Viquipèdia:Presa de decisions/2012/Proposta de definició postura vers la recaptació i distribució de fons de la WMF

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Definint com es recullen i s'inverteixen els Fons[modifica]

En aquest moment (gener-febrer 2012) s'està debatent com es recullen i s'inverteixen els fons que recull la Wikimedia Foundation (WMF) i altres entitats reconegudes gràcies als donatius de la comunitat. [1]

Donada la importància del tema, obrim aquest debat. Amical Viquipèdia, recollint les opinions dels viquipedistes que van respondre a la crida feta a la taverna ja ha mostrat el nostre punt de vista en les planes de meta pertinents.

Ara és hora de definir quin és el model de recaptació i distribució de fons que la comunitat d'editors en català vol que la Wikimedia Foundation apliqui.

Per això proposem establir la nostra opinió pel que fa als projectes en totes les llengües en general i la nostra voluntat pel que fa a la Viquipèdia en català en particular, en els següents punts:

 1. La Wikimedia Foundation ha demostrat al llarg dels anys la seva capacitat a l'hora de recaptar i administrar aquests fons; així doncs, donem tot el nostre suport al plantejament expressat per Sue Gardner. [2]
 2. Defensem el replantejament i diversificació dels models organitzatius del moviment.
 3. Defensem la idea d'un model de distribució de fons orientat a les activitats, independentment que qui proposi fer-les, i coordinat, que permetria millorar la transparència i el rigor pressupostari de totes les entitats de l'entorn de la WMF.
 4. Defensem que els projectes Wikimedia tinguin veu determinant a l'hora de que la WMF pugui delegar part de les funcions de recaptació de fons a una altra organització.

English translation[modifica]

At this time (January-February 2012), it is being debated how the funds that Wikimedia Foundation (WMF) and other recognized entities raise through donations from the community are collected and distributed. [3]

Given the importance of the issue, we hereby open this debate. Amical Viquipèdia, having collected the opinions of Wikipedians who responded to the call made at the Village Pump, have already expressed our view in the relevant Meta pages.

Now it is time to define the model related to raising and distributing funds that the Catalan community of Wikipedia editors would like the Wikimedia Foundation to apply.

We therefore propose to establish our opinion with regard to projects in all languages in general and our will regarding the Catalan Wikipedia in particular as the following points:

 1. The Wikimedia Foundation has shown over the years their ability to collect and administer these funds, so we give our full support to the approach expressed by Sue Gardner. [4]
 2. We defend the reconsideration and diversification of the movement's organizational models.
 3. We defend the idea of a model of coordinated distribution of funds oriented towards activities, regardless of who proposes them, which would improve the transparency and budgetary accuracy of all institutions around the WMF.
 4. We defend the Wikimedia projects being given a determining voice before WMF may delegate part of their fundraising functions to another organization.

Comentaris[modifica]

