Viquiprojecte:Discussions desateses/discussions

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Actualització: --CobainBot (disc.) 13:00, 23 març 2018 (CET)

Discussió:Autoarquia[modifica]

Article - Edita la discussió

Canvi de títol[modifica]

Seria més pràctic anomenar aquesta pàgina "Autarquia", ja que és el nom més comú del concepte. --Red flag waving.svgSknudsen (parla,t'escolto!) 20:56, 22 març 2018 (CET)

Discussió:Marta Altés[modifica]

Article - Edita la discussió

Algunes fonts[modifica]

--Docosong (disc.) 12:26, 22 març 2018 (CET)

Discussió:Carl Hermann Conrad Burmeister[modifica]

Article - Edita la discussió

Leptictidium (digui) 11:38, 22 març 2018 (CET)

Discussió:Àrea metropolitana de Tarragona-Reus[modifica]

Article - Edita la discussió

Proposta d'esborrament[modifica]

No s'han trobat referències que verifiquin la seva existència més enllà d'articles de premsa sobre infraestructures viàries. No té data de fundació, seu social ni estatuts. Tampoc té fonament social ni polític. --Marraco (disc.) 10:26, 22 març 2018 (CET)

Discussió:Frontera entre Senegal i Cap Verd[modifica]

Article - Edita la discussió

--Walden69 (disc.) 21:36, 21 març 2018 (CET)

Discussió:Peramúrids[modifica]

Article - Edita la discussió

Leptictidium (digui) 17:09, 21 març 2018 (CET)

Discussió:Llista de representacions de Catalunya a l'exterior[modifica]

Article - Edita la discussió

Quina diferència de contingut hi ha amb Delegació del govern (Catalunya)? --Davidpar (disc.) 16:59, 21 març 2018 (CET)

Discussió:Jesús Portavella i Isidoro[modifica]

Article - Edita la discussió

Referències[modifica]

Bon dia Jesús Portavella Isidoro,intueixo que ets un gran coneixedor de la persona biografiada a l'article o bé la persona directament. Per això et voldria demanar una sèrie d'informació que requereixen refèrencies, ja siguin digitals o impreses.

Essencials
 1. Desenvolupament de la tasca de Cap del Servei de Cartografia de la Unitat Operativa del Pla de la Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona entre 1982 i 1992.
 2. Doctorat de ? a la UPC amb la tesi «Anàlisi i ordenació de distribucions urbanes a partir d'un model estructural de xarxa combinatòria».
 3. Obra La desconstrucció de la gran via Diagonal. Història d'un desgavell.
Addicionals
 1. Lloc i data de naixement amb referència.
 2. Llistat de bibliografia completa.
 3. On, quan i quina llicenciatura s'ha cursat, amb referència.

Si no s'aconsegueix justificar, corre el risc de ser esborrada. Salut!--Jove (disc.) 09:37, 21 març 2018 (CET)

Discussió:App educativa[modifica]

Article - Edita la discussió

Voldria fer una proposta de millora l'entrada d'Apps eduatives. Em sembla adient incorporar a la versió en català un apartat de la versió en espanyol, en concret la d'aplicacions per a l'educació especial. Em sembla una qüestió rellevant. Adjunto a continuació el text original:

"Existen multitud de aplicaciones creadas con el objetivo de atender a un alumnado concreto: alumnado con necesidades específicas de apoyo educativo. Aunque algunas de ellas estén destinadas a una necesidad concreta, como se verá a continuación, estas tienen otras funcionalidades y pueden ser utilizadas por todo el alumnado extrayendo así toda su utilidad posible.

En la actualidad existen multitud de herramientas dirigidas a la diversa tipología que se encuentra entre este alumnado, pero es necesario hacer un buen uso de las mismas para sacar el máximo rendimiento. Esto se puede conseguir con:

  Los programas educativos no son para usarlos en cualquier circunstancia, sino para emplearlos en situaciones determinadas. Teniendo en cuenta el nivel de los estudiantes y si está destinado para el trabajo individual, en parejas o en grupos.
  Hay que tener en cuenta si los conceptos que se transmiten en el programa se adaptan a lo que se pretende que adquiera el alumnado.
  Se debe utilizar programas que permitan al alumnado explorar por su cuenta, generar sus respuestas, equivocarse y que entiendan por qué se han equivocado.
  El programa puede contener mensajes que comunique el avance, los cuales deben estimular a seguir adelante, mantener su interés e informarles de todas las posibilidades.
  El ordenador debe adaptarse al ritmo de aprendizaje del alumnado.
  Los programas deben dar la posibilidad de que el estudiante se evalúe periódicamente y de que sea capaz de ver los progresos que ha realizado.9​"

9. Cebrián, Eloy.M. (1996). Orientación, Administración y Gestión, Educación Infantil, Educación Especial. Madrid: UNED.


Us sembla correcte afegir-ho?

