Viquiprojecte Discussió:Art públic

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquiprojecte Discussió:Art públic/Arxiu 1 en data 06-03-2017.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Acabo de veure que al web de l'IEC hi ha un catàleg de monuments commemoratius de Catalunya on la majoria de monuments de Barcelona estan il·lustrats amb fotos nostres preses de Commons i raonablement ben atribuïdes. N'he vist un bon grapat de l'@Enric, l'@Herodotptlomeu, en @Jordiferrer, en @Canaan i meves, entre d'altres.

Sembla que la feina del WLA va arribar més enllà de les llistes.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

He de dir que després de WLM el projecte WLPA era el que trobava més atractiu amb més possibilitats de desenvolupament. Malauradament només es va fer una campanya i centrada en Barcelona. El problema era internacional amb el dret de panorama. Les iniciatives es van desviar a WLE, menys problemàtic però segueixo pensant que l'interès està en l'art públic, amb llistes obertes sobre un concepte ben delimitat i no sempre catalogat. Aquest mapa n'és una mostra i ja veig que en el meu poble en falten alguns fotografiables i documentables en la biblioteca local.

Vriullop (discussiócontribucions)

Aclariment sobre les sigles, no tothom n'està al cas:

  • WLM, Wiki Loves Monuments, sobre el patrimoni arquitectònic.
  • WLPA, Public Art, l'art públic o art al carrer.
  • WLE, Earth, patrimoni natural.

Tot aquests Wiki Loves són campanyes fotogràfiques internacionals.

Enric (discussiócontribucions)

Més WLF, Wiki Loves Folklore.

Enric (discussiócontribucions)

Ah, doncs no ho sabia!

Resposta a «Imatges nostres al web de l'IEC»
Pere prlpz (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Ho tinc abandonat, només hi va haver una campanya el 2013. He trobat l'script per generar-ho, però actualitzar-lo amb els canvis que hi ha hagut en 9 anys és feixuc. Pel que veig, la darrera fitxa generada era la 2325, així que n'hi poden haver més de 200 nous. De moment el problema més gros que tinc és detectar una fitxa inexistent sense que doni error, per exemple http://w10.bcn.cat/APPS/gmocataleg_monum/FitxaMonumentAc.do?idioma=CA&codiMonumIntern=2510. Per generar-ne una ja funciona:

{{filera art públic
 | nom = Alegoría de la Marina, Al·legoria de la Marina
 | títol = Alegoría de la Marina
 | descripció = 
 | autor = Escultor: Benito Maín<br />Arquitecte: Jaime Pérez
 | data = 2015
 | material = pedra, ferro, acer inoxidable, acer corten i coure
 | lloc = Pl. de la Porta del Firal
 | municipi = Barcelona
 | lat = 
 | lon = 
 | codi = 08019/3134-1
 | idurl = bcn/2514
 | panorama = 
 | imatge = 
 | commonscat = 
}}

Una alternativa, per no anar provant números de fitxes consecutius, seria llegir l'enllaç "següent", però no veig quin criteri segueixen d'ordenació i no estic segur que acabin sortint tots.

Un altre problema és que no funciona l'enllaç en la fitxa "Ubicació al plànol". Demana instal·lar un Flash Player obsolet. Amb això no es poden recuperar les coordenades, a més que es fa més complicat saber el districte.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Afegit aquest.

Tenint en compte que els números arriben fins a uns milers, suposo que anar provant enllaços deu ser cosa de deixar córrer un programa durant unes hores. Si vols un dia ho intento i et passo la llista d'enllaços, o si vols em passes el codi de llegir la pàgina i miro de fer-ho jo. Si he de triar jo prefereixo buscar-te els enllaços i que la llista l'actualitzis tu, però com vulguis.

Amb tot això veig que vaig pujar a Wikidata les llistes d'art públic però no les plaques ni els arbres de la memòria ni els monuments desapareguts. M'ho apunto per fer-ho algun dia.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tot els elements que tenim a les llistes ja haurien de són a Wikidata. Queda el dubte de si hagués pogut pujar més informació de cada fila.

Vriullop (discussiócontribucions)

Estic encallat i ho he deixat per més endavant. Com que no hi ha cap llista accessible, ho intento amb un bucle des d'1 fins a 2514 (l'últim conegut) amb urllib.request.urlopen("http://w10.bcn.cat/APPS/gmocataleg_monum/FitxaMonumentAc.do?idioma=CA&codiMonumIntern="+str(idurl)). Abans, quan troba un forat sense fitxa, sortia una pàgina que podia llegir i saltar-me-la. Ara no, em retorna HTTP Error 500.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, jo ho he provat (amb R) i m'he trobat amb el mateix problema. He de mirar com tractar els errors.

Vriullop (discussiócontribucions)

Res, amb una simple cerca ja ho he trobat. Em faltava afegir-hi l'except que m'era desconegut.

De totes maneres, ho deixo per aquí 15 dies. Vacances de jubilat.

Resposta a «Actualització de les llistes»
Cap més tema anterior