Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Viquimarató Patrimoni Industrial a Castellar del Vallès

1
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bones, aquest divendres celebrarem una viquimarató sobre patrimoni industrial a Castellar del Vallès. Us hi esperem a tots! ping @Vàngelis Villar

Resposta a «Viquimarató Patrimoni Industrial a Castellar del Vallès»

Necessitem voluntari per liderar Viquimarató Patrimoni Guixolenc

1
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Sou del Baix Empordà? Necessitem viquipedistes que ens donin un cop de mà amb la Viquimarató Patrimoni Guixolenc

se celebrarà aquest dissabte a Sant Feliu de Guíxols. Necessitem:

- un voluntari que faci una mica de curset d'editor visuals

- voluntaris que vinguin a editar :-)

Qui s'hi anima?

Resposta a «Necessitem voluntari per liderar Viquimarató Patrimoni Guixolenc»

Sol·licitud de subvenció a Wikimedia (Individual Engagement Grants)

1
Jaumeortola (Discussiócontribucions)

Vull comunicar-vos que he sol·licitat una subvenció dins del programa IEG de Wikimedia. L'objectiu és continuar i completar la feina de revisió lingüística que es fa amb el bot Langtoolbot. Hi ha centenars de milers d'errors que troba el corrector LanguageTool, que estan pendents de ser classificats, supervisats i esmenats en els articles de la Viquipèdia. Per a dur a terme el projecte, s'ha de fer front a algunes despeses en servidors i sobretot invertir una quantitat considerable de temps. Enllaç a la proposta: "Proofreading semiautomatically the Catalan Wikipedia with LanguageTool". Espero que us agradi!

Resposta a «Sol·licitud de subvenció a Wikimedia (Individual Engagement Grants)»

Articles de monuments fets amb Geonames a svwiki

3
Resum per Kippelboy

conversa inactiva

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bones, els suecs han generat milers d'articles sobre monuments amb Geonames: Geonames és una base de dades que conté al voltant de 9 M entrades amb informació geogràfica de tot el món.

A svwiki Lsjbot està generant articles d'un subconjunt de la mateixa, després de realitzar una investigació sobre la qualitat de la mateixa i una discussió a la wiki local sobre qualitat, admissibilitat i wikidata. Han decidit tirar endavant el bot en algunes regions on el la qualitat del contingut de geonames és més de millor qualitat (tal i com fem nosaltres amb les bases de dades de monuments) Podeu veure alguns articles aquí

Comento tot això per tal d'argumentar que una experiència prèvia no del tot satisfactòria amb bots en aquest wiki no ens ha de deixar de considerar el fet de poder fer articles d'una qualitat molt més bona mitjançant aquest tipus de tècniques assistides.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Aquests articles, que fins on he vist són topònims i no monuments, no són més que una taula estadística inflada amb text perquè sembli un article, i són una mostra més de la ínfima qualitat mitjana que està assolint la viquipèdia en suec (acompanyada per les viquipèdies en cebuà i warai-warai), amb centenars de milers d'articles creats per bot pendents de revisar fets pel Lsjbot, que fins ara eren espècies d'animals i plantes però que ara s'estan expandint cap a altres camps.

Aquesta experiència no té res a veure amb els nostres articles de monuments importats amb bot, que són textos escrits en una altra banda que el bot es limita a importar i endreçar, sinó que ve a ser una cosa com els nostres articles robotitzats d'entitats de població dels Estats Units. Si això sembla d'"una qualitat molt més bona" pot ser només perquè d'una muntanya del Sudan del Sud hi ha menys dades que d'un poble d'Oklahoma i en haver-hi menys dades per inflar s'hi han d'afegir línies de palla sense números que en suec fan menys mala pinta.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

I si ens interessen aquesta mena de pàgines, crec que la línia no és incorporar-les a la Viquipèdia, que és un mitjà estàtic i que necessita una revisió humana article per article, sinó contribuir al desenvolupament del Reasonator, que per poc que l'adaptéssim i s'acabés de desenvolupar ens permetria tenir de cop un projecte amb vint milions d'entrades que no tindrien res a envejar a la majoria de les de viquipèdia en suec.

Docosong (Discussiócontribucions)

Hola! Només comentar-vos que ens quedem pocs articles per arribar a la xifra màgica de 2000 pàgines. Amb l'edició de l'últim Viquirepte ens hem quedat a poca distància d'aquesta barrera, gràcies a l'increment de pàgines dites sobre municipis valencians.

