dues plantilles experimentals que es poden investigar: una per posar com enllaç al peu d'un altre mapa (1) i una altra que pot xuclar de l'espai Data: de Commons (2), però no li veig gaire futur.

En fi, tenim una plantilla molt potent. Tant és així que m'he preocupat de que el mòdul que hi ha al darrere està en anglès, preparat per a traduccions i amb els crèdits propis d'una master version. Té moltes opcions que espanten el Paco, però és flexible, es pot usar de forma simple o complexa i no cal aprendre sintaxi json. Si algú vol experimentar, afegint a la plantilla debug=sisplau (qualsevol valor, només en previsualització) mostra aquest codi json generat.

Pacopac (Discussiócontribucions)

M'he posat a traçar el recorregut al sender GR 10 (no n'hi havia altre més curt...) i clar depenent del número de punts, el track serà més o menys precís (acabe d'inventar la roda). Aleshores per poder facilitar que en futur es puga ampliar el grau de detall he indicat amb un comentari a quina població o indret correspon cada coordenada:

39.623925, -0.308174; <!-- Puçol -->

39.668137, -0.3491535; <!-- Sant Esperit (Gilet) -->

39.6838052, -0.3739849; <!-- Segart -->

39.687881, -0.422308; <!-- Serra -->

...

El fet que hi hagen molts punts amb coordenades, fa que carregue el mapa o la línia més a poc a poc?

És que el sistema de càrrega manual és molt lent. Llavors pregunte, seria possible pujar una versió simplificada d'un track, per al GR 125 aquest https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4270806 que no tinguera tots els punts de pas però en tinguera suficients per mostrar les rutes de forma més fidedigna?

Ja direu.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@pacopac Bé, els wikilocs tenen +500 punts perquè t'han d'indicar cada revolt del camí. El del GR125 en concret, té 2485. Segur que el volum impacta i ja es veu que no seria raonable parlar de grans magnituds. Penso que hi ha un límit fixat per l'eina, que pot ser ho sap el @Vriullop.

Vriullop (Discussiócontribucions)

No conec límits, ni per l'extensió ni pel programa en Lua. Per exemple, el traçat del transsiberià té 1.138 coordenades sense problema. El que sí que pot trigar és en aparèixer el mapa quan es desa. Llavors genera un mapa estàtic per a més efectivitat i a vegades cal refrescar la pàgina per veure'l, especialment si s'ha modificat, però una vegada generat és una imatge estàtica sense cap problema.

Per altra banda, wikiloc no és lliure, no es poden descarregar les dades i usar-les aquí. El projecte de referència sobre mapes lliures és OpenStreetMap i és el que usem. Per exemple el terme municipal de València està extret completament d'OSM. Per ara no es poden extraure rutes d'OSM per un problema tècnic. A més, la senda del Poeta, per exemple, només té a OSM un petit tram. A la llarga les rutes complexes caldrà definir-les allà i de moment només queda anar afegint les coordenades aquí amb paciència, sense copiar-les de llocs no lliures.

Pacopac (Discussiócontribucions)

Qui diu els tracks de Wikiloc, diu tracks meus o d'amics i coneguts. A més a OSM també la gent hi puja tracks.

S'ha fet la gestió amb Wikiloc per que quan algú puge un recorregut puga donar-li una llicència compatible? (com passa al Youtube?)

Paputx (Discussiócontribucions)

Els de Wikiloc són gironins. Si voleu puc intentar demanar una reunió. Però no tinc els coneixements per liderar-la.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Caldria un OTRS per a cada cas autoritzant la llicència cc-0 per carregar-ho a Commons: mw:Help:Map Data.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Ups, un bug, l'enllaç del mapa no funciona amb Flow? L'he posat a Usuari:Vriullop/proves.

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Un altre exemple de l'aplicació: Estany Gento, amb l'afegit de fotos emergents, tal com he vist en l'exemple facilitat per @Vriullop del "traçat del transsiberià". Si els traçats i els llocs es poguessin reflectir, també, al damunt d'una imatge de satèl·lit (ortofoto) ja seria el súmmum. Però suposo que això ja és una altra història..

