Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2008/09

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Cafetera de setembre[modifica]

Icona de la Cafetera de la Viquipèdia.png
Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes de juny, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de setembre del 2008

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia

arxivament de la taverna[modifica]

no sé exactament qui és Traveler6, però ha entrat al xat per demanar arxivar la taverna, per algun motiu a l'Iradi li han eliminat el contingut del crontab i el seu bot no s'ha posat en marxa. Agraïsc l'intervenció d'este misteriós usuari, que sembla que em coneix, o almenys sabia a qui dirigir-se. –Pasqual · discussió · xat 15:25, 3 set 2008 (CEST)

Mapes d'imatge[modifica]

He vist que a la viqui en anglès tenen una plantilla (en:template:imagemap) que els permet tenir mapes d'imatge com ara el d'aquest article. Em sembla que no tenim aquesta mena de funcionalitat a la viqui, oi? S'hi pot implementar?--Quico (discussió) 18:33, 4 set 2008 (CEST)

És una extensió del MediaWiki que sí que tenim instal·lada (surten a Especial:version). No funciona amb plantilles sinó amb una tag especial <imagemap>. Pots consultar-ne la sintaxi a mw:Extension:ImageMap però t'he de dir que en general és un rotllo fer-la servir. --SMP​ (+ disc. xat) 18:59, 4 set 2008 (CEST)
Són dues coses diferents. A l'article en:St._Elsewhere#Cast fan servir el tag imagemap, que es pot fer servir aquí i realment és complicat. Una altra cosa és la plantilla en:template:imagemap que fa una funció similar a {{clic}} però més completa, és a dir, al clicar sobre la imatge genera un enllaç, però només un. --V.Riullop (parlem-ne) 19:23, 4 set 2008 (CEST)

MediaWiki:Prefsnologintext[modifica]

Sorry for writing in English, but I don't speak Catalan. Could you please correct MediaWiki:Prefsnologintext, as it must contain [[Especial:Registre_i_entrada|entrat]] instead of <a href="/wiki/Especial:Userlogin">entrat</a>. Gràcies — NickK (discussió) 10:09, 9 set 2008 (CEST)

Fet Fet! Thanks. --V.Riullop (parlem-ne) 07:51, 10 set 2008 (CEST)

Plantilla:BS-taula[modifica]

He modificat la plantilla {{BS-taula}}, per tal d'incrementar visibilitat, com m'havia demanat n'Espencat. En deixe constància a la mateixa discussió de Plantilla:BS-taula –Pasqual · discussió · xat 02:47, 10 set 2008 (CEST)

Afectarà a aquelles plantilles que on s'han creat mapes de línies de metro. –Pasqual · discussió · xat 03:00, 10 set 2008 (CEST)
No m'ha quedat clar què has canviat, Pasqual. És que veig tot igual. En tot cas, trobe que no era això el que demanava, però en tot cas et done les gràcies. Si mires les discussions meues i de Usuari:Vilarrubla, trobaràs què volíem; en tot cas, de manera de resum, vam decidir fer-ho sense enllaços és a dir vam esquivar el tema. Tanmateix trobaria útil saber la manera de canviar el color d'un enllaç quan el color del fons cal que siga roig o blau. De moment l'he fet amb una plantilla plantilla:CV1. Però en Vilarubla m'informa que això no funciona en totes les plantilles. Copie açò a la Taverna. --espencat (discussió) 08:43, 10 set 2008 (CEST)

Plantilla "plegada" per defecte[modifica]

Crec que se'n va parlar fa uns mesos però no he estat capaç de trobar-ho; hi ha alguna manera de fer que una plantilla surti "plegada" per defecte? He fet una plantilla nova i crec que seria interessant que sortís "plegada" per defecte perquè és força gran. M'he estat mirant el codi de la Plantilla:Navbox però no en sé tant com per a saber-la interpretar. Gràcies.--Quico (discussió) 23:29, 10 set 2008 (CEST)

Posant |state=collapsed queda amagada per defecte. Tot i això, crec que queda una plantilla molt i molt gran. Salutacions.--Schizodelight (discussió - xat) 23:58, 10 set 2008 (CEST)
Potser l'apartat dels espais PEIN s'hauria de poder plegar també (la resta no cal).--Pere prlpz (discussió) 10:53, 11 set 2008 (CEST)
Sí, potser sí. A més, jo potser intentaria dividir els espais PEIN en diferents subgrups i que és desplagués només per defecte aquesta part (estil Plantilla:Llocs d'interès de Barcelona) però amb la primera part d'aquesta plantilla sense modificar-la. Si en Qllach vol puc mirar de fer-ho. El problema és que no domino gaire el tema. Quins subgrups podria fer? muntanyes, llacs, rius i augamolls? alguna idea? --Schizodelight (discussió - xat) 11:33, 11 set 2008 (CEST)
Difícil, perquè molts tenen barreges de diferents ambients i el que els busqui no sabria per on mirar. Potser per àmbits territorials seria el millor. Podríem fer servir les unitats estructurals (Pirineu i Pre-pirineu, Depressió Central i Sistema Mediterrani) o bé els àmbits del pla territorial.--Pere prlpz (discussió) 12:20, 11 set 2008 (CEST)

Us agrada això?

