Viquipèdia Discussió:La taverna

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:La taverna/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

Problema amb la fotografia de la fitxa de persona

4
Rogeer55 (discussiócontribucions)

Hola, amb el viquiprojecte de l’ESMUC he fet la Viquipèdia de Julie Landsman i en el moment de fer la taula de la fitxa de persona no he trobat la manera de que surti la taula amb la seva imatge (hi ha una imatge seva a Wikidata). He adjuntat la fotografia a la seva Viquipèdia després de la taula però no queda amb el format òptim de la Viquipèdia.

Algú em sabria ajudar i sap per què no em surt la imatge?

Moltes gràcies!

Judesba (discussiócontribucions)

Això és perquè no has enllaçat l'article a Wikidata. En el moment en què ho facis, "xucla" totes les dades que hi ha. La plantilla de la infotaula hauria d'estar sense dades afegides manualment.

SMP (discussiócontribucions)

Falta introduir a Wikidata l'article de la Viquipèdia en català.

Judesba (discussiócontribucions)

Ho acabo de fer.

Resposta a «Problema amb la fotografia de la fitxa de persona»

Canvi del títol de l'article "Lliga de Futbol Professional"

1
SilverioPlata (discussiócontribucions)

Oficialment la lliga espanyola és Lliga Nacional de Futbol Professional, i així apareix als articles en diverses llengües (castellà, anglès, francès). S'evita així la confusió amb la lliga francesa, que és "Lligue de Football Professional" (LFP), per la qual cosa considero que la denominació d'aquest article hauria de ser canviada a "Lliga Nacional de Futbol Professional". Per això sol·licito formalment si algú pot canviar el títol de l'article o si considereu que jo mateix ho puc fer. Gràcies

Resposta a «Canvi del títol de l'article "Lliga de Futbol Professional"»

Consell davant un possible bloqueig global.

3
Carmallola (discussiócontribucions)

Benvolguts amics, no soc el millor vikipedista del món, però intento fer textos correctes i referenciats, i en la mesura del possible honestos. Sovint, per a evitar problemes empro traduccions d'altres vikis per a completar articles. Mirant el meu historial és fàcil de comprobar tot plegat.

Darrerament he anat treballant la pàgina Estat nació, i especialment la informació referida a Espanya, que he anat redactant i polint. Òbviament pot/deu tindre errors, ningú diu el contrari.

El cas és que se'm va acudir afegir dos linies a tres pàgines (referides a la història de Catalunya, el País Valencià i les Illes) de la wiki espanyola indicant, just sota de la Guerra de successió, que l'estat nació espanyol va començar després de l'anexió de la corona d'Aragó per part de la Corona castellana, aplicant un dels dos procesos de creació dels estats nació, que és la implantació de la llengua i cultura de l'ètnia dominant (en aquest cas la castellana), a vegades agressivament. Òbviament al cap de poc es va esborrar aquesta informació i es va proposar de bloquejar-me (no he mirat si ja ho han fet).

Però ara em trobo que un administrador del wiki espanyol ha proposat un bloqueig global al meu usuari, entenc que per a totes les wikis. Atès que no soc administrador, no puc accedir a les possibles discussions al respecte, i per tant no tinc dret a defensa.

Algú sap si puc fer alguna cosa?

Docosong (discussiócontribucions)
Carmallola (discussiócontribucions)

Un compte titella d'Editant? Per dues frases correctament construides i referenciades que se'm va acudir posar a la wiki espanyola?

I com respondre a això? No tinc defensa. L'únic a aportar són els articles on he participat, o he traduit, penso que raonablement correctes i referenciats. De fet, quan no hi ha referències sovint es tracta de fragments d'articles traduits d'altes vikis, p.e. l'anglesa, on originàriament ja no hi havia refs.

Em sembla una caçera de bruixes, francament.

Resposta a «Consell davant un possible bloqueig global.»