Pacopac (Discussiócontribucions)

Com domineu el codi... quina enveja, jo mentre siga tan complicat em conformaré en posar els punts de pas per marcar alguna ruta. Les filigranes són massa complicades per a mi ;-)

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Pacopac Ja saps que a la VP hi ha d'haver gent per a tot. Malament aniríem si tots féssim el mateix. A més, per mi, dedicar-se a posar punts és tant meritori com corregir errors, fer articles, o pujar fotos. Quan veus els resultats, és quan s'entén el valor de la feina ben feta.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Això serveix per explicar l'esperit wiki en diferents vessants:

 1. Si ho fa l'Isidre, per què no el Paco, sense desmerèixer les habilitats de l'Isidre i sense prejudicis respecte a les del Paco. Picar-se és útil, jo m'haig de rascar sovint de picor.
 2. Això és un wiki, copieu! sense vergonya. Jo he après així, intentant copiar allò que més m'agradava. Copiant entre tots acabem construint les millors pràctiques.
 3. Un wiki és acumulatiu, un afegeix punts i un altre hi afegeix color, és la millora contínua. Editeu o editeu, no hi ha més.
Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Amen

Vriullop (Discussiócontribucions)

OSM és lliure però les vistes de satèl·lit no ho són i no les podem incrustar. Si obres el mapa dinàmic amb el botó "més informació" hi ha opcions per seleccionar altres proveïdors de mapes, però només se'ls pot transferir el punt central i el zoom.

Vriullop (Discussiócontribucions)

L'Amador m'ha picat. He fet el mapa del Jaciment arqueològic d'Atapuerca. Més interessant encara, com l'he fet:

 1. Anar a l'editor de rutes Gnuher, usa mapes lliures.
 2. Clicar sobre el mapa marcant els punts del perfil.
 3. A la caixa "save" poso el nom del meu fitxer i punxo "save" per desar-lo en local.
 4. A l'eina gpx2mapmask navego per seleccionar el meu fitxer i "convert".
 5. Em dóna el format per una plantilla de Wikivoyage. Amb un editor de text canvio les barres per punts i coma i simplement canvio la plantilla mapmask per map draw.

Llestos.

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Els recursos d'en @Vriullop semblen no tenir límits. Ho he provat (Pic de Turb) i he constatat que el sistema és infinitament més ràpid que fer-ho manualment. L'única condició és que al mapa es pugui seguir el traçat amb certa facilitat, cosa que segurament es donarà en la majoria dels casos perquè tenen molta riquesa de dades. Una altra aplicació al sac!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Gràcies, @Isidre blanc.

@Pacopac, ara no tens excusa. S'ha acabat de cercar coordenades. És dibuixa i prou. Ànim !

Pacopac (Discussiócontribucions)

Molt millor! Sou uns atxes @Vriullop @Amadalvarez @Isidre blanc!

He fet un sender de petit recorregut, el PR-CV 147 i queda ben polit. Ara sols falten molts caps de setmana de pluja. Ja miraré de posar icones i fer-ne de més bonics. Moltes Gràcies!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Pacopac Ondia, nano !. T'ha quedat xulíssim. Veig que cumpleixes la teva paraula. Ara tens un problema per prioritzar entre el que ja feies habitualment i la nova joguina. Et felicito !!

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

@Pacopac, t'ha quedat el traçat del PR-CV 147 rodó. Un 10.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Gràcies, @Vriullop. La meva idea era "picar" a molts més i que poguéssim tenir la millor WP a més de deixar un contingut de qualitat per a la resta.

Estic segur que amb les teves instruccions, tindrem un allau de documentalistes cartogràfics.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Vaig anotant: Plantilla:Map draw/ús/ajuda. Estaria bé tenir també instruccions sobre com trobar coses a OSM, o editar-les.

Pacopac (Discussiócontribucions)

Podeu revisar que he fet malament a Via Verda d'Ojos Negros? De vegades és el que té copiar i enganxar per reciclar... @Amadalvarez @Vriullop @Isidre blanc Gràcies!

Vriullop (Discussiócontribucions)

Segons d'on es faci el copienganxa, especialment amb algun editor de text enriquit tipus Word, poden aparèixer caràcters estranys ocults. L'he copiat a una pàgina de proves, he vist que funcionava i l'he tornat a copiar a l'article resultant un diff sense que hi hagi canviat res Especial:Diff/18118491.

