Viquipèdia Discussió:La taverna/Arxiu 1

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Redirigir per seccions

Per no carregar massa una plana pareix que el millor que es pot fer és redirigir les se4cción a altres planes (Template, per exemple).

Plàcid Pérez Bru 10:22 11 set, 2004 (UTC)

No sé què vols dir. Que posem la informació del damunt amb plantilles? Llull 10:27 11 set, 2004 (UTC)

Nom de la taverna

Hola. Quien le nombro a este sitio "la taverna"? Me gusta!

Mcm el comentari anterior sense signar és fet per McM (disc.contr.) 02:59, 7 març 2005‎

Organitzar

A Discussió:Portada hi ha una llista de enllaços cap a "tavernes" d'altres wikis. Què fan ahi? No haurien d'estar a la taverna?

Penseu que seria bona idea separar la taverna en seccions? Almenys en dues categories:

 • Dubtes
 • Notícies
 • Propostes

--Peleguer 17:05 1 abr, 2005 (UTC)

Recordeu signar / Recordeu de signar

A la portarda, hi diu Recordeu signar els vostres..., mentre que a mi em sona molt més natural Recordeu de signar els vostres. No sé si és cosa dialectal, però si és una cosa comuna de Saldes a Guardamar, proposo canviar-ho.--Pau 17:16 11 jul, 2005 (UTC)

Totes dues formes, la presència i l'absència de la preposició de davant una frase que fa de complement directe, són correctes. Pens que, quan algú ja ha triat una opció lingüística correcta, no l'hauríem de canviar si sols es deu a una preferència personal. Així, almanco, és com solem treballar els correctors de català. Vicent Tur i Serra 01:25 26 jul, 2005 (UTC)

Conforme doncs --Pau 14:15 26 jul, 2005 (UTC)

Errors d'aquesta pàgina que podeu corregir

 • contribuïu l’enllaçament
contribuïu a l’enllaçament
 • inter-lingüístic
interlingüístic
 • respecte la Viquipèdia
respecte a la Viquipèdia
 • estan al capdamunt
són al capdamunt
 • Difussió
Difusió

Vicent Tur i Serra 10:56 28 jul, 2005 (UTC)


Si algú troba a faltar una convesa, la pot tornar a portar ací. Sobre qüestions específiques del funcionament de la ...

No sé com ho heu fet però no ho sé corregir.

Plàcid Pérez Bru 09:06, 8 nov 2005 (UTC)

El text que volies corregir es trobava a la "pseudo-plantilla" Viquipèdia:La taverna/Encapçalat. Ja ho he fet, però ja saps que si vols modificar quelcom, has d'anar a aquesta plantilla. --Joanot Martorell 09:47, 8 nov 2005 (UTC)

Hola!

Nomès una petita correccio de la frase en francès en aquesta pagina :

FR: Si ne comprenez pas ou ne savez pas écrire dans notre langue et souhaitez être communiquée avec nous, s'il vous plaît, visitez l'Ambassade.

--> FR: Si vous ne comprenez pas ou ne savez pas écrire dans notre langue et souhaitez communiquer avec nous, s'il vous plaît, visitez l'Ambassade.

Que vagi bé!

Què ha passat???

què li ha passat a la taverna???--SMP (missatges) 14:38, 1 mar 2006 (UTC)

Arreglat. Es veu que com açò ho porta Martorell i no està... Només calia crear l'article i copiar les plantilles del mes anterior. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 15:26, 1 mar 2006 (UTC)
I es perden totes les discussions que teníem en procés???--SMP (missatges) 15:39, 1 mar 2006 (UTC)
Semblaria més lògic que hi poguèssim tenir dos o tres mesos i que a cada mes desaparegués el primer. Llull · (vostè dirà) 15:45, 1 mar 2006 (UTC)
Les que vullgues mantindre, les has de copiar de l'arxiu del mes anterior al d'aquest mes (això és el que s'ha estat fent des que vam canviar la taverna). Llull, no t'entenc amb què vols referir-te això de tindre dos o tres mesos i que a cada mes desaparegués el primer.--Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 15:59, 1 mar 2006 (UTC)
I ara? Encara falta ajustar els anys. Llull · (vostè dirà) 16:11, 1 mar 2006 (UTC)
Ja em direu el què, però per mi, l'avantatge és evident. El que no sé és si permetre o no la visualització d'encara un altre mes. Llull · (vostè dirà) 16:27, 1 mar 2006 (UTC)
Aaaaahhh, val, d'acord, és que no t'entenia el que volies dir. Estaria bé però no creus que la pàgina es faria eterna de llarga? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 16:31, 1 mar 2006 (UTC)
Doncs havent vist les pàgines de discussió que he vist no. Seria moderadament petita. El que em sembla és que un missatge se'n vagi sense ni dir adéu ni res al cap de dos dies d'haver-lo escrit és una mica bèstia. Llull · (vostè dirà) 16:37, 1 mar 2006 (UTC)

Es podria posar a cada títol de les seccions el més de l'arxiu? És que mareja veure duplicades les seccions. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:00, 5 mar 2006 (UTC)

Ara hi ha un nou problema, no es poden editar els temes des de la plana principal de la taverna!!--SMP (missatges) 11:07, 9 mar 2006 (UTC)

Enllaços als apartats de la Taverna

He observat que els enllaços que apareixen just sota el requadre verd Si us plau, aneu a... no em funcionen amb SeaMonkey, però sí que van quan sel·lecciono de veure tan sols una sala particular a les plantilles inferiors. S'hauria d'arreglar, perquè fins que no he descobert això últim no he esbrinat com es podia intervenir a la Taverna, doncs la pàgina principal està bloquejada. --Eloi [entfe001] 14:49, 30 abr 2006 (UTC)

