Viquiprojecte:Discussions desateses/discussions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Actualització: --Rebot (disc.) 04:00, 3 feb 2023 (CET)

Discussió:Trinitat K. Bonet[modifica]

Article - Edita la discussió

Article ja existent[modifica]

Trinity K. Bonet Castell (disc.) 01:14, 3 feb 2023 (CET)

Discussió:Heaven[modifica]

Article - Edita la discussió

  1. REDIRECCIÓ Discussió:Heaven (pel·lícula de 1987)

Discussió:Na Seca[modifica]

Article - Edita la discussió

@Paucabot: bon vespre. Pens que estaria bé fusionar aquest article amb Torre de na Seca, perquè parlen gairebé del mateix però sobretot perquè no he trobat fonts que parlin del Puig de na Seca o s'hi referesquin com a puig. El mapa de Josep Mascaró Pasarius i el de la Gran Enciclopèdia de Mallorca solament parlen del Coll de na Seca i dels Cingles de n'Amer, i els mapes Alpina o l'IDEIB tampoc no l'esmenten.--Joan Gené (disc.) 21:35, 2 feb 2023 (CET)

@Joan Gené: Tens raó. Estàs revisant articles de quan era un novell a la Viquipèdia (2006!) i tenen bastantes mancances. Els hi va molt bé una bona repassada. Gràcies! Pau Cabot · Discussió 21:38, 2 feb 2023 (CET)
@Paucabot: justament hi estic pegant perquè revís indrets de la Serra de Tramuntana i ets gairebé l'únic que n'ha creat articles. Ara faig el canvi!--Joan Gené (disc.) 21:45, 2 feb 2023 (CET)

Discussió:C/2022 E3 (ZTF)[modifica]

Article - Edita la discussió

Complet--Manlleus (disc.) 15:22, 2 feb 2023 (CET)

Discussió:Simposi (desambiguació)[modifica]

Article - Edita la discussió

Entrades errònies[modifica]

Aquesta pàgina clonada d'un altre idioma, no és correcta ja que inclou entrades que en català no són simposi. Si de cas, s'hauria de crear una segona desambiguació symposium. Pau Cabot · Discussió 20:28, 1 feb 2023 (CET)

Discussió:Rajini Rao[modifica]

Article - Edita la discussió

Traducció de l'article de WP:EN[modifica]

Allí ja hi havia coŀlaborat, i aquí he intentat que no hi hagi gaire barbarismes. Algun bioquímic estaria bé que s'ho mirés, per si de cas.

--77.75.179.1 (discussió) 15:41, 1 feb 2023 (CET)

Discussió:Antoni Campos i Homedes[modifica]

Article - Edita la discussió

Va ser el millor jugador dels 50, feia gala d'unes qualitats tècniques impressionants. 83.50.186.200 (discussió) 22:24, 31 gen 2023 (CET)

Discussió:Khizilordà[modifica]

Article - Edita la discussió

Transliteració[modifica]

Qui ha tingut la genial idea de passar de Қызылорда a Khizilordà?

Si aneu a la versió en caràcters llatins de la viquipèdia en qazaq podeu veure que s'escriu Qızılorda. Aquí es podria discutir si Qizilorda o Qyzylorda. De pas, escolteu com es pronuncia i expliqueu-me l'accent a orda.

PS. Qizil vol dir vermell i orda vol dir horda. O sigui, l'horda vermella. Orda també pot voler dir el lloc on hi ha la capital de l'horda, o sigui, la ciutat o capital vermella.

