Viquiprojecte:Andorra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte d'Andorra


Amb institucions documentals, educatives i culturals del Principat d'Andorra.
Coordinat per Binandlv i Gemmasbons (Biblioteca Nacional d'Andorra) i Xavier Dengra (Amical Wikimedia).
Drecera:
VP:AN

El Viquiprojecte d'Andorra és un projecte organitzat i coordinat per diferents organitzacions culturals i governamentals d'Andorra, amb el suport d'Amical Wikimedia. El seu objectiu difondre la cultura, la història, les institucions i el patrimoni del país a través de la publicació de continguts lliures, oberts i accessibles canalitzats per la Viquipèdia i els seus projectes germans de Wikimedia.

Fou creat a finals de 2014 amb la Biblioteca Nacional d'Andorra (BNA) i la Biblioteca Pública de Govern d'Andorra amb l'objectiu d'iniciar viquimaratons, crear articles sobre premsa històrica andorrana, digitalitzar textos a Viquitexts i cercar diverses col·laboracions. L'any 2019 es va reprendre amb la BNA per a realitzar formacions al Liceu Francès Andorrà i cercar la participació dels Arxius Nacionals d'Andorra i diferents museus d'Andorra. I el 2021, amb motiu del 20è aniversari de la Viquipèdia en català, que fou iniciada a Andorra la Vella, s'engegà una campanya institucional de normalització lingüística entre el Govern d'Andorra, la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU) i Amical Wikimedia per fomentar-ne la lectura i l'edició en llengua pròpia.

Projectes i activitats[modifica]

A través de les següents caixes trobareu tots les activitats i projectes inclosos dins el Viquiprojecte d'Andorra:

Liceu Comte de Foix
projecte educatiu
Llistes d'articles
per crear i ampliar
Bibliografia
útil pels articles

Projectes arxivats[modifica]

Organització[modifica]

Amical Wikimedia és una organització independent i sense ànim de lucre fundada el 2008 i reconeguda oficialment com a organització temàtica per la Fundació Wikimedia des de 2013. Guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2014, promou la Viquipèdia i la resta dels projectes germans mantinguts per la Fundació Wikimedia. L'entitat té com a objectiu que la suma de tot el saber humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible per a tothom en qualsevol llengua

Voleu unir-vos al viquiprojecte d'Andorra? Envieu-nos un correu electrònic a biblioteques@wikimedia.cat, educacio@wikimedia.cat o a comunicacio@wikimedia.cat.