Viquiprojecte:Monuments/Repte 2017/Recursos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wiki Loves Monuments 2017
Campanya setembre 2017

Necessiteu ajuda, teniu dubtes? Pregunteu!


Articles
En principi, tots els registrats en les llistes de monuments. En alguns casos potser no és apropiat un article, dependrà de si hi ha prou informació per explicar. Una possibilitat és agrupar-los per conjunts, per exemple un article sobre un carrer per explicar diferents cases que tenen el mateix context històric, o bé les diferents tombes destacades artísticament poden anar en l'article sobre el cementeri.
Infotaula
Per tots els articles de monuments es disposa de la plantilla {{Infotaula edifici}} que es pot omplir amb les dades indicades en les llistes.
Fonts lliures
Les disposicions d'organismes públics a Espanya i Andorra estan exemptes de propietat intel·lectual. Tot document publicat en un diari oficial o similar es pot usar lliurement. Es poden cercar les publicacions de declaracions BCIN o BIC, o els catàlegs de patrimoni inclosos en els Plans d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Per a Catalunya, vegeu el registre de planejament urbanístic (o directament amb l'url http://ptop.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=cerca&municipiSel= afegint el codi del municipi amb 5 xifres). Alguns municipis tenen publicat el POUM en el seu web municipal.
A més, el web http://gencat.cat/ permet la reutilització dels continguts amb unes condicions compatibles amb una una correcta referenciació. Queden exclosos els casos que indiquin una llicència determinada o un avís d'una obra de terceres parts. En particular és interessant el contingut de http://patmapa.gencat.cat/. El bot VriuBot està preparat per generar articles a partir de patmapa. Aquests articles generats queden marcats per a revisió de format wiki i estil enciclopèdic: vegeu Categoria:Pàgines creades per bot pendents de revisar. En alguns casos el text generat està en una pàgina provisional per poder revisar i ampliar l'article existent.
Fonts de referència
Altres fonts no lliures es poden usar de referència per fer un redactat propi. Per monuments, entre d'altres, hi ha informació oficial de les diputacions de Barcelona i Tarragona, alguns consells comarcals i alguns ajuntaments. Vegeu Viquiprojecte:Monuments/Fonts d'informació/Nivell B.
Concepte
Repte monuments 2017
Premis
Monuments
Participants
Participants
Recursos
Si teniu preguntes, feu-les en la pàgina de discussió