Viquiprojecte:Miró/2011

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte Miró
Fundació Joan Miró
Amb el suport de
Coordinació: Àlex Hinojo i Esther Solé (Amical Wikimedia), Anna Noëlle (Fundació Joan Miró)


Biblioteca de la Fundació Joan Miró, espai on va tenir lloc la Viquimarató d'edicions el 14 de setembre
Exemple de Codi QR, de resposta ràpida, que enllaça amb aquesta mateixa pàgina
La Fundació Joan Miró a la muntanya de Montjuïc
Drecera:
VP:Miró

Benvinguts i benvingudes al Viquiprojecte Miró! Aquest Viquiprojecte té com a propòsit crear o millorar articles de temes relacionats amb Joan Miró a la Viquipèdia, seguint els criteris de qualitat que aquesta marca. Es tracta d'una contribució coorganitzada per Amical Viquipèdia amb la Fundació Joan Miró.

Descripció[modifica]

Arran de l'exposició Joan Miró. L'escala de l'evasió[1] que s'inaugurarà el proper 15 d'octubre de 2011, s'ha proposat un projecte de col·laboració entre la Fundació Joan Miró de Barcelona i Amical Viquipèdia: S'enganxaran codis QR al costat d'algunes de les peces més destacades de l'exposició, que enllaçaran a articles de la Viquipèdia. Aquests codis, creats mitjançant la web QRpedia.org, identifiquen l'idioma configurat del telèfon amb el que es fa la consulta i presenten l'article en l'idioma corresponent de la Viquipèdia. L'exposició estarà oberta al públic del 16 d'octubre de 2011 al 18 de març de 2012.

El dia 14 de setembre de 2011 es va fer una marató d'edicions a la Biblioteca de la Fundació com a contribució especial al projecte, per donar-li una empenta final.

Llista d'articles a crear i/o millorar[modifica]

Aquí hi ha un llistat de possibles articles a crear i/o millorar

Obres seleccionades de l'exposició temporal
Context històric
Personatges relacionats
Altres temes o obres

NOTA: També es pot col·laborar traduint qualsevol d'aquests articles a d'altres llengües, per difondre el contingut en d'altres versions de Viquipèdia.

Versió 2012 : QRs a Sales col·lecció permanent[modifica]

  1. Pintures damunt masonita
  2. Dona nua pujant l'escala
  3. Maig 1968
  4. Mans volant cap a les constel·lacions
  5. Sa Majestat el rei
  6. Sa Majestat la reina
  7. Sa altesa el príncep
  8. Cap de pagès català
  9. Teles cremades
  10. Sèrie Barcelona
  11. Constel·lacions (L'estel Matinal)
  12. Miró, l'altre
  13. Home i dona davant un munt d'excrements
  14. La carícia d'un ocell

Participants on-line[modifica]

Un Viquipedista ampliant articles amb bibliografia de Joan Miró.

Anima't a col·laborar incorporant el teu nom a aquesta llista:

ViquiMarató d'edicions a la Biblioteca de la Fundació[modifica]

Viquipedistes durant la Viquimarató

La marató d'edicions es va fer el 14 de setembre de 2011 a la Biblioteca de la Fundació (de 10:30 a 14:00 aprox). En anglès s'anomenen edit-a-thons. Va consistir en ampliar els articles sobre Joan Miró relacionats amb el Viquiprojecte amb els millors materials i la millor documentació possible.

Més informació a la pàgina de coordinació de la Viquimarató

Coordinació[modifica]

  • Anna Noëlle: Coordinació Fundació
  • Kippelboy: Coordinació Viquipèdia

Bibliografia de consulta[modifica]

Utilitats[modifica]

Edició

Imatges

Plantilles:

Codi Insertar en Descripció
{{Viquiprojecte Miró}} Pàgina de Discussió dels articles que editeu Plantilla del Viquiprojecte que identifica les pàgines on s'està treballant. No la poseu directament a l'article sinó a la seva pàgina de discussió. Un cop l'article ha estat creat i des de la seva pàgina clica la pestanya "Discussió" i un cop hi ets copia aquest codi i enganxa'l a la pàgina de discussió de l'article.
{{Traduït de}} Pàgina de Discussió dels articles que editeu Identifica que l'article es basa en la traducció d'un article d'una altra Wikipèdia. A través dels paràmetres de la plantilla s'indica la llengua original, la font, la llicència original compatible, etc... Consulteu abans com utilitzar-la. Tothom que ha fet traduccions hauria de posar-la. Per exemple:
{{Traduït de|fr|nom article original|data|usuari}}
{{CN}} A dins d'un article, just després d'una afirmació no avalada. Aquesta plantilla es fa servir per a requerir fonts que avalin determinades frases o paràgrafs de veracitat compromesa.
{{ref-llibre}} Per a citar informació offline
{{Citar web}} Per a citar informació online
{{Citar publicació}} Per a les referències a articles i altres textos
{{Infotaula de pintura}} En entrades sobre una pintura, posar (i completar) a dalt de tot, abans de la introducció. És una infotaula per posar les dades informatives sobre la obra.
{{Miró}} En entrades directament relacionades amb l'artista Joan Miró (entrada biogràfica, obres, fundacions) posar a baix de tot de l'article. És una caixa de navegació que relaciona articles sobre Miró i permet a l'usuari passar d'uns als altres i veure'ls en context.
{{Infotaula persona}} En pàgines sobre persona que no tinguin una infotaula més precisa d'ofici o ocupació. Posar-la (i completar) a dalt de tot, abans de la introducció. Per les entrades de Viquipèdia que són biografies o tracten sobre una persona. Per posar esquemàticament les dades biogràfiques bàsiques.
{{Infotaula artista}} En pàgines biogràfiques sobre un artista. Posar-la (i completar) a dalt de tot, abans de la introducció. Per les entrades de Viquipèdia que són sobre un artista o creador. Permet posar de manera esquemàtica obres, influències i altres dades significatives
{{Arquitecte}} En pàgines biogràfiques sobre un arquitecte. Posar-la (i completar) a dalt de tot, abans de la introducció. Per les entrades de Viquipèdia que són sobre un arquitecta. Permet posar de manera esquemàtica obres, premis i altres dades significatives

Repercussió mediàtica[modifica]

Diversos mitjans de comunicació ja s'han interessat en el Viquiprojecte

Espai per anar afegint notícies de mitjans de comunicació que parlin del Viquiprojecte.

Podeu veure la nota de premsa aquí: Viquimarató a la Fundació Joan Miró

Estudi de cas (Case Study)[modifica]

Es va publicar un informe amb tots els resultats dels escaneigs a les sales: Llegir case study (anglès)

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]