Viquipèdia:Viquiconcurs Museu Britànic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


British Museum Featured Article prizes / Premis del Museu Britànic Per articles de Qualitat

El Museu Britànic ofereix cinc premis de 100 Lliures (120 €) bescanviables a la seva botiga/llibreria per a articles de qualitat nous sobre temes que es refereixin al Museu britànic a qualsevol edició lingüística de la Wikipedia. Idealment, els temes seran articles sobre peces de la col·lecció.

Aquesta és la primera vegada que una organització al Regne Unit patrocina un premi que reconeix el valor d'articles destacats de la Wikipedia. És un reconeixement que la feina de la Viquipèdia no és solament de bona qualitat sinó que a més és consistent amb l'aspecte d'involucrar al públic que cerca el Museu britànic.

El museu té conservadors dedicats a respondre preguntes via telèfon o e-mail sobre les seves àrees d'especialitat i reconeixen que editar articles a la Wikipedia, especialment sobre elements de la col·lecció del Museu, compta per els seus propòsits. Si necessiteu ajuda per dirigir-vos als conservadors de Museu britànic, si us plau contacteu amb Liam Wyatt

Llocs on trobar articles per a fer[modifica]

La pàgina de Wikipedia anglesa en:Wp:Glam/Bm és on es gestiona la relació entre el Museu Britànic i la Wikipèdia; podeu trobar més informació sobre el projecte allà o bé contactant amb Liam Wyatt

Detalls[modifica]

  • Aquest premi és per a articles directament relacionats amb el Museu britànic, especialment sobre qualsevol objecte de la col·lecció del mateix. Hi ha altres temes (com ara conservadors del museu de renom o parts famoses de l'edifici mateix) que podrien també ser potencialment escollides per rebre el premi. Davant de qualsevol dubte, pregunteu.
  • Màxim un premi per persona.
  • Màxim un premi per article. La gent pot decidir com compartir el premi si hi han col·laborat.
  • Els premis estan disponibles fins que s'atorguin tots. No s'ha d'"inscriure" prèviament l'article, però seria bo si s'avisés a Witty lama què esteu fent per si escau, poder-vos ajudar.
  • En el cas que diversos usuaris reclamessin el premi per un mateix article, s'hauran de posar d'acord en com repartir, entre ells, el premi assignat.

El cas dels catalans[modifica]

Arran del fil obert a la taverna s'ha fet aquesta pàgina per tal de mirar de coordinar un xic els esforços que es fan.

Tot variant un xic el que diu la pàgina original del concurs seria d'agrair que els usuaris interessats indiquéssiu quins articles voleu treballar.

Aclariments[modifica]

En base a diferents dubtes indicats i que han estat contestades per en Liam Wyatt (vegeu les seves respostes a: 1 i 2)

  • Finalització Concurs: El concurs s'acaba quant s'hagin atorgat els 5 premis, es a dir, els 5 primers AdQ en totes les Wikipèdies s'emportaran els premis.
  • Naturalesa dels articles : És indiferent si els articles són una traducció o un article nou no present en cap idioma. Així mateix es premia el fet que l'article sigui un nou AdQ en una Viquipèdia sense fer comparança entre les diferents versions idiomàtiques del mateix article.

Articles[modifica]

  1. Joancreus (discussió): Pedra de Rosetta (Usuari:Joancreus/Rosetta)
  2. KRLS , (disc.): Intentaré ampliar l'article Museu Britànic (primer a partir de l'anglès i després millorant-lo una mica més) (Necessito col·laboradors).
  3. Kippelboy (disc.):Museu Britànic Demà intentaré donar-te un cop de ma incorporant informació de diferents viquis.
  4. --MarisaLR (disc.) 23:17, 29 juny 2010 (CEST) :Epifania de Miquel Àngel Uff! Ja està fet, no trobo més informació, aquesta tarda he anat a la biblioteca pública, a veure si trobava alguna cosa i res, així que si algú té res que pot afegir, perfecte, també seria convenient que algú fes una repassada lingüística. No crec que aquest article es pugui presentar... a pesar que és més extens que el propi de l'anglesa. Continuaré cercant per fer altre article.--MarisaLR (disc.) 23:17, 29 juny 2010 (CEST)[respon]
  5. MarisaLR (disc.) 20:59, 30 juny 2010 (CEST): Tresor de l'Oxus Fet Fet! Si algú té temps i vol repassar i afegir coses, seria d'agrair. --MarisaLR (disc.) 19:10, 2 jul 2010 (CEST)[respon]
  6. Ferbr1 (disc.) 22:19, 4 jul 2010 (CEST): Marbres d'Elgin.[respon]


