Viquiprojecte:Astronomia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Benvinguts al Viquiprojecte d'Astronomia

L'objectiu del Viquiprojecte Astronomia és millorar i ampliar els continguts lliures sobre el gran tema de l'Astronomia.

L'astronomia és una ciència natural que tracta de l'estudi d'objectes celestes (així com estrelles, planetes, cometes, nebuloses, cúmuls estel·lars i galàxies) i fenomens que s'originen fora de l'atmosfera de la Terra (com ara el radiació còsmica de fons). Es tracta de l'evolució, física, química, meteorologia, i moviment d'objectes celestes, així com de la formació i desenvolupament de l'univers.

L'exploració espacial és el descobriment i exploració de l'espai exterior mitjançant la tecnologia espacial. L'exploració física de l'espai es porta a terme tant per vols tripulats com per naus espacials robòtiques.

Tasques actuals[modifica]

Qualitat:
Quantitat:

A l'anglesa tenen molts articles sobre planetes, satèl·lits o estrelles penjades que es troben a uns quants milers de milions d'anys-llum. És cert. Però, pensem un moment: si algú ve a mirar quelcom sobre astronomia a la viqui, què cercarà? Això o articles bàsics, ja siguin per a treballs o per observar-ho amb un telescopi. I, generalment, es cerquen temes bàsics com poden ser:

 • Planeta
 • Sistema solar
  • tots els planetes inclosos
  • inclosos articles generals sobre les característiques: atmosfera, magnetosfera, satèl·lits (els individuals inclosos)...
 • Estrella
 • etc.

I la qualitat d'aquests articles – bàsics, és bastant baixa. I, a l'anglesa, tots són de qualitat. Trobo que, abans d'anar a més d'un parsec de la Terra, caldria procurar el que tenim a prop. --Jo++ 21:38, 7 des 2010 (CET)

També s'hi ha d'afegir la teoria bàsica de l'astronomia/astrofísica, també necessària. --Jo++ 21:42, 7 des 2010 (CET)

Informació de User:Emijrp/All_Human_Knowledge

Informació important[modifica]

Participants[modifica]

Si les teues contribucions a la Viquipèdia sovint es tracten en articles relacionats amb aquest viquiprojecte, afegiu-vos al final de la llista amb el codi de --~~~~. D'aquesta manera, si necessitem ajuda en algun aspecte, sabrem quins viquipedistes probablement sabràn ajudar-nos millor. Si t'apuntes, no et descuidis de posar la plantilla del viquiprojecte a la teva plana d'usuari.

Col·laboradors esporàdics[modifica]

 • M'agradaria col·laborar, però no disposo de coneixements profunds en la matèria. Com que no és el cas miraré de col·laborar en altres aspectes. --Bestiasonica (discussió) 02:04, 28 feb 2009 (CET)
 • De tant en tant pot ser que caigui algun article relacionat amb el Sol, però no gaire sovint. – Leptictidium (discussió) 10:47, 12 març 2009 (CET)
 • M'apunto a col·laborar de tant en tant! no en tinc mass idea, però m'atrau el tema dels "cràters" de la Lluna... de tant en tant miraré d'anar fer-ne algun. --Solde (disc.) 12:55, 11 juny 2009 (CEST)
 • També m'apunto per colaborar-hi de tant en tant. De moment he estat traduïnt i modificant alguna plantilla astronòmica. --Puigalder (disc.) 20:40, 23 set 2009 (CEST)

Viquiprojecte:Estudiants[modifica]

Nosaltres ens apuntem com a col·laboradors aprenents ja que tot just estem a Primària, però els articles que redactem els intentarem fer amb cura, rigorositat i il·lusió. --Susagna (discussió) 20:00, 8 març 2009 (CET)

Visit the project on Wikidata.
 1. Ask an Astrophysicist - How many galaxies are there? (Arxivat May 27, 2012, at WebCite)
 2. «How many quasars are there?». «The combined quasar density is 0.63 + 1.53 = 1.16 quasars/deg2, so over the entire sky, there are about 1.16 x 41,253 = 47,853 quasars in this magnitude range.»
 3. «The PI's Perspective».
 4. Free-floating planets may be more common than stars (Arxivat June 6, 2012, at WebCite)
 5. Spacecraft Query Results