Pacopac (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Ma que sabeu! (Encara que use Libre Office a Ubuntu)

Resposta a «Amics de les rutes, GR, coordenades i que tenen ganes de deixar petjada a la VP com al territori»
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Ampliada i actualitzada funcionalment la plantilla:Element hidrografia que incorpora les antigues: {{canal}}, {{llac}}, {{torrent}}, {{cascada}}, {{infotaula cascada}}, {{platja}}, {{Canal de Reg}} i {{riu}}. En total, uns 4.000 articles. Resta pendent incorporar {{Embassament}}, més complexa i específica.

Aquesta nova plantilla complementa la plantilla {{Indret}} per aquells elements que eren "una mica més grans que un indret", com ara els mars i oceans i pels que tenien característiques de localització una mica diferents perquè, per exemple, no sempre estan ubicats en un municipi/regió, sinó al mig de 3 continents o depenent d'un oceà, com els estrets o les badies. En molts casos és indiferent quina de les dues es faci servir, com per exemple, per representar un estany. Feu servir la que més s'adapti al que vulgueu representar. Les funcions automàtiques (mapa, protecció patrimonial ..) són iguals i els accessos a WD coincideixen en un 80%.

Les infotaules {{illa}} i {{infotaula d'atol}} actualment es fan servir en casos en que l'element és també una unitat de geografia política (municipi o superior), raó per la qual es migraran -en breu- els articles actual cap a {{infotaula geografia política}}. Per a aquells casos que es tracti d'illes sense aquesta característica (ex:illes Formigues), es pot fer servir la plantilla {{Indret}}.

Els amants de dibuixar rutes poden passar a dibuixar rius quan vulguin, perquè aquí també funciona el paràmetre draw_mapa que tant us agrada.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Exemple de mapa: Segre. Tot i que 300 coordenades puguin impressionar, és fàcil amb les eines de Plantilla:Map draw/ús/ajuda.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Townie@Barcelona Les discussions obertes històricament, amb això queden resoltes. Sempre havia dubtat entre "tot a Indret" o tenir dues i un comentari recent de @Sng m'ha fet decidir-me per una divisió. Hi ha moltes oportunitats d'incrementar el seu ús i això provocarà noves necessitats encara no requerides.

Seran benvinguts els suggeriments d'ampliació i millora. Salut !

Townie (Discussiócontribucions)

Brutal! Encara estic flipant amb l'exemple del Segre.

Sng (Discussiócontribucions)

Si és fàcil, però et pots tornar boig. És una feinada impressionant. I quan més llarg i més canvis de sentit tingui el riu pitjor. La veritat és que està molt bé i funciona de conya, però amb mi no hi compteu. He fet un intent i encara no havia marcat ni un 10% de riu i portava ja 10 minuts clicant.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Quan hom fa allò que li diverteix, el temps passa volant. Si no és el teu cas, cap problema. La Viquipèdia té moltes altres activitats esperant col·laboradors. Salut i gràcies !

Sng (Discussiócontribucions)

Totalment d'acord, però a qui li pot divertir passar-se una hora seguida fent clics? A mi no. De totes maneres, com bé dius, per feina no serà que em quedi aturat ;)

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Et faries creus del que la gent és capaç de fer !!

Pensa que hi ha gent que mata marcians amb una consola.

Sng (Discussiócontribucions)

Vaig intentat el Riu San Pedro, però vaig desistir als 10 minuts veient que portava més de 100 punts marcats i no duia marcats ni els 16 primers quilòmetres d'un total de més de 100.

Vriullop (Discussiócontribucions)

He fet el recorregut amb 86 punts tirant pel dret, tampoc cal gaire més precisió.

Sng (Discussiócontribucions)

Si no cal gaire precisió canvia molt. Jo encara no havia creuat la frontera i ja portava més de 100 punts.

Resposta a «Novetats en plantilles»
Pacopac (Discussiócontribucions)

Hola, de nou la web de l'INVENTARI GENERAL DEL PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀ ha canviat d'adreça i els enllaços vells http://www.cult.gva.es/dgpa/brl/detalles_brl.asp?IdInmueble=1948 redireccionen al nou cercador http://www.ceice.gva.es/web/patrimonio-cultural-y-museos/brl (ara les fitxes són més completes i geolocalitzades, algunes amb errors)

Es pot arreglat amb un bot, ho ha de ser a mà... Gràcies!

