Viquiprojecte:Fonaments Tecnològics de l'e-learning/Grup 11

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Integrants del grup i tema[modifica]

A continuació heu d'indicar els quatre noms d'usuari que teniu cada membre del grup, perquè puguem controlar les vostres edicions i ajudar-vos. Heu de substituir els usuaris d'exemple amb l'usuari de cada component del grup:

Tema escollit pel grup: Seguretat de còmput en el núvol

Acords i fases per a l'elaboració d'un article a la Viquipèdia[modifica]

Un cop establert el grup de treball al voltant d'una temàtica d'interès comú, a continuació es mostren les indicacions per a l'establiment explícit d'acords entre els integrants i l'atribució de responsabilitats segons les diferents fases del treball:

  1. Fase d'acords inicials. Distribució del treball entre els participants del grup, establint els rols de cadascun, les tasques a realitzar i la seva temporització. Primer acord sobre els elements de l'article de la Viquipèdia a modificar o crear (del 30/09/21 al 07/10/21).
  2. Fase de documentació anàlisi i síntesi sobre la temàtica. Inclou l'aprofundiment sobre la temàtica mitjançant una cerca i identificació de fonts rellevants, que seran incorporades posteriorment en l'article. Aquesta redacció es publicarà directament en el “Taller”, perquè tots els integrants del grup puguin anar fent un seguiment de l'avanç de l'article (del 08/10/21 al 17/10/21).
  3. Fase de revisió i publicació. Sobre la base d'una versió quasi definitiva de l'article, cada participant del grup ha de realitzar una revisió de totes les aportacions per a assegurar que el text respecta una estructura, estil i llenguatge coherents. Quan tots els membres del grup hagin revisat i verificat la informació aportada, es podrà emplenar el document “Llista de control”, per a lliurar al docent via correu electrònic amb les explicacions necessàries en cada casella. Amb aquest document, el professor podrà indicar al grup les millores a realitzar abans del lliurament. Quan es facin els canvis indicats pel docent i es disposi de la versió definitiva, s'haurà d'escriure novament al professor per a demanar la seva autorització per a publicar (del 18/10/21 al 24/10/21).
  4. Fase de publicació. Una vegada rebuda l'autorització del professor, procedir a la publicació en la Viquipèdia (del 25/10/21 al 31/10/21).


Edició del text a integrar en el "tema" seleccionat de la Viquipèdia[modifica]

A partir d'aquí el grup escriu/edita el text que, una vegada verificat per el/la professor/a, serà publicat en l'article principal del tema seleccionat a la Viquipèdia. Seguretat de còmput en el núvol

  1. Introducció
  2. [...]
  3. Bibliografia

Seguretat de còmput en el núvol[modifica]

La Seguretat de còmput al núvol fa referència a tots aquells aspectes que tenen a veure amb la ciberseguretat a l’hora de l’ús del cloud computing. Aquests aspectes engloben tants els que són a nivell d’usuari, com a nivell d’empreses que en fan us del serveis[1] de còmput en el núvol, com de les empreses que n’ofereixen el servei. També fa referència a totes les accions legislatives i de difusió que les administracions públiques realitzen per salvaguardar la seguretat de qualsevol usuari.

Claus per la seguretat[modifica]

Amenaces[modifica]

Estratègies i protocolos de seguretat i protecció[modifica]

Garanties de seguretat de les empreses[modifica]

Garanties de seguretat de les Administracions[modifica]

Legislació[modifica]

Organismes[modifica]

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

* internet segura. «Com treballar al núvol amb seguretat», 2021.