Pots accedir a Viquipèdia:La taverna/Encapçalat. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 14:54, 30 abr 2006 (UTC)
Acabo de veure per què no funcionen aquests enllaços. Esperen una àncora amb el nom de la secció de la taverna, però en realitat les que estan definides inclouen nom i mes, per la qual cosa la correcció de la plantilla superior per tal que els enllaços interiors funcionessin implicaria haver de tocar la plantilla un cop al mes. Aleshores què fem, canviem la plantilla cada mes o reorganitzem la taula de continguts per tal de tenir subseccions sense incloure el nom del mes en curs i l'anterior? --Eloi [entfe001] 15:01, 19 mai 2006 (UTC)
Bufff, suposaria molt de manteniment i quasi ningú estaria en la tasca de fer tant de canvi. Sempre em toca a mi fer els canvis i la creació de les seccions noves de cada mes el dia 1 i és molt pesat i a la gent li fa gossera tant de manteniment. S'ha d'intentar buscar una solució que no suposara molts canvis o que algun administrador faça alguna cosa amb MediaWiki perquè els codis de la taverna funcionen bé amb el SeaMonkey. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:02, 19 mai 2006 (UTC)
I seria tècnicament possible canviar les àncores El-que-sigui de maig per El-que-sigui del mes actual i El-que-sigui d'abril per El-que-sigui del mes passat? És possible que les àncores canvïin tan sols canviant el títol de la secció, doncs suposo que les genera directament el programari wiki. Es guanyaria la funcionalitat dels enllaços de la capçalera a costa de tenir una taula de continguts lleugerament més ambigua.
En resum: caldria canviar per una banda la taula de continguts per tal que els títols de les seccions no facin referència explícita al mes en curs (però es poden deixar just al contingut de la secció) i per l'altra els enllaços del començament per afegir la cua del mes actual (o la forma que es cregui més correcta en català). Jo ni m'atreveixo a tocar res, perquè està tot repartit entre tantes plantilles que em fa por fer alguna desgràcia sense voler. --Eloi [entfe001] (blablabla) 12:41, 22 mai 2006 (UTC)
P.S: Amb Firefox tampoc funcionen els enllaços de marres. Després ho intentaré des d'Internet Explorer (quan reinicïi a la partició Win32).
Des d'Internet Explorer tampoc funciona (sóc l'usuari entfe001, però no vull iniciar sessió des de Windows perquè l'IE de vegades desa les claus, escric des de la UAB) --158.109.192.79 14:53, 22 mai 2006 (UTC)
Es podria fer però s'ha de fer una plantilla lògica per a que automàticament ho faça com les de Template:del mes actual. Però jo no sé fer-les. Sóc l'usuari Pepetps (escric des de l'UMH, mateixes preocupacions que entfe2001). --193.147.142.6 15:44, 22 mai 2006 (UTC)
Veig que algú ha creat una plantilla especial que ho arregla. Gràcies --Eloi [entfe001] (blablabla) 13:23, 29 mai 2006 (UTC)
Per cert, l'he afegida a l'apartat "Tauler" de l'encapçalament doncs no hi era.

Walden 69 se'n va

Ja n'estic tip. En el commons sempre es questiona el que faig. Veig que a Jolle també el van bloquejar durant un temps peruè no se'n fiaven de la seva tasca. Comprenc que molts no hi vulguin col·laborar, ja que sovint fiscalitzen les teves pujades i ho qüestionen tot. Com que no vull perdre el temps justificant-me, ho deixo córrer. Ho lamento molt, però ja no puc més. Tinc molt poc temps lliure i no tinc ganes de discutir amb ningú. Que us vagi bé en el projecte. Adéu Walden69 16:30, 4 jun 2006 (UTC)

Hola Walden, he vist que has tingut problemes amb commons. Jo també vaig tenir problemes un cop i em van bloquejar el compte. Si tens molts problemes amb ells carrega les imatges a la wiki catalana. Com veig que les imatges són creades per tú, poses l'etiqueta de treball propi {{DP-Propi}} i espero que no tinguis cap problema. Però no ens deixis. Fas una feina collonuda, que no és valorada excepte per un mateix, suposo que és normal en tots els treballs altruises. He vist a les estadistiques que t'has convertit en el segon enciclopedista de la wiki per la gran feina que has fet. Si et val la meva opinió, no ens deixis. Passa del commons si no són capaços de creure que el treball es propi i carrega-ho a la wiki catalana. Molta sort i endavant.--Felato 16:40, 4 jun 2006 (UTC)

quina es la wiki comons catalana?

--Josep Moragues 14:44, 10 jun 2006 (UTC)

Ei, gràcies per la nova oportunitat!!

He vist com la Viquipèdia m'ha donat una nova oportunitat, retirant-me la "censura".

A partir d'ara, acceptaré sense més discussions les normes de propaganda i intentaré no cridar tant l'atenció.