Joan Gomà (Joangid)

Viquipèdia:Llanceu-vos-hi! --Arnaugir (discussió) 22:38, 20 març 2018 (CET)

Discussió:Ceràmica vidrada[modifica]

Article - Edita la discussió

Hola! Penso que aquest article té força imprecisions i es refereix només a un tipus de ceràmica vidriada: moltes de les coses que diu no serien aplicables a altres tipus de ceràmiques vidriades, sobretot les d'alta temperatura com el gres o la porcellana esmaltats... Potser proposaria que aquest article passés a anomenar-se "Terracota vidriada"... Això permetria crear una entrada nova de "Ceràmica vidriada" que podria incloure altres tipus de ceràmiques esmaltades o vidriades...el comentari anterior sense signar és fet per Eli Moretó (disc.contr.) 17:17, 19 març 2018‎

@Victor M. Vicente Selvas: què en opines? --Kette~cawiki (disc.) 11:46, 21 març 2018 (CET)

Discussió:CEIP Pepita Greus (Alginet)[modifica]

Article - Edita la discussió

No m'agrada fusionar, val més desenvolupar el tema.--Flamenc (disc.) 23:22, 18 març 2018 (CET)

Discussió:Falles de Benicarló[modifica]

Article - Edita la discussió

Problema amb l'edició de la pàgina[modifica]

Com és que no hem permet l'edició de codi? Només deixa fer l'edició visual. Algú ho sap i sap com poder solventar-ho. Gràcies per endavant. el comentari anterior sense signar és fet per Vicfenix76 (disc.contr.)

Pots canviar-ho a Especial:Preferències#mw-prefsection-editing. Pau Cabot · Discussió 23:15, 18 març 2018 (CET)

Discussió:Clonezilla[modifica]

Article - Edita la discussió

@Medol: Trec {{FVA}}:

Discussió:Construcció de vaixells[modifica]

Article - Edita la discussió

Aquest article s'ha creat per a fusionar-se o substituir l'article "Construcció naval". L'edició per separat facilita l'edició actual. Josep Esquer (disc.) 16:44, 18 març 2018 (CET)

Si vols modificar [construcció naval] s'hauria d'editar allà, per millor combinar amb el que hi hagi d'aprofitable. Si necessites fer proves a banda, pots fer-ho al teu espai d'usuari. No té sentit fer duplicar els articles a l'espai principal per fusionar-los després.--Pere prlpz (disc.) 11:32, 19 març 2018 (CET)
Missatge rebut. Ho tindré en compte de cara al futur. No té sentit treballar de bades. Segons la meva opinió, de l'article "Construcció naval" en el seu estat actual se'n pot aprofitat ben poca cosa.Josep Esquer (disc.) 21:47, 19 març 2018 (CET)

Discussió:Biblioburro[modifica]

Article - Edita la discussió

Fonts per referenciar[modifica]

--Docosong (disc.) 21:39, 17 març 2018 (CET)

Discussió:Princesa d'Éboli[modifica]

Article - Edita la discussió

Títol de l'article[modifica]

@Llumeureka, Paucabot, Lourdesmarin: pot ser fos més adient com a títol «Ana de Mendoza de la Cerda» per ajustar-no a les convencions de «La Viqui». Que en penseu? --Kette~cawiki (disc.) 17:59, 17 març 2018 (CET)

Per mí d'acord. Jo també ho havia pensat. Anava a fer una redirecció cap al nom de naixement, des de Princesa d'Éboli, però he vist que en les altres llengues, gairebé en totes està entrada amb el nom de naixement.--Ramon (disc.) 18:07, 17 març 2018 (CET)
D'acord. Pau Cabot · Discussió 18:09, 17 març 2018 (CET)
D'acord. Com es canvia?el comentari anterior sense signar és fet per Lourdesmarin (disc.contr.) 18:11, 17 març 2018
Fet Fet! --Kette~cawiki (disc.) 18:15, 17 març 2018 (CET)

