Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Conflicte entre l'Argentina i l'Uruguai per plantes de cel·lulosa

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Per a ésser un article de qualitat hauria d'ésser (vegeu Viquipèdia:Què és un article de qualitat):

  1. ben redectat, sense errors sintàctics ni gramàtics. N'he corregit uns quants però segur que en queden. Si més gent se'l llegeix atentament demano que aprofiti per fer una correcció d'estil.
  2. estable: crec que hauriem d'esperar un temps a que tot el tema s'acabés de solucionar i consolidar. Més o menys, quan ja no haguem d'utilitzar la forma del present a l'article.
  3. complir les normes del llibre d'estil. Encara he vist que es barrejaven formes dialectals diferents (aquests, eixos). Les referències s'haurien d'indicar amb la plantilla:Citar web i indicar amb quin idioma estan escrits.

A Viquipèdia:Diferències entre AdQ i BA hi diu Els requisits de neutralitat i estabilitat són idèntics, així com els requisits d'ortografia i correcció lingüística. Crec que l'estabilitat i la correcció lingüística no són de qualitat, i per tant he de votar objecció a la distinció d'aquest article. I encara que es fes una gran revisió lingüística, que demano i crec que seria positiva, l'article seguiria sense complir el criteri d'estabilitat, i per tant el meu vot no canviaria.Puc canviar el vot si se'm convenç que l'article és més estable del que em penso.--Ssola (disc.) 12:10, 11 set 2009 (CEST)--Ssola (disc.) 01:24, 11 set 2009 (CEST)

L'article va estar per avaluació des del 23 d'agost, sense que cap editor digués res. Perquè no vas plantejar les objeccions durant l'avaluació? Ferbr1 (disc.) 02:15, 11 set 2009 (CEST)
Resposta--Ssola (disc.) 11:12, 11 set 2009 (CEST)

Crec que el tema de l'estabilitat és refereix més que res a temes totalmet actuals i com crec que en aquest article com a molt es pot afegir una resolució del tema, per tant jo crec que és estable, ho que pot ser-ho, crec que està tan complet i referenciat que no he pogut no votar com article de qualitat, tot i que es poden corregir coses, clar. --Vinals (Vine i xerrem) 19:31, 11 set 2009 (CEST)

Estic d'acord amb el Vinals. Només volia afegir-ne una cosa: l'estabilitat crec que està garantida, ja que aquest conflicte duu diversos anys sense grans canvis i la situació no sembla que fora a canviar aviat. Quan hagi una solució, si la hi ha, s'actualitzarà. No és un tema de rigorosa actualitat. Repeteixo, aquest conflicte duu anys estancat. Crec que s'han reflectit al detall tots els punts de vista, amb una enorme quantitat de referències, moltes d'elles a la premsa dels països en disputa i dels territoris neutrals. Per tant, considero que existeix estabilitat, com es reflecteix en el contingut de l'article en qüestió. --Josep Gustau - Discussió 20:10, 11 set 2009 (CEST)

Pot ser que es barretjen formes dialectals, però el mot "eixos" no apareix al text. Ferbr1 (disc.) 15:46, 12 set 2009 (CEST)

Era un exemple que vaig corregir tan bon punt el vaig veure. --Ssola (disc.) 18:17, 12 set 2009 (CEST)

Crec que és un article molt complet i la seva estabilitat, es pot donar com bona, com diu Gustau, el conflicte està estancat des de fa anys i si hi ha un canvi es podrà afegir a l'article. Com a mostra de comparació jo diria, per posar un article de qualitat que tenim (entre d'altres) que és factible de canviar, el del Temple de la Sagrada Família. Que s'hagués hagut de fer, esperar a la terminació de la seva construcció? Pel que fa a la llengua, jo no ho puc corregir, però és d'esperar que ja que la viqui és un projecte col·laboratiu, n'hi haurà més d'un usuari (com em consta que n'hi han), que donarà un cop de mà.--MarisaLR (disc.) 19:56, 12 set 2009 (CEST)
Crec que l'exemple que ha donat la Marisa és perfecte per il·lustrar la situació i demostrar que l'article és força estable en termes de contingut. A més a més, sempre es poden afegir coses noves en gairebé tots els articles de la viquipèdia, per tant la informació sempre pot canviar sense afectar el producte. --Josep Gustau - Discussió 05:27, 13 set 2009 (CEST)

Començaré una correcció ortogràfica durant els pròxims dies. --Xavier D. || A disposar! 13:51, 13 set 2009 (CEST)

He afegit tots els {citar web} que calen, i he omplit fins a 45 (encara falten 55). Ara mateix ja no en puc seguir editant, ho faré més tard, avui o demà. Ferbr1 (disc.) 11:55, 17 set 2009 (CEST)

Penso el mateix que l'usuari Ssola amb els criteris d'article de qualitat aquí a la Viquipèdia. A més, hi ha moltes referències que estan en estat de "Error en el títol o la url.«»." (totes les altres referències les veig perfecte, però trobo que aquestes s'han de solucionar). --Layonard, Viquiparlem? 17:25, 19 set 2009 (CEST)

Doncs, des de que Ssola va avaluar l'article, s'han fet moltes millores de gramàtica i contingut, encara que sempre es poden millorar altres coses i això s'està portant a terme ara mateix. El criteri de l'estabilitat també ja s'ha discutit abans i s'ha posat un exemple perfecte: Què fariem amb la Sagrada Família de Barcelona, que encara no és una catedral acabada i, no obstant això, sí és un article de qualitat? Doncs, penso que el criteri d'estabilitat hauria de ser el mateix per a tots els casos. --Josep Gustau - Discussió 17:37, 19 set 2009 (CEST)

Els errors es donen perquè un usuari ha demanat la utilització de la plantilla {citar web}. Estan totes afegides, i estem omplint-les a poc a poc. Ferbr1 (disc.) 19:13, 19 set 2009 (CEST)

És evident que l'objecció pel tema dels errors de les plantilles és un detall de forma; com bé diu Ferbr1, està en fase d'edició. Es podrien eliminar les plantilles però crec que està bé que es seguint la política d'incorporar plantilles, així es faci. Arxivo l'article com a bo.--Peer (disc.) 20:35, 19 set 2009 (CEST)