Viquipèdia:Viquimarató Ramon Llull

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentViquimarató Ramon Llull
Imatge
Ramon Llull.jpg
TipusViquimarató
Data8 d'octubre de 2016 (2016-10-08)
Punt en el tempsde 10:00 a 14:00
Durada4 hores
Tema(Ramon Llull)
LocalitzacióCCCB
OrganitzadorAmical Wikimedia
CCCB
CCCB Lab
CausaAny Llull

Twitter: #LlullCCCB

La Viquimarató Ramon Llull és una activitat organitzada per Amical Wikimedia amb l'objectiu d'actualitzar, ampliar i crear articles sobre aquesta temàtica a la Viquipèdia.

Context[modifica]

Viquimarató de Wikidata sobre Ramon Llull i la seva obra, per endreçar el corpus de coneixement contingut per l’enciclopèdia col·laborativa, cosa que en permet la reutilització en els diferents projectes de Wikimedia. Si amb «ars combinatòria» Llull organitzava un sistema de coneixement, en aquesta viquimarató, els viquipedistes sistematitzaran el coneixement lul·lià treballat al llarg de l’#anyllull

Wikidata és una base de dades editada col·laborativament que proporciona una font comuna per a certs tipus de dades de Viquipèdia, com ara dates de naixement, obres d’autors, etc., cosa que en permet la reutilització en diferents projectes Wikimedia, com les versions idiomàtiques o projectes temàtics.

El 2016 s’ha celebrat l’Any Llull, coincidint amb el setè centenari de la mort de l’intel·lectual mallorquí, i s’han celebrat viquimaratons arreu de Catalunya per produir entrades relacionades amb l’autor. Si amb l’«ars combinatòria» Llull organitzava un sistema de coneixement, amb aquesta viquimarató de Wikidata, la primera realitzada a Catalunya, es sistematitzaran totes les entrades vinculades al seu sistema, i es convertirà en 0 i 1 la seva producció. Es tracta d’ampliar i omplir fitxes sobre les seves obres a Wikidata, base de dades oberta que recull dades estructurades per donar suport a Viquipèdia amb la idea de millorar al màxim totes les obres de Llull, la seva figura i el seu entorn, per contextualitzar-lo dins d’aquest nou corpus semàntic que és Wikidata. També es podran ampliar articles de Viquipèdia, però l’objectiu base és fer la viquimarató de Wikidata.

Què és una Viquimarató?[modifica]

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. Ja s'han fet viquimaratons per ampliar l'article sobre Xavier Miserachs, Joan Miró, llengua catalana o sobre el Tricentenari del 1714, entre altres. És una bona manera de fer créixer més d'un article d'una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat, i els viquipedistes només necessiten connexió a Internet, bibliografia, una taula i una cadira.

Inscripcions[modifica]

Acte gratuït però amb places limitades. Per a registrar-vos poseu aquí el vostre compte d'usuari a la Viquipèdia o envieu un correu a comunicacio@wikimedia.cat

 1. Kippelboy
 2. Tiputini
 3. Karo Moret-Miranda
 4. Antoni Olivé
 5. Josepjc
 6. Livia Fioretti
 7. Davidpar
 8. KRLS
 9. Xavier Dengra
 10. Docosong
 11. Toniher
 12. Msanfeliu
 13. Mary Hirsch
 14. amadalvarez
 15. posa aquí el teu nom d'usuari o envieu un correu a comunicacio@wikimedia.cat

Articles proposats[modifica]

Llista d'articles
 1. Millorar entrada Llista d'obres de Ramon Llull > Traspassar-la a Wikidata
Wikidata
Wikimedia Commons
 • Posar ordre a Categories Ramon Llull (biografia, obres, premis, lul·lisme)
Altres projectes germans
 • Viquidites de Ramon Llull: Ampliar
 • Viquitexts: Ordenar obres i cercar traduccions en altres idiomes: [1]

Resultats: articles creats i/o millorats[modifica]

Tasques pendents

Ajuda a l'edició[modifica]

Enllaços externs[modifica]