Viquipèdia:Plantejament de preguntes/2012

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Dubtes: com es posen imatges i com es fan plantilles?

Ja fa un temps que estic fent i millorant articles sobre el Detectiu Conan. Hi ha una cosa que em treu de pollaguera, que és que no sé posar imatges. M'he llegit mil cops com es fa i he vist un video, però no me n'ensurto. No entenc res del "Commons" i vaig molt perdut. Algú em podria explicar com es posen imatges d'una manera que jo ho pogués entendre bé? Gràcies.

D'altre banda m'agradaria fer una plantilla, que ja m'he assegurat que no hi és. El meu dubte és que no sé com es fa. A les pàgines d'ajuda diu que he de posar "plantilla:ieltitol", però on? No sé on es posa i tinc por de crear una pàgina que no sigui de plantilla, si això passés ja l'hauria feta bona! Gràcies.--Calvados (disc.) 14:51, 15 gen 2010 (CET)

Drets d'autor

Necessito saber els drets d'autor de la viquipèdia per fer un treball d'informàtica que ens han manat a classe.

Aquí la tens Viquipèdia:Text de la llicència de Creative Commons Reconeixement-Compartir Igual 3.0 No adaptada--KRLS , (disc.) 16:45, 15 gen 2010 (CET)

drets dels infants

per què estats units no van votar a favor de la Convenció dels drets de l'infant?

Canvi de la barra de botons d'edició

Com puc canviar (afegir) botons amb funcions preestablertes a la barra de botons d'edició?.

Per exemple trobo a faltar Inici de secció de nivell 3 (o 4).

--Jmarchn (disc.) 21:13, 18 gen 2010 (CET)

Cal fer-ho en javascript al teu fitxer personalitzat Special:Mypage/monobook.js. Ho pots veure per exemple a fr:Aide:Barre d'outils d'édition. --V.Riullop (parlem-ne) 13:01, 19 gen 2010 (CET)
Ostres, buscant en la línia del que m'has indicat he trobat WikEd que, de fet, és el que necessitava i que segurament molts vikipedistes desconeixen: he creat Ajuda:Barra d'eines, en que també explico de com instal·lar-lo. No sé com no se'n fa més propaganda!--Jmarchn (disc.) 06:52, 20 gen 2010 (CET)

traducció d'articles

com traduir articles de la wikipedia (anglés) al català a la nostra viquipèdia?

Tens informació a Viquipèdia:Traduccions. Com són projectes germans que comparteixen la mateixa llicència es pot traduir sense cap problema.--KRLS , (disc.) 13:03, 22 gen 2010 (CET)

Quan hi ha algun article que no es correcte ni en les fonts ni en la informació que hi ha en el seu contingut, com cal cambiar-lo? Cal editar a la meva plana un article nou o cal corregir a la mateixa plana de l'article original? Cal esborrar l'original?. Gràcies.--Muscat (disc.) 22:34, 25 gen 2010 (CET)

Si alguna informació en algun article és incorrecte, edita-ho en el mateix article i, si pots, afegeix-hi algunes referències que ho demostrin. (més info sobre com funcionen les referències a Viquipèdia:Referències) --– GetFresh (disc.) 12:42, 28 març 2010 (CEST)

Hola Amics de la Viquipèdia

Sóc un afeccionat a les fotos que en tinc un bon grapat al portal de Flickr sota el nom de : calafellvalo . Resulta que hi han varis articulistes vostres n'en demanen per ficarles a la vostre enciclopedía i que jo gustosament les cedeixo desinteresadement . Les tinc ficades sota la llicencia de Creative conmons amb la única restricció que no es comercialitzi amb elles , cosa que de cap manera sería el vostre cas . Per tant per la meva part ,com us he dit, tothom les pot usar menys per fins comercials. El darrer cas es un participant que diu que els hi heu borrat unes fotos del Museo de la Pell d'Igualada . Que ara em demana que canvii la atribució que les tinc a Flickr , això seria fácil si en tingues poques , pero fins a mí em resulta una mica complicat anar a cercarles entre tantes i anar canviant la atribució , que com us he dit no impideix que ningú les utilitzi per fins no comercials. Per tanc crec que tindríeu de esser un mica més flexibles en aquestos cassos . I tornar a publicar aquestes i qualsevol foto que vingui sota el meu seudonim de calafellvalo . Atentament. Joan Grífolsel comentari anterior sense signar és fet per 83.43.131.235 (disc.contr.) 20:25, 2 feb 2010

Gràcies pel teu oferiment, però un dels nostres principals objectius és que el coneixement lliure tingui la màxima difusió possible fent que tothom pugui utilitzar el nostre contingut per a qualsevol propòsit. Inclòs el comercial. Per tant, de les opcions que ofereix Flickr només podem acceptar
  • atribució
  • atribució i compartir sota la mateixa llicència.
És recomanable la segona, que pots veure a http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.ca. La condició de "compartir igual" significa que tota distribució s'ha de fer mantenint igual la llicència. Cal dir que és inversemblant que algú vulgui fer diners venent alguna cosa amb una llicència Creative Commons i dient que l'has feta tu, no ell. Però això és una cosa que has de decidir i valorar tu mateix. Llegeix la llicència i consulta-ho si cal, ja que nosaltres no podem oferir assessorament legal. Si decideixes acceptar aquesta llicència estarem encantats d'utilitzar les teves fotos. Si fos així, i no desitges anar canviant a Flickr, cosa comprensible, pots escriure un correu a info-ca﹫wikimedia.org i ja ho formalitzaríem. En qualsevol cas, enhorabona, tens uns àlbums colossals. --V.Riullop (parlem-ne) 21:49, 2 feb 2010 (CET)

càrrega d'imatges

La veritat és que fa poc que m'he introduït en el món de la viquipèdia, m'ha semblat interessant i m'agradaria col·laborar. Però el principal problema amb què m'he trobat és la càrrega d'imatges i l'ús de viquimedia commons. La meva pregunta, encara que no massa concreta és: com carregar imatges? A veure, jo, en principi, no dissenyaré cap imatge pròpia, però em sembla que hi ha un munt d'imatges interessants que podrien passar a formar part de diferents articles de la viquipèdia. Hi ha molts articles als quals aniria molt bé adjuntar imatges i esquemes que ajudessin a entendre el contingut. trobo imatges interessants a internet com ho faig per adjuntar-les? - com trobo l'autor? - i la procedència? - i totes les altres dades que em demanen quan la vull incloure a viquimedia commons? Ja sé que gairebé és una lliçó però agrairia alguna ajuda o comentari al respecte.

Moltes gràcies

--Bonil (disc.) 10:00, 13 feb 2010 (CET)

Criteri de veritat.

Salutacions;

A la universitat sovint fem treballs de recerca d'informació, resums, fitxes i demés. Però per als professors la "wikipèdia" mai no és una font acceptable d'informació. Addueixen que està feta per qualsevol i que tothom pot posar qualsevol errada.

Per tant, com hi ha moltes associacions i autors ,capacitats i reconeguts, que treballen actualitzant l'enciclopèdia, propose que s'afegisca un apartat als articles on pose qui n'és l'autor o els creadors de l'esmentat escrit, per tal que així, aquest, es puga agafar com informació vàlida amb criteri de veritat. D'esta forma, la informació, a més de ser útil, també podrà ser utilitzada per molta gent en tots els àmbits.

Gràcies.

Crec que per aquest motiu afegim referències als articles, aporten veracitat al que s'està explicant i, en tot cas, serveixen perquè la persona que vulgui informar-se sobre el tema pugui tenir accés a la font primària. I en cas que no es pogués "citar la viquipèdia com a font veraç", suposo que la solució és recórrer a les referències i citar aquestes com a font de la informació. No sé si m'he explicat bé... --– GetFresh (disc.) 12:40, 28 març 2010 (CEST)

Provau

Bona tarda,

Per què aquest títol "Provau Beta"? No hauria de ser "Proveu Beta"?