Si us sembla bé puc començar a podem començar a posar els articles a subgrup que li toca del PEIN. --Schizodelight (discussió - xat) 12:35, 11 set 2008 (CEST)

Perfecte per mi, l'únic que no tots els articles estan creats encara i caldrà documentar-se per a fer-ne el repartiment entre les diferents àrees, ja me n'ocupo. Gràcies per la millora en la plantilla.--Quico (discussió) 15:19, 11 set 2008 (CEST)
D'acord, però si vols et puc ajudar a classificar-ho. Per cert, ara com que la plantilla no és tant gran potser no cal amagar-la per defecte...A més, si en un article poses {{Espais naturals de Catalunya|Pirineu i Prepirineu}} quedarà desplegada el subrgrup seleccionat (exemple: la plantilla de Presidents de la Generalitat a Pasqual Maragall.--Schizodelight (discussió - xat) 15:43, 11 set 2008 (CEST)
I tant, aniria molt bé, no coneixia aquest "truquillo". També estic d'acord de no amagar-la per defecte en haver-ne reduït considerablement la mida. Gràcies!--Quico (discussió) 16:15, 11 set 2008 (CEST)
A partir del mapa que hi ha a la web de la generalitat de catalunya crec que seria fàcil distribuir-ho per àmbits però necessitaria conèixer quins són els límits del Pirineu/prepirineu, depressió central i sistema mediterrani. Algú sap si hi ha algun mapa que hi surti?Ecara que no estigui a la viqui si sabeu alguna web que ho tingui m'aniria bé tenir l'enllaç perquè provaria de fer una sobreposició dels dos mapes (amb photoshop o el que sigui) i trobariem fàcilment a quina zona s'han de posar.--Schizodelight (discussió - xat) 20:11, 11 set 2008 (CEST). Ja he trobat una imatge, ara ho provaré!--Schizodelight (discussió - xat) 20:41, 11 set 2008 (CEST)

Traducció del missatge d'error[modifica]

Ara mateix, quan els servidors de la Viquipèdia es col·lapsen i surt el missatge d'error aquell que explica el que passa i diu que tornem a intentar-ho en alguns minuts, el missatge surt en castellà. N'he fet una traducció al català perquè a la nostra Viquipèdia surti el missatge en la nostra llengua. Deixo la traducció aquí, si algú sap on s'ha de presentar perquè la implementin, li estaria agraït que la portés allí. Gràcies:

Fundació Wikimedia


Error

Els servidors de la Fundació Wikimedia estan experimentant dificultats tècniques. Aquest problema és temporal i esperem arreglar-lo al més aviat possible. Si et plau, intenta accedir-hi de nou d'aquí a uns minuts.

Pots obtenir més informació al canal #wikipedia-ca de la xarxa IRC FreeNode.

La Fundació sense ànim de lucre Wikimedia allotja alguns dels webs més visitats d'Internet, incloent-hi la Viquipèdia, i necessita comprar maquinari nou constantment. Si desitges ajudar-nos, fes si et plau una donació.


Si informes els administradors del sistema d'aquest error, indica si et plau els següents detalls:el comentari anterior sense signar és fet per Leptictidium (disc.contr.) 11:42, 11 set 2008 (CEST)

