Viquiprojecte:Anime i Manga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquest viquiprojecte té com a objectiu crear, ampliar, millorar i estandarditzar els articles relacionats amb tot allò que envolta el món de l'anime i el manga.

Si tens qualsevol dubte, dirigeix-te a la pàgina de discussió, sumimasen!

Uneix-te al viquiprojecte

Com puc començar?

Hi ha moltes tasques que es poden realitzar en aquest projecte. Tot a aportació realitzada és important, a continuació es destaca les diverses tasques que es poden realitzar:

  1. Afegir articles existents al llistat d'articles d'aquest viquiprojecte. Només cal afegir {{Portal Anime i Manga}} a la pàgina de discussió dels articles. Així apareixeran automàticament al llistat d'articles i serà més senzill fer seguiment.
  2. Modifica el llistat d'articles sol·licitats. Si creus que no existeix un article sobre alguna temàtica que consideris rellevant, anota-ho en el llistat, així podem organitzar la feina.
  3. Millora els articles ja existents. Revisa l'avaluació que s'han donat als articles i dona un cop de mà per millorar-los. Sigui afegint referències sigui expandint-los.
  4. Crea nous articles. Sempre pots crear des de zero els articles, en aquesta pàgina trobaràs un llistat d'enllaços externs suggerits on obtenir referències, o bé, pots traduir articles ja existents d'altres idiomes de la Viquipèdia.

Enllaços externs suggerits

Aquesta secció permet als usuaris trobar referències, enllaços i informació útil per a crear i complementar articles sobre anime, manga i altres temes relacionats amb el projecte. A més, ofereix algunes recomanacions i notes per assegurar-se que el contingut creat compleixi amb els estàndards de la Viquipèdia.

En català[modifica]

Llocs web que proporcionen informació, notícies i ressenyes sobre anime i manga en català.

  • SX3: Portal web del canal de televisió SX3 que emet anime doblat al català.
  • Fansubs.cat: Un lloc web que mostra les últimes novetats pel que fa a les publicacions dels fansubs catalans.
  • Comicat: Un lloc web que ofereix les darreres notícies sobre el manga, ressenyes, entrevistes, etc.
  • Samfaina Visual: Un lloc web que ofereix notícies actuals d'anime, manga i videojocs.

En anglès[modifica]

Llocs web que proporcionen informació, notícies i ressenyes sobre anime i manga en anglès.

  • AnimeNewsNetwork: Un lloc de notícies i informació d'anime i manga, que també cobreix esdeveniments relacionats com convencions, conferències de premsa i més. El lloc està dividit en dues seccions: la secció de notícies, ressenyes i esdeveniments és relativament fiable, mentre que la secció de l'enciclopèdia d'anime, manga, estudis i persones és editada pels usuaris i no s'ha de considerar totalment fiable per a l'ús com a referències a la Viquipèdia.
  • Crunchyroll: Un lloc web de streaming d'anime i manga limitat a subscripcions i a una àrea geogràfica. També cobreix notícies, esdeveniments i enquestes de popularitat, i té els seus propis premis anuals.
  • Japanator: Un lloc de notícies i ressenyes actuals d'anime i manga.
  • THEM Anime: Un lloc web que ofereix ressenyes completes de diverses sèries d'anime i pel·lícules d'animació.
  • Matt Thorn: Un lloc web amb articles variats sobre anime, manga i cultura japonesa en mitjans audiovisuals.
  • MyAnimeList: La secció de notícies del lloc web. La informació sobre sèries, persones i estudis no s'ha de considerar totalment fiable, ja que són els usuaris els que editen el contingut.

En japonès[modifica]

Llocs web de notícies sobre anime i manga, així com esdeveniments relacionats com convencions, presentacions i exposicions al Japó, premis i cultura audiovisual japonesa vinculada a l'anime i el manga.

  • Comic Natalie: Un lloc web complet de notícies sobre anime, manga i esdeveniments relacionats. Proporciona una àmplia informació sobre sèries de manga, detalls d'anime actuals i anteriors, així com notes sobre mangakas, productors i estudis.
  • Media Arts DataBase: Lloc web de la base de dades de Japan Media Arts utilitzats per a informació addicional sobre sèries d'anime.
  • Ministeri d'Educació Japonès: Un lloc web del Ministeri d'Educació del Japó amb informació completa sobre anime emès des de 1917 fins al 2015.
  • Japan Media Arts: Lloc web del premi a l'excel·lència d'animació i producció d'animació japonesa. Conté informació general sobre els guanyadors, les sèries premiades i les dades dels nominats al llarg del temps.
  • AnimateTimes: Lloc web d'informació, notícies i contingut de la indústria de l'anime, així com llançaments i productes relacionats.
  • Oricon: Lloc web de cultura pop japonesa, anime i manga; el lloc té la llista Oricon que mesura la classificació de vendes de música, sèries d'anime i manga al Japó.