--77.75.179.1 (discussió) 21:34, 31 gen 2023 (CET)

Discussió:Pont de Can Molas[modifica]

Article - Edita la discussió

Terratremol 1627[modifica]

Posa que l'any 1627 hi ha haver un terratremol que va afectar el pont pero aquest any he buscat i va haver un terratremol, a Italia, aixi que dubto que fes mal a Manlleu. El que devia fer mal, era el del 1428 que l'epicentre era Camprodon. 83.45.48.187 (discussió) 19:11, 31 gen 2023 (CET)

Discussió:Via romana[modifica]

Article - Edita la discussió

Les aportacions d'Isaac Moreno Gallo[modifica]

Isaac Moreno Gallo és l'investigador sobre enginyeria romana i antiga que està fent difusió de manera exitosa, és conegut per ser el presentador dels documentals de La 2 de TVE sobre enginyeria romana. Enginyer i arquitecte, fa temps que investiga i publica i ha tingut èxit localitzant, excavant i donant a conèixer les carreteres romanes a Castella, la gran majoria de les quals eren desconegudes i estaven en risc de desaparèixer, si no ho havien fet ja. Alguns trams s'han aconseguit restaurar i posar en ús com vies verdes.


Convido a tothom a donar un cop d'ull al web del seu equip, un arxiu amb gran quantitat d'articles científics digitalitzats sobre enginyeria romana, al seu canal de Youtube i a reformar l'article sobre vies romanes de dalt a baix, d'acord amb els seus descobriments arqueològics. Per exemple, aquest article de l'any passat és un resum de les seves tesis sobre les vies romanes bastant recent, amb informació sobre la infraestructura i els tipus de carruatges que hi circulaven.


A grans trets, el valor de les seves aportacions és l'aproximació tècnica i arqueològica a aquestes infraestructures, rebutjant l'arquetip romanticista de les vies romanes com a camins empedrats o enllosats. Aquesta distorsió afecta la investigació de manera molt nociva, ja que les carreteres romanes no anaven empedrades (cosa que només passava en carrers o bé trams urbans i/o funeraris, com el tram inicial de la Via Appia) i, per tant, gairebé totes les carreteres empedrades que es cataloguen o promocionen com a vies romanes en realitat no ho són, solen ser camins construïts a partir de l'Època Moderna. En alguns llocs d'Espanya, fins i tot s'ha trobat la documentació d'arxiu dels segles XVIII o XIX del camí empedrat suposadament romà, o bé les descripcions dels enginyers borbònics de les vies romanes que es trobaven en construïr camins nous. A Catalunya, el camí de Parpers ja ha estat desmentit com a via romana, però el Camí del Capsacosta sol sortir citat per aquest investigador com un dels casos de falsa via romana promocionada com a tal.


Gràcies! Laiesken de Barkeno (disc.) 17:36, 31 gen 2023 (CET)

Discussió:Star Wars: Rogue Squadron[modifica]

Article - Edita la discussió

Complet--Manlleus (disc.) 22:39, 30 gen 2023 (CET)

Discussió:Ferran II de Portugal[modifica]

Article - Edita la discussió

Alícia Hendler filla?[modifica]

Alícia Hendler va néixer 15 anys abans del casament de Ferran II i la seva mare, i la viquipèdia en portuguès diu que era de pare desconegut. Posar-la aquí com a filla de Ferran II necessita coma mínim una molt bona referència. Pere prlpz (disc.) 18:46, 30 gen 2023 (CET)

@Pere prlpz: He estat revisant diverses fonts d'informació, i enlloc diu que tingués una filla. He referenciat el tema del matrimoni, però jo optaria per retirar aquestes afirmacions directament. Sorenike (disc.) 21:17, 30 gen 2023 (CET)
Fet Fet!--Pere prlpz (disc.) 22:23, 30 gen 2023 (CET)

Discussió:Lluís Roura Juanola[modifica]

Article - Edita la discussió

comentari a la pàgina[modifica]

Ja no és cap currículum. És un text explicatiu connotatiu. Dolors Vilamitjana (disc.) 17:19, 30 gen 2023 (CET)