Salut a tothom!!! --cromelnordic 13:49, 28 jul 2006 (UTC)

Sobre el botó d'edita

Jo fa força temps que no veig el botó d'[edita] que apareix a la dreta dels títols de secció a la plana principal de la taverna. Suposo que és perquè aquesta pàgina està blocada i, encara que aquells enllaços portin a editar una altra pàgina, es desactiven automàticament. El procediment que he de fer servir per respondre temes de la taverna és anar a clicar a l'enllaç de Mostra només aquesta secció cosa que és bastant pesada i que a més porta problemes quan el tema que vols respondre està ubicat a la taverna del mes passat. Per això, crec que seria convenient desbloquejar la pàgina, si cal, només per a usuaris registrats. Amb el gros avís ocult que hi ha en el codi, dubto que ningú l'editi sense voler, i en canvi, suposarà una ajuda a aquells usuaris nous als que els agradaria intervenir a la taverna i sovint ho troben complicat.--SMP (missatges) 10:10, 1 set 2006 (UTC)

Jo avui no veig tampoc el botó d'edita, i a més, l'enllaç de Mostra només aquesta secció de la barra no funciona (està en negre), de manera que no puc intervenir a la barra. Suposo que no m'han barrat l'entrada al bar per preguntar massa.--Pere prlpz 22:00, 27 oct 2006 (CEST)

Redirigir

Algú em pot fer cinc cèntims de com es redirixeix? Gràcies! --Esv 12:14, 15 set 2006 (UTC)

Editant, a d'alt a la dreta hi ha la icona de redirecció Button redirect.png--Lohen11 12:19, 15 set 2006 (UTC)
Moltes gràcies! :)--Esv 12:32, 15 set 2006 (UTC)

protecció!!

Crec que s'ha de protegir a anònims Viquipèdia:La taverna/Encapçalat, sembla que algun xoriçot la va vandalitzar. Albertsab (Tu diràs) 10:17, 8 oct 2006 (UTC)

Ui, sembla que ja es va protegir ahir. Perdó -Albertsab (Tu diràs) 10:18, 8 oct 2006 (UTC)
No et preocupes. La vaig protegir jo al vore el teu missatge. Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:35, 8 oct 2006 (UTC)

una pregunta

Espere su us'plau, yo hablar muy mal castellano y catala. Yo soy Admin de la Viquipedia aleman y quiero viajar al fin de ano a Barcelona. Yo vivo este tiempo en Cerdanyola, donde yo trabajar 1991-1992. Podemos nosotros veremos al fin de Ano? Nosotros son dos usarios de la Viquipèdia aleman. My Pagina usario de la Viquipèdia aleman es: http://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Ralf_Roletschek saludos Ralf --217.88.187.15 22:05, 18 oct 2006 (UTC)


On està el botó "edita" de la pàg. principal de la taverna ??

He rebut un missatge on em deia que els missatges o comentaris, s'avien de deixar a el que era la pàgina principal pitjant sobre "edita" i no sobre "discussió". El cas es que jo no sé on està aquet lloc on diu edita a la pàgina principal de la taverna... Algú m'ho pot dir ?? també m'interessaria saber com es fa aquest enllaç on hi ha una paraula com per exemple:"fórmula" i al pitjar et porta a la seva definició... Us demano que m'ho digueu, perfavor AITOR

--Niñerola 14:56, 20 febr 2007 (CET)

La taverna és aquí: Viquipèdia:La taverna. Per plantejar alguna consulta pots clicar a qualsevol dels llocs on diu tema nou dintre de la pàgina o bé edita a la part superior. Per fer un enllaç només cal posar el nom de la pàgina entre [[]]. Per exemple, [[aigua]] produeix aigua. Més informació a Ajuda:Com s'edita una pàgina#Enllaços.--Pere prlpz 15:35, 20 febr 2007 (CET)

Dues entrades del mateix article

Comentari traslladat a Viquipèdia:La taverna/Arxius/Ajuda/Recent#Dues entrades del mateix article. --V.Riullop (parlem-ne) 14:06, 9 març 2008 (CET)

Hola.

I do not know català, and speak english. I'm trying the get the article Lisa Gerrard going, but it keeps on getting deleted. Can someone translate the article in català? Thanks.

Glitter (discussió) 23:33, 20 març 2008 (CET)Glitter

Hello

Hello, fellow wikipedians. I noticed a rather big acceleration in growth of the Catalan Wikipedia. First of all, sincere congratulations for that. The reason I am here is to ask you if there was any campaign or anything that the people here did, in order to attract contributors, or if it just happened without any influence. I would like to know that, because I would also like to help no. 18 Wikipedia grow (in Romanian).
Congratulations again for your increasingly successful project, and sorry for writing in English. Good luck further! diego_pmc (discussió) 21:42, 4 juny 2008 (CEST)

Comentari (Mojuel, 2008)

(Nota: Comentari mogut de l'encapçalament.)

M'ha costat molt carregar una foto meva al commons i encara més descarregar-la en un article meu. Tot i això ho he aconseguit però la foto és enorme! És l'article Monument als Herois del 1808. He intentat reduirla amb els pax però no s'ha modificat. Em podeu ajudar?--Mojuel (discussió) 18:48, 5 set 2008 (CEST)

Corrector a la Viquipèdia?

Hola!

Sóc novata a la Viquipèdia i volia preguntar si existeix algun corrector a l'hora de presentar articles a la Viquipèdia i com poder-lo utilitzar aquesta eina.

Moltes gràcies.

--Valjunquera (discussió) 22:13, 13 març 2009 (CET)

No, però pots fer servir el Firefox en comptes de l'Internet Explorer, que té la possibilitat de corregir el que escriguis. A la pràctica ve a ser el mateix. 88.19.140.73 (discussió) 22:24, 13 març 2009 (CET)

Viquinotícies

Hola!!

No sé si aquest és el lloc més adequat per la meva observació, però no obstant això, allà va: He vist que la darrera notícia publicada en les Viquinotícies data del dia 1 de gener de 2009, o sigui, fa dos mesos i mig. Per publicar notícies més actualitzades, penso que seria interessant que s'utilitzessin els arxius RSS dels principals mitjans de comunicació catalans. No sé si això representaria algun problema legal, però està clar que les notícies serien més actuals...

