Viquiprojecte:Cicle de sessions a distància d'Amical Wikimedia 2022/Taller wd tardor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Taller d'introducció a Wikidata, tardor 2022

Edicions i consultes senzilles a la base de dades oberta vinculada a la Viquipèdia
Voleu consultar una de les bases de dades obertes més grans que hi ha? Voleu contribuir-hi aportant dades? Voleu ajudar a documentar amb una foto el patrimoni històric i natural? Us agradaria poder fer servir no tan sols la Viquipèdia, sinó també els seu projecte germà Wikidata, de l'ecosistema Wikimedia? Sabíeu que podeu fer cerques als articles científics? Vegeu totes les activitats a l'agenda d'actes i trobades.



Descripció de la sessió
En aquesta formació, de dues hores de durada, es guiarà als participants en els seus primers passos per fer consultes i posar contingut a Wikidata. També es presentaran eines útils per a ordinador i dispositius mòbils. No cal tenir experiència prèvia ni estar registrat a la Viquipèdia. La formació és oberta a tothom. Formador: Amador Álvarez.

Continguts

  • El triangle Wikipedia - Wikidata - Wikicommons (5')
  • Introducció a Wikidata (10')
  • La interfície de Wikidata (10')
  • Com editar Wikidata (25')
  • Com vincular un element de Wikidata a una pàgina de la Viquipèdia (10')
Dificultat senzilla Aquesta sessió està orientada a novells que volen conèixer el funcionament bàsic de la Viquipèdia i/o dels seus projectes germans.
Data i hora
Dilluns 19 de setembre de 2022 de 18:30 a 20:30. La sessió durarà 2 hores.
Moderador i aforament
La sessió estarà dirigida per Amador Álvarez (nom d'usuari viquipedista: Amadalvarez).
L'aforament recomanat és d'unes 25 persones connectades.
Utilitzar Jitsi
Jitsi és un programari lliure, de codi obert i traduït al català per hostatjar videoconferències multitudinàries. Si empreu un ordinador portàtil o de sobretaula, podeu accedir a través de l'enllaç d'inici de pàgina. Tant si voleu feu servir el mòbil com si voleu configurar la sessió en català, feu clic a les instruccions del botó de l'esquerra.
Recursos complementaris
En paral·lel a la sessió, us recomanem consultar els següents documents i enllaços per guiar-vos millor:
Apunts de l'Editor Visual (botó Modifica) Apunts de l'editor de codi (botó Modifica el codi) Editing Wikimedia Commons - Beginners guide
Assistents registrats
Apunteu el vostre nom real o d'usuari al botó de l'inici de la pàgina o bé envieu un correu electrònic a l'adreça tallers@wikimedia.cat.
Coordinació
Aquesta activitat està organitzada i coordinada per Amical Wikimedia. Està integrada en el programa marc de Suport a la Comunitat i també en el de Comunicació Externa.
Totes les nostres activitats estan subjectes al coneixement i compliment d'un protocol antiassetjament.
Envieu-nos un correu electrònic a tallers@wikimedia.cat.