Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Sobre aquest tauler

Multimèdia

A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si necessites ajuda per a corregir, editar o vectoritzar una imatge visita el nostre taller gràfic.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Peus de foto a Wikidata

12
Resum per Paucabot

Sembla que no recomanam usar wikitext als subtítols de WD

Paucabot (discussiócontribucions)

Crec que no ho tenim unificat i potser estaria bé parlar-ne. Darrerament trasllat bastants peus de foto (llegenda (P2096)) a Wikidata però tenc el dubte de si dur-los allà en text pla o amb sintaxi wiki (cursives i enllaços interns, bàsicament).

Quina de les dues opcions us sembla millor?

Yuanga (discussiócontribucions)

Jo, quan creo peus d'imatge a wikidata afegeixo de vegades sintaxi wiki, bàsicament enllaços interns.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Igual que @Yuanga. Enllaços, si. Formats, no m'ho he plantejat. Però no estic en contra

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo ho deia perquè no és gens còmode posar sintaxi wiki en aquella microcapsa. En realitat, em pensava que no es podia i que només acceptava text pla fins que vaig descobrir que estava equivocat...

Paucabot (discussiócontribucions)

Acab de llegir aquí que el motiu per no posar sintaxi wiki als peus de foto és per la reusabilitat, és a dir, perquè es puguin usar fora de la Viquipèdia.

Us sembla, idò, que recomanem des d'aquí (i a partir d'ara) no posar sintaxi a les llegendes de Wikidata?

Yuanga (discussiócontribucions)

No em fa especial il·lusió, però si és el que es recomana des de wikidata...

Townie (discussiócontribucions)

D'acord amb en Yuanga. Segueixo pensant que hi hauria d'haver alguna manera d'indicar com s'han d'escriure certes paraules (com obres i espècies en cursiva)

Paucabot (discussiócontribucions)

He estat cercant si aquesta norma es basa en qualque política i no l'he trobada. De l'enllaç que us he passat (IMHO) deduïu vosaltres que és una opinió personal?

Townie (discussiócontribucions)

A la proposta de creació de la propietat ja va sortir el tema, però ningú no es va animar a discutir-ho... Potser es podria encetar el debat a la taverna de Wikidata per acabar-ho d'aclarir.

Yuanga (discussiócontribucions)

Ho veig convenient.

Paucabot (discussiócontribucions)
Yuanga (discussiócontribucions)

Entesos, sense sintaxi wiki doncs!

Resposta a «Peus de foto a Wikidata»
KRLS (discussiócontribucions)

L'octubre de 2006 es va aprovar que no es carregarien més imatges lliures en local i es comencessin a penjar sempre a Wikimedia Commons. Des de llavors, s'han anat important progressivament les fotografies a Commons. Des d'aquesta setmana podem afirmar que aquesta tasca per fi s'ha conclòs. Volia donar les gràcies a tots aquells que en diferents moments heu dedicat hores important fotografies. Aquest decalatge de 16 anys demostra que a vegades prenem consensos que triguen a materialitzar-se. Hi ha pendent trobar l'origen d'unes imatges de gencat que en el seu dia no eren en llicència lliure, però que ara, si trobem l'origen, podríem traslladar a Commons ({{Generalitat de Catalunya}}).

Resposta a «Imatges lliures en local»

Votació de la presa de decisió sobre continguts no lliures

1
KRLS (discussiócontribucions)
Resposta a «Votació de la presa de decisió sobre continguts no lliures»

Presa de decisió sobre continguts no lliures

1
KRLS (discussiócontribucions)

He obert una presa de decisió per parlar/clarificar els continguts no lliures a la Viquipèdia en català.

Resposta a «Presa de decisió sobre continguts no lliures»

OTRS ja no té suport en català: voluntaris?

16
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Malauradament, l'altre dia vaig enviar un correu per rebre l'autorització del servei Viquipèdia:OTRS de 3 imatges i la resposta va ser la següent:

Dear

Thank you for your message. Sadly we don't have any agents who can read your language, so we cannot help at this point. If possible please send again in English or any other language listed at <https://meta.wikimedia.org/wiki/VRT>. Thank you for your contribution to the Wikimedia projects.

