Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Llista d'ossos dels Pirineus

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Llista d'ossos dels Pirineus[modifica]

Proposo aquesta llista com a article de qualitat. El creador de l'article i col·laborador principal és en Gerard Viader i ha comptat amb l'ajuda inestimable d'en Leptictidium (jo he fet el que he pogut i en Gerard Viader m'ha demanat que faci la proposta). Després de 5 mesos d'avaluació l'article ja està llest i preparat per passar el vostre veredicte. Es tracta d'un article força especial ja que és una obra totalment exhaustiva dels óssos dels Pirineus i disponible només en català (només hi ha l'article en francès però a fr.wiki és incomplet i molt més curt). Gràcies!

Valoracions

 1. Gold Medal ca.svg Qualitat Un article molt exhaustiu i de molt alta qualitat. Enhorabona al @Gerard Viader: pel que espero i confio sigui el seu primer article de qualitat.—Leptictidium (digui) 11:46, 22 maig 2021 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat Un article fantàstic i completíssim que mereix la distinció. Enhorabona! ☞ Quercinus (disc.) 12:12, 22 maig 2021 (CEST)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat Impressionant! Es nota el treball al darrere i l'avaluació ho demostra. Enhorabona!--Manlleus (disc.) 16:48, 24 maig 2021 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona, @Gerard Viader! Espero que sigui el primer de molts articles amb distinció! --Willy31igd (parlem?) Flag of Igualada.png Wikipedia-logo-v2-ca.svg 18:10, 24 maig 2021 (CEST)
 5. Gold Medal ca.svg Qualitat Quin tros d'article. Enhorabona als implicats.--Arnaugir (discussió) 17:33, 27 maig 2021 (CEST)
 6. Gold Medal ca.svg Qualitat Em trec el barret.--Mbosch (会話) 12:09, 1 juny 2021 (CEST)
 7. Comentari Comentari Tinc certs dubtes, sobretot pel que fa a l'actualització de l'article. És un article que no té estabilitat ja que cada any s'haurà d'anar actualitzant, fet que és contrari a allò que, segons el consens, hauria de ser un AdQ. No voto en contra perquè realment és un article molt complet i de molta qualitat, però tinc reticències a votar a favor pel tema de l'estabilitat.--Darth (disc.) 22:11, 4 juny 2021 (CEST)
  Comentari Comentari comparteixo el dubte.--Arnaugir (discussió) 09:49, 6 juny 2021 (CEST)
  Comentari Comentari Crec que cal donar-li el benefici del dubte al creador de l'article. Servidor no té cap problema a actualitzar mensualment AdQ d'avions o del Parlament Europeu, així que actualitzar un article una vegada a l'any és perfectament factible per poc que l'autor s'esforci una mica. Entenc que el criteri de l'estabilitat es refereix més aviat a la volatilitat a curt termini, com quan es va presentar l'article de Pete Buttigieg en plenes primàries del Partit Demòcrata, i no pas a canvis previsibles que es van produint amb una periodicitat regular i que es poden actualitzar sistemàticament.—Leptictidium (digui) 17:19, 6 juny 2021 (CEST)
  Comentari Comentari Si em permeteu un incís, només aclarir que personalment em comprometo a actualitzar mínim una vegada l'any (un cop surti l'informe anual oficial) aquesta llista i quan sigui estrictament necessari (com una mort violenta d'un os que conmocioni l'opinió pública). També informar-vos que des de fa uns anys que no es produeixen més "batejos" d'ossos al Pirineus centrals, donat el nombre cada cop més elevat i el fet que es vol avançar cap a una gestió poblacional de l'espècie (amb ID tipus DNI, per que ens entenguem). Així, el 2020 ja hi havia 6 ossos adults i 10 sub-adults sense nom propi (només amb nom en codi). Tots aquests individus no tenen entrada propia a les taules de la llista perquè no compleixen el requisit de tenir nom propi. És de preveure, doncs, que amb el pas dels anys anirà a menys la demanda d'actualització d'aquesta pàgina. --Gerard Viader (disc.) 00:05, 8 juny 2021 (CEST)
  Comentari Comentari Actualitzar dades dels AdQ és tasca típica dels proponents i contribuïdors dels seus articles. A no ser que es modifiquin grans parts del text, la distinció es pot rebre perfectament així com mantenir-la fins que es demostri el contrari. Salutacions--Manlleus (disc.) 23:28, 8 juny 2021 (CEST)
 8. Comentari Comentari Comparteixo la postura d'en Darth, ja que cal tenir en compte que un dels principals criteris d'avaluació d'un AdQ i AB és l'estabilitat. En cas que es busqués alguna fórmula perquè en el cas que no s'actualitzi, els lectors en puguin ser conscients, votaré a favor. Per exemple, explicar que són dades/fets recollits fins X dia, però d'una manera clara i fàcil de saber-ho. --KajenCAT (disc.) 22:01, 14 juny 2021 (CEST)
També volia afegir que caldria que l'article s'enllacés amb un altre article de la Viquipèdia. --KajenCAT (disc.) 22:05, 14 juny 2021 (CEST)
 1. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona al @Gerard Viader, gran article. Beusson (disc.) 16:21, 7 jul 2021 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat Un article complet, revisat, molt ben referenciat i una gran font d'informació: un article de qualitat. Enhorabona, @Gerard Viader! I també @Leptictidium per la part que et toca. --Catalaalatac (parlem-ne) 21:34, 13 jul 2021 (CEST)
 3. Comentari Comentari Els vots estan desquadrats, però en portem vuit a favor d'AdQ, així que el bot arxivador ja pot passar per aquest. Enhorabona, @Gerard Viader:!—Leptictidium (digui) 12:36, 17 jul 2021 (CEST)

Afegiu els vostres comentaris ací