Viquiprojecte:Discussions desateses/discussions

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Actualització: --CobainBot (disc.) 22:00, 21 oct 2017 (CEST)

Contingut

Discussió:Taula per la Democràcia[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

En aquesta noticia surt que Taula per la Democràcia seria hereva de Pacte pel Referèndum.Enllaç--Metralleta95 (disc.) 20:26, 21 oct 2017 (CEST)

La font em sembla de fiabilitat suficient per afegir-ho. Per mi, endavant.--Jove (disc.) 00:44, 22 oct 2017 (CEST)

Discussió:Zenkerella insignis[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Nom comú[modifica el codi]

Atès que els nom en anglès, Cameroon scaly-tail, Cameroon anomalure, flightless anomalure o flightless scaly-tail, i en francès, Anomalure aptère, Zenkerelle o Écureuil non volant à queue écailleuse, són molt diversos, faig varies propostes a veure que us sembla millor.

 • Esquirol de cua escatosa del Camerun
 • Esquirol no volador
 • Esquirol no volador del Camerun
 • Esquirol no volador de cua escatosa
 • Zenkerel·la

Sng (disc.) 12:24, 21 oct 2017 (CEST)

Discussió:Pedetes surdaster[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Nom comú[modifica el codi]

Basant-me en el nom en anglès (East African springhare) de l'espècie i en la denominació de rata llebre de l'altre espècie vivent del gènere, la rata llebre sud-africana, proposo que el nom comú sigui Rata llebre de l'Àfrica oriental. Sng (disc.) 12:15, 21 oct 2017 (CEST)

Discussió:Idiurus zenkeri[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Nom comú[modifica el codi]

Basant-me en el nom de l'espècie en francès (Écureuil volant de Zenker) i en que l'espècie fou anomenada en honor de Georg August Zenker, proposo que el nom en català sigui Esquirol volador de Zenker. Sng (disc.) 12:09, 21 oct 2017 (CEST)

Discussió:Idiurus macrotis[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Nom comú[modifica el codi]

Basant-me en el nom de l'espècie en anglès (long-eared scaly-tailed flying squirrel), en que la resta d'espècies comparteixen el nom Esquirol volador, i en que macrotis (llatí) vol dir orelles grans, proposo que el nom comú en català sigui Esquirol volador d'orelles grans.Sng (disc.) 12:04, 21 oct 2017 (CEST)

Discussió:Anomalurus pusillus[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Nom comú[modifica el codi]

Basant-me en la denominació en francès de l'espècie (Écureuil volant pygmée), proposo que, en català, el nom comú d'aquesta espècie sigui Esquirol volador pigmeu.Sng (disc.) 11:54, 21 oct 2017 (CEST)

Discussió:Anomalurus pelii[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Nom comú[modifica el codi]

Basant-me en el nom comú en anglés (Pel's flying squirrel) i francès (Écureuil volant de Pel) de l'espècie, proposo que, en català, el nom comú sigui Esquirol volador de Pel.Sng (disc.) 11:49, 21 oct 2017 (CEST)

Discussió:Frangipani (família)[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

About the family Frangipani (Frankopanovich Francopanovich Frankopani Frankapani Frangepan) of Dalmatia Croatia the Counts Damiani di Vergada Gliubavaz Frangipani Detrico say that the original surname of the family is only Frangipani. The Counts Damiani di Vergada Gliubavaz Frangipani de Detrico, as unique and legitimate heirs of the family Frangipani of Dalmatia-Croatia, formally distrust anyone (person or entity) intends to make use of their old surnames, coats of arms and related family traditions, expressly reserves the right to appeal to the authorities national and international legal protection of their rights to see, reasons and interests, to see refreshed all moral and financial damages. The Damiani Counts of Vergada Gliubavaz Frangipani de Detrico also intend to be considered and kept clearly distinct and separate from any other eventual, occasional, recently Came To and subsequent alleged family branch that they not only do not recognize, but who have no relationship, and formally support from wary impossible kinship ties to the Frangipani family of Dalmatia-Croatia that they just as Damiani Counts of Vergada Gliubavaz Frangipani Detrico represent in fact and in law. The members of the Frangipani never carried the title of Prince, and never called themselves in other ways than Frangipani, Frangipane, Frankopanovich, Frangepan or Frankopanovits, all surnames directly connected with the legitimate decendants and heirs Counts Damiani di Vergada Gliubavaz Frangipani Detrico. — Preceding unsigned comment added by 94.85.243.25 (talk) 17:10, 24 October 2016 (UTC)