--Nggabua (discussió) 12:30, 14 març 2009 (CET)

País Valencià y Banderas

Traslladat a Viquipèdia:La taverna/Arxius/General/Recent. --V.Riullop (parlem-ne) 20:04, 27 abr 2009 (CEST)

Això ho hauries de parlar a la taverna, no a la discussió de la taverna. Suposo que t'has confós de lloc. --SMP​ (+ disc. xat) 18:15, 27 abr 2009 (CEST)
No me deja editar en la taberna, ¿te importa ponerlo tú por mí? Gracias.--Elputoamo2009 (disc.) 19:12, 27 abr 2009 (CEST)
La taverna està dividida en seccions. No es pot editar l'estructura de la taverna, però sí cadascuna de les seccions. Ho he traslladat a l'enllaç de més amunt. --V.Riullop (parlem-ne) 20:04, 27 abr 2009 (CEST)

L'arxiduc

Traslladat a Viquipèdia:La taverna/Arxius/Novetats/Recent. --V.Riullop (parlem-ne) 13:38, 7 juny 2009 (CEST)

"Escleròtica" i "Escleròtica propiament dita"

Hola, no entenc la inclusió diferenciada d'escleròtica "propiament dita", sóc metge de família i tinc dos fills residents d'oftalmologia, i mai he sentit ha parlar d'aquesta diferenciació, una cosa és l'escleròtica i una altra és la còrnia (tot i que tenen un mateix origen embriològic i una continuïtat d'estructura anatòmica).

A més us remeto al Diccionari Enciclopèdic de Medicina:

"Escleròtica: Membrana externa del globus ocular (blanc de l'ull). És opaca i resistent, i recobreix les cinc sisenes parts posteriors del globus ocular. S'hi insereixen els músculs oculomotors i en el pol posterior hi ha una zona anomenada làmina cribrosa per on penetra el nervi òptic. Per davant continua amb la còrnia."

No hi hauria d'haver cap dubte en fusionar aquest contingut amb el d'escleròtica i eliminar la distinció que es fa de les dues parts. Tot eliminant "Escleròtica pròpiament dita".

Sóc novell i no sé a qui correspon resoldre aquest afer, si voleu puc traspassar la informació i que algú esborri "Escleròtica pròpiament dita". Els anteriors paràgrafs els he anotat a la discussió de l'article (n'hi havia prou? o he fet bé d'anotar-ho aquí?).

--Jmarchn (disc.) 12:03, 16 set 2009 (CEST)

Això ho hauries de dir a la pàgina de discussió dels articles corresponents, no aquí. En qualsevol cas, ja he proposat la fusió dels dos articles. – Leptictidium (auderiense) 13:53, 16 set 2009 (CEST)

"Escleròtica" i "Escleròtica propiament dita"

Gràcies!. Finalment he trobat el terme correcte però molt poc emprat de "Corneosclera" per l'antic "Escleròtica", l'he renomenat, i he traspassat la informació de "Escleròtica propiament dita" a "Escleròtica", només cal esborrar "Escleròtica propiament dita".

--Jmarchn (disc.) 15:05, 16 set 2009 (CEST)

Un error en la wikimedia

He fet (o refet a fons) diversos dibuixos en format svg, i sovint em trobo en el problema que no s'actualitza la imatge png que s'utilitza en les pàgines de la viquipèdia.

Com a exemple podeu veure [1], en que el cor apareix sense ombres, si després cliqueu la imatge, llavors ho veureu en svg: [2], que és la última versió i en que apareix el cor amb ombres.

Hi ha però una solució: canviar els pixels de la imatge en la pàgina web, per exemple canviant 300px per 301px, això força al programa que gestiona la viquimèdia|viquipèdia a recrear el png. Això, però no es pot resoldre en els casos de les imatges que es mostren en els catàlegs ([3]).

Evidentment es tracta d'un error, que seria bo que algú més relacionat que jo (novell) adrecés a qui ho pugui resoldre.

--Jmarchn (disc.) 17:16, 3 des 2009 (CET)

Promotion d'un Blog / Blog promotion

Un utilisateur essaye de promouvoir son blog, WP:FR et WP:ES n'ont pas accepté, il est aussi chez vous !

A user tries to promote his blog, that was reverted in WP:FR and WP:ES, he did the same here...

http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Beat_de_Li%C3%A9bana&action=historysubmit&diff=4591240&oldid=4194547 --Anneyh (disc.) 22:20, 7 des 2009 (CET)

Error de noms

Em surt el mes Març repetit en la Taverna Multimèdia. El mes de Febrer es diu Març i desprès hi ha el Març verdader. Algú més li passa? Utilitzo Google Chorme --Lluis_tgn (disc.) 19:58, 8 abr 2010 (CEST)

No crec que siga cosa del navegador, diria que és cosa del arxivador de la taverna. Bé però definitivament ja l'he posat a punt, sols que se'm va oblidar corregir l'error. –Pasqual · discussió · xat 20:55, 8 abr 2010 (CEST)
Bé en Beusson ho ha arranjat, i aprofite per a dir que el Vriullop està interessat en arxivar d'una altra manera la taverna. –Pasqual · discussió · xat 20:57, 8 abr 2010 (CEST)

Renda per capita

Hola. He elaborat l'article renda per capita, contràriament al que em pensava, i al que habitualment hi ha en dotzenes i dotzenes d'articles a la wiki catalana: "capita" va sense accent!

