Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Multimèdia

A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si necessites ajuda per a corregir, editar o vectoritzar una imatge visita el nostre taller gràfic.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Imatge que no és a Wikimedia Commons però sí a la Wikipedia en anglès

11
Resum per Pere prlpz
2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Hola! Estic escrivint el meu primer article així que si us plau tingueu paciència amb mi.

Pel que entenc, la millor pràctica és afegir imatges que siguin a Wikimedia Commons. Ara bé, voldria afegir una imatge d'un quadre (Self-portrait with Jewish Identity Card, 1943, Felix Nussbaum). No és a la galeria de Wikimedia Commons, però sí que és a l'article de la wikipedia en anglès https://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Nussbaum


Puc fer servir la imatge jo també? Gràcies!!

Ralf Roletschek (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

A la wikipedia anglesa fan servir el fair use i, malauradament, no és compatible amb les llicències de Commons. A la propia viquipèdia no és recomana penjar cap imatge en copyright, tot i que hi ha algunes excepcions com logos o pòsters, però no quadres.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Només una puntualització: els quadres no lliures sí que es podrien penjar en local si és per comentar el quadre, no per parlar del que mostra, o sigui, un autoretrat es podria penjar per parlar de l'estil del pintor però no si és només per mostrar quina cara tenia.

De fet, entenc que els quadres estarien més d'acord amb les polítiques que els pòsters de les pel·lícules. El que passa és que els editors que escriuen sobre quadres tendeixen a evitar les imatges no lliures mentre que els que escriuen sobre pel·lícules els agrada posar-hi pòsters.

2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Estic escrivint sobre el quadre, però per si de cas em limitaré a les imatges que hi ha a Wikipedia Commons. Gràcies per l'aclariment de totes maneres!

2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Em limito a les de Wikimedia Commons doncs, merci!

Ralf Roletschek (discussiócontribucions)

Aquí teniu la imatge.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Doncs és veritat que a Alemanya les obres passen al domini públic als 70 anys de la mort de l'autor (i no als 80 com a Espanya) i que les obres de Felix Nussbaum ja són totes lliures des del 2015.

2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Aleshores la puc fer servir?

Com la incloc a l'article?

Gràcies per endavant!!!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ja l'he posada a l'article, juntament amb una altra que faltava.

Per posar una imatge a l'article tens un botó, tant amb l'editor visual com amb l'editor de codi. Només cal que hi copiïs i enganxis el nom de la imatge a Commons.

Resposta a «Imatge que no és a Wikimedia Commons però sí a la Wikipedia en anglès»
Resum per Pere prlpz
Laia Pérez (discussiócontribucions)

Bon dia,

Si fas la captura de pantalla d'un perfil d'una xarxa social, es considera que ets propietari dels drets de la imatge? És a dir, de la foto on surt la biografia del perfil, el número de seguidors, la foto de perfil i les històries destacades.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No.

La captura de pantalla d'una xarxa social pot contenir una pila de coses de les que no tens els drets d'autor. Com a mínim:

  • El disseny i l'aspecte de la interfície, propietat de la companyia de la xarxa social.
  • Els continguts publicats a la xarxa social, propietat dels seus autors, amb les limitacions i afegits que suposin les condicions d'ús de la xarxa social. A més, pot ser que els usuaris hagin pujat contingut que no sigui seu i que segueixi essent dels seus autors originals, com ara una foto agafada d'Internet.

Aleshores, una captura d'una xarxa social no és teva i no la pots pujar a Commons.

puc aconseguir fotografies d'espècies marines

6
Paputx (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia! Podria ser molt interessant. Quines són les condicions exactes de la llicència?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les imatges de https://www.inaturalist.org/projects/sealife-collection no són lliures. Suposo que "puc aconseguir" vol dir que pots demanar que n'alliberin algunes. Les que pots demanar són totes les del web?

Abans havíem tingut categories d'espècies sense foto, però fa temps que les vam esborrar. Ara podríem consultar a Wikidata quines espècies no tenen foto i comparar amb el que es pot alliberar. La consulta depèn de què puguis demanar.

