Viquiprojecte:Trobada d'Estratègia 2020/Aspectes pràctics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  • En tren: Pàgina web de RENFE Rodalies València Recordeu que a València hi ha diverses estacions. (HI ha una oferta a la pàgina de RENFE anomenada 'antes de navidad' que el preu del bitllet a València de 15 €.
  • L'estació del Nord on paren els Rodalies, Regionals, Regionals express i alguns de mitja distància. Aquesta estació està a 20 minuts a peu del lloc de la viquitrobada.
  • Per altra banda hi ha l'estació de Joaquín Sorolla, a 10 minuts a peu en línia recta de l'anterior i connectada amb un bus gratuït (no feu cas a google maps, dóna indicacions molt estranyes). Hi paren els AVEs, Euromed i llarga distància en definitiva. Al costat hi ha la parada de metro de Jesús.
  • Alguns trens que vénen des de Barcelona fan parada a l'estació del Cabanyal. Tots eixos trens fan parada també a Joaquín Sorolla, per la qual cosa no seria recomanable utilitzar l'estació del Cabanyal. Si encara així baixeu en esta parada, la connexió amb el museu es fa mitjançant l'estació de metro de Marítim-Serreria, que està a pocs metres al sud de l'estació de tren.
  • Les altres estacions sols són rellevants si veniu de punts propers a la Ciutat de València (i possiblement coneixereu suficientment la Ciutat com per a que no vos faça falta ajuda).
  • En metro:
La xarxa de Metrovalencia, nom comercial de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, hereta parcialment la xarxa de l'anterior trenet. La xarxa abasta municipis del Camp de Túria a l'Horta Nord i fins a la Ribera Alta. Consulteu xarxa i horaris a Metrovalencia. Per a viatjar en la xarxa de Metrovalencia cal adquirir el plàstic o cartó del bitllet, que costa un euro (dos si és plàstic).
Des de:
* Marítim-Serreria: Línia 5, direcció Aeroport (Vaixell i Tren-Cabanyal).
* Jesús: Línia 1, direcció Empalme, Seminari, Bétera. (Euromed, dos ó tres parades).
* Aeroport: Línia 5, direcció Marítim i Línia 3, direcció Rafelbunyol (Aeroport).
* Túria: Línia 1, direcció Torrent i Línia 2, direcció Castelló de la Ribera (Villanueva) (Estació d'Autobusos, també es pot anar a peu).
  • L'Aeroport de Manises és internacional i compta amb diverses opcions de connexió. La manera més senzilla per arribar al centre de València és mitjançant el metro. El preu d'un bitllet des de l'Aeroport és de 3,90 €. (que seran 4,90 si no teniu el suport físic per al bitllet). Des de l'Estació d'Aeroport ixen dos línies de metro que connecten amb les principals parades del centre de la Ciutat, per la qual cosa estareu a prop del lloc on se celebra la Viquitrobada. L'Aeroport també està servit per una línia de Metrobús, un servei de bus metropolità diferent a l'EMT, el servei d'autobusos habitual a la Ciutat. La línia 150, gestionada per Fernanbús te les seues parades a València a l'Avinguda del Cid, el Carrer d'Àngel Guimerà i la Plaça d'Espanya, per la qual cosa també són una opció adient per a connectar-se entre l'aeroport i el museu. Els seus preus són més barats que el del Metro. Els diumenges no dóna servei. Ací podeu vore els horaris.
  • El principal aeroport del País Valencià és l'Aeroport de l'Altet (Alacant). Potser les connexions d'este aeroport (o fins i tot de Barcelona) vos poden interessar més. En qualsevol cas, València te connexions suficients amb les principals destinacions europees.
  • En autobús:
L'Estació d'Autobusos de València és relativament propera. Just al costat hi ha un Centre Comercial anomenat Nuevo Centro, on se situa la parada de metro de Túria. Està a uns 10 minuts a peu. Podeu consultar els horaris dels autobusos que hi arriben al web d'ALSA: https://www.alsa.es/ca/
  • A peu:
El Museu Valencià d'Etnologia se situa al Centre Cultural la Beneficiència. Està a vora del Llit del Riu Túria, per la qual cosa es pot anar passejant pel jardí.