Vriullop (Discussiócontribucions)

Modificat a Plantilla:Filera BIC Val per les llistes de monuments. He enllaçat directament a la fitxa, sense el marc perquè no he trobat l'url. La resta, Especial:Enllaços web, caldrà modificar-los amb bot. Pots demanar-ho a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds. També és el moment de pensar si els substituïm millor per una plantilla en previsió de futurs canvis.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Pacopac Creus que podries esbrinar si, amb el canvi, hi ha forma d'accedir directament a una fitxa a partir del seu codi ?. Ens fa falta per a poder fer un enllaç calculat des de WD a identificador de Béns de rellevància local (P2473). Bones festes !

Pacopac (Discussiócontribucions)

@Amadalvarez Pel que veig l'ID està a l'URL. Amb http://eduwp.edu.gva.es/patrimonio-cultural/ficha-inmueble.php?id=3135&lang=ca#datos-juridicos

tenim que:

3135 --> Convento de Nuestra Señora del Olivar. Actual Iglesia Parroquial de Nuestra Señora del Olivar

3136 --> Iglesia Parroquial de la Asunción de Nuestra Señora

3140 -->Capilla de San Julián

3141--> Iglesia Parroquial de la Asunción de Nuestra Señora

No se si @TaronjaSatsuma pot aconseguir a Patrimoni la correlació codi-ID

Bones festes!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Pacopac Aquest problema ja el teníem abans i no serveix de res tenir la llista d'equivalències per a aconseguir enllaçar directament des de WD, ja què, per a fer enllaços directes, el codi patrimonial -que és el que es carrega a WD- ha de permetre construir directament la URL. Si teniu accés a Patrimoni, se li podria preguntar si tenen (o podrien construir) una URL "no pública" que enllaci directament. A veure les vostres influències.

TaronjaSatsuma (Discussiócontribucions)

Haurem de consultar. Ja vorem què ens diuen.

Resposta a «De nou url trencades des de Patrimoni GVA»
Joutbis (Discussiócontribucions)

Hola a tothom,

Si busqueu una feina entretinguda per començar l'any, tinc una proposta:

 • comprovar manualment els articles que contenen coordenades i que no concorden amb les de Wikidata.
 • un cop solucionada la discrepància, posar el valor correcte a WD, esborrar la informació de coordenades de l'article, perquè l'agafi automàticament de Wikidata la plantilla Edifici.
 • de moment, l'objectiu són els articles amb Plantilla:Edifici. Més endavant, continuarem amb altres plantilles.

La majoria dels articles els està fent automàticament un bot, però quan hi ha una distància apreciable (10 m, ara mateix), cal que un humà s'ho miri.

En aquesta pàgina hi teniu instruccions detallades i una primera llista, que s'anirà ampliant. Gràcies!

Paucabot (Discussiócontribucions)

Una altra feina per si qualcú s'avorreix molt: llevar l'avís d'esborrany d'articles que són prou llargs (de Viquipèdia:Bots/Sol·licituds#Esborranys llargs).

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Que les coordenades no coincideixin amb les de Wikidata per una diferència de trenta metres com moltes de la llista no és un error, són només dos criteris diferents i poden ser els dos correctes. Aquests no s'haurien de canviar si no són erronis.

A Categoria:Articles amb coordenades a més de 1000 km de les de Wikidata i categories semblants hi ha articles amb coordenades diferents de Wikidata i alguns són erronis (però no tots ni la majoria).

Resposta a «Coordenades en articles d'edificis»
F3RaN (Discussiócontribucions)

Benvolguda comunitat de wikipedistes,

Us contacto a tots i totes per informar-vos que aquest diumenge, 29 de gener, s'entreguen els Premis Gaudí. Com d'habitud, aprofitem l'ocasió per reiniciar el Viquiprojecte:Cinema, que enguany durarà una setmana, del dissabte 28 de gener 8 (demà) fins al dissabte 4 de febrer, i està obert a tota mena d'aportacions sobre el cinema. T'animo a participar-hi i em disculpo per la brevetat de la comunicació! --F3RaN (disc.) 19:32, 27 gen 2017 (CET)

Resposta a «Viquiprojecte:Cinema 2017»