Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

lat=Multimèdia

A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si necessites ajuda per a corregir, editar o vectoritzar una imatge visita el nostre taller gràfic.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
Paputx (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Resumint: A la Viquipèdia en anglès la carreguen d'acord amb la llei dels Estats Units que contempla el fair use. Aquí hem de complir també la legislació espanyola o francesa que no el contemplen

Paputx (discussiócontribucions)

Gràcies. I perquè hi han d'altres logos com ara de Windows? Els han alliberat?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tenim les polítiques de continguts no lliures (carregats localment) desactualitzades, que no lliguen amb el que demana la Fundació ni amb les darreres preses de decisions sobre el tema (de fa gairebé una dècada), i a més fa anys que ningú es cuida d'eliminar els continguts que no compleixin. Aleshores, si es penja aquesta mena de fitxers tampoc s'esborren. Potser un dia algú s'hi posa i desapareixen, o potser algun dia la Fundació es desperta i els projectes que no compleixin deixen de tenir imatges carregades localment.

O sigui, que no es pugui no vol dir que si es carrega localmente no s'hi quedi.

Resposta a «Logo empresa»
Yuanga (discussiócontribucions)

Bones a tothom. Si jo creo una imatge d'un equipament esportiu, com el relaciono amb el codi del pattern per mostrar-la després a les infotaules? Intentaré explicar-me millor: vull saber com assigno a una imatge creada i penjada a commons (com per exemple aquesta al codi "_gironafc17182" que fa servir el paràmetre "pattern_b2" per cridar-la. Gràcies!

Resposta a «"Patterns" d'equipament esportiu»
Edithsme (discussiócontribucions)

Hola a tots. Tinc un dubte i és que crec que no ho he fet bé la feina, Veureu, he tret la filigrana i les marques d'aigua d'una pintura: Magdalena_Sybilla_of_Saxe-Weissenfels,duchess_of_Saxe-Eisenach, però quan l'he pujada m'he adonat que potser en les pintures hauria de conservar el format. És a dir, que no sé si hagués hagut de fer-la ovalada com la pintura, però a les hores hauria de ser en format png, o potser així quadrada com l'he fet ja està bé. Ai, no sé! Algú em podria dir que es fa quan es troba una pintura ovalada? Li deixo la forma pero en png o l'enquadro com he fet.?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Edithsme Jo penso que la tindries d'haver deixat com era, ja que la banda de baix-dreta està inventada per aconseguir fer-la quadrada. La pena és que el marc no estigui sencer a l'original, perquè podries fer-la quadrada mostrant tot el marc.

O sigui que, per fer-ho bé, n'hauràs de fer-la ovalada i sense marc.

Bé, és la meva opinió, però espera a veure si algú més diu la seva.

Bona feina !

Konkordia (discussiócontribucions)

Hola @Edithsme. Jo ho deixaria tal com l'has trobat, ovalada, amb el marc, que és el que existeix realment. Tot i que la feina que hi has fet és molt ben feta.

Edithsme (discussiócontribucions)

Si, crec que teniu tota la raó. De fet, primer he pensat a eliminar la versió que havia pujat, però coneixent-me no ho he fet perquè he tingut por d'esborrar el que no tocava, així que he optat per fer una altra versió, deixar la filigrana (el marc) tal com havíeu suggerit, i només he tret les marques d'aigua. Espero que així serveixi. De tota manera he après alguna cosa. Mai més em tornaré a posar amb pintures ovalades, per si de cas. Gràcies per tot. Sou una gent formidable. Una abraçada. :)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Edithsme No cal que diguis "sou", perquè tu també et mous pels mateixos valors, altrament no estaries dedicant hores a això. Hauries de dir "som una gent formidable".

Salut !