 1. A favorA favor Suport, seguir donant veu a la comunitat, obrir la disposició de fons d'acord amb el que es vol fer i encoratjar a qui vulgui a organitzar-se en favor del projecte es , al meu parer, el camí a seguir, per variar sembla que algú dins de la WMF torna a pensar en aquestes fites.--Mafoso (Mani'm?) 08:37, 2 feb 2012 (CET)
 2. A favorA favor Suport Aquesta proposta és molt millor a la orientada a chapters-estats. Perquè si fos orientat a estats, llavors llegües sense estat o amb un estat contrari què? Done el meu suport per a que la Viquipèdia puga llençar i aprovar tants projectes com vulga la comunitat viquipedista en el futur. Endavant! --Micru (disc.) 10:31, 2 feb 2012 (CET)
 3. A favorA favor Suport Suport a una organització flexible, basada en les comunitats i la Fundació, i una distribució basada en activitats.--Pere prlpz (disc.) 10:39, 2 feb 2012 (CET)
 4. A favorA favor Suport Estic d'acord amb el que comenteu just sobre d'aquestes ratlles, i hi voldria afegir que, sense donatius, els objectius del moviment viquipedista no podran progressar al ritme requerit, per això cal guanyar en transparència, en l'aplicació dels fons rebuts en especial. Que tothom sàpiga on van a parar els seus diners.--Josepnogue (disc.) 11:19, 2 feb 2012 (CET)
 5. A favorA favor Suport D'acord amb el que s'ha dit més amunt, endavant! --Joancreus (discussió) 11:27, 2 feb 2012 (CET)
 6. A favorA favor Suport El camí són organitzacions flexibles i no únicament estatals i finançament orientat a les activitats.--KRLS , (disc.) 11:33, 2 feb 2012 (CET)
 7. Tot el meu A favorA favor Suport. --Davidpar (disc.) 11:37, 2 feb 2012 (CET)
 8. A favorA favor Suport perquè és un escàndol com s'estan gastant alguns els diners i perquè el model de chapters actual dóna problemes de tot tipus --barcelona (disc.) 12:04, 2 feb 2012 (CET)
 9. més A favorA favor Suport, perdó per l'anglés... "Chapters should think more about Funraising than in Fundracing"...el comentari anterior sense signar és fet per Capsot (disc.contr.) 12:14, 2 feb 2012 (CET)
 10. A favorA favor Suport, em sumo al que es diu més amunt. Cal promoure uns valors ètics fonamentats en el treball i en la transparència, i evitar que hi hagi una definitiva deriva en models que acabaran atemptant contra les bases del que és la mateixa Viquipèdia. --Toniher (disc.) 13:17, 2 feb 2012 (CET)
 11. A favorA favor Suport Totalment d'acord en finançar les activitats independentment de qui ho fagi i impulsar la transparència --Castor (disc.) 14:09, 2 feb 2012 (CET)
 12. A favorA favor Suport a cadascun dels punts. Que la veu dels viquipedistes sigui determinant per decidir qui controla els donatius destinats a promoció de projectes. Que no s'imposi un model de chapters estatals que controlin els diners.--Salvi "Ssola" (discussió) 14:25, 2 feb 2012 (CET)
 13. A favorA favor Suport força amical!--Arnaugir 15:53, 2 feb 2012 (CET)
 14. A favorA favor Suport Seria absurd del tot que els fons no els pugui administrar un mateix. Seria com si qui guanya els diners amb el seu treball i esforç, gracies al seu bon fer, no pugui emprar-los i sigui algú altre qui ho faci per ell.--Abdo (disc.) 17:07, 2 feb 2012 (CET)
 15. A favorA favor Suport --Aljullu {disc. - correu} 17:25, 2 feb 2012 (CET)
 16. A favorA favor Suport Per millorar els processos de transparència i el moviment viquipedista mundial.--Kippelboy (disc.) 18:01, 2 feb 2012 (CET)
 17. A favorA favor Suport D'acord amb el que s'ha dit més amunt. --Henriku (disc.) 18:03, 2 feb 2012 (CET)
 18. A favorA favor Suport Ja he expressat a meta el que penso. La clau de l'èxit de la Viquipèdia és que es basa en estructures de baix a dalt i són les comunitats d'editors les que han de moure el govern el sistema. Els Chapters, la Fundació WIkièdia i altres organitzacions que ens puguem empescar són eines al servei dels projectes. Aquesta decisió va en aquesta línia clarament, per tant no puc deixar de donar-hi suport.--Gomà (disc.) 18:10, 2 feb 2012 (CET)