Gràcies pel comentari @Dolors Vilamitjana. Tanmateix ha de ser un article enciclopèdic que sintetitzi allò més rellevant i important.-- Docosong (disc.) 17:26, 30 gen 2023 (CET)
ja ho és. L'he refet 4 vegades.
Altres pintors també tenen un text semblant Dolors Vilamitjana (disc.) 17:28, 30 gen 2023 (CET)
Potser no és qüestió de refer-lo. Sinó de ressaltar allò més important i sobretot, aportar les referències pertinents per verificar-ho. L'article només té una referència i no sembla pas que sigui equilibrat. On es pot verificar tota la informació que heu afegit?-- Docosong (disc.) 17:31, 30 gen 2023 (CET)
he fet el que se m'ha dit. I encara no és enciclopèdic? Dolors Vilamitjana (disc.) 13:19, 31 gen 2023 (CET)
@Dolors Vilamitjana Gràcies per aportar les referències però tal, com indica l'enllaç que us he deixat abans, han de ser referències independents i de tercers. La pàgina web del biografiat és vàlida però en cap cas fa admissible el contingut aportat. Si us plau, rellegiu-vos l'enllaç. Per altra banda, tal com us van deixar l'avís a la vostra discussió, convé que aclariu si teniu relació amb el biografiat. Salutacions!-- Docosong (disc.) 14:53, 31 gen 2023 (CET)
[1] Pau Cabot · Discussió 15:01, 31 gen 2023 (CET)
no tinc cap parentiu amb el biografiat 2.139.233.72 (discussió) 16:42, 31 gen 2023 (CET)
per la meva tasca d'activista cultural faig moltes coses amb molta gent però jo no soc parenta del biografiat 83.45.101.166 (discussió) 22:11, 31 gen 2023 (CET)
em dedico a la docència i escric poesia. Res més . Dolors Vilamitjana (disc.) 22:14, 31 gen 2023 (CET)
Què voleu que us aclareixi? Dolors Vilamitjana (disc.) 22:17, 31 gen 2023 (CET)
Bon dia @Dolors Vilamitjana. El problema, d'acord amb Viquipèdia:Conflicte d'interessos, és que teniu un vincle directe amb el biografiat. Encara que ho feu de bona fe, es detecten a l'article uns biaixos que afecten a la seva neutralitat. Recordeu que esteu editant un article enciclopèdic que, per definició, requereix una neutralitat i independència del biografiat. Salutacions!-- Docosong (disc.) 11:00, 1 feb 2023 (CET)
He completat les cites i referències Dolors Vilamitjana (disc.) 11:02, 1 feb 2023 (CET)
no sé què he de fer Dolors Vilamitjana (disc.) 11:16, 1 feb 2023 (CET)
Conèixer algú no vol dir que no pugui ser objectiva. Precisament no vaig parlar del meu llibre, del que em vaig editar. No he fet publicitat de cap mena ni dic que es comprin els seus quadres Dolors Vilamitjana (disc.) 14:09, 1 feb 2023 (CET)

Discussió:Via romana del Capsacosta[modifica]

Article - Edita la discussió

Bon dia, aquesta és la primera vegada que poso res a la Viquipèdia 🤗.

La suposada via romana del Capsacosta és criticada per l'enginyer i historiador Isaac Moreno Gallo com una de les falses vies romanes presents a la Península Ibèrica.

És l'expert en enginyeria romana que presentà els documentals del canal estatal espanyol La 2 sobre enginyeria romana, i defensa que l'arquetip de via romana empedrada contamina la percepció acadèmica sobre aquestes infraestructures, de manera que totes les suposades vies romanes que es publiciten com a tals i estan empedrades en realitat són camins arranjats en algun moment dels últims 300 anys. De fet, en les seves conferències de divulgació explica com els enginyers de camins dels segles XVIII i XIX detectaven les vies romanes i les descrivien tal i com eren, abans de la difusió de l'arquetip de via romana empedrada, o inclús com en alguns casos s'ha trobat la documentació moderna d'arxiu de suposades vies romanes.

Les seves investigacions arqueològiques, centrades a Castella, han descobert molts quilòmetres de trams de carreteres romanes ja destruïts o encara conservats però oblidats per la majoria d'investigadors contaminats per l'arquetip romanticista de via romana, a imatge i semblança del tram funerari de la Via Appia de Roma.

