Viquipèdia:Temes de qualitat/Propostes/2017

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Urbanisme de Barcelona[modifica]

Presento la proposta d'aquest tema sobre articles relacionats amb l'urbanisme de Barcelona, tots ells articles de qualitat.--Canaan (disc.) 17:26, 11 ago 2016 (CEST)


Votacions
 1. Gold Medal ca.svg Qualitat Gran feinada. Els teus articles fan que ens guanyem el respecte de l'Ajuntament de BCN. Felicitacions. --amador (disc.) 18:18, 11 ago 2016 (CEST)
 2. Gold Medal ca.svg Qualitat Felicitats per l'enorme feina. M'alegra veure un altre tema de qualitat, està molt parat des de fa temps--Mbosch (会話) 22:08, 11 ago 2016 (CEST)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat Quina passada. De cara a altres municipis serà un referent importantíssim. --Xavier Dengra (MISSATGES) 14:18, 14 ago 2016 (CEST)
 4. Gold Medal ca.svg Qualitat Felicitats per la feinada feta .--Beusson (disc.) 19:05, 31 ago 2016 (CEST)
  1. Comentari Comentari No hi falta Hodonímia de Barcelona? --Xavier Dengra (MISSATGES) 14:21, 14 ago 2016 (CEST)
   No estava segur, té certa relació amb l'urbanisme, però més indirecta. Si els aquí signants hi estan d'acord es podria afegir. Salutacions.--Canaan (disc.) 17:19, 14 ago 2016 (CEST)
   No crec que hagi d'anar obligatòriament, està bastant agafat pels pèls. Ara bé, ja és de qualitat i fet per en Canaan, no crec que faci mal. Traient el tema, crec que si podria entrar Pla Cerdà, que encaixa millor.--Mbosch (会話) 20:45, 14 ago 2016 (CEST)
   Bé, ho afegeixo. Sobre el Pla Cerdà, no sé si tots els articles d'un tema deuen ser d'un mateix autor o no.--Canaan (disc.) 22:03, 14 ago 2016 (CEST)
   No és cap regle. La Viquipèdia la fem entre tots. D'igual forma que hi ha més d'un article de qualitat que s'ha fet per més d'una persona.--Mbosch (会話) 23:04, 14 ago 2016 (CEST)
   @Canaan, Mbosch:No és necessari que siguin del mateix usuari. La diversitat d'estil i redactat també enriqueix el projecte, i més si són AdQ! Jo sóc partidari que aquests temes de qualitat siguin el més inclusius possible, per la qual cosa hi veig bona cabuda a Hodonímia de Barcelona i Pla Cerdà; l'ordenació (tant física com administrativa) hi tenen molt a veure. Gràcies de nou per la tasca! --Xavier Dengra (MISSATGES) 00:39, 15 ago 2016 (CEST)
   @Amadalvarez: em sembla que vas fer tu Pla Cerdà, et sembla bé?--Canaan (disc.) 17:03, 15 ago 2016 (CEST)
   @Canaan, Mbosch, Xavier Dengra: La meva opinió és que els "temes de qualitat" han de respondre a un "tema tancat o enumerable" per a saber que no falta res ni creixerà en un futur. Vull dir, no imagino fer-ho de "edificis catalogats a la ciutat xxx", perquè demà poden ser més, tot i que si es pot fer de "edificis catalogats de Gaudí a BCN", perquè ja estan tots catalogats i Gaudi no crec que faci cap més. La llista presentada per Canaan sembla prou íntegra perquè és un llistat de conceptes i, si demà apareix un nou jardí o escultura, representarà una actualització del contingut però no alterarà l'inventari de temes. Afegir l'hodonímia es pot considerar un oblit un oblit. El Pla Cerdà em sembla que, tot i encaixar en "urbanisme", obriria un nou bloc que no acaba en aquest pla, sinó que també hauria d'incloure altres plans urbanístics de BCN -Pla Jaussely, per exemple- que, ni els tenim tots (Vila Olímpica, zona Fòrum,...), ni podem saber quan es tanca el conjunt. A més, Pla Cerdà s'emparenta amb Ildefons Cerdà, que també és AdQ, i aquest amb no sé sap qui més. En síntesi, jo no ho afegiria per mantenir l'estanquitat coherent del conjunt presentat.--amador (disc.) 17:28, 15 ago 2016 (CEST)
  Per mi està bé, gràcies.--Canaan (disc.) 17:49, 15 ago 2016 (CEST)
  1. Comentari Comentari ara per ara m'abstinc de votar perquè no ho veig clar. Valoro enormement la feina d'en Canaan (déu ni do quins articles!!) però no veig que el criteri d'inclusió en el tema de qualitat proposat estigui clarament definit (punt 1b), per això de moment no hi voto a favor (repeteixo, que quedi clar que no té res a veure amb la qualitat dels articles). Tampoc veig clar que Urbanisme de Barcelona sigui un article "resum" de la resta (per exemple, no explica res d'art públic, ni de l'hodonímia)...--Arnaugir (discussió) 23:18, 15 ago 2016 (CEST)
