Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Clau (notació musical)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

{{ping*M'he fixat que a diferència de l'article en castellà no has inclòs l'enllaç a la Historia de la notación en la música occidental. Em sembla un article interessant per incloure, encara que de moment quedi en vermell. Com vegis. --Medol (disc.) 17:59, 2 juny 2014 (CEST)

Fet Fet! si hi ha algú en contra que ho digui--Unapersona (Sóc tot orelles!) 18:12, 2 juny 2014 (CEST)
Ups! Me l'acabo de carregar, abans de veure aquest comentari. Trobo que un article de qualitat pot tenir enllaços vermells per a paraules, però oferir un enllaç a un "Article principal" que no existeix...--QuimGil (disc.) 22:04, 4 juny 2014 (CEST)

Plantilles per a la bibliografia

Aquest article està tan bé que l'única cosa que realment canta  ;) és la manca de plantilles ref-llibre, ref-web a la Bibliografia. Sí, és una tasca ben ensopida, però la veritat és que es nota molt, sobre tot quan tens (com és el cas) més d'un parell de llibres.--QuimGil (disc.) 22:05, 4 juny 2014 (CEST)

Fet Fet!--Unapersona (Sóc tot orelles!) 20:32, 10 juny 2014 (CEST)

Correccions

  1. Cal correcció ortogràfica, especialment a la secció de "Notes".
@Jove: he trobat una falta (estrictamente->estrictament) pero no en veig més. Veig que tens el nivell D de català, et faria res mirar-t'ho?--Unapersona (Sóc tot orelles!) 20:55, 10 juny 2014 (CEST)
@Unapersona: D'acord. Ara li faig una repassada.--Jove (disc.) 19:01, 11 juny 2014 (CEST)
Per part meva cap problema en l'ortografia. Ja has vist que no hi havia gaire cosa important i m'he dedicat a traduir el format.--Jove (disc.) 19:20, 11 juny 2014 (CEST)
  1. Cal posar títol original dels llibres si no s'han traduït al català ("Referències" i "Bibliografia"). A més s'ha d'especificar de quina llengua es tracta si no és el català.Fet Fet!
  2. Cal seguir el model de "referències" vinculades a la "bibliografia", tal i com surt, per exemple, en l'article Execució mitjançant l'ús d'un elefant.Fet Fet!

Si tens qualsevol dubte al respecte, no dubtis en preguntar-m'ho. Per la resta, el meu vot seria aprovat.--Jove (disc.) 19:28, 10 juny 2014 (CEST)

@Jove: crec que ja està tot fet.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 18:21, 13 juny 2014 (CEST)
@Unapersona: Tot excel·lent menys un detall. Hi ha alguns autors citats a les referències que no t'envien directament al títol que consta a la bibliografia. Penso que això se soluciona afegint l'any de l'obra a la bibliografia i/o escrivint el cognom complet a la referència, tal i com he esmenat en la darrera edició. Ja ens hi apropem!--Jove (disc.) 20:50, 13 juny 2014 (CEST)
@Jove: crec qua ara si que està Fet Fet! Gràcies pels comentaris i l'ajuda!--Unapersona (Sóc tot orelles!) 09:17, 15 juny 2014 (CEST)
@Unapersona: Mira't la bibliografia. Segueix havent alguna mala traducció de títol i alguna URL equivocada com la de Mariano Pérez Gutiérrez. Si pots afegir algun que altre isbn, millor que millor.--Jove (disc.) 00:08, 16 juny 2014 (CEST) @Jove: crec que ara sí, lo dels isbn ho faré quan tingui temps. el comentari anterior sense signar és fet per Unapersona (disc.contr.) 14:50, 19 juny 2014 (CEST)
@Jove: Què hi dius?--Unapersona (Sóc tot orelles!) 19:26, 11 jul 2014 (CEST)
@Unapersona: Ara sí! Fet Fet! --Jove (disc.) 23:54, 17 jul 2014 (CEST)

més correccions

Segons el llibre d'estil de la Universitat Oberta: «La passiva es forma amb el verb ser i no pas amb estar. exemples:

  • Aquesta ONG és promoguda per diferents associacions sense finalitat de lucre [i no pas està promoguda].
  • Les targetes emeses per entitats que no siguin aquesta caixa no hi són incloses [i no pas estan ni hi estan].»

Queden encara molts passius a corregir.--Flamenc (disc.) 12:22, 16 juny 2014 (CEST)

@Flamenc: gràcies. Jo només he detectat una passiva amb el verb estar.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 14:58, 19 juny 2014 (CEST)

@Cparres: Hola, gràcies pel vot! Només que si hem de ser estrictes amb els criteris per poder voter, tu no pots, ara mateix: tens menys de 100 edicions des de l'11 de juny (S'han de tenir 100 o més edicions en l'últim més). Però suposo que es pot passar per alt, et ve de molt poc.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 19:26, 11 jul 2014 (CEST)

@Unapersona: Hola! Per començar, crec que sí que puc votar, tenc entès que són 100 contribucions en els darrers 3 mesos i no pas el darrer.
En segon lloc, voldria dir que, tot i que no està lluny de ser de qualitat, per mi té una sèrie de punts en contra que, pel meu gust, el priven de la màxima distinció:
  • La introducció hauria de resumir de forma clara, ordenada i concisa l'article, però ara mateix és bastant millorable. Per exemple, no fa quasi cap menció del que s'explica a l'apartat d'història.Fet Fet! (el segon paràgraf)
  • El subapartat Claus de transposició d'octava. Un article de qualitat hauria de ser una obra mestra de la redacció; la resta de l'article està força bé, però aquest apartat és caòtic: està mal estructurat, mal estilitzat i és mal d'entendre en conseqüència.Fet Fet! (crec)--Unapersona (Sóc tot orelles!) 13:56, 28 jul 2014 (CEST)
  • Hi ha també alguns detalls de puntuació o d'estil. Ara fa un poc he modificat petits aspectes de l'article que eren millorables, però segurament n'hi ha qualcun més. Així i tot, aquest punt és bastant insignificant en relació als dos anteriors.Revisat Revisat--Unapersona (Sóc tot orelles!) 13:56, 28 jul 2014 (CEST)

Si les meves protestes se solucionen, prometo canviar el meu vot a Qualitat.--Cparres (disc.) 14:21, 19 jul 2014 (CEST)

@Cparres: Moltes gràcies pels teus comentaris (no els interpreto com a protestes). He corregit el primer punt, pero no entenc el segon, quan dius que està mal estructurat: està dividit en dues parts, la primers sobre la clau de sol i la segona sobre la clau de fa. Ara em poso a revisar el tercer punt.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 19:09, 23 jul 2014 (CEST)
@Unapersona: Molt bé, m'agrada com ha quedat la introducció. Referent al segon punt, vull dir que l'apartat Claus de transposició d'octava resulta mal d'entendre. Una possible solució seria subdividir-lo en petits apartats, com ja has fet amb els apartats Clau de sol, Clau de fa o Clau de do, o també posar-hi títols en negreta, com a l'apartat Representació gràfica, a fi d'estructurar-lo millor. Gràcies.--Cparres (disc.) 15:06, 24 jul 2014 (CEST)
@Cparres: Crec que ja està tot fet. El tercer punt he fet una revisió pero he trobat poques coses.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 14:17, 28 jul 2014 (CEST)