Edithsme (discussiócontribucions)
:) ;)
Konkordia (discussiócontribucions)
Edithsme (discussiócontribucions)
:):)
Resposta a «Dubte»
Annapbr (discussiócontribucions)

Puc carregar una fotografia d'un quadre de la meva propietat per tal d'il·lustrar posteriorment un article a Viquipèdia? prefix:Commons:La taverna/Arxius

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Que l'objecte-quadre sigui de la teva propietat no vol dir que tinguis els drets d'autor de l'obra. La propietat intel·lectual és del seu autor o hereus si no te'ls ha cedit explícitament. Si no és així no pots carregar una reproducció de l'obra a Commons perquè alliberaries els drets que no tens.

Si el quadre és antic i pots acreditar que fa més de 80 anys de la mort de l'autor llavors està al domini públic i pots carregar-lo indicant-ho.

Hectorthomasc (discussiócontribucions)

Jo tinc el mateix problema. Si disposo de l'autorització dels hereus del pintor, he de mostrar a Commons la autorització per cada una de les fotografies dels quadres o ho puc fer globlament? S'han de pujar les fotografies prèviament? També em demana la data en que van ser fetes les fotografies i en alguns casos no ho puc saber. Gràcies

Resposta a «quadre d'un pintor»
MALLUS (discussiócontribucions)

Bon dia. Tinc previst d'escriure un article sobre aquest sindicat clandestí de la Guàrdia Civil, que va exisitr durant els anys 80 i 90. Disposo de diverses imatges (logos, fotos) que m'han fet arribar persones relacionades amb aquest entorn, El dubte que tinc és si aquestes imatges / material poden tenir drets d'autor, perquè atribuir-li drets a una organització il·legal no sé fins a quin punt és correcte o viable. És possible que algunes fotografies provinguin de publicacions de premsa (aquestes tenen dret d'autor), però d'altres no. Què puc fer ? Per exemple, hi ha notes de premsa amb el logo del sindicat que semblen provenir directament de la font en qüestió (per tant, no són cita d'un diari). Alguna solució ?

Resposta a «Sindicat Unificat de la Guàrdia Civil»

Qui pot retirar les fotos inserides en un article?

3
Arnau Roc (discussiócontribucions)

He escrit un article dedicat a Setmanari Felanitx, hi vaig inserir les imatges de dues portades d'aquesta publicació, amb el permís dels editors, és clar. Doncs resulta que algú (Christian Ferrer, em sembla) les ha retirades. A l'hitorial apareixen aquests missatges:

Algú em pot explicar perquè passen aquestes coses?

Com em puc comunicar amb Christian Ferrer?

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Arnau. El lloc adequat per xerrar amb aquest administrador de Commons és a commons:User talk:Christian Ferrer. Les ha esborrades perquè les imatges tenien copyright i a Commons no s'admeten imatges amb copyright.

Arnau Roc (discussiócontribucions)
Resposta a «Qui pot retirar les fotos inserides en un article?»

Penjar un logotip a l'entrada d'una institució

5
Urv2010comunicacio (discussiócontribucions)

Bon dia,

Voldria afegir el logotip de la Universitat Rovira i Virgili a la corresponent entrada de la Viquipèdia, a la infotaula. He vist que és una de les excepcions previstes al formulari de càrrega de fitxers, però no tinc permís per fer-ho i salta un filtre.

No sé si he de demanar permís per fer-ho, o si he de demanar a un administrador que ho faci. Tampoc sé quin és el procediment per fer cap d'aquestes dues coses.

Us agrairé una mica d'ajuda. Gràcies!

Xavier

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Urv2010comunicacio Suposo que et refereixes al formulari de càrrega. No he sabut veure el que dius del filtre.

Si et refereixes als missatges "amenaçadors" que surten dient que " Aquest fitxer està marcat com a no lliure...." i avisos similars, pensa que no van dirigits al que ho està carregant, sinó que són per a que, qui trobi la imatge, sàpiga que "NO ÉS LLIURE" i no la podrà agafar.

La única cosa que t'exigeix a tu en el moment de la càrrega, és que indiquis bé l'origen, la llicència (en aquest cas, logotip) i la justificació.

