Viquipèdia Discussió:Llibre d'estil del calendari d'esdeveniments i de les taules anuals

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Ignasipuig (discussiócontribucions)

Bona tarda, darrerament m'ha donat per anar millorant els articles dels anys del segle XI, incorporant fets descrits en viquipèdies d'altres idiomes. Fet que m'ha portat a observar que, per exemple a les viquipèdies franceses i angleses, els esdeveniments són tan numerosos que els estan separant per continents.

A la versió en català/valencià/catalencià només es distingeix entre "Països Catalans" i "Món". I ara la meva proposta:

us semblaria incorporar al llibre d'estil del calendari d'esdeveniments la opció de què els esdeveniments els dividíssim entre "Països Catalans" com ara, i després per continents? O fins i tot incorporar un apartat que fos "Península Ibèrica". No sé, què en penseu?

Arnandis (discussiócontribucions)

Fa un parell d'anys vaig refer l'entrada del 28 de desembre amb taules ordenables, com en no recorde ara quina Wikipedia, i sense discriminar les efemèrides dels PPCC dels de la resta del món perquè no li veia massa trellat, sobretot quan per exemple una personalitat nostrada naix o mor fora del territori lingüístic; de qualsevol manera, amb les taules pots afegir una columna que es diga Àmbit o Continent i així ho pots vore-ho agrupat per eixe criteri.

Ignasipuig (discussiócontribucions)

@Arnandis em sembla molt encertat i crec que estic en la teva línea (si bé en el meu cas crec que estaria bé de mantenir la distinció de PPCC i fins i tot afegir la de Península Ibèrica per a ordenar els fets que hi aparèixen per proximitat geogràfica a les persones que consulten la viquipèdia en catalencià). Amb la teva opinió ja en tinc una més. M'espero a que es pronuncii més gent abans de fer el que crec que és un canvi important en un dels llibres d'estil de la Viquipèdia. Moltes gràcies!!

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Ignasipuig (i @Arnandis): efectivament veig que és "un canvi [prou] important en un dels llibres d'estil de la Viquipèdia" com per "treure" el tema d'aquest "petit racó" (dubto que estigui en la llista de seguiment de massa gent) i "retornar-lo" a la Taverna/Propostes, fent referència a la discussió del 2014. Ho deixo en les vostres mans.

En cap cas faria un canvi d'aquesta magnitud en un llibre d'estil sense calibrar l'esforç que representaria que, efectivament, se'l seguís de manera significativa en l'enciclopèdia (un llibre d'estil diu com ha de ser, no com podria ser). He vist la pàgina 28 de desembre i em sembla un esforç encomiable (tot i que en faria unes quantes observacions, de certa magnitud, si ha de servir de model). Suposant que s'acceptés el canvi, algú es compromet a fer en un temps breu els altres 365 dies (sense comptar 30 de febrer (Q37096), 0 de gener (Q12481) o 0 de març (Q972043))?

Ànims! Cordialment,

Resposta a «Acumulant fets»
Cap més tema anterior