En @KRLS n'havia format part i el correu info-ca@wikimedia.org era actiu: ara o bé responen de la versió en castellà o del genèric en anglès. Jo he rumiat en això de ser membre de l'equip que coordina les aprovacions per com a mínim tenir algú que respongui en català, però no sé si té cap mena de sentit perquè crec que dec ser jo un dels voluntaris més actius en català enviant-hi sol·licituds. No puc ser jutge i part interessada alhora.

Cap viquipedista amb coneixements de llicències i ganes que vulgui entomar-ne la gestió? Crec que no ens fa cap bé com a comunitat lingüística no tenir ningú que pugui respondre, aprovar o denegar i justificar per correu sol·licituds en català de cessions multimèdia.

Vriullop (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)
Judesba (discussiócontribucions)

Sinó, potser es podria preguntar a en Dvdgmz si pot ajudar-hi, també.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

No sé si tindria disponibilitat per respondre gaires casos. No m'agradaria comprometre'm i no poder-ho fer. D'altra banda, ja em vaig presentar fa anys per fer-ho i m'ho van denegar. Mai he entès les raons. Potser puc estar a la reraguarda, si els que ho feu teniu dubtes amb llicències que jo pugui ajudar a resoldre podeu contactar-me.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

De la discussió a la qual fas referència, @Docosong, sembla que els correus que s'envien a info-ca@wikimedia.org no es reboten als VRT que van sortir com a voluntaris (@Arnaugir i @TaronjaSatsuma: hi seguiu actius?). Gràcies per recuperar-la, em sonava que l'havíem tingut però no n'estava segur.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Hola. Efectivament, l'OTRS en català funciona perfectament.

El que no hi ha (ni ha existit mai) és un canal OTRS d'autoritzacions en català, que és el canal on cal enviar les autoritzacions.

Si han respost això és perquè qui ho ha rebut no entén català o no vol mirar si el text enviat és el mateix que el del missatge genèric d'OTRS.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

No acabo de tenir clar què vol dir que funciona correctament si els correus enviats a l'adreça electrònica info-ca@wikimedia.org, que és la que s'explicita a Viquipèdia:Autoritzacions (atès que Commons:OTRS està obsoleta), els responen en anglès i ens diuen que no hi ha efectius en català per atendre la petició. La resposta en aquest cas me l'ha signat algú de nom Kevin Wallem (que no he pogut saber de quin usuari VRT es tracta).

Per altra banda, a Meta (Volunteer Response Team/Personnel) no hi tenim ningú inscrit. Crec que, en la mesura que sigui possible, si en @Docosong s'hi ofereix (sembla que n'@Arnaugir al final no s'hi va inscriure) seria desitjable tenir dues persones actives i a l'aguait. I inscrites clarament amb la informació disponible, perquè pel que sembla hi ha un desgavell de pàgines amb títols diferents i informació creuada.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

L'adreça info-XX@wikimedia.org és per a informació, com el propi nom indica. No sé qui va afegir eixa adreça a Viquipèdia:Autoritzacions, quan per a permisos l'adreça sempre ha sigut permissions-xx@wikimedia.org.

El que demanes, doncs, seria crear permissions-ca@wikimedia.org

Vriullop (discussiócontribucions)

Jo. En el seu moment es va acordar a OTRS usar info-ca per tots els tiquets en català perquè no es va veure la necessitat de diversificar en una cua permissions-ca. De fet, des de permissions-commons els redirigien a info-ca.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies als dos per aportar més context, perquè servirà per refinar el mecanisme o actualitzar-lo si és necessari, també a les pàgines d'ajuda. Creieu que cal un correu de permissions? Quin flux de correu és més convenient? Pel que fa a info-ca, si és generalista, no sé fins a quin punt com a comunitat hauríem de tenir un correu d'aquesta mena. I si el tenim, potser hauria de gestionar-se molt coralment entre administradors perquè no deixa de ser com un taulell de consultes.