Guanyadors![modifica]

Recordeu: el concurs és a nivell interwikis, els premis seran atorgats al 5 primers AdQ relacionats al Museu Britànic de totes les wikis.
-- .... el seu nom podria ser-hi---

1)Royal Gold Cup. Primer article premiat, a la viqui anglesa--Kippelboy (disc.) 06:59, 4 jul 2010 (CEST)[respon]
2) ca:Epifania de Miquel Àngel ca:Usuari:MarisaLR (posted by --Mafoso (talk)) 08:32, 6 July 2010 (UTC))
3)Tabula Rosettana Tercer article guanyador. --MuRe (eing?) 15:56, 7 jul 2010 (CEST)[respon]
4) Bronzes de Benín (Joancreus) (posted by--Mafoso (talk)) 14:55, 14 July 2010 (UTC)
5) La gran ola de Kanagawa (by Rαge) -- Màñü飆¹5 talk 00:39, 15 July 2010 (UTC)

Articles Premiats[modifica]

Articles de Qualitat premiats

Royal Gold Cup en (anglès)

align
align

The Royal Gold Cup or Saint Agnes Cup is a solid gold covered cup lavishly decorated with enamel and pearls. It was made for the French royal family at the end of the 14th century, and later belonged to several English monarchs, before spending nearly 300 years in Spain. Since 1892 it has been in the British Museum, and is generally agreed to be the outstanding survival of late medieval French plate. It has been described as "the one surviving royal magnificence of the International Gothic age", and to Thomas Hoving, former director of the Metropolitan Museum of Art in New York, "of all the princely jewels and gold that have come down to us, this is the most spectacular—and that includes the great royal treasures."

continuació

Epifania de Miquel Àngel en (català)

align
align

Epifania és un dibuix en carbonet de l'artista del renaixement italià Michelangelo Buonarroti, datat circa 1550-1553. Està realitzat sobre vint-i-sis làmines de paper amb unes dimensions de 232 cm d'altura per 165 cm d'amplada. El dibuix consta de cinc personatges principals amb algunes altres figures menys definides al fons de l'obra. Després d'haver passat per diversos propietaris, el dibuix es conserva actualment a la sala 90 del Museu Britànic. Se l'identifica amb la referència PD 1895-9-15-518.

continuació

Tabula Rosettana en (llatí)

align
align

Tabula Rosettana est stela decreto de rebus sacris in Aegypto anno 196 a.C.n. lato inscripta. Tabula iuxta Rosettam Aegypti, urbem in delta Nili et ad oram maris Mediterranei iacentem, anno 1799 a milite Francico reperta est.

continuació

Bronzes de Benín en (català)

align
align

Els bronzes de Benín són una col·lecció formada per més de 1.000 peces commemoratives que provenen del palau reial del regne de Benín. Van ser creades pels pobles Edo des del segle XIII, i els britànics se'n van apoderar de la majoria el 1897. 200 d'aquestes es van dur al Museu Britànic, mentre que la resta es van repartir entre altres museus. Actualment una part encara es troba al Museu Britànic, a la sala 25 (secció d'Àfrica). D'altres parts es troben als Estats Units i Alemanya, entre altres.

more

La gran ola de Kanagawa en (castellà)

align
align

La gran ola de Kanagawa (神奈川沖浪裏 , Kanagawa oki nami ura?, literalmente «Bajo una ola en altamar en Kanagawa»), también conocida simplemente como La ola o La gran ola, es una famosa estampa japonesa del pintor especialista en ukiyo-e, Katsushika Hokusai, publicada entre 1830 y 1833, durante el período Edo de la historia de Japón.


Esta estampa es la obra más conocida de Hokusai y la primera de su famosa serie Fugaku sanjūrokkei (富嶽三十六景? «Treinta y seis vistas del monte Fuji»), además de ser la estampa más famosa de su género así como una de las imágenes más conocidas en el mundo. Del molde utilizado se realizaron varios miles de copias, muchas de las cuales llegaron a manos de coleccionistas europeos. A partir de la década de 1870 la estampa se volvió muy popular entre artistas y coleccionistas franceses.

more