Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Avaluacions  · Propostes de distinció  · Articles de qualitat  · Propostes de retirada  · Temes de qualitat

Aquesta és la pàgina per debatre sobre les propostes de distinció d'alta qualitat d'articles. S'hi decideix si atorgar una distinció als articles candidats, ja sigui en forma d'article de qualitat (AdQ) –els millors de la Viquipèdia i que destaquen per la seva excel·lència en tots els aspectes– o article bo (ABo) –aquells que estan ben fets i no ometen cap faceta important del tema, però que estan un graó per sota dels AdQ. Vegeu Què és un article de qualitat per a conèixer els criteris d'avaluació i Diferències entre AdQ i BA per a diferenciar millor aquests dos nivells de qualitat.

Qualsevol usuari pot proposar un article per rebre una distinció de qualitat, tenint en compte que un article ha d'haver estat un mínim de dues setmanes en avaluació per a ser candidat a una distinció. Sigueu objectius a l'hora de defensar-ne la candidatura, sobretot si es tracta d'un article al qual hàgiu contribuït significativament. Si considereu que un article té una certa qualitat, però sense arribar al nivell d'excel·lència que requereix la distinció d'article de qualitat, podeu proposar-lo com a article bo. El resultat es decideix segons les regles que es poden llegir a la secció #Normes.

Actualment hi ha 11 propostes de distinció de qualitat en curs. Vegeu també (i voteu) les propostes de retirada de la distinció i els temes de qualitat.

Propostes de distinció actuals[modifica]


50 millors jugadors de la història de l'NBA[modifica]

Proposat per: Arnaugir (discussió) 21:11, 24 jul 2018 (CEST)
Avaluació prèvia
Presento aquest article per llista de qualitat. Gràcies

Valoracions

 1. Comentari Comentari L'article és prou complet sens dubte, però em genera dubtes el perquè d'un títol d'una llista quan hi ha dues llistes més incloses que no es recullen proporcionalment a la introducció. La secció de votants es podria fer a doble columna per reduir scrolling i a les llistes de jugadors, entrenadors i equips una foto de cadascun. Xavier Dengra (MISSATGES) 13:48, 2 ago 2018 (CEST)
 2. Comentari Comentari Coincideixo amb en Xavier, esperem les millores.--Manlleus (disc.) 17:18, 3 set 2018 (CEST)
 3. Comentari Comentari les llistes es van publicar al mateix temps, podríem anomenar l'article 50 millors jugadors de la història de l'NBA, 10 millors entrenadors de la història de l'NBA i 10 millors equips de la història de l'NBA si voleu, però penso que amb la primera, que és la més rellevant, ja fem. Fer la llista de votants a doble columna implica no poder ordenar ni alfabèticament ni per categoria (o, si més no, jo no sé fer-ho tècnicament). Pel que fa a la foto, em sembla un bon suggeriment, però jo no tinc temps de fer-ho. Ja hi ha fotos que acompanyen la llista, potser quedarà massa carregada.--Arnaugir (discussió) 18:51, 26 oct 2018 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat Potser el títol Llista dels millors jugadors, entrenadors i equips de la història de la NBA és una bona alternativa. Per la resta, tampoc eren suggeriments imprescindibles per l'AdQ. Xavier Dengra (MISSATGES) 00:05, 27 oct 2018 (CEST)
 5. Gold Medal ca.svg Qualitat Bon article, però crec que el títol ja està bé com està amb redirecció a Llista dels millors jugadors de la NBA, també com a projecte a llarg termini seria interessant crear les diverses llistes de NBA (actuals i passats) potser semiautomàtiques agafant dades de Wikidata, mica en mica.--Manlleus (disc.) 16:49, 18 nov 2018 (CET)
 6. Comentari Comentari Trobo que hi ha un excés d'enllaços vermells per ser AdQ. --Beusson (disc.) 16:10, 9 des 2018 (CET)
  Comentari Comentari @Beusson: No és un article normal, és una llista, en aquesta categoria els enllaços vermells no és un punt decisiu per ser AdQ, amb el temps es van completant.--Manlleus (disc.) 17:21, 24 des 2018 (CET)
 7. Comentari Comentari Us sembla bé si deixem el títol així?--Arnaugir (discussió) 10:01, 25 des 2018 (CET)
  1. Per mi si, encara que a efectes pràctics és una llista, el títol origen de l'article és original tal com és. Mouria els comentaris a discussió i continuem les votacions.--Manlleus (disc.) 00:09, 27 des 2018 (CET)
 8. Gold Medal ca.svg Qualitat A mi el títol ja m'està bé. Tenia dubtes amb la web de les referències, però he estat mirant i sembla una font fiable. He deixat un comentari.--Medol (disc.) 17:40, 25 gen 2019 (CET)
 9. Gold Medal ca.svg Qualitat També tinc dubtes respecte al títol de l'article, però no se me n'acut cap de millor.—Leptictidium (digui) 09:01, 21 set 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Iaia de Cízic[modifica]