Discussió:Confit[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

S'haurien de revisar els interwikis. Hi ha un confit genèric (el dels interwikis) i el que conté ametlla, que no és exclusiu del País Valencià. Pau Cabot · Discussió 09:59, 21 oct 2017 (CEST)

Discussió:Riu Petxora[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Hi ha una incoherència entre l'ortografia que aquí es proposa i la que es proposa aquí https://ca.wikipedia.org/wiki/Piula_del_P%C3%A8txora

Discussió:Fina Brunet[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Incorporació a TVC[modifica el codi]

Es va incoporar a Televisió de Catalunya l'any 1990? Llavors com és que va presentar l'International Headlines a TV3 l'estiu de 1986? http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/international-headlines-10-agost-1986/video/5674701/

Discussió:Milícia Catalana[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

- És correcte definir Milicia Catalana com una Unitat Militar? Rotxi (disc.) 16:52, 19 oct 2017 (CEST)Rotxi

Discussió:Sinologia[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Crec que Sinologia s'hauria de posar al dia. La definició actual parla de la cultura xinesa, però un enllaç crec que és erroni perquè cita el Diccionari de Sinologia del Termcat i aquest diccionari parla de malalties mamàries i temes mèdics. La definició de Sinologia com a malaltia s'hauria d'afegir.

Discussió:Denominació d'Origen Jumilla[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Discussió:Setge de Tortosa (1650)[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Victòria Espanyola o Victòria Castellana[modifica el codi]

Vull dir que ès una victoria espanyola per qué les exèrcits eren espanyols (de Castilla, Asturias, Andalucía, Aragón, etc. ) de les trucades con les Espagnes i el rei Felipe IV/Felipe IV ere conegut com "Rei de Espanya", ere Rei de Castellá ( ès cert) i també: Rei de Aragó, Rei de Valencia, Rei de Navarra, COMTE DE BARCELONA etcétera... És totalment incorrecte l'expressió "victòria castellana" per qué no ere Castilla el rival (o almenys no només Castella). En l'article en un bàndol posa: Les Espagnes!!! Deberian dir Victòria de tots aquests territoris i també catalans que ho recalzaven Espero haver aclarit una mica el conflicte sobre victòria castellana o victòria espanyola. A més si mires l'article veureu que les tropes eren terços valencians

No és tan difícil d'entendre!!!

SIRSLAYERCORT 15:03 18 oct 2017

Sirslayercort (disc.) 15:06, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:Batalla del coll de Balaguer[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Derrota Catalana o Victòria Espanyola[modifica el codi]

Penso que le millor ès dire el vencedor que el derrotar

Sirslayercort 15:01 18 oct 2017 Sirslayercort (disc.) 15:03, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:Batalla de Castellfollit (1657)[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Victoria Espanyola o Victòria Castellana[modifica el codi]

Vull dir que ès una victoria espanyola per qué les exèrcits eren espanyols (de Castilla, Asturias, Andalucía, Aragón, etc. ) de les trucades con les Espagnes i el rei Felipe IV/Felipe IV ere conegut com "Rei de Espanya", ere Rei de Castellá ( ès cert) i també: Rei de Aragó, Rei de Valencia, Rei de Navarra, COMTE DE BARCELONA etcétera... És totalment incorrecte l'expressió "victòria castellana" per qué no ere Castilla el rival (o almenys no només Castella). En l'article en un bàndol posa: Les Espagnes!!! Deberian dir Victòria de tots aquests territoris i també catalans que ho recalzaven Espero haver aclarit una mica el conflicte sobre victòria castellana o victòria espanyola. No és tan difícil d'entendre!!!

