Viquiprojecte:Badalona

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Benvinguts/des al ressuscitat Viquiprojecte Badalona a la Viquipèdia. En origen, el projecte fou promogut per Òmnium Cultural de Badalona i VilaWeb Badalona, l’any 2006, com una eina en la què la ciutadania pogués participar. Amb el temps, el projecte va quedar inactiu.

Objectius[modifica]

L’objectiu fonamental és, com en el primer Viquiprojecte, millorar la cobertura informativa sobre Badalona a la Viquipèdia. Com s’ha esmentat, l’anterior projecte volia procurar la participació de la ciutadania, cosa positivia, però que ara per ara manca la forma de fer-ne difusió.

Un nou objectiu seria arribar a realitzar portal de Badalona a la Viquipèdia, en la qual la gent pugui orientar-se millor a l’hora de cercar un o altre article que li pugui resultar interessant o útil. En definitiva, facilitar la recerca d’informació.

Temàtica[modifica]

Tot allò que tingui a veure amb Badalona, començant per la seva història i geografia, com en personalitats, llocs emblemàtics i monuments, entitats, fets ocorreguts a la ciutats, etc.

Participants[modifica]

Com a participants del Viquiprojecte de Badalona podeu fer servir aquesta etiqueta a les vostres pàgines d'usuari: →

 1. Sorenike
 2. Judesba
 3. Yuanga
 4. Oriolfam
 5. Graph sas

Antics participants[modifica]

Presentació al Lletraadictes 2006

Impulsors: Òmnium Cultural de Badalona i VilaWeb Badalona.

 1. Xavier Giró: (Fundador) Coordinador de VilaWeb Badalona. Qüestions tècniques sobre l'ús de la Viquipèdia.
 2. Oriol Lladó: Coordinador d'Òmnium Cultural de Badalona. Qüestions de continguts sobre el projecte Badalona a la Viquipèdia.
 3. Marc Gratacòs: patinaire badaloní.
 4. Jordi Albaladejo: historiador
 5. Andreu Mas: Periodista i escriptor.
 6. Albert Ibanez Domènec
 7. Valentí Soler: poeta
 8. Josep Biayna: Director del Centre de Recursos Pedagògics de Badalona i Coordinador dels Serveis Educatius.
 9. Pep Mita: Agitador cultural, editor, poeta, contista, cineista.
 10. Clara Forn: Historiadora.
 11. Jordi Busquets i Duran: sardanista
 12. Oriol Jordan: Historiador.
 13. Guifré Jordan: Estudiant.
 14. José Luis Infante Arco: membre de Llefi@Net Xarxa Ciutadana de Llefià

Articles[modifica]

Articles de Qualitat[modifica]

Es crea aquesta secció per ocupar-se especificament d'articles que puguin distingir-se amb la qualificació d'Article de Qualitat.

Proposats:

 • Cap

Possible proposta:

 • Cap

Anàlisi general dels articles sobre Badalona[modifica]

En general, els articles creats arran del Viquiprojecte Badalona (o bé possibles articles escrits abans de la seva creació) estan ben redactats (òbviament no tots). Alguns encara no tenen referències a cap mena de font. La falta de referències no implica que no siguin dolents, qui ho va redactar ho va fer bé i a més afegint informació que, a primera vista sembla correcta i d’una font fiable, però que no va indicar.

Caldria revisar que tots els articles vagin complimentats amb referències fiables.

Articles importants i d'història en general[modifica]

Barris de Badalona[modifica]

Tots els articles dels barris de Badalona ja han estat creats, però molts encara són millorables o ampliables ja que segons quin és més difícil trobar-ne informació.

Potser es podrien fer articles sobre els antics veïnats badalonins: la Sagrera (Dalt de la Vila), Canyet, Pomar, Llefià i Sistrells (la majoria homònims amb els barris actuals, però que poden dur a confusió). A més a més, agafant el nomenclàtor de Badalona, s’han anat corregint algunes errades que hi havia en els articles existents.

Altres topònims[modifica]

L'antic Viquiprojecte es guià en el Viquiportal de Catalunya fent un article de cada (la majoria són de caire orogràfic) des del Nomenclàtor Oficial de Catalunya. Tanmateix possiblement s'hagin de revisar els articles. Alguns d'aquests topònims són:

Edificis singulars i monuments[modifica]

Hi ha molts articles sobre el patrimoni de la ciutat que tracten sobre alguns dels edificis que ja existeixen (consultar Patrimoni monumental de Badalona). Es recomana visitar Pobles de Catalunya i Pat.map de la Generalitat per a aquests temes.