Vriullop (discussiócontribucions)

El correu info-ca el tenim també com a "contacte" en la barra lateral. Ara no sé, però quan jo hi era hi havia més activitat per info que per permissions. Els editors coneixem més OTRS per les autoritzacions, però els lectors no. El problema, com sempre, és la falta de voluntaris que ha fet redirigir info-ca a info-es, on hi ha algun catalano o millor valencianoparlant, i han quedat despenjats els permissions en català. Primer, caldria tenir un bon equip de voluntaris en català i després discutir internament com organitzar millor les cues. Depèn dels administradors de VRT i un dels hàndicaps és que no percebin que hi hagi prou volum i no entenen que ens desentenguem de les cues xx-es.

Docosong (discussiócontribucions)

D'acord amb @Vriullop que hi ha d'haver un bon gruix de voluntaris

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Jo crec que no anirem curts en mans per gestionar info-ca, per al qual com a voluntari de xarxes m'hi ofereixo. Crec que fàcilment hauríem de poder trobar 5-6 usuaris que puguem respondre aquests correus, a banda que caldria 2 de segurs (preferiblement administradors) per gestionar el de permisos.

KRLS (discussiócontribucions)

Sobre la situació de les bústies em remeto al que ja ha explicat el Vriullop. En general, el sistema de OTRS global rebia més tiquets del que podien absorbir, així doncs, no em sorprèn que a vegades responguin pel broc gros. Si hi ha gent i ganes per assumir aquesta tasca, endavant amb els voluntaris.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Per començar a aclarir i veure quines mans tenim i per a què, si us plau apunteu la vostra predisposició a participar-hi:

Voluntaris per a info-ca@wikimedia.org (correu genèric del projecte)

Actuals: ningú (rebota a info-es@wikimedia.org i a permissions@wikimedia.org)

Nous interessats:

 1. @Xavier Dengra
 2.  ?

Voluntaris per a permissions-ca@wikimedia.org (gestió OTRS)

Actuals:

 1. @TaronjaSatsuma

Nous interessats:

 1. @Docosong
 2.  ?
Resposta a «OTRS ja no té suport en català: voluntaris?»
JoanSMF (discussiócontribucions)

Hola, bon dia!

M'agradaria demanar un dubte que tenc:

Per motius d'autoria, podria pujar una imatge d'un mapa antic (del segle XVII) que he trobat per google i he modificat jo mateix a photoshop (senyalar carrers i barris actuals)?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, és un mapa del segle XVII i l'únic que no és obra teva és la feina d'escanejar-lo, és en domini públic i pots pujar-lo a Commons.

JoanSMF (discussiócontribucions)

si és trobat d'internet, encara q sigui des segle XVII, ja no el podria pujar?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí que el pots pujar. Si l'únic que s'ha fet al segle XX o XXI ha estat escanejar-lo, el pots pujar. Si s'hi ha fet més coses potser no.

O sigui, en general, un mapa del segle XVII trobat a Internet el pots pujar.

JoanSMF (discussiócontribucions)

Beníssim, moltes gracis!!

Resposta a «Pujar mapa històric a Viquipèdia»
Edithsme (discussiócontribucions)

Bona tarda, tinc un dubte, per variar. Veig que l'usuari anonymous user 103.179.11.124, ha revisat la imatge https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nicobar_Pigeon_(9365645205).jpg a la qual li vaig treure les marques d'aigua ja fa temps, però és estrany perquè en la seva revisió, tan sols li ha afegit a una línia una mica estranya, }}gyghhgrryutduuxd. És correcte fer això?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Vandalisme. Es pot revertir.

Aquesta mena de bajanades no són gaire freqüents a Commons però a la Viquipèdia n'hem de desfer un grapat cada dia.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Em penso que és, simplement, vandalisme. Reverteix tú mateixa l'edició. Si no ho post fer, m'ho dius i ho faré jo.

Edithsme (discussiócontribucions)
Llatpic (discussiócontribucions)

Quins colors!

Resposta a «Dubte»

La cloenda del recapte fotogràfic [3a edició]

13
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom,

Després de posar-lo en marxa el proppassat juny i a partir del format d'èxit del Diumenge de les Referències avui comença la 3a edició de la Cloenda del Recapte Fotogràfic.

Com funciona? Senzill! Des d'ara i durant el darrer dia de cada mes, només heu de penjar fotografies a Wikimedia Commons que tingueu acumulades al vostre mòbil i que creieu que poden ser útils tant pel que fa als articles com per documentar històricament el dia a dia del nostre entorn social. Els qui feu servir Android, teniu una app per a fer-ho.