Proposat per: Xavier Dengra (MISSATGES) 09:28, 8 nov 2018 (CET)
Avaluació prèvia
Tot i que per la seva brevetat i els comentaris previs a l'avaluació no n'espero un AdQ, presento aquest article a votació ja que pràcticament tota la informació disponible sobre la biografiada es troba representada a l'article. Xavier Dengra (MISSATGES) 09:28, 8 nov 2018 (CET)

Valoracions

 1. Nuvola apps kontact.png Bo Hi ha dos possibles punts de vista. 1) Un article que contingui tota la informació existent pot ser un AdQ/ABo, per molt curt que sigui, ja que el que importa és la completesa. 2) Hi ha articles per als quals es disposa de tan poca informació, que no tenen vocació de ser AdQ/ABo (sense que això impliqui un judici negatiu sobre la seva qualitat). Encara no sé per quin em decanto...Leptictidium (digui) 12:15, 20 nov 2018 (CET)
 2. Objecció Objecció Fins que es facin els canvis pertinents comentats. Aquest no és el lloc, i en aquest cas, tampoc en la secció d'avaluació. Articles especials com aquests s'han de definir primer abans d'entrar en procés. Estic en contra de no només la retirada d'aquest article en el procés AdQ/ABo sinó ja pels pròxims i demanaria retirada de distinció als que tenen el mateix problema falta de "completesa" (no per culpa de l'editor i ningú altre que quedi clar), Timareta és un exemple. Demano retirada i fi de bloqueig. Ho sento Xavier. --Manlleus (disc.) 10:37, 22 set 2019 (CEST)# Gold Medal ca.svg Qualitat És difícil escollir entre Abo/AdQ o simplement proposar-ho just per les poques línies presents, però mentre tingui una introducció raonable i una secció mínima amb prou text per mantenir-se com a tal i aquestes línies compleixen amb els requisits de distinció, em decanto a que es possibiliti la candidatura sempre i quant no sigui sobre un tema en curs o d'actualitat on es veu manifest que la informació pot canviar i la proposta de distinció seria un desgavell. Tot i així voto com a bo perquè podriem tenir categoritzades sota aquesta distinció els articles amb aquestes carències. Salutacions--Manlleus (disc.) 18:05, 20 nov 2018 (CET)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat si vam decidir que Timareta fos de qualitat, no veig per què aquest no hauria de ser-ho si dóna tota la informació del subjecte.--Arnaugir (discussió) 21:49, 22 nov 2018 (CET) canvio el vot per Nuvola apps kontact.png Bo --Arnaugir (discussió) 10:53, 30 oct 2019 (CET)
 4. Nuvola apps kontact.png Bo--Medol (disc.) 09:17, 10 abr 2019 (CEST) M'ha fet dubtar que l'article pugui fallar en completesa. Per aquest motiu desvoto.--Medol (disc.) 20:53, 22 set 2019 (CEST)
 5. Objecció Objecció L'article està bé, però és molt curt per ser un article bo. El cas de Timareta em sembla increïble.--Pere prlpz (disc.) 21:41, 15 maig 2019 (CEST)
 6. Objecció Objecció Subscric el que diu en Pere prlpz. Jo també el trobo massa curt per tenir distinció. I en el cas de Timareta també m'hi hagués oposat. --Beusson (disc.) 19:29, 19 juny 2019 (CEST)
  @Beusson, Pere prlpz: Només mencionar que Viquipèdia:Què és un article de qualitat només parla d'"extensió raonable". Si l'article cobreix tot el que s'ha publicat sobre el subjecte, en la meva opinió que sigui curt no hauria d'impedir que fos un article distingit.--Arnaugir (discussió) 10:47, 8 set 2019 (CEST)
 7. Comentari Comentari És un bon article però tinc dubtes sobre el meu vot per les dimensions que té. Hi ha cap presa de decisions sobre la mida dels AdQ, cap precedent? Crec que és molt important la completesa per a que un article esdevingui AdQ, però la longitud també ho podria ser. Per contra la majoria d'articles sobre éssers vius/minerals/personatges històrics poc coneguts, etc podrien adquirir la condició d'AdQ gairebé directament.