He fet l'oportuna consulta a Optimot:

El terme "renda per càpita" és correcte; però també es correcte sense accent a càpita: "renda per capita", entenent que "per capita" és en llatí, i per tant ho representarem escrit amb lletra cursiva. Ho he expressat bé?. Context: definició del terme a la viquipèdia.

i la resposta ha estat

La forma catalana normativa és renda per capita (sense accent), llatinisme directament adoptat en català. Com es tracta de la forma normativa, és a dir, com que ja forma part del lèxic català, s'escriu sense cursiva.

Algú pot cuidar-se de canviar de forma automàtica el terme "càpita" per "capita"?

--Jmarchn (disc.) 17:44, 15 des 2010 (CET)

Interviquis de la taverna

Els interviquis de la taverna són un desastre, estan desordenats i repetits, que es podria arreglar?--Lliura (disc.) 19:37, 21 abr 2011 (CEST)

Crec que surten duplicats perquè els interviquis de l'apartat d'ajuda (l'únic apartat de la Taverna que té inteviquis) s'incloïen en incloure l'apartat. Hi he posat uns noinclude, però de moment no veig que s'arregli, tot i haver fet un purge. Espero que només sigui que el programari triga a actualitzar-ho. Si no és així, ja no en sé més.--Pere prlpz (disc.) 22:48, 15 gen 2012 (CET)

Request for translation. Yanka Kupala and Yakub Kolas

Warm greeting from Belarusian Wikipedia! This year we celebrate 130. birthday of Belarusian great poets en:Yanka Kupala and en:Yakub Kolas Could you help us to translate articles into your unique and honourable language? Thank you in advance! --Rymchonak (disc.) 10:00, 15 gen 2012 (CET)

Plantilla:Commonss-inline

He creat unes plantilles que són útils per enllaçar a la Wikimedia Commons, la principal de les quals és la Plantilla:Commonss-inline.

En podeu veure la seva utilitat pràctica a Calella. En aquest cas i quan hi han referències a diversos edificis dels quals no hi ha un article diferenciat. Així en el mateix article hi podeu trobar:

Obres de Jeroni Martorell: Arquitecte municipal de la ciutat, construí diversos edificis municipals com l'antiga biblioteca (Biblioteca Costa i Fornaguera), el mercat municipal i l'escorxador. ( A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a la biblioteca, el mercat i l'escorxador). Urbanitzà, a més, el passeig Manel Puigvert (passeig de Mar) i el Parc Dalmau (Els Pins), un espai amb jardins situat a l'altra banda de la carretera N-II. ( A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu al Passeig de Mar).

Com podeu veure (i hi és explicat a la informació) és diferent a la Plantilla:Commonscat-inline. D'aquesta manera i sense modificar l'aspecte dels diferents paràgrafs, fa més accessible el contingut multimèdia a l'usuari. A diferència de Commonscat-inline he optat per eliminar l'enllaç a Wikimedia Commons, ja que aquest enllaç apareixeria en diversos llocs i no és tan rellevant (així altres wikis ni tan sols l'inclouen a Commonscat-inline).

--Jmarchn (disc.) 18:06, 4 des 2012 (CET)

Aquestes plantilles poden ser útils en algun lloc, però em sembla que a l'exemple de Calella n'hi ha un excés. En general:
 • Jo enllaçaria l'article de Calella amb la categoria (o la galeria) de Calella a Commons, amb un enllaç al final amb {{Commonscat}} o {{Projectes germans}}.
 • Els articles sobre aspectes concrets (edificis, lloc, aplecs, etc.) de Calella s'haurien d'enllaçar amb les categories o galeries que els toquessin.
 • Les imatges que calguessin per entendre millor l'article haurien de ser a l'article. No cal saturar els articles d'imatges, però n'hi caben moltes més de les que hi ha ara. Si convé, fins i tot es pot posar una galeria al final d'algunes seccions.
 • En alguns llocs es podria enllaçar categories concretes de Commons, però hauria ser amb mesura i de manera discreta. Potser un enllaç reduït al peu de les imatges podria servir, o potser no cal ni això. El que em sembla excessiu és afegir frases per enllaçar dins un paràgraf de text, com a l'exemple de més amunt, on una quarta part del paràgraf està parlant de Commons i no de Calella.
 • La galeria d'imatges del final de Calella no l'acabo de veure útil.--Pere prlpz (disc.) 18:35, 4 des 2012 (CET)
Realment l'article de Calella és millorable. Si be, he posat Calella com a exemple per si algú li sembla bé d'utilitzar aquesta plantilla. He millorat algun dels aspectes que has dit, afegint enllaços que no eren presents. Jmarchn (disc.) 19:39, 4 des 2012 (CET)
Jo trob la plantilla massa grossa i intrusiva. També optaria per algunes de les propostes alternatives d'en Pere com posar-les només als articles concrets, o, com a molt, al peu d'una foto. Pau Cabot · Discussió 20:13, 4 des 2012 (CET)
Recollint les vostres propostes, en una simulació del que serien (no una, sinó dos plantilles: una pel text i l'altra pels peus de fotos):
Maqueta a Catalunya en Miniatura del Far de Calella. (A Commons-logo.svg: més imatges).
Obres de Jeroni Martorell: Arquitecte municipal de la ciutat, construí diversos edificis municipals com l'antiga biblioteca (Biblioteca Costa i Fornaguera), el mercat municipal i l'escorxador. Urbanitzà, a més, el passeig Manel Puigvert (passeig de Mar) i el Parc Dalmau (Els Pins), un espai amb jardins situat a l'altra banda de la carretera N-II. (A Commons-logo.svg: la Biblioteca, el Mercat, l'Escorxador i el Passeig de Mar).
Què us sembla?.
Jmarchn (disc.) 16:44, 5 des 2012 (CET)
Trobo que hi ha massa lletra, com per fer perdre el fil del text. Provaria de fer el logo en superíndex (igual que les notes de referències) i prou. --Anskar (disc.) 18:56, 1 gen 2013 (CET)

Plantilla:Commonss-inline-s i Plantilla:Commonscat-inline-s

Com que no hi han hagut respostes a la propostes de la presentació anterior he seguit amb el meu raonament, i prenent l'anterior exemple, seria:

Maqueta a Catalunya en Miniatura del Far de Calella. (A Wikimedia Commons: més imatges).