Pel que fa al seguiment, pengeu els fitxers a la categoria de Commons Cloenda de recapte fotogràfic i compartiu-ne el nom del fitxer (o la previsualització si és una foto que s'ho valgui!) des les que preferiu en aquest fil amb el nombre total de càrregues.

Cada mes canviem de temàtica, basada en un concepte molt ampli i amb la que tothom pugui carregar com a mínim alguna fotografia d'interès. Fins ara, hem aconseguit 85 fotografies en dues cloendes. El tema d'aquest agost és «Vacances»: una oportunitat per recordar qualsevol bon moment de l'estiu i alhora reaprofitar-ne algunes fotografies de vol.… Som-hi, esperem que tingui èxit i continuïtat!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ostres, a veure si algú més s'hi anima a darrera hora…

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Intentaré carregar alguna el cap de setmana. Entre setmana sovint m'és + complicat.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Imatges carregades per Cataleirxs (10):

 1. Fitxer:House in plaça Major de sa Tuna.jpg
 2. Fitxer:Castell de la Morera.jpg
 3. Fitxer:Carrer Major (1).jpg
 4. Fitxer:La Nativitat de Maria de la Bisbal de Falset.jpg
 5. Fitxer:Cal Portal.jpg
 6. Fitxer:La Font (1).jpg
 7. Fitxer:Arcs de la plaça de Sant Miquel.jpg
 8. Fitxer:Vistes de La Bisbal de Falset.jpg
 9. Fitxer:Riu Miranda.jpg
 10. Fitxer:Gruta azul MS.jpg
Mostra
Casa a Sa Tuna.
Casa a Sa Tuna.  
La Bisbal de Falset.
Gruta do Lago Azul, a Bonito (Mato Grosso do Sul).
Gruta do Lago Azul, a Bonito (Mato Grosso do Sul).  
Vallue (discussiócontribucions)

Imatges carregades per vallue (22):

 1. Fitxer:Silueta_urbana_de_Manhattan_al_Central_Park-2.jpg
 2. Fitxer:Estàtua_d'Alice_in_Wonderland_al_Central_Park.jpg
 3. Fitxer:Bethesda_terrace_and_Fountain_Central_Park.jpg
 4. Fitxer:Campanya_conscienciació_sobre_la_neteja_al_Central_Park.jpg
 5. Fitxer:Silueta_urbana_de_Manhattan_al_Central_Park.jpg
 6. Fitxer:Campanya_conservacionista_al_Central_Park.jpg
 7. Fitxer:Silueta_urbana_de_Manhattan_des_del_Central_Park.jpg
 8. Fitxer:Silueta_urbana_de_Manhattan_des_del_Jacqeline_Kennedy_Onassis_Reservoir.jpg
 9. Fitxer:Llac_al_Brooklyn_Botanic_Garden.jpg
 10. Fitxer:Steinhardt_Conservatory_Brooklyn_Botanic_Garden.jpg
 11. Fitxer:Detall_de_l'arc_torii_a_Jardi_japonès_dels_Brooklyn_Botànic_Garden.jpg
 12. Fitxer:Panoràmica_del_Brooklyn_Botànic_Garden.jpg
 13. Fitxer:Sostre_del_tercer_pis_de_la_New_York_Public_Library.jpg
 14. Fitxer:Estàtua_Frolicsome_Girl_Matthew_Chizhov_(1873).jpg
 15. Fitxer:Còpia_de_la_Biblia_de_Gutenberg_a_la_New_York_Public_Library.jpg
 16. Fitxer:Estàtua_de_John_M_Carrere_a_la_New_York_Public_Library.jpg
 17. Fitxer:Campanya_estiu_2022_a_la_New_York_Public_Library-2.jpg
 18. Fitxer:Detall_de_Obra_d'art_Parada_de_metro_del_Museu_Americà_d'Història_Natural-5.jpg
 19. Fitxer:Detall_dels_murals_de_William_Andrew_MacKay_al_Museum_of_Natural_Hisotry.jpg
 20. Fitxer:The_Theodore_Roosevelt_Memorial_Hall_al_American_Museum_of_Natural_History.jpg
 21. Fitxer:Detall_de_Obra_d'art_Parada_de_metro_del_Museu_Americà_d'Història_Natural-2.jpg
 22. Fitxer:Detall_de_Obra_d'art_Parada_de_metro_del_Museu_Americà_d'Història_Natural.jpg
Mostra
Syline de Manhattan des del Central Park.
Syline de Manhattan des del Central Park.  
Jardí japonès al Brooklyn Garden.
New York Public Library.
Cita de la New York Public Library
Campanya d'estiu a la New York Public Library
Campanya d'estiu a la New York Public Library  
Mural a la parada de metro Museu Americà d'Història Natural
Mural a la parada de metro Museu Americà d'Història Natural  
Josu PV (discussiócontribucions)

