Ajuda:Què és la Viquipèdia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Viquipèdia:Viquipèdia)
Logotip de la Viquipèdia (sense text)

La Viquipèdia (wikipedia en anglès) és una enciclopèdia lliure escrita col·laborativament per Internet usant un programa lliure wiki anomenat MediaWiki. N'hi ha versions en més de 280 llengües, inclòs el català, i el conjunt de Viquipèdies reben més de 8.000 milions de visites cada mes (dades del 2014[1]).

Tothom hi pot contribuir. Només cal escollir un tema, i escriure'n un article. Es pot fer clic a l'enllaç "modifica" situat en una de les pestanyes de la part superior de cada pàgina per editar-la. Es pot obtenir més informació, a la pàgina d'instruccions d'edició. Els articles no tenen per què ser llargs, es poden iniciar com petites introduccions, que van creixent amb el temps, gràcies a les diferents aportacions.

S'aborden els mecanismes de Viquipèdia a Viquipèdia:Política i normes (i mireu particularment la pàgina Anomenar pàgines), i mireu les preguntes més freqüents per a obtenir respostes a les preguntes més freqüents.

Si teniu un minut, penseu en Viquipèdia:Difondre la Viquipèdia. Penseu en invertir esforços -en el temps que escriviu dos articles decents, podeu ser capaços d'aconseguir deu persones que poden escriure deu articles decents cadascun.

Característiques essencials[modifica]

Existeixen tres característiques essencials del projecte Viquipèdia que defineixen conjuntament la seva funció al web:

  1. Es tracta de crear una enciclopèdia, amb articles seriosos i neutrals .
  2. Pot ser editada per qualsevol gràcies a les seves característiques wiki.
  3. És de contingut obert i utilitza la llicència GFDL i compatibles.

També podeu consultar[modifica]

  1. Vandalisme a la Viquipèdia
  2. Polítiques de la Viquipèdia
  3. Història de la Viquipèdia

Notes[modifica]

  1. «Wikimedia Traffic Analysis Report». Wikimedia Foundation.