Viquiprojecte:Sant Jordi 2018

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Viquiprojecte:Sant Jordi)
Sant Jordi al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Benvinguts al Viquiprojecte Sant Jordi, un repte per a difondre algunes de les obres més destacades de la llengua catalana. L'objectiu d'enguany és crear i/o ampliar articles sobre obres literàries fetes per alguna de les persones guanyadores del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, atorgat per Òmnium Cultural.

Context[modifica]

Des d'Amical Wikimedia es vol que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per tothom en qualsevol llengua o projecte germà. Sant Jordi és la festa dels llibres i les roses a Catalunya... i a gran part del món! És una tradició que s'ha fet internacional, com la Viquipèdia. Per això enguany volem sumar-nos a l'esperit literari del 23 d'abril organitzant un concurs on traduirem i ampliarem articles sobre obres escrites per les millors plomes de la literatura catalana. Enguany volem commemorar la 50a edició del premi.

Els tres guanyadors rebran un lot de llibres de 3, 2 i 1 llibres, respectivament. Pensem que és una manera engrescadora de conèixer i difondre els autors editant llurs articles a la Viquipèdia i després gaudir de llurs llibres. Com més articles amplieu, més possibilitats de guanyar un dels lots. Endavant!

Calendari[modifica]

El concurs dura 7 dies. S'inicia a les 00:01 hores del dia 23 d'abril de 2017 i finalitza a les 23:59 hores del 29 d'abril de 2017 amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Premis[modifica]

  • Lot amb 3 llibres pel primer premi
  • Lot amb 2 llibres pel segon premi
  • 1 llibre pel tercer premi

Puntuació[modifica]

  • +1 punt per cada (+1.000 octets) de contingut afegit
  • +3 punts per cada nou article traduït a qualsevol idioma
Exemples
  • Si afegeixes 3.600 octets d'un article existent: 3 punts
  • Si inicies un nou article de 4.100 octets: 7 punts (3 per crear i 4 per extensió)
  • Si afegeixes 3.600 octets de wikitext (plantilles, cites, imatges): 3 punts
Nota

També es pot sumar punts ampliant articles corresponents a Wikidata o a altres projectes germans, com Viquidites o Viquitexts. El sistema de puntuacions serà el mateix i es comptabilitzarà en aquestes mateixes taules.

Articles a crear/ampliar i/o traduir[modifica]

L'objectiu és crear o millorar articles sobre les obres (novel·les, contes...) de persones que hagin rebut el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. A les seves biografies corresponents podreu trobar les llistes d'obres destacades. No puntuaran les edicions sobre els articles de les seves biografies. Enguany ens centrem en les seves obres.

Participants[modifica]

Per participar només heu d'apuntar-vos a aquesta llista seguint l'exemple que apareix a continuació, posant el vostre nom d'usuari. Un cop fet això, ja podeu començar a crear i/o ampliar articles sobre les obres més destacades. Sobretot, tingueu en compte que per cada article que milloreu cal que l'afegiu a la vostra llista i aneu actualitzant els vostres punts. Cada usuari és responsable de mantenir actualitzat el seu compte personal d'articles i punts. La coordinació del Viquiprojecte es limitarà a revisar/verificar els punts i continguts.

Ets nou a la Viquipèdia? Registra't aquí i descobreix com es modifica una pàgina aquí!

Usuari:Exemple - 15 punts[modifica]

Article Nou article Octets (cada 1.000) Total
Vita Christie 4 4
no:Vita Christie 3 4 7
Incerta glòria 3 3
TOTAL 3 8 14

Si no saps com fer una taula o com apuntar-te deixa un missatge aquí i un voluntari es posarà en contacte amb tu en breu.

Usuari:Kippelboy - 0 punts (organitzador, no opta a premis)[modifica]

Article Nou article Octets (cada 1.000) Total
TOTAL 0 0 0

usuària:barcelona - 4 punts[modifica]

Article Nou article Octets (cada 1.000) Total
Ariadna al laberint grotesc 3 1 4
TOTAL 3 1 4


Usuari:Townie - 16 punts[modifica]

Article Nou article Octets (cada 1.000) Total
El millor dels mons (WD) 0 5 5
Uf, va dir ell (WD) 0 3 3
Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury (WD) 0 3 3
Tres Nadals (WD) 0 5 5
TOTAL 0 16 16

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]