Viquiprojecte:Esmuc/Història de la música del segle XIX

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte:ESMUC
Escola Superior de Música de Catalunya
Amb el suport de

Benvinguts a la pàgina de l'assignatura de Història de la música del segle XIX del curs 2015-2016 dins del Viquiprojecte Esmuc.

Plantejament i objectius[modifica]

L'objectiu del treball és millorar els continguts de Viquipèdia relacionats amb l'assignatura. Es tracta d'un treball que forma part d'un projecte ampli de divulgació científica, amb la seriositat i la responsabilitat que, per descomptat, aquesta tasca requereix.

Coordinadors[modifica]

El seguiment i tutela del treball el farà Luca Chiantore, responsable del projecte. També us ajudarà la comunitat wiki, que us anirà guiant durant el procés de realització per tal de corregir aspectes tècnics i d'edició de la pàgina wiki. Si teniu dubtes, contacteu amb la usuària Marionaaragay, mitjançant la seva pàgina de discussió, o bé vegeu l'apartat Mentors d'aquesta pàgina. És molt recomanable mirar aquest vídeo abans de començar l'edició.

Desenvolupament del treball[modifica]

El treball es redacta directament en línia

PASSOS
 1. Creeu-vos un compte d'usuari. Si us cal ajuda, vegeu la pàgina: Ajuda:Registrar-se
 2. Amb un company de classe escolliu dos articles que estiguin lliures (dues persones, dos articles).
 3. Afegiu el vostre nom/nick d'usuari (el de tots dos) al costat dels articles seleccionats.
 4. Busqueu bibliografia específica sobre el tema (us facilitem algunes fonts bàsiques a l'apartat Bibliografia).
 5. Treballeu i sintetitzeu correctament la informació.
 6. Redacteu un text explicatiu adaptat al format wiki. Recordeu que en un wiki tota la vostra activitat queda registrada i en obert. Aquest sistema us permet treballar individualment des de casa, encara que el treball sigui en grup.
 7. Busqueu imatges per il·lustrar l'article, ja sigui a Wikimedia Commons -el repositori audiovisual de la Viquipèdia- o fent-les vosaltres mateixos (sempre tenint present les limitacions pel que fa als drets d'autor).
 8. El professor revisarà els vostres articles a partir del 29 de març de 2016 per a una primera avaluació i us indicarà a través de l'aulari (moodle) de l'assignatura si l'article ja és correcte o necessita modificacions.
 9. Retoqueu l'article, si escau, segons aquestes indicacions.
 10. Heu de tenir l'article en la seva versió definitiva pel dia 14 d'abril de 2016.
Redacció de l'article

Abans de començar a redactar-lo en llenguatge i format wiki, consulteu les normes d'edició a l'apartat "Ajuda i utilitats" de la pàgina principal d'aquest viquiprojecte, o al següent enllaç:Viquipèdia:Ajuda. En aquest apartat trobareu les pautes per elaborar un article de qualitat.

Llista d'articles proposats[modifica]

Aquest quadrimestre farem articles sobre dones músic, especialment compositores i intèrprets que van desenvolupar la seva carrera durant la primera meitat del segle XX. Aquí teniu algunes propostes.

Articles nous:

 1. posar títol article

Articles per ampliar:

 1. posar títol article

Bibliografia i recursos en línia[modifica]

 • Pendent omplir

Recursos en línia


Mentors[modifica]

Teniu problemes per editar la Viquipèdia? No sabeu com es posen les negretes, com formatar una taula o com afegir una referència? Mireu l'Ajuda, però si tot i així no us aclariu, contacteu amb un Mentor. Els mentors són viquipedistes voluntaris que estan disposats a ajudar els editors novells. Cliqueu aquest enllaç per contactar amb un mentor de manera aleatòria: Contacta!