Problema amb un vídeo de Youtube

5
Resum per Josep Estruch Traité

Gràcies pel cop de mà. Sembla que ja s'ha pogut resoldre el problema. Quan hagi d'enllaçar un altre ja m'hi fixaré una mica més.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)
Lluis tgn (discussiócontribucions)

Els enllaços a Youtube de la secció final "Enllaços externs" utilitzen la Plantilla:Youtube. Això podria ser origen dels problemes que tenies. He afegit el que demanaves al final.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Vaja, això és el que feia jo i em fallava cada vegada. Què has fet de diferent?

Lluis tgn (discussiócontribucions)

Servidor està acostumat a usar l'editor de codi del botó "Modifica el codi". Els altres vídeos que ja estaven dins de la secció "Enllaços externs" usaven la següent plantilla: {{YouTube | v= | text }}. On la v son les lletres i números de la part final de l'enllaç a qualsevol vídeo de Youtube.

Amb l'editor normal també és pot fer servir aquesta plantilla. Des d'Insereix > Plantilla. Escrius Youtube i ja dins de la finestra, a la part de sota, mostra 13 camps més. I allí al camp que posa v es pot posar les lletres i números de l'enllaç i al que és el número 1 el text que es vol veure.

Hi ha moltes plantilles que estan adaptades a l'editor normal i és molt més senzill usar-la, aquesta no és el cas.

De totes maneres l'ús d'aquesta plantilla Youtube és minoritari i no hi hauria cap problema introduir els enllaços externs com enllaços normals.

Com vegis tu. Si tens algun dubte més aquí estic.

Lluis tgn (discussiócontribucions)

Volia afegir que pots formular qualsevol dubte o pregunta a l'apartat Viquipèdia:La taverna/Ajuda. On segurament ho veuran més companys que aquí.

Aquest espai on estem discutint està encarat més aviat a resoldre assumptes propis i únics del funcionament de la Taverna.

Salutacions.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Un mes després d'haver publicat el meu primer article, Maria Assumpta, avui hi he fet l'última modificació que em faltavaː l'enllaç a l'havanera "A la Maria Assumpta" cantada pel grup Port Bo.

Malgrat que en el primer moment d'haver publicat l'article em vaig sentir aclaparat per l'allau de modificacions que hi vau fer els altres viquipedistes, us agraeixo la col·laboració i la bona disposició a respondre les preguntes que us he anat fent.

Salutacions cordials.

Yuanga (discussiócontribucions)

Bona feina!

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Mala negada! Sembla que el vídeo de l'havanera té problemes. Estic mirant de resoldre'ls...

Resposta a «El bergantí goleta "Maria Assumpta"»
Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Estic preparant un article (el segon que faig a la Viquipèdia) sobre el quetx Ciutat Badalona i hi vull incloure la infotaula de vaixell corresponent amb totes les dades que ja he publicat a Wikidata. Però se'm presenten diverses sospites que m'agradaria que m'aclaríssiuː

  1. La infotaula de vaixell Ciutat Badalona potser s'hauria d'omplir automàticament tota soleta, oi?
  2. Si a l'article que tinc a mitges no se m'omple la infotaula és perquè l'estic preparant a la meva pàgina de proves personal i no porta per títol "Ciutat Badalona". És així?
  3. Quan tindré l'article acabat (em falta revisar la redacció, millorar les notes i l'autorització -que estic gestionant- dels autors d'unes quantes fotografies per poder-les publicar) i decideixi publicar-lo definitivament amb el nom de "Ciutat Badalona" la infotaula farà la seva feina i collirà, sense que li digui res, la informació de la fitxa corresponent a Wikidata. O potser són imaginacions meves i la cosa va d'una altra manera?


Gràcies per la il·luminació que em portareu.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Respondré per parts:

1. Sí

2. Sí, si vols veure el contingut a una pàgina d'usuari has d'afegir o emplenar el camp «item» amb el valor que te a WD amb la forma Qnnnnnn. Quan passis l'article a l'espai principal li lleves aquest paràmetre.

