Viquiprojecte:Discussions desateses/discussions

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Actualització: --CobainBot (disc.) 18:01, 25 maig 2018 (CEST)

Contingut

Discussió:Forum-shopping[modifica]

Article - Edita la discussió

L'article està creat amb el contingut de l'article 'Què és el forum-shopping?' dins El blog del TERMCAT. Tot i que el copyright és de la Generalitat de Catalunya, el mateix article assenyala que "la Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se citi la font i la data d'actualització, que no es desnaturalitzi la informació i que no es contradigui amb una llicència específica", raó per la qual és lícit aprofitar-ne el contingut.

http://termcat.blog.gencat.cat/2018/05/03/que-es-el-forum-shopping

--Alfons Claver (disc.) 16:30, 25 maig 2018 (CEST)

Discussió:Festa del Fanalet[modifica]

Article - Edita la discussió

Atenció: la festa de fanalet també pot fer referència a una festivitat que se celebra en diversos pobles valencians i que és d'una naturalesa diferent de la festivitat de Montcada i Reixac.

En la pàgina web de l'Ajuntament de Vila-Real, per exemple, ho explica:

«Organitzada per la Regidoria de Tradicions i el Grup de Danses El Raval, la Festa del fanalet recorda la figura del sereno amb una singular processó nocturna en la qual els participants porten el seu propi fanalet elaborat amb melons d'Alger. El taller previ serà a les 18 hores en el qual els xiquets aprenen a preparar els fanalets; buiden els melons d'Alger, els decoren i col·loquen en l'interior el ciri que encendran després del sopar. A les 21 hores sopar de pa i porta. I a les 22.30 hores encesa dels fanalets i volta del sereno entonant les cançons tradicionals. En acabar repartirem orxata i fartons als participants.» Enllaç a la web

Definició de fanalet en el Diccionari normatiu valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (accepció 3):

3. m. ETNOL. Meló d'alger buidat amb forats i dibuixos en la corfa on s'introduïx un ciri i que els xiquets porten en una desfilada nocturna que se celebra durant l'estiu en algunes localitats valencianes.

Enllaç al diccionari

Crec que seria, per tant, convenient, especificar en l'article actual Festa del fanalet que es tracta de la festa del fanalet de Montcada i Reixac. També es podria crear una pàgina de desambiguació i dos articles diferenciats: 1) el de la festa de Montcada i Reixac 2) El de la festivitat en diverses localitats valencianes (entre altres, Vila-real).

--Josep Lluís (disc.) 13:45, 25 maig 2018 (CEST)

Fet el reanomenament, ara es pot fer l'article de la festivitat en diverses localitats valencianes.--Medol (disc.) 16:07, 25 maig 2018 (CEST)

Discussió:Josep Huguet i Biosca[modifica]

Article - Edita la discussió

https://www.libertaddigital.com/espana/2018-05-24/caceria-separatista-contra-la-secretaria-judicial-que-tuvo-que-escapar-por-una-azotea-1276619263/

Este señor se dedica a señalar con el dedo a quien no es nacionalista.

Discussió:Club d'Equitació Esportiva Cardedeu[modifica]

Article - Edita la discussió

Fonts no fiables?[modifica]

Paucabot, m'agradaria preguntar sota quin criteri has avaluat el portal informatiu TopIberian (del grup Top Sport Horses) i la revista Ecuestre com a fonts no fiables? Cal tenir en compte que es tracta d'un esport minoritzat on les fonts més rellevants es troben en aquestes dos mitjans i les federacions oficials.--Jove (disc.) 09:59, 25 maig 2018 (CEST)

@Jove: No conec aquest portal ni he trobat el seu article per tal de poder informar-me. Pots aportar qualque evidència que sigui una font fiable? Pau Cabot · Discussió 14:48, 25 maig 2018 (CEST)

Discussió:Llista de formatges de Catalunya[modifica]

Article - Edita la discussió

Caldria una mica d'ordre[modifica]

Aquesta secció barreja formatges de Catalunya amb formatges de fora (del País Valencià o de França, per exemple), i amb categories de formatges (formatge blau, formatge madurat, etc.). Caldria fer una mica de neteja o reestructurar-lo. És un tema relativament senzill que es podria deixar enllestit sense massa complicacions i quedaria un bon article. --Whochismo (disc.) 00:27, 25 maig 2018 (CEST)

Endavant, tu mateix, sense por. Afegeix les referències que justifiquin la reestructuració.--Medol (disc.) 10:16, 25 maig 2018 (CEST)

Discussió:Dietilèter[modifica]

