Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Docosong (Discussiócontribucions)

Bona nit. Ha començat el viquiprojecte de la Quinzena Bertrana 2017 que organitza Amical Wikimedia amb motiu de l'Any Aurora i Prudenci Bertrana, que commemmora els 125 i 150 anys del seu naixement. Té com a objectiu fer conèixer el seu llegat literari i crear noves entrades que recullin citacions cèlebres d'ambdós autors i els passatges més rellevants de les seves respectives obres. Animeu-vos a participar!

Resposta a «Viquidites:Quinzena Bertrana 2017»

Sobre submarins (dins els 1000 bàsics)

27
Resum per Davidpar

Consulta realitzada.

Aquest comentari va ser amagat per Pol VNG (historial)
Aquest comentari va ser amagat per Pol VNG (historial)
Aquest comentari va ser amagat per Pol VNG (historial)
Aquest comentari va ser amagat per Pol VNG (historial)
Manlleus (Discussiócontribucions)

@Pol VNG: Molt bé! De moment tenim ja un article molt complet, endavant les teves edicions!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

Doncs mira que encara queda feina per traduïr... L'apartat de propulsió és el més complex, i és on es requereix més la supervisió d'especialistes en física, mecànica,... L'àmbit de les armes i sensors sí que el tinc controlat, ja que és el que té més bibliografia on veus situacions pràctiques que et poden fer entendre els sistemes encara que no vinguis de ciències.

Manlleus (Discussiócontribucions)

@Pol VNG: "Doncs mira que encara queda feina per traduïr..." doncs anirà com Article de Qualitat de cap en analogia a l'article de Tanc! Vés fent, i si hi ha algun tema en concret ens ho fas saber, especialistes en trobaràs pocs però entre tots i sabent específicament què falta segur que es soluciona.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

Bé, ja tenim la introducció de l'apartat de propulsió, les dièsel-elèctrica i anaeròbica. Anem a per la nuclear! Hooya!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Ja tenim l'apartat de propulsió complet. Cada cop queda menys!

Manlleus (Discussiócontribucions)

@Pol VNG: Perfecte! Quan acabis d'introduir informació i estiguis en la fase de correcció/revisió m'avises i puc traduir informació selectiva que falti de la wiki en alemany o addicionalment en italià d'on són articles de qualitat. Salutacions!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Molt bé. Igualment he anat revisant les referències i, de fet, i hi apareix algun dels llibres que tinc. Cosa que també fa il·lusió!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@manlleus He estat revisalt l'article en alemany i hi ha elements molt interessants. El qualsevol cas, pots traduïr i editar aquesta gràfica? És molt útil per explicar com funcionen les capes tèrmiques, un element vital en la guerra submarina i anti-submarina. Gràcies

Manlleus (Discussiócontribucions)

Dona-ho per fet!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@manlleus a tenim l'apartat d'armament acabat. En el cas del sonar, miraré de posar referències però crec que és millor treballar en l'article principal directament. Et sembla que ha quedat bé l'apartat?

Manlleus (Discussiócontribucions)

crec que un element tan important i característic d'aquest vehicle li cal més que dues línies, jo en faria un resum del seu funcionament i si el pots enllaçar dintre del context dels submarins i vehicles aquàtics, llavors òbviament en el seu article pertinent (dedicat) s'aprofundiria més però això ja és un altre tema. L'apartat d'armament em sembla molt correcte i complet.

PS: Ja tens la imatge traduïda en l'apartat Usos/Militar (2.1)

PS (2): He traduït totes les imatges de l'article.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus moltes gràcies, pensa que el tema de les capes (o ombres) tèrmiques és vital. Pots estar seguint un submarí amb bones marcacions i només que canviï 50 peus desapareix. Tot i tenir la mateixa signatura acústica.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Ja tenim l'apartat referent al sonar a punt. De de fet, se'n desprèn que l'article dedicat al sonar s'haurà d'ampliar. En qualsevol cas és una feina que ja vaig deixar apuntada al meu perfil. Creus que es veu prou entenedor? Ho procurat posar-hi referències específiques a cada element, però essent el un camp en el que estic familiaritzat (més ben dit, en la propagació subaquàtica del só, i les implicacions a nivell de tàctiques), no sé si alguna cosa haurà quedat poc comprensible.