 8. Comentari Comentari @Beusson, Pere prlpz: entenc els vostres comentaris, però és que la pentinada que vaig fer de bibliografia va ser molt i molt intensa, i puc afirmar amb molta seguretat que l'article inclou la bibliografia més representativa (i no duplicada) disponible sobre aquest personatge tan desconegut. Xavier Dengra (MISSATGES) 11:01, 6 jul 2019 (CEST)
  1. Comentari Comentari @Xavier Dengra: No poso en dubte que el conjunt del saber humà publicat sobre el tema no sigui suficient per fer-ne un article bo ni que hagis buscat tot el que es pot buscar. La feina és bona, i l'article és breu però interessant.--Pere prlpz (disc.) 12:49, 6 jul 2019 (CEST)
  2. Comentari Comentari @Xavier Dengra: Estic segur que vas fer tot el possible per millorar l'article i ampliar-lo però en la meva opinió, els articles així de curts no haurien de tenir cap distinció (almenys de les dues que tenim ara, si es crea una de nova estil 'article curt de qualitat' em semblaria perfecte). Ànims i gràcies per la feina feta! --Beusson (disc.) 09:18, 7 jul 2019 (CEST)
   1. Comentari Comentari No ho deia per rebre floretes, hehe... Sinó perquè els arguments i vots només segueixen l'apunt extensió raonable, que no és massa representatiu de la resta de Viquipèdia:Què és un article de qualitat. La referència a la llargada és extremadament minsa; es parla de de completesa i concreció. Dit això, potser és hora d'obrir el meló sobre un criteri més acurat sobre l'extensió als ADQ, o desenvolupar uns criteris que encara no existeixen pels ABo —i llavors els integrem per justificar-hi la llargada i llistes que no siguin gaire explícites. Xavier Dengra (MISSATGES) 11:46, 7 jul 2019 (CEST)
    1. Sobre si hi ha articles de qualitat més curts, no et negaré que hi ha articles distingits que no haurien d'haver rebut mai una distinció.--Pere prlpz (disc.) 11:01, 22 set 2019 (CEST)
 9. Nuvola apps kontact.png Bo Revisant els criteris per esdevenir article de qualitat, seguesc sense veure cap raó de pes per no dotar-lo de la màxima distinció: és un article complet, ben redactat, estable i ben referenciat. Dit això, i sense voler encetar cap debat per aquí (no és el lloc), he canviat el meu vot a bo, si això ha d'ajudar a assolir un major consens sobre aquest tipus d'articles.--Cparres · Discussió 00:07, 25 set 2019 (CEST) Gold Medal ca.svg Qualitat Paradoxalment, al meu entendre un ABo és en certa manera el contrari d'aquest article: un article extens i ben referenciat però incomplet, que encara té marge de millora per esdevenir AdQ. Iaia de Cízic, en canvi, no té marge de millora i compleix amb escreix tots els criteris necessaris per esdevenir AdQ, excepte potser el d'extensió raonable. No crec que això sigui suficient per privar-lo de la màxima distinció.--Cparres · Discussió 14:21, 11 jul 2019 (CEST)
 10. Comentari Comentari M’he fixat que la versió anglesa inclou una secció amb la influència del personatge en la cultura popular. Potser seria interessant incloure aquesta informació i, de pas, augmentar l’extensió de l’article. —Arnaurs (disc.) 02:24, 29 ago 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Julietta[modifica]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 9:27, 30 mai 2018 (CET)
Avaluació prèvia
Després del termini d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat.

Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg Qualitat--Lohen11 (disc.) 09:27, 30 maig 2019 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat--Manlleus (disc.) 13:24, 15 juny 2019 (CEST)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat--Medol (disc.) 10:43, 16 juny 2019 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona un cop més, Lohen! Hi he fet unes edicions menors, espero que et semblin bé. Xavier Dengra (MISSATGES) 11:13, 6 jul 2019 (CEST)
 5. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona per l’article. És clar, s’indiquen els aspectes principals de l’obra i està tot ben referenciat. —Arnaurs (disc.) 19:04, 2 set 2019 (CEST)
 6. Gold Medal ca.svg Qualitat--Arnaugir (discussió) 10:48, 8 set 2019 (CEST)
 7. Gold Medal ca.svg Qualitat +1. Gràcies per fer aquests articles. --Beusson (disc.) 09:13, 16 nov 2019 (CET)

Afegiu els vostres comentaris ací


Gloriana[modifica]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 15:45, 30 mai 2019 (CET)
Avaluació prèvia
Després del termini d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat.

Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg Qualitat--Lohen11 (disc.) 15:45, 30 maig 2019 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat--Medol (disc.) 10:43, 16 juny 2019 (CEST)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat--Manlleus (disc.) 21:36, 17 juny 2019 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona per l’article! —Arnaurs (disc.) 23:03, 2 set 2019 (CEST)
 5. Gold Medal ca.svg Qualitat--Arnaugir (discussió) 10:44, 8 set 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


GATCPAC[modifica]

Després d'un temps en avaluació, presento aquest article sobre el GATCPAC, un grup d'arquitectes d'estil racionalista actius a Catalunya els anys 1930. És una obra original, feta amb bibliografia especialitzada en la matèria.--Canaan (disc.) 21:39, 9 juny 2019 (CEST)


Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg Qualitat--Manlleus (disc.) 16:14, 19 juny 2019 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat Molt bona feina.--Medol (disc.) 09:45, 23 juny 2019 (CEST)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat Els teus articles són obres d'art, Canaan. Només em puc treure el barret i pregar-te que no deixis d'escriure'ls! Xavier Dengra (MISSATGES) 11:17, 6 jul 2019 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat Em sumo als compliments dels companys.—Leptictidium (digui) 15:30, 18 set 2019 (CEST)
 5. Gold Medal ca.svg Qualitat--Arnaugir (discussió) 19:21, 1 nov 2019 (CET)

Afegiu els vostres comentaris ací


MG 42[modifica]

Considero que l'article ha arribat a nivell suficient com per a entrar a l'èlit dels articles de qualitat, ja que explica en bastant detall les diverses característiques de la metralladora alemanya MG 42."Eloi Montes (disc.) 20:54, 28 jul 2019 (CEST)"


Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg QualitatEloi Montes (disc.) 16:29, 12 ago 2019 (CEST)
 2. Objecció Objecció Tot i que ja no està en fase d'avaluació, no es realitzen les millores demanades, cas exemplar d'abandó d'article. Demano la retirada--Manlleus (disc.) 10:31, 22 set 2019 (CEST)# Comentari Comentari Jo posaria plantilles ref-web als que falten i revisaria castellanismes i altres correccions similars.--Manlleus (disc.) 15:29, 18 ago 2019 (CEST)
 3. Objecció Objecció El nivell lingüístic no és tan bo com hauria de ser en un article destacat.—Leptictidium (digui) 23:12, 4 oct 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Airbus A330[modifica]

Bona tarda. Presento a avaluació aquesta traducció de l'article bo en anglès. La intenció és que aquí pugui esdevenir AdQ, ja que el principal problema que li va impedir aconseguir aquesta distinció a WikiEN, la inestabilitat de l'article en el moment de la votació, no afecta la nostra versió. Ha estat cinc setmanes en avaluació sense que se n'identifiquessin defectes. La redacció d'aquest article de qualitat també ha tingut un efecte col·lateral positiu sobre la cobertura de la Viquipèdia sobre aviació, car amb la meva dèria de no deixar cap enllaç en vermell en el cos del text, s'han creat molts articles nous sobre el tema, a més de polir la terminologia relativa a l'aviació en altres articles. Gràcies pel vostre temps.—Leptictidium (digui) 12:43, 10 ago 2019 (CEST)

Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg QualitatLeptictidium (digui) 12:43, 10 ago 2019 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat Déu n'hi dó el tema Airbus.. He revisat referències a llibres, falta la d'un tal "Cole" (ref. núm. 47) a veure si es pot afegir a l'apartat de biblio i enllaçar. Bona feina!--Manlleus (disc.) 16:01, 18 ago 2019 (CEST)
  1. Fet Fet! Gràcies per les teves amables paraules.—Leptictidium (digui) 09:07, 19 ago 2019 (CEST)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat--Laurita (Missatges) 21:06, 19 ago 2019 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat--Medol (disc.) 18:47, 25 ago 2019 (CEST)
 5. Gold Medal ca.svg Qualitat--Lohen11 (disc.) 13:49, 3 set 2019 (CEST)
 6. Gold Medal ca.svg Qualitat--DoriyakiSan (disc.) 23:50, 29 set 2019 (CEST)
 7. Gold Medal ca.svg Qualitat --Arnaugir (discussió) 10:54, 30 oct 2019 (CET)
 8. Gold Medal ca.svg Qualitat --Jordi picart (disc.) 09:27, 23 nov 2019 (CET)

Afegiu els vostres comentaris ací


Pete Buttigieg[modifica]

Aquest article ha estat traduït íntegrament de la versió anglesa i crec que compleix els criteris per optar a article distingit. Ja porta les dues setmanes requerides en avaluació i no ha rebut cap comentari.

A l'article s'hi expliquen totes les etapes de la seva vida de manera complerta i les seves posicions polítiques. La bibliografia és extensa i en format wiki.

-- Arnaurs (disc.) 17:28, 25 ago 2019 (CEST)

Valoracions

 1. Nuvola apps kontact.png Bo--Medol (disc.) 08:15, 16 set 2019 (CEST)
 2. Comentari Comentari Estant el subjecte de l'article en plena campanya per aconseguir ser el candidat demòcrata a la presidència, ara per ara no crec que l'article pugui complir el criteri 2f dels articles de qualitat: «Estable significa que l'article no canvia gaire d'un dia a l'altre (sense tenir en compte les millores de revisió), i que no és objecte actualment de cap mena de guerra d'edicions.»—Leptictidium (digui) 14:02, 21 set 2019 (CEST)
 3. Objecció Objecció Vegeu comentaris. Evitem bloquejar les votacions. Demano retirada--Manlleus (disc.) 10:33, 22 set 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Vanessa (Barber)[modifica]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 20:47, 1 set 2019 (CET)
Avaluació prèvia
Després del termini d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat.

Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg Qualitat--Lohen11 (disc.) 20:47, 1 set 2019 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat Bona feina!--Manlleus (disc.) 22:26, 8 set 2019 (CEST)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat--Canaan (disc.) 20:04, 9 set 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Classificació de les roques ígnies[modifica]

Proposat per:--Darth (disc.) 23:21, 14 set 2019 (CEST)

Ha passat un any i 4 mesos en avaluació. S'han aplicat els canvis demanats en la mesura d'allò possible i els que no s'han pogut aplicar s'han justificat. És un article que tracta un tema força complex, probablement un dels temes teòrics més complicats dins la geologia, una prova d'això és l'enorme feina de la Comissió de la IUGS per a classificar les roques ígnies en una sistemàtica per a tot el món i per a totes les roques ígnies en un moment en que en cada zona les roques tenien noms locals. Tant l'esquema inicial com els diagrames de classificació han estat elaborats expressament per a il·lustrar l'article. Els enllaços en vermell s'aniran creant poc a poc. Per tot això, presento l'article per AdQ. Moltes gràcies!--Darth (disc.) 23:16, 14 set 2019 (CEST)
Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg Qualitat Està molt bé! Enhorabona--Manlleus (disc.) 14:56, 21 set 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací


Król Roger[modifica]

Proposat per: Lohen11 (disc.) 15:15, 22 set 2019 (CET)
Avaluació prèvia
Després del termini d'avaluació, crec que compleix tots els paràmetres de qualitat. Hi he aportat les millores que s'han demanat.

Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg Qualitat--Lohen11 (disc.) 15:15, 22 set 2019 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona!--Manlleus (disc.) 16:59, 22 set 2019 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací

Propostes de retirada de distinció[modifica]

Els articles que tenen alguna distinció no la tenen per sempre; a la pàgina de propostes de retirada de la distinció qualsevol pot proposar un article distingit per tal que se li rebaixi aquesta distinció o, fins i tot, la perdi.

Cranc dels cocoters[modifica]

Proposo passar aquest article d'AdQ a ABo. Els criteris s'han tornat més estrictes des de l'estiu del 2008 i no crec que aquest article es pugui continuar considerant AdQ.

Votació:


Propostes de temes de qualitat[modifica]

Un tema de qualitat és una col·lecció d'articles que representa el treball més destacat de la Viquipèdia per cobrir un tema exhaustivament i amb articles d'una qualitat bona i consistent. A continuació es mostren les propostes en curs. Per presentar un tema de qualitat, dirigiu-vos a la pàgina dels temes de qualitat, on s'explica el procés en detall. Les normes de votació aplicables són les mateixes que pels articles de qualitat.


Actualment no hi ha cap proposta.


Arxiu d'antigues propostes

Darreres propostes resoltes[modifica]

 1. Leila Khaled, proposat per Jove. Aprovat el 21 de setembre de 2019. Gold Medal ca.svg Qualitat
 2. Exploració de Júpiter, proposat per Manlleus. Aprovat el 3 de setembre de 2019. Gold Medal ca.svg Qualitat
 3. Petite messe solennelle, proposat per Lohen11. Aprovat el 3 de setembre de 2019. Gold Medal ca.svg Qualitat
 4. Pilar Pons i Lax, proposat per Xavier Dengra. Aprovat el 30 d'agost de 2019. Nuvola apps kontact.png Bo
 5. Fluorita, proposat per Darth vader 92. Aprovat el 30 d'agost de 2019. Gold Medal ca.svg Qualitat
 6. Llista d'obres literàries publicades a Asia Raya, proposat per Arnaugir. No aprovat el 16 d'agost de 2019.
 7. Dmitri Mendeléiev, proposat per Antoni_Salvà. Aprovat el 16 d'agost de 2019. Gold Medal ca.svg Qualitat
 8. Satèl·lits de Júpiter, proposat per Arnaugir. Aprovat el 16 d'agost de 2019. Gold Medal ca.svg Qualitat

llista completa


Modifica

Iniciar una proposta[modifica]

Per iniciar una proposta, només cal seguir els quatre passos següents. En cas que trobeu dificultats en el procediment, no dubteu a deixar un missatge a la discussió i algun editor experimentat us ajudarà ben aviat.

Number-1 (black).png Inicieu la pàgina de proposta

Entreu el nom de l'article en el camp de text següent i ompliu amb els motius que us porten a presentar-lo allà on se us indicarà:

Number-2 (black).png Afegiu la proposta a la llista

Afegiu el codi següent al final de la llista de propostes per tal que es mostri la nova proposta iniciada:

{{/NOMARTICLE}}

On NOMARTICLE és el nom de l'article en qüestió.

Number-3 (black).png Modifiqueu la discussió de l'article

Inseriu una filera de proposta de distinció a la discussió del vostre article de la següent manera: afegiu el codi

{{Proposta distinció|{{subst:CURRENTDAY2}}|{{subst:CURRENTMONTH}}|{{subst:CURRENTYEAR}}|NOM_D'USUARI}}

a baix de tot de l'historial d'avaluacions, just abans de {{Fi historial d'avaluacions}} (NOM_D'USUARI és el vostre nom d'usuari).

A la primera filera, que és quelcom similar a {{Historial d'avaluacions|ESTAT}} (de vegades abreujat {{HA|ESTAT}}), canvieu el text que hi hagi a ESTAT per en votació. Deseu la pàgina.

Tornar a proposar un article[modifica]

Si esteu proposant de nou un article que ja va passar una votació:

 1. Feu servir el botó de "Reanomena" per a traslladar la proposta antiga a l'arxiu. Per exemple, Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/TelevisióViquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Televisió/Arxiu1.
 2. A la pàgina original (en l'exemple Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Televisió) feu els passos descrits a sobre per inicialitzar la votació.
 3. A la discussió de l'article, cal completar el camp arxiu de la filera de la proposta antiga i tornar a afegir una fila de proposta d'avaluació (vegeu {{Avaluació article}} i {{Historial d'avaluacions}}). Si necessiteu ajuda en aquest punt no dubteu a deixar un missatge a la discussió.