Sirslayercort 15:00 18 octubre 2017

Sirslayercort (disc.) 15:00, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:Setge de Tortosa (1642)[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Victòria Espanyola o Victòria Castellana[modifica el codi]

Vull dir que ès una victoria espanyola per qué les exèrcits eren espanyols (de Castilla, Asturias, Andalucía, Aragón, etc. ) de les trucades con les Espagnes i el rei Felipe IV/Felipe IV ere conegut com "Rei de Espanya", ere Rei de Castellá ( ès cert) i també: Rei de Aragó, Rei de Valencia, Rei de Navarra, COMTE DE BARCELONA etcétera... És totalment incorrecte l'expressió "victòria castellana" per qué no ere Castilla el rival (o almenys no només Castella). En l'article en un bàndol posa: Les Espagnes!!! Deberian dir Victòria de tots aquests territoris i també catalans que ho recalzaven Espero haver aclarit una mica el conflicte sobre victòria castellana o victòria espanyola. No és tan difícil d'entendre!!! Sirslayercort (disc.) 14:53, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:Primera batalla naval de Tarragona[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Victòria Espanyola o Victòria Castellana[modifica el codi]

Vull dir que ès una victoria espanyola per qué les exèrcits eren espanyols (de Castilla, Asturias, Andalucía, Aragón, etc. ) de les trucades con les Espagnes i el rei Felipe IV/Felipe IV ere conegut com "Rei de Espanya", ere Rei de Castellá ( ès cert) i també: Rei de Aragó, Rei de Valencia, Rei de Navarra, COMTE DE BARCELONA etcétera... És totalment incorrecte l'expressió "victòria castellana" per qué no ere Castilla el rival (o almenys no només Castella). En l'article en un bàndol posa: Les Espagnes!!! Deberian dir Victòria de tots aquests territoris i també catalans que ho recalzaven Espero haver aclarit una mica el conflicte sobre victòria castellana o victòria espanyola. No és tan difícil d'entendre!!! Sirslayercort (disc.) 14:53, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:Batalla de Cambrils[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Victòria Espanyola o Victòria Castellana[modifica el codi]

Vull dir que ès una victoria espanyola per qué les exèrcits eren espanyols (de Castilla, Asturias, Andalucía, Aragón, etc. ) de les trucades con les Espagnes i el rei Felipe IV/Felipe IV ere conegut com "Rei de Espanya", ere Rei de Castellá ( ès cert) i també: Rei de Aragó, Rei de Valencia, Rei de Navarra, COMTE DE BARCELONA etcétera... És totalment incorrecte l'expressió "victòria castellana" per qué no ere Castilla el rival (o almenys no només Castella). En l'article en un bàndol posa: Les Espagnes. Deberian dir Victòria de tots aquests territoris i també catalans que ho recalzaven Espero haver aclarit una mica el conflicte sobre victòria castellana o victòria espanyola. No és tan difícil d'entendre!!!

Sirslayercort (disc.) 14:52, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:Denominació d'Origen Valdepeñas[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Discussió:Nuria Oliver Ramírez[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

De la traducció elimine les aparicions als MMCC però guarde ací per si feren falta: Alcavó (disc.) 13:09, 19 oct 2017 (CEST)

Aparicions en mitjans de comunicació[modifica el codi]

