Viquiprojecte Discussió:Els 1000 Articles sobre la cultura catalana que tota viquipèdia hauria de tenir/Votacions/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Dues coses...

Dues coses:

  1. O demanam que hi hagi més gent que aporti el seu punt de vista o la cosa ja no es mourà molt més ... Una altra opció és baixar el llindar de 5 vots a 4 (o 3).
  2. Es va comentar a VPD:1000C#Votació NO democràtica que estaria bé que els articles eliminats anassin directament a la repesca dels articles proposats per afegir, però, donat que la llista aquesta no és curta, jo proposaria que no sigui automàtic i que qui vulgui, la pugui afegir com a proposta. Crec que és igual de garantista i no introdueix més renou a la votació. Pau Cabot · Discussió 13:38, 29 jul 2009 (CEST)

Em sembla una animalada eliminar articles de la història de Catalunya per posar-los dels PPCC que ni tan sols existeixen ni ha estat mai una entitat política. Aquestes votacions requereixen vots negatius. 88.19.137.96 (discussió) 20:56, 29 jul 2009 (CEST)

Jo estic amb el que diu l'anònim de no eliminar les histories dels diferents territoris, a més a més, dificulten que s'acabin traduint a d'altres idiomes que era l'objectiu final del projecte (difusió). Segons la meva opinió deixaria les histories separades dels diferents territoris, una per la prehistòria i l'altre per la història amb diferents sub-articles segons l'època.--KRLS , (disc.) 21:16, 29 jul 2009 (CEST)
PD: Això si, els vots en contra segueixen dificultant l'engranatge. Si s'esborren ja els tornarem a proposar.--KRLS , (disc.) 21:17, 29 jul 2009 (CEST)
El proposant de l'animalada, o sigui jo hahaha, li agradaria explicar un xic el seu punt de vista: Estem parlant vers cultura catalana, tal com indica la introducció de l'article Països catalans: Els Països Catalans, o Països de Llengua Catalana, són els territoris en els quals la llengua autòctona és el català, o bé els territoris que formen part d'unitats geohistòriques de predomini català, sota aquest punt de vista hom va proposar els articles amb l'epígraf PPCC, més tenint en compte que quant més enrere en el temps més difícil es d'establir uns límits geogràfics, puig les fronteres i demarcacions actuals son un xic més estretes hahaha. Amb tot la meva proposta inicial ha estat superada per altres propostes que trobo més encertades, com per exemple: Tarraconense en lloc de període romà als PPCC. La idea al darrera de la proposta està en bastir un seguit d'articles comuns en lloc d'anar repetint la mateixa cantarella un cop rere altre, així per exemple en els articles vers Catalunya, País València, o Ses illes, en l'apartat d'història es pot fer referencia a l'article principal "prehistòria als PPCC" (o a la Península Ibèrica), Període pre-romànic als PPCC, etc... i així mateix podem reduir el nombre d'articles vers l'apartat històric tot indicant un marc que permeti entendre el substrat que originà la nostra cultura, però que al mateix temps permetí incloure en la llista de 1000 més manifestacions pròpiament Culturals. El mateix es podria aplicar a la geografia, geologia, mitjans de comunicació en català, etc...
Vers el tema de les votacions: Per tal d'augmentar el nombre d'aquestes es podria fer que un bot avises a les pagines de discussió dels usuaris amb dret a vot que és en marxa les votacions i demanant la seva participació. --Marc (Mani'm?) 08:48, 30 jul 2009 (CEST)
Bon dia. Els Països Catalans existeixen com a territori calanoparlant, a França i els països de "parla francesa" a Àfrica i Amèrica es parla moltíssim de la francofonia i molt sovint es fan projectes comuns, amb el castellà sabeu que també, etc. Nosaltres tenim la sort de què el territori és prou proper (comparo amb francòfons, hispanòfons, anglòfons...) com per a que una prehistòria comú, en una època on no hi havia estats ni fronteres, no sigui gens descabellada. Dubto molt que hi hagi grans diferències entre uns llocs i altres però és que, a més de les generalitats, en un mateix article es poden afegir les particularitats. I, sobretot, per a mi el que ha pesat més és que no existeix cap article sobre la pre-història a València o les Balears (això m'extranya, perque si que n'hi ha, per exemple, sobre la cultura talaiòtica de Menorca) ni d'Andorra. Només per a Catalunya i ocupa només un paràgraf. No s'hi pot afegir allà la informació, resum i enllaços (tipus main article) dels altres països catalans? Penseu que aquesta enciclopèdia és conceptual, és a dir que els articles no es busquen per ordre alfabètic i que interessa que hi hagi els màxims lligams possibles entre articles, per a que la gent passi d'un a l'altre i descobreixi que existeixen. Segur que molta més gent s'asabenta de què és la dama d'Elx si ja es parla d'ella una mica i està referenciada a una pre-història comú, que llegirà en principi més gent, que si només la poden trobar els que la cerquin per seu nom. --Slastic (disc.) 09:46, 30 jul 2009 (CEST)