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Antoarnay (disc.contr.) 15:16, 9 abr 2010 (CEST)

Provau és una forma acceptada per l'IEC, utilitzada sobretot en balear i alguerès. Pots veure wikt:provar. En aquest cas la traducció la va fer un mallorquí, i cal respectar-ho. La nostra política és acceptar les variants utilitzades més comunament i reconegudes per l'IEC o l'AVL. --V.Riullop (parlem-ne) 16:02, 9 abr 2010 (CEST)

També a Eines apareix "Citau aquest article". --Marcsances--21:02, 30 juny 2010 (CEST)~~

Tot i això crec que está bé fer servir altres dialectes. --Marcsances (disc.) 21:06, 30 juny 2010 (CEST)

Problemes per editar una pàgina

Hola!

Ahir vaig crear una informació sobre una biblioteca municipal i avui he vist que la pàgina ha estat eliminada.

Ara l'he tornat a crear i veig un avís que diu que potser s'eliminarà... per publicitat!? Res del que hi poso pot interpretar-se com a publicitat!

--Bstsadurniarbn (disc.) 17:06, 28 abr 2010 (CEST)

Pots explicar-ho en la pàgina de discussió de l'article, o demanar més informació a l'usuari que ha posat l'avís. El pots trobar veient la pàgina d'historial de l'article. En general, es demana que els articles tinguin contingut enciclopèdic, basat en fonts independents. Quan les fonts només són internes, o bé és difícil que tingui un punt de vista neutral o bé es pot considerar promocional. --V.Riullop (parlem-ne) 17:27, 28 abr 2010 (CEST)

Concursos

Hola! M'agradaria formular una pregunteta ;) :

N'hi ha concursos o alguna cosa per l'estil al Viquipèdia o que organitzeu? Perquè a mi m'interessen aquestes coses! Siusplau, vull una resposta! Moltíssimes gràcies i espero que hagi encertat! ;) el comentari anterior sense signar és fet per Liripom (disc.contr.) 19:01, 29 abr 2010

N'hi ha esporàdicament. Pots veure Viquipèdia:Viquiconcurs. --V.Riullop (parlem-ne) 10:47, 30 abr 2010 (CEST)

Editant articles a les Wikipedies en altres idiomes

Hola Per editar articles a les Wikipedies en altres idiomes cal registrar-se amb un altre nom i contrasenya o es poden fer servir els mateixos? He provat de registrar-me a la Wikipedia en espanyol i no m'ha deixat... Graciesel comentari anterior sense signar és fet per Tralara (disc.contr.) --KRLS , (disc.) 21:46, 16 maig 2010 (CEST)

No. Simplement cal que unifiquis el compte: Help:Unified login/ca.--KRLS , (disc.) 21:46, 16 maig 2010 (CEST)

Millorant article

Hola, estic intentant millorar el meu article sobre la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya, afegint-hi notes de referència. Per què no obstant això m'amenacen d'esborrar-lo?el comentari anterior sense signar és fet per Bstsadurniarbn (disc.contr.) 19:12, 19 maig 2010 (CEST)

Pots mirar l'historial de l'article i demanar-ho a l'usuari que hagi posat els avisos. --V.Riullop (parlem-ne) 10:39, 26 maig 2010 (CEST)

Redirecció

Per què he fet una redirecció i no em surt res del que havia fet anteriorment com a Usuari: Sabadell_Universitat?

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Sabadell Universitat (disc.contr.) 11:49, 25 maig 2010 (CEST)

Una redirecció fa el que diu el seu nom: redirigeix d'una pàgina a una altra. Per tant, el que es veurà serà la pàgina de destinació, no la pàgina d'origen. Més info a Ajuda:Redirecció. --V.Riullop (parlem-ne) 10:43, 26 maig 2010 (CEST)

Problemes per modificar una plantilla

Hola, la plantilla de la plantilla actual del RCD Espanyol està obsoleta. He intentat modificar-la per actualitzar-la, però per a qualsevol acció que faig em surt una pàgina en blanc, com per a crear-la de nou. Algú li pot fer una ullada, si us plau? Gràcies.--Tracalet (disc.) 09:35, 26 maig 2010 (CEST)

Enllaç a pàgines web externes

És la primera vegada que edito un article i segueixo el Curset d'Autoaprenentatge per fer-ho. Tot i així, m'he adonat que l'apartat on hauria d'explicar com realitzar enllaços a pàgines web externes està buit. Com hauria de fer-ho? Gràcies!

Aac

Suprimir pàgina d'usuari

Benvolgudes, benvolguts: vull suprimir la meva pàgina d'usuari. Com m'ho haig de fer? És possible fer que no en quedi ni rastre? Mercès. -- Tepo

Fet Fet! m:Right to vanish. Pau Cabot · Discussió 11:53, 24 juny 2010 (CEST)

Aquest article no segueix els criteris generals de notabilitat .

Bon dia,

Ahir vaig entrar un article per primera vegada a la Viquipedia. és informació d'un partit polític de recent creació La Pac. Em surt un missatge a la part superior de l'article en que em diu que "Aquest article no segueix els criteris generals de notabilitat" Em podeu dir que és el que he de fer? No puc incloure referències per que no n'hi ha. Gràcies

Respòs a la pagina de discussió de l'usuari.--Marc (Mani'm?) 12:36, 22 jul 2010 (CEST)

Hola, m'agradaria saber com es pot eliminar el compte d'usuari de la vikipedia.

Desactivar el compte d'usuari de la viquipedia

Hola, m'agradaria eliminar el meu compte d'usuari de la viquipedia. Si algu sap com es fa que m'ho digui siusplau.

Canviar el títol d'un article

Bon dia, sóc el fill de Manel Llaurador, Martí Llaurador i m'agradaria canviar el títol de l'article "Manel Llauradó i Fortuny" per "Manel Llaurador Fortuny", que és com realment es diu.

Gràcies

Idioma

Hola amics: Enhorabona per la feina que esteu fent, sou el nostre primer referent de consultes. Sobre l'idioma us voldria fer una pregunta: Feu servir un català clarament valencià. ¿A què és degut això? ¿Que potser els fundadors de la Viquipèdia en català sou tots valencians? Us haig d'aclarir que no tenim res en contra dels valencians (només faltaria), simplement és un fet curiós. Gràcies per resoldre'm la curiositat. Si algun dia tinc temps ja em posaré en contacte amb vosaltres per a col·laborar, això si admeteu un tarragoní a les vostres files. Cordials salutacions. Francesc

Hi ha gent de tot arreu. El que considerem fundador és andorrà. Entre els usuaris històrics dels primers temps hi havia un cert equilibri català-valencià-balear (percepció personal), a més d'alguns "exiliats" (entre cometes). Amb el creixement d'usuaris segurament es nota més el pes demogràfic de Catalunya. El criteri que seguim és acceptar qualsevol varietat del català que estigui normalitzada per l'IEC o l'AVL, especialment recomanat en articles de temàtica local. Més informació a Viquipèdia:Llibre d'estil#Variants lingüístiques. --V.Riullop (parlem-ne) 21:57, 30 ago 2010 (CEST)

Article homònim

He intentat entrar l'article Marie de France (poetessa) que no existeix, en català, el tinc escrit a punt, però no puc entrar-lo Crec que és degut a que es tracta d'un article homònim ( he vist que així l'han anomenat en francès) perquè existeix una Maria de França, membre de la reialesa i suposo que Vikipèdia deu entendre que ja existeix. El tinc preparat i voldria posar-hi enllaços per ampliar-ne les ramificacions però no puc.

També en tinc preparat un altre sobre un filòfoc italià que tampoc existeix i no hi ha manera.

Em sembla que no me'n surto i TANTA FEINA que podria fer!

He estat mirant les instruccions, els manuals, etc i no hi ha manera!

Normalment he de partir d'un article en una altra llengua però no sé com fer per fer l'accés al català i afegir-hi l'entrada a la nostra llengua.

Gràcies. Enric PS. el comentari anterior sense signar és fet per Enric PS (disc.contr.) --Pau Cabot · Discussió 10:03, 1 nov 2010 (CET)

Veig que ja l'has trobat a Marie de France. Pau Cabot · Discussió 10:03, 1 nov 2010 (CET)

Taula de continguts

com es fa el taulell que resumeix l'estructura de l'article?el comentari anterior sense signar és fet per BEPADA (disc.contr.) --Pau Cabot · Discussió 10:01, 1 nov 2010 (CET)

Apareix automàticament en haver-hi almenys quatre seccions (== ==). Pau Cabot · Discussió 10:00, 1 nov 2010 (CET)

Traducció d'un article

Hola!

