Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2013/06

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Definició del pla estratègic d'Amical Wikimedia[modifica]

Amical Wikimedia, l'organització que treballa per la promoció de la llengua i cultura catalanes dels projectes de Wikimedia, vol treballar en un nou pla estratègic de cara als dos propers anys. Des d'Amical fem una crida per tal que aquest pla sigui elaborat de forma col·laborativa, com s'escau a una organització que treballa segons la filosofia wiki. Per això volem fer una convocatòria pública per recollir idees, suggeriments, queixes o comentaris de tots els editors i lectors dels projectes Wikimedia en català, siguin membres o no de l'associació.

Us convidem a respondre les preguntes que trobareu en aquesta pàgina o a deixar-hi comentaris generals. Comptem amb la vostra ajuda per seguir construint el nostre futur!

Aprofito l'avinentesa per presentar-me com a nou president de l'associació, rellevant a en Joan Gomà, al qual voldria agrair públicament la feina feta. Per qualsevol cosa no dubteu a contactar-me! --Arnaugir (discussió) 22:36, 13 maig 2013 (CEST)

Bon vespre,
Acabe de veure que s'ha canviat el nom a la pàgina de suport que ja no és diu Wikimedia CAT sinó Amical Wikimedia. Vejam, si heu decidir de canviar el nom del que s'ha demanat com a organització temàtica és perfectament legítim, i supose que respon a una estratègia que vol fer progressar el català tot i no aparéixer-hi la paraula "català"; ara bé canviar el nom de la pàgina suposa canviar la història al meu parer entre altres coses. Si per casualitat la pàgina es quedara amb aquest nom, vos pregaria de llevar el meu suport ja que personalment estime que, tot i el respecte que tinc envers Amical i els seus membres (cosa que probablement no funciona en sentit invers), no vaig donar mai suport a una organització temàtica anomenada Amical Wikimedia; gràcies per endavant. Que vos vaja tot molt bé, Claudi/Capsot (disc.) 00:09, 20 maig 2013 (CEST)
PD: Per mor de ser coherents hauríeu de canviar el logo i alhora la pàgina Facebook.
La pàgina de suports segueix existint a Meta com a "llista de suports a Wikimedia CAT" amb 733 adhesions, i si algú vol encara hi pot firmar. Amical Wikimedia és el nou nom proposat per l'organització que ha estat aprovat pels membres d'Amical. El canvi no és qüestió de segons, m'estic encarregant de fer tots els canvis de nom a Meta i altres llocs juntament amb els companys, però comprendràs que el nostre temps i mans són limitats. --Arnaugir (discussió) 00:14, 20 maig 2013 (CEST)
Bon dia Arnau, i gràcies per les respostes. Amb tot si no vaig errat el títol actual de la pàgina és: "Amical Wikimedia/Members and Supporters" tot i que s'hi esmente Wikimedia CAT. Només volia dir que la pàgina és una cosa "històrica" i que almenys ací s'hauria de preservar "Wikimedia CAT" (els noms són importants...) ja que va ser per aquella proposta que la gent va signar. Pel que fa a la resta, no sé si ho he entés bé, però el que he entés és que a poquet a poquet s'anirà esborrant tot el que tinga escrit "Wikimedia CAT" (començant doncs pel logo) per a canviar-ho per "Amical Wikimedia", aneu amb compte que no vos demanen més "sacrificis" sobre "uns altres noms" (perdó no vull ser més explícit per a no donar ales als que ens van en contra)... Que vos vaja tot molt bé. Claudi/Capsot (disc.) 14:13, 20 maig 2013 (CEST)
Està en una subpàgina perquè s'ha mogut tot per no tenir-ho dispersat, si et fixes en la categoria veuràs que està a "Wikimedia CAT proposal". A la història d'Amical Wikimedia s'esmenten els diferents intents que s'han anat fet al llarg del temps. Pel que fa a la resta, dir-te que s'ha debatut i votat dins el si de l'associació i que aquí no és el lloc per parlar-ne. Si tens aportacions a fer sobre el pla estratègic tens l'enllaç més amunt, et convido a aportar les teves idees!--Arnaugir (discussió) 14:25, 20 maig 2013 (CEST)
Gràcies, bona nit i fins aviat, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 22:25, 20 maig 2013 (CEST)
Recupero el fil, perquè seguiu aportant idees i la vostra visió sobre com hauríem de tirar endavant l'associació.--KRLS , (disc.) 21:21, 2 juny 2013 (CEST)

Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions[modifica]

Tech news prepared by tech ambassadors and posted by Global message deliveryContributeTranslateGet helpGive feedbackUnsubscribe • 22:17, 20 maig 2013 (CEST)
Important note: This is the first edition of the Tech News weekly summaries, which help you monitor recent software changes likely to impact you and your fellow Wikimedians.

If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.

You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 22:17, 20 maig 2013 (CEST)


Hi he subscrit aquesta pàgina. Aquest butlletí condensa les novetats tècniques més rellevants. Si algú té preguntes sobre algun projecte o el significat d'algun detall només heu de preguntar. Amb una mica de sort aquesta dosi setmanal de notícies servirà per a apropar més perfil tècnics a la maquinària que opera la Viquipèdia. Si trobeu que fa més nosa que servei només cal treure la línia corresponent aquí.--QuimGil (disc.) 01:48, 1 juny 2013 (CEST)
A mi no em sembla malament, però potser hi ha força gent que no està gens interessada i seria millor que qui ho estigui se subscrigui per rebre el butlletí a la seva discussió d'usuari igual que passa amb el butlletí del GLAM o de Viquidata. Com vulgueu--Arnaugir (discussió) 08:17, 1 juny 2013 (CEST)
també crec que ha d'aparèixer a les pàgines dels usuaris interessats --barcelona (disc.) 10:37, 1 juny 2013 (CEST)
En aquest cas la trec. La idea va venir quan vaig veure tantes tavernes subscrites. El problema per a "la gent interessada" és que molts ni s'adonaran que aquest butlletí existeix, però bé, és un problema comú.--QuimGil (disc.) 09:05, 2 juny 2013 (CEST)

Eleccions al Board, sisplau voteu (a partir del 8)!!!![modifica]

Bon dia a tots, Torne per a emprenyar de bell nou... ja que sé que alguns m'enyoren... Només volia informar-vos que les eleccions al Board començaran ben prompte/prest/aviat (el 8, han estat endarrerides per manca de traduccions) i que he deixat una pregunteta que crec interessant i a la qual ja ha respost un dels candidats (per a mi un dels millors...). Espere que votareu massivament (com ja ho vau fer l'altra vegada, gràcies!) ja que aquesta mena d'eleccions té conseqüències molt importants per al conjunt del món viquimèdic i més encara per a les minories com la nostra que fins ara no s'accepten als Chapters. Espere també que sabreu triar els candidats que ens són els més favorables i que fareu fora el(s) més hostil(s), que no cal que vos diga qui és(/són), haurien de ser bastant obvis... Que vos vaja tot molt bé, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 10:46, 1 juny 2013 (CEST) PD: Per assabentar-vos de qui són els candidats pitgeu l'enllaç més amuntet!!!