 19. A favorA favor Suport Suport a una organització flexible i transparent basada en la Fundació i les comunitats.--Beusson (disc.) 18:15, 2 feb 2012 (CET)
 20. A favorA favor Suport --Hèctor Alòs i Font (disc.) 18:33, 2 feb 2012 (CET)
 21. A favorA favor Suport Totalment d'acord. Crear regnes de taifes cadascun amb un petit pressupost seria la manera més ineficaç d'invertir els recursos que globalment la gent cedeix al projecte Wikimedia, ja que el control global dels recursos seria molt més complex de rastrejar i fiscalitzar dividits en multitud de chapters, els quals a més a més no tots funcionen amb la mateixa eficiència. Més val organitzar el finançament per projectes concrets, amb un calendari tancat i unes pautes d'avaluació prefixades.--Galazan (disc.) 18:43, 2 feb 2012 (CET)
 22. A favorA favor Suport --Jopo1150 aquesta posició és la més adequada. El dret a la vida és la font de tots els drets i el dret a la propietat és només la seva realització. Sense drets de propietat, cap altre dret és possible A. Rand (disc.) Jordi Marti P. 19:10, 2 feb 2012 (CET)
 23. A favorA favor Suport Projects are language based and made in community. Some of the groups waiting for recognition are being fully supported by communities. I feel the above document's statements and recommendations fits better communities' way of working. It would make communities to take part with their voice, and the possibility of encouraging successful and supported projects. This is a real win-win approach. Chapters/groups need follow up and transparency. In order to achieve this, Amical's thoughts and behavior have always been illustrative and self consciously transparent through the catalan community which is taking the positive benefits of their work. Subsequently all the people involved in other projects that has taken some parallel benefit due to language similarities or eventual partnership. Full support also for the activity funding, that could help to enrich the future scope of the activities and projects supported worldwide. -Perdoneu, per haver-ho escrit en anglès- Suport a tots els punts exposats --Cristianrodenas (disc.) 19:21, 2 feb 2012 (CET)
 24. A favorA favor Suport Recolzo els 4 punts. Crec que el moviment s'ha de descentralitzar però la perspectiva geogràfica no té perquè sempre ser estatal i tampoc té perquè ser la única. Diferents models organitzacionals poden conviure. Les organitzacions han de ser de base, democràtiques, participatives i transparents en les seves actuacions. S'ha de buscar la manera que les comunitats d'editors puguin participar en les decisions. Els diferents actors del moviment (comunitats, organitzacions, fundació, ...) s'han de coordinar sota el principi de la col·laboració i dels objectius compartits, buscant la sinergia i la suma d'esforços. També em sembla adequat que els recuros vagin destinats a activitats i plans d'actuació que puguin ser revisats de forma transparent i rigorosa. --Dvdgmz (disc.) 19:24, 2 feb 2012 (CET)
 25. A favorA favor Suport I si resulta que als capítols se'ls ha de donar tanta atenció, si més no que es tinguin en compte també els aspirants a capítol. Només pel fet d'existir una comunitat amb pretenció d'esdevenir capítol, ja hauria de ser vista com a tal. --Astrubi (disc.) 19:26, 2 feb 2012 (CET)
 26. A favorA favor Suport Dono tot el meu suport a un projecte fonamentat en la llibertat de les llengües, desvinculant les fronteres estat-llengua, que alguns intenten imposar, per afleblir una realitat social que impulsa nous projectes i que creix amb l'ajut de tots i totes. És important que els recursos es comparteixin entre tots per assolir grans objectius.--Deosringas (disc.) 19:29, 2 feb 2012 (CET)