Acabo de traduir un article de l'anglès perquè he vist que a la pàgina d'Oslo li faltava el Palau Reial en catala.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Palau_Reial_d%27Oslo

Hi ha una part en punts suspensius que no he sabut com traduir i com que és la meva traducció completa m'agradaria que hi donessiu un cop dùll o que algú em digués on puc penjar-lo perquè el viquipèdistes se'l mirin.

Moltes gràcies --Artico2 (disc.) 00:04, 7 nov 2010 (CET)

introducció de textos d'un escriptor

Hola!

Tinc unes quantes poesies traduïdes d'un poeta irlandès que, si fos possible, les afegiria a la pàgina de la Viquipèdia del seu nom. Com que això faria molt farragosa (carregada) la pàgina principal, la solució bona fóra --crec-- afegir-les-hi en una pàgina amagada que només s'hi pogués entrar clicant al punt on aquesta pàgina amagada fos citada. ¿És possible, això?

Bé, tot i que les traduccions són meves, no m'interessa, ni ho veig convenient, de fer-hi constar el meu nom. Serien traduccions anònimes. ¿És possible? Si és que sí, ¿com s'hauria de fer?

Agraït. --Jordibuma 10:00, 7 nov 2010

Hola Jordi. La Viquipèdia no recull (en principi) obres de literatura, poemes ni cançons. La solució a la teva situació és penjar aquests poemes traduïts al Viquitexts (un projecte germà de Viquipèdia que sí que recull aquestes obres) i enllaçar els poemes traduïts des de la pàgina del poeta. Has de tenir en compte, però, que aquests poemes han d'estar en domini públic (70 anys de la mort de l'autor, crec) o tenir llicència lliure per poder-les penjar. Jo no sé ben bé com funciona Viquitexts, segur que allà te'n pots informar millor.--Salvi "Ssola" (discussió) 20:18, 8 nov 2010 (CET)

funcionament

Hola; Sóc estudiant de la UOC de oomucicació audiovisual, i he de realitzar un treball sobre el funcionament de Vikipèdia, més concretament he d'explicar de manera esquemàtica, quines taules i camps ha de tenir la base de dades que gestiona tota la informació. M'he de centrar en l'anàlisi de l'estructura de registres, no tant en el de la portada. No sé si la meva demanda és pertinent, per: em podeu ajudar? Moltes gràcies a l'avançada. Ricard

Canviar el títol d'un article.

És impossible canviar el títol d'un article? Ho dic perquè articles com per exemple "Heavy metal" pense que deurien ser "Heavy Metal", ja que és el nom d'un gènere musical i és en anglès, on s'escriuen ambdues paraules en majúscula. I segurament hi ha altres títols d'articles mal escrits, i seria convenient escriure-los bé. Gràcies!

Si bé és cert que no pots canviar el títol d'un article sense iniciar la sessió en un compte, sí que ho pots fer uns pocs dies després de registrar un nou compte. En el cas del Heavy metal, hauries de referenciar amb algunes fonts que el nom correcte és en majúscula ja que a la Viquipèdia en anglès, per exemple, està escrit en minúscula.--Salvi "Ssola" (discussió) 22:28, 21 nov 2010 (CET)

com suprimir una imatge que ha estat publicada a la wikicommons

Una vegada hem publicat una imatge a la wikicommons, la qual hem editat posteriorment, com es pot fer per suprimir la imatge publicada en primer lloc?el comentari anterior sense signar és fet per Disferlina (disc.contr.) 17:26, 1 des 2010

Millor que posis un enllaç a la imatge per entendre de què es tracta. En principi, es desen tots els historials i no s'esborren les versions anteriors a no ser que hi hagi algun motiu clar.--V.Riullop (#keepitfree) 19:39, 1 des 2010 (CET)

Per on començar

No sé per on començar a crear un nou article el comentari anterior sense signar és fet per M.Jesus (disc.contr.) 00:27, 2 des 2010

Pots començar llegint la introducció i després la guia bàsica. Abans de crear un article va bé agafar experiència fent correccions o petites ampliacions als articles que ja existeixen. --V.Riullop (#keepitfree) 10:16, 2 des 2010 (CET)

Utilitzar fotos de viquipèdia

Bon vespre,

Sóc en Miquel Gonzàlez, president d'Adencat (Associaciò per la Defensa de la Caça i la Natura de Catalunya) i no entenc molt bé si podem utilitzar les fotos publicades a la vostre pàgina per tal de fer un article de difusiò a la nostra revista "Caça i Natura" que és un publicaciò de distribuciò gratüita tant en la seva versió digital com impresa.

En concret ens interessen les fotos del estrornell negre i del estornell vulgar

¿les podem utilitzar amb garantíes de no tenir problemes amb l'autor?

Mercès,

P.D.: ADENCAT és una associaciò d'entitats amb activitat al Medi Natural sense ànim de lucre. Podeu consultar la mostra web "www.adencat.com" per constatar aquest fet i veure els anteriors números de la nostra revista.

La resposta la trobaràs a Commons:Reutilització de contingut fora de Wikimedia. En general, es poden utilitzar totes les imatges complint amb la llicència particular de cada una, que trobareu a la pàgina de descripció de la imatge, que surt clicant la mateixa imatge.
Contactar amb l'autor de la imatge (que també surt a la pàgina de descripció) no és imprescindible però és una bona pràctica. A més, si fos el cas, l'autor pot avenir-se a canviar la llicència per una que més us convingui.--Pere prlpz (disc.) 14:51, 29 des 2010 (CET)
(Conflicte d'edició, mantenc la resposta simultània) Cada imatge té un apartat de "llicència" que indica les condicions d'ús. Depèn en cada cas. Típicament, per exemple Fitxer:Estornino Negro. Casa de Campo. Madrid..jpg, cal atribuir l'autor i conservar la mateixa llicència. La millor manera de fer-ho, en la versió digital, és amb un enllaç a la imatge original i a la llicència: origen http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Estornino_Negro._Casa_de_Campo._Madrid..jpg, llicència http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.ca. En la versió impresa es pot indicar: autor Luis Egido, publicació Wikimedia Commons, llicència CC-BY-SA-3.0. Més informació a commons:Commons:Reutilització de contingut fora de Wikimedia. --V.Riullop (#keepitfree) 14:57, 29 des 2010 (CET)

dels volcans

-Quans volcans hi ha a Espanya?

Aquesta pregunta hauria d'anar a Viquipèdia:Taulell de consultes.--Àlex Esp (Discussió) 20:05, 14 des 2010 (CET)
La informació que busques la pots trobar aquí.--Àlex Esp (Discussió) 20:14, 14 des 2010 (CET)

Traducció d'articles de qualitat.

Sóc relativament nou a la Viquipèdia i encara sóc bastant maldestre a l'hora de crear articles. Des de fa temps, i encara actualment treballe en la traducció de l'anglés i del castellà de l'article Opeth, i no sé si cal que li incloga alguna plantilla per a que després es faça alguna revisió per a que esdevinga article de qualitat, ja que a la wikipedia anglesa ho és. El que vull dir és que la meua intenció traduint aquest article era que després es fera una avaluació d'ell per a que fora article de qualitat, i com l'estic traduint d'altres wikipèdies, sé que cal posar-li una plantilla, però jo no m'aclare de com he de fer-ho. A més, al portal de traduccions d'articles de qualitat ix un apartat de "traduccions en curs" i no sé si he d'incloure l'article en aquest apartat o primer he de posar-li la plantilla... vaja, que estic fet un embolic i m'agradaria que m'ho aclarareu. Gràcies! (Tonik 96 (disc.) 14:12, 29 des 2010 (CET))

Copia el següent text al capdamunt de la pàgina de discussió de l'article: {{traduït de|en|Opeth}}{{traduït de|es|Opeth}}. – Leptictidium (nasutum) 19:04, 29 des 2010 (CET)
Com t'ha dit en Lepti, posa la plantilla {{traduït de}} a la discussió de l'article; d'altra banda, com tu dius, existeix el Viquiprojecte:Traducció d'articles de qualitat al qual, si vols, et pots apuntar i deixar constància que estàs traduint aquest article, però no és pas obligatori. Endavant amb la bona feina, felicitats --Arnaugir 09:43, 30 des 2010 (CET)
No si això de que estic traduint de l'anglès i el castellà ja ho he posat a la pàgina de discussió, el que volia aclarar era això del viquiprojecte de les traduccions de qualitat. Doncs bé, si és opcional, no m'hi fique i solucionat XD. Gràcies! Tonik 96 (disc.) 17:13, 30 des 2010 (CET)

Hot Numbers

Qué no està bé en l'article de Hot Numbers? Es que en castellà ho he fet i ningú m'ha possa't problemes... M'ho podríes explicar si us plau?

