Viquiprojecte Discussió:Estudiants/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

article destacat

L'article destacat, ha de ser un article especialment bo, o un de molt ampliable amb molts links vermells?--Pere prlpz 20:47, 4 maig 2007 (CEST)

En posar l'enllaç, havia pensat en reconèixer els mèrits dels bons articles que surtin del projecte per tal d'animar als participants. Es podria fer una llista on la gent hi podria anar afegint els articles del projecte que trobàs interessant destacar. Els articles per ampliar o millorar ja tenen un lloc a la pàgina, no? Pau Cabot · Discussió 21:57, 4 maig 2007 (CEST)
S'ha parlat d'obrir les Propostes de distinció d'alta qualitat d'un article de la Marató, creats a partir del 17 de maig i fins l'article 100.000, potser restringit a autors/editors amb plantilla de la Marató; amb un sistema de votacions molt més àgil i accesible que l'emprat en Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article --Jordicollcosta (discussió) 23:34, 4 maig 2007 (CEST)

Marató viquipèdia

He substituit projecte per la denominació que utilitza el Departament. --Jordicollcosta (discussió) 23:03, 4 maig 2007 (CEST)

Portada del projecte iniciada

He fet una mica l'esquelet del portal, però encara necessita moltes millores per tenir cara i ulls. He posat els colors i les icones que m'ha semblat, però crec que algun entès hi podria fer una revisió estètica. De colors i combinacions no hi entenc un borrall, i de les icones, he procurat agafar-les totes de la mateixa sèrie (moltes d'elles són Crystal clear). Respecte dels continguts, també li falten moltes millores ... Pau Cabot · Discussió 23:26, 4 maig 2007 (CEST)

No s'hauria de moure a l'espai de noms Portal:?--Iradigalesc (discussions · +) 00:20, 5 maig 2007 (CEST)
Tens la discussió del tema aquí. Pau Cabot · Discussió 07:47, 5 maig 2007 (CEST)

A mi em sembla bé com a inici per als alumnes, l'usaré en la meva explicació de dilluns als serveis educatius. Està bé que enllaci a les altres pàgines amb una discussió més profunda. Millorem les seccions que calguin però això comença a estar ja en marxa --barcelona 18:13, 5 maig 2007 (CEST)

Col·laboradors

S'hauria de distingir entre els usuaris que col·laborem amb el projecte (muntant-lo, com a referència per demanar ajuda per part dels professors o estudians, etc.) dels tutors, amb la seva plantilla, que col·laboraran a partir d'ara, tot i que molts reunim les dues característiques i tot i que després d'un temps s'esborrin aquestes diferències, què en penseu? Em refereixo a que està molt bé tenir un llistat de participants (centres i profes) per mesurar l'abast del projecte i estar pendent d'ells, però estaria bé tenir un llistat apart de viquipedistes amb qui poden consultar preferentment quan entrin i necessitin ajuda --barcelona 20:09, 5 maig 2007 (CEST)

Cert. Ara tenim la plantilla {{Tutor}} que, en principi, estava pensada pels Viquipedistes col·laboradors. Potser la cosa seria crear una plantilla {{Professor}} pels mestres i professors responsables dels alumnes. De la primera plantilla ({{Tutor}}), potser se n'hauria de canviar el nom i la icona per no induir a confusió. Suggerències? Pau Cabot · Discussió 21:23, 5 maig 2007 (CEST)
Jo deixaria la plantilla tutor per als professors que entrin a treballar amb els seus alumnes (si en principi són ells qui pengen els articles sera a ells a qui haurem de vigilar en el bon sentit de la paraula) i en csnvi a la llista de col·laboradors del projecte posaria els viquipedistes que puguem ajudar en tot això (si volen fer un llistat ja es poden inscriure a "participants") --barcelona 21:57, 5 maig 2007 (CEST)

És una variant dialectal

No sé si es perquè és una variant dialectal, però no seria el 17 de maig "engeguem" el ... enlloc de posar "engegam" --KRLS , 01:40, 6 maig 2007 (CEST)

