Viquiprojecte:Memòria Digital de Catalunya/Afegir imatges en articles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Seguiu els següents passos per tal d'inserir imatges al cos del text dels articles a través de l'Editor Visual del programari Mediawiki.
Si voleu afegir-les a Wikidata i que apareguin a les infotaules laterals, seguiu aquestes instruccions.


Emojione BW 0031.svg  En primer lloc i amb la sessió iniciada, decidiu la imatge que voleu inserir en un article d'entre les més de 21.000 de la MDC xuclades i categoritzades al repositori multimèdia Wikimedia Commons. Allà, copieu el títol de la imatge que voleu.

Text selection of an image in Wikimedia Commons (Catalan).png

Emojione BW 0032.svg  Dirigiu-vos a l'article on hi voleu afegir la imatge seleccionada i, a la barra de tecles superior, feu clic al botó Modifica.

VisualEditor edit tab-ca.png

Emojione BW 0033.svg  Veureu que hi carrega una barra d'edició semblant a la d'un processador de texts (Editor Visual). Situeu el cursor a la línia on voleu afegir-hi la imatge i llavors feu clic al botó Insereix > Fitxer multimèdia. Us hi apareixeran suggeriments d'imatges de Wikimedia Commons relacionades amb el nom de l'article. Potser hi és la que voleu, o potser no.

VisualEditor Media Insert Menu-ca.png

Emojione BW 0034.svg  Enganxeu el títol de la imatge que havíeu escollit en el pas 1 a la barra del gestor d'imatges de l'Editor Visual. Veureu que tot seguit us hi apareixerà suggerida. Seleccioneu-la i feu clic al botó blau Utilitza aquesta imatge.

Detection of a specific image in the VisualEditor (Catalan).png

Emojione BW 0035.svg  Un cop la seleccioneu per inserir, completeu-ne la descripció, mida i posicionament. A la pestanya Configuració general hi podreu editar el peu, i a la de Configuració avançada la mida, posicionament i tipus de marc que desitgeu. Quan acabeu, feu clic a Aplica els canvis.

Multimedia configuration of VisualEditor (Catalan).png
Multimedia configuration of VisualEditor - 2 (Catalan).png

Emojione BW 0036.svg  Veureu que la imatge s'ha inserit correctament. Tot i així, si la seleccioneu, podeu tornar a modificar-ne la configuració i el peu, i moure-la al llarg del text —es reubicarà segons la selecció de posicionament (esquerra, centre, dreta) que hagueu escollit. Un cop la veieu ben situada, cliqueu el botó Publica els canvis.

Re-editing image in VisualEditor (Catalan).png

Emojione BW 0037.svg  Abans d'acabar, introduïu l'etiqueta #viquiMDC al resum de modificacions. Torneu a feu clic a Publica els canvis i... Fet! La imatge ja serà visible i publicada a l'article.

1lib1ref resum d'edicions en català.png