Eva2906

Tal com t'ha explicat la Judesba, tenim un criteris per fer un filtre d'admissibilitat de grups musicals. Aquest criteri és d'exigir com a mínim 2 disc no autoproduïts, però cada cop aquest és un criteri laxe si s'aporten referències de revistes com l'Enderrock o mitjans de comunicació com Vilaweb, Lavanguardia o demés,... que parlin d'ells (no només citar-los). Manel és fruit d'aquest criteri laxe.--KRLS , (disc.) 14:42, 31 des 2010 (CET)

Dubtes amb nom d'usuari i SUL

Benvolguts, tot i la gran documentació sobre el tema, em veig incapaç d'entendre exactament quins passos he de donar per poder integrar el meu nom d'usuari (Tap) a tots els dominis de Wikimedia. He consultat a la pàgina http://toolserver.org/~vvv/sulutil.php?user=Tap que hi ha diverses coincidències del nom, algunes amb 0 edicions, d'altres amb 1 o 2. La pregunta és: he de sol·licitar una per una a totes aquestes wikis la usurpació del nom? i si finalment no puc realitzar-ho per totes elles el meu nom no quedarà plenament integrat mai? Potser fora més fàcil provar un canvi de nom d'usuari? Espero que m'aporteu una mica de llum. Moltes gràcies.

com son las paraules derivadas

com son las paraules derivades

Contestar un missatge

No sé com respondre a les persones que m'han deixat missatges o comentaris a la meva pàgina.He anat a la pàgina d'ells però nom'en surto. Gràcies, Nineta el comentari anterior sense signar és fet per Nineta (disc.contr.) 00:59, 8 feb 2011 (CET)

Segueix l'enllaç de la seva signatura, el que va a la seva pàgina de discussió, i clica a la pestanya "Nova secció" per a deixar un missatge nou. Si no te'n surts, no et preocupis, també pots respondre a la teva pròpia pàgina i esperem que l'altre de n'adoni. Per això, entre altres coses, va bé signar els comentaris. Per fer-ho, utilitza el botó Icona per a signar. --V.Riullop (parlem-ne) 10:16, 8 feb 2011 (CET)

No em surt el meu nom d'usuari

He escrit 2 noves aportacions sobre OXIRRINC, lloc on tenim les excavacions a Egipte, i no em surt el meu nom d'usuari Conxa Piedrafita, i només en dóna el número del meu PC. ?Per què?. Ja sabeu que no sóc una gran informàtica i no sé què és el que no faig bé.--83.59.221.110 (discussió) 13:53, 14 març 2011 (CET)

Això és perquè no tens la sessió oberta amb el teu compte. A dalt de tot a la dreta tens l'opció "inicia sessió". Quan està la sessió oberta veuràs que surt el teu nom de compte amb altres enllaços i l'opció de finalitzar sessió. Si te'n descuides, a l'hora d'editar veuràs que surt el missatge:
Avís: No us heu identificat amb un compte d'usuari. Si deseu la pàgina, la vostra adreça IP serà registrada i mostrada públicament en l'historial d'aquesta pàgina. Si creeu un compte podreu amagar la vostra adreça IP i obtindreu algunes característiques addicionals. Els missatges enviats a la vostra adreça IP els podeu veure a la vostra pàgina de discussió.
--V.Riullop WLM (parlem-ne) 14:40, 14 març 2011 (CET)

Pujar imatges

hola Estic intentant fer una pàgina anomenada "suspensions interconnectades", i a l'hora de pujar-hi imatges no surten a la pàgina.

He pujat una imatge FRF2.JPG (i FRF2.PNG també) a Wiki Commons, però no serveix de res perque Fitxer:FRF2.JPG no la mostra.

Hi ha algún detall que em deixo ?

Josepel comentari anterior sense signar és fet per Josep.Fontdecaba.i.Buj (disc.contr.) 21:29, 21 març 2011 (CET)

Els noms de les imatges, inclosa l'extensió, és sensible a les majúscules. Les dues imatges que dius sí que hi són: Fitxer:FRF2.JPG i Fitxer:FRF2.PNG, però a l'article Suspensions Interconnectades l'has posat en minúscules Fitxer:FRF2.png i per això no surt. --V.Riullop WLM (parlem-ne) 22:35, 21 març 2011 (CET)

Nova imatge

He traduït aquest imatge de la viquipèdia en anglès per a afegir-la a l'article llengües austronèsies, però no tinc cap idea com es fa. Vull carregar el jpeg i també el versió GIMP per a què si he fet errors sigui possible corrigir-los. Però el procés és molt complex, hi ha algú que em pot explicar en termes molt simples com fer-ho? Excalibre (disc.) 00:34, 23 març 2011 (CET)

Vés a Commons i, en aquest cas, tria l'opció "És una obra derivada d'un arxiu de Commons". Has de seguir l'eina que et sortirà. Simplement vés emplenant els camps i ja es carregarà la imatge. Tot plegat és una mica complicat al principi, però sigues valent i endavant ;) --Arnaugir 00:38, 23 març 2011 (CET)
Gracies :) Excalibre (disc.) 01:15, 23 març 2011 (CET)

Inserir articles des d'una escola

Benvolguts,

Sóc professor d'una escola i cada curs intento que els meus alumnes col·laborin amb nous articles a la Viquipèdia. Els alumnes es creen un compta i tot i que els reviso la majoria dels articles, per no dir tots, són eliminats. Quin és el procés que he de seguir per què això no passi? Potser s'eliminen quan hi ha molts articles enviats des d'una mateixa IP?

Gràcies

Joan

A veure si això us serveix: Usuari:Paucabot/Novells. Pau Cabot · Discussió 07:49, 26 març 2011 (CET)

Supressió d'una entrada o article

Digueu-me ignorant o poc atent però no entenc per què s'ha suprimit l'entrada "24 Hores de Lectura en Català" sense ni tan sols previ avís o comentari als que la pugem, simplement, hem entrat i trobem aquest text i com a única explicació: Violació dels drets d'autor.


Aquesta pàgina ha estat esborrada. A continuació us mostrem com a referència el registre d'esborraments i reanomenaments de la pàgina.

   * 12:28, 2 març 2011 Bestiasonica (Discussió | contribucions) ha esborrat «24 Hores de Lectura en català» ‎ (G12: Violació dels drets d'autor: el contingut era: «{{plagi|1=http://www.24horesdelecturaencatala.cat/presentacio/index.html%7C2=--Arnau[[Usuari Discussió:Arnaugir|<span style=")

Quin autor? Si l'hem escrit nosaltres a quin drets d'autor us esteu referint? Què és el que hem incomplert o hem fet malament?

