Viquipèdia Discussió:La taverna

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:La taverna/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

Фәрһад (discussiócontribucions)

Good day! Is there anyone who is able to translate an article about Tatar journalist from English or Russian to Catalan? In return, I can make the same volume of translation of your article from English to Tatar or Russian.

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Фәрһад (discussiócontribucions)

Ok! I will make it this Sunday.

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Фәрһад (discussiócontribucions)

Thanks a lot. Your translated to Tatar article will on Sunday appear!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Thank you! :)

Фәрһад (discussiócontribucions)
Resposta a «Request for translation»
Cdani (discussiócontribucions)

Hola.

De RTVA Andorra em demanen si poden reproduïr alguna plana de la Viquipèdia en un programa. Entenc que sí, peró no sé si cal fer-ho seguint algun procediment. Moltes gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La resposta correcta hauria de ser que preguntin a un advocat, però aventuro el que em sembla per si els serveix una resposta amateur.

Poden reproduir la Viquipèdia complint les llicències, cosa que és més que el que fan la majoria de mitjans que reprodueixen alguna cosa de la Viquipèdia, començant per les imatges. Estrictament la llicència voldria dir:

  • Reconèixer l'autoria. Entenc que si queda clar de les imatges quin article de la Viquipèdia estan reproduint, aquest requisit es compleix com a mínim aproximadament.
  • Compartir igual: No tinc clar si això vol dir que el programa sencer hauria de publicar-se amb una llicència lliure, però crec que quan han sortit temes semblants la conclusió és que només cal que sigui lliure el que han copiat i el que hi vagi íntimament unit. Quan es posa una foto amb una llicència lliure de compartir igual en un text, no tot el text passa a anar amb aquella llicència, que si no seria impossible fer la Viquipèdia amb imatges amb llicències diferents, i per això entenc que com a molt seria la seqüència on hi hagués els articles el que seria CC-BY-SA.

Un tema a banda són les imatges, que cada una té una llicència diferent, però en general amb reconèixer l'autoria i compartir igual estan totes força cobertes.

Aleshores, jo el que faria és posar als crèdits del programa (o sobreimprès a l'article reproduït) l'origen i la llicència. Si hi ha imatges que es vegin bé (que no siguin de minimis|) citaria l'autor, la llicència i l'enllaç de cada imatge.

Cdani (discussiócontribucions)

Gràcies!

Resposta a «Reproducció a televisió»
Ssola (discussiócontribucions)

El cercador no funciona amb les noves tavernes flow.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, és molt difícil trobar-hi res. Jo el que faig servir és el Google amb site:ca.wikipedia.org i alguna part del títol de la Taverna (exemple.

A més, tenim [:categoria:converses per tema] on poden anar categoritzant converses que després vulguem trobar. Es pot categoritzar un fil posant la categoria al resum. Està fet per un parell de temes recurrents però es podria aprofitar més.

Resposta a «Cercador»

Va morir el 25 de nuvembre de 2020 a causa d'un atac cardiac, es podria dir que es va passar de la ratlla

2
Resum per Townie

Vandalisme

213.141.203.252 (discussiócontribucions)

us sembla correcte aquest comentari sobre la mort del Maradona???? Poca vergonya la d'alguns "redactors"....i Nuvembre????

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No és correcte, evidentment. Per això ha estat revertit ràpidament.

I si t'agraden aquesta mena de frases, de vandalisme en tenim uns quants casos cada dia.

Com es crea una pàgina (Jaume Rosell i Roig)

1
Darrera edició del resum per Pere prlpz 17:43, 23 oct 2020 fa 1 any

Resolució del dubte a la discussió d'usuari, però no es tanca el fil per no mossegar la usuària que ha fet la consulta i que no està clar que sàpiga o prefereixi consultar d'una altra manera.

Teresa Sala (discussiócontribucions)

Bon dia! No me'n surto per mirar de publicar una pàgina nova, sobre un poeta local de Sant Sadurní, Jaume Rosell i Roig. Em sembla que ho tinc a pàgina de proves, però sembla que m'han marxat una sèrie d'enllaços externs que hi havia posat. Em podeu ajudar?

Gràcies!

Teresa Sala

Resposta a «Com es crea una pàgina (Jaume Rosell i Roig)»
Dvbotet (discussiócontribucions)

Hola, volia revisar la pàgina que tenia de proves de Ràdio Watt i ja no la tinc. Qui me l'ha esborrada i per què? i com la puc recuperar. Hi vull afegir bibliografia -que és l'únic que hi mancava- i publicar-la. Com ho he de fer tot plegat? gràciesǃ

Pere prlpz (discussiócontribucions)

És que ja no era una pàgina de proves. La vas moure tu a l'espai principal quan encara devia estar a mitges i un administrador la va esborrar per manca de contingut significatiu.

Pots demanar Viquipèdia:Petició als administradors que un administrador restauri la pàgina i te la deixi al teu espai d'usuari.

