Viquiprojecte:Falles 2021

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Ajuda'ns a documentar estes Falles extraordinàries de 2021

Les Falles 2021 van a celebrar-se el mes de setembre i octubre de 2021 de manera excepcional per motiu de la crisi del coronavirus a diversos municipis valencians, encara que es confirmen a poc a poc el nombre de localitats i de comissions falleres que ho faran, tot depén de l'evolució de les dades d'incidència. Els actes estaran molt limitats per les restriccions de la COVID-19 i convoquem concurs per a documentar estes Falles extraordinàries i diferents a Wikimedia Commons.

El concurs és gentilesa del Museu Valencià d'Etnologia, qui proporciona els premis. El guardó és una iniciativa del Museu Valencià d'Etnologia, Amical Wikimedia i Wikimedia España. Compta amb el suport i col·laboració de l'Associació d'Estudis Fallers, dos dels seus membres hi participaran al jurat del concurs.

Enguany no animem a gaudir de la festa de la mateixa manera que els anys anteriors, aneu amb molta cura i calma però us demanem que ens ajudeu a documentar estes Falles estranyes per poder tindre a disposició lliure imatges que parlen de com es viu la festa en temps de pandèmia.

Per a pujar les vostres fotografies entreu al següent enllaç i seguiu els passos. Molta sort!

Què?[modifica]

Un premi fotogràfic on hi haurà regals per a les millors fotografies originals que il·lustren les següents categories:

  • Millor fotografia d'una falla.
  • Millor fotografia d'una activitat fallera.

A la primera categoria entraran totes les fotografies que il·lustren una falla, be siga d'una escena de la falla o tot el monument en el seu conjunt.

A la segona, s'hi inclouran totes les fotografies que il·lustren un aspecte social de la festa fallera. Ací cap de tot: mascletades, vida de comissió, la plantà, l'ofrena...

En totes les categories, seran vàlides fotografies sobre les falles de qualsevol localitat on se celebra la festa, no només de la ciutat de València. Ací podeu comprovar les fotografies pujades de moment.

Jurat[modifica]

El jurat estarà composat per:

Premi[modifica]

Hi haurà com a premis dos lots de premis, que seran entregats als millor classificats en cadascuna de les dues categories. A cada lot s'inclourà:

Enguany el viquiconcurs Wiki Loves Folk que implica totes les festes populars i que Wikimedia España obri cada any no es convocarà.

Com?[modifica]

Per a entrar en el concurs, caldrà que les fotografies es pugen a Wikimedia Commons. El termini de pujada de fotos de les falles començarà en finalitzar la festa a partir de l'1 de setembre de 2021 fins al 30 d'octubre de 2021.

Per a pujar els fitxers caldrà estar registrat als projectes wikimedia i utilitzar el formulari habilitat. Recordeu que a Wikimedia Commons sols acceptem fitxers lliures. Ací teniu més informació.

Codis de Falles:[modifica]

Si el formulari de pujada vos demana el Codi Wikidata de la Festa, haureu d'utilitzar els següents depenent de la localitat on s'haja pres la fotografia. Si no el sabeu, deixeu-ho en blanc i algun altre viquipedista vos ajudarà.

Falles de València: Q1143768 (també serveix de codi genèric).

Falles d'Alzira: Q2834310

Falles de Benicarló: Q12175050

Falles de Torrent: Q5855501

Falles de Borriana: Q20108081

Falles de Gandia: Q23653026

Falles de Cullera: Q23663326

Falles de Sagunt: Q23648119

Em podeu ensenyar a pujar les fotos?[modifica]

Si no us aclariu a pujar les fotos, poseu-vos en contacte amb la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia i us ajudaran. Si us agradaria fer una sessió d'edició presencial per a ensenyar-vos, demaneu-ho a la Biblioteca i fixarem una data. Contacte: biblioteca.etnologia@dival.es i als telèfons 96 388 36 22 / 683 39 73 98 (podeu contactar per whatsapp)