  • Cas més optimista: Demanar totes les fotos del web o d'un fotògraf i pujar-les a Commons. Tafanejant sípies, diria que el que hi ha és complementari del que ja hi ha a Commons i seria una bona ampliació. Per això no cal cap consulta.
  • Cas intermedi: Demanar les espècies que no tinguin imatge a Commons. Es pot consultar quines falten.
  • Cas més pessimista: Demanar les espècies amb article sense foto.

El primer hauria de ser saber què podem aconseguir i mirar de trobar la llista d'espècies a què correspon.

El darrer pas serà organitzar la pujada, però per això primer cal saber de quantes fotos parlem.

Paputx (discussiócontribucions)

Caria si que he pescat ràpid ;-)

Tenen les fotografies sota CC BY-NC 4.0 però a la Fundació Alive que promou aquest projecte ja l'interessa pujar foto amb CC BY SA a commons i buscaria qui les pots cedir. O bé les podrien anar a buscar voluntàriament.

Podríem fer quelcom senzill per engrescar-los. Fer un tastet. Ara fan una recerca sobre la Cymodocea nodosa al Golf de Roses. Podriem fer una llista d'especies que hi ha en aquest entorn.

Però qualsevol idea que us engresqui més serà benvinguda.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

De Cymodocea nodosa n'hi ha tres fotos a Commons, que són suficients per l'article però estaria bé augmentar la col·lecció.

No sé quines altres espècies s'hi pot trobar a les prades de cimodocea. L'article Cymodocea nodosa parla de tres espècies de peixos però només n'esmenta el gènere, i tenen unes quantes fotos.

A banda d'això, els articles de les principals fanerògames marines del nostre entorn es podrien millorar. Posidonia oceanica no està malament (si no el comparem amb la versió italiana, que és de qualitat), Cymodocea nodosa es pot ampliar una mica i Zostera marina s'hauria de crear.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

És tan fàcil com fer un petit viquiprojecte-concurs, si voleu. Fa anys que no en fem cap sobre espècies i és cert que el darrer sobre ciència va ser el de la COVID.

Des de la Fundació Alive i Amical no podríeu parlar i veure si es pot bolcar un bon dossier de fotos (200-400) via bot i aprofitem per traçar espècies, gèneres, ordres, PEINs i ENPs dels Països Catalans? Com a recompensa, es pot regalar alguna de les fotografies en qüestió en format gran i emmarcada, amb un agraïment de la institució. Només idees ;)

Resposta a «puc aconseguir fotografies d'espècies marines»

Imatge programa reintroducció ós als Pirineus

8
Gerard Viader (discussiócontribucions)

Bon vespre, he estat editant la nova pàgina Reintroducció de l'ós als Pirineus. De moment, està sense imatges. Preguntant, un director d'un Parc natural m'ha suggerit la galeria del Programa PirosLIFE Galeria - Piros Life, on hi ha imatges del programa, propietat de GenCat i que entén es poden fer servir citant autoria.

No tenim clar quina mena de llicència tenen aquestes imatges. En @catalaalatac m'ha suggerit que us citi, @Amadalvarez i @Docosong a veure si em podeu orientar.

Un cop n'escollim una, tampoc sé ben bé com s'han de pujar. Sóc novell i només n'he pujat de la meva autoria. Les imatges amb drets especials, sembla que és més complicat.

Gràcies per avançat!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En aquest web que enllaces hi diu clarament "Tots els drets reservats 2017" (mira al final). Aleshores, no es pot pujar cap d'aquestes imatges a Commons sense el permís de qui tingui els drets d'autor de les fotos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Gerard Viader La Generalitat permet l'ús dels seus continguts (en part gràcies al treball fet des d'Amical per aconseguir-ho) tal com es descriu en una llei del 2014. Aquí tens l'enllaç de l'avís legal per a tot el portal Gencat.

Per tant, pot servir per continguts com https://territori.gencat.cat/ca/detalls/Article/Piroslife#bloc3 on es veu al peu l'avís esmentat.

Ara bé, la pàgina que m'has passat no segueix aquest criteri i hi diu clarament "Tots els drets reservats". Per tant, per fer-lo servir, els hi hauríem de demanar que, si és de la Generalitat, canviïn l'Avís legal pel que t'he indicat, que és una llei que afecta als continguts Gencat.