En lloc d'"experimentant" no seria més adient dir "patint"?
Jo, que parle valencià, i per tant no tinc la vocal neutra, diria "el més aviat possible".
I, per últim, el tema d'adreçar-se al lector com a "tu" o com a "vós" (desitges / desitgeu) supose que l'haureu discutit a bastament abans, així que no en diré res.
Bona pensada, Leptictidium. Ben fet! ;-) --Casaforra (parlem-ne) 12:08, 11 set 2008 (CEST)
Això de "patint" em sembla que porta una connotació bastant negativa. Quant a la segona cosa que dius, jo també preferiria que fos el, però la GREC utilitza "al". Per mi, poseu la forma que volgueu.
Això del tu/vós és una traducció de la versió castellana. Trobo que el "vós" està una mica desfasat, però si voleu canviar-ho, endavant. Així doncs... Ho penjo a meta, o a on? – Leptictidium (discussió) 20:50, 11 set 2008 (CEST)
Aquest és un missatge que està centralitzat i no és configurable a cada projecte. És un tema que s'haurà de tractar a meta, suposo que a m:Multilingual error messages. Segons diuen, van agafar les 29 llengües amb més usuaris registrats. Nosaltres som els 33. --V.Riullop (parlem-ne) 21:16, 11 set 2008 (CEST)
Sobre el tema tu/vós, és una cosa que tenim al llibre d'estil: "adreceu-vos a l'usuari de vós. Per exemple: Vegeu també." I així ho tenim a tots els missatges del sistema. La màquina s'adreça a l'usuari de vós (els vostres canvis, les vostres contribucions...), i l'usuari dóna ordres a la màquina parlant-li de tu (Vés-hi, Desa...) --V.Riullop (parlem-ne) 21:22, 11 set 2008 (CEST)
Tot i que sovint pot semblar una mica "cursi" l'ús del vos, crec que s'ha de recuperar en el sentit que sovint desconeixem amb qui estem adreçant el missatge. Jo mateix l'utilitzo a l'hora d'adreçar-me a usuaris amb qui no mantinc contactes de forma habitual i fins i tot amb usuaris amb qui hi mantinc contactes esporàdics, perque crec que és "formalment" la manera més seriosa, correcta, neutra i educada de dirigir-me als usuaris. Salut!--Bestiasonica (discussió) 13:18, 16 set 2008 (CEST)

Plantilles en el firefox[modifica]

Hola:

Fa uns quants dies que tinc problemes a l'hora de visualitzar les plantilles de {{mitologia grega}} amb el Mozilla/5.0 [(Windows; U; Windows NT 5.1; ca; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1]. Algú sap que em passa o és un problema de la plantilla Plantilla:Mitologia grega.

Salut! --Bestiasonica (discussió) 13:13, 16 set 2008 (CEST)

Amb Firefox 3.0.1 crec que la veig bé, o sigui, no sé com es veia abans, però no li veig cap problema, fora del fet que és molt gran i potser convindria amagar-la.--Pere prlpz (discussió) 21:06, 16 set 2008 (CEST)

Petició[modifica]

Seria possible que hi hagués una opció que permetés amagar les edicions dels bots a l'historial? A vegades vull buscar el/s editor/s principals d'un article si hi he de fer una modificació dràstica, però em perdo entre tant bot d'interwiki. – Leptictidium (discussió) 13:49, 21 set 2008 (CEST)

No existeix aquesta opció. Però a cada pàgina d'historial hi ha un apartat d'eines. Amb "Detalls de contribucions" tens els principals editors ordenats per edicions, i amb les opcions de filtrar o no edicions menors, bots i anònims. --V.Riullop (parlem-ne) 14:18, 21 set 2008 (CEST)

Punts suspensius[modifica]

Seria bo afegir el caracter dels punts suspensius ( … ) dins dels "caracters especials", perquè en realitat és l'opció correcta quan es escriu els punts suspensius (i no escriure només ... tres puntets). Salutacions. Ferbr1 (discussió) 15:32, 21 set 2008 (CEST)

Ja hi són, a la segona línia apartat "símbols". --V.Riullop (parlem-ne) 16:21, 21 set 2008 (CEST)
Afegeixo aquest canvi al bot o no val la pena? Podria posar que no edités les pagines que continguin "suspensius", per assegurar-me que no edita una pàgina on s'explica la diferència. – Leptictidium (discussió) 20:06, 21 set 2008 (CEST)

Seria bo. Escriure … és una pràctica que lamentablement avui dia es perdre, però que abans es feia. Ferbr1 (discussió) 23:34, 21 set 2008 (CEST)

Al contrari. En català els punts suspensius s'escriuen com a tres puntets normals seguits. El caràcter en qüestió serveix per a la llengua anglesa, on la tradició tipogràfica és espaiar-los. --SMP​ (+ disc. xat) 19:56, 23 set 2008 (CEST)

Ui, no sóc un especialista, però apostaria que si buscam edicions anteriors a les edicions que es fan mitjançant ordinadors, trobarem els punts suspensius amb una separació molt específica que no és, només, la de fer tres puntets i au. Estic parlant de llibres editats a les dècades de 1970 i 1980. Als llibres en castellà, era la norma, i jo suposso que als libres en català també. Ferbr1 (discussió) 23:01, 23 set 2008 (CEST)

Fotos aeries i copyright[modifica]

Hola a tots! No sé si aquest dubte va en aquesta secció però és que no sabia on ficar-ho :P Bé, la questió és que vull agafar un imatge aèrea per afegir-li un parell de coses, però crec que no està permès agafar una imatge del Google Maps. Sabeu d'algun lloc que sigui pugui agafar-la?