Obres de Jeroni Martorell: Arquitecte municipal de la ciutat, construí diversos edificis municipals com l'antiga biblioteca (Biblioteca Costa i Fornaguera), el mercat municipal i l'escorxador. Urbanitzà, a més, el passeig Manel Puigvert (passeig de Mar) i el Parc Dalmau (Els Pins), un espai amb jardins situat a l'altra banda de la carretera N-II. (A Wikimedia Commons: la Biblioteca, el Mercat, l'Escorxador i el Passeig de Mar).

Jmarchn (disc.) 21:09, 12 des 2012 (CET)

Dels enllaços a Commons ja n'he parlat més amunt (si realment calen, jo els reduiria al mínim), però aquí el que més sobra són les negretes.--Pere prlpz (disc.) 12:52, 3 gen 2013 (CET)

El xat

Com funcióna el xat? Algú m'ho explica no hi he entrat mai no sé com funciona!--SAVMAVGER (disc.) 12:43, 3 gen 2013 (CET) He entrat però no hi sé escriure!!!

A sota de tot de la pantalla veuràs un rectangle blanc (la resta del fons és una mica més fosc). Hi has de clicar i llavors ja podràs escriure.

Wrong language link

This page points to en:Modernism in interwiki. Fix it if that has not any purpose.--Bouron (disc.) 18:14, 8 març 2013 (CET)

Citacions i wikisource

Bon dia, tenia una sèrie de dubtes. El primer dubte que tinc és de com posar citacions amb frases textuals. Normalment a la Viquipèdia he vist que els poseu dins els símbols "«»" i en cursiva, però encara que d'altres idiomes no hagin de ser el model, he vist que ho posen amb {{Cita| text de la cita|autor de la cita i referència}}. Clar, veig que queda millor de la segona manera, però m'agradaria que algú m'aconsellés.

El segon dubte, es que estic treballant l'aticle del Tractat d'Utrecht i m'he fixat que el document es troba a la Wikisource, però no en català (només en castellà i anglès), això impedeix que no el pugui incloure a l'article en català? O podria traduir-la i incloure-la? Mercès! --Bcnart (disc.) 11:59, 3 ago 2013 (CEST)

Acabat/inacabat

Hola, no sé si aquest és el lloc més apropiat per a preguntar açò (la veritat és que vaig un poc perdut), però, ja que he començat a editar, ho pregunte, encara que sé que la resposta no és fàcil: Quan és el moment per a llevar-li a un article la marca d'inacabat? Últimament he fet alguns articles, alguns amb més contingut i d'altres amb menys, i en la majoria hi he posat 'inacabat' perquè no n'estava segur i perquè encara tenia coses per modificar i afegir. Alguns d'ells jo els considere acabats, i, per tant, llevaria la marca, però no sé si puc fer-ho o no, ja que no sé fins a quin punt he aportat prou informació i referències al tema, o si el tema mereix la pena tan sols d'existir. Tampoc sé signar, així que pose: Jordilet dia 25 de febrer de 2014

Traslladat a Viquipèdia:La taverna/Ajuda#Acabat/inacabat.--KRLS , (disc.) 18:41, 25 feb 2014 (CET)

Pilot / article de prova - pobles gal · lesos

Si us plau, algú llegeix el meu article: User:Wici Rhuthun 1/Rhuthun. Només 3 sentances curtes. Moltes gràcies! Wici Rhuthun 1 (disc.) 12:35, 9 abr 2014 (CEST)

Please translate: ...and %x were born in Wales. Moltes gràcies! Llywelyn2000 (disc.) 22:58, 18 abr 2014 (CEST)
Tot i que aquesta mostra suposa una bona millora sobre els articles de pobles d'Oklahoma que tenim, per mi no té gaire sentit fer amb bot articles que només contenen dades estadístiques que estarien molt millor en una taula.--Pere prlpz (disc.) 00:05, 19 abr 2014 (CEST)
Una bona millora? Aquest també té només dades estadístiques, però moltes menys que els articles de localitats estatunidenques.– Leptictidium (digui, digui) 09:13, 19 abr 2014 (CEST)
Donaria la benvinguda a aquest tipus d'articles curts sobre Wicipedia Cymraeg, basada en totes les poblacions de Catalunya! El treball dur, el treball de fet es fa, i llest per ser incorporat en els articles corresponents. No obstant això, si ho prefereix, no vaig a carregar. És, per descomptat, la seva elecció! Han estat acceptades per tres idiomes (bretons, gaèlics i, per descomptat - el meu propi llenguatge - Gal · lès. veure aquí Llywelyn2000 (disc.) 10:48, 19 abr 2014 (CEST)
Per mi la qüestió clau és: si aquests articles no els crea el bot, els crearà algú altre?– Leptictidium (digui, digui) 10:59, 19 abr 2014 (CEST)
@Leptictidium: La millora respecte als d'Oklahoma és que en aquests hi ha les dades estadístiques bàsiques i als d'Oklahoma, a més, hi ha moltíssima palla (palla estadística i verificable, però que són dades que cap autor humà posa en cap article de veritat, fins i tot en articles de qualitat). Tant per uns com pels altres, millor una llista.--Pere prlpz (disc.) 17:14, 19 abr 2014 (CEST)
Jo també trob que aquestes dades estarien millor en una taula. I si tenim les coordenades, crec que no fa falta posar la distància a Cardiff ni a Londres. Pau Cabot · Discussió 09:02, 20 abr 2014 (CEST)