Les vies romanes eren autèntiques carreteres amb un ferm de diverses graves i sorres de granulometria decreixent, sobre una primera capa de pedres ben assentades, que resultaven en una superfície llisa, arquejada per a evacuar l'aigua, amb marges de pedra i que permetia un trànsit fluïd i freqüent de carros de diferents tipus i velocitats, sempre seguint una pendent mínima gràcies als càlculs d'enginyeria i l'ús d'eines de mesura i traçat geogràfic. Les traces de roderes de carro en aquestes vies apareixen només quan s'excaven les capes de graves de construcció, ja que són les roderes dels carruatges i la maquinària del moment de construcció, no del seu ús. Les roderes en camins empedrats o superfícies de pas són d'èpoques posteriors, els ferms originals se rodatge dels romans no tenien roderes.

Per tot plegat, la Via Romana (sic) del Capsacosta, amb empedrat, molta pendent i moltes corbes tancades no és una via romana, sinó un camí empedrat que almenys data de l'Època Moderna.

L'Isaac Moreno Gallo té un canal de Youtube ( https://youtube.com/@IsaacMorenoGallo ) on sovint menciona el camí del Capsacosta com una de les diverses falses vies romanes, i podeu trobar una publicació escrita aquí ( https://acrobat.adobe.com/link/track?uri=urn:aaid:scds:US:7b433b67-1ba5-3640-adc7-16cd7cff732e ) que el menciona, mentre que el portal https://www.traianvs.net/index.php té gran quantitat d'articles científics digitalitzats i en obert sobre enginyeria romana i antiga.

Una altra suposada via romana, la de Parpers, ja fou desmentida el 2008 en aquest article, també accessible: https://www.raco.cat/index.php/Fonts/article/download/129164/236413

el comentari anterior sense signar és fet per Laiesken de Barkeno (disc.contr.) 10:40, 31 gen 2023

@Laiesken de Barkeno: hola! justament fa pocs dies vaig visitar aquesta via romana i el teu missatge em sembla molt interessant, gràcies. L'article de Moreno Gallo a la revista crec que es pot fer servir per afegir un paràgraf plantejant els dubtes que comentes. Ho pots fer tu mateix.--Arnaugir (discussió) 17:33, 31 gen 2023 (CET)
Moltes gràcies! Sí, ja estic pensant a editar també l'article sobre vies romanes, tot i que tinc dubtes sobre quines imatges es poden posar, és a dir, què cal que es compleixi per a què una inatge estigui a la Viquipèdia. Caldria contactar amb l'l'autor per a què les alliberi? el comentari anterior sense signar és fet per Laiesken de Barkeno 31 de gener 2023 (disc.contr.) ] • contr.) ) 18:59, 31 gen 2023 (CET)

Discussió:Teatre Barcelona[modifica]

Article - Edita la discussió

Falten referències[modifica]

Aquest article no indica cap referència bibliogràfica o d'hemeroteca per al seu contingut. 79.156.70.47 (discussió) 12:37, 30 gen 2023 (CET)

Discussió:Jacint Rifà Anglada[modifica]

Article - Edita la discussió

Carregar fotografies[modifica]

Les obres de Jacint Rifà ja són en domini públic. Estaria bé carregar-ne algunes per il·lustrar l'article. De fet, veient el que surt al pdf de la referència potser servirien per il·lustrar algunes coses més i tot. Pere prlpz (disc.) 23:38, 29 gen 2023 (CET)

Discussió:Xot de Príncipe[modifica]

Article - Edita la discussió

Traducció[modifica]

Gerard Viader (disc.) 21:39, 29 gen 2023 (CET)

Discussió:Portè[modifica]

Article - Edita la discussió

Situació administrativa redundant[modifica]

Si un paràgraf es pot afegir a tots els municipis de l'Alta Cerdanya és que hauria d'anar a la comarca i no a cada municipi.