No veig que la variant dialectal engeguem hagi de tenir preferència sobre la variant dialectal engegam pel sol fet que la primera estigui més estesa que la segona. A més, encara que l'única causa que els títols del portal estiguin en mallorquí sigui la casualitat que el que els va escriure sigui de Mallorca, trobo que és una solució molt gràfica al problema aquell que alguns viquipèdistes havien manifestat de deixar clar que la viquipèdia és del català i no només de Catalunya.--Pere prlpz 02:00, 6 maig 2007 (CEST)
Tant sols era un pregunta, a mi més indiferent sol era una pregunta. Ja que tinc un desconeixement de les vairants dialectals del Mallorquí. --KRLS , 12:15, 6 maig 2007 (CEST)

Dubtes d'un viquipedista preocupat pel que ens ve a sobre

No estaria malament que apartir que estigui en marxa el viquiprojectes, com penseu que els professors trobaran aquest viquiprojecte. Creareu algun link que estigui visible a la portada o com està pensat que serà.

No estaria bé que posesiu aquesta pàgina que estigui bastant visible Viquipèdia:Pàgina de Proves, perquè puguin fer probes i aprendre, o crear-ne un per ells!

I la meva última pregunta penseu que això tindrà exit i s'apuntarà algú? --KRLS , 01:51, 6 maig 2007 (CEST)

Sobre l'èxit o no, no m'hi pronuciï. Tot dependrà de l'interès i dels recursos que hi posi el Departament en impulsar el projecte.
Sobre la visibilitat, jo crec que estaria bé començar a pensar com ha de ser l'enllaç al viquiprojecte des de la portada (em sembla el lloc més adequat). Pau Cabot · Discussió 09:27, 6 maig 2007 (CEST)

Totalment d'acord, pàgina de proves hauria de ser un enllaç ben visible perquè toquessin abans d'editar els suggeriments --barcelona 11:10, 6 maig 2007 (CEST)

Podem afegir una altra pestanya a la plantilla de metacaixes principal de la portada...--Manlleus 15:17, 9 maig 2007 (CEST)

Reordenació de les seccions

Amb els darrers canvis, les seccions "Ajuda", Viquipedistes col·laboradors" i "Comunitat" no queden molt ben diferenciades i s'estan solapant. Algú podria pensar una estructura més coherent? Pau Cabot · Discussió 10:13, 6 maig 2007 (CEST)

A veure que et sembla (però decidim en breu que demà m'agradaria ja explicar les coses bàsiques): dues seccions: participants i ajuda. Dins participants llistats de centres, professors i alumnes, així com els articles, perquè ells es listin i puguem mirar si el projecte té èxit o no. També pot anar la taverna de l'estudiant, encara que jo crec que seria millor que s'incorporessin a al general perquè vagins sent viquipedistes de ple dret. La secció d'ajuda ha d'incloure els enllaços a les pàgines corresponents i un llistat de persones a les que poden consultar de manera preferent. Així arreglem les seccions i el tema de plantilles (nosaltres no necessitem plantilles específiques, estem aquí per ajudar tothom) --barcelona 11:13, 6 maig 2007 (CEST)
He fet quatre canvis en la línia del que proposava Barcelona. Ja em direu què vos sembla ... Pau Cabot · Discussió 13:02, 6 maig 2007 (CEST)
molt millor, deà em serà molt útil. Potser es podrien incorporar els viquipedistes col·laboradors a ajuda, en la secció consulteu un viquipedista experimentat (trobo que no s'entén) i posar com a document extra d'ajuda els tutorials flash de Farmàcia --barcelona 13:25, 6 maig 2007 (CEST)
La secció Ajuda de moment no aprorta informació nova, però crec que ja està bé repetir-la. Estic d'acord amb Barcelona de que utilitzin la Taberna general. Les seccions més fluixes són els articles sol·licitats i a millorar, no respecta la proposta en que s'ha treballat. En general molt bé, felicitats. --Jordicollcosta (discussió) 13:37, 6 maig 2007 (CEST)

He reordenat un poc l'encapçalament del Viquiprojecte per a posar una imatge i que no tot siga icones. Espere que tot estiga bé. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:53, 6 maig 2007 (CEST)

Articles demanats i per millorar

Responc la qüestió que planteja en Jordi:

  • Al portal només hi cap un resum breu de les propostes que hem fet, i la part més resumible de la proposta són els noms dels articles a crear i millorar (alguns d'aquests noms estan trets de les llistes i categories que heu proposat, i se n'haurien de buscar més dins d'aquestes llistes). La selecció que hi ha ara es pot millorar, i sobretot ampliar (de fet, no està acabada). D'altra banda, la proposta realitzada queda completa a la pàgina on ha estat sempre amb un link des del portal, darrera la llista d'articles demanats.
  • Pel que fa al link a més suggeriments de treball, que hi ha darrera la llista d'articles a ampliar, trobo que s'hauria de posar d'una altra manera, ja que sembla que vagi a un lloc amb més articles a ampliar quan va a una pàgina amb quatre tasques de manteniment. Jo crec que això s'hauria de posar a part, en una altra frase, si convé, mentre que darrera la llista d'articles a ampliar hi hauria d'haver un enllaç cap a la pàgina de la proposta (o sigui, la que encara es diu articles nous). També ens hauriem de plantejar si la pàgina Viquiprojecte:Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya/Millora d'articles està justificada pel que hi ha o si l'ajuntem amb la d'articles nous, i si a la d'articles nous li canviem el nom.--Pere prlpz 00:43, 7 maig 2007 (CEST)
Hi afegeixo una cosa: a la proposta, dels temes que vaig treballar vaig mirar de buscar a les llistes i categories per seleccionar articles que poguessin ser creats o ampliats per estudiants de secundària i batxillerat. Com que tenia aquestes llistes fetes, m'ha estat fàcil incorporar-les a les llistes d'articles demanats i per millorar del portal, amb l'efecte secundari que la llista del portal està esbiaixada cap als temes amb llista d'articles, que són els que havia remenat jo. Si no és que voleu fer un canvi radical en la secció del portal i treure les llistes d'articles, crec que s'haurien de fer llistes d'articles dels altres temes (com tecnologia, entreteniment i art) per incorporar-les a les llistes del portal.--Pere prlpz 00:59, 7 maig 2007 (CEST)

Si creieu que aquestes seccions necessiten un canvi radical (més enllà d'afegir-hi o treure'n articles), si us plau, digueu-ho aviat per canviar-ho abans del dia 17 i no fer feina en va.--Pere prlpz 16:20, 7 maig 2007 (CEST)

Les llistes curtes de 50 articles, les veig com reclamar a la globalitat d'estudiants que participin en el projecte local viquipèdia.
La meva interpretació del VP:CDE, és que des d’iniciatives locals de tot Catalunya es participi en el projecte global de la viquipèdia i wikimedia, és amb aquesta finalitat que aquests darrers dies s'ha treballat de valent en la reestructuració del Nomenclàtor Oficial de Catalunya, que no és ni més ni menys que un compendi de llistes curtes a l'abast dels estudiants i que difícilment es completarà si no és amb un projecte d'aquesta envergadura, i hauria de ser la llista de referència per proposar de crear i millorar articles d'indrets, monuments, patrimoni ,biografies, cultura, política local, tradicions, llistes de flora i fauna, penjar fotos... de l’entorn immediat dels participants en VP:CDE en la seva primera fase: La Marató viquipèdia, (fer 30.000 articles nous). En aquests temes, relacionats amb el currículum, els estudiants poden ser experts o els coneixen i poden tenir accés a experts, a documentació, treballs de camp i possibilitat de fer fotos d’autor per Commons.
Per altra banda aquest plantejament de que la viquipèdia proposi treballar en temes locals, ens permet insistir des de l’inici en la notorietat i neutralitat de les col·laboracions, com a norma prioritaria.
Això no exclou en absolut que la llista curta d’articles hi continuï sent present al portal d’estudiants.