Docosong (discussiócontribucions)

Veig que es dona el problema de sempre amb aquestes fotos:

Com diu bé en @Pere prlpz les imatges estan en copyright.

Tanmateix a premsa gencat pots trobar alguna foto amb llicència lliure de la Generalitat. Entre d'altres:

Però desconec si venen de la mateixa PirosLIFE

KRLS (discussiócontribucions)

Penso que no és incompatible que una fotografia tingui múltiples llicències amb diferents restriccions. Pel cas que ens ocupa, jo agafaria alguna fotografia dels enllaços que ha ofert el Docosong i tenen una llicència CC0. Si més no, l'article del portal gencat és del 2014 i mostrava les fotografies abans que fossin publicades al portal Piroslife (2017). Així doncs, per mi estan en CC0.

Gerard Viader (discussiócontribucions)

D'acord, moltes gràcies a tots. No m'he complicat i he escollit 2 fotografies i una imatge de l'enllaç suggerit per @Amadalvarez i dels enllaços de la sala de premsa facilitats per @docosong. He intentat pujar-ho emprant la Pàgina Especial: Carrega de la Viquipèdia. He escollit llicència Domini Públic i al final d'omplir-ho tot, m'ha dit que no tenia permís dins la Wiki. Així que he tirat pel dret i desde la matèixa pàgina de la Reintroducció de l'ós als Pirineus li he donat a Modificar / Insereix Imatges i Multimèdia / Càrrega i he marcat el check "Això és el meu propi treball. És l'única manera que m'ha deixat. Després a la descripció de les imatges he deixat enllaç dels blogs/notes de premsa i he copiat l'avís legal de la Generalitat.

Si podeu donar-hi un cop d'ull, a veure què us sembla, us ho agrairé.

@Catalaalatac @Pere prlpz @KRLS

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El copiar l'avís legal està bé perquè com a mínim qui s'ho miri, si s'ho mira amb calma i un traductor automàtic, pot veure que està mal posat però la imatge és lliure.

Em sembla que el que calia és això, i s'hauria de fer amb les altres fotos.

Gerard Viader (discussiócontribucions)

D'acord, així ho he fet @Pere prlpz. Gràcies de nou.

Resposta a «Imatge programa reintroducció ós als Pirineus»

Melodia de Giant Steps per John Coltrane

6
Resum per Pere prlpz
GerardSN (discussiócontribucions)

Bones, volia posar un exemple de Melodia perpètua a l'article que estic fent del To de Shepard utilitzant la melodia del saxo de l'inici del clàssic Giant Steps conjuntament amb el to de Shepard per a simular que aquesta ascendeix en to eternament. He recreat les notes amb una ona sinusoidal a FL Studio fent servir el VST Serum i he modificat la part en la qual sembla ascendir per fer aquest efecte. He escollit aquesta peça, encara que tingui drets, perquè és un exemple conegut i perquè la melodia fa el moviment perfecte per implementar aquest efecte. Desconec si recrear la melodia d'una cançó (com seria, per exemple, tocar amb la flauta "Bad" de Michael Jackson), encara que la modifiqui lleugerament, és acceptable baix les condicions de llicència de la Viquipèdia. Moltes gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Alguns cops que ja ha sortit abans el tema:

En resum: sobre la gravació d'una peça musical hi tenen drets el compositor, l'arranjador, l'intèrpret i, possiblement, qui hagi fet la gravació. Si es modifica la composició, aleshores és una obra derivada i també hi té drets l'autor de la modificació. Ara bé, compte que el que tots hi tinguin drets vol dir que necessites el permís de tots per publicar l'obra. Aleshores, no pots pujar a Commons una gravació que facis d'una composició de John Coltrane sense permís dels seus hereus o qui en tingui els drets.

Es pot esperar a que l'obra estigui en domini públic, però crec que per un compositor estatunidenc són 95 anys després de la publicació (no t'ho podria assegurar).

Si és per comentar la composició podem estar davant d'un cas de dret de citació (legislació espanyola) i a la vegada fair use (legislació estatunidenca). Ara bé, entenc que això només pot servir per fer servir la gravació per comentar Giant Steps. Si es fa servir només per comentar el to de Shepard aleshores potser no val com a dret de citació. És semblant al que passa amb les imatges, que pujar un quadre per comentar el quadre i l'estil del pintor entra dins del dret de citació, però per il·lustrar la fesomia de la persona que surt al quadre no.