 27. A favorA favor Suport Si els catalans esteu d'acord, no us anem a contradir desde Euskal Herria. Eutsi goiari! Gorkaazk(disc.) 19:36, 2 feb 2012 (CET)
 28. A favorA favor Suport La Viquipèdia llista continguts en un munt d'idiomes, sense diferenciar si són estatals o no. Cada idioma és un ens per ell mateix i no hi ha idiomes de primera i de segona. Aquesta és una de les grandeses del projecte. El mateix ha de passar amb els chapters i la gestió econòmica. Els diners han de finançar projectes i la rellevància dels projectes la determinen els seus objectius, no si l'idioma que hi ha al darrere és el d'un estat. Ni té sentit barrejar conceptes, ni discriminar ningú per raons de llengua joanaranda (disc.) 19:43, 2 feb 2012 (CET)
 29. A favorA favor Suport--Hinio (disc.) 20:09, 2 feb 2012 (CET)
 30. A favorA favor Suport Pau Cabot · Discussió 20:13, 2 feb 2012 (CET)
 31. A favorA favor Suport L'accés al finançament ha de quedar obert a tothom qui tingui bons projectes, independentment de la llengua: Les llengües sense estat també han de poder demanar ajut per promocionar els seus projectes.
  Access to funding must be opened to everyone with a good project, regardless the language used: Languages whitout a State of their own should also be able to ask for help in order to promote their projects. --Capgròs
 32. A favorA favor Suport-- Bertrand GRONDIN  → (escriure) 20:54, 2 feb 2012 (CET)
 33. A favorA favor Suport Una viki és flexible per naturalesa, les organitzacions que les hi donen suport també ho han de ser, pensar globalment i actuar localment no hauria de tenir intermediaris, però si que pot tenir acompanyants, amics, col·laboradors i associats. No hi ha millor control que la transparència, ni res que afavoreixi més la transparència que definir clarament les activitats a desenvolupar.--Lliura (disc.) 21:00, 2 feb 2012 (CET)
 34. A favorA favor Suport El que es proposa sens cap mena de dubte és molt més eficient (i coherent amb la realitat) que el model actual. Amb el model de chapters-estat és fàcil discriminar les llengües, ja de per si, minoritzades. Per això crec que s'ha de fer un canvi de model al que es descriu aquí, per fer-lo més útil de cara a països amb més d'un idioma on fàcilment algun d'aquests idiomes pot ser marginat. Per això dono suport a la proposta i espero que es dugui a terme, ja que de no ser així és fàcil que es cometin injustícies a l'hora del repartiment de fons. --Auledas (disc.) 21:02, 2 feb 2012 (CET)
 35. A favorA favor Suport Dono suport a aquesta proposta, bàsicament perquè si no s'aprova aquesta proposta, les llengües sense estat ho tindrien molt pelut... Amb aquesta proposta s'evitaria una possible discriminació i marginació de llengües. --Gruay (disc.) 21:09, 2 feb 2012 (CET)
 36. A favorA favor Suport Els projectes i les solucions als problemes s'han de fer sobre el terreny, no en un despatx de la capital del Regne a centenars de quilòmetres i desconnectat de la nostra realitat. --Cameta (disc.) 21:24, 2 feb 2012 (CET)
 37. A favorA favor Suport --Enric (discussió) 21:24, 2 feb 2012 (CET)
 38. A favorA favor Suport Dono suport a aquesta proposta perquè el més normal hauria de esser que el finançament fos obert a tothom amb bons projectes, independentment de la procedència o de la llengua.--Feluga (disc.) 21:30, 2 feb 2012 (CET)
 39. A favorA favor Suport Dono tot el meu suport a un projecte fonamentat en la llibertat de les llengües--JoanKeops (disc.) 23:04, 2 feb 2012 (CET)
 40. A favorA favor Suport Endavant! jarashi (disc.) 23:37, 2 feb 2012 (CET)
 41. A favorA favor Suport--Pallares (disc.) 23:58, 2 feb 2012 (CET)