Article - Edita la discussió

Si us plau

  • afegiu nom IUPAC a la infotaula: etoxietà. ref: versió en o sp
  • doneu accés a aquesta pàg a les persones q la cerquin com a "èter etílic" (present encara a molts llibres d text)

Gràcies

Discussió:Coronis[modifica]

Article - Edita la discussió

No totes les referències a Coronis són personatges.[modifica]

Com refer la pkana de desambigüació? Josepko (disc.) 21:12, 23 maig 2018 (CEST)

Discussió:Grup de recerca CREA[modifica]

Article - Edita la discussió

L'historial mostra que aquest article l'estan redactant i modificant membres del propi grup de recerca (CreaResearch i MarJoanpere, per exemple). Tenint en compte la polèmica que arrossega i les acusacions que acumula, el resultat és un article tendenciós i propagandístic que ni tan sols explica de què van les acusacions contra el grup per conductes sectàries i abusives. Això no és un article de la Viquipèdia, és publicitat.el comentari anterior sense signar és fet per 188.84.13.52 (disc.contr.) 01:07, 23 maig 2018

Notícia sobre el tema: Borràs, Enric «Denuncien un grup de recerca de la UB acusant-lo d'actuar com una secta». Ara, 13-06-2016 [Consulta: 23 maig 2018]. --Kette~cawiki (disc.) 12:05, 23 maig 2018 (CEST)

Discussió:Esteve Terrús[modifica]

Article - Edita la discussió

Sobre el esment de la procedència d'aquest pintor[modifica]

Trobo molt legítim que persones catalanoparlants (o del valencià o del balear) sentin i pensen que la regió on aquest pintor va néixer forma parte de la mateixa entitat històrica, sociocultural i fins i tot nacional que Catalunya, especialment si hi ha motius històrics com que aquesta regió ha pertanyut a la mateixa corona que Catalunya.

Però cal tenir en compte que allò de Catalunya del Nord és una concepció sociocultural i en tot cas relacionada amb l'entitat nacional. També que aquesta regió (on Esteve Terrús ha nascut) conforme a la manera de organització social feta servir a aquella època (els estats i les entitats relacionades amb els estats són una manera d'organització social) pertany al estat francès, i dins aquest al departement (organització territorial francessa) de Pyrénées-Orientales. També a la comarca històrica del Roselló. Però de cap manera a la organització territorial aplicada es manifesta relació del lloc on va néixer Esteve Terrús amb Catalunya. (Dient això no vull dir que això sigui el correcte, ni tampoc estic reprotxant indirectament a qui pensi que aquesta regió pertany d'alguna manera a la mateixa entitat que Catalunya).

Jo trobo que, almenys, cal esmentar d'alguna manera que el lloc on va néixer aquest home pertany als entitats governamentals fetas servir à l'època del pintor (França i Pyrenées-Orientales). Això independentment de quant això sigui legítim o no o correcte nacionalment. Jo veig que el últim assumpte esmentat a la frase anterior no fa al cas per esmentar el que he expressat a aquest paràgraf.

--Yolanda95 (disc.) 19:58, 22 maig 2018 (CEST)Yolanda95

Discussió:Guillem Arnaut i companys màrtirs d'Avinhonet[modifica]

Article - Edita la discussió

Hola, vaig començar l'edició d'aquest article havent passat ja pel dubte de si el de Guillem Arnau i companys màrtirs d'Avinhonet complia la funció d'explicar la Massacre d'Avinhonet.

Finalment vaig optar per crear-lo perquè he cregut que Guillem Arnau i companys màrtirs d'Avinhonet es tracta més aviat d'un article hagiogràfic que no pretén explicar de manera central el fet d'armes que va acabar amb les seves vides, i crec prou important l'esdeveniment perquè sigui explicat des de tots els punts de vista.

En fi, aquestes són les raons que em van motivar començar-lo. Toy i així, entenc l'ambigüitat del límit entre ambdós articles i si creiem que cal fusionar-los, endavant

Salutacions!