Si entra dins del dret de citació, s'hauria de poder pujar localment, amb una justificació d'ús de material no lliure, amb l'enllaç "puja un fitxer" al menú de l'esquerra i aleshores seguint l'enllaç per excepcions.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
GerardSN (discussiócontribucions)

El que jo he agafat (i modificat al final) de Giant Steps són les primeres notes de la melodia del saxo (12 segons de la peça), i per tant, no sé si realment és com amb aquest exemple on es tracten acords musicals. Et comparteixo el que pretenia pujar per a veure si s'entén millor que amb paraules (mitjançant Google Drive). També és veritat que és tot un dilema fins a quin punt una melodia traspassa el llindar d'originalitat (al final es fan melodies i progressions d'acords molt semblants de manera paral·lela i sense contacte), i és complicat determinar-ho.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

L'enllaç no funciona (diu que el propietari no permet baixar ni reproduir el fitxer d'audio), però tampoc hi entenc per saber on està el llindar d'originalitat en una peça musical i per això deia de preguntar commons:Commons:Village pump/Copyright. De tota manera, així a priori, em fa la impressió que per lenta que sigui la peça en 12 segons de saxo hi caben massa notes com per no arribar al llindar d'originalitat.

GerardSN (discussiócontribucions)

Que estrany que no funcioni l'enllaç. És veritat que hi ha moltes notes, segurament no arriben al llindar. Gràcies!

Resposta a «Melodia de Giant Steps per John Coltrane»
AntoniBM (discussiócontribucions)

Bon dia, per tal de completar l'article sobre l'actriu de cinema mut Mildred Bright voldria carregar una imatge de l'actriu. He trobat dues fotografies dins de revistes velles a Archive.org, una que va aparéixer al Motion Picture Magazine l'octubre de 1914 i una altra que va aparéixer l'agost de 1913 a Motography (les podeu veure a:https://archive.org/details/motionpicturemag08moti/page/n479/mode/2up i https://archive.org/stream/motography10elec#page/92/mode/2up). En cap de les dues consta que és l'autor de la fotografia de manera que no puc saber si ha mort fa més de 70 anys però per altra banda no hi ha cap imatge disponible de l'actriu. Penseu que és lícit carregar-la a la wikipèdia? Moltes gràcies pel vostre consell! (discussió) 9:59, 10 nov 2020 (CEST)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No sóc el més expert en aquest tema de llicències (potser que per prudència esperis altres opinions), però jo he carregat força imatges que tenen més de 100 anys quan no es coneix l'autor. Em sembla que la fórmula del 70 anys passa a 80 quan á imatge és anònima, però com deia, mai he tingut problemes amb imatges de +100.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si la revista es va publicar als Estats Units abans de 1925 està en domini públic i es pot pujar a Commons amb la llicència {{PD-US-expired|country=US}}. L'únic dubte que hi veig podria ser si la fotografia publicada als Estats Units tingués l'origen en un altre país, però suposo que és improbable.

Resposta a «Imatge actriu de cinema mut»

La biblioteca nacional d'Espanya lliberà contingut multimèdia de domini públic

2
Cesc97 (discussiócontribucions)

La Biblioteca Nacional d'Espanya ha posat disponible de manera gratuïta tot el contingut que tenia sota la llicència de domini públic.

Notícia

No sé si és el lloc correcte per dir-ho, però he pensat que estaria bé avisar per mirar de xuclar contingut.

Tiputini (discussiócontribucions)

Les poques que he mirat segueixen portant un © molt visible. Així que no será possible fer processos de càrrega massiva a Commons.

Resposta a «La biblioteca nacional d'Espanya lliberà contingut multimèdia de domini públic»

Pujar imatges del Mapes de Patrimoni Cultural

12
Catalaalatac (discussiócontribucions)

Recentment he iniciat el Viquiprojecte:Granera, un petit poble del Moianès. Un dels objectius és ampliar la informació sobre Granera fent servir la base de dades dels elements inventariats al Mapa de Patrimoni Cultural. A l'apartat Avís legal diu que "s’autoritza la reproducció i difusió de les dades contingudes en els Mapes de Patrimoni Cultural, a efectes de divulgació i recerca científica" i estic disposat a pujar a Commons algunes d'aquestes imatges. (Primer els hi enviaré un correu demanant-los l'autorització.)

