Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
El camí cap a un article de qualitat
 1. Recerqueu i escriviu un bon article
 2. Comproveu els criteris de qualitat
 3. Rebeu suggeriments creatius (avaluació) (31)
 4. Proposeu un article per a ser distingit (24)
  1. Llista d'articles bons (149)
  2. Llista d'articles de qualitat (729)
refresca
Drecera:
VP:PAdQ

En aquesta pàgina es vota si atorgar una distinció als articles candidats:

 • Els articles de qualitat (AdQ) són els millors de la Viquipèdia i destaquen per la seva excel·lència en tots els aspectes.
 • Els articles bons (AB) estan ben fets i no ometen cap faceta important del tema. Estan un graó per sota dels AdQ.

Aquests articles representen el bo i millor de la Viquipèdia. Vegeu Què és un article de qualitat per a conèixer els criteris d'avaluació i Diferències entre AdQ i BA per a diferenciar millor aquests dos nivells de qualitat. Si considereu que un article té una certa qualitat, però sense arribar al nivell d'excel·lència que requereix la distinció d'article de qualitat, podeu proposar-lo com a article bo.

Tingueu en compte que un article ha d'haver estat un mínim de dues setmanes en avaluació per a ser candidat a una distinció. Sigueu objectius a l'hora de defensar-ne la candidatura, sobretot si es tracta d'un article al qual hàgiu contribuït significativament.

Vegeu també (i voteu) les propostes de retirada de la distinció i els temes de qualitat.

Procediments[modifica | modifica el codi]


Arxiu de votacions

Replacement filing cabinet.svg

En total són 966 propostes:
* 51 propostes del 2016
* 66 propostes del 2015
* 55 propostes del 2014
* 78 propostes del 2013
* 81 propostes del 2012
* 124 propostes del 2011
* 114 propostes del 2010
* 183 propostes del 2009
* 150 propostes del 2008
* 38 propostes del 2007
* 26 propostes del 2006

Propostes[modifica | modifica el codi]


Star Wars episodi VII: El despertar de la força[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Mbosch (会話) 12:59, 24 abr 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Article traduït de l'anglès. Ha estat més d'un mes i mig en votació on s'han resolt totes les peticions (tècnicament això és veritat). Faria goig que tingués el distintiu de qualitat, ja que totes les altres pel·lícules de la saga el tenen.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat-Mbosch (会話) 21:50, 8 maig 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat Gran article! A la introducció no hauria d'haver referències perquè se suposa que resumeix el text que va després més ampliat i aquest sí ha de ser referenciat. Enhorabona!--Manlleus (disc.) 09:05, 26 maig 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Arnaugir (discussió) 09:36, 18 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat Bona feina! Entenc que amb aquest futur AdQ les pel·lícules passen a ser tema de qualitat! De la secció d'Argument, ampliaria una mica o afegiria algun paràgraf més. --Xavier Dengra (MISSATGES) 10:08, 18 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací

 1. Comentari Comentari Molt bona feina! Tinc un dubte, però. A la taula de premis, hi ha noms amb enllaç blau, d'altres en vermell i altres que no en tenen. La diferència entre els que no en tenen i els que el tenen en vermell quina és?--Darth (disc.) 00:42, 25 abr 2016 (CEST)
  1. Rellevància i repeticions. Hi ha molts noms que es repeteixen, són els mateixos premis entregats per diferents organitzacions. Ficant l'enllaç una vegada ja hi ha prou. Després hi ha noms propis de persones que no tenen ni article a la wiki anglesa, és un ajudant d'algú que no ha fet res més.--Mbosch (会話) 21:37, 27 abr 2016 (CEST)
   1. En aquest cas potser seria millor treure els enllaços en vermell, no? Si no són gent que hagin de tenir article propi pels seus mèrits els podriem deixar sense enllaç.--Darth (disc.) 18:23, 28 abr 2016 (CEST)
    1. Crec que no ens entenem xD Una cosa és l'enllaç en vermell a persones amb certa rellevància que encara no tenen article a la wiki en català i després hi ha els sense enllaç perquè dubto mai que en tinguin. Molts articles de qualitat tenen enllaços en vermell. Es van fent a poc a poc.--Mbosch (会話) 22:47, 28 abr 2016 (CEST)
     1. D'acord! Jo havia entès que els enllaços en vermell corresponien a gent que no havien de tenir article propi xd--Darth (disc.) 17:14, 29 abr 2016 (CEST)
 2. Comentari Comentari Hola! Trobo que la introducció està sobrereferenciada. Per exemple, hi ha una afirmació no particularment controvertida que té quatre referències.—Leptictidium (digui) 15:38, 26 abr 2016 (CEST)
  1. No veig quin problema hi ha per haver un accés de referències, però en trec un parell.--Mbosch (会話) 21:37, 27 abr 2016 (CEST)
   1. Si la referència és bona, amb una n'hi hauria d'haver prou. Vegi's això. —Leptictidium (digui) 17:34, 29 abr 2016 (CEST)

Matilde di Shabran[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 19:51, 4 maig 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 19:52, 4 maig 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 22:15, 1 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Arnaugir (discussió) 09:36, 18 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat--amador (disc.) 23:02, 18 juny 2016 (CEST)
 5. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Medol (disc.) 15:23, 11 jul 2016 (CEST)
 6. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Kippelboy (disc.) 05:54, 16 jul 2016 (CEST)
 7. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Vulcano (disc.) 05:54, 16 jul 2016 (CEST)
 8. Distintiu de qualitat.png Qualitat Ostres @Lohen11:, ho poses molt difícil. Són articles de molta qualitat però el redactat és tan personal que em fa dubtar de si votar-los com a AdQ. Per molt que diguis que han de ser amens, no pot ser que s'hi trobin construccions en primera persona del tipus "també hi trobem la més romàntica història"... En aquest cas voto AdQ per no saturar la llista, però m'abstindré a partir d'ara de participar en la resta de les teves propostes perquè considero que després de les recomanacions d'altres usuaris, segueixes sense intentar escorar la redacció a uns estàndards més òptims enciclopèdicament parlant. Prego als altres usuaris que també considerin aquest redactat i no resolguin propostes per evitar col·lapse de la llista. Em sap greu. --Xavier Dengra (MISSATGES) 11:11, 18 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací

 1. Comentari Comentari "també hi trobem la més romàntica història" perquè no et sembla correcte?--Lohen11 (disc.) 14:26, 18 jul 2016 (CEST) Et faig ping @Xavier Dengra:, pensava que ho veuries.--Lohen11 (disc.) 19:51, 20 jul 2016 (CEST)
@Lohen11: disculpa el retard en respondre, no havia vist la menció. No és només per aquest apunt que et faig aquest comentari. Com he comentat en diverses votacions prèvies dels articles que has presentat, tens una tendència molt marcada a fer subjectiu el text. No dic pas que sigui negatiu tenir un estil propi, però per a un AdQ el text ha de ser el màxim de neutre possible. La Viquipèdia és una enciclopèdia, no un assaig, i els teus articles sovint tenen aquest to de reportatge o assaig lleugerament esbiaixats. Tant el passatge "també hi trobem la més romàntica història" com "que el va ajudar gustosament" són tendents a l'opinió personal: la més romàntica per a qui? Quina referència afirma que no hi ha cap història més romàntica? Quina assegura que el va ajudar gustosament o no? En altres articles que has proposat, com el de Zelmira, en què hi surt "si també tenim en compte", també constitueixen errors subjectius (i més encara quan la primera persona plural no s'ha de fer servir). A Zelmira (segueixo amb aquest exemple, però en qualsevol article dels que proposes se'n troben de semblants) hi ha també el següent passatge: "foren els habituals de la companyia, que era extraordinària". Sense referència, queda palès que és una opinió novament subjectiva i una personalització del text expositiu divulgatiu, que per definició és marcadadament imparcial. Malgrat tot això, la qualitat del contingut és extremadament lloable i és admirable la feinada que fas, per això vull desitjar que no pensis que és cap atac personal (com diria que em vas demostrar per missatge extern), sinó que és estrictament la cerca de l'exigència que requereixen els AdQ. Gràcies per la predisposició a parlar-ne. --Xavier Dengra (MISSATGES).. 01:27, 24 jul 2016 (CEST)
@Xavier Dengra: Ara entenc el problema. El terme "romàntic" aquí no es referix a l'amor sinó al Romanticisme musical. Rossini va ser dels primers a utilitzar arguments "romàntics", un d'ells la lluita contra el poder, les tiranies. Pel que fa a "gustosament", és un adjectiu i està referenciat. En aquest cas vol explicar el què significava que el considerat el millor compositor del món en aquell moment et cridés per dirigir una estrena. Els adjectius són necessaris, un article no pot ser una simple base de dades. Estic d'acord que si semblen superflus o exagerats s'han de referenciar. Dir que la companyia de cant del Teatro San Carlo era "extraordinària" es justifica pels cantants que la formaven i que exposo. En aquest cas, l'he referenciat perquè no en quedi cap dubte. Ara, en general, entenc i miraré de millorar el què em vols dir. Òbviament mai he pensat que era un atac personal, al contrari, tot ajuda a millorar i passar-s'ho millor. No dubtis a recriminar-me més defectes dels articles que proposo a AdQ.--Lohen11 (disc.) 12:59, 24 jul 2016 (CEST)

