Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2010/Enllaços a l'associació Amical Viquipèdia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Em sembla bé com a exposició de raonaments, però potser hauríem de replantejar què és una presa de decisió. Per mi és el punt final d'un procés, no l'inici. Primer cal llançar-s'hi, després cercar un consens. O bé, en qüestions que es preveuen polèmiques, primer exposar-ho, per exemple a la taverna, per trobar un consens a priori. Quan el consens és difícil i hi ha diferents alternatives, és llavors que es pot obrir una presa de decisió. De totes formes, una vegada oberta, tirem endavant per discutir-ho aquí mateix i fer un sondeig, si cal. --V.Riullop (parlem-ne) 09:32, 31 març 2010 (CEST)

Tens raó però en aquest cas m’he estimat més pecar de prudent per diversos motius:
  1. Les pàgines afectades són elements fonamentals i sensibles del projecte. Quan s’han plantejat canvis s’han consensuat prèviament pel capbaix a la taverna.
  2. La proposta consisteix entre altres coses a posar enllaços externs a la web de una entitat privada independent del projecte. Perquè posar-ne a aquesta i no a d’altres? Acceptaríem el mateix tracte a qualsevol entitat que es pugui constituir pel sol fet que digui defensar i promoure la Viquipèdia? La proposta planteja un camí. Fa exactament un any que s’han anat presentant a la taverna les activitats fetes a favor del projecte i s’han anat comentant amb tothom les explicacions que ha demanat. El fet de decidir-ho amb la màxima formalitat permet deixar clar que és una decisió de la comunitat basada en uns resultats i una activitat demostrada pels fets i que cap entitat pot aspirar al mateix sense un nivell de consens similar.
  3. Encara que s’ha fet ampla publicitat de les activitats de la associació, encara que la majoria dels viquipedistes més actius en són membres o hi ha donat suport, encara que a totes les viquitrobades hi ha estat present, molts viquipedistes es limiten a escriure articles i no participen gaire de les decisions i activitats. Per respecte a ells val la pena deixar clar que és una decisió de la comunitat presa formalment i no una acció individual que esdevé consens per “silenci administratiu”.
  4. Ja fa més de 7 mesos que la associació va presentar la sol·licitud formal al Chapters Commitee de Wikimedia Foundation per esdevenir Local Chapter just desprès d’haver complert amb el requisit de consultar els localchapters existents que operen en part del territori (Wikimèdia France i Wikimedia Itàlia) El Chapters Comitee ni ha acceptat ni ha rebutjat la sol·licitud tot i complir al peu de la lletra tots i cada un dels requisits escrits en els documents publicats per esdevenir Local Chapter. Adduint requeriments no escrits en lloc el Chapters Commitee va dir que no tenia autoritat per aprovar chapters com el nostre. Fa dos mesos es va presentar la sol·licitud al Board de Wikimedia Foundation donat que el Chapters Comitee al·legava la seva manca de autoritat i tampoc s’ha rebut cap resposta ni positiva ni negativa del Borad. L’bjectiu de ser Local Chapter és doble: Poder-nos coordinar amb els altres local chapters del món i facilitar les nostres relacions amb la societat civil a l’hora de promocionar els projectes. La primera part la podem assolir en part establint relacions bilaterals amb tots i cada un dels Local Chapters amb qui tinguem interessos comuns. La segona part la podem assolir amb una decisió clara oberta i pública de les comunitats dels diferents projectes wikimedia. La viquipèdia en català és clarament el projecte més representatiu pels territoris de parla catalana. Som una comunitat petita, pobre, bruta, trista i dissortada (com deia el poeta). Necessitem més que ningú les millors eines per promocionar els projectes i si no ens les donen les haurem de fabricar.
--Gomà (disc.) 21:02, 31 març 2010 (CEST)