Viquiprojecte:Discussions desateses/discussions

< Viquiprojecte:Discussions desateses
De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Actualització: --CobainBot (disc.) 14:00, 16 jul 2018 (CEST)

Contingut

Discussió:SEAT[modifica]

Article - Edita la discussió

Cal modificar el logotip de l'empresa. El logotip actual és el que apareix a l'article sobre "SEAT" de la versió espanyola de la Wikipèdia.

Discussió:Referèndum d'independència de Croàcia de 1991[modifica]

Article - Edita la discussió


Discussió:Parc Nacional de Manas[modifica]

Article - Edita la discussió

A la viquipèdia en anglès la superfície és el doble que aquí i a la història n'expliquen una ampliació. S'hauria de mirar.--Pere prlpz (disc.) 13:52, 15 jul 2018 (CEST)

Discussió:Imprimació[modifica]

Article - Edita la discussió

Emprimació / imprimació[modifica]

El DIEC i el Termcat diuen "emprimació". El DNV, que té més vocació descriptiva, diu "emprimació" tot i remetre-hi "imprimació".

Aleshores proposo reanomenar l'article a "emprimació".--Pere prlpz (disc.) 01:12, 15 jul 2018 (CEST)

Discussió:Víctor Mas i Ràfols[modifica]

Article - Edita la discussió


Escut de Mollet del Vallès.svg Aquest article ha estat creat o millorat substancialment en el marc del Viquiprojecte:Mollet del Vallès, projecte iniciat l'any 2017 per ampliar i millorar la cobertura d'informació sobre la ciutat de Mollet del Vallès respecte a diversos aspectes com la cultura, història local, edificis simbòlics, societat o personalitats destacades.

Si teniu interès sobre la ciutat i voleu participar o unir-vos al projecte, o bé demanar, millorar o proposar articles relacionats amb el municipi, visiteu la pàgina principal del viquiprojecte.

Llistat de FF[modifica]

--Docosong (disc.) 22:35, 13 jul 2018 (CEST)

Discussió:Auditori Convent Sant Francesc[modifica]

Article - Edita la discussió

Un fusió no té sentit. Han esdevingut dues coses molt diferents: el convent desaparegut i l'auditori actual. He tret tota la informació que concernia el convent desaparegut i referenciat l'article.--Flamenc (disc.) 16:40, 13 jul 2018 (CEST)

Discussió:432 Hz[modifica]

Article - Edita la discussió

Article pseudocientífic

L'article ha de ser esborrat, ja que tracta de matèria eminentment pseudocientífica i mancat d'interès genal i la seva redacció resulta subjectiva, irracional, indocumentada i informal.

88.22.183.44 (discussió) 15:48, 13 jul 2018 (CEST)

Discussió:Cases de Torrat[modifica]

Article - Edita la discussió

Fusió no té cap sentit, com que no hi ha cap apartat que permeti incorporar la informació en l'article de Calp. Té prou referències per a un article sobre un topònim. --Flamenc (disc.) 13:55, 13 jul 2018 (CEST)

Discussió:Herbert Elmert[modifica]

Article - Edita la discussió

Aquest article és sobre Herbert Eimert i al títol hi ha un error tipogràfic, així com en el contingut de l'article. Fplanas24 (disc.) 13:28, 13 jul 2018 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 19:52, 13 jul 2018 (CEST)

Discussió:Llista de reis de Mallorca[modifica]

Article - Edita la discussió

@Georg-hessen: aviam si em pots aclarir una cosa, per què el rei Jaume el Just, no pren numeració mallorquina? Si seguim el fil dels Jaumes, ell hauria de ser Jaume III, el que és III hauria de ser IV, i Jaume IV de Mallorca hauria de ser el V. Com s'explica? Gràcies--Arnaugir (discussió) 21:25, 12 jul 2018 (CEST)

No tinc fonts per a respondre't amb fonament. En la meva opinió, la Confiscació del Regne de Mallorca suposà que tant Alfons el Franc com Jaume el Just fessin servir la titulació de reis de Mallorca. Però des d'un punt de vista legitimista mallorquí, el rei continuava sent Jaume II de Mallorca i per tant ni Alfons el Franc ni Jaume el Just s'han comptat en la numeració mallorquina. Com que d'Alfons no n'hi hagué més, no genera problema, però de Jaumes sí, i això crea la discrepància. La llista que generalment es té en compte és aquesta:
  1. Jaume II (1276-1311)
  2. Sanç I (1311-1324)
  3. Jaume III (1324-1349)
  4. Jaume IV (rei a l'exili)
  5. Elisabet (reina a l'exili)