Tannhäuser (Wagner)[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 16:10, 11 maig 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 16:11, 11 maig 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 21:59, 3 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Arnaugir (discussió) 09:36, 18 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat--amador (disc.) 17:14, 18 juny 2016 (CEST)
 5. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Canaan (disc.) 19:31, 8 jul 2016 (CEST)
 6. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Medol (disc.) 09:34, 14 jul 2016 (CEST)
 7. Distintiu de qualitat.png Qualitat-- bona feina!Kippelboy (disc.) 06:36, 18 jul 2016 (CEST)
 8. Distintiu de qualitat.png Qualitat-- endavant!Vulcano (disc.) 16:07, 27 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Fidelio[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 16:18, 11 maig 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 16:19, 11 maig 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 10:21, 4 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Arnaugir (discussió) 09:36, 18 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat --amador (disc.) 12:54, 18 juny 2016 (CEST)
 5. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Canaan (disc.) 19:33, 8 jul 2016 (CEST)
 6. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Medol (disc.) 10:57, 25 jul 2016 (CEST)
 7. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Llastima que Beethoven només escrivís una òperaVulcano (disc.) 16:10, 27 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Méthode de Nomenclature Chimique[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Antoni Salvà (disc.) 16:01, 25 maig 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
L'article ha estat un mes en avaluació i s'hi han fet les ampliacions i correccions sol·licitades. Des de fa unes setmanes ja no hi ha més aportacions i ha arribat l'hora de posar-lo en votació. És un article sobre un llibre fonamental en la història de la química ja que en ell s'hi posen les bases de la nomenclatura química actual. Crec que compleix amb els requisits per a classificar-lo com article de qualitat.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat -- Antoni Salvà (disc.) 16:05, 25 maig 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat -- S'ha de fer alguna revisió ortogràfica menor però el meu vot és favorable Pere Novell (disc.) 13:19, 2 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat Article únic!--Manlleus (disc.) 15:31, 5 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat --amador (disc.) 09:08, 16 juny 2016 (CEST)
 5. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Arnaugir (discussió) 09:36, 18 juny 2016 (CEST)
 6. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Kippelboy (disc.) 05:59, 16 jul 2016 (CEST)
 7. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Xavier Dengra (MISSATGES) 23:39, 19 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris acíMobiliari urbà de Barcelona[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Canaan (disc.) 17:06, 2 juny 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
He proposat aquest article perquè crec que acompleix els requisits per ser distingit, després d'un temps en avaluació. És un article de redacció pròpia, fet amb bibliografia especialitzada sobre el tema.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Medol (disc.) 17:43, 2 juny 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Kippelboy (disc.) 11:51, 3 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 16:07, 7 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Arnaugir (discussió) 09:37, 18 juny 2016 (CEST)
 5. Distintiu de qualitat.png Qualitat--amador (disc.) 06:45, 24 juny 2016 (CEST)
 6. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Mbosch (会話) 09:59, 3 jul 2016 (CEST)
 7. Distintiu de qualitat.png Qualitat Quina passada d'articles t'estàs currant últimament. Em trec el barret. Deixo un comentari. --Xavier Dengra (MISSATGES) 11:15, 18 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris acíHodonímia de Barcelona[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Canaan (disc.) 17:19, 2 juny 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
He proposat aquest article perquè penso que acompleix els requisits per ser distingit, després d'un temps en avaluació. És un article de redacció pròpia, fet amb bibliografia especialitzada en la matèria.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Em torno a treure el barret.Mbosch (会話) 19:49, 7 juny 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat Bona feina!--Manlleus (disc.) 23:53, 10 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Kippelboy (disc.) 07:01, 13 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat Enhorabona, quin gran article! Deixo un comentari. --Xavi Dengra (MISSATGES) 10:20, 15 juny 2016 (CEST)
 5. Distintiu de qualitat.png Qualitat --amador (disc.) 09:02, 16 juny 2016 (CEST)
 6. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Arnaugir (discussió) 09:37, 18 juny 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Alonso Fernández de Córdoba y Figueroa[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Sorenike (disc.) 12:25, 11 juny 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Noble i religiós castellà, va arribar a ser inquisidor general i cardenal. Hi ha un bon nombre de bibliografia que han permès que l'article quedi així, si bé moltes són fonts antigues. Obert a opinions sobre si hauria de ser AdQ, Article Bo o bé no rebre distinció. En tot cas aquí està la proposta.

Valoracions

 1. Comentari Comentari @Sorenike: Bon article! Jo faria els vermells de la intro i la infotaula (comissari general de Croada i Convent de la Merced Descalza) per arrodonir la feina.--Manlleus (disc.) 19:27, 13 juny 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat de moment per encetar el marcador. Bona feina!--Jey (disc.) 23:04, 26 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat Si conté tota la informació rellevant que ha de contenir, no veig perquè per extensió no podria ser un AdQ. Bona feina! --Xavier Dengra (MISSATGES) 11:28, 18 jul 2016 (CEST)
 4. Comentari Comentari Si hi ha dubtes sobre la seva mort, potser estaria bé posar-ho a la infotaula (o posar ambdues opcions). --Xavier Dengra (MISSATGES) 11:30, 18 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Zelmira[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 19:20, 18 juny 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 19:20, 18 juny 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 14:21, 20 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat--amador (disc.) 06:49, 24 juny 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Vulcano (disc.) 16:16, 27 juliol 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Semiramide[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 19:29, 18 juny 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 19:29, 18 juny 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 15:47, 22 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat --amador (disc.) 16:36, 3 jul 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Vulcano (disc.) 16:18, 27 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Francesca da Rimini (Zandonai)[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 15:38, 19 juny 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 15:39, 19 juny 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 21:52, 22 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat--amador (disc.) 20:42, 3 jul 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat--vulcano (disc.) 16:20, 27 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Treva de Nadal[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Jey (disc.) 22:59, 26 juny 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Proposo aquest article per AQ. Una traducció de la viqui anglesa més ampliada especialment amb informacions aparegudes arrel del centenari dels fets. Porta 3 mesos en avaluació, malgrat que amb molt poca participació. Qualsevol pregunta ja sabeu! Gràcies!!

