Viquipèdia:Propostes de retirada d'articles de qualitat/Arxius/Metro de Barcelona

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Metro de Barcelona[modifica]

Pàgina: Metro de Barcelona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

 • A favor Aprovació Principalment, zero referències i informació obsoleta. Altres problemes menors. Es va avisar d'aquests problemes a la plana de discussió de l'article però no s'ha fet ni una sola edició per millorar-lo. --Leptictidium (pm!) 23:37, 26 març 2008 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació Al que pensava quan es va aprovar la distinció (Abans de valorar l'article, suggereixo que us mireu alguns articles que NO estan distingits coma a articles de qualitat a les respectives wikipèdies, com ara it:Metropolitana di Roma, fr:Métro de Paris, o fins i tot de:Métro Paris. Són articles amb ampla cobertura de la història del metro corresponent i molts articles germans que desenvolupen part del tema incloent-ne com a mínim un per cada línia i sovint un per cada estació.) hi afegeixo ara que els articles germans hi són però encara són buits, i que segueix sense haver-hi secció d'història.--Pere prlpz (discussió) 00:08, 27 març 2008 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb els comentaris anteriors i amb l'anàlisi que fa en Leptictidium a la pàgina de discussió de l'article. A més, afegiria que el redactat també necessita millorar en alguns paràgrafs.--Peer (discussió) 18:57, 27 març 2008 (CET)
 • A favor Aprovació El més preocupant és que hauriem d'esborrar com 100 articles de l'estil Línia 9 del Metro de Barcelona, però no l'article aquest en si, sinó cada parada que està creada amb un únic quadre que no dona cap informació. A part l'article del metro de París super impressionant, allò si que és un bon article. --KRLS , 19:05, 27 març 2008 (CET)
Els articles de les línies i les estacions tenen possibilitats d'ampliació; de fet, a la viqui anglesa i a la castellana els articles d'estacions del metro de Barcelona estan més ampliats, tot i que són molt millorables. En Carreter em va dir (a la seva pàgina de discussió) que els pensava ampliar, però fa un mes que no edita, i si segueixen gaire temps així tens raó que haurem d'acabar esborrant-los.--Pere prlpz (discussió) 23:25, 27 març 2008 (CET)
 • A favor Aprovació Pels diversos problemes que té. Tanmateix, seria bo que aquesta retirada servís per impulsar-lo a fer-lo realment de qualitat... --Meldor (discussió) 13:40, 10 abr 2008 (CEST)
 • En contra En contra Crec que altes articles mereixen la retirada de la distinció abants que aquest, i no crec que estigui malament ni desfasat, perque el metro no ha canviat gens --83.55.99.92 (discussió) 22:03, 14 abr 2008 (CEST)

Vot nul: usuari que no complia les condicions per a poder votar abans de l'inici de la votació.

 • *A favor Aprovació --Beusson (discussió) 23:05, 23 abr 2008 (CEST)
 • A favor Aprovació--Aljullu {disc. - correu} 11:57, 27 abr 2008 (CEST)
 • En contra En contra Jo crec que és un bon article. I si no us agrada perquè no us dediqueu a que sigui millor? o és que no ho sabeu fer?--Vilarrubla (discussió) 20:45, 15 maig 2008 (CEST)
 • A favor AprovacióD'acord amb Meldor --MarisaLR (discussió) 15:34, 11 jul 2008 (CEST)
 • A favor Aprovació. D'acord amb tots. --FreeciverCat 15:45, 11 jul 2008 (CEST)
 • Nuvola apps kontact.png Bo Crec que és un bon article i que s'estira per ser de qualitat. Sobre les refes: Passa sense pena ni glòria.--Manlleus (discussió) 19:59, 26 oct 2008 (CET)


Proposta del 2015[modifica]

Metro de Barcelona[modifica]

Pàgina: Metro de Barcelona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Motius: Ja han passat 5 anys des de que va ser nomenat article de qualitat, i llegint l'historial he vist que la majoria d'edicions des de llavors han estat pegats sobre dades puntuals i sense referències. És delicat per la seva necessitat de revisió constant i té un precedent de retirada de distinció. En Vinals, l'usuari més actiu quant a la creació i les avaluacions i candidatures anteriors de l'article, sembla que està de "viquivacances" i no edita des de fa mesos, per tant he pensat a dur directament la pàgina a aquesta revàlida aviam què opineu dels problemes - al meu parer mereixedors de la retirada - d'actualització i referenciació de les noves dades i avenços en els últims anys. L'organització de les seccions tampoc crec que estigui massa ben estructurada, i crec que poc a poc ha degenerat una mica en una suma d'estadístiques i enllaços sense una cohesió adient als requisits de qualitat. --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:12, 11 març 2015 (CET)

Votació:

 1. A favor Aprovació --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:12, 11 març 2015 (CET)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat -- Potser hi ha alguns punts que es poden polir, però crec que l'article continua tenint el nivell suficient per ser de qualitat. Per cert, aquest és l'article que en Lepti va presentar per a retirar, abans que en Vinals hi fotés mà.--Mbosch (会話) 22:15, 11 març 2015 (CET)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat --Gcm (disc.) 13:28, 1 maig 2015 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat -- Vaja, no sóc un gran entès en les novetats del metro de Barcelona, crec que més proposar la retirada de la qualitat, caldria veure quins són els punts que fallen perquè estigui totalment actualitzat. Comparant amb l'article que deia en Mbosch, aquest infinitament millor. Pel que fa l'organització de les seccions, l'estructura la veig bé. Jo mantindria la distinció.--Sorenike (disc.) 19:35, 20 maig 2015 (CEST)
 5. A favor Aprovació Hi ha problemes lingüístics que no haurien de ser en un article de qualitat. —Leptictidium (digui, digui) 11:30, 18 jul 2015 (CEST)
  Cinc exemples:
  «la xarxa compta amb 11 línies […]» — "comptar amb" no té aquest significat en català, sinó que és un calc del castellà.
  «la concessió del ferrocarril elèctric subterrani per a 99 anys» — no porta preposició quan expressa durada.
  «per arribar amb menys temps a la plaça de les Glòries Catalanes […]» — confusió de les paraules "en" i "amb".
  «Al maig de 1953 […]» — els mesos d'un any en concret no porten preposició.
  «La plantilla de treballador és de 3.764 persones» — error de concordança.
  A més, es barreja passat perifràstic, present històric i imperfet. —Leptictidium (digui, digui) 17:58, 28 oct 2015 (CET)
 6. A favor Aprovació He llegit tres fragments de l'article a l'atzar i hi he trobat errors lingüístics ("Durant l'etapa compresa pels anys 1935 i 1950 el creixement del metro es paralitzaria a causa de l'esclat de la Guerra Civil i la Postguerra"), seccions desactualitzades i males estructuracions del contingut. --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:10, 18 jul 2016 (CEST)
 7. Gold Medal ca.svg Qualitat Malgrat aquestes errades ortogràfiques i la desactualització, crec que revisant-lo pot mantenir la distinció. --Adriaesc (disc.) 19:09, 1 gen 2018 (CET)

Arxiu[modifica]

L'article conserva la distinció de qualitat d'acord a Tema:U4tdzenqb8qzg5h9. Pau Cabot · Discussió 19:50, 16 abr 2018 (CEST)