Llista d'enllaços trencats

Bones! Tinc entès que existeix una llista d'enllaços trencats que s'han d'arreglar? He estat mirant al portal entre els projectes i els apartats de tasques pendents i coordinació, però no ho he sabut trobar. Em podeu indicar on trobar-lo? Gràcies! --Fernandezfs (disc.) 19:22, 16 abr 2011 (CEST)

És a Viquipèdia:Manteniment/Enllaços externs trencats però la llista és generada per bot i no està actualitzada. Caldrà demanar-ho a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds per si algun botaire ho vol reprendre. Hi ha un script preparat en el paquet de pywikipediabot: m:Pywikipediabot/weblinkchecker.py. --V.Riullop WLM (parlem-ne) 19:31, 16 abr 2011 (CEST)
Gràcies, Vriullop. Això dels bots ja és d'usuari avançat, així que de moment a estones aniré mirant els enllaços d'aquest llistat que m'has enllaçat (veig que hi ha uns quants que posa que estan fets, però molts altres no. Salut! --Fernandezfs (disc.) 15:41, 18 abr 2011 (CEST)

Criteris generals d'admissibilitat

Bon dia, hola

Us volia fer una consulta sobre els criteris generals d'admissibilitat d'un article. Vaig editar el contingut 'Observatori de la Recerca (OR-IEC)' el setembre de 2010, però a la pàgina editada m'hi apareix el missatge 'Aquest article pot no complir els criteris generals d'admissibilitat'. En el seu moment, vaig incloure referències que proven la fiabilitat de la font, bé, almenys això és el que em pensava.

No voldria que l'article entrés en un procés de fusió o esborrament. Em podrieu donar un cop de mà o suggerir-me alguna idea per a millorar-lo i que finalment sigui acceptat?

Molts gràcies!

Mercè Martí

Pel que veig a l'historial, quan es va posar l'avís encara no hi havia les referències. He tret l'avís, perquè, si les referències són realment publicacions acadèmiques independents del subjecte, entenc que ja compleix VP:NOT.--Pere prlpz (disc.) 13:07, 27 abr 2011 (CEST)

La meva contribució no apareix si no em connecto amb el meu usari

La meva contribució no apareix si no em connecto amb el meu usari, Això es normal? Com puc fer perquè les meves aportacions es puguin veure sense necessitat de fer el log in? Mercès.

Si la teva contribució és aquesta, la pot veure tothom a Interaccionisme simbòlic. Si tu de vegades no la veus, potser et convé netejar la memòria cau del teu navegador.--Pere prlpz (disc.) 16:03, 4 juny 2011 (CEST)
moltes gràcies per respondre tan aviat!!!

Sí, és la meva contribució, moltes gràcies pel consell.

Algu necesita articles?

Hola, soc en gertre999 i pregunto si hi han articles per millorar, estic experimentat en pokemon, nintendo, nitrome,curiositats i alguns altres temes.

Gertre999 ha estat aqui. (disc.) 16:03, 1 ago 2011 (CEST)

Al Portal del Viquipedista trobaràs suggerències per millorar articles: corregir ortografia, millorar redactats, etc.--Arnaugir 16:25, 1 ago 2011 (CEST)
I si encara no en tens prou, pots anar a Viquipèdia:Articles demanats :) --Davidpar (disc.) 16:28, 1 ago 2011 (CEST)
Gracies a tots dos, m'he fixat en la poca qualitat dels articles de pokemon, estic preparat per regirar aquests articles (i millorar-los/actualitzar-los).Gertre999 ha estat aqui. (disc.) 12:58, 8 ago 2011 (CEST)

Plantilles noves per a eetiquetes d'usuari

Hola, vull preguntar com es pot publicar una plantilla de etiqueta d'usuari, ja que en tinc una que m'agradaria publicar:

Aquest viquipedista es pokefan






  1. Guarda el teu codi a plantilla:usuari pokefan.
  2. Afegeix-hi <noinclude>[[Categoria:Plantilles d'usuari per interessos|Pokefan]]</noinclude> (o una categoria més adient, si la trobes), perquè quedi a la categoria.
  3. Posa a la teva pàgina {{usuari pokefan}} perquè tothom la vegi.
  4. Afegeix-la a Viquipèdia:Etiquetes d'usuari/Lleure seguint la mostra de les que ja hi ha, perquè si algun altre pokefan busca etiquetes d'usuari per posar-se la trobi i se la posi.
Finalment, crec que hauries d'enllaçar Pokefan a l'article que toqui, si el tenim, per tal que els que vegin la teva pàgina d'usuari no tinguin el dubte de si ser pokefan és un ofici, una malaltia, una religió o un gentilici.--Pere prlpz (disc.) 16:24, 13 ago 2011 (CEST)
gracies es que soc una mica principiant a la viquipedia (cosa que no vol dir que sigui tonto)
Algú va borrar la imatge de wikimedia commons (Pokéball.png), siusplau que algu la torni a penjar o en penji una nova.Gertre999 ha estat aqui. (disc.) 10:33, 6 set 2011 (CEST)
Hi ha el problema que els drets d'autor de les imatges de Pokémon no són compatibles amb la llicència de la Viquipèdia. Una alternativa podria ser fer servir la imatge Wikiball_Crystal.svg :
--Salvi "Ssola" (discussió) 11:16, 6 set 2011 (CEST)
Gracies Gertre999 ha estat aqui. (disc.) 11:02, 8 set 2011 (CEST)

Com crear un bot?

que passaria si no existissen els porus nuclears

que passaria si no existissen els porus nuclears?

com completar una biografia sol.licitada

que haig de fer per ccompletar una biografia demanada

El mateix que per començar qualsevol article:
  1. Assegura't que l'article no existeix amb un nom semblant fent servir la casella "cerca" de dalt.
  2. Busca fonts fiables en les quals puguis basar el teu article (o sigui, llibres, articles de premsa, tesis doctorals, etc. que hagin tractat del personatge.
  3. Clica l'enllaç vermell a la llista de biografies demanades i comença a escriure. Seguir el llibre d'estil o copiar l'estructura d'un article existent et pot ser útil perquè tingui bon aspecte.--Pere prlpz (disc.) 19:47, 27 oct 2011 (CEST)

Pàgina òrfena que no n’és

Per què a la pàgina que he creat diu que és una pàgina òrfena si per un text curt té 5 enllaços a altres articles de la Viquipèdia? Quants enllaços es necessiten? A més he vist pàgines amb menys enllaços que a la meva i no diu que siguin pàgines òrfenes. Qui està a càrrec d’això?--Tam (disc.) 06:29, 14 nov 2011 (CET)

Òrfena no significa que aquesta pàgina no enllaci a d'altres sinó que no hi ha cap pàgina que enllaci aquesta. És a dir, un orfe és aquell que no té pares, per molts fills que tengui. Especial:Enllaços/Shaudin Melgar-Foraster. Pau Cabot · Discussió 07:21, 14 nov 2011 (CET)

Com puc avisar d'una errada en un article que jo no puc esmenar?

He descobert un article que conté una errada evident perquè la frase no és lògica. Ara bé, jo no estic segur del tot de la correcció. Puc marcar la pàgina d'alguna manera perquè algú més expert confirmi la meva correcció? Com fer-ho?el comentari anterior sense signar és fet per Lapsus (disc.contr.) 18:15, 14 nov 2011 (CET)

Sempre ho pots escriure a la pàgina de discussió de l'article (és la segona pestanya de dalt). També pots mirar l'historial de l'article (la cinquena pestanya de dalt), per saber qui ha escrit allò que et genera dubtes, i després preguntar-li-ho a la seva pàgina de discussió.--Carles (enraonem) 18:15, 14 nov 2011 (CET)
Gràcies Carles. Així ho he fet. Es tracta de l'article "SDHC". Com pots comprovar sóc completament novell a la Viquipèdia.

Cerví o Cervino ?