Infotaula V2[modifica]

Hola, no sé si coneixeu el tema, tot i que he vist que aquí hi ha una cosa similar en els articles de cinema (Star Wars episodi V: L'Imperi contraataca o George Lucas, per exemple): la Viquipèdia francesa va començar un projecte per a classificar, ordenar i estandaritzar les taules i altres plantilles de formatació i d'informació Projet:Infobox/V2 - en castellà (Wikiproyecto:Plantillas/Cabeceras) i en d'altres idiomes també s'està fent. Vaig llegir a la Viquipèdia anglesa i a la castellana que havien estat important i adaptant la programació de la Viquipèdia francesa, i que, per a fer-la servir, s'havia d'afegir class="infobox_v2" a les infotaules. Ho he provat aquí amb alguna plantilla (que no era de cinema) i no m'ha funcionat, així que dedueixo que no existeix ni s'ha importat res. La meva proposta és que també es faci aquí, ja que a part de millorar l'estètica i l'aparença general dels articles, em sembla molt gràfic i pràctic per a qualsevol tema. Què en penseu? --Luna92 (disc.) 13:56, 1 juny 2013 (CEST)

Categories de dones[modifica]

Recordeu que alguns cops hem tingut per aquí presumptes feministes queixant-se de que no tenim categories de dones, d'escriptores o d'actius, i que som uns masclistes que en no acceptar categoritzar la gent per sexe estem invisibilitzant la contribució de les dones a la cultura mundial? Sembla que a la viquipèdia en anglès van fer cas a aquesta mena de gent i van fer una categoria d'escriptores, i, ara a la premsa i el twitter els estan deixant verds per masclistes per tenir-la: http://www.huffingtonpost.com/2013/04/24/women-novelists-wikipedia-female-authors-american_n_3149345.html --Pere prlpz (disc.) 18:19, 7 maig 2013 (CEST)

totalment d'acord en no tenir categories de dones. I torno a cridar l'atenció sobre les de raça i religió: s'havia acordat no tenir-les i recentment es va argumentar en contra del consens a les pàgines d'esborrat: crec que s'han d'eliminar totes pels mateixos motius que les categories de dones --barcelona (disc.) 14:52, 8 maig 2013 (CEST)
D'acord amb tu. Només a Categoria:Jueus per origen ja n'hi ha moltes.--Salvi "Ssola" (discussió) 18:08, 9 maig 2013 (CEST)
Mai plou a gust de tothom. Es faci el que es faci sempre hi ha algú al que no li agrada el que s'ha fet. El que si que seria pertinent és redactar articles relatius al feminisme i també millorar els que ja tenim a aquests assumptes més que no pas afegir una altra línia de categories. En aquest sentit crec que Kippelboy ha escrit alguns articles sobre dones, no sé si en col·laboració amb l'Institut Català de la Dona (bé ara se'n diu de les Dones). No veig que hi hagi premis rellevants per a escriptores i d'altres per a “escriptoros”. Tampoc percebo que els mitjans diferenciïn els professionals per raó de gènere. Òbviament hi ha una diferència de tractament social, especialment en l'àmbit laboral (en sociologia s'ha parlat del "sostre de vidre"). En definitiva que veig diferències entre homes i dones, però que no veig que aquestes diferències hagin de ser incloses en un sistema de categories que classifica "essencialment", al meu entendre, pels mèrits, més que no pas pels orígens. Pel que fa als de raça o religió els veig en la línia del que he dit. Tanmateix en el cas de religiosos (persones que han tingut influència dins de les comunitats religioses) potser és interessant poder separar-los (p.ex.: [categoria:bisbes protestants] o [categoria:rabins]); per bé que m'oposo a la categorització per religió en persones que són conegudes per altra cosa (sinó hauríem de complicar molt la cosa amb categories, per mi, poc útils com p.ex.: [categoria:futbolistes catòlics] o [categoria:científics sikhs]). --Bestiasonica (disc.) 23:05, 24 maig 2013 (CEST)
Jo estic d'acord amb la Barcelona.--Kippelboy (disc.) 05:20, 25 maig 2013 (CEST)
A tall informatiu: tenim Categoria:Conversos, Categoria:Biografies per grup humà, Categoria:Biografies per ideologia i Categoria:Biografies per religió. Pau Cabot · Discussió 07:18, 25 maig 2013 (CEST)
Si Viquipèdia fos web semàntica (no ho és tot i que la tecnologia, SMW, ja existeix) podríem fer qualsevol consulta a partir de, per exemple, les dades d'una infotaula o el que s'etiquetés semànticament dins el text. Així podríem consultar "dones artistes del segle XVII" combinant 3 dades. O bé "dones jueves alemanyes amb carrera universitària mortes en camps d'extermini entre el 1933 i el 1945" combinant-ne unes quantes més. Però com que Viquipèdia no és semàntica ens hem de conformar en trobar la informació a cegues pel contingut del text al buscador (amb molts resultats errònis a seleccionar) o confiar en les categories on es van posant manualment les pàgines. És una llàstima, tot aquest coneixement i tant difícil d'extreure. Per tant ara per ara les categories són una eina una mica més fiable que la cerca en brut. A diferència de la semàntica s'estructuren en arbre i algunes combinacions són més complexes (calen moltes subcategories pel que seria una simple combinació). Però tot el que no posem en una categoria serà més difícil de buscar. En el cas dels col·lectius humans minoritzats i invisibilitzats negar-los una categoria és mantenir-los en la invisibilitat. Un criteri seria que les categories que ho han estat d'opressió en la enciclopèdia es poden veure, al contrari, com un recurs per identificar i donar visibilitat a les víctimes d'aquesta. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 11:29, 3 juny 2013 (CEST)
Wikidata va en aquesta direcció, i abans potser serà possible fer aquestes cerques utilitzant un MediaWiki data browser. Però sí, avui per avui aquesta funcionalitat es troba a faltar.--QuimGil (disc.) 16:08, 3 juny 2013 (CEST)
Jo no tinc clar en el cas de categorització de gènere. A mi no hem molesta, però no m'oposo al què hi digui la majoria. Respecte a les categories de religió, només he d'apuntar que hi ha casos, com el dels jueus, que no responen als membres que creuen en una confessió religiosa, si no als membres d'un grup humà nacional o ètnic. Per a exemple, hi ha jueus que són laics i no per això es deixen de considerar jueus; i així consten en moltes obres de referència. El tema de les categories de grups humans és molt complex, però crec que abandonar-les és invisivilitzar els col·lectius dels què en formen part. No tota la realitat social, ni molt menys, és la estatal.--Pitxiquin (disc.) 20:55, 3 juny 2013 (CEST)

Especial:A prop[modifica]

Ja heu provat Especial:A prop? Què us sembla? No només mostra articles propers a la vostra posició (si el servidor té alguna manera de deduir-la), també mostra els articles que necessiten una imatge. Així us hi podeu apropar i fer una foto per a publicar-la.--QuimGil (disc.) 22:05, 3 juny 2013 (CEST)

Noves interfícies de registre i identificació[modifica]

Les noves interfícies per a creació de comptes i inici de sessió que han aterrat a un grapat de projectes, inclosa la Viquipèdia. Aquesta és una de les diverses iniciatives que la Fundació Wikimedia està desenvolupant per a engrescar editors. He vist que hi havia algunes cadenes encara en anglès i les he traduïdes, tot i que no estic familiaritzat amb l'estil utilitzat aquí. Per exemple, no estic segur sobre el temps verbal preferit. Ara es barregen "crea", "introduïu" i "recorda'm". Bé, ho deixo a les mans dels traductors habituals (moltes gràcies per la feina discreta a can Translatewiki!).--QuimGil (disc.) 01:35, 1 juny 2013 (CEST)

Des d'ahir les noves interfícies són mostrades per defecte. Les noves traduccions ja són visibles. Moltes gràcies per l'ajuda.--QuimGil (disc.) 00:32, 7 juny 2013 (CEST)

Trademark discussion[modifica]

Hi, apologies for posting this in English, but I wanted to alert your community to a discussion on Meta about potential changes to the Wikimedia Trademark Policy. Please translate this statement if you can. We hope that you will all participate in the discussion; we also welcome translations of the legal team’s statement into as many languages as possible and encourage you to voice your thoughts there. Please see the Trademark practices discussion (on Meta-Wiki) for more information. Thank you! --Mdennis (WMF) (talk)

el comentari anterior sense signar és fet per EdwardsBot (disc.contr.) 03:17, 4 juny 2013 (CEST)