Discussió:Joan Seijo i Viñas[modifica]

Article - Edita la discussió


Escut de Cornellà de Llobregat.svg Aquest article ha estat creat o millorat substancialment en el marc del Viquiprojecte:Cornellà de Llobregat, projecte iniciat l'any 2016 per ampliar i millorar la cobertura d'informació sobre la ciutat de Cornellà de Llobregat respecte a diversos aspectes com la cultura, història local, edificis simbòlics, societat o personalitats destacades.

Si tens interès sobre la ciutat i vols participar o unir-te al projecte, o bé demanar, millorar o proposar articles relacionats amb el municipi, visita la pàgina del viquiprojecte.

Xavier Dengra (MISSATGES) 16:14, 17 març 2018 (CET)

@Paucabot: La taula d'alcaldies al final de l'article diria que no és redundant fins que algú no creï l'article del següent alcalde i l'enllaci a wikidata. Com ho veus? Si no queden forats temporals. Xavier Dengra (MISSATGES) 16:42, 17 març 2018 (CET)

@Xavier Dengra: Quan he eliminat la taula hi havia exactament la mateixa informació en aquesta que a l'infotaula. No entenc això dels forats temporals. Pau Cabot · Discussió 16:51, 17 març 2018 (CET)
@Paucabot: no pateixis. Ara ho he vist; n'he eliminat la de tota la resta d'alcaldes. Gràcies! Xavier Dengra (MISSATGES) 16:58, 17 març 2018 (CET)

Discussió:Antoine Court de Gébelin[modifica]

Article - Edita la discussió

Referència repetida[modifica]

No he aconseguit utilitzar la mateixa referència en els tres casos en que apareix repetida. Em sap greu, però he estat fent proves sense èxit. Si algú pot arreglar-ho li estaria molt agraït

Kuranes (disc.) 20:03, 17 març 2018 (CET)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 10:15, 18 març 2018 (CET)

Discussió:Frare del Temps[modifica]

Article - Edita la discussió

Més informació sobre l'empresa Borràs a es:Borrás Plana. Pau Cabot · Discussió 12:22, 17 març 2018 (CET)

Discussió:Silvestre Vilaplana i Barnés[modifica]

Article - Edita la discussió

Sol·licitud de modificació protegida 17-03-2018[modifica]

Error: Les modificacions de pàgines protegides només es poden sol·licitar en la pàgina de discussió corresponent.

Bon dia, He visitat aquesta pàgina i he pensat oferir-vos tota la informació sobre premis i obres perquè la informació estiga completa:


PREMIS  Finalista del Premi de Poesia Solstici pel poemari L’alè del temps. Atorgat per l’Ajuntament de Manises. Juny 1995.  Premi Octubre de Poesia en Valencià. Atorgat per l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig pel poemari Camí del blanc. Octubre 1997.  Premi 25 d’abril de Poesia. Atorgat per l’Ajuntament de Benissa pel poemari La senda de les hores. Abril 1998.  Premi de Narrativa Breu. Atorgat pel Col•legi de Llicenciats pel conte Natura naturae. Abril 1998.  Premi Maxi Banegas de Poesia. Atorgat per la Universitat Popular “Enrique Tierno Galván” i l’Ajuntament del Pinós pel poemari La remor del buit. Maig 1998  Premi Narrativa Jove de novel•la. Atorgat per l’Ajuntament d’Ondara per la novel•la La mirada d’Al-Azraq. Desembre 1998.  Premi Paco Mollà de Poesia. Atorgat per l’Ajuntament de Petrer pel poemari Aigües de Clepsidra. Desembre 1998.  Premi Nacional Miguel Hernández, Atorgat per la Fundació Miguel Hernández i l’Ajuntament d’Oriola pel poemari Calendari de silencis. Octubre 1999.  Finalista del premi Bancaixa de Novel•la Juvenil, Atorgat per la Editorial Bromera i l’Ajuntament d’Alzira per la novel•la Els dimonis de Pandora. Desembre 1999.  Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, atorgat per l'Ajuntament de Roda de Ter pel poemari El lent camí de l'heura. Setembre 2001.  Premi Ciutat d’Alzira, atorgat per l’Ajuntament d’Alzira per la novel•la Les cendres del cavaller. Novembre 2003.  Premi Josep Maria Ribelles de Poesia, atorgat per l’ajuntament de Puçol per l’obra Deserts. Octubre 2004.  Premi de Poesia Carme Guasch, atorgat per l’editorial Omicron de Badalona per l’obra Els colors del vent. Gener 2005  Premi de la Crítica Serra d’Or, atorgat per la revista Serra d’Or a Les cendres del cavaller. Abril 2006.  Premi Festa d’Elx de poesia atorgat per l’Institut Municipal de Cultura de l’Ajuntament d’Elx per l’obra Partitures perdudes. Octubre 2006.  Premi de Poesia Ciutat de Torrent, atorgat per l’ajuntament de Torrent per l’obra Bagatge de tenebres. Octubre 2007  Finalista del Premi de la Critica Protagonista Jove 2009 per la novel•la La frontera negra.  Premi de Narrativa Blai Bellver per la novel•la L’estany de foc atorgat per l’Ajuntament de Xàtiva. Octubre 2009.  Premi Miquel Martí i Pol pel poemari Un altre silenci, atorgat per l’ajuntament de Roda de Ter. Novembre 2009.  Premi Montseny pel poemari Foscos vaixells, atorgat per l’Associació d’amics del Montseny i l’ajuntament de Viladrau. Viladrau, juliol 2010.  Premi de novel•la Alfons el Magnànim per la novel•la El quadern de les vides perdudes, atorgat per la Diputació de València. València. Novembre 2011.  Premi de la crítica Samaruc de l’Associació de Bibliotecaris Valencians a la millor novel•la juvenil per Resurrecció. Juny 2012  Finalista del Premi de la Crítica Protagonista Jove per la novel•la Resurrecció. Organitzat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Juny 2013.  Premi Pepi Pagés de Poesia pel poemari La bèstia. Granollers, juny 2014.  Premi Memorial Agustí Vehí de Novel•la Negra en Català per l’obra Els ossos soterrats, atorgat per l’Ajuntament de Tiana, gener 2016.  Premi Millor Novel•la València Negra 2016 per Un sepulcre de lletres minúscules, organitzat per València Negra, maig 2016.  Premi Fundació Bancaixa de Narrativa juvenil (2006) per Els colors de l’arc de sant Martí (El triangle rosa) Novembre 2016  Premi de la Crítica Serra d’Or a la millor novel•la juvenil, atorgat per la revista Serra d’Or a La mèdium. Maig 2017.  Finalista del Premi Millor Novel•la Negra 2017 per Els ossos soterrats, organitzat pel Festival València Negra, maig 2017  Premi de la Crítica Samaruc atorgat per l’Associació de Bibliotecaris Valencians per la novel•la Llibres amb perfum de sang. Juny 2017 