(Rocafera (disc.) 17:56, 22 maig 2018 (CEST))

El teu raonament és totalment vàlid, però per mantenir l'article cal que Massacre d'Avinhonet expliqui bé què va passar "des de tots els punts de vista", com dius. Però si l'article s'ha de quedar en dues frases sense cap context ni referència, millor esborrar l'article o com a molt fusionar-lo.--Medol (disc.) 18:03, 22 maig 2018 (CEST)
Cert, i la intenció era ampliar-lo i referenciar-lo tan bé com fos possible. Això sóc jo, que ha coïncidit la meva falta de temps amb la continuació de l'edició. Sobre els punts de vista em referia a què Guillem Arnau i companys màrtirs d'Avinhonet és una manera d'explicar un fet concret (ni millor ni pitjor). Es podria haver creat també un article que expliqués la vida d'algun altre personatge que hagués protagonitzat aquells esdeveniments, sense centrar-se en l'efemèride de manera global. (Rocafera (disc.) 18:14, 22 maig 2018 (CEST))
Doncs deixem-ho uns dies i si algú ho vol ampliar que ho amplii, i si de moment no es pot ho fusionem. Sempre s'està a temps d'iniciar una pàgina més extensa per explicar-ho ben explicat.--Medol (disc.) 20:47, 22 maig 2018 (CEST)
He ampliat i referenciat l'article Massacre d'Avinhonet. He provat de no trepitjar dades que surten a l'article de la mort dels inquisidors. Aviam què tal :)(Rocafera (disc.) 22:10, 22 maig 2018 (CEST))
Molt bona feina!--Medol (disc.) 23:59, 22 maig 2018 (CEST)

Ara els dos articles parlen del mateix, i a més s'haurien de fusionar. Una altra cosa és si algun dels difunts es mereix una biografia per si sol amb la seva vida abans de la massacre. De fet, mirant només el contingut dels articles estaríem en un cas de Viquipèdia:Biografies_de_persones_vives#Persones_notables_per_un_sol_esdeveniment, d'aquells en que es recomana fusionar persona i esdeveniment.--Pere prlpz (disc.) 01:01, 23 maig 2018 (CEST)

Gràcies Medol! tenir temps és un tresor :)

Si finalment es decidís fusionar els dos articles i jo hi pogués donar un cop de mà, opinió, etc, doncs encantat. Per altra banda, jo ja no tocaré més cap dels dos articles fins que no es decideixi què es fa. (Rocafera (disc.) 23:14, 24 maig 2018 (CEST))

Discussió:A Series of Unfortunate Events[modifica]

Article - Edita la discussió

Hola, Seria convenient de modificar la fitxa del llibre: aquestes novel·les són en llengua anglesa, però també s'han traduït totes al català! --84.88.128.159 (discussió) 12:38, 22 maig 2018 (CEST)

Discussió:Navàs[modifica]

Article - Edita la discussió

Crec que l'article s'hauria de reanomenar a Navars. Els noms dels articles han de ser la forma en català correctament escrita. Que la forma oficial tingui faltes o sigui en una altra llengua són temes interessants a esmentar a l'article, però una enciclopèdia vol ser una obra acadèmica i no un document oficial. Notifico @Pere prlpz:. Servitje (digue'm) 11:06, 21 maig 2018 (CEST)

Malgrat que l'argument que esgrimeixes és totalment vàlid, al meu entendre, no estic d'acord amb la proposta. Independentment de l'origen correcte del nom Navars, ens hem de guiar pel Nomenclàtor Oficial de Toponímia de Catalunya, el qual dona com a nom oficial Navàs. Vegeu [1]. Salutacions cordials.--Quimpuig12 (disc.) 17:42, 22 maig 2018 (CEST)

Discussió:Carme Plaza Arqué[modifica]

Article - Edita la discussió

Aquesta pàgina encara esta en construcció. Tanmateix, crec que compleix els criteris d'admissibilitat. Jbarberà

Discussió:Shōji Hamada[modifica]

Article - Edita la discussió

Discussió:Jeff Kinney[modifica]

Article - Edita la discussió


Al principi, el seu llibre era una historieta digital en la qual havia treballat durant al voltant de vuit anys per donar amb la idea. Compte que per crear a Greg es va basar en la seva infància, amb una lleu exageració per fer-la més còmica i expressiva. Així el 2006 es van publicar les primeres històries de Greg en format físic.

El 2009, amb la publicació del seu tercer llibre, Jeffrey va ser nomenat com una de les 100 persones més influents del món segons la revista Time. Actualment, Jeff Kinney és autor de best-sellers que ha escrit tretze toms de la seva famosa creació "El Diari de Greg" i ha guanyat en sis ocasions el Premi Nickelodeon Kid 's Choice Awards al llibre favorit. Jeff també és el creador de Poptropica, que és una de les 50 millors pàgines web segons Time. Avui, Jeffrey Patrick Kinney té 47 anys, viu a Massachusetts, amb la seva dona i els seus dos fills Will d'onze anys, i Grant de tretze, en els quals ara s'inspira per a la creació dels seus llibres, en el seu temps lliure, Jeff practica voleibol i passa el temps amb la família. Junts tenen una llibreria a Massachusetts, coneguda com "An Unlikely Story".

