Viquiprojecte:Viquifabricació/Ajuda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Presentació Bases Premis Concursants Llista d'articles Classificació Ajuda Contacte

Aquesta pàgina d'ajuda està pensada per proveir amb els passos bàsics per començar a editar articles el més fàcilment i ràpida possible, de de manera que pugueu participar al concurs de Viquifabricació. És el procediment bàsic; si ja heu editat alguna vegada o voleu aprendre tècniques més avançades (com posar imatges, referències, etc.) consulteu la pàgina d'ajuda avançada del concurs.

Creeu-vos un compte d'usuari
Si encara no ho heu fet, és molt fàcil: feu clic a inicia sessió/crea un compte (a la cantonada superior dreta de la Viquipèdia) i, un cop allí, feu clic a Creeu-ne un (també podeu anar directament aquí). Empleneu el formulari (de nom d'usuari us podeu posar el que volgueu) i quan envieu les dades ja sereu usuaris de la Viquipèdia!
  • Nota: el nom d'usuari serveix per totes les versions idiomàtiques de Wikipedia.
 
 
Apreneu a modificar una pàgina
La Viquipèdia pot ser editada per qualsevol fent clic al botó Modifica de la part superior de totes les pàgines. Anireu a parar a la finestra d'edició (a la imatge), on podreu canviar el text, ampliar-lo, etc. Un cop fets els canvis, podeu previsualitzar-los o desar-los fent clic al botó corresponent al final de la pàgina.
Doneu un cop d'ull al codi wiki bàsic
A la barra d'eines de la finestra d'edició teniu els botons per formatejar el text (negreta, cursiva, enllaços, etc), no cal que us aprengueu cap codi. Una referència ràpida que us pot servir, però, són els apunts d'ajuda. Sobretot recordeu el següent: no tingueu por d'editar, sempre es pot recuperar una versió anterior en un futur!
 
 
Escolliu un article i... a editar!
Ja esteu llestos per començar a contribuir i participar a Viquifabricació! Aneu a la llista d'articles o busqueu directament un que us interessi relacionat amb la temàtica del concurs. Si no existeix, comenceu-lo, i si ja existeix, amplieu-lo!
  • Si no esteu apuntats a la llista de concursants, poseu-vos en contacte amb els organitzadors o inscriviu-vos vosaltres mateixos fent clic al botó corresponent i signant amb el vostre nom d'usuari