Reconeixement d'Amical Wikimedia[modifica]

Fa unes hores s'ha fet pública la resolució del Board de la Wikimedia Foundation de reconèixer oficlament l'associació catalana. A partir d'ara podrem fer servir el nom "Amical Wikimedia" i podrem seguir donant suport a la Viquipèdia i els projectes germans en català, com sempre, però ara tindrem accés a les mateixes eines que tenen les llengües que tenen una associació estatal. Vull agrair a tota la gent que ens ha donat suport tot aquest temps. En especial als que no són catalanoparlants amb particular esment als aragonesos, occitans, bascos, sards, sicilians, ucraïnesos... i parlants d'altres llengües minoritzades que tot i estar en situació molt pitjor que la nostra han tingut la generositat d'ajudar-nos.
Aquest reconeixement implica però un nivell de responsabilitat molt important. Ara ja tenim les eines. Ara, som-hi! A fer feina més que mai. --Gomà (disc.) 09:13, 7 juny 2013 (CEST)

Moltíssimes felicitats!! --Solde (disc.) 10:24, 7 juny 2013 (CEST)
Felicitats. De totes formes m'agradaria matitzar "el català" ja tenia accés a eixes eines, però millor quatre associacions que no tres, clar. Tant de bo es puga treballar junts en algun projecte i que les rel·lacions entre totes aquestes associacions siguen cada vegada millors. --Millars (disc.) 15:35, 7 juny 2013 (CEST)
Matisa, matisa, que potser així perd lluïssor. Per cert no s'havia convingut que una cosa eren els Capítols orientats a una cobertura geogràfica genèrica i un altre les Organitzacions Temàtiques orientades a un subjecte enciclopèdic?. L'accés a les eines restà palès amb el tema Iberocoop. Per sort, tots anem madurant, Amical és la primera d'un possible seguit d'associacions d'usuaris orientades a projectes. De segur que si ens centrem en el que ens ocupa la col·laboració anirà a millor ... i fins i tot algun dia eixes ditxoses eines seran a l'abast de qualsevol usuari. A pencar! --Mafoso (Mani'm?) 16:57, 7 juny 2013 (CEST)
La meva enhorabona! --Judesba (digues...) 16:52, 7 juny 2013 (CEST)
Enhorabona! --MarisaLR (disc.) 16:54, 7 juny 2013 (CEST)
Moltíssimes felicitacions a tots vosaltres i en especial a tu Joan que has anat lluitant valentment i incessant durant tant de temps! Enhorabona i endavant per als vertaders i únics defensors de la llengua a Wikimedia a desgrat del que puguen declarar alguns altres. Records, Claudi aka Spam-man/Capsot (disc.) 21:08, 7 juny 2013 (CEST)

Visca! --Davidpar (disc.) 21:35, 7 juny 2013 (CEST)

Moltes felicitats! Com diu el Yijing, i com bé sabeu els promotors d'Amical, la perseverància porta bona fortuna. Vegeu també el fil de l'anunci a wikimedia-l.--QuimGil (disc.) 22:23, 7 juny 2013 (CEST)
Ben Fet Fet!! --Mezod (disc.) 09:53, 8 juny 2013 (CEST)

[URGENT] Doodle nou[modifica]

Hola! Algú ha de crear com abans millor l'article Maurice Sendak. És l'enllaç al nou Doodle i no tenim un article al respecte. Ràpid!!--KRLS , (disc.) 02:05, 10 juny 2013 (CEST)

I ja posats s'hauria d'ampliar Allà on viuen els monstres (llibre) i crear l'adaptació cinematogràfica: Where the Wild Things Are (pel·lícula).--KRLS , (disc.) 02:06, 10 juny 2013 (CEST)
Fet Fet! L'he creat i l'estic fent; si algú vol rellevar-me, és ben lliure de fer-ho. --Judesba (digues...) 03:40, 10 juny 2013 (CEST)
Aquí el sol s'està ponent i puc enllaçar fins que per a d'altres sigui el sol ixent.--QuimGil (disc.) 04:19, 10 juny 2013 (CEST)
Bones. L'article ja està fet. Si algú el vol completar queda molta cosa per escriure. Jo no he llegit el llibre ni vist la pel·lícula, i no m'agrada escriure de temes que desconec. :-) Salut! --Judesba (digues...) 04:33, 10 juny 2013 (CEST)
He traduït / adaptat la versió anglesa a Maurice Sendak. Queda per afegir les referències, però. Si algú s'hi anima...--QuimGil (disc.) 07:14, 10 juny 2013 (CEST)

Bon vespre Panotxa![modifica]

Bon vespre Panotxa, Bé, poca cosa, espere que veuràs el missatge (t'hauria escrit a la pàgina però ja no en tens cap...) i que alguns companys afegiran alguna cosa positiva (som massa sovint negatius dissortadament...). Tot i que tinc ganes de fer comentaris sobre la situació actual ho evitaré... només volia dir-te que em sap molt de greu que te'n vages, ho lamente molt ja que pel que he pogut veure i apreciar durant uns quants anys has fet una faena constant i molt bona ací, en conclusió ets (en present tot i el "departiment") un dels pilars de la comunitat... i trobe que la viqui et necessita. Espere que la cosa siga temporal i que tornes ben aviat/prompte/prest. Una abraçada ben bona, que et vaja tot molt bé! Claudi/Capsot (disc.) 22:20, 11 juny 2013 (CEST)

Subscric tot el que diu en Capsot i espero que el teu usuari vermell torni a ser blau aviat. No hi ha cap tema ni cap color més important que les persones. Vinga, espero que tot plegat sigui un parell de clics i que et tornem a tenir per aquí sense haver tingut ni temps de trobar-te a faltar. Ànims, i personalment aniré molt amb compte de mantenir una bona relació.--QuimGil (disc.) 22:41, 11 juny 2013 (CEST)
No he marxat, he usat el meu legítim dret de protesta perquè fins ara no s'ha atès pràcticament res de les meves opinions, que altres usuaris comparteixen en el tot o en part, en una presa de decisió que s'ha treballat de manera absolutament unilateral, i que espero que es recondueixi de manera que pugui atendre totes les opinions. He deixat una nota en la pàgina de discussió que espero sigui ben analitzada i atesa, per passar a la següent etapa, de vot/opinio, i valoració de resultats. --Panotxa (disc.) 10:51, 12 juny 2013 (CEST)
Panotxa et daré la meva opinió tant prompte pugi. Exhorto a altres a fer el mateix--Mafoso (Mani'm?) 13:06, 12 juny 2013 (CEST)

Televisió pública grega[modifica]

Bon dia! S'hauria de crear aquest article, ja que és notícia avui: el govern grec ha tancat la ràdio i televisió públiques de cop i volta aquesta mitja nit, deixant al carrer a 2.600 empleats. He actualitzat les notícies de portada, però no tenim l'article ERT, encara. Deixo aquí els enllaços per si algú pot fer-lo. Merci! [16][17][18] --Judesba (digues...) 09:18, 12 juny 2013 (CEST)

Fet Fet! --Judesba (digues...) 00:57, 13 juny 2013 (CEST)

Universal Language Selector will be enabled on June 18, 2013[modifica]

On June 18, 2013, Universal Language Selector (ULS) will be enabled on this wiki. The ULS provides a flexible way to configure and deliver language settings like interface language, fonts, and input methods (keyboard mappings). Making it available here is part of Phase 2 of making ULS available in all Wikimedia wikis.