Em sap greu no poder-te donar informació més constrastada, però arribo fins aquí. Hauràs d'investigar pel teu compte. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 22:30, 12 jul 2018 (CEST)

Discussió:Autòlisi[modifica]

Article - Edita la discussió

En termes mèdics també es fa servir com a eufemisme de suïcidi. DIEC: https://mdlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=aut%F2lisi&operEntrada=0

Discussió:Ricard Permanyer i Volart[modifica]

Article - Edita la discussió

Crec que aquesta pàgina s'hauria de fusionar amb la pàgina Ricard Permanyer i Luocart, i crec també que aquest últim nom és el correcte.

Fonts: https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0050383.xml https://viaf.org/viaf/217337992/ --Astrubi (disc.) 20:58, 12 jul 2018 (CEST)

Discussió:Louis Joseph Gay-Lussac[modifica]

Article - Edita la discussió

Louis-Joseph o Joseph-Louis?[modifica]

És difícil saber quin és el vertader nom de Gay-Lussac. Tant se'l troba escrit com Louis-Joseph i com Joseph-Louis. A continuació hi ha referències de cadascun. Sembla que els autors francesos en els seus articles escriuen Louis-Joseph, i la referència més antiga (1828) també, per altra banda també trobam aquest nom a les publicacions de l'École polytechnique, de la qual en fou alumne i professor, de l'Académie des sciences, que l'anomena només Louis i de la qual en fou president, i del museu Gay-Lussac al seu poble natal. Per la qual cosa he emprat aquest nom. Antoni Salvà (disc.) 15:14, 12 jul 2018 (CEST)

Per si et serveix Antoni Salvà, també hi ha bibliografia en català que l'anomena Louis-Joseph, com en francès; no especialitzada en el tema, ho tens a Memòries de Puig i Cadafalch (ISBN 9788484155126), o bé relacionada a Sobre la descomposició electroquímica de Faraday (ISBN 9788499652382), entre d'altres. --Yeza (disc.) 15:45, 12 jul 2018 (CEST)

Louis-Joseph[modifica]

Joseph-Louis[modifica]

Discussió:Futbol Club Barcelona B (femení)[modifica]

Article - Edita la discussió

La proposta per esborrar aquest article es va tancar sense acord.--Medol (disc.) 16:10, 11 jul 2018 (CEST)

Discussió:Katrina Cornwell[modifica]

Article - Edita la discussió

La proposta per esborrar aquest article va acabar sense acord.--Medol (disc.) 16:07, 11 jul 2018 (CEST)

Discussió:Saqiya[modifica]

Article - Edita la discussió

Sàqiya o sínia[modifica]

Crec que la sàqiya (aquesta és la transcripció del mot àrab segons la proposta de l'IEC) és exactament el mateix que una sínia. Fins i tot les imatges dels dos articles són repetides, en algun cas. Si existeix un nom propi, sínia, cal crear un article per al mateix aparell en àrab (i llatí)? --CarlesVA (parlem-ne) 22:13, 10 jul 2018 (CEST)

La viqui anglesa diu que hi ha diferències.—Leptictidium (digui) 22:23, 10 jul 2018 (CEST)

Discussió:Xipre[modifica]

Article - Edita la discussió

Bon dia

El Vocabulari del català medival Faraudo recull els gentilicis interessants xiprà, xiprè, xiprí i xiprià, anteriors a xipriota i que mereixen menció. Gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Popopot (disc.contr.) 10 jul 2018 18:46 (CEST)

Ho hauríem de posar si això fos un diccionari històric o un diccionari del català medieval, però això és una enciclopèdia. Pau Cabot · Discussió 18:48, 14 jul 2018 (CEST)

Discussió:Francisco J. Ayala[modifica]

Article - Edita la discussió

Hola, Francisco J. Ayala no és Francisco Ayala García-Duarte; és el biòleg Francisco José Ayala (Pàgina en la Wikipedia en español: https://es.wikipedia.org/wiki/Francisco_Jos%C3%A9_Ayala -- Senyor Esteve (disc.) 17:42, 10 jul 2018 (CEST)