Pel que fa al nombre de votants, no es pot posar un anunci al portal o que algun administrador (no sé si espot) envïi un misatge a tots els enregistrats? --Slastic (disc.) 09:46, 30 jul 2009 (CEST)

Pau i jo en vam parlar però em va dir, encertadament, que és més eficaç que tots anem convidant-hi la gent més activa que coneguem.

Reprenent el tems dels PPCC, jo en un principi estaria favor d'un marc ibèric per a la prehistòria, història romana i musulmana, especialment quan aquests hagen actuat de manera unitària arre de la península. però recorda que ni les Illes Balears, ni la Catalunya Nord ni l'Alguer, són a la península, i ací tractem tot el que ens concerenix a tots els teritoris de cultura catalana. reconec però, que una solució pragmàtica seria emprar el marc disponible en cada moment: Història de Al-Andalús, Història del Tarraconense, etc... fins que hi hagen països amb noms propis. D'altra banda cla dir que hi ha amplis moments en la història quan no hi havia un sol marc que cobria els PPCC o més, sinó era tot dividit en taifes, etc. Crec que com a mínim hauríem d'acceptar que no és factible, ni desitjable, tenir articles sobre la història romana a cada teritori. Recordeu que no són tres territoris, sinó set: Cat, Cat-Nord, Val, Illes (o 4 illes), Alg, Franja, And. Potser seria recomanable considerar quins són els grans marcs de la història - Al-Andalús, Tarraconense, i considerar que si un teritori petit en quedés exclòs no és significant. Podem fer-ho? No ho sé. I què fem amb la conquesta musulmana? Si tirem a fer articles unitaris, ha de ser dels PPCC; si variem el marc segons la situació, seria conquesta musulmana de la península ibèrica. per favor, comenteu el que en penseu... --espencat (disc.) 11:12, 30 jul 2009 (CEST)

després de l'aportació d'en Espencat, penso que el que seria més adient passaria per crear articles vers període històric als Països Catalans, tot desenvolupant apartats per cada territori (ja sia agrupats o separats un per un, segons es consideri), com a exemple il·lustratiu Tenim l'article de l'edat de pedra on es tracta el període en conjunt (mundial) i s'especifiquen les particularitats segons territoris. D'aquesta manera, considero que podríem prendre com a referència les "Grans" divisions històriques: Prehistòria, Edat Antiga, Edat mitjana, Moderna i Contemporània per establir els grans trets de l'historia i a mode de resum i a partir d'aquests anar creant articles vers les Subdivisions de primer ordre, i incloure'ls en els 1000, a partir d'aquest nivell considero que no cal incloure "forçosament" en els mil els articles , així per exemple penso que potser no cal incloure en la llista la Guerra civil catalana , però que al tractar l'edat mitjana s'hi ha de fer referencia ... pòster l'enllaç en vermell "pica" la curiositat d'algú altre i es tradueix a posteriori ... --Marc (Mani'm?) 11:58, 30 jul 2009 (CEST)
sobre els vermells: serien la prioritat, recordo qu estan a prop els 200K i estaria molt bé que fos un d'aquests i ben treballat, per exportar-lo --barcelona (disc.) 13:27, 2 ago 2009 (CEST)

He fet una ràtzia entre els usuaris del VP:els 1.000 que encara no havien votat per tal de demanar que opinin... espero que s'animin.--Marc (Mani'm?) 12:27, 30 jul 2009 (CEST)

Ratpenat

(traslladat de la pàgina de les votacions)