Manlleus (Discussiócontribucions)

M'encanta com ha quedat, simplista i entenedor, ho he entès tot sense saber-n'he gaire prèviament. Com a punt extra, tot i que a lo millor tens pensat millorar més coses, es pot ampliar o reescriure millor l'apartat "El submarí en la cultura popular" (tema 4), com han fet en l'italià , com també falta un apartat de navegació i comunicacions https://de.wikipedia.org/wiki/U-Boot#Kommunikation i aqui https://en.wikipedia.org/wiki/Submarine#Communication

Pol VNG (Discussiócontribucions)

Perfecte! M'agrada el format en que ho han fet en la versió italiana. Ampliaré abans el de periscopi. Respecte al de comunicacions, miraré totes dues versions (anglesa i alemanya), doncs és un element que sempre ha condicionat molt la conducció d'operacions, així com el tipus de lideratges (prendre decisions amb poca o gens d'info, etc...). Hauré de repassar el rebost d'articles, ja que però bé, en qualsevol cas em deixes més tranquil si es veu entenedor.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Ja he completat els subapartats de periscopi i navegació. També he fet el de comunicacions, basant-me en la versió italiana. Algunes de les referències que hi apareixen les tenia en la meva col·lecció particular. En qualsevol cas, he repassat totes les referències com pertoca, substituint algun enllaç mort,

A nivell de lectura, es entenedor?

Manlleus (Discussiócontribucions)

Està força bé, potser li cal una bona repassada ortogràfica i wikificar però crec que ho podrem deixar pel final.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

I amb el subapartat de sistemes de suport vital tanquem el capítol de "tecnologies". Miraré d'ampliar-lo si trobo més referències. Seguim!

Pol VNG (Discussiócontribucions)

@Manlleus Com el veus? Crec que comença a agafar una bona consistència. Propostes per poder-ne fer un article de qualitat?

Manlleus (Discussiócontribucions)

@Pol VNG: Ja veig que has realitzat millores. Crec que si que vols presentar a article de qualitat s'hauria de seguir el respectiu procediment seguint també algunes de les pautes prèvies. Així com també puc suggerir d'entrada que les referències són una part important, però aquest article compta amb seccions completes sense, per exemple, el de Història, Usos, etc. També veig que li fa falta una bona repassada d'ortografia i relacionats, però crec que ja ho podrem fer entre tots a mesura que anem avaluant l'article. Per últim s'hauria de veure què hi falta a l'article de les altres edicions wikis i de les pròpies referències, que estic segur que es pot afegir més informació. Salutacions!

PS: Pensant en 5 minuts se'm ha ocorregut una altra proposta de millora, la inclusió d'una secció d'Accidents i incidents, segur que hi ha informació al respecte.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

Després de molt de temps inactiu m'hi vaig tornar a posar. Ja tenim l'apartat d'accidents i vaig començar la revisió ortogràfica. Revisaré les referències dels altres apartats. :)

Manlleus (Discussiócontribucions)

@ Pol VNG : Bones Pol! Com va?! feia temps que no ens llegim.. Molt bona feina aquesta recent! Cada vegada fa més patxoca, si et veus en cor, poder passar ja l'article a propostes d'avaluació.

Pol VNG (Discussiócontribucions)

He anat massa enfeinat, però ara tinc una mica més de temps. En qualsevol cas, crec que a nivell d'estructura i continguts ja està prou complet. Miraré d'anar revisant els apartats d'Història pel tema ortogràfic i aleshores si que crec que el podem presentar.

Som-hi!

Resposta a «Sobre submarins (dins els 1000 bàsics)»
Lohen11 (Discussiócontribucions)

Navegant, he trobat aquesta taula que no funciona a Trieste.

Jey (Discussiócontribucions)

Vriullop crec que és un error amb els invokes de la {{Infotaula de municipi d'Itàlia}} que han quedat obsolets. Impacta a més de 600 pàgines. Gràcies!

Vriullop (Discussiócontribucions)

Arreglat. Vaig estar substituint el paràmetres obsolets del mòdul Wikidata i no sé per què van quedar alguns casos penjats.

