Viquiprojecte:Falles 2019

De Viquipèdia
Baixa al carrer i participa.

El concurs és gentilesa del Museu Valencià d'Etnologia, qui proporciona els premis. El guardó és una iniciativa del Museu Valencià d'Etnologia, Amical Wikimedia i Wikimedia España com a activitat paral·lela al concurs Wiki Loves Folk. Conta amb el suport i col·laboració de l'Associació d'Estudis Fallers, dos dels seus membres hi participaran al jurat del concurs.

Per a pujar les vostres fotografies entreu al següent enllaç i seguiu els passos. Molta sort!

Què?[modifica]

Un premi fotogràfic on hi haurà regals per a les millors fotografies originals que il·lustren les següents categories:

  • Millor fotografia d'una falla.
  • Millor fotografia d'una activitat fallera.

A la primera categoria entraran totes les fotografies que il·lustren una falla, be siga d'una escena de la falla o tot el monument en el seu conjunt.

A la segona, s'hi inclouran totes les fotografies que il·lustren un aspecte social de la festa fallera. Ací cap de tot: mascletades, vida de comissió, passacarrers, la plantà...

En totes les categories, seran vàlides fotografies sobre les falles de qualsevol localitat on se celebra la festa, no només de la ciutat de València. Ací podeu comprovar les fotografies pujades de moment.

Jurat[modifica]

El jurat estarà composat per:

Premi[modifica]

Viquimarató Wiki Loves Falles 2017.

Hi haurà com a premis dos lots de llibres, que seran entregats als millor classificats en cadascuna de les dos categories. Els llibres de cada lot seran:

I si no guanye?[modifica]

No passa res. Les imatges guanyadores i una selecció de les millors fotografies pujades durant el concurs seran exhibides a una mostra al pati del Museu. La mostra es farà abans de la celebració de les Falles 2020. A més, Wiki Loves Falles forma part del concurs Wiki Loves Folk, o siga que d'ací a desembre hi hauran més oportunitats per a rebre nous premis.

Com?[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Falles 2019

Per a entrar en el concurs, caldrà que les fotografies es pugen a Wikimedia Commons. El termini de pujada de fotos de les falles començarà el dia 20 de març a les 23.59 h. i s'allargarà durant tot el mes d'abril.

Per a pujar els fitxers caldrà estar registrat als projectes wikimedia i utilitzar el formulari habilitat fins a les 23.59 h. del dia 30 d'abril. Recordeu que a Wikimedia Commons sols acceptem fitxers lliures. Ací teniu més informació.

Codis de Falles:[modifica]

Si el formulari de pujada vos demana el Codi Wikidata de la Festa, haureu d'utilitzar els següents depenent de la localitat on s'haja pres la fotografia. Si no el sabeu, deixeu-ho en blanc i algun altre viquipedista vos ajudarà.

Falles de València: Q1143768 (també serveix de codi genèric).

Falles d'Alzira: Q2834310

Falles de Benicarló: Q12175050

Falles de Torrent: Q5855501

Falles de Borriana: Q20108081

Falles de Gandia: Q23653026

Falles de Cullera: Q23663326

Falles de Sagunt: Q23648119

Em podeu ensenyar a pujar les fotos?[modifica]

Si no vos aclariu a pujar les fotos, poseu-vos en contacte amb la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia i vos ajudaran. Si vos agradaria fer una sessió d'edició presencial per a ensenyar-vos, demaneu-ho a la Biblioteca i fixarem una data. Contacte: biblioteca.etnologia@dival.es i als telèfons 963883622 / 963883623.

Guanyadors edició 2018[modifica]