Viquiprojecte:Patrimoni natural

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logo
Logo
Drecera:
VP:WLE

Aquest és un projecte sobre el patrimoni natural, emmarcat en les activitats de la iniciativa internacional Wiki Loves Earth. Es tracta de recollir els inventaris d'espais i elements singulars del patrimoni natural estructurant-ho en llistes amb les seves dades bàsiques, desenvolupar articles temàtics i sobre els elements, i aconseguir fotografies per il·lustrar-ho.

Aquest projecte segueix la pauta sorgida de l'experiència de Viquiprojecte:Monuments, estructurant les llistes amb plantilles i amb un codi unificat per poder construir una base de dades general del patrimoni natural i poder fer un seguiment del projecte.

Criteris[modifica]

El patrimoni natural està constituït per espais naturals i per elements singulars amb diferents figures de protecció o simplement inventariats per les fonts. La temàtica pot ser diversa estructurada en diferents inventaris que fins i tot es poden solapar: un mateix element pot tenir diferents figures de protecció i estar en diferents inventaris temàtics.

Les plantilles comunes per les llistes de patrimoni natural són {{Capçalera patrimoni natural}} i {{Filera patrimoni natural}}. Aquestes plantilles poden ser flexibles per adaptar els camps a les necessitats temàtiques, però proporcionen una estructura uniforme. Les dades bàsiques generals són: nom, protecció, tipus, dimensions (alçada, longitud, superfície...), localització (adreça, municipi o municipis, coordenades), codi (amb possibilitat d'enllaçar a una fitxa si existeix) i imatge.

Per al control intern del projecte, incorporant tots els elements en una base de dades, és imprescindible assignar un codi únic. Els inventaris solen incorporar un codi propi, però també un mateix element pot tenir diferents codis de diferents inventaris. Vegeu l'estructura dels diferents codis a Viquiprojecte:Patrimoni natural/Codis.

Llistes[modifica]

Possibilitats a desenvolupar (comenteu en la discussió)

Articles[modifica]

Fotografies[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Patrimoni natural

Vegeu també[modifica]