Viquiprojecte:Política de doctrina d'exempció/Generalitat de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Anàlisi de l'adequació de les imatges amb la plantilla {{Generalitat de Catalunya}} a la política Viquipèdia:Continguts no lliures, i resolució de les actuacions a emprendre.

Plantilla[modifica]

Format inicial:

Ús no comercial

No es permet la modificació de l'arxiu

Aquesta imatge s'ha tret del web de la Generalitat de Catalunya.
  • Els continguts d'aquest web són propietat de la Generalitat de Catalunya i solament se'n permet l'ús personal de caràcter no comercial. En aquest cas, la Viquipèdia té una autorització per a emprar els continguts de la web.
  • No està permesa la modificació dels continguts procedents del web de la Generalitat.
Més informació a la pàgina de la Generalitat
Autorització de la Generalitat de Catalunya a la Viquipèdia per a emprar el material del web de la Generalitat

Proposta:

Ús no comercial

No es permet la modificació de l'arxiu

Aquesta imatge s'ha tret del web de la Generalitat de Catalunya amb la seva autorització. D'acord amb el seu avís legal:
  • Els continguts d'aquest web són propietat de la Generalitat de Catalunya i solament se'n permet l'ús personal de caràcter no comercial.
  • No està permesa la modificació dels continguts procedents del web de la Generalitat.

L'ús a la Viquipèdia en català està justificat per la política d'exempció de continguts no lliures ja que

  • no és versemblant poder crear-ne una equivalent amb llicència lliure,
  • compleix amb els criteris d'ús de la Fundació per tractar-se d'il·lustrar esdeveniments històricament significatius,
  • és d'ús legítim als Estats Units, seu de la Fundació Wikimedia.

Format actual:

Aquesta obra està publicada en el lloc web de la Generalitat de Catalunya gencat.cat. L'avís legal permet la reproducció, la distribució i la comunicació pública de l'obra i, a més, la transformació de l'obra per fer-ne obres derivades, per a tot el món i sense cap limitació temporal, i sempre que no es contradigui amb la llicència o avís que pugui tenir una obra i que és la que preval. Cal seguir les condicions següents:
  • No desnaturalitzar el sentit de la informació. (vegeu drets morals)
  • Citar sempre la font de la informació.
  • Mencionar la data de l'última actualització de la informació.

Per l'usuari: Proporcioneu un enllaç al fitxer original i citeu l'autor com a "Generalitat de Catalunya. Departament de [nom departament]. [organisme autònom, empresa pública].".


© El titular dels drets d'autor d'aquest fitxer permet que qualsevol pugui utilitzar-lo per a qualsevol propòsit, sempre que el titular dels drets d'autor sigui reconegut correctament. La redistribució, les obres derivades, l'ús comercial i qualsevol altre ús està permès.
Reconeixement:
Generalitat de Catalunya

Justificació d'exempció[modifica]

Es tracta d'una autorització del web de la Generalitat de Catalunya gencat.cat per a l'ús exclusiu de la Viquipèdia en català. A l'avís legal del web diu que "només està autoritzat l'ús personal no comercial".

Amb l'autorització a títol personal i amb la restricció no comercial, cal assegurar-se de que es compleixen els requisits de la política Viquipèdia:Continguts no lliures afegint una justificació explícita en cada cas.

Format actual[modifica]

La Generalitat de Catalunya fa uns anys que va canviar la seva llicència i actualment té una llicència lliure compatible amb Commons. S'ha de revisar fotografia a fotografia però en general si tenim l'url d'origen les fotografies es troben sota llicència lliure. S'han de traslladar a Commons amb {{Attribution-gencat}}