Què esteu votant? Rat Penat (heràldica) o Rata pinyada (animal)? està ben posat l'enllaç? --Socarrat (disc.) 13:13, 30 jul 2009 (CEST) Ratpenat. Però també m'opose a Ratpernat (heràldica) pq va inclòs a símbols valencians. --espencat (disc.) 13:42, 30 jul 2009 (CEST)

Has escrit :"també m'opose a Ratpernat (heràldica) pq va inclòs a símbols valencians. Permet que et comenti que no es un simbol exclusiu valencià, ni exclusiu tampoc de l'heraldica. Es un simbol comú en tots els territoris de parla catalana, potser perque l'originà Jaume I. Es un drac volador, es l'oreneta de la nit, etc etc. http://farm4.static.flickr.com/3162/2438202605_591944f3b1_o.jpg Potser penses que es nomès valencià pel nom de la revista, pero si cerques per internet la capçalera voràs que sota el ratpenat hi eren els escuts de València, Mallorca i Barcelona. http://www.lluisvives.com/servlet/SirveObras/12507217545691506654435/203019_001_l.jpg Salut --XpoferenS (disc.) 23:25, 26 ago 2009 (CEST)

Company XpoferenS: Perdona, de vegades quan m'explique no ho faig tan precisament com cal. No intentava dir que fór aun símbol valencià només. És clar que és un drac volador. Diguem que el que volia dir és que l'article ratpenat no parla directament de la importància del ratpenat com a símbol català - només del seu ús en l'heràldica-, sinó de l'animal. I crec que això sí que fa els respectius articles de símbols valencians, catalans i balears, i també el bestiari català i mitologia catalana. --espencat (disc.) 08:17, 27 ago 2009 (CEST)

Aleshores potser es que manca l'entrada "ratpenat" com a simbol comú de les terres catalanoparlants? --XpoferenS (disc.) 18:14, 28 ago 2009 (CEST) --XpoferenS (disc.) 18:14, 28 ago 2009 (CEST)

Reflexions

  1. Hi ha més consens en eliminar articles que en afegir-los (36 a 10, concretament). Hauríem d'augmentar la producció d'articles per afegir per poder anar descartant els 19 que ara estan al corredor de la mort.
  2. Per aconseguir una llista amb cara i ulls, necessitaríem consensuar:
    1. De què és la llista? Només de cultura o de tot el que passa als territoris de parla catalana?
    2. Valen articles com Pepe Rubianes, Estopa, Carmen Amaya o Eduardo Mendoza?
    3. Hem d'entrar a la llista articles-síntesi com Símbols del País Valencià per fer lloc per a altres coses?
    4. La proporció d'articles de cada apartat és l'adequada?
    5. Articles geogràfics que no són exclusius de per aquí com Pirineus i Mediterrània tenen cabuda al projecte? A l'apartat d'història, hi ha esdeveniments que sobrepassen clarament el nostre àmbit com Guerra de Successió Espanyola, Dinastia dels Habsburg, Guerra del Francès, Dinastia borbònica, Primera República Espanyola, Segona República Espanyola i bastants més.
    6. Quin és el marc o marcs geogràfics que hem d'agafar com a referència pels articles temàtics? (vegeu discussió de més amunt)
  3. Jo aniria fent aquesta feina d'anar afegint i llevant articles i discutint aquí mateix els temes més globals (o algun article concret també, és clar). Propòs declarar la versió 1.0 de la llista en l'estat que estigui el proper 1 de setembre. A partir d'aquí, ja podríem començar a fer feina amb els articles escollits. Independentment, la llista podria seguir evolucionant: 1.1, 1.2, 2.0, etc tal com passa a Meta. Què en pensau de tot plegat? Pau Cabot · Discussió 17:20, 30 jul 2009javascript:insertTags("--barcelona (disc.) 20:10, 30 jul 2009 (CEST)","",""); (CEST)
primer dir que és efectiu anar aconseguint votants d'un en un i anar fent com fins ara i felicitar-vos per la feinada, ara responc
  1. jo he votat un per afegir per cada vot que posava a elimiar, si la gent fes igual no passaria res i ja ho diu a les normes (tot i que trauria ara el tema de reduir fins arribar als 1000 ara que s'han eliminat més)
  2. si es manté el títol, doncs cultura, està clar, un altre tema és que es vulguin fer llistes com 1000 article sobre territoris de parla catalana
  3. per valer, valen, depèn de les votacions, són cultura, si són catalans o espanyols és qüestió política, depdendrà sempre de qui voti (o de clarificar el títol: cultura en llengua catalana o similar)
  4. crec que els articles síntesi són molt valuosos, sí
  5. no, però ja s'anirà polint
  6. territori etc: jo seria inclusionista, encara que sobrepassi, geurra divil hauroa de ser-hi per la importància per a nosaltres etc
  7. d'acord en tema versions --barcelona (disc.) 20:10, 30 jul 2009 (CEST)
En el cas del mar Mediterrani, hi ha articles com Costa Brava, etc. o Mar Catalana i Mar Balear que poden suplir Mediterrània.
En el cas del Pirineu no hi ha cap artile que tracti de la part catalana dels Pirineus, només parts força petites com les comarques i el departament de Pirineus Orientals, i potser si que tindria cabuda un article anomenat Pirineus catalans, que tant inclouen Andorra com Catalunya.--Vinals (Vine i xerrem) 13:17, 31 jul 2009 (CEST)

