Viquipèdia:La taverna/Novetats

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia

New print to pdf feature for mobile web readers

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

CKoerner (WMF) (talk) 23:07, 20 nov 2017 (CET)

Resposta a «New print to pdf feature for mobile web readers»
Medol (discussiócontribucions)

Ara és un bon moment per passar per les votacions dels Articles de Qualitat per donar-hi una empenta, que aquest any el ritme és més baix que els passats. Recentment s'han afegit articles nous: són articles que ja han estat un mínim de dos mesos en avaluació, i simplement es tracta simplement de veure si compleixen amb els estàndards de qualitat. Visualitzem la qualitat de la Viquipèdia!

Townie (discussiócontribucions)

Aprofito per encoratjar que us passeu a avaluar articles, on també cal donar una bona empenta.

Townie (discussiócontribucions)

També estaria bé votar a les propostes de retirada de distinció; n'hi ha de fa més de 2 anys,

Resposta a «Passeu a votar AdQ!»
139.47.30.211 (discussiócontribucions)

Bon a tarda a tots!

Comencem un concurs que dura 15 dies per a crear articles en català d'instruments coreans! Trobareu aquí tots els detalls: Viquiprojecte:Museu de la Música de Barcelona/Corea

Salut i difusió!

Sguastevi (discussiócontribucions)

Açò d'aquí dalt ho he escrit jo, que se m'ha oblidat fer el login...

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Bona feina per la iniciativa, tot i que de moment no sembla haver atret a les masses. Intentaré fer-hi alguna cosa, però no prometo res, temo que no en sé massa d'instruments coreans. Potser això mateix sigui el que passi als altres companys i companyes....

Sguastevi (discussiócontribucions)

Gràcies per la difusió, Carles! Jo en el meu cas m'he especialitzat en la traducció d'articles d'instruments, sobretot de la versió anglesa, que sol ser més acurada...! Ara bé, tenim uns quants llibres d'instruments coreans que poden facilitar molt la feina i que entren molt pels ulls!

Resposta a «Instruments coreans»

La Viquipèdia a la premsa aquests dies

7
Resum per QuimGil
QuimGil (discussiócontribucions)

La Viquipèdia (o projectes germans en altres idiomes) ha aparegut a diversos mitjans aquests dies en el context de la cobertura de la declaració d'independència de la República Catalana. Podríem parlar de les motivacions, enfocaments i intencions d'aquests articles... però la veritat és que jo ja em conformaria amb una bona col·lecció d'enllaços per a que qui tingui interès vegi i tregui les seves conclusions.

Si sabeu de més enllaços (que no siguin calcats d'articles ja mencionats), afegiu-los al resum si us plau.

Jey (discussiócontribucions)

Gràcies pel resum Quim. Es podria utilitzar {{Premsa}} per marcar els que citen específicament versió catalana.

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Hola. A Viquipèdia:Notícies sobre la Viquipèdia intentem anar afegint les notícies destacades que parlin de la Viquipèdia. Us animo a afegir-hi aquests i d'altres enllaços que trobeu allà. :-)

QuimGil (discussiócontribucions)

Moltes gràcies. No sabia que existia aquesta pàgina. No tinc clar si tots els enllaços són benvinguts? El recull actual és de notícies "positives" i no voldria ser jo el que aportés "notícies" d'un caire ben diferent, com per exemple les acusacions encobertes d'El País.

Jey (discussiócontribucions)

Nono, totes valen. Jo ho veig com una bona forma per alertar els editors de cobertura negativa o positiva d'un article en concret.

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Molt d'acord amb en Jey

QuimGil (discussiócontribucions)

Fet! Continguts moguts a Viquipèdia:Notícies_sobre_la_Viquipèdia#Octubre. Moltes gràcies pels consells.

MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)
Hello. Some changes to the community global ban policy have been proposed. Your comments are welcome at m:Requests for comment/Improvement of global ban policy. Please translate this message to your language, if needed. Cordially. Matiia (Matiia) 01:34, 12 nov 2017 (CET)
Resposta a «Changes to the global ban policy»
Paucabot (discussiócontribucions)

Segons els comptes de n'Amadalvarez, fa dues setmanes teníem un 59% d'articles amb infotaules que usen Wikidata. A hores d'ara, aquest número ja es deu haver incrementat gràcies al bot de Joutbis que actualitza les infotaules d'éssers vius.

Ara mateix acab de veure una altra dada que no està gens malament. Tenim un 39% d'articles (concretament 217813) que tenen una infotaula que només agafa dades de Wikidata.

Gràcies a tots els qui hi heu col·laborat!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Aquí teniu les xifres actualitzades a data d'avui. Tenim un 77,5 %

Són força més generoses que les que comentava en @Paucabot, per dos motius:

  • ja es reflecteix el 10,64% que suposen els éssers vius, tal com s'indicava més amunt
  • en Pau s'havia oblidat de sumar el 8,11 % que sumen les 54 infotaules de menys volum.

Sense el vostre suport, propostes i paciència, sense les meravelles tecnològiques d'en @Vriullop i sense els animosos companys que s'han llençat a fer d'infotaulers, no hauríem aconseguit aquestes xifres.

Gràcies, també, a la @Barcelona que m'ha autoritzat a no fer articles durant 3 anys.

Jey (discussiócontribucions)

Genial! Enhorabona!!

Joutbis (discussiócontribucions)

I espera't, que la següent és la infotaula geografia política!

Paputx (discussiócontribucions)

ntàstic :-)a

Resposta a «Percentatge d'infotaules»
Yeza (discussiócontribucions)

Bon dia,

S'ha encetat enguany el Viquiprojecte 20x100 Dones per tal d'intentar paliar una miquetona el biaix de gènere també a Viquidites: hi ha molta feina a fer, animeu-vos a participar-hi!

Resposta a «Repte 20 x 100 Dones»

RfC regarding "Interlinking of accounts involved with paid editing to decrease impersonation"

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

There is currently a RfC open on Meta regarding "requiring those involved with paid editing on Wikipedia to link on their user page to all other active accounts through which they advertise paid Wikipedia editing business."

Note this is to apply to Wikipedia and not necessarily other sister projects, this is only to apply to websites where people are specifically advertising that they will edit Wikipedia for pay and not any other personal, professional, or social media accounts a person may have.

Please comment on meta. Thanks. Send on behalf of User:Doc James.


83.220.238.41 (discussiócontribucions)

hola companys,

Els que teniu la fortuna d'estar a Barcelona, no podrieu fer un wikiprojecte de fotografia per anar seguint tots els esdeveniments del procés? Els mitjans no paren informar de tot el que va passant i a mi em sembla que com a Wikipedia estem perdent el fil en aquest sentit. Algú pot fotografiar el port amb el famós vaixell amb Piolín, si us plau? Sense violar el copyright. I fotos i vídeos de totes les concentracions i protestes? I de la guàrdia civil? Com és que ningú ho està fent? És un moment històric i em temo que la wikipedia no està sent a l'altura dels esdeveniments. Gràcies!

F3RaN

ESM (discussiócontribucions)

Hola @F3RaN,

tenim una categoria a Commons que anem omplint a mesura que la gent va documentant el que passa. Podríem tenir més coses i més variades, però tornaríem a entrar al debat etern que és molt més senzill compartir quelcom (i perdre'n el control) via xarxes que no pas alliberar-ho i carregar-ho a Commons. Salut!

Nou concurs: Biografies de Dones de ficció

1
Resum per ÀlexHinojo

concurs finalitzat

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Hola, us informem que avui comença un nou concurs de biografies de dones de ficció: Viquiprojecte:Dones de ficció. Us hi esperem!