Sobre el següent paràgraf:

« La seva situació administrativa ha anat canviant contínuament. A gener de 2023, pertany a la comunitat de comunes Pirineus Cerdanya, al Districte de Prada, al departament dels Pirineus Orientals, a la regió administrativa d'Occitània de l'Estat francès. També pertany al Cantó dels Pirineus Catalans.[1] »

Ara s'està posant literalment igual a cada municipi i a la introducció. De vegades una part és redundant amb el de més avall, i la part de la regió s'ha de posar a l'article de la Catalunya Nord o del Departament, si no és que ja hi és. I si s'hagués de posar al municipi no seria a la introducció.

Proposo treure aquest paràgraf de la introducció dels municipis.

Notifico en Kluet. Pere prlpz (disc.) 17:07, 27 gen 2023 (CET)

@Pere prlpz Bon vespre. Gràcies pel suggeriment. Justament m'estava plantejant això. El motiu era perquè les regions administratives estan una fons de l'altra, però no són ben bé subdivisions l'una de l'altra. Però tens raó, és redundant. Ho canviaré de seguida. Salut! Kluet (disc.) 17:16, 27 gen 2023 (CET)
dins* Kluet (disc.) 17:17, 27 gen 2023 (CET)
@Pere prlpz Bon vespre de nou. Què us sembla la nova proposta? Gràcies i salut! Kluet (disc.) 17:31, 27 gen 2023 (CET)
@Kluet: Em sembla una bona millora. Per deixar-ho rodó estaria bé que algú creés l'article comunitat de comunes Pirineus Cerdanya però tampoc és urgent.--Pere prlpz (disc.) 18:26, 27 gen 2023 (CET)
@Pere prlpz: Perfecte, gràcies! Sí, he pensat el mateix. Ho guardo com a projecte per quan tingui més temps. De moment faré aquesta mateixa millora als altres articles que comentaves i que he canviat abans. Salut! Kluet (disc.) 18:30, 27 gen 2023 (CET)

Discussió:Camp del carrer Indústria[modifica]

Article - Edita la discussió

Foto errònia[modifica]

La primera foto de l'article no correspon a l'estadi de La Escopidora: al fons es veu l'Hospital Clínic i just al darrere Montjuïc, una perspectiva impossible si fós el situat a C/ Indústria (París) entre Urgell i Villarroel. És, per tant, l'anomenat Camp del carrer Muntaner, també situat al carrer París però entre Muntaner i Casanova, costat muntanya. 83.40.153.7 (discussió) 16:49, 27 gen 2023 (CET)

Discussió:Carles Busquets i Barroso[modifica]

Article - Edita la discussió

Naixement[modifica]

A la intro diu que va néixer a Badia (que, per cert, aleshores no existia com a municipi i estava repartit entre Cerdanyola i Barberà del Vallès), mentre que a la infotaula diu que va néixer a Barcelona. Quin d'aquests tres municipis és correcte? —Leptictidium (digui) 15:39, 27 gen 2023 (CET)

Discussió:Jasminum[modifica]

Article - Edita la discussió

Jasminum mesnyi[modifica]

Un alumne de la UPC, en el context d'un exercici acadèmic, ha entrat informació de l'espècie Jasminum mesnyi a la pàgina genèrica dedicada al gènere Jasminum, en comptes de crear una pàgina específica per aquesta espècie.

Albert Bestard (disc.) 09:32, 27 gen 2023 (CET)

Gràcies per l'explicació @Albert Bestard. Vaig revertir les edicions l'alumne (amb una ip anònima) ja que havia modificat l'estructura i format de l'article. Cal recordar que la Viquipèdia té un llibre d'estil que cal seguir. Ara només falta formatar de forma estandarditzada les referències (autors, editors, data de consulta). Per qualsevol altre consulta, restem a la vostra disposició. Salutacions!-- Docosong (disc.) 10:47, 27 gen 2023 (CET)
Tenint en compte l'extensió del que ha afegit, es pot traslladar a Jasminum mesnyi.--Pere prlpz (disc.) 12:09, 27 gen 2023 (CET)