 • 1998: Presentació al Senat espanyol[1]
 • 2001: Entrevista amb El País: les persones mai associen Espanya amb la 'alta tecnologia'
 • 2004: Entrevista amb El País: Una espanyola en el cim digital
 • 2005: Entrevista per RTVE 2 (Espanya) programa de televisió "De prop": "Conversa amb l'alacantina Nuria Oliver sobre la intel·ligència artificial".[2][3]
 • 2006: Entrevista amb El País: Viatge al centre de Microsoft.[4]
 • 2008: Discurs davant SSMM els Reis d'Espanya[5]
 • 2010: Entrevista per al programa de RTVE "Per tots la 2" (Espanya)[6]
 • 2012: Xerrada en TEDxRamblas: L'Armada Invisible.[7]
 • 2012: RNE: Entrevista Radiofònica com a experta en Intel·ligència Artificial[8]
 • 2013: Xerrada en TEDxBarcelona: My cellphone, my partner.[9]
 • 2013: Xerrada en WIRED 2013: What Big Data and the Mexican pandemic taught us.[10][11]
 • 2014: Articles en MIT Technology Review, el Washington Post i altres mitjans de comunicació sobre la monetización de dades personals.[12][13]
 • 2014: Predient els crims amb les dades mòbils.[14][15][16]
 • 2014: Entrevista per a la BBC: Ebola: Ca big data analytics help contain its spread?[17]
 • 2015: Entrevista per LLAURA: "mirem el nostre telèfon perquè rebem gratificació constant"[18]
 • 2015: Entrevista per la revesteixi Glamur: "Dones amb èxit"[19]
 • 2015: El Mundo: Predient el crim amb "big data"[20]
 • 2015: Entrevista per a Revista Metròpoli de Barcelona: Gens a l'excés, incloent la tecnologia[21]
 • 2015: Article per El País: El mòbil muda de pell[22]
 • 2015: NBC: Next thing your phone may detect: boredom[23] 
 • 2015: MIT Technology Review: El vostre smartphone pot dir si estàs avorrit[24]
 • 2015: Revista Fortune: El vostre telèfon pot dir quan estàs avorrit[25]
 • 2015: RNE Radio 3: Entrevista a Nuria Oliver sobre la Intel·ligència Artificial[26]
 • 2015: Llarga entrevista per El País Setmanal: Nuria Oliver[27]

Alcavó (disc.) 11:27, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:Comitès de Defensa del Referèndum[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Bona feina companys. Dubto que la font de Metropoli Abierta sigui adequada i fiable, en podriem trobar una millor?--Darth (disc.) 00:05, 18 oct 2017 (CEST)

Discussió:AC/DC[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

El cantant del grup no es Axl Rose, si no que es Brian Jonhson

Discussió:Cabanes (Plana Alta)[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

La imatge del mapa mostra Cabanes de l'Alt Empordà a Catalunya, no Cabanes de Plana Alta al País Valencià.

Discussió:Operació Copèrnic[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

El motiu del nom de la operació ho han dit als matins de TV3 el 17 d'octubre, al final del programa. Buscaré el video Mariusmm (disc.)

Discussió:L’efecte hivernacle[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Ens trobem al segle més calent dels últims 600 anys. La gran contaminació de gasos a l’atmosfera està creant una capa que impedeix que el calor s’escapi un cop ha rebotat a la terra. Això causa un escalfament del planeta que provoca l’efecte hivernacle. Aquest escalfament del planeta fa témer als entesos que sigui el començament d’un ràpid canvi climàtic, i els seus efectes ja s’han vist en algunes comunitats de l’Estat espanyol, on hi ha hagut inundacions, pluges desmesurades, sequeres,... tot a causa del canvi de clima.


  La temperatura de la Terra és perfecta per a la vida. Ni massa freda, com a Mart, ni massa calenta com a Venus. Gràcies a aquestes condicions la vida s'estén per tot el nostre planeta.
  La Terra s'escalfa gràcies a l'energia del Sol. Una part d'aquesta energia que arriba a l'atmosfera és reflectida en direcció a l'espai, una altra part molt petita és absorbida i la resta travessa l'atmosfera i escalfa la Terra.
  Però quan l'energia és reflectida des de la Terra es produeix un fenomen diferent. Alguns gasos de l'atmosfera, com el CO2 i el vapor d'aigua, la retenen, absorbeixen gran part de l'energia i eviten que torni a l'espai. Això contribueix a mantenir el planeta calent.
  Així, doncs, l'atmosfera deixa passa la radiació del Sol per tal que escalfi la Terra, però impedeix que la radiació de la Terra escapi a l'espai. És molt semblant al que passa als hivernacles, amb la diferència que l'hivernacle utilitza el vidre i no pas els gasos de l'atmosfera per retenir l'escalfor. Per això aquest fenomen natural ha rebut el nom d'efecte hivernacle. Si l'escalfor no restés retinguda a l'atmosfera, la Terra es glaçaria.