Benvolguts, l'article referent al mont Cerví, es troba en una entrada anomenada "Cervino". Aquest nom "Cervino" és en italià i en castellà, però no en català (fins on jo se). Aquesta muntanya, també es diu "Matterhorn" en alemany o "Cervin" en francès. Penso que caldria canviar el nom de l'entrada "Cervino" per "Cerví", o si més no crear la pàgina "Cerví" o "Cerví (muntanya)" com a principal i redireccionar l'altre, i a més crear una pàgina de desambiguació. Això seria perquè ja existeix una altra entrada "cerví" que fa relació a un mamífer de la família dels cèrvids. Tanmateix a Catalunya hi ha la Pica de Cerví (2745 m) i el Cerví de Durro (2.642 m), cosa que fa més necessària la pagina de desambiguació. El cas es que tinc massa dubtes de com fer correctament tot això sense esguerrar-ho (tot i consultar les pàgines d'ajuda). Voldria saber si algú em podria orientar o bé fer-ho, per veure com va per una altra ocasió. Salut a tothom. --Moises (disc.) 15:46, 17 nov 2011 (CET)

Sobre el nom "Cerví" per muntanya caldrien referències sobre l'ús d'aquest nom en català. De moment, l'Enciclopèdia Catalana fa servir el nom en francès i dóna com a alternatives l'alemany i l'italià, de manera que caldria una referència de més pes que l'Enciclopèdia per anomenar l'article com a "Cerví".
La pàgina de desambiguació es pot crear, però hauria d'anar a Cerví (desambiguació) perquè cerví ja està ocupat pels cervins (s'hi hauria de posar {{polisèmia}}).--Pere prlpz (disc.) 16:00, 19 nov 2011 (CET)

Què són els números en verd i vermell (entre parèntesis) de la llista de seguiment?

Sóc nou a la Viquipèdia i no he sabut trobar on s'expliqui el significat dels números verds (signe +) o vermells (signe -), en negreta o normal, que apareixen entre parèntesis a cadascun dels registres de la llista de seguiment personal. Agrairia un aclariment o la indicació d'on trobar l'explicació. Gràcies per endavantel comentari anterior sense signar és fet per Lapsus (disc.contr.) 15:47, 20 nov 2011 (CET)

Són el nombre de caràcters afegits i trets en cada edició, si no vaig errat.--Arnaugir 14:51, 19 nov 2011 (CET)
Pots veure Ajuda:Llista de seguiment, encara que no explica la diferència de colors diu "el nombre d'augment o disminució de bytes", és a dir són bytes o octets, no caràcters. --V.Riullop (parlem-ne) 16:12, 19 nov 2011 (CET)
Gràcies per la resposta. I el fet que hi hagi, per exemple, números verds en negreta o normal?el comentari anterior sense signar és fet per Lapsus (disc.contr.) 15:47, 20 nov 2011 (CET)
Quan estan en negreta significa que pot ser un canvi important, ja que s'han tret (vermell) o afegit (verd) més de 500 octets.--Àlex Esp (Discussió) 16:07, 20 nov 2011 (CET)
Moltes gràcies.

Persones il.lustres

Em pregunto quin és el criteri per considerar una persona il.lustre.

A la Viquipèdia, el criteri hauria de ser que hagi estat tractat per una font fiable. Pots veure VP:ADMS, que en principi està pensat pels articles, però també hauria de servir per les llistes de personatges (o persones il·lustres) que hi sol haver als articles dels municipis.--Pere prlpz (disc.) 00:30, 9 des 2011 (CET)

Com dir que la pàgina està inacabada

Com puc dir que el meu article no està acabat?

Molt fàcil: afegint "{{inacabat}}" ;-) --Davidpar (disc.) 23:26, 3 gen 2012 (CET)

Com puc redimensionar una imatge?

Com puc inserir una imatge amb una mida diferent de la que ja té? per exemple reduir-la un 50%? el comentari anterior sense signar és fet per QAmbUBG6MNP (disc.contr.) 14:21, 4 gen 2012

Pots veure Ajuda:Ús d'imatges. Per reduir-la al 50% utilitza el paràmetre upright=.5 --V.Riullop (parlem-ne) 14:27, 4 gen 2012 (CET)

Com donar de baixa l'usuari?

Algú sap com puc donar de baixa el meu usuari? Gràcies.

No es pot eliminar un compte d'usuari. Les contribucions es fan sota les condicions de la llicència CC-BY-SA que obliga a atribuir els autors. Cada edició s'ha de poder relacionar amb un compte d'usuari. El que es pot fer és demanar canviar el nom d'usuari per un altre més anònim, i sempre es pot abandonar si un no el vol fer servir. Les instruccions són a VP:CNU. Més informació sobre el dret a desaparèixer a m:Right to vanish. --V.Riullop (parlem-ne) 21:52, 31 gen 2012 (CET)

Dubte fotografia

Tinc un petit dubte... Estic escrivint l'article Sota el volcà, i he afegit la plantilla de novel·les. No puc, però, afegir la imatge de la coberta. La imatge que m'agradaria posar és la que apareix al mateix article de la Wikipedia anglesa. Algú sap què estic fent malament? Moltes gràcies :)

--gimlinu (disc.) 19:04, 4 feb 2012 (CET)

No se si ho he entès bé, però sembla que és un problema de que la imatge està penjada a la Wikipedia anglesa i a cap altra Wikipedia. A la pàgina de la foto en anglès diu que no és contingut lliure, això vol dir que no la puc fer servir? En fi... Moltes gràcies! ;) --gimlinu (disc.) 13:36, 5 feb 2012 (CET)

Com que no és contingut lliure, no es pot penjar a Wikimedia Commons (lloc on estan penjades la majoria d'imatges, accessibles des de totes les viquipèdies). Algunes viquipèdies han aprovat una política de fair use que permeten utilitzar imatges no lliures que compleixin certes condicions. En aquests casos, les imatges es pengen localment a la Viquipèdia en la llengua en qüestió. Això és el que passa en la imatge que vols enllaçar, que està penjada localment a la Viquipèdia anglesa.
A la Viquipèdia en català existeix aquesta política de fair use i suposo que es podria penjar la mateixa imatge aquí com s'ha fet amb molts d'altres fitxers (encara que la política no sigui ben bé la mateixa que l'anglesa). Els requisits els pots trobar a Viquipèdia:Requisits de les imatges no lliures. Finalment, hauràs de carregar la imatge localment a Formulari de càrrega a la Viquipèdia (només per imatges acollides al fair use, sota la vostra responsabilitat jurídica i sota les condicions exigides a la política d'imatges actual ). No es pot garantir que aquesta imatge es conservi a la Viquipèdia en el futur i podria acabar sent esborrada. Llegeix-te abans Viquipèdia:Continguts no lliures i Viquipèdia:Justificació d'imatges no lliures, a més dels enllaços que he posat a dalt.
Òbviament, el més fàcil és no posar la imatge. Si tot això et sembla massa complicat et recomano no fer-ho. Però si creus que l'has de posar, aquesta és la única manera.--Salvi "Ssola" (discussió) 16:44, 5 feb 2012 (CET)

Moltíssimes gràcies de veritat! :) Doncs ja m'ho miraré (encara que només sigui per conèixer una mica millor com funciona la Viquipèdia). --gimlinu (disc.) 00:05, 6 feb 2012 (CET)

Compte que per Viquipèdia:Presa_de_decisions/2007/Imatges_de_cobertes_i_portades la política és no acceptar imatges de cobertes ni portades. A mida que vagis coneixent com funciona la Viquipèdia, veuràs que tenim el mal costum de no documentar gaire els nostres consensos. A veure si un dia ho arreglem.--Pere prlpz (disc.) 12:59, 6 feb 2012 (CET)

Desaparició d'una pàgina

Hola, Voldria saber les raons de la desaparició de la pàgina dedicada a l'escriptor andorrà "David Gálvez Casellas". Gràcies.

Com pots veure a [1] s'ha esborrat dos cops:
  • El primer cop, d'acord amb aquesta votació, amb el motiu següent: "No aportades referències a fonts fiables que n'avalin la notabilitat. Els llibres que se suposa que ha escrit no han estat editats segons afirma l'article. A banda l'article sembla haver estat editat per un usuari amb el mateix nom que l'article".
  • El segon cop es va esborrar per d'acord amb l'autor de l'article, fa un parell de dies.--Pere prlpz (disc.) 13:15, 6 feb 2012 (CET)
Així és. La segona vegada que es va esborrar, l'article havia estat blanquejat per un anònim, que acabava de crear l'article un minut abans. Això, unit al precedent de la proposta d'esborrat, em va fer decantar per esborrar l'article. Pau Cabot · Discussió 17:19, 6 feb 2012 (CET)

Ampliar una Biografia

Articles que ja estan penjats se'ls hi poden afegir més Biografies i enllaços on es faci referència al tema o a la persona? "Enlaces externos", i "Bibliografía"

Pots veure Viquipèdia:Enllaços externs i Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és. En general no és massa adient afegir enllaços externs si no és que contenen informació enciclopèdica i ben referenciada que es pugui incorporar a l'article.
Idealment, s'hauria d'incorporar a l'article la informació de la font (si és pertinent) i deixar l'enllaç com a referència (Viquipèdia:citau les fonts), deixant a Enllaços externs només el web del biografiat i normalment res més. La bibliografia té sentit si s'ha fet servir per escriure l'article i s'esmenta a les referències. Ampliar la bibliografia amb més obres (o amb totes les obres) que existeixin sobre el tema és l'objectiu del projecte.
No sé si la pregunta anava per aquí.--Pere prlpz (disc.) 15:50, 23 feb 2012 (CET)
Ok, m'ha anat molt bé.