D'acord. Francisco J. Ayala no és el mateix personatge que Francisco Ayala García-Duarte i els enllaços que van a aquesta redirecció venen tots per Francisco José Ayala. Entenc que l'enllaç (la redirecció) es pot esborrar i aleshores compliria el criteri de destrucció com a article buit, però si no es pot convertir en una proposta d'esborrat.
Notifico en Paucabot que va crear la redirecció.--Pere prlpz (disc.) 23:06, 10 jul 2018 (CEST)

Discussió:Indiana[modifica]

Article - Edita la discussió

Bona tarda, algú em sabria dir per què aquest article apareix a la Categoria:Comtat de Spencer (Indiana)? En principi no surt enlloc al codi.—Leptictidium (digui) 15:52, 10 jul 2018 (CEST)

Fet Fet! d:Special:diff/710263658. Pau Cabot · Discussió 20:04, 13 jul 2018 (CEST)

Discussió:Dôme de Neige des Écrins[modifica]

Article - Edita la discussió

Tot just he creat la pàgina en occità després de trobar-ne el nom amb aquesta llengua. Desconec els criteris de la wikipèdia, però... No caldria canviar-ne el nom també en català? Joan Gené (disc.) 13:50, 9 jul 2018 (CEST)

En principi d'acord a reanomenar a Dòma de nèu dels Escrinhs però l'ús de les majúscules sembla una mica inconsistent. És un l'ús normal en occità?--Pere prlpz (disc.) 23:08, 9 jul 2018 (CEST)

Discussió:Maria Soteras Mauri[modifica]

Article - Edita la discussió

Maria Soteras i Mauri en realitat fou:

Discussió:Angelo De Donatis[modifica]

Article - Edita la discussió

--Ignasi (disc.) 00:09, 9 jul 2018 (CEST)--Ignasi (disc.) 00:09, 9 jul 2018 (CEST)

Discussió:L'Esquerra (Alemanya)[modifica]

Article - Edita la discussió

Error en la descripció[modifica]

El partit és descrit com a social demòcrata tot i seguir les tesis del democratic socialisme, una ideologia totalment diferent (i que a diferència que la social democràcia, si que és una branca del socialisme.

La versió en anglès ho té corregit per si voleu veure-la com a comprovant. Raicopk (disc.) 19:13, 7 jul 2018 (CEST)

Discussió:Markov (cràter)[modifica]

Article - Edita la discussió

Em sembla bé... :)

Discussió:Stein (cràter venusià)[modifica]

Article - Edita la discussió

N'hi ha prou de cràter venusià denominat a l'estil x (cràter), característica de la categoria cràter lunar, i n'hi ha mots que són epònim com a cràter en diversos cossos. Stein té un cràter a la Lluna i un altre a Venus. I n'hi ha més casos. A la Llista de cràters de Venus, n'hi ha enllaços creuats. Mireu Lehmann (cràter) a la llista. Houston tenim un problema! @Manlleus: @Paucabot: Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Josepko (disc.contr.)

@Josepko: No acab d'entendre el problema. Si em demanes si el nom em sembla bé, sí. Pau Cabot · Discussió 21:02, 11 jul 2018 (CEST)

Discussió:Lògica de primer ordre[modifica]

Article - Edita la discussió

Crec que hi ha hagut un embolic en l'edició de les fórmules i que tots els símbols "i" haurien de substituir-se per "y".

Discussió:Epidiorita[modifica]

Article - Edita la discussió

no diu els seus minerals a la desfinició

Discussió:Artocarpus[modifica]

Article - Edita la discussió

Taxonomia[modifica]

Si, efectivament, hi ha un bon grapat d'espècies que són sinònimes d'altres, no s'haurien d'enumerar a la llista d'espècies, i encara menys estar enllaçades.—Leptictidium (digui) 23:37, 5 jul 2018 (CEST)

Plantilla Discussió:Infotaula Saló Internacional del Còmic de Barcelona[modifica]