Noms d'animals i plantes

Considere que hi ha noms d'espècies animals i de plantes que varien segons la zona, per la qual cosa l'opció que es fa servir en la wikipedia castellana seria la més correcta, és a dir, utilitzar el nom científic.--Altorrijos (disc.) 11:42, 27 jul 2014 (CEST)

@Altorrijos: En primer lloc, aquesta discussió hauria de ser a la Taverna i no a la discussió de la Taverna.
I en segon lloc, el criteri de VP:AP és fer servir els noms en català per qualsevol cosa que tingui un nom en català, d'acord amb les fonts fiables. Hi ha moltes coses (no només animals i plantes) que tenen més d'un nom en català, i per aquests la pràctica habitual és fer servir el nom que li doni a l'article el primer editor, si és correcte i no hi ha un motiu poderós per canviar-lo (per exemple, l'ambigüitat), i els altres esmentar-los al principi i fer-ne redireccions. Si l'existència de sinònims fos un impediment per fer anomenar articles, en podríem anomenar ben pocs.--Pere prlpz (disc.) 13:52, 27 jul 2014 (CEST)

Philip Jones Griffiths - new images on open licences!

Sorry for the English!
Hola! Calling all photographers! Two of Philip Jones Griffiths photos have been released on an open licence by the National Library of Wales' new Wikipedian in Residence User:Jason.nlw (Jason Evans), if you want to add them to the article. Enjoy! There will also be an Editathon (or 'edit-a-thon') in the National Library on Welsh photographers (including Philip Jones Griffiths). Please inform your community of these exciting developments! Thanks! Llywelyn2000 (disc.) 16:07, 2 març 2015 (CET)

Disseny pàgina Camp de blat amb xiprer

Hola, m'agradaria que em donguessis un cop de mà en el disseny de la pàgina Camp de blat amb xiprer. M'agradaria que les tres imatges sortissin seguides al marge lateral dret, part superior de la pàgina, en vertical. Ho he intentat i no me'n surto. Gràcies

Viquiconcurs

Aquest any es fa Viquiconcurs?--Mikicat (Parlem!) 17:34, 16 març 2015 (CET)

@Mikicat: Viquipèdia:Viquiconcurs porta uns quants anys inactiva, no perquè hàgim perdut el l'afició als concursos i saraus sinó perquè hem anat canviant les modalitats. El que més s'hi assembla que i que estigui ara mateix actiu és el Viquiprojecte:Unió Europea. L'any passat vam tenir com a mínim un parell de concursos més breus (Viquiprojecte:Viquirepte/estiu2014 i Viquiprojecte:Monuments/Repte 2014) que podria ser que enguany tinguéssin una nova edició (@KRLS, Kippelboy, Vriullop: alguna previsió?). A més, a Viquiprojecte:Viquirepte/500mil hi ha alguns enllaços a projectes que no són ben bé concursos però que donen el seu joc, i de tant en tant hi ha algun "challenge" internacional sobre algun tema o institució que també té forma de viquiconcurs.--Pere prlpz (disc.) 19:02, 16 març 2015 (CET)
D'acord--Mikicat (Parlem!) 19:03, 16 març 2015 (CET)

Tanco aquí i porto el fil a Viquipèdia:La_taverna/Propostes#Viquiconcurs, on hauria d'haver començat.--Pere prlpz (disc.) 19:08, 16 març 2015 (CET)

Gràcies

Gràcies a Elaf88 per la correcció feta a Biblioaprenent.--Biblioaprenent (disc.) 11:43, 11 abr 2015 (CEST)

Hola, més gràcies ELAF88. Miraré de fer menys faltes. Haig de mirar-m'ho una mica més i millor. A reveure.Biblioaprenent.--Biblioaprenent (disc.) 15:30, 11 abr 2015 (CEST)

Cal citació

Poso llibres d'un autor i llibres d'aquest autor com un dels participants en un llibre determinat ( coautor, edició, direcció, coordinació, etc.) i la Viquipèdia em demana Cal citació. He posat citacions a totes les obres posades (ISBN, enllaços internet amb els llocs on apareix l'obra, etc.) Miro altres pàgines, la majoria on estan les publicacions, llibres, etc. no posen quasi res i no surt ho de Cal citació. Crec que el la pàgina que ara estic fent, tantes citacions no sé si estaran bé. Voldria saber si és necessari això de tantes citacions si en la majoria de llocs no apareixen per cap lloc. Moltes gràcies.--Biblioaprenent (disc.) 12:52, 20 abr 2015 (CEST)

@Biblioaprenent: Crec que et refereixes a Montserrat Comas i Güell. Crec que no fa falta referenciar les obres una per una (encara que no és res mal fet). Si hi ha qualque font que citi la llista sencera, ja bastaria. Pau Cabot · Discussió 16:02, 20 abr 2015 (CEST)

Biblioteconomia i Documentació

A la primera línia de Biblioteconomia i Documentació crec que s'hauria d'eliminar: " , actualment en extinció,", doncs crec que és una diplomatura que funciona molt bé.Gràcies.

