Viquiprojecte:Actualització de processos

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Viquiprojecte:Actualització de processos Wikipedia bureaucrat.svg
Assentem les bases de la Viquipèdia del futur
PresentacióMaterialsProcessosEn debatEn votacióRebutjatAprovatDesplegats

El Viquiprojecte Actualització de processos ens ha de permetre agrupar i treballar transversalment les iniciatives de canvis i millores sobre el funcionament de la Viquipèdia, la idoneïtat de les normes, directrius i criteris actuals, els procediments i instruments de seguiment i manteniment que tenim i com els apliquem, etc.L'objectiu és adequar tots aquests instruments al moment actual, aconseguint ser més àgils, millorar els processos de benvinguda i mentorització, obrir-nos a nous criteris d'admissibilitat i referenciació. Tot això, mantenint-nos dins els cinc pilars de la Viquipèdia, però reinterpretant el seu desplegament.

Us convidem a participar activament d'aquest projecte, vital pel futur de la Viquipèdia.

Context


La raó d'aquest Viquiprojecte és donar sortida a les inquietuds que es van presentar a la Viquitrobada 2021 en la xerrada Normatives de la Viquipèdia: estat de la qüestió, que es van posar de manifest més tard en aquesta discussió de La Taverna.

També respon a les conclusions de la xerrada Measuring Catalan Wikipedia Community Health que es va presentar a la mateixa Viquitrobada 2021 i que trobareu al final del pdf que van presentar.

Totes aquestes inquietuds i conclusions ens conviden a adaptar els nostres processos "interns" a l'estat de salut de la comunitat viquipedista i als canvis de la societat en general ocorreguts en els darrers anys.


Funcionament


L'abast del Viquiprojecte és molt obert i requerirà múltiples (i alguns llargs) debats. Ens cal, per tant, una estructuració per saber on tenim cada cosa i en quina fase està cadascuna, i poder fer el cicle des d'"una idea proposada", al seu debat, conclusions, aprovació i desplegament.

Les pestanyes del menú ens permeten navegar per cadascuna de les fases i allà hi trobarem una llista dels temes apuntant a la subpàgina on està el contingut específic.

Fases

Noun Project shopping list icon 1856023.svg Processos

És una llista oberta a tothom per indicar els punts a treballar. No hi ha cap filtre sobre què anotar, més enllà d'evitar que es repeteixin temes, en què s'haurien d'afegir els nostres arguments al punt proposat anteriorment. Només cal fer una breu descripció que permeti entendre'l, categoritzar-lo per temàtica, i prioritzar-lo.

Noun project 579150 Conversation.svg En debat

A mesura que anem abordant els "punts a treballar" de la llista de temes, s'incorporaran a la llista de debats oberts. Per tal de mantenir ordenada la informació que es generi, cada debat estarà en una subpàgina.

Voting icon (the Noun Project 2536419).svg En votació

En aquest bloc hi haurà el temes que es presenten a votació, bé sigui per votació directa dels participants en canvis de poc impacte, o amb una presa de decisió formal amb exposició de motius, propostes alternatives dels que discrepen i votació oberta entre les diferents opcions.

Noun Project encyclopedia icon1069603 cc.svg Tancats

Llista d'iniciatives tancades. Si han estat aprovades a la votació, només restarà pendent determinar qui i quan les desplegarà, moment en què passaran a la següent fase.

Participants

[+] Afegeix el teu usuari a la llista

Feu servir aquesta plantilla a les discussions per notificar a tots els participants d'aquesta llista

{{Ping project|Actualització de processos}}