PUBLICACIONS  L’alè del temps dins Arran de terra. 12 poemaris. Editorial Solstici. Ajuntament de Manises. ISBN 84-87770-17-7. Juny 1998.  La senda de les hores (poesia). Ajuntament de Benissa. Editorial Columna. Barcelona, 1999. ISBN 84-8300-723-1.  La mirada d’Al-Azraq (novel•la). Editorial Marfil, Alcoi, 1999. ISBN 84-268-1045-4.  Aigües de clepsidra (poesia). Editorial Aiguaclara, Alacant 1999. ISBN 84-8018-172-9.  Calendari de silencis (poesia). Editat per la Fundació Miguel Hernández, Diputació d’Alacant i Institut de cultura Juan Gil-Albert. Alacant 2000. ISBN 84-931437-1-5.  Els dimonis de Pandora (novel•la) Editorial Bromera. Alzira. Octubre 2000. ISBN 84-7660-465-3.  Les urpes del diable (novel•la), Editorial Marfil. Octubre 2001. ISBN 84-268-1121-3.  “Petjades autobiogràfiques en la poesia de Miquel Martí i Pol” dins Literatura autobiogràfica, història, memòria i construcció del subjecte, Editorial Denes, Alacant-València, 2001, ISBN 84-88578-96-2.  “Un altre March”, article al diari Levante –EMV , 20 de febrer de 2004.  Les cendres del cavaller (novel•la) Editorial Bromera, Març 2004. ISBN 84-7660-841-1  Poemes diversos, dins Poetes del Sud, Instituto Alicantino de Cultura Juan Gil-Albert, Maig 2004, ISBN 84-7784-436-4.  “1r d’amfibologia” (conte) dins de Llibre d’escolaritat, Editorial Marfil, desembre 2004, ISBN 84-268-1150-7  Els colors del vent, (poesia). Editorial Omicron, febrer 2005, ISBN 84-934003-6-X  Deserts (poesia), Editorial Brosquil, juny 2005, ISBN 84-9795-176-X  El último caballero, (novel•la) Ediciones Maeva, setembre 2005, ISBN 84-96231-58-5  L’anell del pescador (novel•la) Editorial Barcanova, novembre 2005, ISBN 84-489-1795-2  “La vida de novela del padre de Tirante el Blanco” (article) dins Magazine del diari El mundo. 9-X-05  “Tirant cavalca pel món” (article) dins Revista L’illa, Tardor 2005.  “Pròleg” al poemari l’únic mapa de la felicitat d’Israel Clara. Badalona 2006  Los demonios de Pandora (novel•la), Editorial Algar, abril, 2006, ISBN 84-96514-76-5.  Partitures perdudes (poesia), Editorial 3i4, abril 2007, ISBN 978-84-7502-734-0  La frontera negra (novel•la), Editorial Bromera, octubre 2007, ISBN 978-84-9824-164-8  Bagatge de tenebres (poesia), Editorial Tabarca, gener 2008, ISBN 978-84-8025-213-3  Viatge al Purgatori (novel•la), editorial Marfil, abril 2009, ISBN 978-84-268-1453-1  L’estany de foc (novel•la), editorial Bromera, novembre 2010, ISBN 978-84-9824-583-7  Un altre silenci (poesia) Eumo Editorial, novembre 2010, ISBN 978-84-9766-384-7  Joanot Martorell. Un cavaller sense fronteres (assaig), Editorial Bromera, novembre 2010, ISBN 978-84-9824-713-8.  Joanot Martorell. Un caballero sin fronteras (assaig), Editorial Bromera, novembre 2010, ISBN 978-84-9824-853-1  “Poemes diversos” dins El tast de la terra (poesia), Editorial 3i4, desembre 2010, ISBN 978-84-7502-869-9  “Joanot Martorell: armes, paraules i ombres” (article) dins Revista L’illa, hivern 2010. ISSN 1134-8666  “Rendició”, article al diari Levante –EMV , 25 de febrer de 2011.  “Cràcia”, article al web www.radioalcoy.com, 6 de setembre de 2011.  Resurrecció( novel•la), Editorial Bromera, novembre 2011, ISBN 978-84-9824-856-2.  La frontera negra (novel•la. traducció), Editorial Algar, abril 2012, ISBN 978-84-9845-434-5.  De sedes i tenebres (poesia), Institució Alfons el Magnànim, juliol 2012. D. L. 2081-2012.  Resurrecció (novel•la), Editorial Bromera, novembre 2011, ISBN 978-84-9824-856-2.  Resurrección (novel•la- traducció), Editorial Algar, abril 2013, ISBN 978-84-9845-532-8.  “Resistents”, article al diari El nostre, 18 de maig 2013.  “Una altra mirada” (conte) a la pàgina: http://www.tipografialamoderna.com/creacion/una-nova-mirada/ Desembre 2013.  “La narració història a l’ensenyament. Lectura i currículum” dins V Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana. Quaderns divulgatius. AELC. Barcelona, juny 2014.  “Ficció i mentida en la novel•la històrica” dins L’Aiguadolç. Revista de literatura. Número 42. Tardor 2014. Pg. 51-58.  “Trencant fronteres” article dins Revista L’Illa, 66. Revista de Lletres. Primavera 2015. ISSN 1134-8666  Un sepulcre de lletres minúscules (novel•la), Editorial Bromera, octubre 2015, ISBN 978-84-9026-541-3  Oncovallès poètic. Premi Pepi Pagès 2014-15 (poesia), Ed. Oncovallés i Ajuntament de Granollers, novembre 2015. DL 28154-2015  La mèdium (novel•la), Editorial Bromera, març 2016, ISBN 978-84-90266052  “El regust de sempre” (conte) dins La cuina de la serra de Mariola de Mila Valls i Anna Valls, Drassana editorial, abril 2016 ISBN 978-84-944731-7-3  “Pols de fades” (conte) dins Deu mirades, Santillana, maig 2016, DL M-10.563-2016  Llibres amb perfum de sang, (novel•la), Editorial Santillana, maig 2016, ISBN 978-84-16666-33-1  L’espill del temps, (novel•la), Bromera, Llegir en valencià, juliol 2016, ISBN 978-84-945760-5-8  Els ossos soterrats (novel•la), editorial Crims.cat, setembre 2016, ISBN 978-84-16328-66-6  El triangle rosa (novel•la), editorial Bromera, març 2017, ISBN 978-84-9026-72-88  “Fuster, mesura de les generacions” (article), dins de Nosaltres els fusterians, Perifèric edicions, setembre 2017, ISBN 978-84-92435-98-2  “Narrativa. Com escriure una història” (article) dins Escriure-me. L’art de narrar, Editorial Bromera, novembre 2017. ISBN 978-84-9026-804-9