Proposta de nous article i subapartats

  • Dins l'apartat de Persones un subapartat dedicat als Pedagogs. (Marta Mata, Artur Martorell, Ferrer i Guàrdia, Gaietà Ripoll, etc.)
  • A l'apartat d'Arquitectura, completar la llista amb la resta de catedrals que hi manquen, el monestir de Ballbona de les Monges i la cartoixa de Scala Dei
  • A l'apartat d'Art (o potser al d'Entitats) afegir-hi el subapartat de Museus amb els museus més emblemàtics.
  • A l'apartat de Geografia | Llacs, un article referit al conjunt d'estanys del pirineu.
  • A l'apartat de Geografia | Muntanyes, un article referit al conjunt del Pirineu català i un altre referit al Prepirineu.
  • A l'apartat de Geografia, afegir-hi un apartat sobre la Costa
  • Afegir-hi un apartat de Transports amb els subapartats corresponents (Aeroports, Ports marítims, Autopistes, xarxa de ferrocarril, etc.


--Capolatell (disc.) 11:42, 3 ago 2009 (CEST)

L'organització en apartats és poc agraciada. En tenir els 1000 mirarem de consensuar-ne l'estructura definitiva. De moment, podries fer les propostes concretes (festes, museus, pedagogs, catedrals) a VP:1000C/V? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 11:53, 3 ago 2009 (CEST)
D'acord. Ja ho aniré concretant. --Capolatell (disc.) 12:10, 3 ago 2009 (CEST)

Els vots d'en BS

Comento una mica el sentit dels meus vots per a que no hi hagi malentesos. He afegit el del cardiòleg de Dènia, crec que els seus descobriments estan a l'altura dels de Servet. Pel que fa als articles per iniciar que duen la cua ... als Països Catalans, no veig perquè són tant necessaris en altres viquipèdies ja tindran: El període roma, el període visigòtic... , i tampoc ho veig tant imprescindible crear aquests articles per a que lectors d'altres viquipèdies puguin tenir una visió general del que és l'àmbit catalanoparlant.

Per cert gràcies per cercar-me una abreviatura. I bona feina de recopilació d'articles i selecció. Això és com anar passant el sedàs. Sempre tindrem sort i trobarem un diamant en brut. Salut! --Bestiasonica (disc.) 11:36, 5 ago 2009 (CEST)

Auxili!

Estic mirant de fer els articles en roig que són a la llista. Agrairia que revisàreu Festes populars als Països Catalans, Valencians, sobretot el primer que cal més informació sobre festes illenques i ponentines. Qui siga illenc o de ponent, fes-hi una ullada per favor. Pel que fa als pobles catalanoparlants, és realment intolerable que encara no tenim Mallorquins, Eivissencs i Menorquins. Cal omplir bastant Andorrans, Nord-catalans i franjolins. --espencat (disc.) 10:39, 21 ago 2009 (CEST)

I solicite ajuda a fer resums i omplir seccions a Geografia dels Països Catalans. --espencat (disc.) 10:55, 24 ago 2009 (CEST)