Please read the announcement on Meta-Wiki for more information. Siebrand Mazeland 15:00, 13 juny 2013 (CEST)

Nova extensió per a campanyes de registre de nous usuaris[modifica]

Extension:Campaigns està disponible per als projectes de Wikimedia, inclòs aquest. Amb aquesta extensió es pot fer una campanya demanat als usuaris que es registrin a una URL específica utilitzant el paràmetre &campaign= (exemple). Això pot ser interessant per a tallers de nous editors, wikiArs i activitats similars.--QuimGil (disc.) 20:28, 17 juny 2013 (CEST)

Està bé, però 1) com es pot accedir a les dades? i 2) es pot canviar el disseny/text/imatges de la pàgina de registre segons la campanya? Pel que veig a Mediawiki sembla que no.--Arnaugir (discussió) 21:16, 17 juny 2013 (CEST)
Les respostes de part del desenvolupador.--QuimGil (disc.) 22:38, 17 juny 2013 (CEST)
Moltes gràcies! Veig que hem pensat en les dues mateixes preguntes, perquè li has preguntat abans que jo ho preguntés aquí :-) Doncs per les respostes del desenvolupador, ara mateix no li veig una aplicació directa útil. Tenir una pàgina d'acollida amb un text personalitzat podria ser interessant (caldria pensar-hi), però, pel que fa al seguiment dels usuaris que aterren a la campanya, si aquest seguiment no es pot dur a terme perquè no podem accedir a les dades... localment no ens serveix gaire.--Arnaugir (discussió) 23:19, 17 juny 2013 (CEST)
És clar que podeu accedir a les dades, indirectament. Si arriba el dia que voleu fer una campanya podeu/m anar a analytics i avisar. Un cop finalitzada la campanya ens passen la llista d'usuaris i tan amics. No dic que tingui una aplicació immediata ni que sigui l'inici d'una nova era de res. És només una nova funcionalitat, senzilla i tendra, que igual algun/a organitzador/a trobarà útil en algun moment.--QuimGil (disc.) 23:55, 17 juny 2013 (CEST)
Si ja ho entenc, el que no comprenc del tot és perquè no permeten un accés més fàcil a la llista d'usuaris registrats per mitjà de la campanya (privacitat?). Però vaja, millor que res, segur :-) --Arnaugir (discussió) 17:21, 19 juny 2013 (CEST)
Interpretant la resposta sembla que el que passa és que, tal i com està implementat actualment, estan agafant més dades de les que la política de privacitat aconsella publicar. Sembla ser que això es podria resoldre amb Usertagging, però de tot això podem parlar si algú té una idea concreta per a una campanya.  :) --QuimGil (disc.) 17:32, 19 juny 2013 (CEST)
En principi sembla interessant però no entenc què aporta. Què és el que canvia? No canvien ni el missatge, ni les imatges, ni els camps que ha d'omplir l'usuari, no? Només canvia una identificació interna? Per què? Per comptar-los? Em semblaria interessant com a mínim canviar (o tenir una part per complementar la part comuna) el missatge. I també em semblaria interessant si permetés escollir userboxes que ja es possessin a la pàgina de l'usuari. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 17:15, 21 juny 2013 (CEST)
La idea és simplement aportar una dada sobre l'èxit de la teva campanya en quant a la creació de nous usuaris registrats. Exemple fictici: Amical organitza una campanya amb un grapat d'escoles per a què els estudiants millorin els articles del seu poble. Una pàgina a Viquipèdia:Escoles és utilitzada pels mestres com a punt d'aterratge. Allà troben la introducció, les instruccions i els enllaços a les pàgines rellevants, el banner de la campanya etc... i un botó ben gros que diu "Registra't a la Viquipèdia". (Podries fer exactament el mateix des de la web externa que sigui, sense necessitat que sigui un MediaWiki. Perfecte, els futurs usuaris que s'ho han mirat tot diuen Fantàstic!, clicquen el megabotó i van a parar a... https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Especial:Registre_i_entrada/signup&campaign=ca-escoles . Llavors quan arriba el moment d'avaluar la campanya pot saber exactament quants usuaris es van registrar gràcies a la pàgina amb el megabotó. Les idees sobre la creació d'una pàgina d'usuari són interessants i et convido a que les comentis la pàgina de discussió del projecte.--QuimGil (disc.) 18:33, 21 juny 2013 (CEST)
Un exemple concret. L'equip Editor Engagement està investigant com i per què la gent es registra a Wikipedia, especialment considerant que a en.wiki la majoria de nous usuaris subscrits no fan res amb els seus comptes... Gràcies a aquesta extensió ara estan registrant dades dels usuaris que es registren a les deu Wikipèdies més grans des d'Anoneditwarning i Protectedpagetext. Les gràfiques són interessants (en.wiki, top 10). Per tant aquests dos missatges poden teir una importància més gran de la que ens pensem per a aconseguir nous editors registrats. Aviam si aquest vespre tinc temps per a proposar noves versions per als nostres Anoneditwarning i Protectedpagetext, per si un cas serveix.
M'hi anava a posar però llavors he vist que apunten a w:Wikipedia:Why create an account?. No he trobat una pàgina equivalent a la Viquipèdia. Si ningú no hi està treballant m'hi poso demà.--QuimGil (disc.) 04:58, 4 jul 2013 (CEST)
El més semblant que tenim és Ajuda:Registrar-se#Raons per registrar-s'hi.--Arnaugir (discussió) 10:19, 4 jul 2013 (CEST)

10 anys de Fundació Wikimedia[modifica]

On éreu el 20 de juny del 2003? Avui fa 10 anys Jimmy Wales anunciava la creació de la Fundació Wikimedia per a assegurar que el projecte es mantingués sense ànim de lucre. Vegeu també: Ten years of supporting free knowledge (anglès).--QuimGil (disc.) 22:27, 20 juny 2013 (CEST)

Felicitats a la Fundació pel seu aniversari. Segurament aquella decisió va ser clau perquè Viquipèdia i Wikimedia fossin el que són.
Bona idea lo del "on éreu", responc. Jo llavors havia editat a Viquipèdia només puntualment i no hi estava registrat (em registraria poc menys d'un any després a WP-es), però estava en ple entusiasme amb els wikis. No sé on era el dia 20 però era l'any del "No a la guerra", teníem el cartell al balcó i estàvem molt mobilitzats. Al TAG havíem començat a tocar PHP i havíem fet la primera versió de Wikipool, el dia 18, dos dies abans, teníem una sessió de creació col·lectiva amb un grup de gent. També estàvem recollint fotos de cartells contra la guerra a la web "balcons que diuen". El meu fill tenia un 1 any i la meva filla 3, en aquelles dates acabava el seu primer curs escolar. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 17:08, 21 juny 2013 (CEST)

Els anys[modifica]

Hola a tothom. Després de diverses polèmiques no resoltes a les pàgines d'esborrat, s'ha encetat el Viquiprojecte:Anys per tal de definir els criteris que han de seguir tots aquests articles, per tal que puguin romandre sense qüestionaments a la Viquipèdia però amb una qualitat digna. Espero opinions per posar-nos a treballar. --barcelona (disc.) 19:47, 21 juny 2013 (CEST)

Lliurament de premis de Wiki Loves Public Art 2013 Barcelona[modifica]

Espai on es realitzarà el lliurament de premis

Us informem que ja tenim els finalistes del concurs Wiki loves Public Art de Barcelona i us convidem al lliurament de premis del concurs local el proper dia 25 de juny a Barcelona:

 • Data: 25 de juny de 2013 de 18 a 18:30 hores.
 • Lloc: Hall del Centre de Documentació del MACBA (Plaça dels Àngels, 1)

Us hi esperem a tots i totes!.--Kippelboy (disc.) 17:26, 17 juny 2013 (CEST)

