Viquipèdia Discussió:Butlletí

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Medol (discussiócontribucions)

Els projectes ciutat de dones i còmics diria que ja estan i es podrien treure del butlletí.

Medol (discussiócontribucions)

Ho trec, si algú ho vol recuperar per algun motiu que ho faci.

Resposta a «Sobre el butlletí»
Davidpar (discussiócontribucions)
Judesba (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, David! En quin apartat creus que hi quadra més? Comunitat?

Davidpar (discussiócontribucions)

O potser a comunicació, tenint en compte que han fet una notícia a la seva web. Pot ser una segona frase després de la crida a escriure al blog.

Resposta a «Premis Sonor»
Medol (discussiócontribucions)

Quines són les persones que més o menys en saben d'això? Ho dic per preguntar cada setmana si poden fer un post o donar-nos eines per saber què passa. Algun bloc o web o compte de twitter que es pugui anar seguint per saber què està passant. Caldria poder anar donant contingut nou cada setmana sobre aquesta qüestió, que és prou important.

Medol (discussiócontribucions)

Insisteixo.

Townie (discussiócontribucions)

Per estar més o menys al dia et recomano subscriure't a wikimedia-l, i si t'interessen altres temes, a alguna d'aquestes llistes de correu. De tant en tant també està bé fer un repàs a Meta i a altres canals.

Sobre fer un post, no em fa res fer-ho, però crec que aquests temes sempre és millor que hi hagi cert to subjectiu, perquè tens més sensació d'on venim i cap on anem. Et poso un exemple: avui mateix han anunciat que tancaven l'espai Discuss de Wikimedia Space. Dir això i res és el mateix si no n'has sentit parlar abans, però si dic que la Fundació Wikimedia fa mig any s'havia inventat un nou canal de comunicació fora de l'espai wiki i ja l'ha tancat en ser un fracàs és força més descriptiu. Fun fact: vaig parlar d'aquest canal al report de la Wikimedia Hackathon 2019, i els empleats de la WMF creien que funcionaria. A mi em va semblar l'enèsim canal, i m'ha sorprès que durés tant.

O un altre exemple: l'AffCom ha anunciat que reconeix com a grup d'usuaris el Wiki Cemeteries User Group. És un altre dels molts grups d'usuaris sobre contingut molt específic (que al meu parer són reemplaçables per un viquiprojecte), que cada cop tindran més poder, i curiosament (o no) el van fundar dos membres de l'AffCom.

Medol (discussiócontribucions)

Moltes gràcies @Townie:!

Tot això em sembla súperinteressant, t'agraeixo molt tota aquesta informació. És això, això és el que ha d'arribar. Penso que actualment fem poc per facilitar-ho, per fer més accesible què passa a nivell internacional als socis. Si cada setmana reben un imput potser algun dia s'hi posen i així també es va creant una opinió per quan es parla de qualsevol cosa no agafar la gent amb el peu canviat.

Proposo dues coses que em sembla que no són complicades, però que requereixen temps, i probablement teu... sobretot la segona. Per una banda incorporar una petita frase setmanal al butlletí sobre aquestes qüestions, com comentar un dia que hi ha disponible Wikimedia-l per subscriure's i estar informat dels temes internacionals o un altre que s'ha reconegut un nou grup d'usuaris sobre continguts específics. Res més, superbreu. Però cada setmana. Ja he afegit el de la propera.

I per una altra banda, cada mes o cada dos mesos estaria bé fer un post al bloc de temàtica internacional, senzillíssim i breu, situant sobre una qüestió com per exemple els canals que neixen i moren de la Fundació, o una suposada aposta pel Facebook que si he entès bé volen fer, o la propera Hackaton o qualsevol tema que amb una frase i un enllaç no sigui suficient. I enllaçar-lo des del butlletí i difondre'l per xarxes.

Una de les funcions per les que vam pensar el Butlletí era aquesta, per facilitar setmanalment l'apropament a informacions internacionals que afectessin al moviment. Però és imprescindible el suport d'algú que en sàpiga una mica del tema, almenys uns mesos fins que agafi inèrcia. De moment amb la teva resposta ja en tinc per alguns butlletins, però si te s'acudeixen altres coses d'aquest estil que poden ser interessants diga-ho i les guardem per futurs enviaments.

Townie (discussiócontribucions)

M'ho apunto!

Resposta a «Wikimedia internacional»
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Deixo suggeriments:

  1. En línia i Esdveniments en comptes d'online i offline.
  2. Potser podem tenir En línia, Esdveniments, Comunitat i Premsa i Wikimedia internacional per acotar més el significat dels blocs i sobretot donar més visibilitat a allò que són els nuclis principals, sobretot després de l'interès generat a la Viquitrobada pel que està passant a nivell global.
  3. Els mots En línia, Esdveniments, Comunitat i Premsa i Wikimedia internacional en negreta o subratllats.
  4. Una capçalera mooooolt simplificada de color i preformatada amb el títol Butlletí dels projectes Wikimedia en català i els logotips molt petits dels projectes. Per donar un aspecte una mica més receptiu per qui no hi estigui avessat.
  5. Al títol, el [Wikimedia] només un cop i marcar el butlletí com a Butlletí Wikimedia en català (núm. 52/2019) amb la setmana en qüestió de l'any.
Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Medol (discussiócontribucions)

M'agraden tots menys "Esdeveniments", perquè hi poden haver esdeveniments en línia. Potser es podria dir "Actes presencials" que és el mateix que a la barra de l'esquerra. I Premsa m'agrada menys que Comunicació, jo penso en un diari dels d'abans quan dic premsa, i el bloc de Wikimedia no s'hi podria incloure, però com vegeu. El que direm a Wikimedia Internacional jo ho hauria posat a comunitat, però no em sembla malament. I respecte el format, opino que molt millor subratllats que en negreta, però no ho sé fer i de moment ho deixo en cursiva. La capçalera ja vaig dir que no en faria, però com vegeu la resta. Finalment, pel que fa al títol, cal destacar alguna cosa. Wikimedia només ha de sortir una vegada i cal destacar alguna cosa, com per exemple. "Butlletí Wikimedia 04/12/19: La Viquitrobada reafirma el voluntariat com a clau del projecte"

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fet! aplicats canvis menors de format segons allò comentat.

Resposta a «Suggeriments»
Cap més tema anterior