Ara bé, no sé amb quina llicència la cedeixen ni acabo d'entendre gaire bé com l'hauria de penjar. Algú em podria dir quins passos hauria de seguir? Moltes gràcies.

Yuanga (discussiócontribucions)

Pel que he llegit no pots agafar imatges d’aquest lloc web.

Docosong (discussiócontribucions)

D'acord amb Yuanga, si no tinc malentès tot el contingut de la Diputació està en copyright. Fent una consulta, el material multimèdia del web de l'Ajuntament de Granera té una llicència compatible amb commons (http://www.granera.cat/altres-continguts/avis-legal/), si no s'especifica el contrari, . A commons normalment es fa servir la plantilla de gencat, però s'ha d'adaptar a l'Ajuntament de Granera. Ex. :commons:Template:Attribution-Parets del Vallès o commons:Template:Attribution-Sallent.

Catalaalatac (discussiócontribucions)

Gràcies, @Yuanga. La veritat és que no hi entenc gaire sobre la propietat intel·lectual. Vaig llegir això que diu que "s’autoritza la reproducció i difusió de les dades contingudes en els Mapes de Patrimoni Cultural, a efectes de divulgació i recerca científica" i ja vaig pensar que es podien penjar les imatges a Commons (i el text a la Viquipèdia). Però també és veritat que diu això: "Queda totalment prohibit distribuir, copiar, modificar o trametre tant el contingut com el codi de les pàgines, llevat que es compti amb autorització expressa i per escrit de la Diputació de Barcelona." Entenc, llavors, que amb permís escrit seria possible que ens autoritzessin pujar imatges i text de la seva web?

I, @Docosong, moltes gràcies per la informació. M'he llegit bé l'avís legal de la web de l'Ajuntament de Granera i també entenc que que permeten la "reproducció, la distribució i la comunicació pública de l'obra". He intentat crear la plantilla c:Template:Attribution-Granera i no me n'he sortit. Em podries donar un cop de mà? Jo en tot cas, parlaré amb l'alcalde i el posaré al corrent d'això. Moltes gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

@Catalaalatac commons:Template:Attribution-Granera Fet!

Quan hagis de carregar alguna imatge del web l'Ajuntament, a l'apartat de llicència has d'inserir el següent codi

{{LicenseReview}} això permet que ho revisi un verifiador o administrador
{{Attribution-Granera}} la llicència de la imatge

Jo començaria a carregar imatges del web de l'Ajuntament, recorda tenir cura en aquelles on s'indica copyright (no es poden carregar) i respectar l'autoria de les imatges (he vist que s'indica l'autor en algunes). Pel tema de la Diputació, personalment ho veig molt complicat. A banda de les traves administratives que puguin posar, o es genera un ticket OTRS especialment per la DIBA o es canvia la llicència del seu web. No té pas una solució senzilla comparada amb l'opció de l'Ajuntament.

Salut!

Docosong (discussiócontribucions)
Catalaalatac (discussiócontribucions)

Uau, @Docosong. Moltíssimes gràcies ! :)

Començaré a pujar les imatges del web de l'Ajuntament tal com em dius. Per cert, veig que a c:Template:Attribution-Granera hi diu "Ajuntament de Parets del Vallès", però no sé on he d'anar per canviar-ho. Si vols, digue'm on s'ha de fer el canvi i així n'aprenc.

I sobre les imatges del Mapa de Patrimoni Cultural no insisteixo més, si no es pot, no es pot. Ara bé, el text (bàsicament la descripció i història dels elements) es pot aprofitar com a referència als articles corresponents a la Viquipèdia? Potser refent les frases...

Salut i, un cop més, gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)
Catalaalatac (discussiócontribucions)

Ei merci @Docosong! Acabo de crear c:File:Forn d'obra del Carner.jpg. Em sembla que és correcte, què et sembla? Per cert, en l'auxiliar de càrrega, en l'apartat "Allibereu els drets", quina llicència he de posar? És a dir, hi ha alguna manera d'inserir directament les dues plantilles que m'has dit directament mentre ho carrego?