Lamente no haver pogut penjar les fotos abans, ara em posaré.

Josu PV (discussiócontribucions)

Imatges carregades per Josu PV:

 1. Fitxer:Santuari de la Mare de Déu de la Balma.jpg
 2. Fitxer:Santuari de la Mare de Déu de la Balma (1).jpg
 3. Fitxer:Santuari de la Mare de Déu de la Balma (2).jpg
 4. Fitxer:Santuari de la Mare de Déu de la Balma (3).jpg
 5. Fitxer:Santuari de la Mare de Déu de la Balma (4).jpg
 6. Fitxer:Deessa Flora Jardí de Monforte.jpg
 7. Fitxer:Estàtua de Sòcrates Jardí de Monforte.jpg
 8. Fitxer:Xiquet Cavalcant sobre un Cigne Jardí de Monforte.jpg
 9. Fitxer:Llotja de la Seda interior.jpg
 10. Fitxer:Far de la Mola Formentera.jpg
 11. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara.jpg
 12. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara (1).jpg
 13. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara (2).jpg
 14. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara (3).jpg
 15. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara (4).jpg
 16. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara (5).jpg
 17. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara (6).jpg
 18. Fitxer:Grafit MIAU Fanzara (7).jpg
 19. Fitxer:Instal·lació d'art urbà MIAU Fanzara.jpg
 20. Fitxer:Salt d'Ares.jpg
 21. Fitxer:Peníscola canó.jpg
 22. Fitxer:Carrers de Peníscola.jpg
 23. Fitxer:Castell de Peníscola (1).jpg
 24. Fitxer:Llotja de la Seda València.jpg
 25. Fitxer:Escola CEIP San José de Calasanz València.jpg
 26. Fitxer:Es Caló de Sant Agustí.jpg
 27. Fitxer:Escultura Tractor Formiga Sádaba.jpg
 28. Fitxer:Estàtua Benet XIII Peníscola.jpg
 29. Fitxer:Ermita de Sant Cristòfol Benassal.jpg
 30. Fitxer:Ermita de Sant Cristòfol Benassal (1).jpg
 31. Fitxer:Rivet de Benassal.jpg
 32. Fitxer:Rivet de Benassal (1).jpg
 33. Fitxer:Rivet de Benassal (2).jpg
 34. Fitxer:Rivet de Benassal (3).jpg
 35. Fitxer:Rivet de Benassal (4).jpg
 36. Fitxer:Rivet de Benassal (5).jpg
 37. Fitxer:Rivet de Benassal (6).jpg
 38. Fitxer:Font d'en Segures Benassal.jpg
 39. Fitxer:Edifici del Rellotge València.jpg
 40. Fitxer:Edifici del Rellotge València (1).jpg
 41. Fitxer:Edifici del Rellotge València (2).jpg
 42. Fitxer:Edifici del Rellotge València (3).jpg
 43. Fitxer:Edifici del Rellotge València (4).jpg
 44. Fitxer:Edifici del Rellotge València (5).jpg
 45. Fitxer:Port de València.jpg
 46. Fitxer:Tinglat 2 Port de València.jpg
 47. Fitxer:Lletrer Puçol.jpg
 48. Fitxer:Ermita de la Magdalena Benassal.jpg
Mostra
Llac al paratge natural del Rivet de Benassal
Llac al paratge natural del Rivet de Benassal  
Escultura a Sádaba, Saragossa.
Escultura a Sádaba, Saragossa.  
Es Caló, a Formentera.
Es Caló, a Formentera.  
Mural a una façana com a part del MIAU de Fanzara
Mural a una façana com a part del MIAU de Fanzara  
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies a tots! Aviat tanco el recompte, si us sembla bé. 🫶