Discussió:Atac a Mogadiscio d'octubre de 2017[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Hey @ÀlexHinojo:
I have found some images on Flickr (under Public Domain, provided by the African Union mission in Somalia, AMISOM) of the surroundings after the bombing: commons:Category:October_2017_Mogadishu_bombings. I would leave that up to you which images are to be added to this article. Best regards, --Jcornelius (disc.) 00:17, 17 oct 2017 (CEST)

Gràcies @Jcornelius: :-)--ÀlexHinojo (disc.) 06:58, 17 oct 2017 (CEST)

Discussió:La teranyina[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

On diu " A més, la germana del protagonista, juntament amb el seu marit, volen enfonsar en Julià Rigau..." caldria corregir "marit" per "cunyat".

Discussió:Marcela Topor[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Sol·licitud de modificació protegida 16-10-2017[modifica el codi]

{{modificació protegida}}

eliminar cargo de primera dama. No se puede contemplar dicho cargo al no existir un primer ministro de Cataluña.

2.138.244.160 (discussió) 13:45, 16 oct 2017 (CEST)

Fet Fet! per en Davidpar.--Townie (discussió) 17:07, 20 oct 2017 (CEST)

Discussió:Moritz Steinschneider[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Les wikipediae tenen una eina per a jutjar si la traducció és correcte que és la votació--Mcapdevila (disc.) 08:18, 16 oct 2017 (CEST)

Hi havia una nota sense traduir, però no crec que això fos el motiu per usuarificar--Mcapdevila (disc.) 08:30, 16 oct 2017 (CEST)

Plantilla Discussió:Infotaula menjar[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió


Fruites i verdures[modifica el codi]

Com es pot veure a Macrud o a Amanida de patates, hi ha fruites i verdures que no distingeixen entre planta i fruit. S'hauria de mirar de posar l'ítem de Wikidata adequat o bé procedir a fer substitucions usant Mòdul:Wikidata/labels. Pau Cabot · Discussió 09:05, 14 oct 2017 (CEST)

Relacionat amb això hi hauria ingredients que apareixen en singular i haurien d'aparèixer en plural com crostons a Amanida Cèsar o pèsols a Ensalada russa. Pau Cabot · Discussió 09:06, 14 oct 2017 (CEST)
Arreglats Macrud i Amanida de patates: d:Special:diff/577070317 i d:Special:diff/577067626. Pau Cabot · Discussió 09:14, 14 oct 2017 (CEST)


Propietat de[modifica el codi]

S'hauria d'importar propietat de (P127)? Exemple: d:Q138585 (Oreo). Pau Cabot · Discussió 10:06, 21 oct 2017 (CEST)

Categoria Discussió:Òperes sobre gitanos[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

Quants de gitanos han de sortir a l'òpera perquè sigui sobre gitanos? Pau Cabot · Discussió 20:12, 10 oct 2017 (CEST)

D'acord, mea culpa.--Peprovira (disc.) 20:31, 10 oct 2017 (CEST)

Categoria Discussió:Literatura gitana[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

No tenim article per definir què és la literatura gitana ... Pau Cabot · Discussió 20:10, 10 oct 2017 (CEST)

Ok, perdó.--Peprovira (disc.) 20:29, 10 oct 2017 (CEST)

Categoria Discussió:Barris amb població gitana[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

@Peprovira: Diria que aquesta categoria no és gaire neutral. No està gens clar el criteri d'inclusió. Un gitano a un barri de París ja basta per categoritzar el barri en aquesta categoria? Pau Cabot · Discussió 18:41, 10 oct 2017 (CEST)

Ok, quan pugui l'esborro.--Peprovira (disc.) 20:33, 10 oct 2017 (CEST)

Categoria Discussió:Exposicions temporals[modifica | modifica el codi]

Article - Edita la discussió

No totes les exposicions temporals són d'art. També hi ha de ciència o d'història. Quin creieu que podria ser el millor títol doncs? --ÀlexHinojo (disc.) 05:22, 5 oct 2017 (CEST)

Idò la idea podria ser crear la categoria de les exposicions d'art (per enllaçar amb en:Category:Art exhibitions) i Categoria:Exposicions, paral·lela a en:Category:Exhibitions. Pau Cabot · Discussió 18:51, 8 oct 2017 (CEST)

Discussions noves no incloses[modifica | modifica el codi]