Categoria Discussió:Clubs predecessors de l'Atlètic Balears[modifica]

Article - Edita la discussió

Norma de categorització[modifica]

@Paucabot: bon dia. Aquesta categoria existia perquè tenia un cinquè element, que era el Balears Futbol Club. Crec que es podria mantenir la categoria categoritzant-hi el que ara és una redirecció, o bé restablint l'article anterior del Balears Futbol Club. Avís en Garciman73, que és el que va crear l'article i el que l'ha convertit en una redirecció. Joan Gené (disc.) 15:00, 29 gen 2023 (CET)

@Joan Gené: A diferència d':en, aquí no categoritzam redireccions. A veure què diu Garciman73. Pau Cabot · Discussió 15:03, 29 gen 2023 (CET)
Bon dia. Atès que les redireccions no són categoritzables, aquesta categoria passa a tenir quatre elements i, segons les normes aplicades en rigor, hauria d'esborrar-s'hi. Abans tampoc tenia sentit l'existència, perquè l'element suprimit i redireccionat realment forma part d'un altra entrada ja existent, amb una denominació diferent (aquesta). Salutacions. Garciman73 (disc.) 14:57, 30 gen 2023 (CET)

Categoria Discussió:Titelles bloquejats de Jpgine[modifica]

Article - Edita la discussió

Retorn titella?[modifica]

Gràcies per completar la categoria @Paucabot, tinc la lleugera sensació que torna a estar actiu. Almenys pels dos usuaris que vaig blocar l'altre dia i per la següent resposta: Especial:Diff/31245957.-- Docosong (disc.) 19:38, 28 gen 2023 (CET)

@Docosong: Jo diria que no ha deixat mai d'estar actiu. Quan el bloquen, simplement crea un altre compte. Pau Cabot · Discussió 19:41, 28 gen 2023 (CET)
@Paucabot Si ara ho veia en els usuaris que has afegit.-- Docosong (disc.) 19:43, 28 gen 2023 (CET)

Categoria Discussió:Diputats provincials de Barcelona de la corporació 2007-2011[modifica]

Article - Edita la discussió

Font fiable[modifica]

Docosong (disc.) 13:20, 26 gen 2023 (CET)

Categoria Discussió:Festes de les Illes Balears[modifica]

Article - Edita la discussió

Festes de Mallorca[modifica]

NO vull que me conteu histories vull que me digues ses festes de es illes balears i totes les eves dades Amen 88.98.109.11 (discussió) 17:22, 25 gen 2023 (CET)

Categoria Discussió:Ceràmica de l'antiga Grècia[modifica]

Article - Edita la discussió

Estils, tipus d'objectes i objectes concrets[modifica]

Aquí hi tenim estils (ceràmica ciclàdica, ceràmica de figures negres...), tipus d'objecte ceràmic (lècit, olpa...) i objectes concrets (Dinos de Tetis i Peleu...). Com a mínim els dos primers grups tenen cinc articles, i l'altre suposo que els acabarà tenint. S'hauria de subdividir la categoria però no tinc clar els noms d'aquestes subcategories. Tipus d'atuells ceràmics de l'antiga Grècia? Estils ceràmics de l'antiga Grècia? Pere prlpz (disc.) 23:58, 22 gen 2023 (CET)

Categoria Discussió:Ciutats grecoromanes[modifica]

Article - Edita la discussió

Què s'entén per ciutat grecoromana? La sola cosa que puc imaginar és una ciutat grega sota domini romà; si és així, gairebé totes les ciutats gregues foren en determinat moment grecoromanes. Crec que aquesta categoria sobra.--Joan Gené (disc.) 00:05, 21 gen 2023 (CET)

Plantilla Discussió:100 Women BBC de 2022[modifica]

Article - Edita la discussió

Noms en alfabet llatí - versió català[modifica]

