Viquiprojecte:La cultura digital: Fonaments teòrics i pràctics

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Benvinguts al Viquiprojecte:La cultura digital: Fonaments teòrics i pràctics. Aquest és un Viquiprojecte docent coordinat pels professors Joan Soler-Adillon i Pere Freixa de la Universitat Pompeu Fabra amb el suport d'Amical Wikimedia, que es duu a terme durant el curs 2015-2016 des de l'Assignatura La cultura digital: Fonaments teòrics i pràctics.

Assignatura[modifica]

L'assignatura pretén fornir a l'alumnat d'una introducció teòrico-pràctica a la comunicació audiovisual digital, així com una introducció a la seva història, evolució i influència en els canvis socials i culturals. Partint, entre d'altres, dels antecedents analògics de la manipulació fotogràfica d'imatges, i a través d'un ampli ventall de referents extrets de diversos àmbits de la creació digital contemporània, es busca dotar els alumnes d'una consciència del fet digital, la seva constitució en cultura i en llenguatge comunicatiu.

La part teòrica de l'assignatura té com a objectiu desvetllar en l'alumnat un espai de reflexió i anàlisi i una consciència crítica envers el fet digital, mentre que la pràctica pretén dotar-lo de les capacitats i habilitats necessàries per dur a terme una manipulació competent d'imatges i continguts digitals.

Objectius[modifica]

Volem que els estudiants potenciïn i comparteixin el seu coneixement tot editant articles de la Viquipèdia en el marc d'un projecte educatiu, ensenyant al món allò que estan aprenent. Quan els estudiants editen la Viquipèdia en el marc d'un projecte educatiu milloren el seu aprenentatge significatiu, col·laboren en una obra molt consultada, consultant i referenciant diverses fonts i entenent que el coneixement no és monolític ni únic. La Viquipèdia és una enciclopèdia elaborada col·laborativament per alguns dels seus propis lectors. Molta gent millora constantment els articles, realitzant-hi milers de canvis que s'enregistren íntegrament en els historials de cada veu i que es poden veure a la pàgina de canvis recents. Tots els articles sempre són millorables: corregint faltes d'ortografia o de gramàtica, millorant la redacció, ampliant el contingut i millorant les referències bibliogràfiques. L'objectiu és incorporar els estudiants en aquest procés, fent que millorin veus relacionades amb el currículum de l'assignatura.

Llista d'articles a crear i/o ampliar[modifica]

Mentors[modifica]

Teniu problemes per editar la Viquipèdia? No sabeu com es posen les negretes, com formatar una taula o com afegir una referència? Mireu l'Ajuda, però si tot i així no us aclariu, contacteu amb un Mentor. Els mentors són voluntaris experimentats que estan disposats a ajudar als editors novells. Cliqueu aquest enllaç per contactar amb un mentor de manera aleatòria: Contacta!

Ajuda[modifica]

Enllaços externs[modifica]