Espere que us siga d'utilitat 84.120.118.196 (discussió) 11:07, 17 març 2018 (CET) Atentament,

Silvestre Vilaplana

Discussió:Tecnologia de l'audiovisual[modifica]

Article - Edita la discussió

Proposta d'esborrat[modifica]

Discussió:Pinós[modifica]

Article - Edita la discussió

Sobre els processos de fusió[modifica]

@Medol: Tinc objeccions sobre els processos de fusió de les masies de Pinós, en aquest cas, a l'article principal del municipi, ja que són articles perfectament ampliables, tal i com s'ha fet en altres casos. Evidentment no els puc fer tots de cop, però tenint en compte que l'avís és del desembre passat, crec que un temps més prudencial seria recomanable. --Solde (disc.) 17:23, 16 març 2018 (CET)

D'acord, tot i que no he trobat cap font fiable que en parli de manera significativa, i l'he buscat de cadascun. Per mi cap problema, endavant.--Medol (disc.) 17:27, 16 març 2018 (CET)
@Medol: He agafat aquest article com a exemple Sorribes (Pinós). De moment hi he començat a fer retocs, i tinc pendent afegir una referència d'un llibre de masies del Solsonès. @Paucabot:, un tema que hem comentat diverses vegades... per si vols intervenir. Potser cal una altra discussió "general" de la viquipèdia sobre el tema... --Solde (disc.) 18:08, 16 març 2018 (CET)
@Medol, Solde: Un tema recurrent. Diria que, les darreres vegades que n'hem parlat, que ha estat a les propostes d'esborrat, el consens estava en què els articles que no eren admissibles s'haurien de fusionar a llistes de l'estil de Muntanyola#Geografia o Llista de topònims de Sort. Pau Cabot · Discussió 10:20, 18 març 2018 (CET)

Plantilla Discussió:Proteïna[modifica]

Article - Edita la discussió

Error en el format SMILES[modifica]

@Amadalvarez, Paucabot: Hi ha un error que podeu veure en CA-125. Jmarchn (disc.) 10:34, 19 març 2018 (CET)

@Jmarchn: Penso que està arreglat. Pots provar-ho amb alguna proteïna que ho tingui informat a WD ?. A veure si va igual de bé que quan no hi ha. La {{ICQ}} tenia el mateix problema i aquí si que ho he pogut provar (amb èxit). Merci,--amador (disc.) 11:25, 19 març 2018 (CET)
@Amadalvarez: No m'havia fixat que no li corresponia un SMILES, així que resolt!. Jmarchn (disc.) 17:36, 19 març 2018 (CET)
@Jmarchn: Què vols dir, que les proteïnes no tenen SMILES ? o et refereixes a aquesta ? --amador (disc.) 18:06, 19 març 2018 (CET)
@Amadalvarez: Mirant-ho, crec que no. SMILES és per estructures químiques "simples". Jmarchn (disc.) 20:21, 19 març 2018 (CET)
@Jmarchn, Paucabot: Doncs, tu mateix. Jo no en soc l'expert temàtic. Salut !--amador (disc.) 12:01, 20 març 2018 (CET)

Plantilla Discussió:Consultes per gènere[modifica]