Article a mitges

Hola,

He començat a traduir un article del romanès però no he acabat i no m'hi podré posar de nou fins demà. He comès l'error, diria, de crear la pàgina ans d'acabar la traducció; per la qual cosa ara surt incompleta de manera pública.

La pàgina en qüestió és esta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Grigorescu

Què hauria de fer?

Mercès

Cap problema. N'hi ha uns quants, d'inacabats... Només cal posar a dalt de l'article la plantilla "{{inacabat}}" --Davidpar (disc.) 19:48, 3 març 2012 (CET)

Santa Anna de Montornès

No aconsegueixo penjar a l'article la fotografia: Santa Anna de Montornès. Em sembla que seguit tots els passos...

Fet Fet! [2] Era això?--Pere prlpz (disc.) 00:13, 5 març 2012 (CET)

referències

A Santa Anna de Montornès s'huaria de treure l'advertència sobre la manca de referències. No són suficients? Carme Plaza

Contestat a Usuari Discussió:Carmeplaza. --Davidpar (disc.) 20:04, 14 març 2012 (CET)

Categoria: Castells de Catalunya

Em diueu que no faci redundància i que si hi han els Castells del Baix Llobregat,no cal posar la categoria Castells de Catalunya . La pregunta es: Com puc veure en un plana de Viquipedia tots els castells de Catalunya que hi han a Viquidea ?

Quan consulto la plana de Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Castells_de_Catalunya no hi ha cap arbre, nomès veig els que segons vosaltres no tenen una categoria menor, però mai veurè tots els castells que tenim entrats de Catalunya.

Gracies i salutacions.

Hola.
Amb una categoria no, perquè no serveixen per això, a més de que les categories només llisten 200 articles per pàgina com a màxim (i a més les polítiques de categorització estan orientades a subdividir-les abans d'arribar als 200).
Ara mateix se m'ocorren dues opcions:
Compte també que a Categoria:Castells de Catalunya sí que hi ha un arbre. L'arbre s'ha de desplegar prement les creuetes que hi ha al costat del nom de cada subcategoria.
Aprofito per preguntar: perquè vols una llista sense classificar amb tots els articles de castells que hi ha a la Viquipèdia? Potser sabent-ne l'objectiu podem donar millors solucions.--Pere prlpz (disc.) 19:25, 26 març 2012 (CEST)

Hola Pere, Crec que la llista sense classificar (com dius) ens ajudaria a visualitzar totes les construccions castelleres de Catalunya (no només les mes maques o mes ben conservades)i per tant donar-li un valor mes important (no sols històric) a una época de la nostra història. Crec que seria bó que podem veure-les com un tot, i no com una particularitat d'una comarca, un poble o un indret. Quan veiem que en temim no cent sino mil, ens adonarem que aixó va ser una veritable estratégia de segles.

Per això la millor manera és la llista de castells dels Països Catalans (o una llista més reduïda de Catalunya, si vols).
Sobre les categories pots veure el llibre d'estil de categorització.
En curt, fer servir la categoria per això seria possible, però també hauria de ser possible per veure els castells d'un muncipi, els edificis romànics d'una comarca, els castells romànics, els castells d'Europa, i els articles sobre un barri, per exemple. Això voldria dir que un sol article hauria d'acabar tenint desenes de categories que serien impossibles de mantenir.
Pots veure com aquest objectiu que vols assolir amb els castells s'ha plantejat també amb les plantes. Les categories de flora no serveixen per això, perquè seria inviable tenir a cada article les categories de flora de tots els llocs on creix, però s'aconsegueix perfectament amb la llista de plantes de Catalunya.
I parlant de llistes, a mi m'agradaria que algun dia les llistes de castells tinguessin el mateix aspecte que les llistes de monuments (per exemple, la llista de monuments del barri Gòtic) amb quatre dades, coordenades i fotografia, cosa que una categoria mai tindrà, però això és feina per un altre any.--Pere prlpz (disc.) 20:35, 26 març 2012 (CEST)

Minoria ètnica

Hola, he escrit un petit article sobre el concepte de minoria ètnica, una petita llista de minories ètniques als Estats Units, i una menció especial als nadius americans. He agafat informació de l'Enciclopèdia Catalana, i he traduit alguns fragments de la wikipedia en anglès. La qüestió és que ara surt una finestra dient que la redacció d'aquest article no és pròpia d'una enciclopèdia. Voldria solucionar-ho perquè la idea és enllaçar-hi articles dels meus alumnes, però no sé exactament on és l'error. Em podeu ajudar?--A Mataró (disc.) 10:01, 19 abr 2012 (CEST)

Hola. Jo vaig posar aquest avís a Minoria ètnica. És degut al caràcter poc enciclopèdic de la secció Minories ètniques als Estats Units on la redacció hauria de ser més descriptiva i no tan informal. Això respecte de la segona part, perquè ara he vist que la primera és una violació de drets d'autor de l'Enciclopèdia. Pau Cabot · Discussió 21:53, 19 abr 2012 (CEST)

Per què no parapsicòleg i ufòleg?

Al Sr. Josep Maria Casas-Huguet no li escau l'etiqueta de "defensors de la pseudociència", grup en què ha estat inclòs. El Sr. Casas-Huguet és un parapsicòleg i un ufòleg en tota regla, un ivestigador centrat en l'ésser humà. Bé doncs, la meva pregunta ja veieu que va per aquí. No fóra possible substituir l'etiqueta errònia per les altres (parapsicòleg i ufòleg o bé investigador centrat en l'ésser humà)?. Moltes mercès per endavant per la vostra resposta! Tot sigui pel rigor i l'objectivitat de la nostra estimada Viquipèdia. Devi Laug--Devi Laug (disc.) 18:50, 21 maig 2012 (CEST)

Aquí hi veig diferents qüestions:
  • En general cal veure què diuen les fonts fiables que parlin del personatge. De moment, el problema és que no n'hi ha cap a l'article, i en calen, en primer lloc per verificar-ne l'admissibilitat.
  • Sobre la categoria, caldria veure quina és la categoria més concreta que li escau. Si era ufòleg, la categoria d'ufòleg (que és una subcategoria de defensor de la paraciència) és més adient.
  • La categoria de parapsicòlegs es podria crear si hi hagués cinc articles per posar-hi (amb referències i un criteri d'inclusió clar). Potser a la categoria de defensor de la paraciència hi ha cinc parapsicòlegs.
  • De categoria "d'investigador centrat en l'ésser humà" no en tenim cap. El que més s'hi deu assemblar deu ser la d'antropòlegs, i clarament és una altra cosa.
  • D'altra banda, totes les referències que trobo a Internet sobre aquest personatge és en webs i publicacions de paraciència, i bona part del seu article va d'ufologia, parapsicologia i fenòmens paranormals.--Pere prlpz (disc.) 19:41, 21 maig 2012 (CEST)

Banderetes

Hi ha alguna plantilla amb la bandereta de l'"Imperi alemany" Imperi Alemany, enlloc d'haver de fer servir la Plantilla:País? Per l'Alemanya actual hi ha la plantilla Alemanya Alemanya, però no en se trobar cap per l'Imperi alemany. Hi ha alguna llista d'aquestes plantilles?--Moises (disc.) 19:57, 10 juny 2012 (CEST)

Pots fer servir {{Bandera|Imperi Alemany}} :-) per cert, el proper cop millor a la Taverna.--Arnaugir 20:33, 10 juny 2012 (CEST)

Als articles que llegeixo, algunes paraules o noms estan subratllats, per poder entrar a l'article que duu el seu nom.