   He afegit quelcom sobre art públic i hodonímia a l'article d'urbanisme. Sobre el criteri d'inclusió, bé, és la teva opinió, que naturalment respecto. Gràcies pel teu interès.--Canaan (disc.) 20:06, 19 ago 2016 (CEST)
  2. Comentari Comentari Jo anava a votar "tema de qualitat" també, fins que he llegit el comentari de l'Amador. No sé si és una preferència personal o una norma: Cal que a un tema de qualitat ho siguin tots els seus articles i que la llista d'aquests sigui clarament tancada? Hi ha casos de conjunts als quals els seus elements poden ser fàcils de concretar, com l'exemple dels edificis, i d'altres on podriem decidir (o no) ser flexibles, com als casos de la biologia (i si descobrim una nova espècie?) o planetes del sistema solar. Tanmateix, hi ha casos als quals jo personalment opino que, si un tema és bo, en afegir més articles (siguem realistes, no hi apareixeran de sobte vint d'horribles, ni vuit més) aquest millora. O només si s'hi afegeixen de dolents, podem dir que "en mitja" empitjora. Això si realment es fiquen oficialment al Tema. Però afegir articles relacionats amb Barcelona o noves coses o esdeveniments urbanístics que puguin ser importants és bo! És un objectiu general de la viquipèdia. I si estan fora del Tema oficial, oficialment no l'afecta. No l'empitjora. El que està clar és que aquí hi ha una molt bona feina i tenim articles referents a un tema. La meva proposta és buscar entre tots i totes, o qui en tingui ganes, un tema més precís "arquitectura i urbanisme de Barcelona"? "espai públic a Barcelona"? "..."? Ja en farem un altre amb altres articles, de fet potser d'aquí ja en poden sortir dos, si es fan alguns dels propossats.Slastic (disc.) 16:46, 1 set 2016 (CEST)
   Gràcies per la teva opinió, Slastic. Jo mateix vaig tenir dubtes sobre el títol del tema, ja que reconec que és una selecció una mica heterogènia, i vaig agafar l'urbanisme com a nexe perquè em sembla que és el que millor recull tot allò referent a espai públic; però, com diu l'Amador, hi han més coses que entren en l'urbanisme. Potser es podria definir un altre nom pel tema, com aquest d'espai públic, encara estem a temps; a veure si hi ha més opinions. Salutacions.--Canaan (disc.) 16:33, 2 set 2016 (CEST)
   @Slastic: el meu comentari sobre "tema tancat" fa referència a la condició 1d) de les normes. Cert que en temes "tancats, ara i que poden obrir-se més tard" requereixen un matís els meus comentaris anteriors i haurem de comptar amb la bona voluntat del proponent per aplicar-ho en un futur (una cosa que li passarà a la Guerra de les Galàxies o a les Línies de Metro de Barcelona), però aquesta norma pretén evitar no abordar l'univers complert del tema, si no tant sols aquells articles que són AdQ, ignorant la resta que, en no ser-ho, incomplirien la norma 3. Per mi, tot anava bé (i així vaig votar la magna opus d'en Canaan) fins que Mbosch va proposar afegir el Pla Cerdà que ja és AdQ. Opinava i opino que la seva inclusió amplia el concepte analitzat inicialment i obria la necessitat d'incorporar tota la resta de plans urbanístics de BCN, cosa inabastable i -aixó si- faria incomplir els requisits. El canvi de títol pel que proposeu, potser delimitarà millor el conjunt, si bé obliga -tal com apunta l'Arnaugir- a crear un article "resum" que fa de lligam de tota la resta. --amador (disc.) 17:57, 2 set 2016 (CEST)
   Gràcies. El problema, efectivament, si es canvia el títol, seria la qüestió de l'article resum. Així doncs, mantindré l'actual proposta, i que sigui el que sigui.--Canaan (disc.) 21:38, 2 set 2016 (CEST)
   Gràcies @Canaan: i @Amadalvarez:. I a la resta! A veure si entre tots ho aconseguim!!!Slastic (disc.) 13:23, 7 set 2016 (CEST)
 5. Gold Medal ca.svg Qualitat Felicitats!! Segons he llegit els comentaris anteriors, jo proposo fer ús dels Llibres de la Viquipèdia per enllistar aquests articles i relacionar-los millor. Salutacions--Manlleus (disc.) 18:23, 6 oct 2016 (CEST)
 6. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona per la feinada feta. – Townie (Discussió) 22:34, 16 des 2016 (CET)
 7. Gold Medal ca.svg Qualitat Felicitats!! --Davidpar (disc.) 20:56, 3 feb 2017 (CET)
 8. Gold Medal ca.svg Qualitat--Kippelboy (disc.) 05:42, 9 feb 2017 (CET)
 9. Gold Medal ca.svg Qualitat Enhorabona!--Darth (disc.) 23:50, 8 març 2017 (CET)
 10. Gold Medal ca.svg Qualitat--Canaan (disc.) 17:31, 17 març 2017 (CET)