Article - Edita la discussió

@F3RaN: El paràmetre "següent" segueix no funcionant. Comprova-ho. A més: la línia: | align="center" width=50% | '''[[Saló Internacional del Còmic de Barcelona]]''' que has afegit (i que jo havia tret) no serveix per res, ja que a l'estar duplicat el paràmetre "align", només es té en compte el segon. És bo fer una previsualització de les edicions abans de desar-les. Fes-la ara i veuràs l'avís de paràmetre duplicat. --Isidre blanc (disc.) 18:07, 14 jul 2018 (CEST)

@Isidre blanc:, @Paucabot: heu sigut els 2 últims a modificar aquesta infotaula. Hi ha hagut molts canvis i jo no m'hi entenc gens amb el tema. Però el resultat és que ara el paràmetre "següent" no funciona. Algú s'ha carregat algo. Ho podeu solucionar, si us plau. --F3RaN (disc.) 18:14, 14 jul 2018 (CEST)
He actualitzat totalment el codi, ara usa {{Infotaula}}, cosa que fa el codi molt més fàcil. Ara mir d'arreglar el problema. Pau Cabot · Discussió 18:16, 14 jul 2018 (CEST)
@Paucabot: bé, jo crec que es tracta d'algo més que d'una actualització, Pau. Ara no funciona. Jo no hi entenc del codi wiki però mira per exemple aquesta infotaula que sí que funciona: Plantilla:Infotaula Premis Oscar. Els paràmetres "abans" i "després"de sota de la plantilla, per navegar d'edició a edició, funcionen. Amb els canvis actuals no va. Saps els motius i què és el que falla? jo no ho veig. Merci --F3RaN (disc.) 18:27, 14 jul 2018 (CEST)
No m'has deixat gaire temps ... Ara diria que ja funciona. Pau Cabot · Discussió 18:43, 14 jul 2018 (CEST)
I tant que funciona!--Isidre blanc (disc.) 19:08, 14 jul 2018 (CEST)
@Paucabot: moltes gràcies ;-) --F3RaN (disc.) 19:42, 14 jul 2018 (CEST)

Plantilla Discussió:Proves persona/RTL[modifica]

Article - Edita la discussió

Mort i naixement[modifica]

Aquests dos conceptes s'han tret de WD dels processos biològics (de fet en anglès, com es veu a la taula en hebreu, naixement ho tradueixen per part). Potser caldria canviar-los per "data de naixement" i "data de defunció", que existeixen. I si cal, es poden escurçar (suposo que és possible), perquè en català se sobreentén, però en àrab, abans de canviar-ho jo, posava "part", que no és la forma habitual d'indicar la data i lloc de naixement... ara com a mínim posa "naixement", però és probable que algú ho torni a canviar a WD, perquè allà la fitxa és sobre el procés biològic del part. --CarlesVA (parlem-ne) 10:00, 8 jul 2018 (CEST)

Categoria Discussió:Pàgines amb paràmetre de la metacaixa que necessita ser arreglat[modifica]

Article - Edita la discussió

Erroni? Pau Cabot · Discussió 10:48, 7 jul 2018 (CEST)

Categoria Discussió:Arxius de la Viquipèdia[modifica]

Article - Edita la discussió

Proposta de fusió[modifica]

La diferència entre les dues categories és l'espai de noms del seu contingut. Tanmateix, en una categoria de manteniment, em sembla una diferència trivial i, per tant, crec que funcionaria millor com una sola categoria.—Leptictidium (digui) 10:19, 7 jul 2018 (CEST)

Categoria Discussió:Articles amb paràmetres erronis en infotaules[modifica]

Article - Edita la discussió

@Amadalvarez: Supòs que ets conscient que amb qualque canvi a {{Infotaula edifici}} has omplit aquesta categoria amb 1400 articles ... Pau Cabot · Discussió 19:09, 30 juny 2018 (CEST)

@Paucabot: Si. He eliminat 4 o 5 paràmetres manuals poc utilitzats i he mogut el seu contingut als paràmetres comodí. Els errors deuen ser dels paràmetres buits que hi ha les plantilles. Li demanaré al Joutbis que faci neteja. Merci,--amador (disc.) 19:20, 30 juny 2018 (CEST)
@Paucabot: Ho provoca la infotaula d'organització que fa la crida de Edifici passant-li tots els paràmetres possibles per si hom els ha entrat manualment. Em sembla que és una pràctica que no fa ningú o sigui que ho podria liquidar. Que en penses ?. Bé, de moment, he tret els eliminats i ara això començarà a baixar. Disculpa, --amador (disc.) 19:32, 30 juny 2018 (CEST)
@Amadalvarez: No, no, cap disculpa. T'ho deia per si no ho tenies present. No entenc molt el tema tècnic que em comentes, però si ningú no ho empra, jo li donaria barco. Pau Cabot · Discussió 20:30, 30 juny 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Ja torna a estar buida. Pau Cabot · Discussió 09:08, 1 jul 2018 (CEST)