Hola, @Enric, Leptictidium: Podríeu fer un cop d'ull a aquesta llista de noms per assegurar-nos que estan correctament escrits? Segurament calgui reanomenar alguns articles creats a partir de les llistes originals. Vegeu Tema:Xbqyi70yh69abxtw. Gràcies! -- Judesba (digues...) 21:56, 31 gen 2023 (CET)

(O_o) N'hi ha un fotimer. Me'n miro algunes altres i continuo demà (si me n'oblido, recordeu-m'ho). Per començar, «Alexandra Skochilenko» hauria de ser «Aleksandra Skotxilenko» i «Iryna Kondratova» hauria de ser «Irina Kondràtova», i «Ainura Sagun».—Leptictidium (digui) 22:22, 31 gen 2023 (CET)
@Leptictidium Per transcriure Сагын fa la conversió ы=u. Veig que la pronúncia és diferent del rus, hauria de ser una i? V.Riullop (parlem-ne) 08:30, 1 feb 2023 (CET)
Res, res, se m'han barrejat coses al cap. La conversió actual ja és correcta, @Vriullop:.—Leptictidium (digui) 08:38, 1 feb 2023 (CET)
Més: «Kristina Berdynskykh» hauria de ser «Kristina Berdínskikh». «Marina Serhíivna Viazovska» és correcte, però generalment només posem el patronímic al títol si és necessari per desambiguar, així que podriem reanomenar a «Marina Viazovska». «Oleksandra Matviitxuk» hauria de ser «Oleksandra Matvitxuk», ja que el dígraf ій es redueix a «-i» en la transcripció. «Yana Zinkevych» hauria de ser «Iana Zinkèvitx». «Yuliia Paievska» hauria de ser «Iúlia Paievska». «Yuliia Sachuk» hauria de ser «Iúlia Satxuk». I diria que amb això ja ho tenim.—Leptictidium (digui) 10:32, 1 feb 2023 (CET)
Moltes gràcies! --Judesba (digues...) 11:21, 1 feb 2023 (CET)

Ja he fet els reanomenaments, i així l'altra versió del nom es manté com a redirecció. També he modificat l'enllaç intern a la plantilla, mantenint com a "visible" el nom que surt a la llista de la BBC. --Judesba (digues...) 00:05, 2 feb 2023 (CET)

Plantilla Discussió:Article principal[modifica]

Article - Edita la discussió

Ús amb enllaços vermells[modifica]

https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Tema:Xb3upo8uua5atl1n&topic_showPostId=xb5uxt1rp0xxxyhs#flow-post-xb5uxt1rp0xxxyhs Pau Cabot · Discussió 11:25, 22 gen 2023 (CET)

Ajuda Discussió:LanguageTool durant l'edició[modifica]

Article - Edita la discussió

Novetats?[modifica]

@Forat Negre Tot això jo ja ho tenia instal·lat des de juliol de 2022 al commons.js. He d'afegir res més? Pel que fa a la correcció automàtica, crec que és prou bo, tot i que no actua quan els articles o paràgrafs fan més de 6 k, crec. Fa algunes correccions de construcció, la qual cosa trobo molt interessant. De tota manera, ja (us) diré quines coses em trobo. Gràcies de tota manera Pallares (disc.) 16:40, 11 gen 2023 (CET)

Aquest codi és nou i independent del botó pel traductor de Softcatalà que vam fer fa mig any, tot i que s'instal·len de manera molt semblant. El codi és molt simple. Bàsicament, LanguageTool quan està activat s'aplica a tot text modificable o "textarea". Aquest codi el que fa és convertir els paràgrafs dels articles en "textarea" però amb un paràmetre no modificable, enganyant així el corrector perquè els comprovi. Sobre la llargària màxima, és cert que LanguageTool té un límit, però el giny s'aplica per paràgrafs per intentar impedir que s'arribi a aquest en la majoria de casos. Tot i això sóc conscient que en articles llargs poden aparèixer problemes que encara he de revisar. Gràcies per provar-lo! Forat Negre (disc.) 20:22, 11 gen 2023 (CET)

Discussions noves no incloses[modifica]