Si continues tenint problemes, potser si que és un problema del teu usuari que jo no puc veure. Hauries d'anar a VP:PA i demanar-ho a un administrador.

Gràcies per l'aportació.

Urv2010comunicacio (discussiócontribucions)

Bon dia, @Amadalvarez, i gràcies per la resposta.

Sí, em refereixo al formulari de càrrega. Malgrat no fer cas dels missatges "amenaçadors" i indicar l'origen, la llicència i la justificació, continuo sense poder penjar el logotip. T'adjunto una captura de pantalla: https://www.dropbox.com/s/289qhyx38hpkh9g/avis-filtre-wikipedia.PNG?dl=0

Entenc, doncs, que he de fer la petició als administradors. És així?

Gràcies!

Xavier

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. No hi havia pensat que el teu usuari és nou. No passa res, ho demanes a VP:PA i trobaran la forma d'ajudar-te. Salut !

Urv2010comunicacio (discussiócontribucions)
AlbertRA (discussiócontribucions)

He encetat l'article de Mostra de Fotofilosofia i he pensat de inserir-hi una galeria amb algunes imatges d'aquest blog del que en sóc administrador i està llicenciat amb Creative Commons: http://blocs.xtec.cat/filotorrevicens/

Ho puc fer?

Yuanga (discussiócontribucions)

No, perquè la llicència és no-commercial, i aquesta no està permesa al projecte.

AlbertRA (discussiócontribucions)
Resposta a «Mostra de Fotofilosofia»
Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia. Qualcú tendria a mà una foto del Frare del Temps a casa d'uns padrins seus o similar per il·lustrar l'article? Gràcies!

Arnaugir (discussiócontribucions)

L'àvia de la meva dona en té un, i casualment demà hi anem a dinar. Aviam si hi penso.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sense voler ser aixafaguitarres, compte amb els drets d'autor de la imatge. Com a higròmetre (objecte utilitari) no té problema, però com a il·lustració amb un frare sí, i no tinc clar que el dibuixant del model actual (o del de l'àvia) hagi mort fa més de 80 anys, ni que ho puguem justificar a Commons.

Paucabot (discussiócontribucions)

Saps si ha canviat molt el disseny al llarg dels anys? El veia tan vintage que suposava que no havia canviat des del 1894. Si fos el disseny original, seria bastant probable que el dissenyador fos mort des de fa més de vuitanta anys ...

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que els que vist els he vist sempre iguals, però no sé si m'hi he fixat prou ni si sóc prou vell. Buscant al Google Images "frare del temps" surten imatges diferents, sobretot pel que fa al fons, i no totes deuen ser tan antigues. A més, dubto que el model de 1894 fos imprès amb quadricromia com els actuals.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que sí que n'hi ha de més antics: . De totes formes, he trobat aquesta imatge a Commons i l'hi he afegida. Està carregada del 2012 i no l'han esborrada, però, és clar, això tampoc és garantia de res ...

Sng (discussiócontribucions)

De moment, mentre ningú digui el contrari, crec que la podem donar per bona.

Resposta a «Frare del Temps»

Foto de llibre de 1991 de persona traspassada el 2008. Autor foto "Nueva Imagen" (València) que no trobo a internet.

2
Resum per Paucabot

No es poden pujar imatges amb copyright sense el permís de l'autor

Jinglada (discussiócontribucions)

Foto de llibre de 1991 de persona traspassada el 2008. Autor foto "Nueva Imagen" (València) que no trobo a internet.

Puc pujar la foto citant l'autor?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Només podries amb el permís de l'autor de la foto per publicar-la amb una llicència lliure, que pràcticament vol dir que permeti que qualsevol faci gairebé qualsevol cosa amb la foto. Pots veure'n més informació a Viquipèdia:Autoritzacions.

Per cert, si la foto l'haguessis trobada a Internet en comptes d'en una revista, valdria el mateix.