Viquipèdia:Viquiaddicció

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un Viquiaddicte és aquell que és addicte a la Viquipèdia
Un viquiaddicte es caracteritza per tenir una finestra del navegador constantment oberta en la secció canvis recents de la Viquipèdia (o en la llista de seguiment personal), i pitjar amb molta freqüència els botons "actualitza" i "tornar a carregar la pàgina". Uns altres, en canvi, prefereixen pitjar el vincle que condueix a una pàgina aleatòria. Com qualsevol altra addicció, pot dur a la víctima a una seriosa deterioració de la productivitat en altres àrees de la vida.

Aquest és un fenomen recent -generat possiblement per la creació de la Viquipèdia el Gener del 2001- i afecta principament a programadors, estudiants i graduats universitaris, participants de programes de jocs de la televisió, consumidors compulsius de notícies, persones aturades (en atur) i, en general, gent amb interessos variats i bons records.

Si bé les persones que encaixin amb la descripció seran benvinguts a participar a la Viquipèdia, han de saber que l'espècie humana sencera no necessàriament comparteix el seu punt de vista, i pot ser millor passejar de tant en tant, i recordar que el cos consisteix en més que dits, ulls, cervell i bufeta. I que la Viquipèdia existeix per a servir-nos, no com una fi en si mateixa.

Curiositats[modifica]

 • Feu un viquidescans si trobeu que la vostra addicció ha arribat massa lluny.
Senyor, dóna'm Serenitat per a acceptar les pàgines que no puc editar,
Coratge per a editar les pàgines que sí puc,
i Saviesa per a reconèixer la diferència.
 • La pregària wiki subterrània, (versió lliure en català)
En Joan edita la Pàgina principal
Jo reescric l'edat contemporània
Cnidari i Nematode es categoritzen com a animal
Ens passarem la nit actualitzant indumentària
 • Els 12 passos per a la recuperació d'un viquiaddicte
 1. Admetre que érem impotents amb la Viquipèdia; que les nostres vides s'havien tornat immanegables.
 2. Creure que un Autor de Coneixement major que nosaltres podria retornar-nos la salut.
 3. Prendre la decisió de deixar la nostra obsessió per a l'edició i creació d'articles, a cura del / l'Autor/a de Coneixement.
 4. Fer una recerca i un inventari sense por de nosaltres mateixos.
 5. Admetre a l'Autor de Coneixement, a nosaltres i a altre ésser humà la naturalesa exacta dels nostres buits i errors veritables.
 6. Estar sempre llests perquè l'Autor de Coneixement remogui tots aquests defectes veritables.
 7. Humilment demanar-li a Ell (o Ella) que llevi els nostres defectes, motivant-nos a ser diligents en la nostra investigació i estudi.
 8. Fer una llista de totes les persones a qui fem mal estenent remors inverificats, i ens disposem a compensar-los a tots.
 9. La compensació ha de ser ser feta en forma directa i en qualsevol part on sigui possible, excepte quan fer-ho així perjudiqués a ells o altres.
 10. Continuar prenent l'inventari de coneixements personals, i quan ens equivoquem puntualment admetre'ls.
 11. Buscar a través de la meditació millorar el nostre contacte conscient amb l'Autor de Coneixement, perquè el seu coneixement vingui cap a nosaltres.
 12. Havent tingut un despertar espiritual com el resultat d'aquests passos, intentar de dur aquest missatge a Viquialcoholics, i practicar aquests principis en tots els nostres assumptes.

Nota:Paròdia feta amb tot el respecte que mereixen els que pateixen d'addiccions genuïnes i han trobat l'alleugeriment i la recuperació en programmes de 12 passos.

Vegeu també[modifica]