Gràcies, Kippel! Allà hi seré, si no sorgeix ha cap imprevist. Salut! --Judesba (digues...) 00:33, 22 juny 2013 (CEST)

X!'s Edit Counter[modifica]

Wikimania 2013[modifica]

Sembla ser que hi haurà com a mínim 5 catalanoparlants a Wikimania 2013: Lilaroja, Micru, Pginer, Dvdgmz, Qgil (jo, currant). Algú més? Hem de quedar! --QuimGil (disc.) 18:44, 20 juny 2013 (CEST)

Sí, jo hi aniré. La WMF ens ho beca als qui tenim un IEG. Jo arribaré el dia 7 cap al migdia i marxaré el 12. El dia 11 a les 14h presentaré wikiArS. El dia 8 aniré al IdeaLab, els altres dies ja veuré, m'he de mirar tranquilament el programa encara. I els altres, quan hi estareu? què hi fareu? Per cert, també hi haurà en Góngora em sembla, per tant en som 6 al menys. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 16:47, 21 juny 2013 (CEST)
Ens veurem per aquelles terres :) Encara no tinc el billet però crec que estaré tots els dies per allí.--Micru (disc.) 01:31, 23 juny 2013 (CEST)
M'alegre de poder coincidir novament amb Micru i QuimGil, així com conèixer a la resta. Jo arribaré el dia 3, així que imagine que ja hauré superat el jet-lag quan ens vegem. Pginer (disc.) 13:15, 25 juny 2013 (CEST)

VisualEditor[modifica]

Salutacions,

La Fundació Viquimèdia publicarà pròximament la versió beta del VisualEditor per a totes les Viquipèdies i volem que n'estigueu al corrent.

Aquest projecte ja disposa d'una pàgina resum per al VisualEditor: Viquipèdia:VisualEditor. Estem organitzant i ampliant la guia de l'usuari i les FAQ que us ajudaran a explicar com utilitzar el VisualEditor aquí. També volem saber la vostra opinió: si no heu creat encara una pàgina de comentaris aquí a la vostra Viquipèdia, us animo a fer-ho. En aquesta pàgina podeu recollir els comentaris, idees i opinions sobre el VisualEditor. Al mateix temps és el lloc per a parlar dels errors que hagin de ser reportats Bugzilla. Una simple subpàgina de la vostra pàgina del VisualEditor seria un bon punt per a començar (hi ha exemples en anglès i en holandès). Si podeu expressar els temes d'interès de l'altra gent en anglès a la meta o localment, us animo a ajudar la vostra comunitat per a que estigui representada en aquest procés.

Si podeu ajudar a traduir la interfície d'usuari per al VisualEditor al vostre idioma, serà de gran utilitat també.

Si us plau, poseu-vos en contacte amb mi aquí en qualsevol moment: la meva pàgina de discussió meta o bé per correu electrònic si teniu cap pregunta sobre el VisualEditor. Keegan (WMF) (disc.) 19:33, 26 juny 2013 (CEST)

Mapa amb les coordinades geogràfiques de Wikidata[modifica]

En Wikidata han fet aquest mapa de coordenades geogràfiques (alta resolució). S'actualitza diariament amb 48h de retard. Hi ha algú que estiga important aquest tipus de dades de ca-wp a Wikidata? Crec que els territoris de parla catalana poden brillar molt més intensament :)--Micru (disc.) 01:33, 27 juny 2013 (CEST)

Viquiprojecte Nova Zelanda[modifica]

Bon dia a tothom. Anuncio avui la creació d'un nou viquiprojecte: el Viquiprojecte Nova Zelanda. En aquest viquiprojecte ens dedicarem a millorar el contingut d'aquest país a la Viquipèdia en català. Això ho farem a partir de traduccions d'articles de l'anglès o qualsevol altra llengua; el millorament d'articles que són esborranys fins a fer-los el que diria que és «acceptable»: diversos paràgrafs, una taula a la dreta, referències...; la creació de plantilles, etc. També ens dedicarem a millorar els articles sobre el poble indígena neozelandès: els maoris. Així que si us interessa Nova Zelanda i/o la cultura polinèsia, apunteu-vos-hi! JaumeBG (disc.) 16:40, 28 juny 2013 (CEST)

PrepWikiRef[modifica]

Sovint per afegir cites (ref-llibre, ref-publicació, etc) és un pèl farragós tot i la macro "Plantilles" afegida darrerament. Llavors (a rel d'una viquipedista novella) vaig decidir de fer un petit programa que facilités la tasca d'afegir-les. Només funciona per a Windows, i sempre es pot millorar. Esperant suggeriments i impressions (és una versió beta): A sourceforge

--Jmarchn (disc.) 20:08, 28 juny 2013 (CEST)

Banderetes clicables amb Plantilla:Banderes[modifica]

Si voleu icones de banderes clicables als vostres articles podeu provar la nova Plantilla:Banderes. Una manera senzilla de provar-ho és reanomenant {{Bandera|...}} per {{Banderes|...}} i veure què tal funciona. El pitjor que pot succeir és que us trobeu algun 20x22px o Flag of None.svg però si reporteu el problema ho podem arreglar ràpid i contribuireu a la millora del fons de banderes identificades.

Aquesta plantilla suporta:

 • Noms sencers, en català o anglès: {{Banderes|Andorra}} genera Flag of Andorra.svg
 • Codis de 2 lletres segons la ISO 3166-1 alpha-2: {{Banderes|AD}} genera Flag of Andorra.svg
 • Codis de 3 lletres segons la ISO 3166-1 alpha-3 (més localitzacions): {{Banderes|AND}} genera Flag of Andorra.svg
 • Any: {{Banderes|Andorra|1806}} o {{Banderes|Andorra|variant=1806}} genera Flag of Andorra 1806.svg / Flag of Andorra 1806.svg
 • Tipus: {{Banderes|Regne Unit|naval-RMAS}} genera British Royal Maritime Auxiliary Ensign.svg
 • Mida: {{Banderes|Andorra|size=44px}} Flag of Andorra.svg

Apart del fet d'enllaçar als articles corresponents, aquesta plantilla significa una millora d'eficiència en pàgines carregades de banderes (vegeu aquesta prova) i les dades de banderes relacionades són molt més senzilles de mantenir: tot es troba en dos mòduls, un locale per a noms en català i un altre master per a noms en anglès. El sistema actual requereix centenars de subplantilles.

Si aquesta plantilla interessa i voleu més funcionalitats, doncs endavant. Les vostres idees són benvingudes a la pàgina de discussió. Jo aniré fent, sol o en companyia, per a la Viquipèdia i per a qui s'apunti (per als projectes petits això de mantenir banderetes és un pal).

