Viquiprojecte:Memòria Digital de Catalunya/Afegir imatges en articles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Seguiu els següents passos per tal d'inserir imatges al cos del text dels articles a través de l'Editor Visual del programari Mediawiki.
Si voleu afegir-les a Wikidata i que apareguin a les infotaules laterals, seguiu aquestes instruccions.


  En primer lloc i amb la sessió iniciada, decidiu la imatge que voleu inserir en un article d'entre les més de 21.000 de la MDC xuclades i categoritzades al repositori multimèdia Wikimedia Commons. Allà, copieu el títol de la imatge que voleu.

  Dirigiu-vos a l'article on hi voleu afegir la imatge seleccionada i, a la barra de tecles superior, feu clic al botó Modifica.

  Veureu que hi carrega una barra d'edició semblant a la d'un processador de texts (Editor Visual). Situeu el cursor a la línia on voleu afegir-hi la imatge i llavors feu clic al botó Insereix > Fitxer multimèdia. Us hi apareixeran suggeriments d'imatges de Wikimedia Commons relacionades amb el nom de l'article. Potser hi és la que voleu, o potser no.

  Enganxeu el títol de la imatge que havíeu escollit en el pas 1 a la barra del gestor d'imatges de l'Editor Visual. Veureu que tot seguit us hi apareixerà suggerida. Seleccioneu-la i feu clic al botó blau Utilitza aquesta imatge.

  Un cop la seleccioneu per inserir, completeu-ne la descripció, mida i posicionament. A la pestanya Configuració general hi podreu editar el peu, i a la de Configuració avançada la mida, posicionament i tipus de marc que desitgeu. Quan acabeu, feu clic a Aplica els canvis.

  Veureu que la imatge s'ha inserit correctament. Tot i així, si la seleccioneu, podeu tornar a modificar-ne la configuració i el peu, i moure-la al llarg del text —es reubicarà segons la selecció de posicionament (esquerra, centre, dreta) que hagueu escollit. Un cop la veieu ben situada, cliqueu el botó Publica els canvis.

  Abans d'acabar, introduïu l'etiqueta #viquiMDC al resum de modificacions. Torneu a feu clic a Publica els canvis i... Fet! La imatge ja serà visible i publicada a l'article.