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, @Xavier Dengra. Veig que no s'ha fet la quarta edició del projecte. Segueix vigent com activitat mensual?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Judesba. L'explicació és que he estat de viquivacances sense ordinador i sense gairebé connexió fins abans d'ahir. Ara ja he tornat a la vida normal i tenia pensat fer la 4a edició aquest cap de setmana :)

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, @Xavier Dengra:. No sé si fas viquivacances d'aquesta iniciativa, però t'animo a reprendre-la. :-)

Resposta a «La cloenda del recapte fotogràfic [3a edició]»
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

L'article Palau Reial Menor, imatges incloses, és un "copy & paste" d'aquesta i d'altres monografies de l'autor Joan Fuguet i Sans. L'autor principal és @Jbarberà, especialista en plagiar aquest autor (vid. Palau Marc de Reus). En la meva opinió, més que el plagi en sí mateix, el que em preocupa més és el fet que l'article resultant és poc enciclopèdic i se solapa amb d'altres ja existents.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Pots precisar una mica més el problema de copyvio?

He estat buscant frases d'un article a l'altre i no aconsegueixo trobar-les.

Les imatges que veig que coincideixen amb l'article precisament són a Commons en color i a l'article en blanc i negre, pel que no deuen haver sortit d'aquí, i algunes són carregades per en @Jfuguetsans, que té un nom d'usuari molt semblant al nom de l'article de la revista, Joan Fuguet i Sans.

A més, algunes imatges que són als dos llocs es podrien carregar igualment a Commons perquè ja deuen ser en domini públic.

En resum, el que he trobat sense mirar-m'ho gaire estona és que potser s'han d'aclarir millor algunes llicències a Commons, però el problema de copyvio no l'he sabut veure.

I el tema de com millorar l'article és una qüestió separada que no hauríem de barrejar amb el copyvio.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

És que les monografies en qüestió no estan en format PDF sinó en paper, i aquest article ve a ser-ne com un resum dels altres. Entesos?

Com que ja m'he trobat un cas semblant a l'article del Palau Marc, penso que @Jbarberà és un titella d'en Fuguet, o sigui algú (si és que no és ell mateix) que publica material seu com si fos propi.

Independentment de la qüestió dels drets d'autor, penso (i no em cansaré de dir-ho) que fer articles pel sistema de copiar i enganxar és una pràctica que rebaixa la qualitat de la Viquipèdia i la desprestigia.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si el text és copiat o parafrasejat d'alguna altra monografia, aleshores és copyvio d'aquesta altra monografia i a la plantilla copyvio s'hauria d'especificar de quina. Que no sigui accessible en línia només fa més complicada la comprovació, però res més.

Si és ell mateix o si té el seu permís, aleshores no hi ha problema de copyvio. Com a molt, un problema de documentar permisos per deixar clar que no és copyvio.

I sobre fer articles copiant i enganxant de fonts lliures, pot ser que no sigui la millor de les maneres possibles però així tenim una pila d'articles presentables i clarament millors que no tenir-los (amb excepcions, com tot).

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Doncs aleshores edito l'avís per a posa la llista completa de monografies de l'autor en questió.

Amb respecte al sistema de "copiar i enganxar" per a fer articles, permete'm discrepar amb tu. Quan copies alguna cosa, també ho fas amb els errors, i en el cas de fonts "lliures" com les fitxes del Catàleg o les de Carta Arqueòlogica, aquests hi són a dojo.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Bé, l'interpel·lat ha confessat que són la mateixa persona, o sigui, que no hi ha copyvio.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No tinc clar que "confessar" sigui la paraula adient, però on és la confessió?