Pobles catalanoparlants

Algú em pot explicar per què hem de tenir, per exemple, Sol Melià o Gegant (folklore) a la llista, i no hi calen valencians, mallorquins, andorrans, franjolins, nord-catalans, eivissencs i menorquins? Cal dir que en anglès alguns d'aquests articles ja existeixen, i cal dir que agrupant-nos tots sota catalans realment no és realista, i podria fins i tot ofendre molta gent (que no jo). En canvi, hi ha molt a dir sobre aquests pobles que no diu, per exemple, l'article de cada país/illa. Mireu valencians per veure el que podem fer. I encara diria que s'hi podria afegir molt més, com estadística de coneixements lingüístics, etc.... --espencat (disc.) 08:51, 25 ago 2009 (CEST)

Dubte

Hi ha una cosa que no entenc. Hi ha articles que es afegeixen, es lleven, i després es tornen a afegir, com ara TV3, i tot perquè hi ha votacions que se succeïxen. Com és el procediment? En sembla un poc descoordinat, així. Ferbr1 (disc.) 13:13, 26 ago 2009 (CEST)

No crec que tots han entès perquè vam llevar TV3. A més a més, quan es proposa llevar uns quants articles en bescanvi per un que en faça esment, o siga, un article generalista com festes populars als Països Catalans, només es fa parcialment. No veig per què tenim gegant a la llista, ni per què ens hi cal cabet: el segon sobretot té poca importànica i en fa referència l'article generalista festes populars.... De la mateixa manera, es va proposar fer un article sobre mitjans de comunicació en català, i això permetria treure TV3, Canal 9, i molts més. No té sentit, doncs, que alguns hi romanguen quan se n'ha tret d'altres seguint aquesta idea (com ha passat amb els d'història a favor d'articles generalistes dels PPCC). Parlem-ne. --espencat (disc.) 13:38, 26 ago 2009 (CEST)

Jo he fet les propostes d'inclusió 125 a 128 (inclosa) precísament per tal de poder llevar articles més específics com Catalunya Ràdio, que realment no crec que siga cap "article fonamental sobre la cultura catalana". Els articles sobre les diverses corporacions públiques de mitjans de comunicació són perfectes per a llevar articles, i permeten, en les seves subseccions, desenvolupar quan es vulgui els seus canals de televisió, de ràdio, etc. Ferbr1 (disc.) 13:43, 26 ago 2009 (CEST)

El mètode escollit, evidentment, té defectes. En arribar a la versió 1.0 (el proper dimarts) haurem de decidir què fer amb els articles esborrats i recuperats (que a la llista tenen un asterisc) com Ictíneo II, TV3 o Prehistòria a Catalunya. Molts d'ells, malgrat ser a la llista tenen tants de vots a favor com en contra. En cap dels tres casos esmentats, no es posa en dubte si els continguts hi han de ser o no, sinó quin article els representa millor. En aquests tres casos, per exemple, era per substituir-los per Narcís Monturiol, CCRTV i Prehistòria als Països Catalans, respectivament. Això ha succeït perquè, les votacions, que han ajudat molt a deixar coses clares, en aquests casos no són concloents. Crec que, a partir d'ara, s'haurà de discutir en calma article per article i tema per tema (quin marc geogràfic triam pels articles, què vol dir cultura catalana, etc) per tal d'arribar a un consens per a la versió 2.0. Així tot, les votacions han esporgat la llista i han permès trobar oblits imperdonables.
I, per acabar, només afegir el meu punt de vista sobre TV3. Molt millor TV3 que CCRTV, igual que està molt millor a la llista Gaudí que un suposat article Arquitectes catalans (i fins i tot si l'article genèric fos a la llista, Gaudí també hi hauria de ser per mèrits propis). Pau Cabot · Discussió 14:04, 26 ago 2009 (CEST)

No crec que siguin exemples homologables. El suposat article Arquitectes catalans seria una categoria o, en tot cas, un llistat. En canvi, tots els articles de les corporacions tenen en si mateixos el germen d'un article perfectament desenvolupat. A CCRTV es pot desenvolupar perfectament la secció de la TV3, afegint tota la informació que pugui ser realment útil per a un lector que no viu a una zona on es pugui veure aquest canal.

