Viquiprojecte:Arxius fotogràfics valencians

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentArxius fotogràfics valencians
Imatge
Laura Canet Lozano mirant negatius de fotografies històriques.
Tipusviquiprojecte Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació2022 Modifica el valor a Wikidata
Temafotografia Modifica el valor a Wikidata
OrganitzadorVicenç Salvador Torres Guerola, Francesc Josep Fort i Silvestre, Carolina Latorre Canet, Amical Wikimedia i Arxiu Ismael Latorre Mendoza Modifica el valor a Wikidata
Format per

El Viquiprojecte Arxius fotogràfics valencians és una iniciativa impulsada per l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza, arxiu col·laborador amb Amical Wikimedia, amb l'objectiu d'alliberar a Wikimedia Commons fotografies de diversos arxius fotogràfics, sobretot provinents de la Ribera del Xúquer.

L'any 2015 comença l'alliberament de fotografies d'Ismael Latorre Mendoza de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza per part de Vicenç Salvador i Carolina Latorre Canet (com a viquipedistes residents), alhora que comencen a alliberar l'obra pròpia. Dos anys després, Amical Wikimedia a través de Francesc Fort (com a viquipedista resident), dona suport tècnic. Aquest any 2017 Gerard Latorre Canet se suma al projecte.

Història del nou viquiprojecte[modifica]

L'AILM comença un nou projecte l'any 2019: la recuperació de l'Arxiu Fotogràfic Familiar Nàcher, d'Algemesí. L'any 2020 l'arxiu allibera les primeres fotografies de Laura Canet Lozano. Per altra banda, paral·lelament, Francesc Fort gestiona amb l'ajuntament de Benifaió l'alliberament del Fons Gràfic Maiques, donat a l'Arxiu Municipal de Benifaió. L'any 2022 la gestió de Francesc arriba a bon port a Benifaió. Amb aquests dos nous projectes junts comença el Viquiprojecte:Arxius fotogràfics valencians.

El 2023 Carolina Latorre Canet incorpora per a Wikimedia Commons l'Arxiu Familiar Ricardo Miralles Tarín, de L'Alcúdia, com a viquipedista resident, col·laborant amb Adelia Miralles Valero, filla del fotògraf Ricardo Miralles.

Professionals col·laboradors amb els arxius fotogràfics[modifica]

  • Vicent Costa retocava les fotos i els negatius de carnet i d'estudi fetes per Ismael Latorre i Laura Canet, els fotògrafs d'Alginet. També col·laborava com a retocador de les fotos de carnet fetes pel fotògraf Maiques. Posteriorment, Elena Costa, filla de Vicent, continuà l'ofici del seu pare. Costa va ser també el retocador de l'estudi de Miralles a L'Alcúdia.

Vicent Costa (Benifaió,1964)

Arxiu promotor[modifica]

Arxius participants[modifica]

Categoria principal: arxius