Com puc crear aquesta opicó, quan comenci el meu article?

Pots fer-ho amb un botó que tens sobre la caixa d'edició (on apareix el text quan edites). És el cinquè botó començant per l'esquerra i té una cadena dibuixada.
A més, a la teva pàgina de discussió hi tens uns quants enllaços en el missatge de benvinguda que t'han deixat, que et poden ser útils per aprendre a editar.--Pere prlpz (disc.) 23:55, 1 jul 2012 (CEST)

com treballar-hi

bon dia, vaig modificar un text de la wikipedia per incorrecta. el problema va sorgir al voler posar les referències bibliogràfiques, no hi ha manera d'accedir a les existents, ni vaig veure com entrar-hi per posar-hi de noves. visc al voltant de l'Htal. Clínic, hi ha algú que estigui per aquests indrets i em pugui ajudar? ja em direu quelcom. gràcies per endavant Joan Verdaguer

S'ha acabat!

Qui em manava a mi de ficar-me en embolics!Que algú m'aturi les mans si continuo escrivint res per a aquesta enciclopèdia! Si savent com sé de Cabdet, en dues ocasions se m'ha cridat l'atenció i encara llegeixo que Els Alforins mai no han pertangut a Cabdet, a mi aquesta enciclopèdia ja no m'inspira cap confiança, puix que si de les coses qui em són conegudes llegeixo tant de disbarats, què podré confiar d'aquelles que consultava per tenir-ne un bon coneixement. A més a més, és complicadíssim participar-hi. Per a concloure, l'home és l'única bèstia que ensopega dues vegades en un gros còdol. No n'hi haurà tercera! Adéu.el comentari anterior sense signar és fet per Sculptorique (disc.contr.)

A la Viquipèdia tenim errors, com a d'altres enciclopèdies, la sort és que aquí es poden arreglar ràpidament. I concretament, per què penseu que és complicadíssim participar-hi? Si necessiteu ajuda ho podeu demanar.--Àlex (Discussió) 23:24, 26 jul 2012 (CEST)
Hola, una pregunta, on se t'ha cridat l'atenció? És que no ho trobo. Gràcies.--Arnaugir 23:26, 26 jul 2012 (CEST)
Ja ho entenc! Sculptorique, vigila a quina viquipèdia participes. Aquesta és la Viquipèdia en català (ca.wikipedia.org) i cap de les teves contribucions han estat esborrades ni ningú t'ha cridat l'atenció. On sí que t'han amonestat és a la Viquipèdia en castellà (es.wikipedia.org). Cada viquipèdia és un món, i no és ets el primer que no s'ha sentit tractat bé a la Viquipèdia en castellà... Amb això, t'animo a continuar la teva bona feina on tu et sentis més a gust. --Davidpar (disc.) 09:42, 27 jul 2012 (CEST)

Resposta:(Bah! Si no sé ni com he tombat en el parany de buscar-me aquest "àlias" tan incorrectament francès!) @Àlex, @Arnaugir, @Davidpar: Salut! Sí, és cert que on vaig tenir problema és en la Wikipèdia en espanyol, epígraf Caudete, que hi vaig fer una multitud de rectificacions de dades i tot va anar fora, tornant a mostrar-se la pàgina que ja hi era, i que puc afirmar quant és de dolenta. Però que tampoc estic gaire convençut que jo pugui dedicar-me a aquesta feina d'editar en la Wiki, que m'ocupa molt de temps. I aquí em rondinen fort i amb raó, puix que per exemple, el sopar és a taula i jo em faig d'esperar un temps inacceptable...i després són les quatre de la matinada i estic desvetllat, i encara la vista, que la tenia com un gat i ara me la trobo bastant gastada. Així, després que el meu amoïnament s'ha calmat un xic, no vull deixar d'agrair-vos cordialment les vostres atencions. Però, ja us ho dic que no serveixo per a adaptar-me a normes, tot i que comprenc que la Wiki, que com qualsevol enciclopèdia cau en errors, si tothom volgués treballar-hi com jo, amb llibertat per a fer i desfer sense adherir a cap norma, acabaria essent una enciclopèdia de bogeria al màxim!(Quanta raó tenen els bojos i quantes veritats diuen que d'altres en serien incapaços!). Us deixo. És massa tard encara altre cop. Bona nit.--Sculptorique (disc.) 02:20, 1 ago 2012 (CEST)

No sé perquè aquests problemes amb el sopar, la vista i la matinada em sonen familiars... fa l'ullet
Com diu en Davidpar, no és el primer cop que algú treu aquesta impressió de la viqui en castellà. Ara bé, també és cert que cal anar amb compte amb els canvis que poden ser polèmics. Si vols millorar aquests articles, et suggereixo:
  • Proposar els canvis a la pàgina de discussió.
  • Presentar les referències a fonts fiables que recolzin el que dius. Compte que en alguns casos fins i tot poden haver-hi fonts fiables que diguin coses diferents i l'article hauria de presentar tots els punts de vista (Viquipèdia:neutralitat).
I per l'encert en haver triat el nom, tampoc cal patir. Pots veure Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari.--Pere prlpz (disc.) 14:37, 1 ago 2012 (CEST)

Volem publicar un llibre

Hola,

Enguany és el centenari del naixement de l'escriptor Trinitari Fabregat Encara són vigents els drets, però i tenim el permís dels hereus per publicar-lo on sigui. Ho podem fer aquí a Viquitexts? Necessitem alguna mena d'autorització dels heureus?

Gràcies.

Viquitexts seria un bon lloc, però cal documentar l'autorització. A Viquipèdia:Autoritzacions teniu unes instruccions que us poden servir de model (estan pensades per la Viquipèdia, però per Viquitexts vindria a ser el mateix).--Pere prlpz (disc.) 00:53, 24 oct 2012 (CEST)
El procediment d'autorització de Viquitexts (s:Viquitexts:Permisos de còpia) és igual al de Viquipèdia. Cal tenir present que si s'allibera l'obra, jo o qualsevol en podrà treure profit econòmic reeditant els llibres sense haver de donar explicacions a ningú; això és el que permet la llicència CC-BY-SA 3.0.
Si l'obra és inèdita i no ha estat publicada mai, entenc que Viquitexts no és el lloc adient. En aquest cas es fa difícil o impossible verificar la fidelitat amb l'original (i qualsevol modificació no es podria distingir si és correcció o caprici). Deixo un enllaç amb comentaris sobre un cas semblant.
Salutacions! -Aleator (disc.) 11:53, 24 oct 2012 (CEST)

Viquiestris

Hola, ajudeu-me a instalar els viquiestris que m'estic fent un lio. Faig servir el Google Chrome però tambe tinc el Motzila. Gracies --Marcbajona1 (disc.) 15:04, 1 des 2012 (CET)

Wikipedia

Hola Ester, No podem fer l'enllaç a la Wikipedia, ens envia directament a enllaç extern.

El nom que volem marcar és: Julia de Asensi (Wikipedia).

Gràcies

Si el que voleu fer és enllaçar amb l'article Julia de Asensi a la Viquipèdia, el problema és que aquest article no existeix, i per això l'enllaç surt en vermell. Si és important com a complement a un altre article que esteu fent (potser La Ilustración de la mujer (revista)?), caldria crear l'article Julia de Asensi, encara que sigui un esborrany. La manera més curta de fer-ho pot ser traduir-lo a partir de l'article es:Julia de Asensi a la viquipèdia en castellà, encara que sigui per fer una cosa esquemàtica com l'article en:Julia de Asensi a la viquipèdia en anglès.--Pere prlpz (disc.) 00:21, 15 des 2012 (CET)

pagina d´inici

¿com puc fer per desar la Viquipedia com pagina d´inici?, al meu navegador.Salutacions fraternals el comentari anterior sense signar és fet per Ajobjoan (disc.contr.) 09:08, 30 des 2012 (CET)

Quin navegador d'internet uses? Explorer, Firefox, Chrome, Safari ...? Pau Cabot · Discussió