Resposta a «Error a taula»
Vriullop (Discussiócontribucions)

He fet un mapa Especial:Permalink/18022888. Bé, encara millor he fet una plantilla {{Map draw}} gràcies a l'entusiasme de l'Amadalvarez que sap picar-me la curiositat per aprendre com generar JSON amb Lua. El mapa és una mica complex, tant per impressionar com per mostrar les seves possibilitats, però serveix igual per mostrar només un punt o una col·lecció de punts d'interès. Cliqueu a sobre per veure el mapa dinàmic i les seves etiquetes. Per veure una cosa realment elaborada, el traçat del tren transsiberià: Especial:Permalink/18018040.

Queda pendent explorar altres possibilitats com importar dades d'OpenStreetMap via Wikidata, però aquí no puc assegurar res. De moment serveix per generar-ho manualment. El que cal ara és posar-ho a prova i veure les possibles utilitats. Per corregir o millorar coses, millor comentar-ho a la discussió de la plantilla.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Ets un crack! I entomes molt bé els reptes. Gràcies

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

Molt bona feina! Quina currada el transiberià. No veig el thumb (la previsualització del mapa sense fer clic a sobre) des del chrome per mòbils (Android). Algú pot confirmar el bug?

Vriullop (Discussiócontribucions)

M'he precipitat enllaçant a un versió anterior de la mateixa pàgina. El thumb és un mapa estàtic que genera en caché per a major efectivitat i en aquest cas ja no existeix. Es pot veure en previsualització de la pàgina ja que llavors genera un thumb amb mapa dinàmic.

Les coordenades simplement les he copiat. Es pot veure l'original, encara més complet, a wikivoyage:Trans-Siberian Railway#Go. La motivació inicial era copiar els mapes de Wikivoyage, però resulta que allà tenen una altra versió de l'extensió amb thumbs dinàmics i amb recollida automàtica de totes les coordenades de la pàgina. Sembla que això és impossible a les Viquipèdies per l'alt consum de recursos i agafant la idea ho he fet pràcticament nou per adaptar-ho aquí.

Resposta a «Mapejant»
Vriullop (Discussiócontribucions)

Ara no recordo les dades exactes ni on trobar-les, ho dic de memòria: la meitat dels lectors accedeixen des d'algun dispositiu mòbil mentre la gran majoria d'editors ho fem en versió escriptori.

He afegit el giny Mobile sidebar disponible a les preferències. Afegeix un mòbil en la pantalla que permet veure ràpidament com queda la pàgina. És una forma ràpida de comprovar si hi ha coses inesperades que no acaben de sortir bé. Temps enrere recordo problemes amb les infotaules que ja s'estan corregint.

Quan us canseu del mòbil el podeu apagar i quedarà la icona en la barra de dalt per tornar-lo a engegar.

No intenteu navegar amb el dit.

MarisaLR (Discussiócontribucions)

Comprovat, va molt bé. Gràcies.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Aportació que serà ben tranquil·litzadora en més d'una ocasió. Gràcies

Rauletemunoz (Discussiócontribucions)

Simplement excel·lent.

Resposta a «Mobile sidebar»
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Després de molts mesos d'estar funcionant a mig gas, he implantat els mapes dinàmics per a tots els articles amb aquesta infotaula. Per millorar la velocitat de càrrega dels mapes, fa uns mesos és va fer un canvi al giny que fa que la imatge que es mostra a l'article sigui una imatge estàtica i no un mapa navegable que requeria carregar mòduls Java. Només quan es pitja sobre el mapa, s'obre una finestra a pantalla complerta que permet navegar, fer zoom, etc. de forma molt ergonòmica. Si teniu algun problema, aviseu. merci,

Lohen11 (Discussiócontribucions)

Fabulós

CarlesMartin (Discussiócontribucions)

Una altra vegada un deu. Em sembla meravellosa la teva tasca de millora de les infotaules.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Soc un gestor de la part visible del iceberg. La gent que hi ha al darrera i que fa les eines per poder-les mostrar són els autèntics genis. Gràcies

Resposta a «Mapes dinàmics a Infotaula edifici»
Joutbis (Discussiócontribucions)

Hola a tothom,

Si busqueu una feina entretinguda per començar l'any, tinc una proposta:

  • comprovar manualment els articles que contenen coordenades i que no concorden amb les de Wikidata.
  • un cop solucionada la discrepància, posar el valor correcte a WD, esborrar la informació de coordenades de l'article, perquè l'agafi automàticament de Wikidata la plantilla Edifici.
  • de moment, l'objectiu són els articles amb Plantilla:Edifici. Més endavant, continuarem amb altres plantilles.