Rerefons

Fa unes setmanes sorgia la idea de que les icones de banderes fossin clicables, enllaçant al seu article corresponent. Un primer intent va proveir aquesta funcionalitat però va dur altres problemes, i vam fer enrere. Feia dies que buscava una bona excusa per a comença a aprendre a programar en Lua i m'hi vaig posar.--QuimGil (disc.) 03:17, 28 juny 2013 (CEST)

Hola! Els exemples 2 i 3 crec que no s'haurien de recomanar perquè no enllaça al país sinó a l'article AD o AND. El quart és molt bo, com puc saber quines "variants" estan disponibles? Salut! --Jey (disc.) 18:35, 28 juny 2013 (CEST)
Encara estic rumiant la millor manera de fer que els codis ISO de dues i tres lletres enllacin a l'article que toqui. En anglès és més senzill perquè tots aquests codis ISO tenen un fitxer a Commons "Flag_of_(territori).svg" on el territori coincideix amb el nom de l'article, però aquí hem de fer la connexió amb la corresponent traducció al llenguatge local. Andorra funciona  ;) però Catalonia/Catalunya i la majoria de casos no. Gràcies pel comentari, aquest vespre m'hi poso.
Les variants es poden trobar a Mòdul:Flags/MasterData, buscant "variant". Ara n'hi ha poques, només per a fer proves, però demaneu les que us calguin i les afegeixo.--QuimGil (disc.) 20:02, 28 juny 2013 (CEST)
AD = Flag of Andorra.svg AE = Flag of the United Arab Emirates.svg AF = Flag of Afghanistan.svg AFG = Flag of Afghanistan.svg ALA = Flag of Åland.svg ALB = Flag of Albania.svg... De fet no era tan complicat. Si la bandera està traduïda l'enllaç apunta a l'article correcte en català. Si no, no té altre remei que apuntar cap al nom del territori en anglès. Llavors poden passar tres coses, totes bones: el nom en català i en anglès és el mateix, el nom en anglès és diferent però hi ha un redireccionament a l'article amb el nom en català, ni el nom és el mateix ni hi ha cap redireccionament: un bon recordatori de que cal traduir la bandera o redireccionar-hi.  :) Què més hi podem fer?--QuimGil (disc.) 04:15, 29 juny 2013 (CEST)

Baixem al 16è lloc (i aviat al 18è)[modifica]

La Viquipèdia en cebuà (68 usuaris actius) ens ha sobrepassat al 15è lloc i, en breus, també ho farà la Viquipèdia en waray-waray (68 usuaris actius). Ho podeu veure al Portal viquipedista. El truc? igual que a la Viquipèdia en suec, la creació massiva d'articles amb bot com ceb:Tomopleura ischna.--Arnaugir (discussió) 14:56, 29 juny 2013 (CEST)

Addenda: a [19] podeu veure el percentatge d'articles creats amb bot per cada Viquipèdia. Exemple, a la Viquipèdia en holandès (1,6 milions d'articles) n'han creat 903.000 amb bot. A ca-wiki, 49.000 de 400.000. A ceb-wiki, 342k de 359k (95%).--Arnaugir (discussió) 14:58, 29 juny 2013 (CEST)

crec que hi ha acord sobre no esdevenir una botopèdia malgrat ens superin, això és puntual, podem remuntar amb bons articles. A les darreres discussions sobre robots ja es va dir de fixar uns % màxims. Els exemples citats no són gens bons --barcelona (disc.) 16:19, 29 juny 2013 (CEST)
Potser aviat sortirà un segell i una classificació Organic per a les wikipèdies amb articles procedents de cultius biològics, en contraposició a les industrials. ;) Com molts ja dieu explícitament a molts llocs, el que compta és satisfer la curiositat i les preguntes dels nostres lectors. Indexar la qualitat és més complex però també factible (per exemple els 1000 articles que tota enciclopèdia ha de tenir).--QuimGil (disc.) 16:34, 29 juny 2013 (CEST)
Ja som la 17a. –Cœt · mascletà · blablabla 12:13, 1 jul 2013 (CEST)
17a sobre total d'articles ... 13à en articles "manuals" (segons dades de l'addenda indicat per en Arnaugir). De les 20 primeres sobre total d'articles som la 12a en producció bot (12% al maig) i la 60a en el total per sota de la mitjana de totes les wikis (18,1%). Així mateix cal tenir en compte que l'estadística compta sols els articles creats per usuaris etiquetats com a bot i no les creacions elaborades seguint un algorisme (més o menys programat) que hom prepara fora línia i desprès puja a la Viquipèdia corresponent.--Mafoso (Mani'm?) 18:14, 1 jul 2013 (CEST)

Viquiprojecte:Fotografia[modifica]

Bona tarda! Us presento un nou viquiprojecte, per a estar distrets. Es necessiten mans en aquest viquiprojecte i s'ha de fer molta feina, així que animeu-vos! Hi ha concurs! ;-) Tota ajuda serà benvinguda. Salut! --Judesba (digues...) 19:34, 29 juny 2013 (CEST)

Tasteu VisualEditor, el nou editor visual[modifica]

Si aneu a final de les vostres preferències de Caixa d'edició veureu una nova opció: "Habilita l'editor visual (només en els espais de noms principal i d'usuari)". I si l'activeu veureu que el que era "Modifica" ara és "Modifica la font", i el nou "Modifica" és VisualEditor, la principal novetat tècnica per a editors enguany. Encara és una versió alfa, però usable. Ja fa setmanes que intento fer-lo servir per defecte a mediawiki.org i en.wiki per a contribuir al testeig. Els editors veterans pensaran que com el sistema de sempre no hi ha res, però la majoria d'usuaris novells s'hi llença de caps. De moment on sí trobo molt la diferència és editant taules grans: un plaer comparat amb la tortura que no cal que descrigui als qui us hi heu barallat.--QuimGil (disc.) 22:33, 11 juny 2013 (CEST)

Un pas de gegant que facilita la tasca als novells. --Davidpar (disc.) 19:35, 12 juny 2013 (CEST)
Mmm... pot ser que hagi desaparegut? Només veig l'opció "Modifica" de sempre, tant a l'espai de nom principal com al d'Usuari. Ara es poden inserir imatges i vídeos de Commons, funciona a mediawiki.org i volia provar si aquí funciona bé també.--QuimGil (disc.) 22:18, 13 juny 2013 (CEST)
Si que fa coses rares. En Mozzila no funciona i en IE he hagut de tancar sessió i tornar a entrar (solució de l'informàtic, sense sentit en aquest cas) i m'ha aparegut, tot i que no he pogut fer-ho servir perquè trigava 5 min. en presentar la pàgina. Em sembla que és molt beta.--amador (disc.) 10:48, 14 juny 2013 (CEST)
Resulta que a la darrera versió hi havia un bug de neutrons amagat i tant punt l'han vist l'han desactivat de tots els wikis... No és molt beta, és explícitament una alfa. Tot i així hauria de funcionar amb una versió d/recent de Mozilla. Quina tens? L'Explorer és un altre tema però, de nou, versions r/decents funcionen millor que les èpiques. El temps de càrrega depèn de la pàgina (complexitat de taules, volum de referències...) i també del teu ordinador (com en moltes aplicacions web d'avui dia. No és perfecte però és un pas, i tingueu en compte que un nou usuari nrmal i corrent s'espanta quan clica "Modifica" i el primer que es troba és el codi d'infotaules, imatges i referències.--QuimGil (disc.) 18:17, 14 juny 2013 (CEST)
Crtament tenia un mozzila prehistòric. Amb la 21.0 ja em funciona aparentment bé. Vaig a practicar. Merci,--amador (disc.) 21:20, 14 juny 2013 (CEST)
... i com a curiositat, aquí podeu veure qui utilitza l'editor visual ("EditorVisual"?).--QuimGil (disc.) 19:12, 16 juny 2013 (CEST)
He reunit tota la informació de l'editor a Viquipèdia:VisualEditor. Pau Cabot · Discussió 19:21, 16 juny 2013 (CEST)
És molt útil per fer revisions ortogràfiques/gramaticals d'articles, ja que no s'ha de destriar el text entre el garbuix de referències. I, òbviament, pels nouvinguts i novells.--Arnaugir (discussió) 15:43, 17 juny 2013 (CEST)
Moltes gràcies, Pau! A vegades el VisualEditor afegeix una mica brossa a les pàgines, per exemple repetint alguna plantilla, i llavors cal anar de nou i treure el codi/text extra. Si us trobeu en aquesta situació si us plau compartiu-la aquí de manera que la poguem reproduir, i ja ens encarregarem de mirar si aquest tipus de problema ha estat reportat a Bugzilla. Els desenvolupadors reaccionen ràpid a la resolució de problemes. La causa és que Wikitext i el món de les seves plantilles és realment complex, i el pobre Parsoid és encara un jovenet que no sempre sap entrendre els dobles sentits d'aquests veterans...  :) --QuimGil (disc.) 16:30, 17 juny 2013 (CEST)
Després d'una llarga discussió a la llista de correu 'design' i al Bug 49666 - VisualEditor: Display a link to both VE and wikitext editor on every section header ara tenim un doble enllaç per a editar seccions. És una mesura provisional mentre VisualEditor entra en plena forma (està millorant visiblement gairebé a diari). Amb això puc recomanar als que encara no heu tastat el VisualEditor que l'activeu a les vostres preferències i l'aneu tastant de mica en mica. Seguiu tenint els enllaços de sempre a la vista, ara també els d'editar seccions com ho feien els nostres avis.--QuimGil (disc.) 08:24, 27 juny 2013 (CEST)