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)
Resposta a «Copyvio a l'article Palau Reial Menor»

Fotos del Palau del Baró de Vilagaià (Comtal, 20)

17
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

De totes les fotos que ha fet @Pere prlpz etiquetades com a "Palau del Baró de Vilagaià", només n'hi ha una que correspongui realment al palau. La resta són de dos edificis del costat que per algun motiu que ningú sap han estat annexats a la fitxa del Catàleg de Patrimoni.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Perdó, n'hi ha dues. He eliminat la resta de la categoria "Palau del Baró de Vilagaià" i les he desat a "Carrer Comtal" per a que no indueixin a error.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A l'altra conversa havia entès que parlaves de les fotos de Brangulí.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Són temes diferentes. Per això he obert aquesta conversa. :-)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

És complicat perquè es barregen diferents elements. L'element protegit, tant a IPAC com a l'Ajuntament, es diu "Palau del Baró de Vilagaià i edificis adjacents" i a Commons hauríem de reconstruir aquesta categoria.

La fitxa d'IPAC parla de tots els edificis, tot i que el nostre article sembla que no. Entenc per tant que des del punt de vista de la Viquipèdia tots els edificis del conjunt tenen interès enciclopèdic i l'únic dubte és on en parlem.

Un dubte: Fent servir la numeració del punt d'informació urbanística, el palau és el número 18, el 18.X i el 18.B, o és només el 18.B?

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

És que aquest edifici és el PALAU. La resta no ho són.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aleshores, ho dic a l'inrevés, també inclouen el 18 i el 18 bis.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Efectivament, aquests són els edificis "annexos" al palau.

Quan dic que "ells sabran els motius pels quals els han inclòs en la declaració de BCIL" vull dir que no tinc constància que hagin format part de la mateixa propietat o estiguin relacionats amb la família Delàs.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

El palau és el número 20. Al catàleg del 1979 i el llibre del 1987 només hi figurava el palau com a tal. Si després hi han inclòs més edificis "annexos" al palau, ells sabran perquè ho han fet.

Si els funcionaris de l'Ajuntament han estat capaços de col·locar una placa commemorativa del pintor Isidre Nonell en un lloc equivocat, no és genys extrany que facin altres animalades.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bé, els viquipedistes n'hem fet de molt pitjors, segurament.

Ho he endreçat una mica. A Commons ja hi ha una categoria per cada edifici i una pel conjunt, i a Wikidata un element pel palau i un altre pel conjunt.

De moment no he tret les propietats de monument que són a l'item del palau i que haurien de ser només al del conjunt. Es pot crear els items dels números 18 i 18 bis, que seria un precedent interessant pel dia que pugem els elements protegits de nivell C, que molts són conjunts.

També caldria endreçar el nostre article decidint si va del palau o del conjunt, i potser fer els articles del número 18 i el 18 bis si tenen interès i referències.

212.15.232.116 (discussiócontribucions)

Jo estic d'acord excepte en estendre la denominació "Palau del baró de Vilagaià" altres edificis. Vull dir que amb Comtal 18 i Comtal 18 bis dintre de Carrer Comtal.

Signat: Paddy Mc Aloon

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No l'he estesa. commons:category:Palau del Baró de Vilagaià és pel palau (Comtal 20). La denominació "Palau del Baró de Vilagaià i edificis adjacents", que és una altra categoria, és pel bé cultural d'interès local que s'anomena així, i té una categoria pròpia que inclou la del palau.

Si el conjunt no s'ha d'anomenar d'una altra manera o si aquests edificis no haurien d'estar en el mateix conjunt és un tema interessant a discutir amb les administracions que fan els catàlegs de patrimoni.

212.15.232.116 (discussiócontribucions)

D'acord.

Em temo que hi hauria moltíssimes coses a discutir amb ells, començant per la manca de documentació a la immensa majoria de les fitxes, els criteris de catalogació, etc.

Paddy

Pere prlpz (discussiócontribucions)

I falta també que algú passi pel carrer Comtal i faci la foto al palau sense les malles que hi havia fa una dècada.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això de la foto sense malles no ha acabat de funcionar perquè deu anys després la façana segueix coberta de malles, i sota les malles feta una pena.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Ja veus per a què serveix la declaració de BCIL.

Resposta a «Fotos del Palau del Baró de Vilagaià (Comtal, 20)»