Doncs canvia-ho! La gràcia de la Viquipèdia és que tothom la pot editar :) --Pau Colominas (t'ajudo?) 15:17, 22 abr 2015 (CEST)

Feia Els XII

Més de 2 hores creant Els XII, el PaucaBOT ha canviat coses i tot ha quedat malament. He esborrat el que havia fet i ja el començaré de nou, però no sé què ha passat ni perquè. Han sortit moltes coses sobre esport, amb idiomes que no eren el català, crec que italià o portugués o no ho sé. Mirareé de tornar a començar, prò algu ho hauria de mirar. Potser la he cagat jo, però si estic treballant i algú entra també a fer coses en el mateix lloc la cosa no funciona bé, per els que no tenim ni idea això no és gens bó. Gràcies.--Biblioaprenent (disc.) 20:17, 24 abr 2015 (CEST)

@Biblioaprenent: T'he revertit Els XII a la teva darrera edició correcta i així no hauràs de tornar a començar. Es veu que has copiat i enganxat qualque cosa sense voler, però el problema ha estat bastant posterior a les meves edicions i jo no hi he tengut res a veure. Pau Cabot · Discussió 20:26, 24 abr 2015 (CEST)
@Biblioaprenent: Per cert, pots utilitzar la plantilla {{editant}} per indicar als altres viquipedistes que en aquests moments estàs treballant en un article. Pau Cabot · Discussió 20:30, 24 abr 2015 (CEST)

Benvinguts/Benvingudes

M'agradaria saber perquè a la Portada posa Benvinguts a la Viquipèdia i a La taverna posa Benvinguts i benvingudes a La taverna ? Gràcies.--Biblioaprenent (disc.) 16:57, 27 abr 2015 (CEST)

D'acord a fer servir el neutre plural (que en català coincideix amb el masculí) als dos llocs.--Pere prlpz (disc.) 17:16, 27 abr 2015 (CEST)

Si coincideix en els dos llocs perquè ho poseu diferent?--Biblioaprenent (disc.) 21:19, 27 abr 2015 (CEST)

Perquè ho ha posat gent diferent en anys diferents. És una de les coses que passa en una obra que han anat fent uns milers de persones durant més d'una dècada, que la coherència és una cosa que cal anar treballant. Per això d'acord a unificar-ho.--Pere prlpz (disc.) 21:45, 27 abr 2015 (CEST)

Enllaços

Bon dia, voldria saber si puc ajudar-me d'una pàgina de la Wikipedia espanyola per fer una pàgina a la nostra Viqupèdia. Voldria saber si una pàgina de la Wikipedia es pot posar com enllaç extern a la nostra. Per exemple, a Tipografia, surt un senyor que em sembla important i que va estar molts anys a Catalunya, José Martínez de Sousa. I està en vermell perquè algú el posi en blau. Es pot fer el que dic i no tenir de fer-lo nou? O només copiant i afegint quatre coses que a la Wikipedia no hi són? Gràcies.--Biblioaprenent (disc.) 12:59, 12 maig 2015 (CEST)

@Biblioaprenent: En primer lloc, això no és la Taverna sinó la pàgina per parlar sobre la Taverna.
Ara bé, sí que es poden traduir articles d'altres viquipèdies. Només cal afegir a la discussió la plantilla {{traduït de}} per deixar constància de l'autoria de l'article original.--Pere prlpz (disc.) 16:58, 18 maig 2015 (CEST)

Moltes gràcies.--Biblioaprenent (disc.) 21:26, 18 maig 2015 (CEST)

Foto i secció fora de lloc

S'ha afegit una secció a la pàgina d'estructura de la taverna [4] que no sé si pretenia ser un missatge i ha d'anar a una secció o si era un intent de canviar la introducció, i que a més de fer-se ben fet s'hauria de consensuar primer.

Notifico en E4024.--Pere prlpz (disc.) 16:56, 18 maig 2015 (CEST)

@E4024: Si el que vols és convidar tothom amb una foto de pastissets, pots fer-ho deixant un missatge en una secció de la Taverna. Per exemple a https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Viquip%C3%A8dia:La_taverna/Propostes&action=edit&section=new . La pàgina on l'has deixat no conté els missatges sinó només l'encapçalament i els enllaços a les seccions.--Pere prlpz (disc.) 17:21, 18 maig 2015 (CEST)

Eliminar secció Discussions Obertes

Proposo eliminar la secció de discussions obertes de Viquipèdia:La taverna. No té massa sentit amb el flow, a part que la pàgina principal quedarà molt més curta i clara. Si cal podem ampliar les descripcions de espais de la taverna. --gerardduenasparlem-ne 09:37, 24 maig 2015 (CEST)

Tindria sentit si hi sortís només el títol de totes les discussions obertes, i fent-hi clic s'obrís o portés a la discussió en qüestiço (no com estava abans, amb tot el reguitzell de discussions quilomètriques). O sigui, tenir a cada secció com la taula de continguts de temes oberts.--Arnaugir (discussió) 14:28, 24 maig 2015 (CEST)
Crec que no es pot transcloure només la taula de continguts. A més no crec que hi hagi taules de continguts de Flow. Es podria fer amb bot però es perdria molt del dinamisme que aporta el Flow. Per cert he mogut el Barri de Tavernes com si fos un apartat de la Taverna. La plantilla {{Barri de tavernes}} no s'adaptava gens al nou format (igual que trobo que no s'adapta la secció de discussions obertes) --gerardduenasparlem-ne 15:58, 25 maig 2015 (CEST)