Discussió:Josep Maria Marquès i García[modifica]

Article - Edita la discussió

La nacionalidad catalana que atribuyen a este pintor no existe, tan solo la española. Se trata de un grave error

Antonio Ugidos Álvarezel comentari anterior sense signar és fet per 139.47.92.233 (disc.contr.)

Pots llegir nacionalitat si vols. I ciutadania.--Carles (enraonem) 04:51, 21 maig 2018 (CEST)

Discussió:Alfons Carles Comín i Ros[modifica]

Article - Edita la discussió

Sol·licito canvi de nom de la pàgina; en aquest cas concret no té sentit la catalanització del nom.--Darth (disc.) 17:36, 19 maig 2018 (CEST)

Discussió:Recompte de persones dormint al carrer[modifica]

Article - Edita la discussió

Abast[modifica]

No veig clar l'abast de la pàgina o el criteri d'inclusió (només ciutats catalanes? de qualsevol mida? qualsevol any?). --Pau Colominas (t'ajudo?) 01:51, 19 maig 2018 (CEST)

El que hi ha ara és un esborrany. El podem considerar d'abast universal i a mida que hi hagi més material ja es dividirà en articles amb abast més reduït. Això si no és que ara tenim algun altre article sobre els sense llar a Catalunya on el contingut present estigui millor i valgui la pena fusionar.--Pere prlpz (disc.) 13:10, 19 maig 2018 (CEST)

Discussió:Corona mural[modifica]

Article - Edita la discussió

Hola, Voldria només fer un apunt que crec que és molt rellevant donat l'ús que les administracions (municipals sobretot) estan fent de les versions vectoritzades dels escuts de la Viquipèdia: Tot i que se n'hagi generalitzat el disseny, les corones (tan murals com nobiliàries) no estan ben fetes ja que s'hi veu la perspectiva i per tant la tridimensionalitat (en les torres laterals de les corones murals de manera molt especial). Hi ha dos motius clarament contraris a aquest disseny: 1 - sent l'heràldica una disciplina que neix principalment a l'edat mitjana i en el marc de les arts pictòriques i simbòliques, la perspectiva no existia i els criteris de representació en dues dimensions en les obres no responen a una semblança amb la realitat sinó que són purament simbòlics. 2 - els blasons oficials de municat aprovats per la Generalitat, en el seu disseny oficial, no tenen les corones en versió tridimensional sinó en geometria plana. Si la Viqui vol subscriure un criteri de màxima rigorositat científica, els escuts vectoritzats haurien d'ajustar-se al mateix criteri. Gràcies.

Discussió:Llista de comtes de Frísia Oriental[modifica]

Article - Edita la discussió

Fusionat amb Cirksena

Discussió:Beure aigua del mar[modifica]

Article - Edita la discussió

Part de la base científica està extreta de en:Seawater#Human consumption. Pau Cabot · Discussió 08:21, 18 maig 2018 (CEST)

Discussió:Cynoglossum creticum[modifica]

Article - Edita la discussió

El Cynoglossum Pictum rep els noms de maneula, besneula, visneula, llepassera, llengua de ca.

Discussió:Torre d'Hèrcules[modifica]

Article - Edita la discussió

la veritat que esta molt be per a fer-hi treballs a classe ja que gracies a aquest post hi he pogut fer el treball

Discussió:Banya d'Àfrica[modifica]

Article - Edita la discussió

Això tan pintoresc de "Banya d'Àfrica", és un calc de l'espanyol fet per algú que no entén el concepte. El topònim correcte és Corn d'Àfrica". Hi ha un cultisme pel mig, lògicament. Només cal fer una cerca superficial per la GEC, per exemple.Joan Rocaguinard (disc.)

A la GEC no hi he trobat "Corn d'Àfrica".--Pere prlpz (disc.) 20:51, 17 maig 2018 (CEST)

Discussió:Engranatge[modifica]

Article - Edita la discussió

Al final el engranaje es una maquina compuesta o no quien lea esto por favor contestarme plis.

Crec que la definició ho diu prou clar, en tot cas es podria dir que es una palanca composta.