--Jordicollcosta (discussió) 14:22, 8 maig 2007 (CEST)

Potser el que convindria és fer seccions de primer ordre a Viquiprojecte:Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya/Articles nous, que siguin Temes locals, Temes relacionats amb el currículum i D'altres temes, perquè els temes locals no quedin tan perduts dintre de la geografia. Pel que fa a les llistes d'articles demanats generals de la viquipèdia, trobo que estan massa plenes de temes molt especialitzats que qui millor poden omplir no són els estudiants d'ESO i batxillerat, mentre que els manquen els temes bàsics, que tenim massa poc treballats i que són els ideals pels estudiants (ideals sobretot per nosaltres, perquè ens aniria molt bé que ens els fessin).--Pere prlpz 21:43, 8 maig 2007 (CEST)
Hi estic d'acord, amb les seccions i amb llistes generals que alguna s'ha s'ha d'eliminar del VP:CDE, tipus: viquipèdia:Articles demanats, que les plantilles temàtiques ha inutilitzar per aquesta fí. --Jordicollcosta (discussió) 21:55, 8 maig 2007 (CEST)
Viquipèdia:Articles demanats i Categoria:Viquipèdia:Esborranys es poden posar al final de tot, amb els vegeu també, per si algú vol aprofundir més o per quan s'esgotin les llistes curtes.--Pere prlpz 22:14, 8 maig 2007 (CEST)

Tasques pendents

Segons jo, aquestes són les tasques pendents que queden del tema:

  • Crear les PMF.
  • Millorar estèticament les pàgines del VP:CDE perquè tenguin una mica de relació estètica amb VP:EST. Igualment s'ha de millorar la plantilla {{VP:CDE}}, si és que farà falta a partir d'ara.
  • Moure els articles anteriorment citats a l'espai de noms VP:CDE a VP:EST. Això darrer no sé si fa falta, però jo crec que donaria una mica més de coherència al projecte.

Pau Cabot · Discussió 18:34, 6 maig 2007 (CEST)

Jo insisteixo en aclarir el tema col·laboradors. L'aspecte i els noms no em preocupen tant entre CDE i EST, ja que pertanyen a nivells diferents i els professors poden llegir articles sense format bonic, el viquiprojecte EST en canvi és porta d'entrada també per a alumnes. Espero que les PMF les omplin ells de seguida :), al meu parer substituirà l'apartat de dubtes que has creat (i que em sembla confús). Molt bona feina! --barcelona 19:05, 6 maig 2007 (CEST)
Alguns dels articles de VP:CDE, els acabaran llegint alumnes (hi ha uns quants enllaços que hi apunten des de VP:EST) i el format és bastant trist ... Encara que no hi entràs cap alumne, igualment, miraria de canviar-los el format per afavorir la lectura als soferts professors. Si algú ho pot arreglar, encara que només sigui una miqueta ...
En quin sentit et sembla confús Viquiprojecte:Estudiants/Dubtes? En el nom de l'enllaç que hi apunta a la portada (que ja s'ha canviat) o en el contingut? La pàgina, l'he creada arrel de la proposta d'en Lohen11.
Les PMF no les haurien d'escriure els alumnes. Jo ho faria al revés: veient els errors dels primers usuaris i els dubtes plantejats a Viquiprojecte:Estudiants/Dubtes, aniria fent les PMF (a no ser que des del Departament tenguin un document com aquest ja parit, és clar). Pau Cabot · Discussió 19:28, 6 maig 2007 (CEST)

Potser sóc jo, però quan posa "pregunteu a un usuari experimentat", esperaria trobar-me una llista de persones, i en canvi em trobo amb enllaços d'ajuda generals i un apartat que em sembla bé però que està buit, no fa referència a ningú. No sé si m'explico! --barcelona 19:30, 6 maig 2007 (CEST)

reunió del 7 de maig

Mireu el resum que n'he fet a l'altra pàgina (projecte CDE). Només apuntar aquí els següents temes:

  • haurem de vigilar especialment els articles marcats amb la plantilla article escolar
  • els peocupa la seguretat, vigileu quines dades veieu a les pàgines d'usuari, ja que són menors
  • caldria afinar les polítiques de notabilitat si deixen triar temes lliures als alumnes

Em sembla que el projecte els ha agradat, tot i que no ha vingut tothom, espero que diguin la seva en aquesta pàgina! --barcelona 14:33, 7 maig 2007 (CEST)