En aquests enllaços es pot consultar aquest patrimoni:

Altres:

Masies[modifica]

Aquest és el llistat de les masies de Badalona que encara no tenen article:

També es podrien fer i millorar articles sobre edificis ja desapareguts com:

Personalitats[modifica]

Calen aportacions per buscar quines personalitats de Badalona (nascudes, que hi visquin o hi hagin viscut, o que hi hagin dut una tasca important a la ciutat) encara resten sense article, així com millorar els existents. Recordar que s'ha d'aportar el nom complet de la persona al títol de l'article! Alguns personatges sense article són:

També s’està intentant completar la Llista d'alcaldes de Badalona, no només en articles, sinó en alcaldes i períodes anteriors a 1868 (consultar llista per veure quins falten).

Entitats[modifica]

Les entitats de Badalona poden ser entitats que encara segueixin funcionant o bé que ja no existeixin. Poden ser de qualsevol tipus: social, cultural, esportiva... però recordar que s’ha de complimentar la informació amb referències fiables. Una proposta d'entitats sense article encara és:

Festivitats i altres esdeveniments[modifica]

A l'article de les Festes de Maig manquen els pregoners dels següents anys: 1981, 1982, 1985, 1986, 1987, 1988, 1990, 1991, 1992, 1993 i 1995.

Fotografies[modifica]

Tret d'alguns monuments i altres indrets coneguts de la ciutat, en general, hi ha certa manca de fotografies de Badalona a Wikicommons. Seria interessant tenir més fotos per a poder complimentar els articles dels barris de Badalona amb una galeria de fotografies d'aquests barris, per poder fer-se una idea de com és un o altre; també per als monuments (els que falten, per exemples les masies de Canyet o de Pomar de Dalt), muntanyes, parcs, etc. Seria summament interessant també poder afegir fotografies antigues en què l'autor hagi mort fa 70 anys (en el cas que estigui en un llibre o altra publicació, o bé que sigui una foto antiga però pròpia). De la mateixa manera, hi ha una gran mancança d'imatges de badalonins a commons!

Aquesta és una llista d'articles de Badalona sense foto.

Esperem que us animeu a pujar fotos a Wikicommons!

Ajuda als redactors[modifica]

Primers passos:

 1. Llegiu-vos la introducció a la Viquipèdia.
 2. Registreu-vos com a usuaris de la Viquipèdia en català. Creeu-vos la vostra pàgina d'usuari fent cinc cèntims del vostre perfil com a viquipedista. Si és possible, feu-hi constar la vostra relació amb la ciutat. Aquesta informació personal serà pública i serà utilitzada per a fer difusió del projecte.
 3. Localitzeu entre les tasques obertes aquella que voleu editar. Si no existeix, afegiu-la vosaltres mateixos a la llista.
 4. Llegiu les guies d'estil pels articles del viquiprojecte Badalona i el llibre d'estil de la Viquipèdia.
 5. Creeu/editeu el vostre article.
 6. Una vegada considereu que heu acabat el vostre article, moveu-lo a la llista de tasques per revisar.
 7. Activeu la utilitat de vigilar l'article editat. Llegiu i considereu les aportacions de la resta de viquipedistes, sigui sobre edicions a l'article o a través de les discussions associades a l'article.
 8. Quan considereu el vostre article madur i acabat, moveu-lo a la llista de tasques acabades.

Estil[modifica]

La viquipèdia és una enciclopèdia en línia, i per tant el registre ha de ser formal, però no cal que sigui estrictament acadèmic. Les seves guis bàsiques estan descrites al llibre d'estil. En el cas específic d'aquest projecte, proposem que també seguiu les següents particularitats:

 • Utilitzeu exemples, anècdotes i, en general, recursos que aportin un major accent en aspectes d'interès humà o de proximitat.
 • Text tipus: 5.000 espais.
 • Redacció en català
 • En present històric.
 • És necessari que a les entrades s'apuntin les referències (webs (sempre fiables), llibres, articles...), no sols on ampliar la informació, sinó d'on s'han extret les dades de l'article, per tal de constatar que són certes.

Suport[modifica]

Si teniu consultes o dubtes sobre el projecte, deixeu un missatge a la pàgina de discussió d'aquest Viquiprojecte.

Ajuda[modifica]