Article - Edita la discussió

Es podria millorar la plantilla per a que inclogui un punt de vista no binari? No se com fer-ho, però penso que, com a wikidata, hem de ser el més inclusius possible en aquest aspecte.--Kippelboy (disc.) 15:39, 6 març 2018 (CET)

Estic d'acord. Crec que no hauríem de fomentar el binarisme. --Davidpar (disc.) 16:12, 6 març 2018 (CET)
Totalment d'acord. Quan he vist que és binària he canviat el meu vot a VP:CxG. --Pau Colominas (t'ajudo?) 19:16, 6 març 2018 (CET)
+1, hauria de mostrar totes les opcions disponibles a Wikidata. Xavier Dengra (MISSATGES) 23:39, 8 març 2018 (CET)
Em sumo als +1. Si es canviés, canviaria el meu vot de VP:CxG. --Unapersona (Missatges | xat) 10:19, 9 març 2018 (CET)
Veig que ha canviat. Canvio doncs el meu vot. Faig pings a gent que havia comentat en aquest sentit, @Unapersona:, @Davidpar:, @ÀlexHinojo:, @Townie:, @Kette~cawiki:. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:23, 15 març 2018 (CET)
Perfecte. Seria possible afegir-hi també Q48270? Ho canviaria jo mateix, però no domino gens el PetScan i tinc por de trencar alguna cosa.
D'altra banda, em sembla que s'està barrejant sexe i gènere. Intersexual no és un gènere (és a dir: generalment, per no dir sempre, les persones intersexuals s'identifiquen amb un gènere que no és "intersexual", i pot ser binari o no). --Unapersona (Missatges | xat) 18:02, 15 març 2018 (CET)

Després de barallar-me amistosament amb Wikidata i PetScan, proposo aquesta versió de la plantilla. La raó dels canvis són les següents:

 • Una dona trans és una dona, i un home trans és un home. Pel que fa a l'aspecte tècnic, "dona trans" és una subclasse de "dona" a Wikidata, per tant entenc que les dones trans s'inclourien a la llista del PetScan.
 • He retirat intersexual perquè la plantilla és per consultar el gènere de les persones categoritzades, i intersexual, com vaig dir al meu comentari anterior, no és un gènere.
 • He afegit "persones no-binàries" perquè aquesta sí que és l'opció no binarista que faltava. El termcat és l'únic diccionari català que recull aquest concepte, i el recull amb la forma genderqueer. Jo he posat "no-binari" perquè sona més natural, però si es prefereix utilitzar el manlleu anglès, cap problema.

No he canviat la plantilla directamente perquè, tot i que em sembla que ho he fet bé, preferiria que algú més entès en el tema comprovés que l'enllaç que he afegit és correcte. --Unapersona (Missatges | xat) 16:34, 18 març 2018 (CET)

Categoria Discussió:Receptors de la Insígnia d'Or del NSDAP[modifica]

Article - Edita la discussió

@Enric: NSDAP hauria de dur apòstrof aquí? Pau Cabot · Discussió 18:50, 5 març 2018 (CET)

Sí, perquè és una sigla que es llegeix lletra a lletra, i la primera lletra, la ena, comença amb vocal. --Enric (discussió) 18:53, 5 març 2018 (CET)

Categoria Discussió:Receptors de l'orde d'Orange-Nassau[modifica]

Article - Edita la discussió

@Enric: Vaig fent els canvis. Orde hauria d'anar en majúscula inicial aquí? Pau Cabot · Discussió 18:48, 5 març 2018 (CET)

Jo diria que sí, ja que és el nom de la condecoració: Orde d'Orange-Nassau, igual com Legió d'Honor o Creu de Sant Jordi. --Enric (discussió) 18:51, 5 març 2018 (CET)

Categoria Discussió:Llistes de primers ministres[modifica]

Article - Edita la discussió

Primer Ministre o Primer ministre? Ho dic per homogeneïtzar les llistes--Kippelboy (disc.) 07:49, 5 març 2018 (CET)

@Enric: Pau Cabot · Discussió 10:13, 18 març 2018 (CET)
Llista de primers ministres, tot amb minúscules, aquí es tracta d'un nom comú, no d'un tractament protocol·lari. Com "llista de reis", "llista de presidents"... --Enric (discussió) 11:53, 18 març 2018 (CET)

Discussions noves no incloses[modifica]