Ajuda Discussió:Eina per a referències[modifica]

Article - Edita la discussió

Ha deixat de funcionar. Algú sap el motiu? --Yuanga (disc.) 22:55, 12 jul 2018 (CEST)

Mòdul Discussió:Webarchive[modifica]

Article - Edita la discussió

@Manlleus: S'haurien de traduir els noms de les categories de seguiment. Pau Cabot · Discussió 12:33, 2 jul 2018 (CEST)

@Paucabot:: 800 articles a dins, ho veig més que adient.--Manlleus (disc.) 15:03, 2 jul 2018 (CEST)

Mòdul Discussió:Episode list[modifica]

Article - Edita la discussió

@Beethoven: S'haurien de traduir els noms de les categories de seguiment següents:

Pau Cabot · Discussió 10:00, 1 jul 2018 (CEST)

@Vriullop: Com es posa un apòstrof sense carregar-se el codi del mòdul? Pau Cabot · Discussió 12:27, 1 jul 2018 (CEST)
@Paucabot: Dues opcions:
  1. Posar tot l'string entre cometes dobles ("Category:...") i així t'oblides dels apòstrofs, és el que faig normalment.
  2. El caràcter "escape" en Lua, per transformar un caràcter reservat en el literal, és la barra inclinada, així: 'Category:Llista d\'episodis...'
--V.Riullop (parlem-ne) 12:38, 1 jul 2018 (CEST)
Fet. Pau Cabot · Discussió 12:51, 1 jul 2018 (CEST)

@Paucabot: i @Vriullop:, seria possible crear aquestes categories que esmentes directament en anglès? Al cap i a la fi, com estem parlant de categories tècniques (categories de seguiment) que no utilitzaran el conjunt de lectors de Viquipèdia, crec que ens facilitaria mantenir la nomenclatura anglesa donat que és d'enwiki d'on extraiem tota la informació. Així mantenim la consonància amb Episode list. En qualsevol cas, si s'haguessin de traduir seria utilitzant la teva traducció, oi? Tot i que he vist que has traduït categories que són diferents en un mateix títol en català, i no acabo d'entendre el perquè d'això...

Aprofito per plantejar una qüestió: personalment, estic molt satisfet de com queden les noves taules d'episodis que he copiat d'enwiki (veure Rick and Morty). Com no hi entenc gens en aquest tema de programació i codi, em va costar una mica aconseguir que quedés exactament igual. El problema és que no he sabut fer el que em queda pendent: traduir-ho. M'explico. No em refereixo a traduir "Title", "EpisodeNumber", "OriginalAirDate" o "DirectedBy". Tots aquests paràmetres ja em va bé que estiguin en anglès, perquè així es molt més fàcil copiar el contingut d'enwiki, que és on tenen el material més extens i detallat pel que fa a sèries de televisió de totes les Wikis. El que jo vull és que que tot i que el paràmetre sigui "DirectedBy = X", el resultat final que els lectors vegin a la taula sigui "Dirigit per". Vaig estar fent algunes proves, però no me'n vaig sortir i no volia "cagar-la". No sé si haig d'editar la pàgina de la plantilla, el seu mòdul Lua o què, ni quina part d'aquests. Així que si ho sabeu fer, em podeu fer una traducció de prova perquè jo vegi com es fa (per exemple, que en comptes de "Title", aparegui "Títol" a la taula final, però mantenint el "Title =" pel que fa al codi), i si us sembla ja continuo jo amb la resta. --Beethoven (disc.) 00:35, 2 jul 2018 (CEST)

@Beethoven: Les categories de manteniment haurien de ser també en català. Si el que vols és uniformitat, potser el més raonable seria canviar els noms del mòduls.
Per traduir els encapçalaments de les llistes, pots fer-ho així. Pau Cabot · Discussió 06:37, 2 jul 2018 (CEST)

Discussions noves no incloses[modifica]