Suposo que si estàs parlant de bibliografia és perquè ja tens present el que es va dir a Viquipèdia:La_taverna/Novetats/Arxius/2013/08#Recordatori_d'admissibilitat_de:_Radio_Watt i a Viquipèdia:Esborrar_pàgines/Historial/2013/09#Radio_Watt, però ho enllaço per si de cas.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Dvbotet (discussiócontribucions)

Hola Pere... exacte, ja no era una pàgina de proves, la vaig moure i la van esborrar. Però me la van tornar a restaurar a la secció de proves o no sé on, ja no ho recordo, perquè hi entro poc i no domino la interfície... La biografia que hi poso és independent i és un article ja publicat en un diari sobre la botiga històrica de Ràdio Watt, per tant, no serà contingut inèdit ni entra en conflicte d'interessos de res, perquè entre d'altres coses la botiga ja fa uns anys que va passar a la història. Gràcies per l'ajut.

Dvbotet (discussiócontribucions)

Per cert, quan tarden a respondre des d'administració?

CarlesMartin (discussiócontribucions)
Dvbotet (discussiócontribucions)

gràcies, per mi això és un embolic, no trobo mai res...

Resposta a «pàgina proves de Radio Watt»
Keemstrand (discussiócontribucions)

Hola, voldria posar-me en contacte amb Lohen11 i no puc perquè diu:

This board is protected. Only autoconfirmed users can participate. Reason: Vandalisme anònim excessiu

Algú sap com ho puc fer? Estic intentant d'escriure un article sobre la Llibreria Porter.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Notifico en @Lohen11 per que vegi que el busques.

Lohen11 (discussiócontribucions)

El teu usuari no està bloquejat, per tant pots editar si et registres.

Keemstrand (discussiócontribucions)

Perdoneu, sóc novell.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Els usuaris registrats abans-d'ahir, que encara no deuen ser autoconfirmats, poden editar les pàgines semiprotegides?

Lohen11 (discussiócontribucions)

Si ho he entès bé, vol crear l'article sobre la Llibreria Porter. I per això no hi ha cap problema. Si vol editar en un article semiprotegit, m'hauria de dir quin.

Resposta a «Llibreria Porter»

Proposta remodelació taverna

3
Resum per Medol

traslladat a la secció de propostes taverna

Medol (discussiócontribucions)

Proposo, com una millora d'usabilitat de la web, que Viquipèdia:La taverna sigui un únic espai de discussió on s'apleguin les novetats, propostes i ajuda. Per proposar una cosa així com s'hauria de fer? Quan es perfili la proposta i la gent hagi dit la seva on s'hauria de dur a terme la proposta i les votacions?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo començaria per proposar-ho a la secció de propostes de la taverna.

Medol (discussiócontribucions)

D'acord, ho trasllado allà

Celtic Knot Wikimedia Language Conference 2019

1
Llywelyn2000 (discussiócontribucions)

Please translate to your own language! Apology for writing in English!

The third Celtic Knot Language Conference will be held this year at Penryn Campus, Cornwall on the 4th & 5th of July 2019.

More information can be found here. See you there! Llywelyn2000 (disc.) 10:45, 6 juny 2019 (CEST)

Resposta a «Celtic Knot Wikimedia Language Conference 2019»
YoaR (discussiócontribucions)

Hola, bon dia.

Actualmente, 60 de los 78 conceyos de Asturies tienen aprobada la toponimia tradicional como oficial. Tengo entendido que la política de la Wikipedia en català es usar la toponimia oficial, así que me gustaría pedir permiso para trasladar todos los artículos de localidades y conceyos del topónimo castellano al oficial en asturiano. Todos estos cambios tendrán su referencia a la disposición legal publicada en el Butlletí Oficial del Principat d'Astúries.

Moltes gràcies.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Endavant, YoaR! Si necessites res avisa'ns :)

YoaR (discussiócontribucions)

Gràcies Pau.

Para los casos con topónimo oficial bilingüe (Gijón/Xixón, Cangues d'Onís/Cangas de Onís) propongo trasladar los artículos al topónimo tradicional en asturiano, especificando siempre en la primera línea del artículo cuál es el nombre oficial. En los ejemplos anteriores, los artículos serán Xixón y Cangues d'Onís.

¿Está bien así? YoaR (disc.) 11:11, 4 gen 2019 (CET)

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Sí. De tota manera, hauries de tenir en compte que si existeix exònim en català aquest preval (és el cas de Saragossa, per exemple). Aquí malauradament no puc ajudar-te, perquè no sóc expert en el tema. Potser algun altre viquipedista et pot ajudar. Per la resta de casos, hauria de quedar una cosa així:

"Xixón (en castellà Gijón i oficialment Gijón/Xixón)[1] és una ciutat i consell de la costa cantàbrica al Principat d'Astúries."

"Samartín del Rei Aurelio[1] (en castellà San Martín del Rey Aurelio) és un consell de la comunitat autònoma del Principat d'Astúries."

(Per cert, sent-te lliure d'escriure'ns en asturià si t'és més fàcil, que ens entendrem sense problema).

YoaR (discussiócontribucions)

Voi tar sollerte a los exónimos en catalán, pero nun creo qu'haya conflictos. Fice yá'l primer cambéu: El Valle Altu de Peñamellera, ¿pues echa-y una güeyada enantes de siguir colos demás? Gracies.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Perfecte, veig que has creat la plantilla {{Toponímia d'Astúries}} així serà fàcil gestionar els canvis si s'ha de polir res. Pel que veig el teu primer canvi està perfecte. Pots seguir amb la resta :)

¡Munches gracies! Un saludu.

Resposta a «Toponimia asturiana»