Jo pense que afegir les corporacions ens permetrà tenir llocs lliures per a afegir altres articles. Ferbr1 (disc.) 14:18, 26 ago 2009 (CEST)

De moment, sembla que no hem de passar pena per fer lloc. Hi ha 12 articles més per esborrar que per afegir... Pau Cabot · Discussió 14:29, 26 ago 2009 (CEST)
El meu parer és que si fem articles de corporacions públiques, ens en caldria altres per als mitjans en català que no són públics. Val més un que engloba tots, evidentment amb un apartat per a TV3 amb el pes que es mereix.--espencat (disc.) 14:31, 26 ago 2009 (CEST)

Mirall trencat

Creieu que és millor posar llibres o autors? En el cas de la Rodoreda, ha escrit més d'un llibre de renom. Potser és com posar Gaudí o les seues obres... no ho tinc gens clar. --espencat (disc.) 09:01, 27 ago 2009 (CEST)

Jo crec que és com Gaudí i totes les seves obres que s'han afegit (Sagrada, Casa Batlló,...). No entenc aquest desig unificador i simplista d'alguns (no dic només ho dic a tu) quan hi ha a la llista d'espera molts més articles a eliminar que a afegir. Crec que ens hauríem de dedicar més a trobar articles que podrien ser fonamentals i no tenim.--KRLS , (disc.) 11:09, 27 ago 2009 (CEST)
Diria que no és un desig unificador. És pràctic. Hem tingut fins ara 1.000 i més, i hi faltaven moltes coses. Senzillament no podem tenir un article per a la història de cada un dels territoris, des de Catalunya fins a l'Alguer i el Carxe, i no és just limitar-ho als tres principals. Si foren 10.000 podríem, però 1.000 no són tants. --espencat (disc.) 11:17, 27 ago 2009 (CEST)
Doncs que voleu que us digui, que trindrà més visites Història de Catalunya i la resta per separat o una englobadora? O que tindrà més visites TV3 o CCRTV? Aquest és un dels criteris que importen molt a la llista de Meta i crec que sovint es necessari aplicar això. Potser serà englobador, però TV3 té una importància per la nostra cultura que no té CCRTV.--KRLS , (disc.) 11:21, 27 ago 2009 (CEST)
Amèn. Això era el que jo volia dir i potser no m'explicava ... Pau Cabot · Discussió 13:57, 27 ago 2009 (CEST)

D'acord. Potser no tenia clar això. La veritat però, és que cal desenvolupar una llista que respecta tot el territori i tots els temes amb equilibiri. No perquè tinga poques visites hauríem d'excloure Samfaina, per exemple. Després del que m'he explicat, estaríem d'acord amb tenir un article englobador i a més amés permetre la inclusió dels tres o quatre articles essencials d'aquell àmbit (com són TV3 i... algun suggeriment més?) --espencat (disc.) 14:04, 27 ago 2009 (CEST)

He retirat el meu vot en contra de TV3.--espencat (disc.) 14:06, 27 ago 2009 (CEST)

Davant de l'esborrament del marc global

Sembla estrany que la meitat dels vots posen a la llista articles del marc "PPCC", i després, l'altra meitat els lleva. en aquest cas sembla poc útil votar cas per cas ja que cal una política global sobre aquesta qüestió, acordada és clar. Si llevem història X dels PPCC, tornem al marc d'incloure tres articles per cada època, amb la problemàtica d'excloure, principalment, la Catalunya Nord, Andorra i la Franja. A la prehistòria, sembla tan estrany parlar dels PPCC com d'Espanya o el PV, ja que tots tres entren en existència més tard (tot i que entenc que així és el procediment habitual). Sempre podem recórrer, en altres llengües, a eufemismes com "món catalanoparlant" o "terres de parla catalana". En el cas català, podríem senzillament desenvolupar seccions per a cada país dins l'article prehistòria. Clarament, a partir dels romans, caldria emprar Tarraconense i Xarq al-Àndalus, i a l'època medieval ençà, podem parlar de la Corona d'Aragó. Doncs faig un resum d'aquests mètodes, i agrairia que diguéreu quin és el vostre preferit. Si teniu un altre suggeriment, afegiu-lo a la llista:

  1. apartats dins d'articles sense marc geogràfic (prehistòria)
  2. sempre PPCC
  3. articles només per a Cat, PV i Illes
  4. emprar marcs històrics existents (Tarraconense, Corona d'Aragó) Es

--espencat (disc.) 08:25, 31 ago 2009 (CEST)

A favor d'emprar els marcs històrics existents.--Ssola (disc.) 16:39, 1 set 2009 (CEST)

Jo penso que el millor és aprofitar l'expressió "Països Catalans" per a fer un marc global; així mateix, penso que el millor també seria aprofitar els marcs regionals, administratius, etc., que ja existeixen, perquè sinò la tasca seria titànica (tenim infinitat d'articles com ara Història de l'esport a Catalunya, i molt menys com Història de l'esport als Països Catalans, per exemple) i, al mateix temps, potser no podria aprofitar-se en altre viquipèdies que potser no verien tan clar tenir articles del tipus "música als Països Catalans" o "esportistes dels Països Catalans" en lloc dels articles dels àmbits territorials respectius. Per aquest motiu, tot i estar molt a favor de llevar articles com TV3, Canal Nou, Catalunya Ràdio, etc. en favor de Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Ràdio Televisió Valenciana, etc., estic molt en contra de llevar els articles que ja existeixen i que estan bé i són comprensibles per tothom, per articles que encara cal escriure i sobre un concepte que no és comprensible per tothom i fins i tot tampoc no seria útil (un usuari nascut a Xina o El Salvador té molt més interés en tindre informació sobre entitats que efectivamente existeixen, que no pas en entitats que, tot i tenir una coherència en molts sentits, sobre tot a nivell culturual, realment a dia d'avui no existeixen). Sintetitzant: Prefereixo el nom global de "Els 1000 Articles sobre els Països Catalans que tota viquipèdia hauria de tenir", perquè és útil i coherent, però respectant a nivell intern les entitats que efectivament existeixen i són fàcils d'entendre per tothom. Ferbr1 (disc.) 17:15, 1 set 2009 (CEST)

Estic d'acord amb en Ferbr. És un marc poc agraciat al nivell internacional, i serveix més per al títol dels 1000. Crec que, en anglès, els articles del Catalan-speaking world són útils al nivell cultural (festes), però poc en termes de geografia i història. Ferbr, entenc doncs que prefereixes l'opció (3)?--espencat (disc.) 08:07, 2 set 2009 (CEST)
Per cert, sempre podem redireccionar Època romana als PPCC, Època romana a Catalunya, Època romana al País Valencià a Xarq al-Àndalus, on podem fer apartats per aquests marcs (però seria més lògic fer-ne per a les taifes). El que vull dir és que, encara que un de fora no sàpiga que és el Xarq, seria essencial explicar-ho a l'article d'aquesta època, fora quin fora el marc triat. --espencat (disc.) 08:10, 2 set 2009 (CEST)

A favor de les propostes 3 i 4, però incloent-hi també Andorra i Alguer. Ferbr1 (disc.) 17:17, 2 set 2009 (CEST)

I tractem la Franja i la Cat Nord com a Catalunya? Almenys fins la seperació? --espencat (disc.) 08:13, 3 set 2009 (CEST)
Seguint opcions 3 i 4, amb cert pragmatisme, tindríem aquesta llista:

I per a les altres zones:

Algun més? --espencat (disc.) 08:37, 3 set 2009 (CEST)

He creat Plantilla:Història dels Països Catalans. Canvis? Podeu veure els articles que falten. --espencat (disc.) 11:47, 16 set 2009 (CEST)


Veig que falta un vot per esborrar els articles d'història amb el marc dels PPCC. Molt bé, no hi tinc inconvenient. Però veig que els que hi han votat no han votat, en canvi, les alternatives propostes, i quedem on abans: amb articles només de Catalunya. Votaré excloure Període musulmà als Països catalans quan votem incloure Xarq al-Àndalus.--espencat (disc.) 15:19, 21 set 2009 (CEST)

Quina vergonya...

...no tenim Risto Mejide en aquest llistat. XP Ferbr1 (disc.) 21:55, 3 set 2009 (CEST)

ja ho sé, és tràgic. I quan pense que volem posar Maragall a la llista...! --espencat (disc.) 15:25, 4 set 2009 (CEST)