Go and test the Visual Editor. It’s meaningfully testable. descriu acuradament i amb bon humor el ràpid progrés de VisualEditor aquests dies, i per què és important que ens hi posem a provar-lo. Jo ja m'hi vaig acostumant, tant a utilitzar-lo com a veure per endavant les edicions en les que encara editar la font directament surt més a compte. D'altres l'estan tastant també.--QuimGil (disc.) 02:39, 29 juny 2013 (CEST)

Us heu trobat amb alguna edició on una infotaula o qualsevol altra plantilla ha aparegut duplicada? (per exemple) Si és així compartiu aquí la URL i ja m'encarregaré de passar-les al Bugzilla (si no ho voleu fer vosaltres directament, és clar). Aquest cas diria que pertany a Bug 49823 - Infobox is duplicated and duplicate is substed. Per als desenvolupadors aquests exemples són preciosos, donat que aquests problemes són difícils de reproduir (jo he editat moltes pàgines amb infotaules però encara no he vist cap duplicació). I si us trobeu amb problemes d'usabilitat o teniu idees de millora compartiu-les aqui també. No us les guardeu pensant que no tenen importància o ningú no en farà cas! Moltes gràcies.--QuimGil (disc.) 18:59, 30 juny 2013 (CEST)

El dia 1 VisualEditor ha estat activat a tots els usuaris registrats d'en.wiki, i si tot va com ha d'anar entre el 15 i el 29 passarà el mateix aquí.--QuimGil (disc.) 07:15, 2 jul 2013 (CEST)

4 anys, 2 mesos, 2 setmanes i un dia[modifica]

Apreciats companys viquipedistes:

Avui a les 19:14, l'Alvaro Vidal-Abarca ha acabat l'article "Núcula" i, en fer-ho, ha posat la cirera al pastís del que ha estat probablement el Viquiprojecte amb més èxit de la història de la Viquipèdia: el VP:Els 1000. La sensació que m'envaeix és una de tancament de cercle. El dia 7 d'abril del 2009, ja fa més de quatre anys, vaig crear el Viquiprojecte. Alguns dels que aleshores hi eren encara continuen treballant de valent. Altres han deixat la Viquipèdia per un motiu o altre. Tanmateix, tots han fet una valuosa contribució.

Quan vaig començar el Viquiprojecte, la Viquipèdia en català es trobava a anys llum de les posicions capdavanteres a la classificació de viquipèdies per mostra d'articles. A poc a poc vam anar pujant fins a arribar el primer lloc, cosa que és sens dubte una de les grans fites de la nostra edició lingüística. I avui hem aconseguit arribar a 1.000 punts, una puntuació "perfecta" que ningú no pot superar i que ens permet conservar el primer lloc gràcies al nostre avantatge alfabètic respecte als russos.

Tot i que caldrà estar atents per si hi ha canvis d'articles, l'essencial del Viquiprojecte ja està fet, i suposo que l'activitat al voltant seu disminuirà molt. Tanmateix, el gran talent no es perdrà: alguns continuaran amb pintors flamencs, altres amb missions espacials i altres amb elements químics. Jo mateix tinc una llista de mamífers per fer, així com la missió de reactivar el VP:UE, en el qual la MarisaLR porta mesos fent un treball descomunal. El talent que ha impulsat el VP:1000 fins a tal punt que els mitjans ens han descrit com a "la millor Viquipèdia en termes de qualitat" no desapareixerà, sinó que trobarà altres maneres d'expressar-se.

Desitjo agrair-vos a tots i totes els granets de sorra que heu anat aportant per fer gran aquest Viquiprojecte. Des dels que només van afegir una petita referència fins als que hem ampliat desenes d'articles per sobre de 30.000 octets, tothom ha fet una feina ben lloable. Ha estat i continuarà sent un plaer haver treballat juntament amb vosaltres en defensa d'un objectiu, el de promoure el coneixement lliure i accessible a tots en català, que adquireix especial rellevància en el context geopolític i sociocultural actual.

Gràcies a tots i prenem-nos un minut per aplaudir la Viquipèdia en català i tots els que l'han convertit en el que és avui en dia.– Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 19:32, 22 juny 2013 (CEST)

La meva càlida enhorabona a tot l'equip! --Judesba (digues...) 19:42, 22 juny 2013 (CEST)
Em sumo a les felicitacions. Molt bona feina! ESM (disc.) 20:31, 22 juny 2013 (CEST)
Està clar que quan els projectes es lideren amb treball i rigor, trobar seguidors entusiastes és més fàcil. Hem fet una bona feina perquè ens hem comportat com la Catalan Army, amb ganes i sense perdre energies en retrets. Prenguem bona nota per futurs projectes. Salut !.--amador (disc.) 20:38, 22 juny 2013 (CEST)
Enhorabona a tothom! I cal pensar ja el següent repte :) Si hem fet 1000 articles en 4 anys essent els primers del món, què no farem en 4 anys més si ara tenim més usuaris per aquí? --barcelona (disc.) 22:15, 22 juny 2013 (CEST)
Increíble! Enhorabona a tots! --Jey (disc.) 22:51, 22 juny 2013 (CEST)
Enhorabona! Açò mereix una entrada al bloc global de la wikimedia. L'article sobre el milió d'articles de la botopèdia sueca va crear molta amargor, però aquesta noticia es dolçor pura! :) --Micru (disc.) 01:35, 23 juny 2013 (CEST)
Enhorabona!! Lepti, potser podries explicar-ho en un Blogpost al blog de la Foundation no? --Kippelboy (disc.) 09:48, 23 juny 2013 (CEST)
Moltes felicitats a tots! Una fita històrica!! --Davidpar (disc.) 14:17, 23 juny 2013 (CEST)
Una gran notícia, certament. Moltes felicitats a tothom qui ha participat! Per si interessa, instruccions per a publicar un blog post a can Wikimedia: m:Wikimedia_Blog. Bàsicament: crees una pàgina wiki allà i vas fent, en solitari o amb l'ajuda d'altres. L'equip de comunicació de la WMF ajuda revisant la versió anglesa.--QuimGil (disc.) 07:18, 24 juny 2013 (CEST)

(molt tard) felicitats a tots! Ara cal seguir millorant la qualitat dels articles, encara hi ha moooolta feina a fer, però podem estar orgullosos del recorregut dut a terme fins ara.--Arnaugir (discussió) 18:32, 25 juny 2013 (CEST)

