Viquipèdia Discussió:Estructura d'un article

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:Estructura d'un article/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

Bibliografia versus bibliografia complementària

1
Leptictidium (discussiócontribucions)

Com és obvi i com es fa habitualment a la Viquipèdia, les referències (incloent-hi les citacions estil Harvard amb la plantilla {{sfn}}) no poden estar separades de la bibliografia per una secció que no hi té res a veure. Entre altres coses, perquè una referència amb {{ref-web}} o {{ref-llibre}} compleix exactament la mateixa funció que una referència amb {{sfn}}, l'únic que canvia és el format.

Ara bé, el llenguatge ambigu d'aquesta pàgina, que no marcava clarament la distinció entre la bibliografia (emprada com a referència) de la bibliografia complementària (no emprada com a referència, sinó únicament com a lectura recomanada) ha induït més d'un usuari a l'error. He aclarit, doncs, aquests punts per evitar qualsevol dubte sobre la distinció entre aquestes dues formes de bibliografia.

Resposta a «Bibliografia versus bibliografia complementària»
Paucabot (discussiócontribucions)

A l'apartat Viquipèdia:Estructura d'un article#Enllaços a projectes germans diu que Els enllaços als projectes germans de Wikimedia [...] haurien d'aparèixer al final de l'article, al començament de l'última secció complementària i se n'ha fet la interpretació que haurien d'anar a la secció Referències (si és la darrera, clar).

Només indicar que, en alguns casos, això no és el més indicat perquè empetiteix l'espai per a les referències com podeu veure a la comparativa Carpa koi#Referències (== Referències == {{Commonscat}} {{Referències}}) o a Paquicefalosaure#Referències (== Referències == {{Referències}} {{Commonscat}}).

O es canvia el comportament de plantilles com {{Commonscat}} o s'hauria de mirar de no recomanar, en aquests casos, pujar plantilles com aquesta just davall de l'encapçalament Referències.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

@Paucabot: totalment d'acord, a l'estar a l'inici constreny la part dedicada a les referències. Caldria recomanar inserir-la al final de la secció, tot tenint en compte que només es donaria aquest cas amb la manca de les seccions «vegeu també», «bibliografia» i «enllaços externs». Volia també canviar un parell de coses: a la secció de bibliografia SÍ cal que vagi la bibliografia utilitzada per la Plantilla:Sfn, en alguns casos per confusió han inclòs aquesta bibliografia com a subsecció de Referències i porta a un embolic de cal Déu en haver-hi dues seccions bibliogràfiques. També vull afegir un desplegable amb l'esquema de les plantilles finals.

Paucabot (discussiócontribucions)

Per mi, endavant.

Vriullop (discussiócontribucions)

Això ve de quan no teníem enllaços "en altres projectes" a la barra lateral i no teníem referències amb columnes dinàmiques.

El primer punt és per repensar aquestes caixes, però això és una altra discussió.

Del segon punt, abans teníem el text flotant i afectava només a la primera o segona referència. Ara fa que ocupi tota una columna. Em sembla bé recomanar no posar-la en la secció de referències si aquesta és l'última secció.

Resposta a «Enllaços a projectes germans»
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

En diversos llocs de l'article diu "(cliqueu a «mostra» per desplegar-lo)", però no veig enlloc que hi hagi la paraula «mostra».

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Em refereixo a la paraula «mostra» amb l'enllaç per al desplegament.

Paucabot (discussiócontribucions)

No veus just darrera de "(cliqueu a «mostra» per desplegar-lo)" una cosa que diu "[mostra]"? Quin navegador utilitzes?

Vriullop (discussiócontribucions)

Està fallant amb mòbil...

Vriullop (discussiócontribucions)

Solucionat. Els mòbils no mostren les navbox (múltiples problemes de disseny i d'amplada incompatible). Per tant no es poden fer desplegables amb la class navframe. A més, amb mòbils estan sempre desplegats sense possibilitat de plegar-los. Caldrà fer un pensament amb tots els desplegables i pensar en el disseny que estem fent per l'altra meitat dels lectors.

Resposta a «Enllaços»
Cap més tema anterior