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat Crec que està prou bé!--Manlleus (disc.) 15:12, 27 juny 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Kippelboy (disc.) 06:16, 29 juny 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat --amador (disc.) 18:36, 15 jul 2016 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat Gràcies per fer que tinguem un article tan bell i fraternal com aquest! --Xavier Dengra (MISSATGES) 11:37, 18 jul 2016 (CEST)
 5. Distintiu de qualitat.png Qualitat Fantàstic --Medol (disc.) 11:07, 25 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Šárka[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 12:03, 3 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 12:03, 3 jul 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 21:18, 4 jul 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Kippelboy (disc.) 16:25, 25 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


El jacobí[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 13:04, 3 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 13:04, 3 jul 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Manlleus (disc.) 21:56, 6 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Rusalka[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 13:32, 3 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 13:33, 3 jul 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat Enhorabona, un altre gran article!!--Manlleus (disc.) 21:31, 7 jul 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat Felicitacions ! --amador (disc.) 17:45, 9 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


L'amour de loin[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 20:10, 9 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 20:10, 9 jul 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat Bon article aquest també!--Manlleus (disc.) 14:35, 11 jul 2016 (CEST)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Kippelboy (disc.) 17:56, 22 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Svalbard[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Martí8888 (disc.) --Martí8888 (disc.) 14:45, 15 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després de 3 setmanes d'avaluació, proposo aquest article a una distinció per què crec que és realment un article ben fet i molt complet. La major part de l'article és una traducció de l'article bo en anglès.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat Penso que la secció de demografia hauria de ser més extensa i amb una taula històrica. També estaria bé que l'article tingués l'enregistrament de so de la pronunciació de la població. Enhorabona! --Xavier Dengra (MISSATGES) 10:59, 18 jul 2016 (CEST)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Kippelboy (disc.) 06:22, 19 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Programa San Marco[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Manlleus (disc.) 18:29, 15 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Fa un bon temps que no presento res aquí així que trencaré amb aquesta negativa presentant una nova proposta sobre un tema d'història aerospacial. Ha estat un mes en avaluació però no ha rebut comentaris de millora en aquest temps, més aviat pel coll d'ampolla que tenim en votació com el mateix en avaluació, de totes maneres m'agradaria tornar a rengegar les meves contribucions en la secció de qualitat i promoure-ho als companys, que amb suport col·lectiu tot és més viable.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat Endavant, voteu o comenteu!--Manlleus (disc.) 18:30, 15 jul 2016 (CEST)
 2. Comentari Comentari Deixo un parell de comentaris a la discussió abans de votar-lo. Bona feina! --Xavier Dengra (MISSATGES) 10:35, 18 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Bioremediació de residus radioactius[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Xavier Dengra (MISSATGES) 00:17, 18 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Presento aquest article de creació pròpia perquè penso que compleix els requisits per a esdevenir AdQ. Ha passat un filtre d'avaluació com a Treball de Fi de Grau de la UAB i s'han satisfet les peticions d'altres usuaris a l'avaluació prèvia des de principis de juny (excepte redissenyar les imatges a svg. perquè no en sé). Potser li caldria una última llegida per si encara té alguna falta d'ortografia o anglicisme. Tinc intenció d'enregistrar-lo per a que estigui disponible en àudio. Gràcies pel vostre temps.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat Bon article, bona feina! --Pere Novell (disc.) 20:29, 29 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Samson et Dalila[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 16:05, 27 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 16:06, 27 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


I due Foscari[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 16:05, 27 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 16:06, 27 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


La Gioconda (Ponchielli)[modifica | modifica el codi]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 16:05, 27 jul 2016 (CEST)
Avaluació prèvia
Després del període d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat en els precedents.