La majoria dels articles els està fent automàticament un bot, però quan hi ha una distància apreciable (10 m, ara mateix), cal que un humà s'ho miri.

En aquesta pàgina hi teniu instruccions detallades i una primera llista, que s'anirà ampliant. Gràcies!

Paucabot (Discussiócontribucions)

Una altra feina per si qualcú s'avorreix molt: llevar l'avís d'esborrany d'articles que són prou llargs (de Viquipèdia:Bots/Sol·licituds#Esborranys llargs).

Resposta a «Coordenades en articles d'edificis»
Gerardduenas (Discussiócontribucions)

Tenim disponible una nova eina a Viquipèdia:Etiquetes que permet etiquetar les edicions i classificar-les. Això permetrà, en un futur, tenir una gran quantitat de dades sobre els tipus d'edicions que ens permetrà desenvolupar eines intel·ligents per detectar i classificar edicions, fent més senzilla la patrulla de canvis recents.

Molt bon any 2017 a tothom!

Resposta a «Viquipèdia:Etiquetes»
Townie (Discussiócontribucions)

Ens queden un parell d'articles per pujar per sobre dels 30.000 octets i recuperar la puntuació perfecta. Algú s'hi anima? Per cert, he estat traduint l'article de «Diari», actualment una redirecció, i una part es pot agafar de Premsa. Ho afegiríeu a diari i ho trauríeu de premsa?

Sng (Discussiócontribucions)

Vaig a pujar un article que tinc a la meva pàgina de proves i que estic pendent de pujar-lo. Pensava fer-ho quan tots els enllaços tinguessin un article amb contingut i, de fet, estic treballant en aquests articles, però el pujo ara mateix

Sng (Discussiócontribucions)

No he dit res. Acabo de veure que ha de ser uns articles en concret i que l'article en el que estic treballant no serveix. Perdoneu la confusió.

Resposta a «VP:Els 1.000»
Pacopac (Discussiócontribucions)

Hola, de nou la web de l'INVENTARI GENERAL DEL PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀ ha canviat d'adreça i els enllaços vells http://www.cult.gva.es/dgpa/brl/detalles_brl.asp?IdInmueble=1948 redireccionen al nou cercador http://www.ceice.gva.es/web/patrimonio-cultural-y-museos/brl (ara les fitxes són més completes i geolocalitzades, algunes amb errors)

Es pot arreglat amb un bot, ho ha de ser a mà... Gràcies!

Vriullop (Discussiócontribucions)

Modificat a Plantilla:Filera BIC Val per les llistes de monuments. He enllaçat directament a la fitxa, sense el marc perquè no he trobat l'url. La resta, Especial:Enllaços web, caldrà modificar-los amb bot. Pots demanar-ho a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds. També és el moment de pensar si els substituïm millor per una plantilla en previsió de futurs canvis.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Pacopac Creus que podries esbrinar si, amb el canvi, hi ha forma d'accedir directament a una fitxa a partir del seu codi ?. Ens fa falta per a poder fer un enllaç calculat des de WD a identificador de Béns de rellevància local (P2473). Bones festes !

Pacopac (Discussiócontribucions)

@Amadalvarez Pel que veig l'ID està a l'URL. Amb http://eduwp.edu.gva.es/patrimonio-cultural/ficha-inmueble.php?id=3135&lang=ca#datos-juridicos

tenim que:

3135 --> Convento de Nuestra Señora del Olivar. Actual Iglesia Parroquial de Nuestra Señora del Olivar

3136 --> Iglesia Parroquial de la Asunción de Nuestra Señora

3140 -->Capilla de San Julián

3141--> Iglesia Parroquial de la Asunción de Nuestra Señora

No se si @TaronjaSatsuma pot aconseguir a Patrimoni la correlació codi-ID

Bones festes!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Pacopac Aquest problema ja el teníem abans i no serveix de res tenir la llista d'equivalències per a aconseguir enllaçar directament des de WD, ja què, per a fer enllaços directes, el codi patrimonial -que és el que es carrega a WD- ha de permetre construir directament la URL. Si teniu accés a Patrimoni, se li podria preguntar si tenen (o podrien construir) una URL "no pública" que enllaci directament. A veure les vostres influències.

Resposta a «De nou url trencades des de Patrimoni GVA»