Els russos diuen que segons la foto-finish han guanyat ells. Jo sempre dic que el destí dels catalans és quedar segons (la qual cosa està molt bé menys en competicions de dos participants, i encara llavors hem de mirar les mides dels contrincants i què hi hem après)  ;) Sigui qui sigui, la victòria per a la Viquipèdia és molt clara: oferir més de 1000 articles fonamentals als nostres lectors. Només això ja és un llibre ben gruixut, en català i totalment gratuït. Moltes gràcies de nou! Aquesta iniciativa dels 1000 està però que molt bé. És de preveure que d'altres similars en sorgiran perquè els rànquings són motivadors per als editors, però els que estiguin basats en quantitat aniran a la baixa si els bots segueixen a l'alça. Per exemple, es podrien començar a fer llistes més especialitzades p.e. 100 articles d'economia que tota enciclopèdia hauria de tenir. Quin és el millor per a participar en els plans futurs?--QuimGil (disc.) 19:35, 30 juny 2013 (CEST)

Bé ja vam veure que ells els havien fet abans però quan s'actualitzi la pàgina d'aqui uns dies quedarem empatats. Molt encertat el comentari sobre els catalans però en aquest cas no és una competició de 2 sinó de 286. Bastant bé :) --Jey (disc.) 19:47, 30 juny 2013 (CEST)

Quines iniciatives han tingut impacte involucrant nous editors?[modifica]

Steven Walling pregunta a wikimedia-l:

 • Estan anant els projectes Wikimedia a la baixa?
 • Està anat la Wikipedia en anglès a la baixa?
 • Quins projectes de la Fundació Wikimedia han tingut èxit en termes de creixement?
 • Quins projectes comunitaris han portat creixement?
 • Com ens ajuda el mesurament de dades a créixer?
 • Quins canvis en el futur esperem que portin creixement?

Aquestes preguntes són per a una sessió que l'[[[wmf{User:Eloquence|Erik Möller]] i altres responsables de l'estratègia d'involucrar editors/es (Editor Engagement) faran el dia 11 de juliol al Metrics and activities meeting. Si ca.wiki* i Amical tenen bones lliçons i exemples a compartir aquesta és una molt bona ocasió perquè tothom se n'assebenti, compartint-ho a wikimedia-l i deixant que soni al Metrics meeting (la principal reunió periòdica de Wikimedia). A més aquesta gent busca dades i enllaços concrets, res de llargs emails o articles que calgui escriure. Si seguiu el fil veureu quina mena d'exemples estan donant en un parell de línies.--QuimGil (disc.) 23:03, 26 juny 2013 (CEST)

que mirin la categoria GLAM Categoria:Viquiprojectes GLAM, allà hi ha molts exemples d'èxit, nosaltres no anem a la baixa. --barcelona (disc.) 16:16, 29 juny 2013 (CEST)
N'hi ha uns quants... (bé!) Algun en concret que hagi portat un significant nombre de nous editors? D'altra banda he estat fent alguns números bàsics amb les estadístique de ca.wiki. Sí, és cert que no anem a la baixa... amb matisos. El nombre de nous editors més o menys es manté regular: cap a un centenar mensual, de mitjana anual donat que hi ha mesos regularment més i menys actius (més a l'hivern, menys a l'estiu - normal). El nombre de viquipedistes actius ( >10 edicions) està pujant: cap a 450 de mitjana en els darrers 12 mesos comparat amb cap a 425 dels 12 mesos anteriors... però veníem de 475 aprox en l'anterior període de 12 mesos. I el nombre d'editors molt actius ( >100 edicions ) és una altra història: 72 de mitjana en els darrers 12 mesos, venint de 76 i de 87 en els períodes anuals anteriors. Res d'alarmant, però en general es podria dir que l'actual creixement està anant a compte de recuperar els nivells que hi havia a l'època daurada del 2009-2010 i que cal tenir en compte que els novells es mantinguin agafant experiència, involucrant-se i nodrint el relleu generacional natural en aquesta mena de projectes.--QuimGil (disc.) 22:16, 30 juny 2013 (CEST)

Nous gràfics de wikiArS: animals, animacions, contes i retrats[modifica]

Hola, aquest final de curs els estudiants que participen a wikiArS segueixen publicant coses, hi ha novetats, que es poden fer servir en els articles de Viquipèdia. Us en faig la panoràmica a continuació.

Il·lustració científica d'animals extingits (o en perill) que han fet estudiants de Llotja i ha assessorat en Leptictidium:

Animacions en 3D que han fet estudiants de la UCA (Cádiz) amb Blender sobre qüestions científiques i de salut:

Animació sobre la Crisi de salinitat del Messinià que ha fet una estudiant de Cádiz partint d'imatges que l'any passat va fer un estudiant de Llotja (visca el copyleft i l'obra derivada!) assessorats pel geofísic Daniel García-Castellanos:

Així com dos estudiants d'edRa (Rubí) van fer infografies sobre la mina de Naica (vegeu l'explicació del procés de treball), dues companyes seves han fet dos viquillibres per a viquijúnior sobre la mateixa mina assessorades per la geòloga Àngels Canals:

I més retrats d'escriptores, d'una altra estudiant de Llotja:

I encara hi ha estudiants treballant que en els propers dies publicaran més coses, ja us n'informaré. D'altra banda, si teniu idees d'imatges que faltin i que podríem convertir en encàrrecs per al proper curs, sisplau feu-ho utilitzant: Ask for images. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 19:56, 27 juny 2013 (CEST)

Felicitats! genials les imatges pels adq. A nivell artístic, m'agrada especialment la del Mineopterus manavi!--Arnaugir (discussió) 20:20, 27 juny 2013 (CEST)
A mi m'agraden molt els retrats de les escriptores, i ja els he reciclat als articles corresponents (un de :ca, un altre d':es i un altre d':en). Jordi Roqué (Discussió) 09:21, 28 juny 2013 (CEST)
Molt bé! Si t'agraden felicita l'autora, les felicitacions sempre són de bon rebre :-) --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 10:00, 28 juny 2013 (CEST)
Enhorabona! Molt bones il·lustracions! He aprofitat per traduir Elena Quiroga :D --Davidpar (disc.) 11:47, 29 juny 2013 (CEST)
Ep, molt bé Davidpar; la publicació d'imatges pot ser una bona excusa/ocasió per traduir/millorar/crear articles relacionats. Qui més s'hi anima? Potser amb Rosa Chacel ? (vegeu també altres maneres d'ajudar) --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 19:58, 30 juny 2013 (CEST)
Molt bona feina!--Kippelboy (disc.) 08:37, 6 jul 2013 (CEST)

Patrullatge superflu[modifica]

He afegit al BotReversor la tasca de marcar com a patrullades les edicions dels usuaris que fan tant al seu espai d'usuari com a la discussió del seu espai d'usuari, és a dir que el BotReversor marcarà qualsevol pàgina que l'usuari X edite dins de "Usuari:X/..." i "Usuari Discussió:X/...". –Cœt · mascletà · blablabla 17:28, 30 juny 2013 (CEST)

Coet, potser no ho he entès bé, però em sembla que no hi estic d'acord. De vegades els usuaris vàndals responen als avisos del bot o de l'usuari que els col·loca els "stop" a la seva pròpia pàgina, amb insults o comentaris desagradables, fins i tot. Si aquestes edicions no són patrullades pel bot estaríem donant-les per bones i passant per alt comentaris que no s'haurien de publicar al projecte. --Judesba (digues...) 17:36, 30 juny 2013 (CEST)
Si l'usuari contesta a la seua pàg. de discussió, esta no és una subpàgina, llavors el bot la revisarà, no se la saltarà. Sí que potser caldria que no se saltara usuaris que han estat revertits, encara que editen en una subpàgina del seu espai o de la discussió del seu espai. Ho tindré en compte. –Cœt · mascletà · blablabla 10:38, 1 jul 2013 (CEST)
Val, ho havies entés perfectament perquè no havia dit que només afectaria a les subpàgines, tot i què havia assenyalat "Usuari(Discussió):X/...". Minúcies... –Cœt · mascletà · blablabla 12:00, 1 jul 2013 (CEST)