Valoracions

 1. Distintiu de qualitat.png Qualitat--Lohen11 (disc.) 16:06, 27 jul 2016 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Propostes de temes de qualitat[modifica | modifica el codi]

Un tema de qualitat és una col·lecció d'articles que representa el treball més destacat de la Viquipèdia per cobrir un tema exhaustivament i amb articles d'una qualitat bona i consistent. A continuació es mostren les propostes en curs. Per presentar un tema de qualitat, dirigiu-vos a la pàgina dels temes de qualitat, on s'explica el procés en detall. Les normes de votació aplicables són les mateixes que pels articles de qualitat.Arxiu d'antigues propostes
 • 2011 (2 aprovats, 2 refusats)
 • 2012 (5 aprovats)
 • 2013 (1 aprovat)

Propostes de retirada de distinció[modifica | modifica el codi]

Els articles que tenen alguna distinció no la tenen per sempre; a la pàgina de propostes de retirada de la distinció qualsevol pot proposar un article distingit per tal que se li rebaixi aquesta distinció o, fins i tot, la perdi.

Futbol Club Barcelona[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Futbol Club Barcelona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Motius: Malgrat la tristor d'un culer empedreït com jo, crec que aquest article està bastant enfora dels estàndards actuals d'un article de qualitat. La secció d'història és el dèficit principal de l'article, ja que cita molt poques fonts, cosa intolerable per una història de tanta controvèrsia com la del Barça; i dedica un espai exagerat als darrers anys d'història, que podria comprimir-se força i per ventura detallar-se tant a un article a part d'història recent del club. A més a més, el format i la redacció de l'article també presenten problemes greus; per posar-ne un exemple, la caòtica secció d'història recent ja mencionada. Un altre comentari a fer és la secció de jugadors destacats, altament arbitrària i sense citar ni una sola font.

En resum, hi ha moltíssima feina a fer i no pot ser que un article tan capital de la cultura catalana i segurament tan consultat entre els internautes tengui aquestes mancances però així i tot llueixi el distintiu de qualitat.--Cparres (disc.) 12:01, 26 maig 2016 (CEST)

Votació:

 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. Pau Cabot · Discussió 12:37, 11 juny 2016 (CEST)
 • A favor Aprovació d'acord am en Pau.--Arnaugir (discussió) 19:31, 13 juny 2016 (CEST)
 • A favor Aprovació En alguns moments la redacció de l'article sembla un telegrama, cal millorar-ne la prosa. Com heu dit, també repassar Història, purgar Jugadors destacats, eliminar seccions supèrflues, ... --Arinsau (disc.) 07:44, 17 jul 2016 (CEST)
 • A favor Aprovació Una llàstima... --Xavier Dengra (MISSATGES) 20:22, 28 jul 2016 (CEST)

Paracerateri[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Paracerateri (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Motius: Com a redactor de l'article, i amb la perspectiva dels set anys que han passat des que va rebre la distinció, crec que és més aviat un article bo que un article de qualitat. El voto com a article bo. —Leptictidium (digui, digui) 09:28, 13 set 2015 (CEST)

Votació:

 1. Nuvola apps kontact.png BoLeptictidium (digui, digui) 09:28, 13 set 2015 (CEST)
 2. Comentari Comentari Ens podries explicar quines mancances creus que té l'article? Pau Cabot · Discussió 09:43, 13 set 2015 (CEST)
  1. Comentari Comentari @Paucabot: Simplement crec que no arriba al nivell de completesa necessari per ser un AdQ. Caldria afegir-li una secció d'evolució, una de taxonomia i una de dieta. De fet, l'article s'hauria de reestructurar i, per tant, segurament s'hauria de revalidar la distinció igualment. —Leptictidium (digui, digui) 14:00, 13 set 2015 (CEST)
 3. Nuvola apps kontact.png Bo D'acord amb els comentaris però s'haurien de corregir els problemes de les referències perquè sinó pot perdre la distinció completa.--Manlleus (disc.) 22:48, 17 set 2015 (CEST)
 4. Comentari Comentari Com diu en Manlleus, s'haurien d'arreglar les referències amb avís d'error. --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:54, 25 set 2015 (CEST)
 5. Nuvola apps kontact.png Bo --Arnaugir (discussió) 20:28, 16 nov 2015 (CET)
 6. Comentari Comentari Estic reestructurant i ampliant l'article perquè compleixi els criteris d'AdQ. —Leptictidium (digui) 19:42, 21 nov 2015 (CET)
 7. Comentari Comentari @Leptictidium: com el portes? Creus que es pot desencallar la proposta en un sentit o altre? --Xavier Dengra (MISSATGES) 20:23, 28 jul 2016 (CEST)

Roberto Baggio[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Roberto Baggio (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Motius: L'article està replet de faltes lingüístiques (10 exemples) que no s'han corregit tot i que fa tres anys que es van assenyalar. Notifico en @Baggio:.—Leptictidium (digui, digui) 11:01, 18 jul 2015 (CEST)

Votació:

 1. A favor AprovacióLeptictidium (digui, digui) 10:52, 18 jul 2015 (CEST)
 2. A favor Aprovació és una llàstima però tens raó. Aviam si poden arreglar-se els problemes.--Arnaugir (discussió) 17:17, 24 jul 2015 (CEST)
 3. A favor Aprovació és una pena, perquè està molt ben referenciat, tot i que, en aquest aspecte, també es podria millorar el format de referències, per exemple amb la plantilla sfn.--Sorenike (disc.) 18:48, 24 jul 2015 (CEST)
 4. Comentari Comentari A part de l'ortografia, el format de les referències i la manca d'elles en alguns apartats, crec que s'haurien d'integrar les plantilles {{Seleccions Roberto Baggio}} i {{Estadístiques Roberto Baggio}} dins el text. Pau Cabot · Discussió 19:23, 24 jul 2015 (CEST)
 5. A favor Aprovació és una llàstima i tan de bo alguna alma caritativa pogués resoldre els problemes de l'article. Salutacions--Manlleus (disc.) 09:37, 26 jul 2015 (CEST)
 6. A favor Aprovació Pau Cabot · Discussió 22:25, 25 oct 2015 (CET)
 7. Comentari Comentari si no hi ha més comentaris, properament procediré a retirar-li la distinció--Arnaugir (discussió) 20:29, 16 nov 2015 (CET)
 8. Comentari Comentari Jo no tinc més nivell per millorar l'ortografia, ja m'agradaria i de fet en el seu dia vaig demanar ajuda a un amic i la veritat es que repasso l'entrada i després de fer-se la proposta amb les millores realitzades per usuaris i Langtoolbot el veig bé. Si malgrat tot seguiu pensant que és una aberració l'ortografia de l'article doncs vinga va a eliminar la distinció, però em faig creus que estigui tant replet d'errades com per a que ningú pugui editar-ho com quan editem en articles que no ens venen al cas però que decidim millorar amb una coma, dos accents, afegir una infotaula, el format, referenciar o ampliar 10.000 octets el contingut pel simple fet de col·laborar en millorar aquest projecte i així de pas mantenir un AdQ que fa força anys era una de les coses que tant volia aquesta viquipèdia. PD: Respecte al comentari de PauCabot dir que està així pq. ho va comentar o editar directament crec que el mateix Leptictidium durant la discussió per ser AdQ, així l'article principal sumava menys octets de pes total.--Baggio (missatges) 19:12, 12 abr 2016 (CEST)