Gràcies per tot! Salut!el comentari anterior sense signar és fet per Eloi (disc.contr.) 21:07, 21 set 2008 (CEST)

No sé que hi hagi cap lloc de fotos aèries lliures, però les fotos de satèl·lit de la Nasa són de domini públic, en general. Si no recordo malament, les del Landsat estan força bé, tot i que són molt grans i cal canviar-les de format. Abans es podien baixar de la web de la Nasa.--Pere prlpz (discussió) 21:12, 21 set 2008 (CEST)

Redireccions a les llistes de pàgines[modifica]

A les llistes Especial:Llista de pàgines i Especial:Cerca per prefix es barregen les redireccions amb les pàgines bones. A l'anglesa, alemanya i castellana distingeixen les redireccions posant-les en cursiva; a la francesa, en verd; al viccionari anglès, en negre. Jo he provat l'opció del viccionari anglès a Usuari:Vriullop/monobook.css i ho trobo molt útil. Quina opció us sembla millor? --V.Riullop (parlem-ne) 11:10, 26 set 2008 (CEST)

En negre sembla que no siguin enllaços. A mi m'agrada més en cursiva, i com a segona opció en un color que no sigui negre ni vermell, per no confondre.--Pere prlpz (discussió) 11:53, 26 set 2008 (CEST)
El problema que hi veig a la cursiva és que no es distingeix gaire. L'opció del verd cursiva també ha estat adoptat en portuguès. --V.Riullop (parlem-ne) 12:05, 26 set 2008 (CEST)
Crec molt necessari aquest canvi. Per a mi, amb la cursiva n'hi ha prou, però l'opció proposada (verd cursiva) no em desagrada. --SMP​ (+ disc. xat) 20:06, 28 set 2008 (CEST)
Ho deixo doncs en cursiva, a Mediawiki:Common.css. Cadascú s'ho pot personalitzar com vulgui. --V.Riullop (parlem-ne) 20:57, 28 set 2008 (CEST)
Ja posats ho he afegit també per la llista de seguiment i per les categories. --V.Riullop (parlem-ne) 22:05, 28 set 2008 (CEST)

Què passa amb les estadístiques?[modifica]

Porten hores encallades a 132.570 articles, i això que se n'han fet molts de nous. – Leptictidium (discussió) 15:24, 26 set 2008 (CEST)

Ahir ja estaven encallades. Han canviat la pàgina Especial:Estadístiques i alguna cosa han espatllat. Hi ha un missatge a m:Talk:List of Wikipedias i un altre a bugzilla:15664#c13, però sense resposta. --V.Riullop (parlem-ne) 17:18, 26 set 2008 (CEST)
Ja tornen a funcionar. --V.Riullop (parlem-ne) 19:53, 28 set 2008 (CEST)

Problema tècnic[modifica]

No sé si és problema meu, però ja m'ha passat dos cops (a Avaluació d'articles) que faig edicions a una secció que no apareixen a la pàgina principal, com Viquipèdia:Avaluació d'articles/David (Donatello) i Viquipèdia:Avaluació d'articles.--Canaan (discussió) 20:55, 26 set 2008 (CEST)

És un problema que ja fa un parell de dies que jo també tinc, a las mateixes pàgines.--MarisaLR (discussió) 00:14, 27 set 2008 (CEST)
La pàgina Viquipèdia:Avaluació d'articles té incloses les subpàgines, com una plantilla per entendre'ns. En aquests casos l'actualització de les inclusions no és immediata i passa a la cua de treballs. Segons la quantitat de treballs pendents en cua, pot triar segons o un dia depenent de la càrrega dels servidors. Hi he afegit un botó per refrescar la pàgina i forçar l'actualització. En altres casos això es pot fer manualment afegint &action=purge a la URL de la pàgina. --V.Riullop (parlem-ne) 11:30, 27 set 2008 (CEST)
També sol funcionar editar i desar la pàgina sense fer cap canvi. Jordicollcosta (discussió) 11:42, 27 set 2008 (CEST)
de totes maneres el servidor porta uns dies amb petites falles, així que pot influir, a mi ja en diverses vegades em surt el missatge d'error quan deso text --barcelona (discussió) 11:46, 27 set 2008 (CEST)

Heu rebut missatges nous[modifica]

M'apareix aquest missatge quan em connecto i en realitat no tinc missatges nous.--Ssola (discussió) 23:37, 29 set 2008 (CEST)

perquè desapareixi has de clicar en un dels dos enllaços del missatge. --Jordicollcosta (discussió) 12:05, 1 oct 2008 (CEST)