Viquiprojecte:Esmuc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte:ESMUC
Escola Superior de Música de Catalunya
Amb el suport de
Drecera:
VP:ESMUC
Escola Superior de Música de Catalunya
Imatge del Viquiprojecte Esmuc

Benvinguts i benvingudes al Viquiprojecte Esmuc, un projecte fet en col·laboració entre el Departament de Musicologia de l'Escola Superior de Música de Catalunya, més coneguda com a Esmuc, i Amical Wikimedia, l'associació d'amics de la Viquipèdia en català.

Objectius[modifica]

Generals[modifica]

Aquest Viquiprojecte té els següents propòsits generals:

  1. Posar en valor i fer accessible a la xarxa el coneixement generat pels/les estudiants i el professorat de l'Esmuc.
  2. Millorar la presència de la música catalana a la Viquipèdia, seguint els criteris de qualitat que aquesta marca.
  3. Posar en pràctica nous models d'educació oberta.

Específics[modifica]

  1. Crear o millorar articles de temes relacionats amb la Història de la música catalana, vinculant el projecte amb diverses assignatures del pla d'estudis de l'Esmuc.
  2. Experimentar per veure com des de l'educació superior es pot millorar sensiblement la informació existent a Viquipèdia, analitzant i millorant la presència temàtica musical a la coneguda enciclopèdia en línia, mitjançant la participació de viquipedistes, professors i estudiants.

Organitzadors[modifica]

  • Esmuc : L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) és l'únic centre oficial d'iniciativa pública que imparteix a Catalunya el Títol superior de música, en el marc de la nova ordenació dels ensenyaments artístics i la seva inserció en l'Espai Europeu de l’Educació Superior. La voluntat de l'Escola és reflectir la diversitat del panorama musical actual, entenent la música com un fenomen que té una dimensió i una funció professional i social molt important. Per això, la realitat que ens envolta, la demanda i les possibilitats laborals que s'ofereixen als músics són aspectes que cal tenir molt en compte en el desenvolupament d'un projecte que està al servei dels futurs professionals de la música i també del conjunt de la societat.
  • Amical Wikimedia : L'Associació Amical Wikimedia és una associació de viquipedistes, col·laboradors dels diferents projectes germans de Wikimedia en català, i simpatitzants del projecte, constituïda legalment com a associació sense ànim de lucre. Té per objectiu i missió principal que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible en català, i que tota el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol idioma.

Coordinació[modifica]

  1. ÀlexHinojo: Coordinació Viquipèdia
  2. Departament d'Estudis Culturals i Musicals de l'Esmuc: Coordinació Esmuc

Assignatures[modifica]

Feina feta[modifica]

Ajuda i utilitats[modifica]

Vegeu l'apartat: Ajuda i Documentació.

Ajuda[modifica]

Enllaços externs[modifica]