3. Has de «lligar» l'article amb el seu ítem. Si fos traducció d'un altre ho podries fer des del mateix article però al ser el primer en estat lligat has de fer-ho des de WD en un apartat que es diu «Viquipèdia», cliques a editar a l'apartat, afegeixes el codi «ca» i comences a escriure el nom de l'article, quan el reconegui deses. L'article ha d'estar publicat prèviament.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Gràcies per aquestes clares explicacions. Després de llegir-les anava a posar-les en pràctica a l'article que estic fent i m'he trobat que ja ho havies fet tu. Gràcies un altre cop, però... Però de vegades els que en sabeu més sou massa diligents a actuar. Hauria preferit fer-ho jo mateix, que és la manera més pràctica d'aprendre les coses.

Cordialment.

Resposta a «Funcionament de les infotaules»
Фәрһад (discussiócontribucions)

Good day! Is there anyone who is able to translate an article about Tatar journalist from English or Russian to Catalan? In return, I can make the same volume of translation of your article from English to Tatar or Russian.

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Фәрһад (discussiócontribucions)

Ok! I will make it this Sunday.

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Фәрһад (discussiócontribucions)

Thanks a lot. Your translated to Tatar article will on Sunday appear!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Thank you! :)

Фәрһад (discussiócontribucions)
Cdani (discussiócontribucions)

Hola.

De RTVA Andorra em demanen si poden reproduïr alguna plana de la Viquipèdia en un programa. Entenc que sí, peró no sé si cal fer-ho seguint algun procediment. Moltes gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La resposta correcta hauria de ser que preguntin a un advocat, però aventuro el que em sembla per si els serveix una resposta amateur.

Poden reproduir la Viquipèdia complint les llicències, cosa que és més que el que fan la majoria de mitjans que reprodueixen alguna cosa de la Viquipèdia, començant per les imatges. Estrictament la llicència voldria dir:

  • Reconèixer l'autoria. Entenc que si queda clar de les imatges quin article de la Viquipèdia estan reproduint, aquest requisit es compleix com a mínim aproximadament.
  • Compartir igual: No tinc clar si això vol dir que el programa sencer hauria de publicar-se amb una llicència lliure, però crec que quan han sortit temes semblants la conclusió és que només cal que sigui lliure el que han copiat i el que hi vagi íntimament unit. Quan es posa una foto amb una llicència lliure de compartir igual en un text, no tot el text passa a anar amb aquella llicència, que si no seria impossible fer la Viquipèdia amb imatges amb llicències diferents, i per això entenc que com a molt seria la seqüència on hi hagués els articles el que seria CC-BY-SA.

Un tema a banda són les imatges, que cada una té una llicència diferent, però en general amb reconèixer l'autoria i compartir igual estan totes força cobertes.

Aleshores, jo el que faria és posar als crèdits del programa (o sobreimprès a l'article reproduït) l'origen i la llicència. Si hi ha imatges que es vegin bé (que no siguin de minimis|) citaria l'autor, la llicència i l'enllaç de cada imatge.

Cdani (discussiócontribucions)

Gràcies!

Resposta a «Reproducció a televisió»
Ssola (discussiócontribucions)

El cercador no funciona amb les noves tavernes flow.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, és molt difícil trobar-hi res. Jo el que faig servir és el Google amb site:ca.wikipedia.org i alguna part del títol de la Taverna (exemple.

A més, tenim [:categoria:converses per tema] on poden anar categoritzant converses que després vulguem trobar. Es pot categoritzar un fil posant la categoria al resum. Està fet per un parell de temes recurrents però es podria aprofitar més.

Resposta a «Cercador»

Va morir el 25 de nuvembre de 2020 a causa d'un atac cardiac, es podria dir que es va passar de la ratlla

2
Resum per Townie

Vandalisme

213.141.203.252 (discussiócontribucions)

us sembla correcte aquest comentari sobre la mort del Maradona???? Poca vergonya la d'alguns "redactors"....i Nuvembre????

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No és correcte, evidentment. Per això ha estat revertit ràpidament.

I si t'agraden aquesta mena de frases, de vandalisme en tenim uns quants casos cada dia.