Discussió:Escapament català[modifica]

Article - Edita la discussió

L'objectiu final de les edicions d'aquest article és assolir un contingut final adequat. Crec que l'iniciador de l'article és un expert en el tema però no està avesat a les normes de la Viquipèdia. En aquesta discussió aniré explicant les meves edicions, destinades a mantenir els continguts inicials (o ampliats) adaptant-los al format oficial. Josep Esquer (disc.) 15:01, 16 maig 2018 (CEST)

La primera modificació consisteix en afegir una introducció.Josep Esquer (disc.) 15:02, 16 maig 2018 (CEST)
He afegit alguns apartats sense modificar contingut existent.Josep Esquer (disc.) 15:17, 16 maig 2018 (CEST)
He afegit una imatge d'un escapament convencional. De forma provisional. Quan sigui possible caldrà afegir una imatge que mostri un escapament català.Josep Esquer (disc.) 15:19, 16 maig 2018 (CEST)
Afegeixo imatge.Josep Esquer (disc.) 11:52, 17 maig 2018 (CEST)

En el seu estat actual crec que ja és acceptable. Hi ha referències i imatges. I l'estil ha estat adaptat.Josep Esquer (disc.) 14:02, 17 maig 2018 (CEST)

Discussió:Estadi Municipal de la Satàlia[modifica]

Article - Edita la discussió

Satalia és un mot greu. Cal eliminar l'accent. (bernatcalvo)

Plantilla Discussió:CIM9[modifica]

Article - Edita la discussió

S'hauria de revisar si hi ha conflicte d'interessos en aquesta plantilla d'acord al que comenta el creador de la plantilla a Plantilla Discussió:Infotaula malaltia#Enllaç extern CIM-9. Pau Cabot · Discussió 05:08, 24 maig 2018 (CEST)

Plantilla Discussió:Nom vulgar[modifica]

Article - Edita la discussió

Potser estaria bé reanomenar a {{Infotaula nom no taxonòmic}}, per tal de poder-la posar a grups parafilètics o antics tàxons com Traguloïdeus. Pau Cabot · Discussió 08:33, 20 maig 2018 (CEST)

Categoria Discussió:Articles que contenen infotaules químiques no verificades[modifica]

Article - Edita la discussió

Amb la importació de paràmetres de WD, crec que no l'encerta. Exemple: Amoxicil·lina. Pau Cabot · Discussió 16:27, 19 maig 2018 (CEST)

Categoria Discussió:Articles amb infotaules sense dades en local[modifica]

Article - Edita la discussió

Vegeu Plantilla Discussió:Infotaula persona#Categoritzacions errònies. Pau Cabot · Discussió 17:26, 18 maig 2018 (CEST)

Plantilla Discussió:Tauler d'escacs[modifica]

Article - Edita la discussió

@Vriullop: Si fas una previsualització d'aquesta plantilla, veuràs que avisa que hi ha més d'un valor pel paràmetre «» que no sé trobar. Probablement, si el trobés, tampoc el sabria arreglar. Pots fer-ho tu? Arreglant aquesta plantilla quedaran arreglades moltes de les pàgines que ara hi ha a la Categoria:Pàgines amb arguments duplicats en utilització de plantilles amb la que m'estic barallant.--Isidre blanc (disc.) 16:36, 14 maig 2018 (CEST)

@Isidre blanc: Aquesta plantilla està feta un desastre. És una còpia vella de l'anglesa on ja l'han feta nova un parell de vegades. Caldria fer-la nova també. Tot i així les pàgines amb arguments duplicats no s'arreglarien, caldria netejar-les amb un bot.
Per centrar el problema, n'he intentat arreglar una Special:Diff/19912971. 1) Utilitza el truc |= com a mal substitut d'un comentari. En ser repetitiu detecta "més d'un valor pel paràmetre «»", és a dir el paràmetre que té el nom buit. 2) Eliminant aquests paràmetres |= no se soluciona perquè la plantilla no admet un valor amb un salt de línia.
En resum, cal fer-la nova, segurament copiant la darrera versió anglesa, i corregir totes les pàgines per eliminar els paràmetres |=. --V.Riullop (parlem-ne) 17:43, 15 maig 2018 (CEST)
Al menys ho has intentat. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 19:18, 15 maig 2018 (CEST)

Plantilla Discussió:Infotaula telèfon mòbil[modifica]

Article - Edita la discussió

Fusió de Infotaula d'aparell d'informació[modifica]

@Kette~cawiki, Paucabot: Es podria fusionar la plantilla de {{Infotaula d'aparell d'informació}} amb aquesta. Us sembla bé? Tot i això estan repetint molts dels paràmetres. · Alexis900 · Discussió 20:56, 18 maig 2018 (CEST)

Discussions noves no incloses[modifica]