Emissió del vot[modifica]

Les votacions per articles de qualitat i articles bons es regeixen per sistema de vot únic, tal i com es va consensuar el 2008 (vegeu la presa de decisió). Si us plau, abans d'emetre la vostra opinió sobre qualsevol proposta, llegiu-vos completament el seu corresponent article i valoreu-ne el seu contingut i el seu nivell lingüístic.

Per emetre el vostre vot modifiqueu la secció corresponent a la proposta on desitgeu votar i inicieu una nova línia amb un coixinet (#) amb alguna de les següents opcions:

 • {{votqualitat}} (Gold Medal ca.svg Qualitat) si considereu que ha de rebre la distinció d'article de qualitat.
 • {{votbo}} (Nuvola apps kontact.png Bo) si considereu que ha de rebre la distinció d'article bo.
 • {{objecció}} (Objecció Objecció) si considereu que no ha de ser distingit.
 • {{nsnc}} (Neutral NS/NC) per un vot en blanc.

També podeu escriure comentaris o suggeriments de millora afegint una nova línia amb un coixinet i inserint {{comentari}} (Comentari Comentari), o utilitzar la pàgina de discussió associada a la proposta. Per a retirar un comentari d'objecció (o aprovació), ratlleu-lo (amb <s>...</s>) en voltes d'esborrar-lo.

Afegiu els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~).

Per a poder qualificar un article s'ha de ser un usuari actiu de la Viquipèdia: es demana una antiguitat mínima d'un mes i 100 contribucions a l'espai principal (articles) en els darrers tres mesos (consensuat el 2007).

Normes[modifica]

Per assolir la distinció:

 • Articles de qualitat. Cal que votin com a mínim 8 usuaris, sense cap vot en contra (Nuvola apps kontact.png Bo o Objecció Objecció) (representa el 100% de suport, és a dir, 8-0), o 10 usuaris amb 8 vots de suport (Gold Medal ca.svg Qualitat) i màxim 2 objeccions (8-2) (80% de suport).
 • Articles bons. Cal que votin com a mínim 5 usuaris amb el 100% de suport (5-0), 6 vots que superin el 80% de suport (5-1), i amb 2 objeccions calen 10 vots com a mínim (8-2) (80% de suport). Són vots de suport Gold Medal ca.svg Qualitat i Nuvola apps kontact.png Bo.
 • Podeu canviar el sentit de les vostres observacions si durant el temps de la votació l'article ha canviat de manera que considereu que ha millorat en aquells aspectes que objectàveu.

Per a poder valorar o aprovar una proposta, s'haurien de complir tots els següents requisits:

 • No hi ha una durada mínima i quan s'assoleix la xifra necessària de vots es pot tancar la votació (nova directriu consensuada en la presa de decisions: Acord final núm. 2). Tot i així, en el cas que la xifra mínima s'assoleixi molt ràpidament (un dia) es recomana no tancar la votació i deixa-la encara oberta 3 o 4 dies més.
 • Perquè la proposta s'aprove, en general, cal haver abastat o superat una proporció de 4 vots a favor per cada vot en contra en cadascun dels criteris d'avaluació. Els ns/nc no es compten.
 • Després del termini d'un mes mínim, si encara roman sense valorar en cinc mesos posteriors, qualsevol usuari pot decidir arxivar-lo. En cas de tornar a presentar-s'hi, serà considerat com l'inici d'un nou procediment.

Si un article ja no compleix els requisits per a poder continuar considerant-se article de qualitat, un usuari actiu pot plantejar revisar-ne aquesta distinció. El procés per tal de dur a terme la revisió, així com els terminis, vots i les propostes concretes, es troben a Viquipèdia:Propostes de retirada de la distinció. Actualment hi ha 1 articles que estan en procés de revisió de la distinció.

Arxiu de la proposta[modifica]

Vegeu /Arxiu de la proposta. Normalment ho fa l'ArnauBot. Es recomana que només ho facin usuaris experimentats.