 42. A favorA favor Suport----Cdesoy (disc.) 23:59, 2 feb 2012 (CET)
 43. A favorA favor Suport i gràcies als que us ho esteu treballant tant. --Fajardoalacant (disc.) 00:07, 3 feb 2012 (CET)
 44. A favorA favor Suport Les llengües no pertanyen a cap estat, aquesta proposta evita que quedin llengües marginades, o que hi hagi llengües més 'importants' que d'altres. La Viquipèdia és lliure, i les llengües també, això és el que li dóna valor a aquesta comunitat, voler tancar-la en estats és completament absurd. --asfarer (disc.) 03:23, 3 feb 2012 (CET)
 45. A favorA favor Suport La Viquipèdia és un projecte de llengües, no d'estats. No té sentit que una Viquipèdia estigui lligada i condicionada a un estat que no entèn la llengua en què està escrita com a pròpia. --Irene Pelegrí (disc.) 08:35, 3 feb 2012 (CET)
 46. A favorA favor Suport Defenso de tot cor la diversificació dels models organitzacionals del moviment viquipedista i la idea d'un model de distribució de fons orientat a les activitats. Crec que les comunitats d'editors haurien de poder participar més directament en la governança - s'ha d'enfortir l'estructura base de la Viquipèdia com a comunitat basada en estructures de baix a dalt. També crec que és un projecte de llengües i no d'estats, i penso que l'organització estatal no aporta res en molts casos de llengües sense estat. Em sumo amb gran entusiasme a aquesta proposta, que només pot enfortir la comunitat global de la viquipèdia en tots els idiomes i en tota la seva diversitat.--Catgirl (disc.) 10:55, 3 feb 2012 (CET)
 47. A favorA favor Suport --Moises (disc.) 11:17, 3 feb 2012 (CET)
 48. A favorA favor Suport M'agrada una Viquipèdia tan ben feta i aconseguida com és aquesta que hem fet gràcies a l'esforç dels Viquipedistes; sempre creant articles i traduint-los perquè ens arribi a tots. Per això, dono suport a la Viquipèdia en llengua catalana (català, valencià i mallorquí) i també, com diu l'anterior usuari, em sumo a la proposta. --Criverjur (disc.) 11:57, 3 feb 2012 (CET)
 49. A favorA favor Suport Dono el meu suport a un projecte fonamentat en la llibertat de les llengües, desvinculant les fronteres estatals de la llengua.--Jordiferrer (disc.) 12:09, 3 feb 2012 (CET)
 50. A favorA favor Suport. La Viquipèdia/Wikipedia s'ha de centrar purament en qüestions de coneixement, i no pas de "política". Es tracta de repartir els fons de manera que fins i tot les llengües sense estat (i no per això menys importants), puguin dur a terme els seus projectes. --gimlinu (disc.) 13:01, 3 feb 2012 (CET)
 51. A favorA favor Suport Endavant!!!--Preconsat (disc.) 14:14, 3 feb 2012 (CET)
 52. A favorA favor Suport Hi ha un important patrimoni cultural i escientífic al nivell del món que no coïncideix amb fronteres d'estats-nacions que van traçar-se al segle XIX sense tenir compte de aquestes realitats. Un chapter que només compta amb aquestes fronteres polítiques oltrepassaria la realitat cultural i contribuiria a reduir la diversitat cultural a la d'alguns grups nacionals numèricament majoritàries. L'objectiu d'una viquipèdia no podria ser reduir la diversitat i fer perdre patrimoni però ha de ser l'inventari més complet. De fet, grups lingüistics minoritaris haurien d'obtenir una protecció i mitjans superiors com que la feina (inventari del saber) és la mateixa, i el nombre de contribuïdors potencials és molt més petit, doncs la feina de mobilitzar és més important. --83.134.215.117 (discussió) 15:44, 3 feb 2012 (CET) Aixó sóc jo, en Flamenc, havia oblidat d'obrir la sessió.--Flamenc (disc.) 15:47, 3 feb 2012 (CET)
 53. A favorA favor Suport Suport total i incondicional. Cal convèncer qui calgui que les fronteres polítiques no són vàlides a nivell cultural, que la nostra viquipèdia no és només d'Andorra i que, en canvi, té tant a veure amb la viquipèdia espanyola, com amb l'anglesa o la que és escrita en swahili.--Claudefà (Discussió) (disc.) 16:08, 3 feb 2012 (CET)