Quan et refereixes a dades, et refereixes que posesin les seves dades personals , com telefón o imatges seves? o coses així o et referexes a afinatats polítiques , etc. --KRLS , 20:23, 7 maig 2007 (CEST)
Els hi deu preocupar que que algun acte de vandalisme, sigui notícia als mitjans de comunicació i que no ens passi com la viqui en alemany fa pocs mesos; algú sap que va passar perquè la tanquesin? (si és que va passar quelcom). --Jordicollcosta (discussió) 20:34, 7 maig 2007 (CEST)

més notícies

Continuo informant: el 25 es fa una altra xerrada informativa per als professors i el dia 16 d'octubre comencen els cursets de formació (tot i que el mòdul de la viquipèdia no és el primer, tingueu paciència)--barcelona 11:05, 18 set 2007 (CEST)

Poc a poc i bona lletra. --Jordicollcosta (discussió) 17:14, 18 set 2007 (CEST)

Activitat

És actiu aquest projecte, perque hi ha molts articles marcats com articles escolars que no goso editar per no entorpir en la didàctica. --Bestiasonica (discussió) 17:24, 14 nov 2008 (CET)

Els articles escolars es poden editar com els altres, i més perquè molts tenen l'etiqueta de quan es van crear i els editors originals ja no els editen més. Diria que amb els articles escolars que s'estiguin editant cal tenir les mateixes precaucions que amb qualsevol article que estigui editant un editor novell, i que el fet que algú altre els editi no perjudica la funció didàctica.--Pere prlpz (discussió) 17:29, 14 nov 2008 (CET)
Completament d'acord amb en Pere. --Jordicollcosta (discussió) 17:56, 14 nov 2008 (CET)
de fet si els canvies de dalt a baix i deixen de ser escolars, pots treure'ls la pissarreta --barcelona (discussió) 12:05, 16 nov 2008 (CET)

Portal i projecte

Ara mateix portal:estudiants redirigeix al viquiprojecte. Estaria bé fer un portal separat pensat per dirigir els estudiants que consultin la Viquipèdia, i no tant dirigit als editors. Si es fes mínimament bé, podria servir perquè les escoles hi enllacessin en comptes d'enllaçar a la portada.--Pere prlpz (disc.) 13:40, 31 ago 2012 (CEST)

Em sembla una bona idea, però s'hauria de treballar molt la part de disseny, per fer-la atractiva als alumnes. En quant als continguts, es podrien organitzar per matèries i per nivells. Pau Cabot · Discussió 14:58, 31 ago 2012 (CEST)
L'he començat: Viquiprojecte:Estudiants/Portal. Pau Cabot · Discussió 15:31, 31 ago 2012 (CEST)
Jo ho veig per nivells, perquè:
El que he fet jo (que només és un prototip primerenc) podria ser el de secundària i fer un portal previ que dividís entre infantil, primària i secundària. Pau Cabot · Discussió 16:34, 31 ago 2012 (CEST)
Crec que amb el que has fet tu i afegint-hi articles a cada secció, a continuació de "portals" i "categories" ja tindríem funcional la pàgina de secundària.--Pere prlpz (disc.) 17:07, 31 ago 2012 (CEST)

Dubte

Últimament em dedico a patrullar i veig que hi ha mkomlts estudiants universitaris que tenen com a treball fer un article a la viqui. No sé si aquest és el lloc, però els cal que algú els vagi indicant com anar fent per deixar un article decent (referències, títols, format viqui, categories....). Repeteixo no sé si aques viquiprojecte és el lloc per proposa-ho he buscat algun lloc específic més que fer-ho a la taverna. Potser aquest està més pensat per escolars que per universitaris i d'aquí surt el meu dubte. Salut --Anskar (disc.) 11:28, 8 gen 2013 (CET)

Aquest Viquiprojecte està inactiu ja, i estava pensat per escolars. El problema és que molts d'aquests que treballen per la uni no els tenim "identificats" ja que els professors no s'encarreguen d'avisar, sinó que els deuen dir "heu d'ampliar la wiki" i au. Potser estaria bé tenir una pàgina d'ajuda específica pels estudiants, de mentres els podem ensenyar Viquipèdia:Guia bàsica i Viquipèdia:El meu primer article.--Arnaugir 11:37, 8 gen 2013 (CET)