Sobre el text del MPC, entès.

Gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

Ja ho has fet bé. Quan alliberes els drets, només has d'escollir Una altra raó no s'esmenta més amunt i afegir la sintaxi d'abans. Bona feina!

Catalaalatac (discussiócontribucions)

@Docosong, en vaig aprenent però tinc algun dubte. Si la imatge no té data incrustada amb el fitxer i tampoc el diu a la web de l'Ajuntament, quina data li poso a l'apartat "Descriviu" en l'auxiliar de càrrega? La del dia d'avui?

M'ha passat amb c:File:El Girbau de Baix.jpg.

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia @Catalaalatac en aquest sentit fixar la data pot ser una mica subjectiu, però si t'hi fixes al peu de la pàgina hi diu la darrera actualització. Trobo que seria pràctic agafar aquesta data com a referència, pots utilitzar la plantilla c:Template:Circa, per exemple {{circa|2017|04}}

Resposta a «Pujar imatges del Mapes de Patrimoni Cultural»
88.27.71.240 (discussiócontribucions)

Vull actualitzar la fotografia de la pàgina del meu poble, Artesa de Segre, ja què és bastant vella i està feta amb un angle que no l'acaba de mostrar bé. El meu cosí m'ha passat una fotografia que va fer amb drone i m'ha autoritzat a penjar-la, puc fer-ho?

Konkordia (discussiócontribucions)

Tu no t'has enregistrat, oi? Vaja... El més fàcil (i legal) és que la puji el teu cosí, autor de la foto, després de donar-se d'alta com usuari registrat, accedir a Wikimedia Commons, clicar a 'Carrega un fitxer' i seguir les instruccions en la seva pantalla. @Konkordia

Brinerustle (discussiócontribucions)

Pero que es la manera de fer-ho si el cosí li dona pal?

Enric (discussiócontribucions)

Hi he afegit una foto més recent (no d'abans-d'ahir, però amb menys anys que la que hi havia abans).

Resposta a «Fotografia amb permís»
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Gran part de les imatges de Commons tenen llicències que requereixen una atribució i de vegades més informació. En general, a les viquis de la Fundació Wikimedia això es fa enllaçant la imatge a la seva pàgina de descripció de Commons on hi ha l'atribució i tota la informació que cal. Ara bé, si clicant la imatge no es va a parar a la seva pàgina això no funciona i l'atribució s'hauria de fer d'alguna altra manera.

Ara mateix, als dos carrussels de la portada hi tenim set imatges, cap de les quals està directament enllaçada. D'aquestes, quatre estan enllaçades a articles on la imatge surt al principi, i tornant-la a clicar es va a la seva descripció i podria ser que això fos suficient (o no).

Ara bé, hi ha tres imatges més que clicant-les no es va a cap pàgina on surtin. D'aquestes tres, només una és de domini públic, però les altres dues tenen llicències CC que requereixen atribució.

Aleshores, crec que hauríem de trobar un sistema fàcil de mantenir per atribuir les imatges de la portada. Un enllaç a una pàgina amb tots els enllaços seria una manera si l'actualitza el mateix bot que actualitza la portada. Fer que el carrussels enllacin a les imatges seria una altra manera, tot i que potser trauria enllaços als articles.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ben vist, ningú hi havia caigut. La imatge del dia té un enllaç al final del text: "Vegeu informació sobre la imatge". La mateixa solució es pot adoptar en les altres. Ping Townie.

Townie (discussiócontribucions)

Ja he afegit "Vegeu informació sobre la imatge" al primer carrusel; aquest vespre arreglaré el codi del bot perquè s'actualitzi bé al de sota. Moltes gràcies a tots dos per avisar!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Habitualment, la imatge del viquiprojecte destacat segueix sense atribució ni enllaç (i la d'avui és CC-BY-SA 3.0). Als articles més llegits, quan la imatge no surt a l'article, tampoc hi ha l'enllaç ni indirectament.

Resposta a «Atribució de les imatges de la portada»