 54. A favorA favor Suport Em sembla una posició de lògica total --Esenabre (disc.) 16:25, 3 feb 2012 (CET)
 55. A favorA favor Suport Crec que distribuir els fons en funció dels projectes i no dels chapters permet ser més operatius, més transparents i més justos amb les llengües sense estat.--Eleleku (disc.) 19:33, 3 feb 2012 (CET)
 56. A favorA favor Suport Totalment! Només faltaria que el chapter espanyol ens hagues de controlar els fons! --Aleix (disc.) 19:43, 3 feb 2012 (CET)
 57. A favorA favor Suport a tot moviment que impulsi un organització de qualsevol tipus de baix cap a dalt. --Lluis_tgn (disc.) 19:55, 3 feb 2012 (CET)
 58. A favorA favor Suport i un cop aprovats els quatre punts que presidiran la nostra proposta, crec que s'hauria d'elaborar un document més extens i específic. --f3RaN (disc.) 22:23, 3 feb 2012 (CET)
 59. A favorA favor Suport somriure --Estelada roja.svg TheMrJohannesburg · Parlem-ne! ;) 22:54, 3 feb 2012 (CET)
 60. A favorA favor Suport incondicional..--Mcapdevila (disc.) 22:59, 3 feb 2012 (CET)
 61. A favorA favor Suport Tot el meu suport a aquesta causa. --Mandonguilla (disc.) 23:25, 3 feb 2012 (CET)
 62. A favorA favor Suport És que hi ha coses que cauen pel seu propi pes: com es pot haver concebut una organització mundial com és WP perquè treballi per llengües però s'administri per estats? No em puc imaginar les enormes cotradiccions en què es deuen moure cada dia els membres de la en-wiki, per exemple, compartint una feina en comú però repartits en una infinitat d'estats. Potser això tenia algun sentit quan van començar, que només es treballava en anglès, però la contradicció havia d'aparèixer desseguida quan es van obrir a d'altres llengües. No té ni cap ni peus, això, i ho hem de capgirar.--Climent Sostres (disc.) 23:41, 3 feb 2012 (CET)
 63. A favorA favor Suport Cal defensar la nostra posició abans de la WMF i destacar la importància de la llengua catalana. --Al Lemos (disc.) 23:56, 3 feb 2012 (CET)
 64. A favorA favor Suport -- dúnadan : parlem-ne 00:57, 4 feb 2012 (CET)
 65. A favorA favor Suport -- Ermengol Patalín (xerrem) 01:32, 4 feb 2012 (CET)
 66. A favorA favor Suport Tal com assenyala la Sue Gardner, la coincidència entre la territorialitat dels estats-nació y les llengües es escassa a nivell mundial, per això s’imposa anar cap a un nou model de finançament de les activitats de Wikimedia. També dono suport als requeriments de transparència, que s’ha de fonamentar en un bon sistema contable, i una mesura de l’eficàcia de les despeses.--Auró (disc.) 11:26, 4 feb 2012 (CET)
 67. A favorA favor Suport Defenso la nostra postura per tota la feina feta fins a la data. --J. G. Góngora (disc.) 13:35, 4 feb 2012 (CET)
 68. A favorA favor Suport Trobo irracional administrar per estats una cosa que ha estat creada per organitzar-se per llengües. Per exemple, la Wikipèdia en espanyol no és la Wikipedia d'Espanya, és la Wikipedia dels parlants de la llengua espanyola: una comunitat lingüística, no una comunitat estatal.Daerun (disc.)
 69. A favorA favor Suport Si realment el que volem és crear una enciclopèdia lliure, els chapters estatals ens duen en la direcció contrària. La Viquipèdia (i per extensió, totes les Wikipedies) afecta a una comunitat lingüística, i és aquesta comunitat lingüística qui l'ha de regentar, i no pas una organització d'àmbit estatal que no representaria la realitat. La creació de chapters segons estats i no segons llengües és una animalada que no té cap mena de sentit, ni racional ni administrativament. --Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 15:40, 4 feb 2012 (CET)
