Viquiprojecte:Badalona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Vista general de la ciutat de Badalona des de la zona industrial de Les Guixeres, al nord del terme municipal.

Sigueu molt benvinguts/des al ressuscitat Viquiprojecte Badalona a la Viquipèdia. En origen, fou promogut per Òmnium Cultural i VilaWeb de Badalona l’any 2006, com una eina participativa oberta a tota la ciutadania. Amb el temps va restar inactiu fins a l'any 2013, i des d'ençà aleshores ha tingut més o menys activitat.

No tingueu por i uniu-vos-hi!

Objectius[modifica]

L’objectiu fonamental és, com en el primer Viquiprojecte, millorar la cobertura informativa sobre Badalona a la Viquipèdia. Com s’ha esmentat, l’anterior projecte volia procurar la participació de la ciutadania, cosa positivia, però que ara per ara manca la forma de fer-ne difusió.

Un nou objectiu seria arribar a realitzar portal de Badalona a la Viquipèdia, en la qual la gent pugui orientar-se millor a l’hora de cercar un o altre article que li pugui resultar interessant o útil. En definitiva, facilitar la recerca d’informació.

Temàtica[modifica]

Tot allò que tingui a veure amb Badalona, començant per la seva història i geografia, com en personalitats, llocs emblemàtics i monuments, entitats, fets ocorreguts a la ciutats, etc.

Participants[modifica]

Com a participants del Viquiprojecte de Badalona podeu fer servir aquesta etiqueta a les vostres pàgines d'usuari: →

  1. Sorenike
  2. Judesba
  3. Yuanga
  4. Oriolfam
  5. Graph sas

Antics participants[modifica]

Presentació al Lletraadictes 2006

Impulsors: Òmnium Cultural de Badalona i VilaWeb Badalona.

  1. Xavier Giró: (Fundador) Coordinador de VilaWeb Badalona. Qüestions tècniques sobre l'ús de la Viquipèdia.
  2. Oriol Lladó: Coordinador d'Òmnium Cultural de Badalona. Qüestions de continguts sobre el projecte Badalona a la Viquipèdia.
  3. Marc Gratacòs: patinaire badaloní.
  4. Jordi Albaladejo: historiador
  5. Andreu Mas: Periodista i escriptor.
  6. Albert Ibanez Domènec
  7. Valentí Soler: poeta
  8. Josep Biayna: Director del Centre de Recursos Pedagògics de Badalona i Coordinador dels Serveis Educatius.
  9. Pep Mita: Agitador cultural, editor, poeta, contista, cineista.
  10. Clara Forn: Historiadora.
  11. Jordi Busquets i Duran: sardanista
  12. Oriol Jordan: Historiador.
  13. Guifré Jordan: Estudiant.
  14. José Luis Infante Arco: membre de Llefi@Net Xarxa Ciutadana de Llefià

Articles[modifica]

Articles de Qualitat[modifica]

Es crea aquesta secció per ocupar-se especificament d'articles que puguin distingir-se amb la qualificació d'Article de Qualitat.

Proposats:

  • Cap

Possible proposta:

  • Cap

Anàlisi general dels articles sobre Badalona[modifica]

En general, els articles creats arran del Viquiprojecte Badalona (o bé possibles articles escrits abans de la seva creació) estan ben redactats (òbviament no tots). Alguns encara no tenen referències a cap mena de font. La falta de referències no implica que no siguin dolents, qui ho va redactar ho va fer bé i a més afegint informació que, a primera vista sembla correcta i d’una font fiable, però que no va indicar.

Caldria revisar que tots els articles vagin complimentats amb referències fiables.

Articles importants i d'història en general[modifica]

Festivitats i altres esdeveniments (a revisar)[modifica]

A l'article de les Festes de Maig manquen els pregoners dels següents anys: 1981, 1982, 1985, 1986, 1987, 1988, 1990, 1991, 1992, 1993 i 1995.

Fotografies[modifica]

Tret d'alguns monuments i altres indrets coneguts de la ciutat, en general, hi ha certa manca de fotografies de Badalona a Wikicommons. Seria interessant tenir més fotos per a poder complimentar els articles dels barris de Badalona amb una galeria de fotografies d'aquests barris, per poder fer-se una idea de com és un o altre; també per als monuments (els que falten, per exemples les masies de Canyet o de Pomar de Dalt), muntanyes, parcs, etc. Seria summament interessant també poder afegir fotografies antigues en què l'autor hagi mort fa 70 anys (en el cas que estigui en un llibre o altra publicació, o bé que sigui una foto antiga però pròpia). De la mateixa manera, hi ha una gran mancança d'imatges de badalonins a commons!

Aquesta és la categoria dels articles de Badalona sense foto.

Esperem que us animeu a pujar fotos a Wikicommons!

Ajuda als redactors[modifica]

Primers passos:

  1. Llegiu-vos la introducció a la Viquipèdia.
  2. Registreu-vos com a usuaris de la Viquipèdia en català. Creeu-vos la vostra pàgina d'usuari fent cinc cèntims del vostre perfil com a viquipedista. Si és possible, feu-hi constar la vostra relació amb la ciutat. Aquesta informació personal serà pública i serà utilitzada per a fer difusió del projecte.
  3. Localitzeu entre les tasques obertes aquella que voleu editar. Si no existeix, afegiu-la vosaltres mateixos a la llista.
  4. Llegiu les guies d'estil pels articles del viquiprojecte Badalona i el llibre d'estil de la Viquipèdia.
  5. Creeu/editeu el vostre article.
  6. Una vegada considereu que heu acabat el vostre article, moveu-lo a la llista de tasques per revisar.
  7. Activeu la utilitat de vigilar l'article editat. Llegiu i considereu les aportacions de la resta de viquipedistes, sigui sobre edicions a l'article o a través de les discussions associades a l'article.
  8. Quan considereu el vostre article madur i acabat, moveu-lo a la llista de tasques acabades.

Estil[modifica]

La viquipèdia és una enciclopèdia en línia, i per tant el registre ha de ser formal, però no cal que sigui estrictament acadèmic. Les seves guis bàsiques estan descrites al llibre d'estil. En el cas específic d'aquest projecte, proposem que també seguiu les següents particularitats:

  • Utilitzeu exemples, anècdotes i, en general, recursos que aportin un major accent en aspectes d'interès humà o de proximitat.
  • Text tipus: 5.000 espais.
  • Redacció en català
  • En present històric.
  • És necessari que a les entrades s'apuntin les referències (webs (sempre fiables), llibres, articles...), no sols on ampliar la informació, sinó d'on s'han extret les dades de l'article, per tal de constatar que són certes.

Suport[modifica]

Si teniu consultes o dubtes sobre el projecte, deixeu un missatge a la pàgina de discussió d'aquest Viquiprojecte.

Ajuda[modifica]