Viquiprojecte:Falles 2020

De Viquipèdia
Baixa al carrer i participa.

El concurs és gentilesa del Museu Valencià d'Etnologia, qui proporciona els premis. El guardó és una iniciativa del Museu Valencià d'Etnologia, Amical Wikimedia i Wikimedia España com a activitat paral·lela al concurs Wiki Loves Folk. Conta amb el suport i col·laboració de l'Associació d'Estudis Fallers, dos dels seus membres hi participaran al jurat del concurs.

Per a pujar les vostres fotografies entreu al següent enllaç i seguiu els passos. Molta sort!

Què?[modifica]

Un premi fotogràfic on hi haurà regals per a les millors fotografies originals que il·lustren les següents categories:

  • Millor fotografia d'una falla.
  • Millor fotografia d'una activitat fallera.

A la primera categoria entraran totes les fotografies que il·lustren una falla, be siga d'una escena de la falla o tot el monument en el seu conjunt.

A la segona, s'hi inclouran totes les fotografies que il·lustren un aspecte social de la festa fallera. Ací cap de tot: mascletades, vida de comissió, passacarrers, la plantà...

En totes les categories, seran vàlides fotografies sobre les falles de qualsevol localitat on se celebra la festa, no només de la ciutat de València. Ací podeu comprovar les fotografies pujades de moment.

Jurat[modifica]

El jurat estarà composat per:


Premi[modifica]

Viquimarató Wiki Loves Falles.

Hi haurà com a premis dos lots de premis, que seran entregats als millor classificats en cadascuna de les dos categories. A cada lot s'inclourà:

I si no guanye?[modifica]

No passa res, Wiki Loves Falles forma part del concurs Wiki Loves Folk, o siga que d'ací a desembre hi hauran més oportunitats per a rebre nous premis ja que si participes a l'especial Falles directament entres a participar al concurs general.

Com?[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Falles 2020

Per a entrar en el concurs, caldrà que les fotografies es pugen a Wikimedia Commons. El termini de pujada de fotos de les falles començarà en finalitzar la festa, suspesa actualment. Seran vàlides les fotografies tant del període original de la festa, com les de la nova data.

Per a pujar els fitxers caldrà estar registrat als projectes wikimedia i utilitzar el formulari habilitat. Recordeu que a Wikimedia Commons sols acceptem fitxers lliures. Ací teniu més informació.

Codis de Falles:[modifica]

Si el formulari de pujada vos demana el Codi Wikidata de la Festa, haureu d'utilitzar els següents depenent de la localitat on s'haja pres la fotografia. Si no el sabeu, deixeu-ho en blanc i algun altre viquipedista vos ajudarà.

Falles de València: Q1143768 (també serveix de codi genèric).

Falles d'Alzira: Q2834310

Falles de Benicarló: Q12175050

Falles de Torrent: Q5855501

Falles de Borriana: Q20108081

Falles de Gandia: Q23653026

Falles de Cullera: Q23663326

Falles de Sagunt: Q23648119

Em podeu ensenyar a pujar les fotos?[modifica]

Si no vos aclariu a pujar les fotos, poseu-vos en contacte amb la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia i vos ajudaran. Si vos agradaria fer una sessió d'edició presencial per a ensenyar-vos, demaneu-ho a la Biblioteca i fixarem una data. Contacte: biblioteca.etnologia@dival.es i als telèfons 963883622 / 963883623.

Guanyadors edició 2019[modifica]