 70. A favorA favor Suport a Amical. Una decisió errònia dels responsables comportaria un greu perjudici a uns quants milions d'usuaris potencials de la Viquipèdia. A més els catalano-parlants ja n'estem prou tips dels maltractaments institucionals lingüístics i econòmics com per rebre'n de la Wikimedia Foundation.
  Support to Amical. An erroneous decision would mean a serious loss of rights for several potential users of catalan Viquipèdia. Also, we catalan-speakers are angry enough with institutional abuses in linguistic and economics subjects to get more from Wikimedia Foundation. --Pedraferit (disc.) 19:21, 4 feb 2012 (CET)
 71. A favorA favor SuportThe linguistic reality of Wikipedia is complex. Accepting a one-language-per-state model in its administration just has to be disadvantageous to minority and regional linguistic communities, and that's the last thing they need. I'm keeping my fingers crossed for Wikipedia to work things out and find reasonable solutions. Endavant, Wikimedia CAT!Ryba g (disc.) 20:51, 4 feb 2012 (CET)
 72. A favorA favor Suport All my support to Amical proposals. --amador (disc.) 21:29, 4 feb 2012 (CET)
 73. A favorA favor Suport All my support! --Xtv (que dius que què?) 23:46, 4 feb 2012 (CET)
 74. A favorA favor Suport Si la viquipèdia està estructurada en llengües és lògic que administrativament i econòmica també ho estigui, altrament seria un embolic el seu funcionament intern si no fos així.--Feliuvilassar (disc.) 12:38, 5 feb 2012 (CET)
 75. A favorA favor Suport --MuRe (eing?) 19:28, 5 feb 2012 (CET)
 76. A favorA favor Suport El lògic és que qui tingui bons projectes pugui optar a un bon finançament, sense haver de caure en estructures administratives que cada cop mostren més carències -- CRPU Mascançà (disc.) 08:46, 6 feb 2012 (CET)
 77. A favorA favor Suport 1. Entenc que cada projecte ha de tindre el finançament que es mereix, a demés no tots els projectes son iguals, en hi han alguns que necessiten més suport que altres, més si al damunt no tenen cap estat que els doni suport--Jbaropuig (disc.) 21:39, 6 feb 2012 (CET)
 78. A favorA favor Suport Endavant amb el meu suport Usuari:Joaquimet (disc.) 10:57, 7 feb 2012 (CET)
 79. A favorA favor Suport Dono suport a la proposta, ser conscient de la recaptació de fons del projecte per a la teva llengua et fa ser més curós i responsable. En aquest sentit cal afegir els mecanismes de control i transparència necessaris.--Allman (disc.) 11:31, 7 feb 2012 (CET)
 80. A favorA favor Suport En un món ideal, els recursos son per les activitats constructives concretes, i no per qui té uns drets adquirits. Un gestor amb drets adquirits és un buròcrata que no té perquè ser constructiu, i que probablement acabi assentant-se i per tant perjudicant la comunitat. --cdani (disc.) 21:48, 7 feb 2012 (CET)
 81. A favorA favor Suport Dono tot el meu suport a un projecte fonamentat en la llibertat de les llengües. Endavant!--Paracel63 (disc.) 22:01, 10 feb 2012 (CET)
 82. A favorA favor Suport Quan hom llegeix els principis de la viquipèdia hi pot trobar diverses referències al concepte llibertat (enciclopèdia lliure, accés lliure...). Tot el que comporti ser conseqüent amb aquest concepte serà conseqüent amb els principis bàsics del projecte de la viquipèdia. Per tant, endavant amb la llibertat de llengües i amb la llibertat de projectes. Si cal esmerçar esforços per regular i normativitzar aspectes del funcionament i finançament de la viquipèdia que sigui en benefici de la qualitat, quantitat i diversitat dels seus continguts; mai en detriment de la llibertat. --Jgualp (disc.) 18:27, 13 feb 2012 (CET)
 83. A favorA favor Suport Al món hi ha 6000 llengües per, només, 200 estats. Els estats no mostren la veritable riquesa del món.--Humboldt (disc.) 00:49, 16 feb 2012 (CET)