Us convido a participar aportant citacions filosòfiques, literàries o dites populars del tema que volgueu. A reveure!

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Quan hi arribem recorda actualitzar això  :-)

Resposta a «Viquidites cap al 2000»
Resum per ESM

Esdeveniment ja celebrat

Millars (Discussiócontribucions)

Hola. Encara que es troba a zona de predomini lingüístic castellanoparlant, us informe de que el proper dia 19 de setembre, i també el 20, es farà un Wiki Takes Ayora, a la província de València. La jornada incluo presentació a la Viquipèdia, recorregut fotogràfic, i marató d'edició i carrega d'imatges a Wikimedia Commons. La pàgina de coordinació esta vegada s'ha fet en castellà per motius lògics donada la situació de la localitat. es:Wikipedia:Encuentros/Wiki Takes Ayora. Esteu convidats i convidades.

Vriullop (Discussiócontribucions)

A partir del dia 10, les notificacions apareixeran separades en dues icones per "alertes" i "missatges", tal com es pot veure en la captura de pantalla en anglès. Es pot comentar a mw:Topic:Sobaaiky57zs7py7.

Arnaugir (Discussiócontribucions)

canvi cap a millor, en la meva opinió.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Revertit temporalment, pendent de phab:T112401 i phab:T112552.

Viquiprojecte:Setmana del llibre en català

1
Resum per Kippelboy

Concurs finalitzat

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bones! D'aquí a pocs dies comença la Setmana del Llibre en català. Des d'Amical i en col·laboració amb l'associació Llegir en català hem organitzat un petit concurs, que trobareu aquí. Apunteu-vos-hi!

Resum per Kippelboy

anunci ja sense sentit. El repte és a punt de finalitzar

KRLS (Discussiócontribucions)

Com sentiu. Enguany repetim. Per segon any consecutiu, celebrem el Wiki Loves Monuments (WLM) focalitzat en la millora d'articles sobre monuments. Aquest iniciativa que va començar l'any passat i que deixava enrere 3 edicions de WLM centrades en la creació de fotografies. Per això, des d'Amical Wikimedia us animem a sumar-vos al Repte 2015 Monuments durant tot aquest mes de setembre. Comentar que com l'any passat s'utilitzarà el sitenotice per promocionar el projecte. Ànims!

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

No em sembla malament que sigui al sitenotice, però l'enllaç que hi ha ara és al concurs del 2014 i el text sembla descriure concurs fotogràfic que es feia fins el 2013.

KRLS (Discussiócontribucions)

Pere prlpz, ja ho he arreglat. He posat l'avís al sitenotice i conviura amb el bànner de WLM-ES durant el mes de setembre.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Endavant!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Val, però jo tinc un grapat de fotos per pujar. Hi haurà "estímul" per les fotos ?

Manlleus (Discussiócontribucions)

Endavant! A més s'ajuda a la creació d'articles del repte del 500K. Aniré fent revisions dels articles de bots pendents a revisar. Reviseu tots els que pugueu!!

Jey (Discussiócontribucions)

Gràcies per l'avís! suposo que com l'any passat ens podem basar en Categoria:Pàgines creades per bot pendents de revisar. Us importaria aclarir quants articles es generarà el Vriubot i quan està previst que es creïn? També quan està previst que en PereBot els hi faci una primera revisió. @Vriullop @Pere prlpz Gràcies!

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Ahir a la nit vaig passar el bot pels articles que tenien l'etiqueta. Als que no he fet la primera revisió són els que hagi creat en Vriullop avui.

I tot i que jo encara no estic segur de quines són les normes, aquest any el concepte de revisió/edició sembla que és més ampli que el de l'any passat, i a més d'entrar les pàgines creades per bot pendents de revisar, també entren totes les millores que es facin a qualsevol article dels que surten a les llistes.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Per seguir amb els nous, pots passar per les categories noves que vaig creant.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Difícil de calcular. En números rodons, en preveig uns 2.000 dels quals 1.500 ja estan fets.

I Jornada d’Associacions i Patrimoni a Torrent

1
Resum per Kippelboy

Acte finalitzat

Pacopac (Discussiócontribucions)

El proper dissabte 19 de setembre al Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March de Torrent es celebrarà la I Jornada d’Associacions i Patrimoni - El patrimoni a l’Horta, reptes de  futur on a les 10.00 h farem una Presentació d’experiències en nom d'Amical Wikimedia i participarem en els posterior grups de treball. Si us voleu passar, esteu invitats. Salut!