Metro de Barcelona[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Metro de Barcelona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Motius: Ja han passat 5 anys des de que va ser nomenat article de qualitat, i llegint l'historial he vist que la majoria d'edicions des de llavors han estat pegats sobre dades puntuals i sense referències. És delicat per la seva necessitat de revisió constant i té un precedent de retirada de distinció. En Vinals, l'usuari més actiu quant a la creació i les avaluacions i candidatures anteriors de l'article, sembla que està de "viquivacances" i no edita des de fa mesos, per tant he pensat a dur directament la pàgina a aquesta revàlida aviam què opineu dels problemes - al meu parer mereixedors de la retirada - d'actualització i referenciació de les noves dades i avenços en els últims anys. L'organització de les seccions tampoc crec que estigui massa ben estructurada, i crec que poc a poc ha degenerat una mica en una suma d'estadístiques i enllaços sense una cohesió adient als requisits de qualitat. --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:12, 11 març 2015 (CET)

Votació:

 1. A favor Aprovació --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:12, 11 març 2015 (CET)
 2. Distintiu de qualitat.png Qualitat -- Potser hi ha alguns punts que es poden polir, però crec que l'article continua tenint el nivell suficient per ser de qualitat. Per cert, aquest és l'article que en Lepti va presentar per a retirar, abans que en Vinals hi fotés mà.--Mbosch (会話) 22:15, 11 març 2015 (CET)
 3. Distintiu de qualitat.png Qualitat --Gcm (disc.) 13:28, 1 maig 2015 (CEST)
 4. Distintiu de qualitat.png Qualitat -- Vaja, no sóc un gran entès en les novetats del metro de Barcelona, crec que més proposar la retirada de la qualitat, caldria veure quins són els punts que fallen perquè estigui totalment actualitzat. Comparant amb l'article que deia en Mbosch, aquest infinitament millor. Pel que fa l'organització de les seccions, l'estructura la veig bé. Jo mantindria la distinció.--Sorenike (disc.) 19:35, 20 maig 2015 (CEST)
 5. A favor Aprovació Hi ha problemes lingüístics que no haurien de ser en un article de qualitat. —Leptictidium (digui, digui) 11:30, 18 jul 2015 (CEST)
  Cinc exemples:
  «la xarxa compta amb 11 línies […]» — "comptar amb" no té aquest significat en català, sinó que és un calc del castellà.
  «la concessió del ferrocarril elèctric subterrani per a 99 anys» — no porta preposició quan expressa durada.
  «per arribar amb menys temps a la plaça de les Glòries Catalanes […]» — confusió de les paraules "en" i "amb".
  «Al maig de 1953 […]» — els mesos d'un any en concret no porten preposició.
  «La plantilla de treballador és de 3.764 persones» — error de concordança.
  A més, es barreja passat perifràstic, present històric i imperfet. —Leptictidium (digui, digui) 17:58, 28 oct 2015 (CET)
 6. A favor Aprovació He llegit tres fragments de l'article a l'atzar i hi he trobat errors lingüístics ("Durant l'etapa compresa pels anys 1935 i 1950 el creixement del metro es paralitzaria a causa de l'esclat de la Guerra Civil i la Postguerra"), seccions desactualitzades i males estructuracions del contingut. --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:10, 18 jul 2016 (CEST)

Darreres propostes resoltes[modifica | modifica el codi]

 1. Ramon Llull, proposat per Amadalvarez. Aprovat el 13 de juliol de 2016. Distintiu de qualitat.png Qualitat
 2. Adriana Lecouvreur, proposat per Lohen11. Aprovat el 13 de juliol de 2016. Distintiu de qualitat.png Qualitat
 3. Andrea Chénier, proposat per Lohen11. Aprovat el 13 de juliol de 2016. Distintiu de qualitat.png Qualitat
 4. Parcs i jardins de Barcelona, proposat per Canaan. Aprovat el 3 de juliol de 2016. Distintiu de qualitat.png Qualitat
 5. Dimitrij, proposat per Lohen11. Aprovat el 3 de juliol de 2016. Distintiu de qualitat.png Qualitat
llista completa


Modifica